Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

gordan,krcko ...BILO TKO...polinomi
WWW:
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ella
Gost

PostPostano: 14:06 čet, 6. 2. 2003    Naslov: gordan,krcko ...BILO TKO...polinomi Citirajte i odgovorite

evo:

Pokazite da za n>=5 ne postoji polinom sa cjelobrojnim koeficijentima koji za n razlicitih cijelih brojeva poprima vrijednost n, a u nuli je nula.Postoje li takvi polinomi stupnja<=4?
Ak postoje,odredite ih!

+ detaljno
Hvala
evo:

Pokazite da za n>=5 ne postoji polinom sa cjelobrojnim koeficijentima koji za n razlicitih cijelih brojeva poprima vrijednost n, a u nuli je nula.Postoje li takvi polinomi stupnja<=4?
Ak postoje,odredite ih!

+ detaljno
Hvala

[Vrh]
Gost

PostPostano: 17:52 čet, 6. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Neka je f trazeni polinom. f(0)=0, f(xi)=n za i=1,2,...,n (xi cijeli brojevi), n prirodni broj. Nacinimo polinom g(x)= f(x)-n. Tada g ima n nultocaka, to su svi xi, dok je g(0) = -n. Rastavimo g u faktore:
g(x) = (x-x1)(x-x2)....(x-xn). p(x) ( p je neki polinom ).
Sada g(0) = (-1)^n . x1.x2.....xn . p(0) = -n.
Ocito je n takav prirodni broj koji ima barem n razlicitih djelitelja i to takvih da im umnozak dijeli n.
Cjelobrojni djelitelji od n moraju biti u skupu 1,2,...,n/2, n i njihovih
negativnih vrijednosti (suprotni cijeli brojevi). Naravno, ne mogu se uzeti n i -n zajedno, a n samo uz 1 i -1. Za n=1,2,3,4 lako se vidi da ima dovoljno djelitelja koji zadovoljavaju uvjete pa se polinom moze naci. Za n=5 ocito ne. Trebamo barem n-2 djelitelja osim 1 i -1. Po apsolutnoj vrijednosti oni su barem 2 pa im je umnozak po apsolutnoj vrijednosti barem 2^(n-2). Za n>= 5 taj broj je strogo veci od n (indukcija) sto pokazuje nemogucnost postojanja tog polinoma.
Neka je f trazeni polinom. f(0)=0, f(xi)=n za i=1,2,...,n (xi cijeli brojevi), n prirodni broj. Nacinimo polinom g(x)= f(x)-n. Tada g ima n nultocaka, to su svi xi, dok je g(0) = -n. Rastavimo g u faktore:
g(x) = (x-x1)(x-x2)....(x-xn). p(x) ( p je neki polinom ).
Sada g(0) = (-1)^n . x1.x2.....xn . p(0) = -n.
Ocito je n takav prirodni broj koji ima barem n razlicitih djelitelja i to takvih da im umnozak dijeli n.
Cjelobrojni djelitelji od n moraju biti u skupu 1,2,...,n/2, n i njihovih
negativnih vrijednosti (suprotni cijeli brojevi). Naravno, ne mogu se uzeti n i -n zajedno, a n samo uz 1 i -1. Za n=1,2,3,4 lako se vidi da ima dovoljno djelitelja koji zadovoljavaju uvjete pa se polinom moze naci. Za n=5 ocito ne. Trebamo barem n-2 djelitelja osim 1 i -1. Po apsolutnoj vrijednosti oni su barem 2 pa im je umnozak po apsolutnoj vrijednosti barem 2^(n-2). Za n>= 5 taj broj je strogo veci od n (indukcija) sto pokazuje nemogucnost postojanja tog polinoma.

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 18:03 čet, 6. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mea se opet zaboravila logirati :lol:
Mea se opet zaboravila logirati Laughing

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 19:43 čet, 6. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije Mea. Keep on guessing! (I nije zaboravljeno, nego namjerno anonimno...)

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 20:19 čet, 6. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ahem.. koristenjem ilegalnih moderatorskih voodo-tehnika dosao sam do ovog podatka: [i]dv304[/i]. Dovoljno? :wink:
Ahem.. koristenjem ilegalnih moderatorskih voodo-tehnika dosao sam do ovog podatka: dv304. Dovoljno? Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 21:41 čet, 6. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Curiosity killed the cat...AND several moderators that resorted to illegal methods. Inace, kad bih znao sto je tocno dv304 ili kako ide ta numeracija, lakse bih odgovorio je li dovoljno.
Curiosity killed the cat...AND several moderators that resorted to illegal methods. Inace, kad bih znao sto je tocno dv304 ili kako ide ta numeracija, lakse bih odgovorio je li dovoljno.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:44 čet, 6. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koliko mi je poznato ide po broju sobe. No tko zna jesu li u RCu bili do kraja dosljedni :roll:
Koliko mi je poznato ide po broju sobe. No tko zna jesu li u RCu bili do kraja dosljedni Rolling Eyes

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:59 pet, 7. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Nije Mea. Keep on guessing! (I nije zaboravljeno, nego namjerno anonimno...)[/quote]

U bazi na Cromathu pise "Siftar"... S obizrom na starost baze... Tko je "naslijedio" masinu od prof. Siftara?
Anonymous (napisa):

U bazi na Cromathu pise "Siftar"... S obizrom na starost baze... Tko je "naslijedio" masinu od prof. Siftara?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
lhranjec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 21:38 ned, 9. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Anonymous"]Nije Mea. Keep on guessing! (I nije zaboravljeno, nego namjerno anonimno...)[/quote]

U bazi na Cromathu pise "Siftar"... S obizrom na starost baze... Tko je "naslijedio" masinu od prof. Siftara?[/quote]

ja znam osobu koja je [b]postavila[/b] pitanje..
ella, nisi valjda krivo rjesila na kraju taj zadatak?
vsego (napisa):
Anonymous (napisa):

ja znam osobu koja je postavila pitanje..

ella
Gost

PostPostano: 2:05 pon, 10. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lhranjec"][quote="vsego"][quote="Anonymous"]Nije Mea. Keep on guessing! (I nije zaboravljeno, nego namjerno anonimno...)[/quote]

U bazi na Cromathu pise "Siftar"... S obizrom na starost baze... Tko je "naslijedio" masinu od prof. Siftara?[/quote]

ella, nisi valjda krivo rjesila na kraju taj zadatak?[/quote]

A jel? Si siguran da znas osobu koja je postavila pitanje ?!!
Mislim da se varas sinko! I to generalno....naravno ako ne dokazes .suprotno ...
:banana: :PP
lhranjec (napisa):
vsego (napisa):
Anonymous (napisa):

Mislim da se varas sinko! I to generalno....naravno ako ne dokazes .suprotno ...
Dancing banana Weeee-heeee!!!

[Vrh]
ella
Gost

PostPostano: 2:19 pon, 10. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lhranjec"][quote="vsego"][quote="Anonymous"]Nije Mea. Keep on guessing! (I nije zaboravljeno, nego namjerno anonimno...)[/quote]

:banana: :PP
lhranjec (napisa):
vsego (napisa):
Anonymous (napisa):

[Vrh]
lhranjec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 15:29 pon, 10. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ella"][quote="lhranjec"][quote="vsego"][quote="Anonymous"]Nije Mea. Keep on guessing! (I nije zaboravljeno, nego namjerno anonimno...)[/quote]

:banana: :PP[/quote]

hm... da dokazem suprotno od toga da te znam ili da se varam? pokusao bih s dokazivanjem suprotnog od toga da se varam, a suprotno od varanja je ne-varanje ilitiga da sam u pravu u ovom specificnom slucaju... opet, "znati" osobu je lingvisticki gledano vrlo relativan pojam pa ako i znam tvoje ime, tvoj specifican nacin govora i pisanja koji me neodoljivo podsjeca ne odredjenu osobu (da ne govorim o madezu na desnom boku :twisted:) ne znaci nuzno da te bas _poznam_ tj. da se necu razocarati (ili ocarati!) tobom i vidjeti da sam u tebi gledao krivu osobu... moram priznati da se ne usudim upustati u tako kompliciran dokaz...

hm.. cini se da si u pravu: u bilo kojem pogledu mogu zakljuciti da te ne znam (bilo da sam te zamjenio s nekim ili ono drugo).. :)

p.s. molim citaoce da mi ne zamjere na ispadima mudrovanja ali za covjeka koji ima rutu tv-wc-dr je prirodno da se izivljava na forumima, kad se nit na tetrisu ili mladjem bratu ne moze lijevom ;'-(
ella (napisa):
lhranjec (napisa):
vsego (napisa):
Anonymous (napisa):

hm... da dokazem suprotno od toga da te znam ili da se varam? pokusao bih s dokazivanjem suprotnog od toga da se varam, a suprotno od varanja je ne-varanje ilitiga da sam u pravu u ovom specificnom slucaju... opet, "znati" osobu je lingvisticki gledano vrlo relativan pojam pa ako i znam tvoje ime, tvoj specifican nacin govora i pisanja koji me neodoljivo podsjeca ne odredjenu osobu (da ne govorim o madezu na desnom boku Twisted Evil) ne znaci nuzno da te bas _poznam_ tj. da se necu razocarati (ili ocarati!) tobom i vidjeti da sam u tebi gledao krivu osobu... moram priznati da se ne usudim upustati u tako kompliciran dokaz...

hm.. cini se da si u pravu: u bilo kojem pogledu mogu zakljuciti da te ne znam (bilo da sam te zamjenio s nekim ili ono drugo).. Smile

p.s. molim citaoce da mi ne zamjere na ispadima mudrovanja ali za covjeka koji ima rutu tv-wc-dr je prirodno da se izivljava na forumima, kad se nit na tetrisu ili mladjem bratu ne moze lijevom ;'-(

ella
Gost

PostPostano: 17:31 uto, 11. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lhranjec"]
hm... da dokazem suprotno od toga da te znam ili da se varam? pokusao bih s dokazivanjem suprotnog od toga da se varam, a suprotno od varanja je ne-varanje ilitiga da sam u pravu u ovom specificnom slucaju... opet, "znati" osobu je lingvisticki gledano vrlo relativan pojam pa ako i znam tvoje ime, tvoj specifican nacin govora i pisanja koji me neodoljivo podsjeca ne odredjenu osobu (da ne govorim o madezu na desnom boku :twisted:) ne znaci nuzno da te bas _poznam_ tj. da se necu razocarati (ili ocarati!) tobom i vidjeti da sam u tebi gledao krivu osobu... moram priznati da se ne usudim upustati u tako kompliciran dokaz...

..ufffffff ....dobro je da si se suzdrzao od upustanja u tako kompliciran dokaz.....momce.... :snipersmile:

[quote="lhranjec"]
(da ne govorim o madezu na desnom boku :twisted:)

HMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
Fulao si........opet......sramoto....cccccc.....ma sramoto jedna..........madez je na LIJEVOM boku...... :twisted:

[quote="lhranjec"]
hm.. cini se da si u pravu: u bilo kojem pogledu mogu zakljuciti da te ne znam (bilo da sam te zamjenio s nekim ili ono drugo).. :)

Daj ponovi ovo iza "hm.." pa do : ! Sto si ono rekao ?! hm Da sam JA u PRAVU.....?!.ma ne ono fakat nisam dobro procitala ...tko je ono u pravu.??!! TI?!.ili......JAAAAAA?!..... :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

Znaci nisi dokazao suprotno....nego potvrdio suprotno od suprotnog ......stoga mozemo zakljuciti da se varas...dakle da sam JA u pravu ...hmmmmmm..opet....
:mrgreen:

[quote="lhranjec"]
p.s. molim citaoce da mi ne zamjere na ispadima mudrovanja ali za covjeka koji ima rutu tv-wc-dr je prirodno da se izivljava na forumima, kad se nit na tetrisu ili mladjem bratu ne moze lijevom ;'-([/quote]

:idea:
Sto se tice...lijevog papka.......ma zaboravi mladeg buraza,ma zaboravi tetris......ispuni si zivot......ucini ga lijepsim.......uzivaj dok si mlad.......zapamti ....samo jednom se zivi.......
....stoga ....... neka ti Apsen postane najboljim prijateljem...dovoljna ti je jedna ruka i dva okeca...... :evilbat:
-The damage has allready been done ! :boliglava:
[quote="lhranjec"]
hm... da dokazem suprotno od toga da te znam ili da se varam? pokusao bih s dokazivanjem suprotnog od toga da se varam, a suprotno od varanja je ne-varanje ilitiga da sam u pravu u ovom specificnom slucaju... opet, "znati" osobu je lingvisticki gledano vrlo relativan pojam pa ako i znam tvoje ime, tvoj specifican nacin govora i pisanja koji me neodoljivo podsjeca ne odredjenu osobu (da ne govorim o madezu na desnom boku Twisted Evil) ne znaci nuzno da te bas _poznam_ tj. da se necu razocarati (ili ocarati!) tobom i vidjeti da sam u tebi gledao krivu osobu... moram priznati da se ne usudim upustati u tako kompliciran dokaz...

..ufffffff ....dobro je da si se suzdrzao od upustanja u tako kompliciran dokaz.....momce.... #Sniper

[quote="lhranjec"]
(da ne govorim o madezu na desnom boku Twisted Evil)

HMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
Fulao si........opet......sramoto....cccccc.....ma sramoto jedna..........madez je na LIJEVOM boku...... Twisted Evil

[quote="lhranjec"]
hm.. cini se da si u pravu: u bilo kojem pogledu mogu zakljuciti da te ne znam (bilo da sam te zamjenio s nekim ili ono drugo).. Smile

Daj ponovi ovo iza "hm.." pa do : ! Sto si ono rekao ?! hm Da sam JA u PRAVU.....?!.ma ne ono fakat nisam dobro procitala ...tko je ono u pravu.??!! TI?!.ili......JAAAAAA?!..... Mr. Green Twisted Evil Mr. Green

Znaci nisi dokazao suprotno....nego potvrdio suprotno od suprotnog ......stoga mozemo zakljuciti da se varas...dakle da sam JA u pravu ...hmmmmmm..opet....
Mr. Green

lhranjec (napisa):

Idea
Sto se tice...lijevog papka.......ma zaboravi mladeg buraza,ma zaboravi tetris......ispuni si zivot......ucini ga lijepsim.......uzivaj dok si mlad.......zapamti ....samo jednom se zivi.......
....stoga ....... neka ti Apsen postane najboljim prijateljem...dovoljna ti je jedna ruka i dva okeca...... #Evil Bat
-The damage has allready been done ! Boli glava

[Vrh]
lhranjec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 18:56 uto, 11. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ella"]
[/quote]
haha, nesto mi ipak govori da to jesi "ti" na koju ja mislim a to nesto je nepazljivo zaljucivanje. jesam li potvrdio suprotno od suprotnog da te znam? minus i minus su plus, bas kao amer i rus.. haha. Dakle, sofistice moja draga, ti ni u kojem slucaju nisi u pravu.. vise srece drugi put :-P.

[quote="ella"]
Daj ponovi ovo iza "hm.." pa do : !
[/quote]

iza "hm.." pa do :
(jao, al ne volim imperative)

nesto si pre-ratoborna.. ah ni djevojke nisu sto su nekad bile.. a blizi se Valentinovo.. "the world is a vampire" (Billy Corgan)
ella (napisa):

haha, nesto mi ipak govori da to jesi "ti" na koju ja mislim a to nesto je nepazljivo zaljucivanje. jesam li potvrdio suprotno od suprotnog da te znam? minus i minus su plus, bas kao amer i rus.. haha. Dakle, sofistice moja draga, ti ni u kojem slucaju nisi u pravu.. vise srece drugi put Razz.

ella (napisa):

iza "hm.." pa do :

nesto si pre-ratoborna.. ah ni djevojke nisu sto su nekad bile.. a blizi se Valentinovo.. "the world is a vampire" (Billy Corgan)

ella
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:58 uto, 11. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lhranjec"][quote="ella"]
[/quote]
haha, nesto mi ipak govori da to jesi "ti" na koju ja mislim a to nesto je nepazljivo zaljucivanje. jesam li potvrdio suprotno od suprotnog da te znam? minus i minus su plus, bas kao amer i rus.. haha. Dakle, sofistice moja draga, ti ni u kojem slucaju nisi u pravu.. vise srece drugi put :-P.

