Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Refresh/Reload - VAZNO!!!
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Uvod i najave + International -> Obavijesti: Forum
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:43 čet, 28. 11. 2002    Naslov: Refresh/Reload - VAZNO!!! Citirajte i odgovorite

[color=darkred][b]Pipl, cini se da su problemi sa refreshanjem/reloadanjem foruma rijeseni!!![/b][/color]

Popravljeni Forum je testiran na Mozilli 1.0 i Internet Exploreru 5.0 SP3. Postavke za cacheiranje su:
Mozilla: "When page is out of date"
IE: "Automatic"

Mislim da ne bi trebalo biti problema ni s drugim postavkama, jer se forum [b]uopce ne bi smio cacheirati[/b] bez obzira na postavke.

Za kraj, stvar vrijedi tek kada ucitate nove stranice. Preporucam da ispraznite cacheve svojih browsera i restartate ih. Nakon toga bi stvar trebala raditi (dobra detekcija je ispis trenutnog vremena na prvoj stranici).

Cini se da se automatski refresha cak i kad stisnete "Back", a ne samo na "Refresh/Reload".

Da bismo proslavili ovaj sretni dogadjaj, dodao sam i novi.... hmmm.... smiley :D Rijec je o poruci koja se ovdje cesto koristi, pa sam vam odlucio olaksati zivot. Kod je [i]:[/i][i]krcko[/i][i]:[/i] i izgleda ovako:

:krcko:

Za kraj, ispricavam se da je popravak Foruma toliko trajao. Ipak, ulozeni sati (dapace dani) su se isplatili... :D

Uzivajte!

V.S.

P.S. Pohvale (i eventualne probleme sa refreshom) mozete postati ovdje kao reply. 8)
Pipl, cini se da su problemi sa refreshanjem/reloadanjem foruma rijeseni!!!

Popravljeni Forum je testiran na Mozilli 1.0 i Internet Exploreru 5.0 SP3. Postavke za cacheiranje su:
Mozilla: "When page is out of date"
IE: "Automatic"

Mislim da ne bi trebalo biti problema ni s drugim postavkama, jer se forum uopce ne bi smio cacheirati bez obzira na postavke.

Za kraj, stvar vrijedi tek kada ucitate nove stranice. Preporucam da ispraznite cacheve svojih browsera i restartate ih. Nakon toga bi stvar trebala raditi (dobra detekcija je ispis trenutnog vremena na prvoj stranici).

Cini se da se automatski refresha cak i kad stisnete "Back", a ne samo na "Refresh/Reload".

Da bismo proslavili ovaj sretni dogadjaj, dodao sam i novi.... hmmm.... smiley Very Happy Rijec je o poruci koja se ovdje cesto koristi, pa sam vam odlucio olaksati zivot. Kod je :krcko: i izgleda ovako:

Krcko, pomagaj!

Za kraj, ispricavam se da je popravak Foruma toliko trajao. Ipak, ulozeni sati (dapace dani) su se isplatili... Very Happy

Uzivajte!

V.S.

P.S. Pohvale (i eventualne probleme sa refreshom) mozete postati ovdje kao reply. Cool

Zadnja promjena: vsego; 13:48 pet, 10. 1. 2003; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:47 čet, 28. 11. 2002    Naslov: Zaboravih... Citirajte i odgovorite

Ako netko koristi proxy u svojim postavkama, onda su dobre sanse da ce imati problema dok se stvar ne obnovi na samom proxyju. To u praxi znaci da ce jos par dana trebati force-refreshati kao do sada. :( Zalim, ali taj dio ne ovisi o Degiorgiju i/ili Forumu, pa ga ja ne mogu rijesiti. :?
Ako netko koristi proxy u svojim postavkama, onda su dobre sanse da ce imati problema dok se stvar ne obnovi na samom proxyju. To u praxi znaci da ce jos par dana trebati force-refreshati kao do sada. Sad Zalim, ali taj dio ne ovisi o Degiorgiju i/ili Forumu, pa ga ja ne mogu rijesiti. Confused

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 21:08 čet, 28. 11. 2002    Naslov: Re: Refresh/Reload - VAZNO!!! Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][color=darkred][b]Pipl, cini se da su problemi sa refreshanjem/reloadanjem foruma rijeseni!!![/b][/color]
[/quote]

odlicno
sad slijedi testiranje u nedogled :vamp: :D :D :D

hm.. a mos ti ofo krcku i malo manje, pa ne zelimo ga otjerati sa tolikim zapomaganjem :D
vsego (napisa):
Pipl, cini se da su problemi sa refreshanjem/reloadanjem foruma rijeseni!!!

odlicno
sad slijedi testiranje u nedogled #Vamp Very Happy Very Happy Very Happy

hm.. a mos ti ofo krcku i malo manje, pa ne zelimo ga otjerati sa tolikim zapomaganjem Very Happy

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:17 čet, 28. 11. 2002    Naslov: Re: Refresh/Reload - VAZNO!!! Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]hm.. a mos ti ofo krcku i malo manje, pa ne zelimo ga otjerati sa tolikim zapomaganjem :D[/quote]

Hmmmm..... ocemo to onda zvati [i]mali_krcko[/i] :twisted: Ma, mislim da poziv za pomoc mora biti upecatljiv. Besides, slikica je samo 14 kila, sto je neusporedivo manje od, recimo, jedne tete Oprah. :twisted:

Ipak, u interesu demokracije :!::?::!:, slaze li se jos netko s Nesi?
Nesi (napisa):
hm.. a mos ti ofo krcku i malo manje, pa ne zelimo ga otjerati sa tolikim zapomaganjem Very Happy

Hmmmm..... ocemo to onda zvati mali_krcko Twisted Evil Ma, mislim da poziv za pomoc mora biti upecatljiv. Besides, slikica je samo 14 kila, sto je neusporedivo manje od, recimo, jedne tete Oprah. Twisted Evil

Ipak, u interesu demokracije ExclamationQuestionExclamation, slaze li se jos netko s Nesi?

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:10 čet, 28. 11. 2002    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slazem se [b]JA[/b]! Mislim da banner nebi smio imati vise od jednog bita. Sve ostalo je cisto rasipanje. Cim se pojavi pixel na ekranu ja skacem upomoc...
Slazem se JA! Mislim da banner nebi smio imati vise od jednog bita. Sve ostalo je cisto rasipanje. Cim se pojavi pixel na ekranu ja skacem upomoc...

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 22:16 čet, 28. 11. 2002    Naslov: Re: Refresh/Reload - VAZNO!!! Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Nesi"]hm.. a mos ti ofo krcku i malo manje, pa ne zelimo ga otjerati sa tolikim zapomaganjem :D[/quote]
Hmmmm..... ocemo to onda zvati [i]mali_krcko[/i] :twisted:
[/quote]
hihi.... ma necemo :D

[quote]
Ma, mislim da poziv za pomoc mora biti upecatljiv.
[/quote]

ma dobro, to stoji... al malkoca manji....

[quote]
Besides, slikica je samo 14 kila, sto je neusporedivo manje od, recimo, jedne tete Oprah. :twisted:
[/quote]

:vamp:

[quote]
Ipak, u interesu demokracije :!::?::!:, slaze li se jos netko s Nesi?[/quote]

ti i demokracija?
aj si nemoj rusit ugled :wink: :wink:
vsego (napisa):
Nesi (napisa):

Hmmmm..... ocemo to onda zvati mali_krcko Twisted Evil

hihi.... ma necemo Very Happy

Citat:

Citat:

Besides, slikica je samo 14 kila, sto je neusporedivo manje od, recimo, jedne tete Oprah. Twisted Evil

#Vamp

Citat:

Ipak, u interesu demokracije ExclamationQuestionExclamation, slaze li se jos netko s Nesi?

ti i demokracija?
aj si nemoj rusit ugled Wink Wink

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 22:19 čet, 28. 11. 2002    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Slazem se [b]JA[/b]! Mislim da banner nebi smio imati vise od jednog bita. Sve ostalo je cisto rasipanje. Cim se pojavi pixel na ekranu ja skacem upomoc...[/quote]

joj daj ne pretjeruj
banner za tebe nam treba :D :D :D
al da bu malo manji.. ne bi mu skodilo...... :D

ma vsegice, mislim da ti je to cas posla :D
krcko (napisa):
Slazem se JA! Mislim da banner nebi smio imati vise od jednog bita. Sve ostalo je cisto rasipanje. Cim se pojavi pixel na ekranu ja skacem upomoc...

joj daj ne pretjeruj
banner za tebe nam treba Very Happy Very Happy Very Happy
al da bu malo manji.. ne bi mu skodilo...... Very Happy

ma vsegice, mislim da ti je to cas posla Very Happy

Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 22:25 čet, 28. 11. 2002    Naslov: Re: Refresh/Reload - VAZNO!!! Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
P.S. Pohvale (i eventualne probleme sa refreshom) mozete postati ovdje kao reply. 8)[/quote]

Evo jedne pohvale s moje strane... svaka cast.

Sto se krcko bannera tice - malo je kicast. Podsjeca na Bat-signal. :wink:

Mislim da se vrli krcko odaziva i na pozive gotovo necujne obicnim smrtnicima tako da ne treba velike bannere i reklame.

Live long and prosper. :P
vsego (napisa):

P.S. Pohvale (i eventualne probleme sa refreshom) mozete postati ovdje kao reply. Cool

Sto se krcko bannera tice - malo je kicast. Podsjeca na Bat-signal. Wink

Mislim da se vrli krcko odaziva i na pozive gotovo necujne obicnim smrtnicima tako da ne treba velike bannere i reklame.

Live long and prosper. Razz

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:58 čet, 28. 11. 2002    Naslov: Re: Refresh/Reload - VAZNO!!! Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"][quote="vsego"]Ma, mislim da poziv za pomoc mora biti upecatljiv.[/quote]
ma dobro, to stoji... al malkoca manji....[/quote]

Ok, pipl, nek' vam bude. Sutra kad sam na faxu i kad copim vremena za crtanje....

[quote="Nesi"][quote="vsego"]
Ipak, u interesu demokracije :!::?::!:, slaze li se jos netko s Nesi?[/quote]

ti i demokracija?
aj si nemoj rusit ugled :wink: :wink:[/quote]

Ovisi kako definiras demokraciju. Ja sam realan: to je (na ovom Forumu [b]moja[/b]) moc da odbijem zahtjev velikog broja ljudi... :twisted:

Ipak, kao vjernim posjetiteljima Foruma, uslisit cu vam zelju... valjda... ;)

[quote="Void"]Evo jedne pohvale s moje strane... svaka cast.[/quote]

Hvala, hvala.... Konacno jedna dobra dusa ovdje... :)

[quote="Void"]Sto se krcko bannera tice - malo je kicast. Podsjeca na Bat-signal.[/quote]

Pa nije li mu [b]upravo to[/b] svrha :?::!::?:

[quote="krcko"]Slazem se [b]JA[/b]! Mislim da banner nebi smio imati vise od jednog bita. Sve ostalo je cisto rasipanje. Cim se pojavi pixel na ekranu ja skacem upomoc...[/quote]

Joj, Krcko - sto bi ti meni rekao - guras se di ti nije mjesto. Jedan pixel se ne da alocirati. Mora biti bar jedan byte, pa plus image header,..... :)

Umjesto da zahvalis na ukazanoj ti cas(t)i..... :P
Nesi (napisa):
vsego (napisa):

Ok, pipl, nek' vam bude. Sutra kad sam na faxu i kad copim vremena za crtanje....

Nesi (napisa):
vsego (napisa):

ti i demokracija?
aj si nemoj rusit ugled Wink Wink

Ovisi kako definiras demokraciju. Ja sam realan: to je (na ovom Forumu moja) moc da odbijem zahtjev velikog broja ljudi... Twisted Evil

Ipak, kao vjernim posjetiteljima Foruma, uslisit cu vam zelju... valjda... Wink

Void (napisa):

Hvala, hvala.... Konacno jedna dobra dusa ovdje... Smile

Void (napisa):
Sto se krcko bannera tice - malo je kicast. Podsjeca na Bat-signal.

Pa nije li mu upravo to svrha QuestionExclamationQuestion

krcko (napisa):

Joj, Krcko - sto bi ti meni rekao - guras se di ti nije mjesto. Jedan pixel se ne da alocirati. Mora biti bar jedan byte, pa plus image header,..... Smile

Umjesto da zahvalis na ukazanoj ti cas(t)i..... Razz

[Vrh]
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 0:05 pet, 29. 11. 2002    Naslov: Citirajte i odgovorite

A meni i dalje ne radi :(

Sad mi fali veliki bener na kojem piše vsego pomagaj :?
A meni i dalje ne radi Sad

Sad mi fali veliki bener na kojem piše vsego pomagaj Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:14 pet, 29. 11. 2002    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="C'Tebo"]A meni i dalje ne radi :(
Sad mi fali veliki bener na kojem pi&#65533;e vsego pomagaj :?[/quote]

vsego tu d reskjuuuuuu :!::!::!: ;)

Ok, amo ovako. Ako ne radi:

1. Koji browser (i koja verzija)?
2. Jesi ocistio cache?
3. Koristis li proxy?

Opcenito, to su (mi) korisne informacije kad treba izvuci u cemu je problem...
C'Tebo (napisa):
A meni i dalje ne radi Sad
Sad mi fali veliki bener na kojem pi&#65533;e vsego pomagaj Confused

vsego tu d reskjuuuuuu ExclamationExclamationExclamation Wink

Ok, amo ovako. Ako ne radi:

1. Koji browser (i koja verzija)?
2. Jesi ocistio cache?
3. Koristis li proxy?

Opcenito, to su (mi) korisne informacije kad treba izvuci u cemu je problem...

[Vrh]
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 9:33 pet, 29. 11. 2002    Naslov: Citirajte i odgovorite

OK, evo sad radi.
Trebo sam, iz nekog (meni) nepoznatog razloga, i cookiese počistit,a zaboravih da IE, kad mu metnem delete temporary int. files ne briše cookiese.

Ali eto, sad je OK :)
OK, evo sad radi.
Trebo sam, iz nekog (meni) nepoznatog razloga, i cookiese počistit,a zaboravih da IE, kad mu metnem delete temporary int. files ne briše cookiese.

Ali eto, sad je OK Smile

[Vrh]
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 11:03 pet, 29. 11. 2002    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne, lažem prevario me IE :cry: :shock:

Glupi exploder.

Uglavnom koristim IE 5.0
I ispraznio sam kesh i ne koristim proxy.
Shmrc :(
Ne, lažem prevario me IE Crying or Very sad Shocked

Glupi exploder.

Uglavnom koristim IE 5.0
Shmrc Sad

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:31 pet, 29. 11. 2002    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="C'Tebo"]Ne, lazem prevario me IE :cry: :shock:

Glupi exploder.[/quote]

Slazem se :lol::lol::lol:

[quote="C'Tebo"]Uglavnom koristim IE 5.0
Shmrc :([/quote]

Provjeri Settingse od Temporary Internet Filesa. Meni lijepo radi sa "Automatically" (za "Check for newer versions...").

Takodjer, mozda bi ti neki ServicePack pomogao (ja koristim SP3).

Ako je to sve tako.... Mozda da dodjes s jednim CDom do mene, pa ti naprzim Mozillu, pa pocnes surfati kao covjek, a ne...... :twisted:
C'Tebo (napisa):
Ne, lazem prevario me IE Crying or Very sad Shocked

Glupi exploder.

Slazem se LaughingLaughingLaughing

C'Tebo (napisa):
Uglavnom koristim IE 5.0
Shmrc Sad

Provjeri Settingse od Temporary Internet Filesa. Meni lijepo radi sa "Automatically" (za "Check for newer versions...").

Takodjer, mozda bi ti neki ServicePack pomogao (ja koristim SP3).

Ako je to sve tako.... Mozda da dodjes s jednim CDom do mene, pa ti naprzim Mozillu, pa pocnes surfati kao covjek, a ne...... Twisted Evil

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:17 pet, 29. 11. 2002    Naslov: Dvije stvari... Citirajte i odgovorite

1. Internet Explorer 6 je sme... los :evil: S njim i dalje treba force-refresh. Ama, maknite to ... s diskova i instalirajte neki posteni browser!!!! ([url=http://www.netscape.com/]Netscape[/url], [url=http://www.mozilla.org/]Mozilla[/url],...). :D

2. Eto, Krckov banner je smanjen, na srecu, radost i veselje svekolikog pucanstva... :idea:
1. Internet Explorer 6 je sme... los Evil or Very Mad S njim i dalje treba force-refresh. Ama, maknite to ... s diskova i instalirajte neki posteni browser!!!! (Netscape, Mozilla,...). Very Happy

2. Eto, Krckov banner je smanjen, na srecu, radost i veselje svekolikog pucanstva... Idea

[Vrh]
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 13:55 pet, 29. 11. 2002    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam sve, osim SP3, grrr, glupi IE :evil:

Eto, mogo bih doch u tebe da mi sprzis mozillu.
Samo ti vristi kad, a da nije iduci tjedan.
Imam sve, osim SP3, grrr, glupi IE Evil or Very Mad

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:11 pet, 29. 11. 2002    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="C'Tebo"]Imam sve, osim SP3, grrr, glupi IE :evil:

Samo ti vristi kad, a da nije iduci tjedan.[/quote]

Paaaa.... ja za par minuta odlazim s faxa. Ako me uhvatis do tada... Inace, kad god hoces. A imas i na nekom Bugovom CDu (ne znam kojem).
C'Tebo (napisa):
Imam sve, osim SP3, grrr, glupi IE Evil or Very Mad

Paaaa.... ja za par minuta odlazim s faxa. Ako me uhvatis do tada... Inace, kad god hoces. A imas i na nekom Bugovom CDu (ne znam kojem).

[Vrh]
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 18:32 pet, 29. 11. 2002    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ah, nisam bil na faxu.

I, iako se možda tako cini, ja ne visim cijelo vrijeme na forumu. :)
Ah, nisam bil na faxu.

I, iako se možda tako cini, ja ne visim cijelo vrijeme na forumu. Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:05 pet, 29. 11. 2002    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="C'Tebo"]I, iako se mozda tako cini, ja ne visim cijelo vrijeme na forumu. :)[/quote]

Jesi li bas siguran u to sto zboris? :) Sjecam se tamo nekih 18 minuta.... (za one s perverznim konotacijama, pregledajte malo po Forumu; nije nista socno) :twisted:
C'Tebo (napisa):
I, iako se mozda tako cini, ja ne visim cijelo vrijeme na forumu. Smile

Jesi li bas siguran u to sto zboris? Smile Sjecam se tamo nekih 18 minuta.... (za one s perverznim konotacijama, pregledajte malo po Forumu; nije nista socno) Twisted Evil

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:52 pet, 29. 11. 2002    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Sjecam se tamo nekih 18 minuta.... (za one s perverznim konotacijama, pregledajte malo po Forumu; nije nista socno) :twisted:[/quote]

Ahem, rekla bi Nesi "ovo izvlacenje ti je totalno jadno" :lol: Ili si se prepao tete Opere? Ako sazna za tih 18 minuta mogla bi podivljat... :onfire:
vsego (napisa):
Sjecam se tamo nekih 18 minuta.... (za one s perverznim konotacijama, pregledajte malo po Forumu; nije nista socno) Twisted Evil

Ahem, rekla bi Nesi "ovo izvlacenje ti je totalno jadno" Laughing Ili si se prepao tete Opere? Ako sazna za tih 18 minuta mogla bi podivljat... #Onfire

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Uvod i najave + International -> Obavijesti: Forum Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum