Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 11:32 čet, 30. 1. 2003 Naslov: Duboko filozofsko pitanje o sexu i podvojenim licnostima |
|
|
Eto, palo mi na pamet i sada me zanima sto Djeca Foruma misle o tome...
Daklem, sex dvije osobe, a jedna je podvojena licnost. :halfrobot: Da li je to grupnjak ili ipak i dalje "klasicni" sex (za perverznjake, mislim na 1-1 sex)? :scatter:
Molim obrazloziti svoje odgovore... :silly:
Hvala!
Eto, palo mi na pamet i sada me zanima sto Djeca Foruma misle o tome...
Daklem, sex dvije osobe, a jedna je podvojena licnost. Da li je to grupnjak ili ipak i dalje "klasicni" sex (za perverznjake, mislim na 1-1 sex)?
Molim obrazloziti svoje odgovore...
Hvala!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
fly Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:09 čet, 30. 1. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="fly"]Hmmm ;) S jedne strane gledno to je clasic sex a opet s druge se postavlja problem ako se druga licnost pojavi za vrijeme odnosaja ... onda be se to vec moglo smatrat da je to seksualni odnos s dvije osobe ... ali postoji mogucnost da bi druga licnost mogla to smatrat silovanjem odnosno znate na sta ciljam... Uglavnom nije grupnjak jer istovremeno nije sex s dvije osobe ...[/quote]
Ponekad je jedna osoba u nekoj mjeri svjesna druge... :|
Btw, svidja mi se opaska o silovanju... Jos jedna stvar za mozganje... :shock:
[quote="fly"]Isti se problem javlja kada se osoba s podvojenim licnostima pozeli ubiti nije li to ubojstvo onda :?[/quote]
Da, ali ovo je zanimljivije. :D
Besides, kod ubojstva se osobu pospremi (u zatvor, instituciju,...) zato da se sprijeci jos koje umorstvo, pa i nije toliko bitno koliko ih je...
fly (napisa): | Hmmm S jedne strane gledno to je clasic sex a opet s druge se postavlja problem ako se druga licnost pojavi za vrijeme odnosaja ... onda be se to vec moglo smatrat da je to seksualni odnos s dvije osobe ... ali postoji mogucnost da bi druga licnost mogla to smatrat silovanjem odnosno znate na sta ciljam... Uglavnom nije grupnjak jer istovremeno nije sex s dvije osobe ... |
Ponekad je jedna osoba u nekoj mjeri svjesna druge...
Btw, svidja mi se opaska o silovanju... Jos jedna stvar za mozganje...
fly (napisa): | Isti se problem javlja kada se osoba s podvojenim licnostima pozeli ubiti nije li to ubojstvo onda |
Da, ali ovo je zanimljivije.
Besides, kod ubojstva se osobu pospremi (u zatvor, instituciju,...) zato da se sprijeci jos koje umorstvo, pa i nije toliko bitno koliko ih je...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 16:39 čet, 30. 1. 2003 Naslov: Re: Duboko filozofsko pitanje o sexu i podvojenim licnostima |
|
|
[quote="vsego"]Eto, palo mi na pamet i sada me zanima sto Djeca Foruma misle o tome...
Daklem, sex dvije osobe, a jedna je podvojena licnost. :halfrobot: Da li je to grupnjak ili ipak i dalje "klasicni" sex (za perverznjake, mislim na 1-1 sex)? :scatter:
Molim obrazloziti svoje odgovore... :silly:
Hvala![/quote]
Da vam malo ubijem zabavu :P
S psihijatrijskog pogleda pojam dvostruke ličnosti nije toliko jednostavan koliko se to želi prikazati u popularnim filmovima tipa Fight club ili Jaja i Irena.
Problem je što se u određenoj situaciji uslijed kojekakvih stresova i štatijaznam čega ispoljava osoba koja ima drugačiju percepciju stvarnosti (ta osoba recimo smatra da su određeni ljudi zli pa ih treba pobit, recimo popovi, časne sestre, političari, HSLS-ovci) Tu se, naravno javljaju i poremećaji pamćenja, ali to sad nije toliko bitno.
Međutim, ne može se desiti da obje "individue" (nazovimo ih tako) budu svjesne svojih postupaka u isto vrijeme, dakle sumnjam da bi to bio grupnjak.
Ali može se desiti da se ova druga osoba ispolji tokom seksa. Dakle je li to onda silovanje?
S metafizičke strane jest, jerbo se dvije osobe nalaze u istom tijelu, ali su to ipak dvije osobe.
S pravne strane nije, jerbo pravo ipak raspoznaje individue kao tijela, ne kao svjestnost :PP
[quote="vsego"]Besides, kod ubojstva se osobu pospremi (u zatvor, instituciju,...) zato da se sprijeci jos koje umorstvo, pa i nije toliko bitno koliko ih je...[/quote]
Šta onda ćeš samoubojicu strpat u zatvor :PP
vsego (napisa): | Eto, palo mi na pamet i sada me zanima sto Djeca Foruma misle o tome...
Daklem, sex dvije osobe, a jedna je podvojena licnost. Da li je to grupnjak ili ipak i dalje "klasicni" sex (za perverznjake, mislim na 1-1 sex)?
Molim obrazloziti svoje odgovore...
Hvala! |
Da vam malo ubijem zabavu
S psihijatrijskog pogleda pojam dvostruke ličnosti nije toliko jednostavan koliko se to želi prikazati u popularnim filmovima tipa Fight club ili Jaja i Irena.
Problem je što se u određenoj situaciji uslijed kojekakvih stresova i štatijaznam čega ispoljava osoba koja ima drugačiju percepciju stvarnosti (ta osoba recimo smatra da su određeni ljudi zli pa ih treba pobit, recimo popovi, časne sestre, političari, HSLS-ovci) Tu se, naravno javljaju i poremećaji pamćenja, ali to sad nije toliko bitno.
Međutim, ne može se desiti da obje "individue" (nazovimo ih tako) budu svjesne svojih postupaka u isto vrijeme, dakle sumnjam da bi to bio grupnjak.
Ali može se desiti da se ova druga osoba ispolji tokom seksa. Dakle je li to onda silovanje?
S metafizičke strane jest, jerbo se dvije osobe nalaze u istom tijelu, ali su to ipak dvije osobe.
S pravne strane nije, jerbo pravo ipak raspoznaje individue kao tijela, ne kao svjestnost
vsego (napisa): | Besides, kod ubojstva se osobu pospremi (u zatvor, instituciju,...) zato da se sprijeci jos koje umorstvo, pa i nije toliko bitno koliko ih je... |
Šta onda ćeš samoubojicu strpat u zatvor
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
fly Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 22:53 čet, 30. 1. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="fly"][quote="vsego"]Besides, kod ubojstva se osobu pospremi (u zatvor, instituciju,...) zato da se sprijeci jos koje umorstvo, pa i nije toliko bitno koliko ih je...[/quote]
Kako mozesh mrtrvu osobu strpat u zatvor :twisted: :twisted: :twisted:[/quote]
Ubojicu, a ne zrtvu! :shock: Ccccc.....
[quote="C'Tebo"]Šta onda ćeš samoubojicu strpat u zatvor :PP[/quote]
Ne, ja bih mu pomogao u plemenitom pokusaju. :D Vidis, ja sam rekao da Forum ne podrzava Crkvu Eutanazije. Nisam rekao da sam i ja protiv... 8)
Inace, "moderno drustvo" samoubojicu (ako nije uspjesan) spremi u instituciju, sto sam naveo kao jednu od mogucnosti... :)
fly (napisa): | vsego (napisa): | Besides, kod ubojstva se osobu pospremi (u zatvor, instituciju,...) zato da se sprijeci jos koje umorstvo, pa i nije toliko bitno koliko ih je... |
Kako mozesh mrtrvu osobu strpat u zatvor |
Ubojicu, a ne zrtvu! Ccccc.....
C'Tebo (napisa): | Šta onda ćeš samoubojicu strpat u zatvor |
Ne, ja bih mu pomogao u plemenitom pokusaju. Vidis, ja sam rekao da Forum ne podrzava Crkvu Eutanazije. Nisam rekao da sam i ja protiv...
Inace, "moderno drustvo" samoubojicu (ako nije uspjesan) spremi u instituciju, sto sam naveo kao jednu od mogucnosti...
|
|
[Vrh] |
|
fly Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 1:08 pet, 31. 1. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Inace, "moderno drustvo" samoubojicu (ako nije uspjesan) spremi u instituciju, sto sam naveo kao jednu od mogucnosti... [/quote]
"Jedina razlika između ljudi u ludnici i mene je ta da ja nisam lud"
Salvador Dáli
vsego (napisa): | Inace, "moderno drustvo" samoubojicu (ako nije uspjesan) spremi u instituciju, sto sam naveo kao jednu od mogucnosti... |
"Jedina razlika između ljudi u ludnici i mene je ta da ja nisam lud"
Salvador Dáli
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 1:15 pet, 31. 1. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="fly"]Gle , osoba s podvojenim licnostima pozeli sama sebe ubiti ;) to znaci da je izvrsila samoubojstvo ali i ubojstvo (tj n-1 ubojstvo gdje n predstavlja broj podvojenih licnosti) ....[/quote]
[b]Teorem:[/b] Neka je osoba A (n+m)-terostruka licnost, gdje je n broj samoubilackih, a m broj licnosti nesklonih samoubojstvu. Kako se licnosti izmjenjuju, potrebno je isplanirati i provesti samoubojstvo. Ako ono uspije, onda:
1. imamo m samoubojica; u slucaju m>1 to je [b]samoubilacki kult[/b] :shock:
2. imamo m ubojica s predumisljajem; u slucaju m>1 to je [b]teroristicka organizacija[/b] :shocked!:
3. imamo n zrtava umorstva s predumisljajem; u slucaju n>1 to je [b]genocid[/b], [b]pokolj[/b] ili tako nesto
4. (za n>1) imamo n osoba koje nisu sprijecile umorstvo (za n>2 nisu sprijecile masovno umorstvo opisano pod tockom 3); to je [b]gradjanska nemarnost[/b] :puppydogeyes:
5. za n,m>0 imamo nesto sto [b]lici na bratoubilacki rat[/b] (uz pretpostavku da je covjek "sebi" (ili sto je vec ovo ovdje) blizi nego bratu)
Ako je smrti prethodio sex....
6. imamo silovanje; onaj koji se isao sexati nije samoubojica (to ce potvrditi svi koji koliko-toliko redovito prakticiraju navedenu aktivnost :D); dakle, imamo i [b]sexualni zlocin[/b]
7. za m>1 ili n>1 imamo [b]masovno silovanje s umorstvom (umorstvima)[/b]
8. onih n je [b]umrlo sretno[/b] (ili samo onaj koji je u trenutku smrti sexao? :?)
9. imamo jednog [b]frustriranog partnera[/b] (kojeg je silovao (za n>1 visestruki) ubojica)
[b]Zakljucak teorema[/b]: Bolje da (vise) ne mijesam psihologiju i matematiku... :D
[quote="C'Tebo"]"Jedina razlika između ljudi u ludnici i mene je ta da ja nisam lud"
Salvador Dáli[/quote]
Ili je razlika u tome da njega nisu uhvatili... :twisted:
fly (napisa): | Gle , osoba s podvojenim licnostima pozeli sama sebe ubiti to znaci da je izvrsila samoubojstvo ali i ubojstvo (tj n-1 ubojstvo gdje n predstavlja broj podvojenih licnosti) .... |
Teorem: Neka je osoba A (n+m)-terostruka licnost, gdje je n broj samoubilackih, a m broj licnosti nesklonih samoubojstvu. Kako se licnosti izmjenjuju, potrebno je isplanirati i provesti samoubojstvo. Ako ono uspije, onda:
1. imamo m samoubojica; u slucaju m>1 to je samoubilacki kult
2. imamo m ubojica s predumisljajem; u slucaju m>1 to je teroristicka organizacija
3. imamo n zrtava umorstva s predumisljajem; u slucaju n>1 to je genocid, pokolj ili tako nesto
4. (za n>1) imamo n osoba koje nisu sprijecile umorstvo (za n>2 nisu sprijecile masovno umorstvo opisano pod tockom 3); to je gradjanska nemarnost
5. za n,m>0 imamo nesto sto lici na bratoubilacki rat (uz pretpostavku da je covjek "sebi" (ili sto je vec ovo ovdje) blizi nego bratu)
Ako je smrti prethodio sex....
6. imamo silovanje; onaj koji se isao sexati nije samoubojica (to ce potvrditi svi koji koliko-toliko redovito prakticiraju navedenu aktivnost ); dakle, imamo i sexualni zlocin
7. za m>1 ili n>1 imamo masovno silovanje s umorstvom (umorstvima)
8. onih n je umrlo sretno (ili samo onaj koji je u trenutku smrti sexao? )
9. imamo jednog frustriranog partnera (kojeg je silovao (za n>1 visestruki) ubojica)
Zakljucak teorema: Bolje da (vise) ne mijesam psihologiju i matematiku...
C'Tebo (napisa): | "Jedina razlika između ljudi u ludnici i mene je ta da ja nisam lud"
Salvador Dáli |
Ili je razlika u tome da njega nisu uhvatili...
|
|
[Vrh] |
|
fly Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:27 sub, 1. 2. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Gogs"]ne bih ulazio u ovu raspravu... samo me zanima kako se nesto tako moze motati po informaticki nastrojenoj pametnoj glavici nesega nam vrlog admina ??? :?: :lol:[/quote]
Pa, nije li u prirodi Pravih Programera da istraze sve mogucnosti? :D
[b]Anex[/b]: Bas skuzih - ovo mi je 333. post. Sto bi Djole pjevao... [i]I vidis, vec sam tu, na poooooola puuuuuuta...[/i] :twisted:
Gogs (napisa): | ne bih ulazio u ovu raspravu... samo me zanima kako se nesto tako moze motati po informaticki nastrojenoj pametnoj glavici nesega nam vrlog admina ??? |
Pa, nije li u prirodi Pravih Programera da istraze sve mogucnosti?
Anex: Bas skuzih - ovo mi je 333. post. Sto bi Djole pjevao... I vidis, vec sam tu, na poooooola puuuuuuta...
|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 1:09 sub, 1. 2. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Gogs"]mozda i je...
ali zar ti radis neki program koji ima veze sa sexom??
mozda preko kompleksnih matematickih jednazbi iscrtava sve seksualne poze??? ili izbacuje za unesenu kombinaciju partnera da li je to normalno ili nenormalno ??[/quote]
A mozda ja samo [b]jako[/b] volim taj posljednji nevirtualni oblik zabave, pa mi palo na pamet kao simpaticno pitanje... :D
No, niste se bas iskazali raspravom... :(
[quote="Gogs"]i kaj se uopce moze o takvim temama na degiorgiu???[/quote]
Moze, ali sve manje. :( Degiorgi je preslab za navalu koju smo imali zadnjih dana. To ce se ponavljati, a ja nemam ideje gdje da izmislim jaci H/W... :cry:
Inace, Forum je mjesto za rasprave. Jedini limit je da su pristojne. Kad (i ako) rijesim problem H/W-a, namjeravam dodati jedan opceniti forum za proizvoljne teme.
Gogs (napisa): | mozda i je...
ali zar ti radis neki program koji ima veze sa sexom??
mozda preko kompleksnih matematickih jednazbi iscrtava sve seksualne poze??? ili izbacuje za unesenu kombinaciju partnera da li je to normalno ili nenormalno ?? |
A mozda ja samo jako volim taj posljednji nevirtualni oblik zabave, pa mi palo na pamet kao simpaticno pitanje...
No, niste se bas iskazali raspravom...
Gogs (napisa): | i kaj se uopce moze o takvim temama na degiorgiu??? |
Moze, ali sve manje. Degiorgi je preslab za navalu koju smo imali zadnjih dana. To ce se ponavljati, a ja nemam ideje gdje da izmislim jaci H/W...
Inace, Forum je mjesto za rasprave. Jedini limit je da su pristojne. Kad (i ako) rijesim problem H/W-a, namjeravam dodati jedan opceniti forum za proizvoljne teme.
|
|
[Vrh] |
|
bingo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 1:28 sub, 1. 2. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="bingo"][quote="vsego"]
Moze, ali sve manje. :( Degiorgi je preslab za navalu koju smo imali zadnjih dana. To ce se ponavljati, a ja nemam ideje gdje da izmislim jaci H/W... :cry:
[/quote]
A koliko ti jace treba? Mislim, ako je 200 - 300 novaca, vjerovatno bi se naslo par ovdjeprisutnih koji bi nesto i donirali. :?[/quote]
Toliko bih dao iz svog dzepa... :D
Ne, hvala na ponudi, ali [b]nikad[/b] ne bih uzimao novac od studenata; cak ni za tako plemenitu namjenu... 8)
Inace, procjenjujem da bih morao nabaviti nesto sa 256MB RAMa (Apache trenutno hoce pojesti oko 130MB, pa vecina ode u swap). Procesor... sto jaci me dopadne, to bolje... ;) No, to su samo puste zelje... :cry:
bingo (napisa): | vsego (napisa): |
Moze, ali sve manje. Degiorgi je preslab za navalu koju smo imali zadnjih dana. To ce se ponavljati, a ja nemam ideje gdje da izmislim jaci H/W...
|
A koliko ti jace treba? Mislim, ako je 200 - 300 novaca, vjerovatno bi se naslo par ovdjeprisutnih koji bi nesto i donirali. |
Toliko bih dao iz svog dzepa...
Ne, hvala na ponudi, ali nikad ne bih uzimao novac od studenata; cak ni za tako plemenitu namjenu...
Inace, procjenjujem da bih morao nabaviti nesto sa 256MB RAMa (Apache trenutno hoce pojesti oko 130MB, pa vecina ode u swap). Procesor... sto jaci me dopadne, to bolje... No, to su samo puste zelje...
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bingo Forumaš(ica)
|