Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

treća zadaća
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
iuppiter
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 10 - 7

PostPostano: 11:09 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

U funkciji dodaj koja prima parametar sifru, recimo da dodajem nešto sa šifrom 5 iz drugogskladišta, a u ovom prvom imam recimo samo artikle sa šifrom 1 i 2.
Da li tada ovo što dodajem u prvom skladištu dobiva sifru 3 ili ima 5 pa prilikom sljedeceg dodavanja moram paziti da mi sifra sjedne na pravo mjesto?
U funkciji dodaj koja prima parametar sifru, recimo da dodajem nešto sa šifrom 5 iz drugogskladišta, a u ovom prvom imam recimo samo artikle sa šifrom 1 i 2.
Da li tada ovo što dodajem u prvom skladištu dobiva sifru 3 ili ima 5 pa prilikom sljedeceg dodavanja moram paziti da mi sifra sjedne na pravo mjesto?

/Ciceron/
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
pecina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
62 = 85 - 23

PostPostano: 11:15 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Istoimeni artikli - iste sifre, kompletna bijekcija, za svako ime dobijes novi broja, nesto ala hash samo to brojevi idu uzlazno i čuvaju se stalno.

Dakle, dobiva sifru 5.
Istoimeni artikli - iste sifre, kompletna bijekcija, za svako ime dobijes novi broja, nesto ala hash samo to brojevi idu uzlazno i čuvaju se stalno.

Dakle, dobiva sifru 5.

vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
69 = 87 - 18

PostPostano: 11:26 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Je li mi može netko objsanit zašto je rečeno da bi izbrisani artikl trebao biti različit od kraja skladista, u main(koji nam je dan kao primjer) ispada da bi trebao biti jednak (treba ispisati "Nema racunala u skladistu A")?
Hvala[/quote]

U slučaju naredbi nađi, početak, ili artikla::next ne smije se vratit artikal sa količinom nula (nego kraj skladišta ili sljedeći artikl). Međutim, moguće je zapamtiti neki artikl, npr:

[code:1]SKLADISTE::ARTIKL a=s.dodaj("Olovka", 10);
a.kolicina()=0;[/code:1]

Takva varijabla a je sada različita od s.kraj(). To sam vam bio rekao da ovakav slučaj neće biti u primjerima (da ga uspoređujem sa krajem skladišta, nekim drugim artiklom kojeg sam na ovaj način izbacio iz skladišta, ili da tražim a.next).

Dakako, nakon ove naredbe može doći:

[code:1]SKLADISTE::ARTIKL b=s.nadji("Olovka");
[/code:1]
Sada b treba biti (možda je nelogično) jednako s.kraj(), (dakle različito od a).
Ali mislim da je tako jednostavnije za iskodirati.
Anonymous (napisa):
Je li mi može netko objsanit zašto je rečeno da bi izbrisani artikl trebao biti različit od kraja skladista, u main(koji nam je dan kao primjer) ispada da bi trebao biti jednak (treba ispisati "Nema racunala u skladistu A")?
Hvala

U slučaju naredbi nađi, početak, ili artikla::next ne smije se vratit artikal sa količinom nula (nego kraj skladišta ili sljedeći artikl). Međutim, moguće je zapamtiti neki artikl, npr:

Kod:
SKLADISTE::ARTIKL a=s.dodaj("Olovka", 10);
a.kolicina()=0;

Takva varijabla a je sada različita od s.kraj(). To sam vam bio rekao da ovakav slučaj neće biti u primjerima (da ga uspoređujem sa krajem skladišta, nekim drugim artiklom kojeg sam na ovaj način izbacio iz skladišta, ili da tražim a.next).

Dakako, nakon ove naredbe može doći:

Kod:
SKLADISTE::ARTIKL b=s.nadji("Olovka");

Sada b treba biti (možda je nelogično) jednako s.kraj(), (dakle različito od a).
Ali mislim da je tako jednostavnije za iskodirati.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
iuppiter
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 7

PostPostano: 12:19 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

jos nesto, da se nadovezem na proslo pitanje:

recimo da dodam artikl sa sifrom koja postoji u drugom skladistu, ali taj artikl ne postoju u prvom, tj u ono koje dodajem.
stvorim novi artikl u koji prekopiram sifru i kolicinu koje su parametri funkcije, a što s imenom, tj kako saznati ime od tog artikla iz drugog skladišta.

recimo da dodam artikl sa sifrom koja postoji u drugom skladistu, ali taj artikl ne postoju u prvom, tj u ono koje dodajem.
stvorim novi artikl u koji prekopiram sifru i kolicinu koje su parametri funkcije, a što s imenom, tj kako saznati ime od tog artikla iz drugog skladišta.

/Ciceron/
[Vrh]
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 13:07 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="iuppiter"]jos nesto, da se nadovezem na proslo pitanje:

stvorim novi artikl u koji prekopiram sifru i kolicinu koje su parametri funkcije, a što s imenom, tj kako saznati ime od tog artikla iz drugog skladišta.[/quote]To bi mogli npr. naredbom SKLADISTE::nadji_ime
iuppiter (napisa):

To bi mogli npr. naredbom SKLADISTE::nadji_ime

[Vrh]
iuppiter
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 7

PostPostano: 13:35 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako imam static listu artikala u strukturi SKLADISTE u kojoj cuvam sve artikle ikad dodane, to znaci da vrijedi za sva skladista pa setanjem po njoj uvijek mogu po sifri naci ime i obrnuto i imam rijesden problem od prije, imam li pravo ili mi to vrijedi samo za ono skladiste za koje se funkcija dodaj poziva?

i druga stvar, nakon sto nesto dodam ili oduzmem, moram paziti na sortiranost po sifri u skladistu.
napisala sam ovakvu funkciju sortiraj:
void SKLADISTE::sortiraj(void)
{
vector<artikl>::iterator vi;
vector<artikl>::iterator di;
for(vi=a.begin();vi!=a.end();vi++)
for(di=vi+1;vi!=a.end();di++)
{
if(di->code < vi->code)
{
artikl temp;
temp.code=(di->code);temp.name=(di->name);temp.koliko=(di->koliko);
(di->code)=(vi->code);(di->name)=(vi->name);(di->koliko)=(vi->koliko);
(vi->code)=temp.code;(vi->name)=temp.name;(vi->koliko)=(temp.koliko);
}
}
}

Kompajlira mi se normalno, ali prilikom pokretanja programa mi se javi onaj prozorčić blabla has encountered a problem and needs to close...blabla
Kaj ne valja?
ako imam static listu artikala u strukturi SKLADISTE u kojoj cuvam sve artikle ikad dodane, to znaci da vrijedi za sva skladista pa setanjem po njoj uvijek mogu po sifri naci ime i obrnuto i imam rijesden problem od prije, imam li pravo ili mi to vrijedi samo za ono skladiste za koje se funkcija dodaj poziva?

i druga stvar, nakon sto nesto dodam ili oduzmem, moram paziti na sortiranost po sifri u skladistu.
napisala sam ovakvu funkciju sortiraj:
void SKLADISTE::sortiraj(void)
{
vector<artikl>::iterator vi;
vector<artikl>::iterator di;
{
if(di->code < vi->code)
{
artikl temp;
temp.code=(di->code);temp.name=(di->name);temp.koliko=(di->koliko);
(di->code)=(vi->code);(di->name)=(vi->name);(di->koliko)=(vi->koliko);
(vi->code)=temp.code;(vi->name)=temp.name;(vi->koliko)=(temp.koliko);
}
}
}

Kompajlira mi se normalno, ali prilikom pokretanja programa mi se javi onaj prozorčić blabla has encountered a problem and needs to close...blabla
Kaj ne valja?

/Ciceron/
[Vrh]
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 13:46 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="iuppiter"]ako imam static listu artikala u strukturi SKLADISTE u kojoj cuvam sve artikle ikad dodane, to znaci da vrijedi za sva skladista pa setanjem po njoj uvijek mogu po sifri naci ime i obrnuto i imam rijesden problem od prije, imam li pravo ili mi to vrijedi samo za ono skladiste za koje se funkcija dodaj poziva?
[/quote]
Da. Cuvate imena i sifre. To treba biti staticko.
[quote="iuppiter"]
[/quote]
Imate u uvjetu vi!=a.end, a trebalo bi biti [b]di[/b]!=a.end
Al mi se taj pristup bas i ne svidja. Sumnjam da ce raditi dobro u svim slucajevima.
Ako npr. imam artikl art (koji ima šifru npr. 5), on bi trebao imati referencu na svoju količinu. Ako u skladište ubacim artikl (kojeg nije bilo prije u tom skladištu) sa manjom šifrom, npr. 4. Vjerojatno će art.kolicina() sada referencirati na količinu artikla sa šifrom 4, što nikako ne bi bilo dobro.
iuppiter (napisa):

Da. Cuvate imena i sifre. To treba biti staticko.
iuppiter (napisa):

Imate u uvjetu vi!=a.end, a trebalo bi biti di!=a.end
Al mi se taj pristup bas i ne svidja. Sumnjam da ce raditi dobro u svim slucajevima.
Ako npr. imam artikl art (koji ima šifru npr. 5), on bi trebao imati referencu na svoju količinu. Ako u skladište ubacim artikl (kojeg nije bilo prije u tom skladištu) sa manjom šifrom, npr. 4. Vjerojatno će art.kolicina() sada referencirati na količinu artikla sa šifrom 4, što nikako ne bi bilo dobro.

[Vrh]
iuppiter
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 7

PostPostano: 15:12 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

joj da, uopce nisam uocila da umjesto di imam vi.. :oops:

[quote]Ako npr. imam artikl art (koji ima šifru npr. 5), on bi trebao imati referencu na svoju količinu. Ako u skladište ubacim artikl (kojeg nije bilo prije u tom skladištu) sa manjom šifrom, npr. 4. Vjerojatno će art.kolicina() sada referencirati na količinu artikla sa šifrom 4, što nikako ne bi bilo dobro[/quote]

moram priznati da ne razumijem bas ovo..
meni je artikl (s malim slovima) struktura koja se sastoji od int code, double koliko i string name pa kad dodajem artikl koji nije jos dodan stvorim novi artikl s kojem prekopiram parametre, postavim ga na kraj vektora artikala i sortiram taj vektor artikala po code-u po onoj funkciji gore (usput jos u static listu stavim taj artikl ako nije dodan ili povecam kolicinu ako je vec negdje dodan).
mozda sam si sve to krivo interpretirala...

Sad sam nasla opet novi problem...

imam funkciju nadji_sifru.
dakle, setam ja iteratorom po svojoj static listi artikala dođem do tamo di mi iterator pokazuje na ime koje tražim (li->name == ime) i vratim li->code ali mi kompajler nalazi ovakvu grešku: cannot declare member function 'static int SKLADISTE::nadji_sifru bla bla...

I jos nesto, fakat svaka čast asistentu Vinku koji u kratkom vremenu odgovori na sva postavljena pitanja!! :veselje:
Hvala na pomoći!
joj da, uopce nisam uocila da umjesto di imam vi.. Embarassed

Citat:
Ako npr. imam artikl art (koji ima šifru npr. 5), on bi trebao imati referencu na svoju količinu. Ako u skladište ubacim artikl (kojeg nije bilo prije u tom skladištu) sa manjom šifrom, npr. 4. Vjerojatno će art.kolicina() sada referencirati na količinu artikla sa šifrom 4, što nikako ne bi bilo dobro

meni je artikl (s malim slovima) struktura koja se sastoji od int code, double koliko i string name pa kad dodajem artikl koji nije jos dodan stvorim novi artikl s kojem prekopiram parametre, postavim ga na kraj vektora artikala i sortiram taj vektor artikala po code-u po onoj funkciji gore (usput jos u static listu stavim taj artikl ako nije dodan ili povecam kolicinu ako je vec negdje dodan).

dakle, setam ja iteratorom po svojoj static listi artikala dođem do tamo di mi iterator pokazuje na ime koje tražim (li→name == ime) i vratim li→code ali mi kompajler nalazi ovakvu grešku: cannot declare member function 'static int SKLADISTE::nadji_sifru bla bla...

I jos nesto, fakat svaka čast asistentu Vinku koji u kratkom vremenu odgovori na sva postavljena pitanja!! Veseljeeeee!
Hvala na pomoći!

/Ciceron/
[Vrh]
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 15:57 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="iuppiter"]moram priznati da ne razumijem bas ovo..
mozda sam si sve to krivo interpretirala...[/quote]
Dakle, strutura ARTIKL bi trebala između ostalog imati funkciju [b]double[/b]& kolicina().
Kolicinu artikla u nekom skladištu mogu mijenjati funkcijama SKLADISTE::dodaj, SKLADISTE::uzmi, ali i ARTIKL::kolicina().
Zbog toga bi u strukturi ARTIKL trebao imati pokazivač na količinu, pa to malo drugačije osmisliti (možda ste to tako i napravili).

Dakle ako imam skladište s:

[code:1]SKLADISTE::ARTIKL a = s.dodaj("Olovka", 5), b=s.nadji("Olovka");

a.kolicina()+=10; // i dalje je a.kolicina()==b.kolicina()[/code:1]
[quote="iuppiter"]Sad sam nasla opet novi problem...

dakle, setam ja iteratorom po svojoj static listi artikala dođem do tamo di mi iterator pokazuje na ime koje tražim (li->name == ime) i vratim li->code ali mi kompajler nalazi ovakvu grešku: cannot declare member function 'static int SKLADISTE::nadji_sifru bla bla...[/quote]Što se tiče drugog pitanja, vjerojatno vam i kod implementacije stoji static (pogrešno).
Treba biti samo
int SKLADISTE::nadji_sifru(...) {...}
iuppiter (napisa):

Dakle, strutura ARTIKL bi trebala između ostalog imati funkciju double& kolicina().
Kolicinu artikla u nekom skladištu mogu mijenjati funkcijama SKLADISTE::dodaj, SKLADISTE::uzmi, ali i ARTIKL::kolicina().
Zbog toga bi u strukturi ARTIKL trebao imati pokazivač na količinu, pa to malo drugačije osmisliti (možda ste to tako i napravili).

Dakle ako imam skladište s:

Kod:
SKLADISTE::ARTIKL a = s.dodaj("Olovka", 5), b=s.nadji("Olovka");

a.kolicina()+=10; // i dalje je a.kolicina()==b.kolicina()

iuppiter (napisa):

dakle, setam ja iteratorom po svojoj static listi artikala dođem do tamo di mi iterator pokazuje na ime koje tražim (li→name == ime) i vratim li→code ali mi kompajler nalazi ovakvu grešku: cannot declare member function 'static int SKLADISTE::nadji_sifru bla bla...
Što se tiče drugog pitanja, vjerojatno vam i kod implementacije stoji static (pogrešno).
Treba biti samo

[Vrh]
iuppiter
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 7

PostPostano: 16:24 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

radi mi ispravno funkcija kolicina, probala sam Vas primjer i a.kolicina()==b.kolicina.

[quote] Što se tiče drugog pitanja, vjerojatno vam i kod implementacije stoji static (pogrešno).
Treba biti samo
int SKLADISTE::nadji_sifru(...) {...}[/quote]

u zadatku stoji static int i static string kod nadji_sifru i nadji_ime. dakle, mogu maknut static u oba slucaja, radi se o pogresci u zadavanju zadatka?
radi mi ispravno funkcija kolicina, probala sam Vas primjer i a.kolicina()==b.kolicina.

Citat:
Što se tiče drugog pitanja, vjerojatno vam i kod implementacije stoji static (pogrešno).
Treba biti samo

u zadatku stoji static int i static string kod nadji_sifru i nadji_ime. dakle, mogu maknut static u oba slucaja, radi se o pogresci u zadavanju zadatka?

/Ciceron/
[Vrh]
jelena194
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 1

PostPostano: 16:30 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

da li bi mi itko mogao precizno odgovorit sta ide u .h a sta u.cpp file,jer meni program radi (s manjim greskicama) kad je to sve u jednom fajlu ali ne kad ih razdvojim.....javlja mi mali milijun gresaka :evil:
dajte ljudi pomagajte pocinit cu samoubojstvo ako ne uspijem predat tu zadacu a toliko sam se trudila......... :cry:
da li bi mi itko mogao precizno odgovorit sta ide u .h a sta u.cpp file,jer meni program radi (s manjim greskicama) kad je to sve u jednom fajlu ali ne kad ih razdvojim.....javlja mi mali milijun gresaka Evil or Very Mad
dajte ljudi pomagajte pocinit cu samoubojstvo ako ne uspijem predat tu zadacu a toliko sam se trudila......... Crying or Very sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
pero
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 16:30 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kaj bi funkcija kraj trebala vratit?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 17:14 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="iuppiter"]radi mi ispravno funkcija kolicina, probala sam Vas primjer i a.kolicina()==b.kolicina.

[quote] Što se tiče drugog pitanja, vjerojatno vam i kod implementacije stoji static (pogrešno).
Treba biti samo
int SKLADISTE::nadji_sifru(...) {...}[/quote]

u zadatku stoji static int i static string kod nadji_sifru i nadji_ime. dakle, mogu maknut static u oba slucaja, radi se o pogresci u zadavanju zadatka?[/quote]

U definiciji strukture (u .h datoteci) treba stojati static, kao što piše u zadatku, ali u implementaciji (ako je odvojena od definicije - u .cpp datoteci) ne.
iuppiter (napisa):

Citat:
Treba biti samo

U definiciji strukture (u .h datoteci) treba stojati static, kao što piše u zadatku, ali u implementaciji (ako je odvojena od definicije - u .cpp datoteci) ne.

[Vrh]
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 17:17 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jelena194"]da li bi mi itko mogao precizno odgovorit sta ide u .h a sta u.cpp file,jer meni program radi (s manjim greskicama) kad je to sve u jednom fajlu ali ne kad ih razdvojim.....javlja mi mali milijun gresaka :evil:
dajte ljudi pomagajte pocinit cu samoubojstvo ako ne uspijem predat tu zadacu a toliko sam se trudila......... :cry:[/quote]

U test-primjerima će main.cpp imati #include "skladiste.h" i int main. Ako vam dobro radi sa primjerom maina iz zadatka (kompajlirat će se i linkati datoteke main.cpp i skladiste.cpp) vjerojatno će dobro raditi i kod testiranja.

U principu jedino inicijalizacije statičkih varijabli morate staviti u .cpp
jelena194 (napisa):
da li bi mi itko mogao precizno odgovorit sta ide u .h a sta u.cpp file,jer meni program radi (s manjim greskicama) kad je to sve u jednom fajlu ali ne kad ih razdvojim.....javlja mi mali milijun gresaka Evil or Very Mad
dajte ljudi pomagajte pocinit cu samoubojstvo ako ne uspijem predat tu zadacu a toliko sam se trudila......... Crying or Very sad

U test-primjerima će main.cpp imati #include "skladiste.h" i int main. Ako vam dobro radi sa primjerom maina iz zadatka (kompajlirat će se i linkati datoteke main.cpp i skladiste.cpp) vjerojatno će dobro raditi i kod testiranja.

U principu jedino inicijalizacije statičkih varijabli morate staviti u .cpp

Zadnja promjena: vinko; 17:22 ned, 27. 5. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 17:21 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pero"]Kaj bi funkcija kraj trebala vratit?[/quote]

A nekakav artikl koji će vam sigurno biti drugačiji od svih ostalih (dakle sa šifrom ili imenom koje se ne može pojaviti).

Na tom artiklu se u test primjerima neće koristiti funkcija kolicina (a ni sifra ni ime).

Koristit će se samo za uspoređivanje, npr.

if(art.isEqual(skl.kraj())) ...
pero (napisa):

A nekakav artikl koji će vam sigurno biti drugačiji od svih ostalih (dakle sa šifrom ili imenom koje se ne može pojaviti).

Na tom artiklu se u test primjerima neće koristiti funkcija kolicina (a ni sifra ni ime).

Koristit će se samo za uspoređivanje, npr.

if(art.isEqual(skl.kraj())) ...

[Vrh]
iuppiter
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 7

PostPostano: 18:05 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hoce li se u test programima koristiti sve funkcije par u jednom pa nesto u drugom i td pa da se dobe neki bodovi iako nisu sve funkcije napisane?
Muce me malo kako napisati one zadnje 2 koje vracaju SKLADISTE*.
Reciomo da stavim u strukturu static list<SKLADISTE*> ptrskl, ali kako ce se ta lista puniti?
i kad setam po toj listi kako zgrabiti vektor iz kojeg grabim ime tj šifru i opet kaj vratiti? (*li)? ako mi je li iterator te liste
Hoce li se u test programima koristiti sve funkcije par u jednom pa nesto u drugom i td pa da se dobe neki bodovi iako nisu sve funkcije napisane?
Reciomo da stavim u strukturu static list<SKLADISTE*> ptrskl, ali kako ce se ta lista puniti?
i kad setam po toj listi kako zgrabiti vektor iz kojeg grabim ime tj šifru i opet kaj vratiti? (*li)? ako mi je li iterator te liste

/Ciceron/
[Vrh]
m00nblade
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 20 - 0

PostPostano: 18:08 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="iuppiter"]Muce me malo kako napisati one zadnje 2 koje vracaju SKLADISTE*.
Recimo da stavim u strukturu static list<SKLADISTE*> ptrskl, ali kako ce se ta lista puniti?
i kad setam po toj listi kako zgrabiti vektor iz kojeg grabim ime tj šifru i opet kaj vratiti? (*li)? ako mi je li iterator te liste[/quote]

stavis u konstruktor za SKLADISTE jos jednu liniju koda koja stavlja pointer na SKLADISTE u listu:
[code:1]ptrskl.push_back (this);[/code:1]
I jos u destruktor za skladiste dodas da makne pointer iz liste...
iuppiter (napisa):
Recimo da stavim u strukturu static list<SKLADISTE*> ptrskl, ali kako ce se ta lista puniti?

stavis u konstruktor za SKLADISTE jos jednu liniju koda koja stavlja pointer na SKLADISTE u listu:
Kod:
ptrskl.push_back (this);

iuppiter
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 7

PostPostano: 18:43 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="m00nblade"][quote="iuppiter"]Muce me malo kako napisati one zadnje 2 koje vracaju SKLADISTE*.
i kad setam po toj listi kako zgrabiti vektor iz kojeg grabim ime tj šifru i opet kaj vratiti? (*li)? ako mi je li iterator te liste[/quote]

[code:1]ptrskl.push_back (this);[/code:1]
I jos u destruktor za skladiste dodas da makne pointer iz liste...[/quote]

hvala ti puno!
jos me jedino muci kak zgrabiti ime..iterator mi pokazuje na pointer koji mi pokazuje na skladiste , tu zapinjem kako doci do vektora u skladistu u kojem je artikl s trazenim imenom
m00nblade (napisa):
iuppiter (napisa):

Kod:
ptrskl.push_back (this);

hvala ti puno!
jos me jedino muci kak zgrabiti ime..iterator mi pokazuje na pointer koji mi pokazuje na skladiste , tu zapinjem kako doci do vektora u skladistu u kojem je artikl s trazenim imenom

/Ciceron/
[Vrh]
m00nblade
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 20 - 0

PostPostano: 18:49 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="iuppiter"]hvala ti puno!
jos me jedino muci kak zgrabiti ime..iterator mi pokazuje na pointer koji mi pokazuje na skladiste , tu zapinjem kako doci do vektora u skladistu u kojem je artikl s trazenim imenom[/quote]
pokusaj dodati jos jednu for petlju unutar te s kojom se kreces po listi skladista, npr (pretp. da se vektor zove V:
[code:1]vector<ARTIKL>::iterator vi;
for (vi = (*li)->V.begin(); vi != (*li)->V.end(); vi++)
if (vi->ime() == ime) {radi nesto}[/code:1]
iuppiter (napisa):
hvala ti puno!

pokusaj dodati jos jednu for petlju unutar te s kojom se kreces po listi skladista, npr (pretp. da se vektor zove V:
Kod:
vector<ARTIKL>::iterator vi;
for (vi = (*li)->V.begin(); vi != (*li)->V.end(); vi++)
if (vi->ime() == ime) {radi nesto}

iuppiter
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 7

PostPostano: 21:09 ned, 27. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

kod destruktora mi se javlja greska definition of implicitly-declared 'SKLADISTE::~SKLADISTE()

kaj mu to znaci?
kod destruktora mi se javlja greska definition of implicitly-declared 'SKLADISTE::~SKLADISTE()

kaj mu to znaci?

/Ciceron/
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Stranica 6 / 8.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum