Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Saf Forumski umjetnik
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
spacedoctor Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Saf Forumski umjetnik
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
markotron Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Antonija Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Mali_42 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Mali_42 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:14 pon, 18. 5. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="matmih"][quote="krcko"]
Znaci, pisu cirilicom i koriste rimske brojke! :idea:
Ovako nekako: UU+UU=UB[/quote]
Ako pišu rimske brojke mogli bi im napisat recimo brojeve IV i VI i objasnit da je I u broju IV s lijeve str. od V, a u broju VI s desne str. :)[/quote]
E to, lijevo i desno se mora definirati u odnosu na nesto. Nase lijevo je definirano po polozaju tijela i pravca gledanja.
Ali, ako ja gledam u lijevo i tad se okrenem, ono lijevo prije mi nije ono lijevo sada (ako sam se okrenuo za neki dobar kut).
Znaci da ne postoji jedinstveno lijevo.
Kad bio lebdio u zrakopraznom mraku, nebih znao smjerove jer ne postoje.
Čitajuci Alisu u zemlji čudesa, kad bismo prošli kroz Alisino zrcalo i okrenuli se tad bi bili oni koje gledamo u našem zrcalu.
Kad bi prolazili kroz zrcalo i noge bi nam se preslikale u glavu,a glava u noge, e to bi trebalo biti neko jako posebno zrcalo, što bi mozda i moglo
postojati. Mozda se tako gledaju alieni :)
:yoda:
matmih (napisa): | krcko (napisa): |
Znaci, pisu cirilicom i koriste rimske brojke!
Ovako nekako: UU+UU=UB |
Ako pišu rimske brojke mogli bi im napisat recimo brojeve IV i VI i objasnit da je I u broju IV s lijeve str. od V, a u broju VI s desne str. |
E to, lijevo i desno se mora definirati u odnosu na nesto. Nase lijevo je definirano po polozaju tijela i pravca gledanja.
Ali, ako ja gledam u lijevo i tad se okrenem, ono lijevo prije mi nije ono lijevo sada (ako sam se okrenuo za neki dobar kut).
Znaci da ne postoji jedinstveno lijevo.
Kad bio lebdio u zrakopraznom mraku, nebih znao smjerove jer ne postoje.
Čitajuci Alisu u zemlji čudesa, kad bismo prošli kroz Alisino zrcalo i okrenuli se tad bi bili oni koje gledamo u našem zrcalu.
Kad bi prolazili kroz zrcalo i noge bi nam se preslikale u glavu,a glava u noge, e to bi trebalo biti neko jako posebno zrcalo, što bi mozda i moglo
postojati. Mozda se tako gledaju alieni
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:53 uto, 19. 5. 2009 Naslov: |
|
|
ovaj, ucio sam za neki ispit to nedavno :sramise:
mislim, za kruznu polarizaciju imas jako puno linkova, naravno i na wikipediji, no za ovo sto te vjerojatno zanima moram procackat. sjecam se da sam negdje (valjda u berkeleyevom udzbeniku o valovima) procitao nesto tipa 'dakle, priroda je desno orijentirana'. potrazim, pa javim :)
ovaj, ucio sam za neki ispit to nedavno :sramise:
mislim, za kruznu polarizaciju imas jako puno linkova, naravno i na wikipediji, no za ovo sto te vjerojatno zanima moram procackat. sjecam se da sam negdje (valjda u berkeleyevom udzbeniku o valovima) procitao nesto tipa 'dakle, priroda je desno orijentirana'. potrazim, pa javim
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:03 uto, 19. 5. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="MB"]ovaj, ucio sam za neki ispit to nedavno :sramise:
mislim, za kruznu polarizaciju imas jako puno linkova, naravno i na wikipediji, no za ovo sto te vjerojatno zanima moram procackat. sjecam se da sam negdje (valjda u berkeleyevom udzbeniku o valovima) procitao nesto tipa 'dakle, priroda je desno orijentirana'. potrazim, pa javim :)[/quote]
Evo vam SDPovci in jor fejs :crazy:
MB (napisa): | ovaj, ucio sam za neki ispit to nedavno :sramise:
mislim, za kruznu polarizaciju imas jako puno linkova, naravno i na wikipediji, no za ovo sto te vjerojatno zanima moram procackat. sjecam se da sam negdje (valjda u berkeleyevom udzbeniku o valovima) procitao nesto tipa 'dakle, priroda je desno orijentirana'. potrazim, pa javim |
Evo vam SDPovci in jor fejs
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 10:50 uto, 19. 5. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Grga"][quote="MB"]ovaj, ucio sam za neki ispit to nedavno :sramise:
mislim, za kruznu polarizaciju imas jako puno linkova, naravno i na wikipediji, no za ovo sto te vjerojatno zanima moram procackat. sjecam se da sam negdje (valjda u berkeleyevom udzbeniku o valovima) procitao nesto tipa 'dakle, priroda je desno orijentirana'. potrazim, pa javim :)[/quote]
Evo vam SDPovci in jor fejs :crazy:[/quote]
Grga, to se zove balans: priroda orijentirana na desno, a covjek na lijevo. 8)
(i ne, nisam SDPovac :P)
Grga (napisa): | MB (napisa): | ovaj, ucio sam za neki ispit to nedavno :sramise:
mislim, za kruznu polarizaciju imas jako puno linkova, naravno i na wikipediji, no za ovo sto te vjerojatno zanima moram procackat. sjecam se da sam negdje (valjda u berkeleyevom udzbeniku o valovima) procitao nesto tipa 'dakle, priroda je desno orijentirana'. potrazim, pa javim |
Evo vam SDPovci in jor fejs |
Grga, to se zove balans: priroda orijentirana na desno, a covjek na lijevo.
(i ne, nisam SDPovac )
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 1:33 ned, 6. 3. 2011 Naslov: |
|
|
Nabasah na činjenicu (zapravo hipotezu) da neutrino je uvijek ljevoruk, dok njegovi prijatelji dešnjaci, ako uopće postoje, imaju bitno drugačija svojstva.
[quote="[url]http://www.newscientist.com/article/mg20928024.100-gravitys-bias-for-left-may-be-writ-in-the-sky.html[/url]"]When it comes to the ghostly particles known as neutrinos, for example, the weak force only interacts with the left-handed variety.[/quote]
[quote="[url]http://en.wikipedia.org/wiki/Neutrino#Handedness[/url]"]Experimental results show that (nearly) all produced and observed neutrinos have left-handed helicities (spins antiparallel to momenta), and all antineutrinos have right-handed helicities, within the margin of error. In the massless limit, it means that only one of two possible chiralities is observed for either particle. These are the only chiralities included in the Standard Model of particle interactions.
It is possible that their counterparts (right-handed neutrinos and left-handed antineutrinos) simply do not exist. If they do, their properties are substantially different from observable neutrinos and antineutrinos. It is theorized that they are either very heavy (on the order of GUT scale—see Seesaw mechanism), do not participate in weak interaction (so-called "sterile" neutrinos), or both.[/quote]
Nabasah na činjenicu (zapravo hipotezu) da neutrino je uvijek ljevoruk, dok njegovi prijatelji dešnjaci, ako uopće postoje, imaju bitno drugačija svojstva.
http://en.wikipedia.org/wiki/Neutrino#Handedness (napisa): | Experimental results show that (nearly) all produced and observed neutrinos have left-handed helicities (spins antiparallel to momenta), and all antineutrinos have right-handed helicities, within the margin of error. In the massless limit, it means that only one of two possible chiralities is observed for either particle. These are the only chiralities included in the Standard Model of particle interactions.
It is possible that their counterparts (right-handed neutrinos and left-handed antineutrinos) simply do not exist. If they do, their properties are substantially different from observable neutrinos and antineutrinos. It is theorized that they are either very heavy (on the order of GUT scale—see Seesaw mechanism), do not participate in weak interaction (so-called "sterile" neutrinos), or both. |
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Valica Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo