Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krki Forumaš(ica)
|
Postano: 16:28 sub, 25. 1. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="Megy Poe"][quote="krki"]Da, ja mislim.[/quote]
Ali kaže idealne uvjete, ne misli li se na to da su svi protočni segmetni jednakog trajanja?[/quote]
Da, moguće da su to mislili. Možda se asistent pojavi na forumu pa nam riješi dilemu.
Također ako netko zna 2011. 1. zadatak - imam sve kao i kolega koji je stavio svoja rješenja, samo je pitanje da li je u 2. periodu procesor u stanju pribavi ili izvrši? Naime, pribavlja instrukciju, ali ju istodobno i izvršava :thinking2:
Megy Poe (napisa): | krki (napisa): | Da, ja mislim. |
Ali kaže idealne uvjete, ne misli li se na to da su svi protočni segmetni jednakog trajanja? |
Da, moguće da su to mislili. Možda se asistent pojavi na forumu pa nam riješi dilemu.
Također ako netko zna 2011. 1. zadatak - imam sve kao i kolega koji je stavio svoja rješenja, samo je pitanje da li je u 2. periodu procesor u stanju pribavi ili izvrši? Naime, pribavlja instrukciju, ali ju istodobno i izvršava
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:21 sub, 25. 1. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="Megy Poe"][quote="krki"]Da, ja mislim.[/quote]
Ali kaže idealne uvjete, ne misli li se na to da su svi protočni segmetni jednakog trajanja?[/quote]
Mislim da je krki u pravu. Jer primjer u knjizi pretpostavlja da su sva vremena jednaka, a ovdje nisu. Uvrštavanjem sve većih brojeva instrukcija se približavamo omjeru 4.12, a idealni uvjeti su valjda oni u kojima nema hazarda pa protok podataka teče glatko jer ovo što sam ja napravio zahtijeva varanje tj. da je neprotočna verzija sporija nego što je, a ovo što spominješ vremena protočnih segmenata, to smo i uzeli da su jednake brzine tj. t_ef = vrijeme najsporijeg segmenta tako da je to ispunjeno, a za faktor ubrzanja M bi trebalo t_neprotocne biti M * t_ef tako da se dijeljenjem dobi M tj. tako je i u primjeru u knjizi, ali ovdje to nije slučaj. (valjda :shock: :?: )
Megy Poe (napisa): | krki (napisa): | Da, ja mislim. |
Ali kaže idealne uvjete, ne misli li se na to da su svi protočni segmetni jednakog trajanja? |
Mislim da je krki u pravu. Jer primjer u knjizi pretpostavlja da su sva vremena jednaka, a ovdje nisu. Uvrštavanjem sve većih brojeva instrukcija se približavamo omjeru 4.12, a idealni uvjeti su valjda oni u kojima nema hazarda pa protok podataka teče glatko jer ovo što sam ja napravio zahtijeva varanje tj. da je neprotočna verzija sporija nego što je, a ovo što spominješ vremena protočnih segmenata, to smo i uzeli da su jednake brzine tj. t_ef = vrijeme najsporijeg segmenta tako da je to ispunjeno, a za faktor ubrzanja M bi trebalo t_neprotocne biti M * t_ef tako da se dijeljenjem dobi M tj. tako je i u primjeru u knjizi, ali ovdje to nije slučaj. (valjda )
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
consuelo Forumaš(ica)
|
Postano: 21:34 ned, 26. 1. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]proslogodisnji 1. zadatak, kako mi znamo odrediti zastavice I0, I1, I2?
jer u zadatku pise da je razina zahtjeva za prekid 6, i to samo znaci da razina prekida kodirana prekidnim zastavicama mora bit manja od 6[/quote]
ako je razina zahtjeva za prekid 6, onda postavis zastavice tako da vrijedi I0*2^0 + I1*2^1 + I2*2^2 = 6, tj I0=0, I1=1, I2=1
Anonymous (napisa): | proslogodisnji 1. zadatak, kako mi znamo odrediti zastavice I0, I1, I2?
jer u zadatku pise da je razina zahtjeva za prekid 6, i to samo znaci da razina prekida kodirana prekidnim zastavicama mora bit manja od 6 |
ako je razina zahtjeva za prekid 6, onda postavis zastavice tako da vrijedi I0*2^0 + I1*2^1 + I2*2^2 = 6, tj I0=0, I1=1, I2=1
|
|
[Vrh] |
|
Megy Poe Forumaš(ica)
|
Postano: 21:45 ned, 26. 1. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]proslogodisnji 1. zadatak, kako mi znamo odrediti zastavice I0, I1, I2?
jer u zadatku pise da je razina zahtjeva za prekid 6, i to samo znaci da razina prekida kodirana prekidnim zastavicama mora bit manja od 6[/quote]
Radi se o tome da te on pita stanje registra nakon prekida i tada je stanje 6, da te pita prije onda bi moglo biti više riješenja tj sve manje od 6
Anonymous (napisa): | proslogodisnji 1. zadatak, kako mi znamo odrediti zastavice I0, I1, I2?
jer u zadatku pise da je razina zahtjeva za prekid 6, i to samo znaci da razina prekida kodirana prekidnim zastavicama mora bit manja od 6 |
Radi se o tome da te on pita stanje registra nakon prekida i tada je stanje 6, da te pita prije onda bi moglo biti više riješenja tj sve manje od 6
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 21:49 ned, 26. 1. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="Megy Poe"][quote="Anonymous"]proslogodisnji 1. zadatak, kako mi znamo odrediti zastavice I0, I1, I2?
Radi se o tome da te on pita stanje registra nakon prekida i tada je stanje 6, da te pita prije onda bi moglo biti više riješenja tj sve manje od 6[/quote]
ok, sad je jasno :D
hvala vam!
Megy Poe (napisa): | Anonymous (napisa): | proslogodisnji 1. zadatak, kako mi znamo odrediti zastavice I0, I1, I2?
Radi se o tome da te on pita stanje registra nakon prekida i tada je stanje 6, da te pita prije onda bi moglo biti više riješenja tj sve manje od 6 |
ok, sad je jasno
hvala vam!
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Megy Poe Forumaš(ica)