Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
sandro Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Vishykc Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 21:42 čet, 22. 9. 2011 Naslov: |
|
|
Ne vidim kakve veze vsego (malo "v" -- to je korisnicko ime) ima s cijelom pricom? Webmail, student, korisnicki racuni,... to su sve stvari u domeni Racunskog centra. Ako pitate zbog zadaca iz Prog 1, tamo to uredno i pise: "Lozinka nema veze niti s Vašim korisničkim računom na studentu niti sa studomatom niti s bilo kojim trećim sustavom".
Da odgovorim na upit:
[quote="Vishykc"]Dobra večer! Zamolio bih Vas da razmotrite moj "slučaj" ako imate vremena. Podigao sam papir s korisničkim imenom i tim svim. Webmail radi, ali student uopće ne radi, niti mogu promijeniti lozinku. Našel sam upute već za podešavanje proxyja, ali ni to ne radi. Napomena je da mogu iz praktikuma ili ako imam Carnet. Inače proxy. Ništa ne radi... :cry:[/quote]
Sto znaci da "webmail radi, ali student uopce ne radi"? Vasi mailovi su na studentu i webmail bez njega ne moze raditi.
Nadalje, ne razumijem sto me pitate, tj. sto zelite postici?
Ako je "samo" promjena passworda, koliko znam, morate bas s CARNeta (dakle, CARNet modemski ulazi, valjda NSK, praktikum, studentski domovi, Tele2CARNet, Vipme CARNet, XCARNet, Stick2CARNet,...) i tu, koliko znam, nema drugog rjesenja.
Ako zelite nesto drugo, molim pojasnjenje.
Ne vidim kakve veze vsego (malo "v" – to je korisnicko ime) ima s cijelom pricom? Webmail, student, korisnicki racuni,... to su sve stvari u domeni Racunskog centra. Ako pitate zbog zadaca iz Prog 1, tamo to uredno i pise: "Lozinka nema veze niti s Vašim korisničkim računom na studentu niti sa studomatom niti s bilo kojim trećim sustavom".
Da odgovorim na upit:
Vishykc (napisa): | Dobra večer! Zamolio bih Vas da razmotrite moj "slučaj" ako imate vremena. Podigao sam papir s korisničkim imenom i tim svim. Webmail radi, ali student uopće ne radi, niti mogu promijeniti lozinku. Našel sam upute već za podešavanje proxyja, ali ni to ne radi. Napomena je da mogu iz praktikuma ili ako imam Carnet. Inače proxy. Ništa ne radi... |
Sto znaci da "webmail radi, ali student uopce ne radi"? Vasi mailovi su na studentu i webmail bez njega ne moze raditi.
Nadalje, ne razumijem sto me pitate, tj. sto zelite postici?
Ako je "samo" promjena passworda, koliko znam, morate bas s CARNeta (dakle, CARNet modemski ulazi, valjda NSK, praktikum, studentski domovi, Tele2CARNet, Vipme CARNet, XCARNet, Stick2CARNet,...) i tu, koliko znam, nema drugog rjesenja.
Ako zelite nesto drugo, molim pojasnjenje.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Vishykc Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:01 čet, 22. 9. 2011 Naslov: |
|
|
Radi webmail, sad sam se prijavil na zadaće, ali ne radi "student", tj. ne mogu se prijaviti na to, niti promijeniti lozinku na https://komet.pmf.hr...
Radi webmail, sad sam se prijavil na zadaće, ali ne radi "student", tj. ne mogu se prijaviti na to, niti promijeniti lozinku na https://komet.pmf.hr...
_________________ U matematici se sve smije, osim pogriješiti!
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Vishykc Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:10 sub, 24. 9. 2011 Naslov: |
|
|
Evo, promijenil sam lozinku u praktikumu i provjeril u RC jel sve radi, i sve je u redu. Doma sam konfiguriral Putty prema uputama na http://web.math.hr/racunski.centar/?Pomo%26%23263%3B_i_upute:Pristup_licenciranim_sadr%9Eajima_izvan_zgrade_fakulteta
Pokrenem Putty, upišem korisničko ime i lozinku te mi kaže access denied. Lozinka sadrži znak "=", možda je to problem? Još nešto piše dolje (na navedenoj stranici s uputama) za konfiguraciju Mozille i Internet explorera, nisam uspel skužiti kakve to veze ima s Puttyjem...
Evo, promijenil sam lozinku u praktikumu i provjeril u RC jel sve radi, i sve je u redu. Doma sam konfiguriral Putty prema uputama na http://web.math.hr/racunski.centar/?Pomo%26%23263%3B_i_upute:Pristup_licenciranim_sadr%9Eajima_izvan_zgrade_fakulteta
Pokrenem Putty, upišem korisničko ime i lozinku te mi kaže access denied. Lozinka sadrži znak "=", možda je to problem? Još nešto piše dolje (na navedenoj stranici s uputama) za konfiguraciju Mozille i Internet explorera, nisam uspel skužiti kakve to veze ima s Puttyjem...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Vishykc Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:26 sub, 24. 9. 2011 Naslov: |
|
|
Joj, hvala Vam puno, napokon sam uspel! :D :D :D :D
malo je to zeznuto posložit tak, nije nam niko rekel za taj Putty niti spajanje na studentu, al evo sad radi! E sad, di mogu naći neke naredbe nakon kaj se ulogiram na Putty, čini mi se da moram baš fizički pisat naredbe da mi izbaci neke informacije.
Joj, hvala Vam puno, napokon sam uspel!
malo je to zeznuto posložit tak, nije nam niko rekel za taj Putty niti spajanje na studentu, al evo sad radi! E sad, di mogu naći neke naredbe nakon kaj se ulogiram na Putty, čini mi se da moram baš fizički pisat naredbe da mi izbaci neke informacije.
|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Vishykc Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:45 pon, 11. 3. 2013 Naslov: |
|
|
Probao sam, no nažalost ne radi.
Tutorial mi je sugerirao nešto slično
[code:1]:0:
* ^From.*pero.*sapun
/dev/null
[/code:1]
No ni to nije radilo.
Usput, nevezano uz ovaj problem, gotovo svakodnevno mi se na mobitelu (Android) mailovi stariji od pol godine, godinu (ako ne i više) prikazuju kao nepročitani (i to uvijek par istih). Nije nešto tolko bitno, al postane iritantno nakon nekog vremena, pa ak je netko imao sličan problem i riješio ga?
Probao sam, no nažalost ne radi.
Tutorial mi je sugerirao nešto slično
Kod: | :0:
* ^From.*pero.*sapun
/dev/null
|
No ni to nije radilo.
Usput, nevezano uz ovaj problem, gotovo svakodnevno mi se na mobitelu (Android) mailovi stariji od pol godine, godinu (ako ne i više) prikazuju kao nepročitani (i to uvijek par istih). Nije nešto tolko bitno, al postane iritantno nakon nekog vremena, pa ak je netko imao sličan problem i riješio ga?
|
|
[Vrh] |
|
duje Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol: