Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Geliriell Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Geliriell Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 12:53 uto, 10. 7. 2007 Naslov: |
|
|
Nacelno, mislim da biste trebali moci upisati bilo koji kolegij na Sveucilistu u Zagrebu bez placanja (osim mozda administrativne takse koja se placa za molbu). Kako tocno stvar funkcionira u praksi nisam siguran, ali pada mi napamet nekoliko ogranicenja. Prvo je 35 ECTS bodova koliko se najvise moze upisati u jednom semestru. Uz redovnih 30 ECTS-a ostaje prostora samo za jedan kolegij od 5 bodova, a nisam siguran koliko je tvrda ta granica od 35 bodova. Drugo je cisto tehnicko, za ocekivati je da ce se raspored preklapati pa ce mozda biti tesko zadovoljiti bolonjske kriterije "redovnog pracenja nastave". U svakom slucaju, treba pisati molbu u referadi koja ce se proslijediti prodekanu za nastavu naseg i tog drugog faksa. Oni ce formalno odobriti (ili ne odobriti) upis.
Nacelno, mislim da biste trebali moci upisati bilo koji kolegij na Sveucilistu u Zagrebu bez placanja (osim mozda administrativne takse koja se placa za molbu). Kako tocno stvar funkcionira u praksi nisam siguran, ali pada mi napamet nekoliko ogranicenja. Prvo je 35 ECTS bodova koliko se najvise moze upisati u jednom semestru. Uz redovnih 30 ECTS-a ostaje prostora samo za jedan kolegij od 5 bodova, a nisam siguran koliko je tvrda ta granica od 35 bodova. Drugo je cisto tehnicko, za ocekivati je da ce se raspored preklapati pa ce mozda biti tesko zadovoljiti bolonjske kriterije "redovnog pracenja nastave". U svakom slucaju, treba pisati molbu u referadi koja ce se proslijediti prodekanu za nastavu naseg i tog drugog faksa. Oni ce formalno odobriti (ili ne odobriti) upis.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 16:07 uto, 10. 7. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="marijap"]a smijemo li onda upisati neki dodatni izborni predmet s 3. godine našeg faxa za tih 5 bodova? :grebgreb:[/quote]
mislim da zapravo ne, tj. da pojasnim
ti mozes upisivati vise izbornih nego sto je programom predvidjeno (naravno, uz posebnu molbu - pitas u referadi za detalje) ali ti se ti polozeni predmeti ne broje niti u prosjek, a mislim niti u opterecenje, niti u diplomu (u smislu za uvjete za diplomu)
vec ce semo u papir na kraju biti upisani kao nesto sto si slusao i polozio
uostalom, to se slaze i sa mojim ispitivanjem kad se bologna uvodila 'da li mozmeo upisivati puno izbornih' i rekli su da mozemo... i zbilja - mozemo (tj. mozete)
ovih 5 bodova je "rezervirano" za upis obaveznih kolegija s vise godine (u pravilu boljim) studentima koji zele unaprijed polagati i onda se to broji i u opterecenje i u prosjek i za diplomu (uvjet)
ako sam dobro shvatila prijasnje price i pricu kolegice koja je upisivala jedan kolegij sebi za dusu ove godine
marijap (napisa): | a smijemo li onda upisati neki dodatni izborni predmet s 3. godine našeg faxa za tih 5 bodova?  |
mislim da zapravo ne, tj. da pojasnim
ti mozes upisivati vise izbornih nego sto je programom predvidjeno (naravno, uz posebnu molbu - pitas u referadi za detalje) ali ti se ti polozeni predmeti ne broje niti u prosjek, a mislim niti u opterecenje, niti u diplomu (u smislu za uvjete za diplomu)
vec ce semo u papir na kraju biti upisani kao nesto sto si slusao i polozio
uostalom, to se slaze i sa mojim ispitivanjem kad se bologna uvodila 'da li mozmeo upisivati puno izbornih' i rekli su da mozemo... i zbilja - mozemo (tj. mozete)
ovih 5 bodova je "rezervirano" za upis obaveznih kolegija s vise godine (u pravilu boljim) studentima koji zele unaprijed polagati i onda se to broji i u opterecenje i u prosjek i za diplomu (uvjet)
ako sam dobro shvatila prijasnje price i pricu kolegice koja je upisivala jedan kolegij sebi za dusu ove godine
|
|
[Vrh] |
|
lena Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:54 uto, 10. 7. 2007 Naslov: |
|
|
hm, hm, zanimljivo...
znači da recimo mogu izabrati sljedeće:
1. po 1 izborni za svaki semestar, oni će mi biti obavezni izborni
2. po 1 izborni za svaki semestar za koje ću napisati molbu i koji će mi biti kolegiji za nadopunu znanja (2x100kn) ili 1 u jednom semestru (100kn)
e, sad...
a) ako, recimo, uz obavezne kolegije položim i 2 kolegija za nadopunu znanja, onda su mi sva 4 kolegija priznata, jelda?
b) ako recimo jedan od kolegija za n.z. ne položim i ne ulazi u obavezne predmete za smjer (na 4. godini), onda ga mogu poništiti i više uopće ne slušati? :?
c) ako jedan od položenih kolegija za n.z. ulazi kao predmet sa smjera, onda stečena ocjena ulazi u prosjek 4. godine? ili ne?
mene čisto zanimaju opcije, zato jer se još dvoumim između smjerova, a izborne je dobro usmjeriti prema smjeru, zar ne? :?
ako tko zna odgovore, molim da ih proslijedi u topic,
a ja ću probati složiti smislen spisak pitanja i za prodekanicu...
hm, hm, zanimljivo...
znači da recimo mogu izabrati sljedeće:
1. po 1 izborni za svaki semestar, oni će mi biti obavezni izborni
2. po 1 izborni za svaki semestar za koje ću napisati molbu i koji će mi biti kolegiji za nadopunu znanja (2x100kn) ili 1 u jednom semestru (100kn)
e, sad...
a) ako, recimo, uz obavezne kolegije položim i 2 kolegija za nadopunu znanja, onda su mi sva 4 kolegija priznata, jelda?
b) ako recimo jedan od kolegija za n.z. ne položim i ne ulazi u obavezne predmete za smjer (na 4. godini), onda ga mogu poništiti i više uopće ne slušati?
c) ako jedan od položenih kolegija za n.z. ulazi kao predmet sa smjera, onda stečena ocjena ulazi u prosjek 4. godine? ili ne?
mene čisto zanimaju opcije, zato jer se još dvoumim između smjerova, a izborne je dobro usmjeriti prema smjeru, zar ne?
ako tko zna odgovore, molim da ih proslijedi u topic,
a ja ću probati složiti smislen spisak pitanja i za prodekanicu...
|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Geliriell Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
griotte Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
indexnet Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
griotte Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nike Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Buga. Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:29 sri, 21. 7. 2010 Naslov: |
|
|
Mene zanima dal se moze s bilo kojeg fakulteta (osim MO) upisati i poloziti neki kolegij? Pretp. da se ne mogu oni koji imaju prethodnike, ali npr. taj spanjolski ako je za pocetnike, kak se to polaze i dal se to upisuje u nas indeks i na koju foru? To mi nije bas jasno, a neko je gore napisao. Kuzim da se to ne pribraja nasim bodovima i ne ulazi u prosjek.
U slucaju da nije moguce upisati tak nest, moze se svejedno dolaziti na predavanja jer bi ona trebala biti javna, ne? :)
Mene zanima dal se moze s bilo kojeg fakulteta (osim MO) upisati i poloziti neki kolegij? Pretp. da se ne mogu oni koji imaju prethodnike, ali npr. taj spanjolski ako je za pocetnike, kak se to polaze i dal se to upisuje u nas indeks i na koju foru? To mi nije bas jasno, a neko je gore napisao. Kuzim da se to ne pribraja nasim bodovima i ne ulazi u prosjek.
U slucaju da nije moguce upisati tak nest, moze se svejedno dolaziti na predavanja jer bi ona trebala biti javna, ne?
|
|
[Vrh] |
|
|