[quote="ella"]
[/quote]

iza "hm.." pa do :

nesto si pre-ratoborna.. ah ni djevojke nisu sto su nekad bile.. a blizi se Valentinovo.. "the world is a vampire" (Billy Corgan)[/quote]

ggggggggggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!
gggggggggggrrrrrrrrrrrrrr.....ti to mene oces sekirati???!!!!!!
...a beeeeeeeeed ne ide ti bas najbolje..............samo tako..bravo....mozda postanes prvi u povijesti kojem je to uspjelo (you never know!).....jer,naime... moj celik se ne da tako lako..... :kisscheek: :weee:

GGGGGGGGGGGGRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

......aa sreeeeeeeco jeeeeeeedinaaaaa.......ja PREEE-ratoborna??!!.....hm od kud ti samo ta ideja......
...hmmmmmm....sad jos i haluciniras....nije to dobro...nikako......ne..ne
:legnalil:
lhranjec (napisa):
ella (napisa):

haha, nesto mi ipak govori da to jesi "ti" na koju ja mislim a to nesto je nepazljivo zaljucivanje. jesam li potvrdio suprotno od suprotnog da te znam? minus i minus su plus, bas kao amer i rus.. haha. Dakle, sofistice moja draga, ti ni u kojem slucaju nisi u pravu.. vise srece drugi put Razz.

ella (napisa):

iza "hm.." pa do :

ggggggggggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!
gggggggggggrrrrrrrrrrrrrr.....ti to mene oces sekirati???!!!!!!
...a beeeeeeeeed ne ide ti bas najbolje..............samo tako..bravo....mozda postanes prvi u povijesti kojem je to uspjelo (you never know!).....jer,naime... moj celik se ne da tako lako..... Kiss on a cheek Weeeeeee!!!!!!!!!!!

GGGGGGGGGGGGRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

......aa sreeeeeeeco jeeeeeeedinaaaaa.......ja PREEE-ratoborna??!!.....hm od kud ti samo ta ideja......
...hmmmmmm....sad jos i haluciniras....nije to dobro...nikako......ne..ne
legna elttiL

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:31 sri, 12. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dopustite da, po prvi put u povijesti Foruma, upotrijebim novi [b]poziv za preseljenje rasprave u private message-e[/b]...

:pm:
Dopustite da, po prvi put u povijesti Foruma, upotrijebim novi poziv za preseljenje rasprave u private message-e...

Poziv za preseljenje u Private Message

[Vrh]
Gogs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 11

PostPostano: 10:41 sri, 12. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

woooow.... :o
po prvi puta smo vidjeli na djelu novu tehnologiju zvanu "ajd u PM"...
nadam se da ce to pomoci da se prezivadju (namjerno upotrijebih ovu rijec da ne bilo zabune :lol: ) razmirice ... :wink:
woooow.... Surprised
po prvi puta smo vidjeli na djelu novu tehnologiju zvanu "ajd u PM"...
nadam se da ce to pomoci da se prezivadju (namjerno upotrijebih ovu rijec da ne bilo zabune Laughing ) razmirice ... Wink

lhranjec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 11:08 sri, 12. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

moram priznati da sam ponosan jednim djelom posto nitko prije nije to uspio.. :-P
moram priznati da sam ponosan jednim djelom posto nitko prije nije to uspio.. Razz

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:50 sri, 12. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lhranjec"]moram priznati da sam ponosan jednim djelom posto nitko prije nije to uspio.. :-P[/quote]

Moram te razocarati... :? Jesu Gogs i fly, samo tada jos nije bilo tog smajlija/bannera. Dapace, oni (i jos neki) su uzrok tome da sam slozio "Ajd u PM" banner... :roll:
lhranjec (napisa):
moram priznati da sam ponosan jednim djelom posto nitko prije nije to uspio.. Razz

Moram te razocarati... Confused Jesu Gogs i fly, samo tada jos nije bilo tog smajlija/bannera. Dapace, oni (i jos neki) su uzrok tome da sam slozio "Ajd u PM" banner... Rolling Eyes

[Vrh]
ella
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:56 sri, 12. 2. 2003    Naslov: ella Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Dopustite da, po prvi put u povijesti Foruma, upotrijebim novi [b]poziv za preseljenje rasprave u private message-e[/b]...

:pm:[/quote]

Sorrrrrry ..... :oops:
vsego (napisa):
Dopustite da, po prvi put u povijesti Foruma, upotrijebim novi poziv za preseljenje rasprave u private message-e...

:pm:

Sorrrrrry ..... :oops:

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum