Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Peticija bolonjaca
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Ovaj forum je zaključan: ne možete postati/odgovarati/uređivati teme/postove.   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Ispiti i kolokviji (staro)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
35 = 192 - 157

PostPostano: 14:27 uto, 22. 11. 2005    Naslov: Peticija bolonjaca Citirajte i odgovorite

Ovakva je situacija.
Jedna cura mi je jučer dala neki papir da se potpišem, kao nekakva peticija je u tijeku zbog kolokvija koji su sljedeći tjedan.Sva 4 kolegija su strpana u jedan tjedan i počeli su se žalliti na to jer imaju malo vremena da si ponove za onaj test koji je naredni dan, pa sad oni hoće to da se razvuče na 2 tjedna kao što je to bilo po starom programu (samo ponedjeljak i petak).Vidila sam da imaju dosta potpisa, pa me zanima da li bi se tu moglo nešta napraviti u vezi s tim (u tako kratkom roku).Meni po novom progromu baš paše, ali me ipak zanima hoće li biti od toga nešta.
Ovakva je situacija.
Jedna cura mi je jučer dala neki papir da se potpišem, kao nekakva peticija je u tijeku zbog kolokvija koji su sljedeći tjedan.Sva 4 kolegija su strpana u jedan tjedan i počeli su se žalliti na to jer imaju malo vremena da si ponove za onaj test koji je naredni dan, pa sad oni hoće to da se razvuče na 2 tjedna kao što je to bilo po starom programu (samo ponedjeljak i petak).Vidila sam da imaju dosta potpisa, pa me zanima da li bi se tu moglo nešta napraviti u vezi s tim (u tako kratkom roku).Meni po novom progromu baš paše, ali me ipak zanima hoće li biti od toga nešta.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Pukica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 13

PostPostano: 14:54 uto, 22. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa nije lose pisati kolokvije tako razvuceno..ali mislim da se sve to radi malo ...u 5 do 12 :roll: ....ali ako je netko voljan pokusati..sretno mu bilo :wink:
pa nije lose pisati kolokvije tako razvuceno..ali mislim da se sve to radi malo ...u 5 do 12 Rolling Eyes ....ali ako je netko voljan pokusati..sretno mu bilo Wink

PostPostano: 15:21 uto, 22. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da nisu bolonjci krivi sto su se sjetili prekasno. Na pocetku je bilo receno da ce kolokviji biti tjedan dana kasnije nego sto zaista jesu. A jos bitnije od toga, receno je da gradivo iz zadnjeg tjedna predavanja nece biti uvrsteno u prvi kolokvij. Ne samo da su to svi "zaboravili" nego smo jos pozvani na dodatne sata jer svo gradivo nije obradjeno. Tako da tjedan pred kolokvije mi moramo biti na faksu duze nego inace. To nema nikakvog smisla.
Drugi problem je da grupe nisu uskladjene. Pisat cemo zajedno jednaki kolokvij, a npr. grupa je na jednim vjezbama otisla skoro duplo ispred druge. I zasto profesor ne zna za to?
Mislim da nisu bolonjci krivi sto su se sjetili prekasno. Na pocetku je bilo receno da ce kolokviji biti tjedan dana kasnije nego sto zaista jesu. A jos bitnije od toga, receno je da gradivo iz zadnjeg tjedna predavanja nece biti uvrsteno u prvi kolokvij. Ne samo da su to svi "zaboravili" nego smo jos pozvani na dodatne sata jer svo gradivo nije obradjeno. Tako da tjedan pred kolokvije mi moramo biti na faksu duze nego inace. To nema nikakvog smisla.
Drugi problem je da grupe nisu uskladjene. Pisat cemo zajedno jednaki kolokvij, a npr. grupa je na jednim vjezbama otisla skoro duplo ispred druge. I zasto profesor ne zna za to?

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 15:43 uto, 22. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Čudno je kako to profesori neznaju. Oni bi trebali biti stalno upućeni dokle smo došli s gradivom. Evo npr. što se tiče algebre, 1. grupa je koliko sam ja vidila [b]tek sada[/b] počela učiti matrice ( što nema smisla ) a već je obradila koliko sam ja čula determinante. Sve je to malo čudno. A 2. grupa baš ide po nekakvom redu. I sad ti kad dođeš na kolokvij, začudiš se, jer vidiš nekakav čudan zadatak koji nisi napravio na vježbama.
Po mome bi bar npr. asistenti 2.grupe mogli sastaviti kolokvij za svoju grupu. Oni znaju šta su obradili i dokle su stigli sa vježbama. :D
Čudno je kako to profesori neznaju. Oni bi trebali biti stalno upućeni dokle smo došli s gradivom. Evo npr. što se tiče algebre, 1. grupa je koliko sam ja vidila tek sada počela učiti matrice ( što nema smisla ) a već je obradila koliko sam ja čula determinante. Sve je to malo čudno. A 2. grupa baš ide po nekakvom redu. I sad ti kad dođeš na kolokvij, začudiš se, jer vidiš nekakav čudan zadatak koji nisi napravio na vježbama.
Po mome bi bar npr. asistenti 2.grupe mogli sastaviti kolokvij za svoju grupu. Oni znaju šta su obradili i dokle su stigli sa vježbama. Very Happy

[Vrh]
aska
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 15 - 3

PostPostano: 16:24 uto, 22. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

kako mislis,nema reda? ja sam iz prve grupe,A-K, i mi smo obradili sve sta je inace bilo u prvim kolokvijima proslih godina..meni je skroz logicno da prvo obradimo vektorske prostore opcenito,pa onda krenemo na matrice ko poseban vektorski prostor..
kako mislis,nema reda? ja sam iz prve grupe,A-K, i mi smo obradili sve sta je inace bilo u prvim kolokvijima proslih godina..meni je skroz logicno da prvo obradimo vektorske prostore opcenito,pa onda krenemo na matrice ko poseban vektorski prostor..

Liddy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 30 - 7

PostPostano: 21:21 uto, 22. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako si do sada [b]redovito[/b] vjezbala i ucila kako treba sto se i zahtijeva po bolonji tada mislim da je sasvim ok tako raspodjeliti sve kolokvije i mislim da su svi kolokviji, barem na prof.smjeru matematike rano ujutro od pola 9 pa na dalje, znaci 2sata potrositi na kolokvije i onda recimo 2 sata (kako tko) potrositi na put do doma, rucak i ostale stvari s kojim se bavite doma ili u domu, da imate dovoljno vremena par sati poslije podne ili navece da ponovite ono sto VEC ZNATE za sutrasnji kolokvij.
Ako niste neka se nadje neka zlatna sredina pa neka se napravi da kolokviji budu svaki drugi dan, onda cete imati dan i par sati proteklog dana sa ''PONOVITE'' ono sto ste naucili,tj. ono sto znate.Nemojte me kamenovati zbog ovoga, i ja sam brucos :)[/u]
ako si do sada redovito vjezbala i ucila kako treba sto se i zahtijeva po bolonji tada mislim da je sasvim ok tako raspodjeliti sve kolokvije i mislim da su svi kolokviji, barem na prof.smjeru matematike rano ujutro od pola 9 pa na dalje, znaci 2sata potrositi na kolokvije i onda recimo 2 sata (kako tko) potrositi na put do doma, rucak i ostale stvari s kojim se bavite doma ili u domu, da imate dovoljno vremena par sati poslije podne ili navece da ponovite ono sto VEC ZNATE za sutrasnji kolokvij.
Ako niste neka se nadje neka zlatna sredina pa neka se napravi da kolokviji budu svaki drugi dan, onda cete imati dan i par sati proteklog dana sa ''PONOVITE'' ono sto ste naucili,tj. ono sto znate.Nemojte me kamenovati zbog ovoga, i ja sam brucos Smile[/u]

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nenad
Moderator
Moderator

92 = 106 - 14

PostPostano: 21:44 uto, 22. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Osvrnuo bih se na nekoliko detalja:

1. Da će na kolokviju biti materijal koji još nije obrađen.
Za predmet koji ja predajem jamčim da neće.

2. Da se zadnji tjedan radi gradivo za kolokvij.
Biste li pratili nastavu da se radi gradivo koje će biti na kolokviju u veljači? Mislim da je razumno da se MALO tog gradiva obradi još na predavanju, ali da se na vježbama do kraja radi (uz nešto ponavljanja) gradivo koje i dolazi na kolokviju. U protivnom možemo otkazati nastavu i tjedan prije kolokvija. Efektivno :!:

3. Da se zadnji tjedan održavaju dodatni sati.
Ako dođe do nekih neusklađenosti u grupama za vježbe, što se može. Moje dvije grupe (L-Ž) su se uspjele uskladiti i bez toga (srećom), pa nadoknada nema. Ima samo ponavljanje, koje je neobvezno - tko želi, neka dođe, tko ne želi, ne mora. Neće se raditi ništa novo. Samo ponavljati i odgovarati na pitanja :)

- Nenad Antonić
Osvrnuo bih se na nekoliko detalja:

1. Da će na kolokviju biti materijal koji još nije obrađen.
Za predmet koji ja predajem jamčim da neće.

2. Da se zadnji tjedan radi gradivo za kolokvij.
Biste li pratili nastavu da se radi gradivo koje će biti na kolokviju u veljači? Mislim da je razumno da se MALO tog gradiva obradi još na predavanju, ali da se na vježbama do kraja radi (uz nešto ponavljanja) gradivo koje i dolazi na kolokviju. U protivnom možemo otkazati nastavu i tjedan prije kolokvija. Efektivno Exclamation

3. Da se zadnji tjedan održavaju dodatni sati.
Ako dođe do nekih neusklađenosti u grupama za vježbe, što se može. Moje dvije grupe (L-Ž) su se uspjele uskladiti i bez toga (srećom), pa nadoknada nema. Ima samo ponavljanje, koje je neobvezno - tko želi, neka dođe, tko ne želi, ne mora. Neće se raditi ništa novo. Samo ponavljati i odgovarati na pitanja Smile

- Nenad Antonić

[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 21:48 uto, 22. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Liddy"]i mislim da su svi kolokviji, barem na prof.smjeru matematike rano ujutro od pola 9 pa na dalje[/quote]
Od kud ti ta informacija? :-k

[quote="Liddy"]Nemojte me kamenovati zbog ovoga, i ja sam brucos :)[/quote]
Ako si ti brucoš, onda sam i ja. :D
Liddy (napisa):
i mislim da su svi kolokviji, barem na prof.smjeru matematike rano ujutro od pola 9 pa na dalje

Od kud ti ta informacija? Think

Liddy (napisa):
Nemojte me kamenovati zbog ovoga, i ja sam brucos Smile

Ako si ti brucoš, onda sam i ja. Very Happy

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 27 - 10

PostPostano: 22:29 uto, 22. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

koliko sam ja shvatila, peticija ne trazi da budu kolokviji kao sto su proslih godina bili (2 tjedna, zajedno s nastavom) nego da onaj kolokvij sto je trebao bit u ponedjeljak nakon kolokvijskog tjedna uistinu bude tada (a ne da se zbog nepredvidjene zbrcke u rasporedu gura u cetvrtak).
koliko sam ja shvatila, peticija ne trazi da budu kolokviji kao sto su proslih godina bili (2 tjedna, zajedno s nastavom) nego da onaj kolokvij sto je trebao bit u ponedjeljak nakon kolokvijskog tjedna uistinu bude tada (a ne da se zbog nepredvidjene zbrcke u rasporedu gura u cetvrtak).

Liddy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 30 - 7

PostPostano: 22:37 uto, 22. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

buba, ta informacija dolazi sa oglasne ploce, mislim da je smao jedan kolokvij u 11h a svi ostali u 8,30h
za svaki slucaj provjerite jos jednom
buba, ta informacija dolazi sa oglasne ploce, mislim da je smao jedan kolokvij u 11h a svi ostali u 8,30h
za svaki slucaj provjerite jos jednom

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 22:39 uto, 22. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Buba, Liddy, govori se o inzinjerima. Oni imaju 4 kolokvija pon-sri-cet-pet i zele izbaciti ovog s cetvrtka u iduci tjedan. Vi profaci imate samo 3 pon-sri-pet.
Koliko ja znam svi kolokviji su prijepodne (osim racunarskog praktikuma koji mora biti razvucen po cijelom danu). Isto tako, koliko ja znam, nisu svi u 8:30.
Buba, Liddy, govori se o inzinjerima. Oni imaju 4 kolokvija pon-sri-cet-pet i zele izbaciti ovog s cetvrtka u iduci tjedan. Vi profaci imate samo 3 pon-sri-pet.
Koliko ja znam svi kolokviji su prijepodne (osim racunarskog praktikuma koji mora biti razvucen po cijelom danu). Isto tako, koliko ja znam, nisu svi u 8:30.

koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 27 - 10

PostPostano: 23:12 uto, 22. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa profesorima je racunarski praktikum isto u taj cetvrtak (onaj izmedju srijede i petka :PPP), razvucen kroz cijeli dan. al to nema bas sanse prebacit na ponedjeljak... jer je cijeli dan...
pa profesorima je racunarski praktikum isto u taj cetvrtak (onaj izmedju srijede i petka Imam lijepi jezik), razvucen kroz cijeli dan. al to nema bas sanse prebacit na ponedjeljak... jer je cijeli dan...

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 20:01 sri, 23. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisam pogledala niti provjerila, ali sam čula danas od kolega da zaista je obavijest na oglasnoj ploči kada se koji kolokvij piše.

Ja sam dala RP1 pa je meni četvrtak slobodan. :PP
Nisam pogledala niti provjerila, ali sam čula danas od kolega da zaista je obavijest na oglasnoj ploči kada se koji kolokvij piše.

Ja sam dala RP1 pa je meni četvrtak slobodan. Weeee-heeee!!!

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 9:21 čet, 24. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni je još bolje. Ja imam samo u srijedu i petak kolokvije jer sam ovaj ostatak dala. :joy:
Meni je još bolje. Ja imam samo u srijedu i petak kolokvije jer sam ovaj ostatak dala. Sreca i veselje!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:38 čet, 24. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kakav je status peticije? :-k Gotovo, predano,...? :-k
Kakav je status peticije? Think Gotovo, predano,...? Think

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 15:46 čet, 24. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Možda su predali, ali mislim da su se prekasno sjetili. Nemože se to sve nabrzinu promijeniti.
Možda su predali, ali mislim da su se prekasno sjetili. Nemože se to sve nabrzinu promijeniti.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:53 čet, 24. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Do mene je dosla informacija da je UuR prebacen na ponedjeljak, 5.12. u neko nebulozno nedoba (like, prije 8 ujutro). :faint:

Nisam jos nasao nikoga da mi razjasni sto se i kako desilo, pa [b]ovo za sada smatrajte samo tracem![/b] :tso:
Do mene je dosla informacija da je UuR prebacen na ponedjeljak, 5.12. u neko nebulozno nedoba (like, prije 8 ujutro). Padoh u (o)nesvjest

Nisam jos nasao nikoga da mi razjasni sto se i kako desilo, pa ovo za sada smatrajte samo tracem! Trudim Se Objasniti...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:19 čet, 24. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Potvrdjeno. :shock:

Dakle, [b]kolokvij iz UuRa je premjesten na pon, 5.12. u 7:45.[/b] :anifaint: Kasnjenja se nece tolerirati jer u 10:00 moramo isprazniti predavaonice (zbog nastave). :prodike:
Potvrdjeno. Shocked

Dakle, kolokvij iz UuRa je premjesten na pon, 5.12. u 7:45. Padam u (o)nesvijest! Kasnjenja se nece tolerirati jer u 10:00 moramo isprazniti predavaonice (zbog nastave). Drzim prodike

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 16:27 čet, 24. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Potvrdjeno. :shock:

Dakle, [b]kolokvij iz UuRa je premjesten na pon, 5.12. u 7:45.[/b] :anifaint: Kasnjenja se nece tolerirati jer u 10:00 moramo isprazniti predavaonice (zbog nastave). :prodike:[/quote]
Ma krasno, sada ce nasi bolonjci postici nevjerojatno dobre rezultate, jer je poznata navika studenata da se bude prije 6 sati ujutro :roll:
vsego (napisa):
Potvrdjeno. Shocked

Dakle, kolokvij iz UuRa je premjesten na pon, 5.12. u 7:45. Padam u (o)nesvijest! Kasnjenja se nece tolerirati jer u 10:00 moramo isprazniti predavaonice (zbog nastave). Drzim prodike

Ma krasno, sada ce nasi bolonjci postici nevjerojatno dobre rezultate, jer je poznata navika studenata da se bude prije 6 sati ujutro Rolling Eyes

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 18:11 čet, 24. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

i to nam je sudbina! hoćeš neš promjenit jer nije baš sjajno a napraviš još veću katastrofu!!!
morat ću se dić prije 6 da bi došla :wall:
heheh to će jutro teć potoci kave

jel se dobe ekstra bodovi za spavanje na kolokviju hehehe? :wink:
i to nam je sudbina! hoćeš neš promjenit jer nije baš sjajno a napraviš još veću katastrofu!!!
morat ću se dić prije 6 da bi došla Brick wall
heheh to će jutro teć potoci kave

jel se dobe ekstra bodovi za spavanje na kolokviju hehehe? Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Ovaj forum je zaključan: ne možete postati/odgovarati/uređivati teme/postove.   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Ispiti i kolokviji (staro) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum