Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Nicolas Forumaš(ica)

|
Postano: 13:18 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Ivančica"]Problemi koje vi pravite oko naše udruge su premali u odnosu na druge s kojima se susrećemo, pa me ispričajte što vam neću izlaziti u susret kako bih očistila ime udruge. Smatram da to čišćenje nije niti potrebno. Naše je ime čisto. Naše je djelovanje čisto.[/quote]
To smatraju članovi udruge koji su jedan samodovoljan i potpuno izoliran svijet...
[quote="Ivančica"]Hvala ti na savjetima. Razmislit ćemo o njima. (ostalima: to ne znači da ću vama raći što smo odlučili!!!). [/quote]
Daj shvati već jednom: [color=red]Vi ste JAVNA udruga. Vaš rad je javan! Sve što radite treba biti transparentno i dostupno javnosti jer ste JAVNA udruga! [/color]. Ako vam se to ne viđa, osnujte svoju zatvorenu sektu ili ilegalnu undeground organizaciju, ali dok ste registirani kao javna udruga, cjelokupna javnost, a to je baš svatko, ima pravo postavljati pitanja o radu i djelatnostima vaše udruge, a vi mu trebate odgovoriti na te upite.
Ivančica (napisa): | Problemi koje vi pravite oko naše udruge su premali u odnosu na druge s kojima se susrećemo, pa me ispričajte što vam neću izlaziti u susret kako bih očistila ime udruge. Smatram da to čišćenje nije niti potrebno. Naše je ime čisto. Naše je djelovanje čisto. |
To smatraju članovi udruge koji su jedan samodovoljan i potpuno izoliran svijet...
Ivančica (napisa): | Hvala ti na savjetima. Razmislit ćemo o njima. (ostalima: to ne znači da ću vama raći što smo odlučili!!!). |
Daj shvati već jednom: Vi ste JAVNA udruga. Vaš rad je javan! Sve što radite treba biti transparentno i dostupno javnosti jer ste JAVNA udruga! . Ako vam se to ne viđa, osnujte svoju zatvorenu sektu ili ilegalnu undeground organizaciju, ali dok ste registirani kao javna udruga, cjelokupna javnost, a to je baš svatko, ima pravo postavljati pitanja o radu i djelatnostima vaše udruge, a vi mu trebate odgovoriti na te upite.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 13:54 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Nicolas"]
Daj shvati već jednom: [color=red]Vi ste JAVNA udruga. Vaš rad je javan! Sve što radite treba biti transparentno i dostupno javnosti jer ste JAVNA udruga! [/color]. Ako vam se to ne viđa, osnujte svoju zatvorenu sektu ili ilegalnu undeground organizaciju, ali dok ste registirani kao javna udruga, cjelokupna javnost, a to je baš svatko, ima pravo postavljati pitanja o radu i djelatnostima vaše udruge, a vi mu trebate odgovoriti na te upite.[/quote]
A kada mi to nismo nešto rekli javnosti? a neću ti odgovarat na svako najsitnije pitanje! Fakat misliš da imate pravo sve znati? E onda pitaj na pravi način.
Ta vaša pitanja su u rangu s ovima: zašto tramvaj nema gume na kotačima, zašto ptice lete, kak to da mrav ima kiselinu, a zašto kiša pada, kak to da je danas samo oblačno a rekli su da će biti grmljavina i pljuskovi, kak to da je meni ispit počeo u 13h a profesor je rekao u 10h, kako je moguće da su njegovi roditelji pobožni a on je postao narkoman.... i još hrpa pitanja na koje ne da ne znam odgovor, nego na većinu tih pitanja niti ne postoji!
Što se tiče javnosti udruge: zar nismo objavili kad je sjednica velikog vijeća? Zar se niste otimali tko će doći? a kada je došao trenutak, nikoga nije bilo!!!! Imali ste priliku. A niste ju iskoristili. A sad hoćete da vam opet i opet i opet ponudimo na pladnju sve odgovore. E, pa ne može to tako. Postoji mjesto i vrijeme za to. A vaše vrijeme je isteklo!
Nicolas (napisa): |
Daj shvati već jednom: Vi ste JAVNA udruga. Vaš rad je javan! Sve što radite treba biti transparentno i dostupno javnosti jer ste JAVNA udruga! . Ako vam se to ne viđa, osnujte svoju zatvorenu sektu ili ilegalnu undeground organizaciju, ali dok ste registirani kao javna udruga, cjelokupna javnost, a to je baš svatko, ima pravo postavljati pitanja o radu i djelatnostima vaše udruge, a vi mu trebate odgovoriti na te upite. |
A kada mi to nismo nešto rekli javnosti? a neću ti odgovarat na svako najsitnije pitanje! Fakat misliš da imate pravo sve znati? E onda pitaj na pravi način.
Ta vaša pitanja su u rangu s ovima: zašto tramvaj nema gume na kotačima, zašto ptice lete, kak to da mrav ima kiselinu, a zašto kiša pada, kak to da je danas samo oblačno a rekli su da će biti grmljavina i pljuskovi, kak to da je meni ispit počeo u 13h a profesor je rekao u 10h, kako je moguće da su njegovi roditelji pobožni a on je postao narkoman.... i još hrpa pitanja na koje ne da ne znam odgovor, nego na većinu tih pitanja niti ne postoji!
Što se tiče javnosti udruge: zar nismo objavili kad je sjednica velikog vijeća? Zar se niste otimali tko će doći? a kada je došao trenutak, nikoga nije bilo!!!! Imali ste priliku. A niste ju iskoristili. A sad hoćete da vam opet i opet i opet ponudimo na pladnju sve odgovore. E, pa ne može to tako. Postoji mjesto i vrijeme za to. A vaše vrijeme je isteklo!
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 14:00 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote]Ako ćemo o poštivanju zakona i nekakvih načela, koliko od vas se šverca u tramvaju? Koliko ljudi od vas kupuje na crno? Koliko od vas prži CDje? Koliko vas svašta drugo radi? Jednom je netko napisao: prvo počisti ispred svog praga.... a kakav je vaš prag?
Nemojte me ljutiti![/quote]
Pa imas li ti imalo mozga?! Sve sto si rekla su KAZNJIVE stvari!!!! Nije poanta u tome da li ih netko radi (jer UVIJEK ima ljudi koji ih rade, a to je tvoj argument u obrani vecine vasih postupaka) vec u tome da kazne mogu biti od stotinjak kuna(za kartu) do ZATVORA (ako se bavis piratstvom)!!!! Ako su vas uhvatili u nezakonitom djelovanju onda bi trebala razmisliti o tome da to moze biti i kaznjivo. I ne, ako neko podnese prijavu protiv SUME necete VI tumaciti vas statut nego ODVJETNICI.
To se najvjerojatnije nece desiti, ali ti je vrijeme da shvatis da vise nisi dijete koje sve prima sa lako cemo, nego da si osoba koja snosi odredjene odgovornosti drustvu. Ne govorim sad samo o novcu, vec i o vasoj zakonskoj odgovrnosti prema statutu koji ste sami donijeli (Vidi zakon o udurgama).
O onom dijelu raspodjele novca u studentskom zboru, uopce se i ne isplati pricati jer svaki porezni obaveznik ima zakonsko pravo dici tuzbu ukoliko nesto sa JAVNIM financijama ne valja (ali to se ne tice tebe, jer s tim doista nemas veze, nego gospodina koji ocito ne kuzi neke stvari Bezjaka).
Nisi vise djete da se nasmijes i eventualno dobijes po guzi kad zeznes. Sory sto te dovodim u real life, ali sto prije shvatis to - bolje za tebe.
Citat: | Ako ćemo o poštivanju zakona i nekakvih načela, koliko od vas se šverca u tramvaju? Koliko ljudi od vas kupuje na crno? Koliko od vas prži CDje? Koliko vas svašta drugo radi? Jednom je netko napisao: prvo počisti ispred svog praga.... a kakav je vaš prag?
Nemojte me ljutiti! |
Pa imas li ti imalo mozga?! Sve sto si rekla su KAZNJIVE stvari!!!! Nije poanta u tome da li ih netko radi (jer UVIJEK ima ljudi koji ih rade, a to je tvoj argument u obrani vecine vasih postupaka) vec u tome da kazne mogu biti od stotinjak kuna(za kartu) do ZATVORA (ako se bavis piratstvom)!!!! Ako su vas uhvatili u nezakonitom djelovanju onda bi trebala razmisliti o tome da to moze biti i kaznjivo. I ne, ako neko podnese prijavu protiv SUME necete VI tumaciti vas statut nego ODVJETNICI.
To se najvjerojatnije nece desiti, ali ti je vrijeme da shvatis da vise nisi dijete koje sve prima sa lako cemo, nego da si osoba koja snosi odredjene odgovornosti drustvu. Ne govorim sad samo o novcu, vec i o vasoj zakonskoj odgovrnosti prema statutu koji ste sami donijeli (Vidi zakon o udurgama).
O onom dijelu raspodjele novca u studentskom zboru, uopce se i ne isplati pricati jer svaki porezni obaveznik ima zakonsko pravo dici tuzbu ukoliko nesto sa JAVNIM financijama ne valja (ali to se ne tice tebe, jer s tim doista nemas veze, nego gospodina koji ocito ne kuzi neke stvari Bezjaka).
Nisi vise djete da se nasmijes i eventualno dobijes po guzi kad zeznes. Sory sto te dovodim u real life, ali sto prije shvatis to - bolje za tebe.
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
megnut inc. Forumaš(ica)

Lokacija: zagreb, hrvatska, balkan-ili-blizu, europa, planeta zamlja
|
Postano: 14:57 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Ivancica"]Vidim da ti je stalo do toga da sudjelujes u aktivnostima SUMAe, ali zar nisi i ti jedan od onih koji su zagovarali stajalište da nogomet, šah i ostalo nisu kvalitetni projekti? A sada bi igrao!?! Ili si na jednoj ili na drugoj strani.[/quote]
what? mene samo zanima po kojoj sam logici izbacen. nisam nikad spomenuo da su to super projekti i da podrzavam sto je suma dobila 60000 kuna za njih. po tvojoj bushevskoj logici, ja sam, dakle, na drugoj strani.
[quote]Ako ćemo o poštivanju zakona i nekakvih načela, koliko od vas se šverca u tramvaju? Koliko ljudi od vas kupuje na crno? Koliko od vas prži CDje? Koliko vas svašta drugo radi? Jednom je netko napisao: prvo počisti ispred svog praga.... a kakav je vaš prag?[/quote]
stvarno si puno naucila od kolege bezjaka. jos jednom, mozda ovaj put shvatis: nevaljano je LOSE OPRAVDAVATI LOSIM. time priznajes nedostatak argumenata. a i kolega guest je dobro odgovorio.
[quote]Ne kažem da morate šutiti, ali... kulture malo! Budući intelektualci? Ma kakvi intelektualci. Intelektualniji je onaj radnik koji mi je stavljao pločice u kupaoni! Hvala Bogu da su zabranjene psovke na Forumu, jer tko zna što bi sve pisali...[/quote]
white rabbit, jefferson airplane, svaka slicnost sa stvarnim osobama je namjerna:
When the men on the chessboard
Get up and tell you where to go
And you've just had some kind of mushroom
And your mind is moving low...
Go ask Alice
I think she'll know.
[quote]SUMA je udruga čiji su članovi ljudi koji samosvjesno ulaze u udrugu prihvaćajući statut i načela udruge. Zar nisi i ti na takav način ušao? Ili možda nisi pročitao statut prije toga? Tko je onda tu kriv?[/quote]
ljubavi, ja sam procitao statut i zato me zanimalo po kojem sam clanku izbacen. dobio sam mailom odgovor malo prije: "Naime, na temelju clanaka 11, 12 i 27 - obaveze i prava clanova, ste izbaceni, a sukladno clanku 21" sto jos uvijek nista ne znaci.
jer ako sam
a) izbacen zbog neplacanja clanarine trebali bi biti izbaceni i svi ostali koji nisu platili clanarinu
b) ako sam izbacen zbog "provociranja" trebalo bi mi se objasnit sto je tocno bilo to "provociranje", i po kojem clanku statuta se clana moze izbaciti zbog "provociranja"
[quote]I zašto se nitko nije prije javljao? Nego tek sad kad je donesen proračun? Sve je bilo dobro dok su drugi šutili, a sad kad su progovorli, sad niti vama više ne paše? Ali kako je moguće da vi, koji ste bili prisutni, niste ništa znali? [/quote]
jooooooj. evo opet manicne defenzivnosti. no comment.
Ivancica (napisa): | Vidim da ti je stalo do toga da sudjelujes u aktivnostima SUMAe, ali zar nisi i ti jedan od onih koji su zagovarali stajalište da nogomet, šah i ostalo nisu kvalitetni projekti? A sada bi igrao!?! Ili si na jednoj ili na drugoj strani. |
what? mene samo zanima po kojoj sam logici izbacen. nisam nikad spomenuo da su to super projekti i da podrzavam sto je suma dobila 60000 kuna za njih. po tvojoj bushevskoj logici, ja sam, dakle, na drugoj strani.
Citat: | Ako ćemo o poštivanju zakona i nekakvih načela, koliko od vas se šverca u tramvaju? Koliko ljudi od vas kupuje na crno? Koliko od vas prži CDje? Koliko vas svašta drugo radi? Jednom je netko napisao: prvo počisti ispred svog praga.... a kakav je vaš prag? |
stvarno si puno naucila od kolege bezjaka. jos jednom, mozda ovaj put shvatis: nevaljano je LOSE OPRAVDAVATI LOSIM. time priznajes nedostatak argumenata. a i kolega guest je dobro odgovorio.
Citat: | Ne kažem da morate šutiti, ali... kulture malo! Budući intelektualci? Ma kakvi intelektualci. Intelektualniji je onaj radnik koji mi je stavljao pločice u kupaoni! Hvala Bogu da su zabranjene psovke na Forumu, jer tko zna što bi sve pisali... |
white rabbit, jefferson airplane, svaka slicnost sa stvarnim osobama je namjerna:
When the men on the chessboard
Get up and tell you where to go
And you've just had some kind of mushroom
And your mind is moving low...
Go ask Alice
I think she'll know.
Citat: | SUMA je udruga čiji su članovi ljudi koji samosvjesno ulaze u udrugu prihvaćajući statut i načela udruge. Zar nisi i ti na takav način ušao? Ili možda nisi pročitao statut prije toga? Tko je onda tu kriv? |
ljubavi, ja sam procitao statut i zato me zanimalo po kojem sam clanku izbacen. dobio sam mailom odgovor malo prije: "Naime, na temelju clanaka 11, 12 i 27 - obaveze i prava clanova, ste izbaceni, a sukladno clanku 21" sto jos uvijek nista ne znaci.
jer ako sam
a) izbacen zbog neplacanja clanarine trebali bi biti izbaceni i svi ostali koji nisu platili clanarinu
b) ako sam izbacen zbog "provociranja" trebalo bi mi se objasnit sto je tocno bilo to "provociranje", i po kojem clanku statuta se clana moze izbaciti zbog "provociranja"
Citat: | I zašto se nitko nije prije javljao? Nego tek sad kad je donesen proračun? Sve je bilo dobro dok su drugi šutili, a sad kad su progovorli, sad niti vama više ne paše? Ali kako je moguće da vi, koji ste bili prisutni, niste ništa znali? |
jooooooj. evo opet manicne defenzivnosti. no comment.
_________________ Military intelligence is a contradiction in terms.
-------------Groucho Marx------------
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:03 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="megnut inc."]...[/quote]
Članak 11.2 i 21.1 dobro prouči.
Nemoj ti meni "ljubavi", jer ne želim to čuti od osobe koja i osobama svoga spola (Bezjaku) govori "bejbe".
Ako baš ne možeš shvatiti dopis i statut, objasnit ću ti: izbačen si jer nisi svojim ponašanjem doprinosio ugledu i časti udruge, nego upravo suprotno. To je glavni razlog.
Po statutu Malo vijeće to radi, a ti si pomiješao: veliko vijeće odlučuje o članovima malog vijeća, tajniku i predsjedniku.
[b]A da mi odemo u PM?[/b]
megnut inc. (napisa): | ... |
Nemoj ti meni "ljubavi", jer ne želim to čuti od osobe koja i osobama svoga spola (Bezjaku) govori "bejbe".
Ako baš ne možeš shvatiti dopis i statut, objasnit ću ti: izbačen si jer nisi svojim ponašanjem doprinosio ugledu i časti udruge, nego upravo suprotno. To je glavni razlog.
Po statutu Malo vijeće to radi, a ti si pomiješao: veliko vijeće odlučuje o članovima malog vijeća, tajniku i predsjedniku.
A da mi odemo u PM?
_________________ "Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:36 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="megnut inc."]jos nisam dobio odgovor na ostala pitanja. a mozda me izbace i s foruma zbog toga :roll:[/quote]
Dok se drzis Forumskih pravila, ovdje si siguran... ;)
[quote="Ivančica"]izbačen si jer nisi svojim ponašanjem doprinosio ugledu i časti udruge, nego upravo suprotno.[/quote]
Ono sto je o megnutovom ponasanju doslo u javnost - cini mi se - bas doprinosi "ugledu i casti udruge". Ono sto nije doslo u javnost, i tako ne moze utjecati na "ugled i cast". :D
[quote="Ivančica"]To je glavni razlog.[/quote]
A ostali? :???:
[quote="Ivančica"]A da mi odemo u PM?[/quote]
Ne, jer niste sami u toj raspravi... 8)
megnut inc. (napisa): | jos nisam dobio odgovor na ostala pitanja. a mozda me izbace i s foruma zbog toga  |
Dok se drzis Forumskih pravila, ovdje si siguran...
Ivančica (napisa): | izbačen si jer nisi svojim ponašanjem doprinosio ugledu i časti udruge, nego upravo suprotno. |
Ono sto je o megnutovom ponasanju doslo u javnost - cini mi se - bas doprinosi "ugledu i casti udruge". Ono sto nije doslo u javnost, i tako ne moze utjecati na "ugled i cast".
Ivančica (napisa): | To je glavni razlog. |
A ostali?
Ivančica (napisa): | A da mi odemo u PM? |
Ne, jer niste sami u toj raspravi...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:05 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]pa dobro stvarno, zašto nitko nije otišo na tu sjednicu, kaj smo to mi biolozi trebali? :evil:[/quote]
Trebali ste svi koji smatrate da u radu udruge postoje nepravilnosti. Očito vas to toliko niti ne zanima.
Ej, ajmo se vući za jezik! Sad ću ja sebe povući:
[quote="Ivančica"]To je glavni razlog[/quote]
To je jedini razlog.
Ha ha ha! Baš je super samu sebe...
[quote="Nicolas"]Vi ste JAVNA udruga. Vaš rad je javan! Sve što radite treba biti transparentno i dostupno javnosti jer ste JAVNA udruga! [/quote]
Ok, ovak: shvatih da nije naš rad samo ono što je naš rad kao rad udruge, nego je naš rad i ono što svatko od nas radi kao pojedinac, kada nije na dužnosti. (taj zaključak izvlačim iz vaših postova).
Ali svi znate kad se nešto događa! Pa nemamo mi neke tajne sastaneke usred noći u napuštenim predgrađima, na svaku akciju koju napravimo pozivamo sve studente matematike da se pridruže... zar vi trebate znati i svaku riječ koja se progovori između dva člana SUMAe? Pa, dobro. Ali onda stavite mikrofone na svakog od nas jer se meni ne da pamtit svaka riječ izvan sastanaka...
Idem sad, pišemo si sutra!
Anonymous (napisa): | pa dobro stvarno, zašto nitko nije otišo na tu sjednicu, kaj smo to mi biolozi trebali?  |
Trebali ste svi koji smatrate da u radu udruge postoje nepravilnosti. Očito vas to toliko niti ne zanima.
Ej, ajmo se vući za jezik! Sad ću ja sebe povući:
Ivančica (napisa): | To je glavni razlog |
To je jedini razlog.
Ha ha ha! Baš je super samu sebe...
Nicolas (napisa): | Vi ste JAVNA udruga. Vaš rad je javan! Sve što radite treba biti transparentno i dostupno javnosti jer ste JAVNA udruga! |
Ok, ovak: shvatih da nije naš rad samo ono što je naš rad kao rad udruge, nego je naš rad i ono što svatko od nas radi kao pojedinac, kada nije na dužnosti. (taj zaključak izvlačim iz vaših postova).
Ali svi znate kad se nešto događa! Pa nemamo mi neke tajne sastaneke usred noći u napuštenim predgrađima, na svaku akciju koju napravimo pozivamo sve studente matematike da se pridruže... zar vi trebate znati i svaku riječ koja se progovori između dva člana SUMAe? Pa, dobro. Ali onda stavite mikrofone na svakog od nas jer se meni ne da pamtit svaka riječ izvan sastanaka...
Idem sad, pišemo si sutra!
|
|
[Vrh] |
|
Nicolas Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 18:24 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Ivančica"][quote="krcko"]Ako broj clanova SUME promatramo kao funkciju, cini se da ima [b]negativnu derivaciju[/b] :shock:[/quote]
Ali je zato funkcija korisnosti pozitivna po derivaciji :PP[/quote]
Gdje se "korisnost" definira kao kolicina novca iz Drzavnog proracuna potrosenog na zabavu podijeljeno s brojem clanova udruge :lol: Ne samo da se nazivnik smanjuje, nego je brojnik ove godine htio eksplodirati... na srecu ministar je sprijecio...
[quote="Ivancica"]Vidim da ti je stalo do toga da sudjelujes u aktivnostima SUMAe, ali zar nisi i ti jedan od onih koji su zagovarali stajalište da nogomet, šah i ostalo nisu kvalitetni projekti? A sada bi igrao!?! Ili si na jednoj ili na drugoj strani.[/quote]
Ovo se ne tice mene, ali ipak cu komentirati. Ivancice, pratio sam raspravu i nitko vam do sada nije zamjerio to sto organizirate nogometne i šahovske turnire i slicno. Meni osobno smeta sto ste za te aktivnosti [b]trazili 100000 kuna iz Drzavnog proracuna[/b]. Novac jos niste dobili (vjerojatno i necete), a turnir Matka ipak ce se odrzati i ove godine uz kotizaciju od 10 kn po sudioniku. [b]Zasto[/b] je vas aktualni predsjednik trazio 7700 kn za organizaciju turnira? S tim novcem moze se platiti kotizacija za 770 ljudi. Ajde pls podsjeti nas koliko je proslih godina ljudi igralo (iznenadio bih se da je vise od 50).
[quote="Ivancica"]I zašto se nitko nije prije javljao? Nego tek sad kad je donesen proračun?[/quote]
Ja se nisam javljao jer sam prije na aktivnosti SUME gledao sa simpatijama. Zapravo javljao sam se, prve godine kad ste dijelili vodice za brucose poslao sam vam pohvalni mail, dolazio sam igrati GO s vasim sahistima (poklonio sam vam jednu garnituru), dolazio sam na brucosijade koje ste (su)organizirali, forwardirao sam obavijesti o dobrovoljnom davanju krvi na math-listu, itd, itd. Prije proracuna gledao sam na SUMU kao na klub studenata-entuzijasta koji pokusavaju pokrenuti drustveni zivot na faksu. Sada SUMU dozivljavam kao udrugu koja zeli isisati iz proracuna velike kolicine novca za aktivnosti koje definitivno [b]ne[/b] opravdavaju takve troskove.
Sjeti se svoje vlastite reakcije kad si prvi puta vidjela proracun. Ne znam sto je tebi Petar pricao i zbog cega si promijenila misljenje, ali nista od onog sto si pisala po forumu nije nimalo ublazilo moj prvi dojam o proracunu SUME.
Ivančica (napisa): | krcko (napisa): | Ako broj clanova SUME promatramo kao funkciju, cini se da ima negativnu derivaciju  |
Ali je zato funkcija korisnosti pozitivna po derivaciji  |
Gdje se "korisnost" definira kao kolicina novca iz Drzavnog proracuna potrosenog na zabavu podijeljeno s brojem clanova udruge Ne samo da se nazivnik smanjuje, nego je brojnik ove godine htio eksplodirati... na srecu ministar je sprijecio...
Ivancica (napisa): | Vidim da ti je stalo do toga da sudjelujes u aktivnostima SUMAe, ali zar nisi i ti jedan od onih koji su zagovarali stajalište da nogomet, šah i ostalo nisu kvalitetni projekti? A sada bi igrao!?! Ili si na jednoj ili na drugoj strani. |
Ovo se ne tice mene, ali ipak cu komentirati. Ivancice, pratio sam raspravu i nitko vam do sada nije zamjerio to sto organizirate nogometne i šahovske turnire i slicno. Meni osobno smeta sto ste za te aktivnosti trazili 100000 kuna iz Drzavnog proracuna. Novac jos niste dobili (vjerojatno i necete), a turnir Matka ipak ce se odrzati i ove godine uz kotizaciju od 10 kn po sudioniku. Zasto je vas aktualni predsjednik trazio 7700 kn za organizaciju turnira? S tim novcem moze se platiti kotizacija za 770 ljudi. Ajde pls podsjeti nas koliko je proslih godina ljudi igralo (iznenadio bih se da je vise od 50).
Ivancica (napisa): | I zašto se nitko nije prije javljao? Nego tek sad kad je donesen proračun? |
Ja se nisam javljao jer sam prije na aktivnosti SUME gledao sa simpatijama. Zapravo javljao sam se, prve godine kad ste dijelili vodice za brucose poslao sam vam pohvalni mail, dolazio sam igrati GO s vasim sahistima (poklonio sam vam jednu garnituru), dolazio sam na brucosijade koje ste (su)organizirali, forwardirao sam obavijesti o dobrovoljnom davanju krvi na math-listu, itd, itd. Prije proracuna gledao sam na SUMU kao na klub studenata-entuzijasta koji pokusavaju pokrenuti drustveni zivot na faksu. Sada SUMU dozivljavam kao udrugu koja zeli isisati iz proracuna velike kolicine novca za aktivnosti koje definitivno ne opravdavaju takve troskove.
Sjeti se svoje vlastite reakcije kad si prvi puta vidjela proracun. Ne znam sto je tebi Petar pricao i zbog cega si promijenila misljenje, ali nista od onog sto si pisala po forumu nije nimalo ublazilo moj prvi dojam o proracunu SUME.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Nicolas Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
megnut inc. Forumaš(ica)

Lokacija: zagreb, hrvatska, balkan-ili-blizu, europa, planeta zamlja
|
Postano: 21:42 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Ivančica"]
[/quote]
jel nisam pridonosio ugledu udruge? ma molim te, na internoj listi (koja je ne mojom "greskom" postala javna :-))) sam se dopisivao s clanovima udruge, jel sam ja sad nesto kriv?
podnijet cu zalbu velikom vijecu, tek tak da vidim sta ce se desit jer me (vise) ni najmanje ne zanima suradjivati s ljudima poput tebe i bezjaka.
[quote]Nemoj ti meni "ljubavi", jer ne želim to čuti od osobe koja i osobama svoga spola (Bezjaku) govori "bejbe".[/quote]
jesi sad i homofobicna? zaboravio sam da postoje odredjene rijeci koje se odredjenim osobama ne smiju upucivati. oprosti, molim te, ali ipak je bezjak moja bejbe i bok. ako te to ljuti morat cu posumnjati u tvoje namjere u vezi njega. :oops:
[quote]Ako baš ne možeš shvatiti dopis i statut, objasnit ću ti: izbačen si jer nisi svojim ponašanjem doprinosio ugledu i časti udruge, nego upravo suprotno. To je glavni razlog. [/quote]
e taj dio mi nije jasan i pitao sam vec dvaput: kako?
[quote]Po statutu Malo vijeće to radi, a ti si pomiješao: veliko vijeće odlučuje o članovima malog vijeća, tajniku i predsjedniku.[/quote]
da quotam sam sebe, opet, koliko to glupo bilo odredjeni sklopovi to zahtijevaju:
[quote]Malo vijece, cak i ako se uzme da ima pravo sankcionirati clanove (sto zapravo treba ciniti veliko vijece) nema pravo odredjivati koliko dugo nemam pravo ponovno pristupiti udruzi.[/quote]
kuzis? cak i da prihvatim da me malo vijece moze izbaciti, ono mi ne moze zabraniti da prisutpim udruzi 2 godine. takve stvari su namijenjene velikom vijecu. ili mi nadji u statutu opravdanje zabrane uclanjenja.
pusa tebi, petrici i ostalima.
Ivančica (napisa): |
|
jel nisam pridonosio ugledu udruge? ma molim te, na internoj listi (koja je ne mojom "greskom" postala javna )) sam se dopisivao s clanovima udruge, jel sam ja sad nesto kriv?
podnijet cu zalbu velikom vijecu, tek tak da vidim sta ce se desit jer me (vise) ni najmanje ne zanima suradjivati s ljudima poput tebe i bezjaka.
Citat: | Nemoj ti meni "ljubavi", jer ne želim to čuti od osobe koja i osobama svoga spola (Bezjaku) govori "bejbe". |
jesi sad i homofobicna? zaboravio sam da postoje odredjene rijeci koje se odredjenim osobama ne smiju upucivati. oprosti, molim te, ali ipak je bezjak moja bejbe i bok. ako te to ljuti morat cu posumnjati u tvoje namjere u vezi njega.
Citat: | Ako baš ne možeš shvatiti dopis i statut, objasnit ću ti: izbačen si jer nisi svojim ponašanjem doprinosio ugledu i časti udruge, nego upravo suprotno. To je glavni razlog. |
Citat: | Po statutu Malo vijeće to radi, a ti si pomiješao: veliko vijeće odlučuje o članovima malog vijeća, tajniku i predsjedniku. |
da quotam sam sebe, opet, koliko to glupo bilo odredjeni sklopovi to zahtijevaju:
Citat: | Malo vijece, cak i ako se uzme da ima pravo sankcionirati clanove (sto zapravo treba ciniti veliko vijece) nema pravo odredjivati koliko dugo nemam pravo ponovno pristupiti udruzi. |
kuzis? cak i da prihvatim da me malo vijece moze izbaciti, ono mi ne moze zabraniti da prisutpim udruzi 2 godine. takve stvari su namijenjene velikom vijecu. ili mi nadji u statutu opravdanje zabrane uclanjenja.
pusa tebi, petrici i ostalima.
_________________ Military intelligence is a contradiction in terms.
-------------Groucho Marx------------
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:09 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Nicolas"]
Pitao sam da li ste na sjednici SUME razgovarali o tome kako se dogodilo da je jedna osoba bez svog znanja bila potpisana na jedan od projekata koji se nalazi pod okriljem SUME (iako je prijavljen na Natječaj kao projekt PMF-MO)? Mislite li da će to pitanje biti važno jedino ako netko koga to posebno zanima (npr. ja) dođem na sjednicu SUME ili je možda važno i inače? Pitao sam da li ste razgovarali o tome i ako jeste koji su bili zaključci, a ako niste zašto niste?
Ukoliko ti se čini da je pitanje i pitanja oko načina trošenja 60000kn spadaju u kategoriju onih koje si ti navela, onda zaista imaš malo čudan sustav vrijednosti.[/quote]
Prvo, što se tiče Anamari. Da si pročitao zapisnike sa sjednica SUMAe, vidio bi da nismo razgovarali o tome. Samo smo razmotrili njezin zahtjev oko istupanja iz udruge koji smo odobrili. Ali mislim da su o tome razgovarali nešto ranije na sastanku podružnice SZa na PMF-MOu. No, o tome ne mogu ništa reći jer nisam predstavnik na MOu. Pročitaj, pa se javi. Sve što tamo piše je bilo, a što ne piše, nije bilo.
Drugo: problem 60000 kuna smo već odavno riješili. Krcko i Vsego su došli i pogledali projekte i napisali ponešto o njima na Forumu. S obzirom da je najvjerojatnije maca (pogodite koja :wink: ) popala lovu, mi ju nećemo niti vidjeti. Zato uopće nije sporno pitanje gdje ćemo potrošiti tu lovu. Dakle, to pitanje uopće nisam uzimala u obzir.
Još nešto? Samo recite! Nemojte se sramiti. Nije bad ak niste upućeni. Pa niti ja nisam bila na početku. Ali čovjek svašta nauči kad mora tražiti odgovore na svakojaka pitanja :wink:
Krcko!
Šta da ti kažem. Sam si vidio projekte. Šta da ti više kažem. Svaka kuna je potkrijepljena.
Što se tiče moje reakcije na proračun. Prvo sam čula sve što drugi pričaju, a zatim sam ga pogledala. Zato me nije iznenadio. Reagirala sam pozitivno na prijedlog kolege Sorna da se dio vrati, zapravo, ja sam zagovarala stav da se sve vrati u korist drugih projekata. Ali, shvatila sam naknadno: da se ta lova vrati, netko bi ju stavio u džep, ma bio to ministar ili Bezjak ili ne znam tko. Sada smatram da je bolje da ju mi zadržimo jer barem znam da ćemo ju potrošiti namjenski.
Nisam glasnogovornica SZa nego SUMAe, pa ne mogu reći ništa o tom proračunu osim svoga mišljenja, a to sam već nekoliko puta napisala.
Znam da si jako puno napravio za našu udrugu (i podružnicu), i stvarno ti hvala zbog toga.
Citiram dio Sinišinog maila na mailing listi SUMAe od 28.11.2001.
[code:1]Znate li da je "Vodić za brucoše" (štampala podružnica) pohvalio i dekan, kao i mnogi profesori i asistenti a treba istaći asistenta Krčadinca koji je među prvima uputio veliku čestitku za realizaciju ovoga što danas imamo :-)[/code:1]
Ne sjećam se više šta je bilo pitano... možda se još vratim nadopunit...
Uživajte!
Pitao sam da li ste na sjednici SUME razgovarali o tome kako se dogodilo da je jedna osoba bez svog znanja bila potpisana na jedan od projekata koji se nalazi pod okriljem SUME (iako je prijavljen na Natječaj kao projekt PMF-MO)? Mislite li da će to pitanje biti važno jedino ako netko koga to posebno zanima (npr. ja) dođem na sjednicu SUME ili je možda važno i inače? Pitao sam da li ste razgovarali o tome i ako jeste koji su bili zaključci, a ako niste zašto niste?
Ukoliko ti se čini da je pitanje i pitanja oko načina trošenja 60000kn spadaju u kategoriju onih koje si ti navela, onda zaista imaš malo čudan sustav vrijednosti. |
Prvo, što se tiče Anamari. Da si pročitao zapisnike sa sjednica SUMAe, vidio bi da nismo razgovarali o tome. Samo smo razmotrili njezin zahtjev oko istupanja iz udruge koji smo odobrili. Ali mislim da su o tome razgovarali nešto ranije na sastanku podružnice SZa na PMF-MOu. No, o tome ne mogu ništa reći jer nisam predstavnik na MOu. Pročitaj, pa se javi. Sve što tamo piše je bilo, a što ne piše, nije bilo.
Drugo: problem 60000 kuna smo već odavno riješili. Krcko i Vsego su došli i pogledali projekte i napisali ponešto o njima na Forumu. S obzirom da je najvjerojatnije maca (pogodite koja ) popala lovu, mi ju nećemo niti vidjeti. Zato uopće nije sporno pitanje gdje ćemo potrošiti tu lovu. Dakle, to pitanje uopće nisam uzimala u obzir.
Još nešto? Samo recite! Nemojte se sramiti. Nije bad ak niste upućeni. Pa niti ja nisam bila na početku. Ali čovjek svašta nauči kad mora tražiti odgovore na svakojaka pitanja
Krcko!
Šta da ti kažem. Sam si vidio projekte. Šta da ti više kažem. Svaka kuna je potkrijepljena.
Što se tiče moje reakcije na proračun. Prvo sam čula sve što drugi pričaju, a zatim sam ga pogledala. Zato me nije iznenadio. Reagirala sam pozitivno na prijedlog kolege Sorna da se dio vrati, zapravo, ja sam zagovarala stav da se sve vrati u korist drugih projekata. Ali, shvatila sam naknadno: da se ta lova vrati, netko bi ju stavio u džep, ma bio to ministar ili Bezjak ili ne znam tko. Sada smatram da je bolje da ju mi zadržimo jer barem znam da ćemo ju potrošiti namjenski.
Nisam glasnogovornica SZa nego SUMAe, pa ne mogu reći ništa o tom proračunu osim svoga mišljenja, a to sam već nekoliko puta napisala.
Znam da si jako puno napravio za našu udrugu (i podružnicu), i stvarno ti hvala zbog toga.
Kod: | Znate li da je "Vodić za brucoše" (štampala podružnica) pohvalio i dekan, kao i mnogi profesori i asistenti a treba istaći asistenta Krčadinca koji je među prvima uputio veliku čestitku za realizaciju ovoga što danas imamo :-) |
Ne sjećam se više šta je bilo pitano... možda se još vratim nadopunit...
Uživajte!
|
|
[Vrh] |
|
Nicolas Forumaš(ica)

|
Postano: 22:29 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Ivančica"]Prvo, što se tiče Anamari. Da si pročitao zapisnike sa sjednica SUMAe, vidio bi da nismo razgovarali o tome. Samo smo razmotrili njezin zahtjev oko istupanja iz udruge koji smo odobrili. Ali mislim da su o tome razgovarali nešto ranije na sastanku podružnice SZa na PMF-MOu. No, o tome ne mogu ništa reći jer nisam predstavnik na MOu. Pročitaj, pa se javi. Sve što tamo piše je bilo, a što ne piše, nije bilo.
[/quote]
Nisi mi i dalje do kraja odgovorila na pitanje. Dakle, ponovit ću 4. put. Ok, niste raspravljali o Anamari. Pitanje je: Zašto niste raspravljali o Anamari? Da li vam se ta stvar možda čini sporednom? Ne čini li vam se da je možda važno ispitati tko je prijavio projekt u tuđe ime? I ispitati da li je taj koji je to napravio član SUME, kako bi se i protiv njega, ukoliko je, mogle povući stegovne mjere jer takav postupak svakako nije baš najmoralniji i ne pridonosi ugledu SUME. A nekako mi se čini da ima i elemente kaznenog djela.
[quote="Ivančica"]Drugo: problem 60000 kuna smo već odavno riješili. Krcko i Vsego su došli i pogledali projekte i napisali ponešto o njima na Forumu. S obzirom da je najvjerojatnije maca (pogodite koja ) popala lovu, mi ju nećemo niti vidjeti. Zato uopće nije sporno pitanje gdje ćemo potrošiti tu lovu. Dakle, to pitanje uopće nisam uzimala u obzir.
[/quote]
Ni tu nisam zadovoljan postojećim odgovorima. Krcko i Vsego su napisali da su vidjeli projekte, ali ne sjećam se da je netko napisao da je vidio specifikaciju troškova za npr. 13.950,00 kn za ŠK SUMA. Da li tu ide kupovina šahovskih ploča od mahagonija ili što?
Ili npr. traženih 20.000,00 kn za Plesni tečaj? Za koliko je ljudi taj tečaj namijenjen? Gdje bi se održavao? Gdje bi otišlo traženih 20.000,00 kn?
I ne, ne želim dolaziti u vašu sobu 102 da bih to saznao niti na Veliko vijeće... Zašto jednostavno ne objavite svoje projekte negdje na webu da vidimo kakve su tražene specifikacije troškova?
Ivančica (napisa): | Prvo, što se tiče Anamari. Da si pročitao zapisnike sa sjednica SUMAe, vidio bi da nismo razgovarali o tome. Samo smo razmotrili njezin zahtjev oko istupanja iz udruge koji smo odobrili. Ali mislim da su o tome razgovarali nešto ranije na sastanku podružnice SZa na PMF-MOu. No, o tome ne mogu ništa reći jer nisam predstavnik na MOu. Pročitaj, pa se javi. Sve što tamo piše je bilo, a što ne piše, nije bilo.
|
Nisi mi i dalje do kraja odgovorila na pitanje. Dakle, ponovit ću 4. put. Ok, niste raspravljali o Anamari. Pitanje je: Zašto niste raspravljali o Anamari? Da li vam se ta stvar možda čini sporednom? Ne čini li vam se da je možda važno ispitati tko je prijavio projekt u tuđe ime? I ispitati da li je taj koji je to napravio član SUME, kako bi se i protiv njega, ukoliko je, mogle povući stegovne mjere jer takav postupak svakako nije baš najmoralniji i ne pridonosi ugledu SUME. A nekako mi se čini da ima i elemente kaznenog djela.
Ivančica (napisa): | Drugo: problem 60000 kuna smo već odavno riješili. Krcko i Vsego su došli i pogledali projekte i napisali ponešto o njima na Forumu. S obzirom da je najvjerojatnije maca (pogodite koja ) popala lovu, mi ju nećemo niti vidjeti. Zato uopće nije sporno pitanje gdje ćemo potrošiti tu lovu. Dakle, to pitanje uopće nisam uzimala u obzir.
|
Ni tu nisam zadovoljan postojećim odgovorima. Krcko i Vsego su napisali da su vidjeli projekte, ali ne sjećam se da je netko napisao da je vidio specifikaciju troškova za npr. 13.950,00 kn za ŠK SUMA. Da li tu ide kupovina šahovskih ploča od mahagonija ili što?
Ili npr. traženih 20.000,00 kn za Plesni tečaj? Za koliko je ljudi taj tečaj namijenjen? Gdje bi se održavao? Gdje bi otišlo traženih 20.000,00 kn?
I ne, ne želim dolaziti u vašu sobu 102 da bih to saznao niti na Veliko vijeće... Zašto jednostavno ne objavite svoje projekte negdje na webu da vidimo kakve su tražene specifikacije troškova?
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:38 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="megnut inc."]
[/quote]
Ajd molim te, jer i mene zanima što će se dogodit.
[quote="megnut inc."]
jesi sad i homofobicna? zaboravio sam da postoje odredjene rijeci koje se odredjenim osobama ne smiju upucivati. oprosti, molim te, ali ipak je bezjak moja bejbe i bok. ako te to ljuti morat cu posumnjati u tvoje namjere u vezi njega. :oops:
[/quote]
Nisam homofobična, ali ne volim ništa dijelit s nikim, pa čak niti tebe :wink: A ti si se odlučio za Bezjaka, pa onda odi njemu.
Namjere u vezi njega? Zapravo cilj mi je pomoći mu da pokrade što više para, pa ćemo se vjenčat, onda ću ja njega koknut, i sve nasljedit. Možeš me nakon toga svega ženit, ako hoćeš. Bit ću mlada i bogata udovica. San svakog muškarca.
[quote="megnut inc."]
[/quote]
Ajd ti malom djetetu objasni da u 1cm ne stane niti jedan cijeli metar. A tako je lako shvatit! (p.s. cijeli dan sam na instrukcijama pa baljezgam)
[quote="megnut inc."]
[quote]Malo vijece, cak i ako se uzme da ima pravo sankcionirati clanove (sto zapravo treba ciniti veliko vijece) nema pravo odredjivati koliko dugo nemam pravo ponovno pristupiti udruzi.[/quote]
[/quote]
MARKO, sunce ti žarko! Riječ "sankcije" puno toga sadrži u sebi. (ovo nije službena izjava!!!)
[quote="megnut inc."]
pusa tebi, petrici i ostalima.[/quote]
Mi ćemo se sutra ljubit, hoćeš s nama? :wink:
megnut inc. (napisa): |
|
Ajd molim te, jer i mene zanima što će se dogodit.
jesi sad i homofobicna? zaboravio sam da postoje odredjene rijeci koje se odredjenim osobama ne smiju upucivati. oprosti, molim te, ali ipak je bezjak moja bejbe i bok. ako te to ljuti morat cu posumnjati u tvoje namjere u vezi njega.
|
Nisam homofobična, ali ne volim ništa dijelit s nikim, pa čak niti tebe A ti si se odlučio za Bezjaka, pa onda odi njemu.
Namjere u vezi njega? Zapravo cilj mi je pomoći mu da pokrade što više para, pa ćemo se vjenčat, onda ću ja njega koknut, i sve nasljedit. Možeš me nakon toga svega ženit, ako hoćeš. Bit ću mlada i bogata udovica. San svakog muškarca.
|
Ajd ti malom djetetu objasni da u 1cm ne stane niti jedan cijeli metar. A tako je lako shvatit! (p.s. cijeli dan sam na instrukcijama pa baljezgam)
Citat: | Malo vijece, cak i ako se uzme da ima pravo sankcionirati clanove (sto zapravo treba ciniti veliko vijece) nema pravo odredjivati koliko dugo nemam pravo ponovno pristupiti udruzi. |
|
MARKO, sunce ti žarko! Riječ "sankcije" puno toga sadrži u sebi. (ovo nije službena izjava!!!)
pusa tebi, petrici i ostalima. |
Mi ćemo se sutra ljubit, hoćeš s nama?
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:45 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Nicolas"]
[/quote]
Nismo raspravljali o Anamari i nismo raspravljali o razlozima zašto nećemo raspravljati o Anamari. Ona nije bila prisutna.
[quote="Nicolas"]
I ne, ne želim dolaziti u vašu sobu 102 da bih to saznao niti na Veliko vijeće... Zašto jednostavno ne objavite svoje projekte negdje na webu da vidimo kakve su tražene specifikacije troškova?[/quote]
Zašto ne stavimo na internet? Zato što se nikom ne da scanirat 50ak papira formata A4 da bi ljudi to gledali 2-3 dana, a onda zaboravili i što je to.
Uzalud je više raspravljati o tim projektima - najvjerojatnije para neće niti biti!!! Shvatite to!
|
Nismo raspravljali o Anamari i nismo raspravljali o razlozima zašto nećemo raspravljati o Anamari. Ona nije bila prisutna.
I ne, ne želim dolaziti u vašu sobu 102 da bih to saznao niti na Veliko vijeće... Zašto jednostavno ne objavite svoje projekte negdje na webu da vidimo kakve su tražene specifikacije troškova? |
Zašto ne stavimo na internet? Zato što se nikom ne da scanirat 50ak papira formata A4 da bi ljudi to gledali 2-3 dana, a onda zaboravili i što je to.
Uzalud je više raspravljati o tim projektima - najvjerojatnije para neće niti biti!!! Shvatite to!
|
|
[Vrh] |
|
Raven Forumaš(ica)

|
Postano: 22:54 uto, 20. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Ivančica"]
[code:1]Znate li da je "Vodić za brucoše" (štampala podružnica) pohvalio i dekan, kao i mnogi profesori i asistenti a treba istaći asistenta Krčadinca koji je među prvima uputio veliku čestitku za realizaciju ovoga što danas imamo :-)[/code:1]
[/quote]
A ja citiram dio Svarog-ovog maila na DeGiorgi forumu od 4.5.2003:
[quote="Svarog"]
Od ostalih projekata izdvojio bih In Vivo. To je casopis studentske udruge BIUS koji izlazi vise puta godisnje. «In vivo» izlazi od 1999. godine i koji je dobio Priznanje od Fakultetskog vijeća PMF-a u godini 1999/2000. U In Vivu mozete procitat o zbivanjima na Bioloskom odsjeku (interwievi sa profesorima, asistentima, procelnikom), o novostima u biologiji, o projektima BIUS-a, te, meni najdraze, interwievi sa nasim znanstvenicima koji sad rade vani na zanimljivim projektima.
Projekt In Vivo je dobio 0 kuna. [/quote]
I natjecajne komisije
[quote]
Vodic za brucose --- VI
In Vivo --- I
[/quote]
I Petra Bezjaka kroz proracun:
[quote]
Vodic za brucose --- 2,500 Kn
In Vivo --- 0 kn
[/quote]
Ok, dobro, kuzim tvoje razmisljanje. Otprilike nesto kao "sta se zalite, mi smo imali znjoru i mi smo dobili lovu :PP ". Jedini je problem sto to govoris u skoro istoj recenici u kojoj se zaklinjes na vaseg tajnika, a koji se pak zaklinje na "izvrsnost", itd... Meni je to licemjernost prve vrste, i samo smo htjeli vidjeti da li je to SUMAin sluzbeni stav ili nije. I dets it...
Izgleda da je to vas sluzbeni stav, pa ko vas voli, nek vam izvoli.
Mislim, sve je to fino kaj vi radite, i malo saha, malo karata, malo nogometa, nije to lose, forica je to. Ali problemcic ti nastane kada vase aktivnosti pokusate izvesti na tudji racun. Jer u odraslom svijetu zapadnije od ovog mjesta, kad postanes predsjednik svojoj firmi ne smijes odmah prepisati veci postotak proracuna samo zato sto si ti predsjednik i sto mislis da to mozes. Ne mozes. Kuzis? Mislim da ne kuzis. Pokusavam ti to vec mjesec dana tu objasniti, ali ne ide i ne ide - tupis ti po svom i ni pedalj se pomaknut'. A dobro, ima nas svakavih - navodno varietas delectat :).
Na srecu ima drugih kolega na PMF-u koji izgleda da kuze, i koji ce ti kako stvari stoje Predsjednika u cetvrtak svesti samo na tajnika. Ipak se nece cijeli fax sramotiti zbog jednog covjeka (zahvaljujuci njima).
Ivančica (napisa): |
Kod: | Znate li da je "Vodić za brucoše" (štampala podružnica) pohvalio i dekan, kao i mnogi profesori i asistenti a treba istaći asistenta Krčadinca koji je među prvima uputio veliku čestitku za realizaciju ovoga što danas imamo :-) |
|
A ja citiram dio Svarog-ovog maila na DeGiorgi forumu od 4.5.2003:
Svarog (napisa): |
Od ostalih projekata izdvojio bih In Vivo. To je casopis studentske udruge BIUS koji izlazi vise puta godisnje. «In vivo» izlazi od 1999. godine i koji je dobio Priznanje od Fakultetskog vijeća PMF-a u godini 1999/2000. U In Vivu mozete procitat o zbivanjima na Bioloskom odsjeku (interwievi sa profesorima, asistentima, procelnikom), o novostima u biologiji, o projektima BIUS-a, te, meni najdraze, interwievi sa nasim znanstvenicima koji sad rade vani na zanimljivim projektima.
Projekt In Vivo je dobio 0 kuna. |
I natjecajne komisije
Citat: |
Vodic za brucose — VI
In Vivo — I
|
I Petra Bezjaka kroz proracun:
Citat: |
Vodic za brucose — 2,500 Kn
In Vivo — 0 kn
|
Ok, dobro, kuzim tvoje razmisljanje. Otprilike nesto kao "sta se zalite, mi smo imali znjoru i mi smo dobili lovu ". Jedini je problem sto to govoris u skoro istoj recenici u kojoj se zaklinjes na vaseg tajnika, a koji se pak zaklinje na "izvrsnost", itd... Meni je to licemjernost prve vrste, i samo smo htjeli vidjeti da li je to SUMAin sluzbeni stav ili nije. I dets it...
Izgleda da je to vas sluzbeni stav, pa ko vas voli, nek vam izvoli.
Mislim, sve je to fino kaj vi radite, i malo saha, malo karata, malo nogometa, nije to lose, forica je to. Ali problemcic ti nastane kada vase aktivnosti pokusate izvesti na tudji racun. Jer u odraslom svijetu zapadnije od ovog mjesta, kad postanes predsjednik svojoj firmi ne smijes odmah prepisati veci postotak proracuna samo zato sto si ti predsjednik i sto mislis da to mozes. Ne mozes. Kuzis? Mislim da ne kuzis. Pokusavam ti to vec mjesec dana tu objasniti, ali ne ide i ne ide - tupis ti po svom i ni pedalj se pomaknut'. A dobro, ima nas svakavih - navodno varietas delectat .
Na srecu ima drugih kolega na PMF-u koji izgleda da kuze, i koji ce ti kako stvari stoje Predsjednika u cetvrtak svesti samo na tajnika. Ipak se nece cijeli fax sramotiti zbog jednog covjeka (zahvaljujuci njima).
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 1:35 sri, 21. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Ivančica"]Krcko!
Šta da ti kažem. Sam si vidio projekte. Šta da ti više kažem. Svaka kuna je potkrijepljena.[/quote]
Nisam gledao financijski dio. To sam vec rekao [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=569&postdays=0&postorder=asc&start=53]ovdje[/url] i naveo razloge. Isao sam vidjeti teme projekata jer ih nisi htjela napisati na forumu.
A o tome da je svaka kuna potkrijepljena, ne mogu vjerovati da to iskreno mislis. 20000 kn za tecaj plesa? Da ste dobili toliko para firme koje se bave organizacijom tecajeva plesa s punim bi pravom mogle tuziti Zbor da im unistava djelatnost.
[quote="Ivančica"]Namjere u vezi njega? Zapravo cilj mi je pomoći mu da pokrade što više para, pa ćemo se vjenčat, onda ću ja njega koknut, i sve nasljedit. Možeš me nakon toga svega ženit, ako hoćeš. Bit ću mlada i bogata udovica. San svakog muškarca.[/quote]
:lol: Mora se priznat da nam Ivancica postaje sve duhovitija.
Jos na brzake par komentara drugima.
Raven i Nicolas, LIMES i VODIC nisu projekti SUME. Prica s Anamari isto se ne tice direktno SUME nego Zbora PMF-MO. Mislim da je ona vec napisala sve sto je htjela o tome... radi se o nesporazumu (da ne velim sukobu) izmedju nekoliko pojedinaca koji to trebaju rijesiti izmedju sebe.
Jos nesto, to sto je Vodic za brucose dobio ocjenu VI ne znaci da projekt nije kvalitetan. Vidio sam materijale koji su se dijelili prethodnih godina i mislim da zbilja zasluzuju bolju ocjenu. Mozda su recenzenti procijenili da se treba financirati iz drugih izvora, o cemu je vec bilo govora (mogu samo nagadjati jer recenziju nisam vidio). Ako se ne varam lani i preklani Vodic takodjer nije bilo financirano od Zbora. Na nekoliko je mjesta receno da projekti PMF-MO nisu dobili nista... kasnije je ispalo da je SUMA ipak dobila nesto. O cemu Ivancica ne smije pricati :roll: Sve skupa mi postaje prekomplicirano, izgubio sam nadu da ce netko suvislo objasniti kako su se stari projekti financirali.
Sinisa. Onaj veliki post na drugom topicu bar je dijelom potaknut mojim pisanjem ovdje. Kao sto si trazio, tamo ga necu komentirati (osim one sitnice :wink: ). Zato cu ovdje napisati najvaznije..
[quote="Sinisa Rezek"]Potroseno je puno vremena, volje i energije, zato ce me boljeti ako se SUMA, SZ PMF-MO ugase radi nemara, zlih namjera i drugih neprilika. Kako sam u sastavu Malog vijeca trudit cu se da do toga ne dode.[/quote]
Naravno, krive su zle namjere i nemar. Vas proracun nema s time nikakve veze. Bas me zanima koliko ce brucosa platiti clanarinu (makar samo 10 ili 15 kuna) udruzi koja za organiziranje nogometnih i sahovskih turnira treba 100000 kn. Mozda ce ih i biti, no takvi vas stvarno zasluzuju.
Da vam je stalo do SUME cijela ekipa koja je sudjelovala u prijavljivanju projekata trebala je priznati da su trazili previse i maknuti se iz malog vijeca. No to zbilja nije moj problem. Kad ti i frendovi diplomirate novi studenti organizirat ce novu udrugu, koja ce se mozda zvati Produkt ili tako nekako. A ako se malo pozure mozda vas jos stignu izbaciti iz sobe 102 :twisted:
Ivančica (napisa): | Krcko!
Šta da ti kažem. Sam si vidio projekte. Šta da ti više kažem. Svaka kuna je potkrijepljena. |
Nisam gledao financijski dio. To sam vec rekao ovdje i naveo razloge. Isao sam vidjeti teme projekata jer ih nisi htjela napisati na forumu.
A o tome da je svaka kuna potkrijepljena, ne mogu vjerovati da to iskreno mislis. 20000 kn za tecaj plesa? Da ste dobili toliko para firme koje se bave organizacijom tecajeva plesa s punim bi pravom mogle tuziti Zbor da im unistava djelatnost.
Ivančica (napisa): | Namjere u vezi njega? Zapravo cilj mi je pomoći mu da pokrade što više para, pa ćemo se vjenčat, onda ću ja njega koknut, i sve nasljedit. Možeš me nakon toga svega ženit, ako hoćeš. Bit ću mlada i bogata udovica. San svakog muškarca. |
Mora se priznat da nam Ivancica postaje sve duhovitija.
Jos na brzake par komentara drugima.
Raven i Nicolas, LIMES i VODIC nisu projekti SUME. Prica s Anamari isto se ne tice direktno SUME nego Zbora PMF-MO. Mislim da je ona vec napisala sve sto je htjela o tome... radi se o nesporazumu (da ne velim sukobu) izmedju nekoliko pojedinaca koji to trebaju rijesiti izmedju sebe.
Jos nesto, to sto je Vodic za brucose dobio ocjenu VI ne znaci da projekt nije kvalitetan. Vidio sam materijale koji su se dijelili prethodnih godina i mislim da zbilja zasluzuju bolju ocjenu. Mozda su recenzenti procijenili da se treba financirati iz drugih izvora, o cemu je vec bilo govora (mogu samo nagadjati jer recenziju nisam vidio). Ako se ne varam lani i preklani Vodic takodjer nije bilo financirano od Zbora. Na nekoliko je mjesta receno da projekti PMF-MO nisu dobili nista... kasnije je ispalo da je SUMA ipak dobila nesto. O cemu Ivancica ne smije pricati Sve skupa mi postaje prekomplicirano, izgubio sam nadu da ce netko suvislo objasniti kako su se stari projekti financirali.
Sinisa. Onaj veliki post na drugom topicu bar je dijelom potaknut mojim pisanjem ovdje. Kao sto si trazio, tamo ga necu komentirati (osim one sitnice ). Zato cu ovdje napisati najvaznije..
Sinisa Rezek (napisa): | Potroseno je puno vremena, volje i energije, zato ce me boljeti ako se SUMA, SZ PMF-MO ugase radi nemara, zlih namjera i drugih neprilika. Kako sam u sastavu Malog vijeca trudit cu se da do toga ne dode. |
Naravno, krive su zle namjere i nemar. Vas proracun nema s time nikakve veze. Bas me zanima koliko ce brucosa platiti clanarinu (makar samo 10 ili 15 kuna) udruzi koja za organiziranje nogometnih i sahovskih turnira treba 100000 kn. Mozda ce ih i biti, no takvi vas stvarno zasluzuju.
Da vam je stalo do SUME cijela ekipa koja je sudjelovala u prijavljivanju projekata trebala je priznati da su trazili previse i maknuti se iz malog vijeca. No to zbilja nije moj problem. Kad ti i frendovi diplomirate novi studenti organizirat ce novu udrugu, koja ce se mozda zvati Produkt ili tako nekako. A ako se malo pozure mozda vas jos stignu izbaciti iz sobe 102
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Raven Forumaš(ica)

|
Postano: 2:21 sri, 21. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Jos nesto, to sto je Vodic za brucose dobio ocjenu VI ne znaci da projekt nije kvalitetan. Vidio sam materijale koji su se dijelili prethodnih godina i mislim da zbilja zasluzuju bolju ocjenu. [/quote]
Znam Krcko - i moze se dosta raspravljati i o ocjenama komisije za pojedine projekte. Meni je npr. onaj komentar da su neki projekti "preznanstveni" digao kosu na glavi. Pitanje je [b]konzistentnosti[/b].
Ono sto me je smeta u doticnom Ivancicinom postu i njezinim lamentacijama ovdje je sto ona tako (IMHO vec bezobrazno) pokusava tvrditi da su ostali projekti de-facto smece. Znaci In Vivo, koji je dobio I, i isto je "pohvaljen od dekana" (ali PMF-a, ne procelnika odsjeka PMF-MO-a), je smece?
Nisu dosljedni sami sebi - prvo imenuju komisiju (*), onda komisija nije u pravu kada su njihovi projekti u pitanju, te slucajno je potpuno pogrijesila kada su projekti konkurenata u pitanju. Dakle, nakon sto je i Bezjak izabran na nacin na koji je izabran, i nakon sto si sredi komisiju kakvu je sredio, opet im ni to nije dovoljno i idu i to "korigirati"? I ja bi sada tu trebao u miru sjediti i reci "zna Petar sto je najbolje, bistar je on decko, a ne one budale prorektori i clanovi HGK i ne znam tko"? [b]Oni su si sami postavili taj standard, ocekujem da ga se i drze.[/b] Tocka.
A sto se naseg "cvijetica medju korovom" tice... Jednostavno, na kraju covjek ne moze ne misliti da je Ivancica to znala cijelo vrijeme, te je s namjerom nam svima tu lagala i mijenjala pricu kako su izlazili novi dokazi, da bi zavrsili na argumentu "pa sta, mi imamo vlast, mi cemo imat i pare!". Jer na tom argumentu smo zavrsili (vidi zadnjih par Ivancicinih postova), sto jednostavno ukazuje na nepremostivu razliku izmedju vrijednosnih sustava clanova SUMA-e i nas ostalih (da se politicki korektno izrazim :)). Zato ja vise s njom ne raspravljam, vec tu i tamo dodam liniju teksta da kada netko cita ono sto ona pise vidi da tu nesto ne stima (ne da se svima prolaziti kroz ~200 postova samo u ovoj raspravi)...
--
(*) Kad kazem "nisu dosljedni sami sebi", znam da je Bezjak imenovao komisiju a ne SUMA/SZ-MO, ali oni oboje, podrzavajuci negovo djelovanje i/ili ne reagirajuci na to sto radi, stoje iza toga sto je napravio. Svih njih 20 clanova koji su platili clanarinu u SUMAi i ne znam koliko clanova MO-ovog nepriznatog SZ-a. LIMES? Tko je bio pokretac ili urednik ili ne znam sto LIMES-a? AFAIK Sinisa Rezek, donedavni predsjednik SUMAe? Koliko je SZ-MO clanova i u SUMA-i? Zato se mozda tu i tamo mjesaju/povezuju ti projekti. A tu je i onaj drugi dio price na koji se mislim Nicolas osvrnuo - udruga se [b]ne moze[/b] odvojiti od postupaka svojih clanova, narocito kada [b]direktno profitira[/b] od njih. To je, minimalno, najobicnije licemjerje. Znaci SUMA smatra da sa laznim potpisivanjima i ovakvim malverzacijama sa proracunom ti clanovi koji su to napravili [b]ne stete[/b] ugledu udruge, jer [b]pribavljaju novac[/b]? Oprostite, ali prema mom misljenju to je cista prostitucija. Kakvi su onda ti ljudi u toj udruzi? Sve skupa ovo je bilo samo retoricko pitanje jer mislim da se to njima, na (prvenstveno njihovu) zalost, ipak ne da objasniti...
krcko (napisa): | Jos nesto, to sto je Vodic za brucose dobio ocjenu VI ne znaci da projekt nije kvalitetan. Vidio sam materijale koji su se dijelili prethodnih godina i mislim da zbilja zasluzuju bolju ocjenu. |
Znam Krcko - i moze se dosta raspravljati i o ocjenama komisije za pojedine projekte. Meni je npr. onaj komentar da su neki projekti "preznanstveni" digao kosu na glavi. Pitanje je konzistentnosti.
Ono sto me je smeta u doticnom Ivancicinom postu i njezinim lamentacijama ovdje je sto ona tako (IMHO vec bezobrazno) pokusava tvrditi da su ostali projekti de-facto smece. Znaci In Vivo, koji je dobio I, i isto je "pohvaljen od dekana" (ali PMF-a, ne procelnika odsjeka PMF-MO-a), je smece?
Nisu dosljedni sami sebi - prvo imenuju komisiju (*), onda komisija nije u pravu kada su njihovi projekti u pitanju, te slucajno je potpuno pogrijesila kada su projekti konkurenata u pitanju. Dakle, nakon sto je i Bezjak izabran na nacin na koji je izabran, i nakon sto si sredi komisiju kakvu je sredio, opet im ni to nije dovoljno i idu i to "korigirati"? I ja bi sada tu trebao u miru sjediti i reci "zna Petar sto je najbolje, bistar je on decko, a ne one budale prorektori i clanovi HGK i ne znam tko"? Oni su si sami postavili taj standard, ocekujem da ga se i drze. Tocka.
A sto se naseg "cvijetica medju korovom" tice... Jednostavno, na kraju covjek ne moze ne misliti da je Ivancica to znala cijelo vrijeme, te je s namjerom nam svima tu lagala i mijenjala pricu kako su izlazili novi dokazi, da bi zavrsili na argumentu "pa sta, mi imamo vlast, mi cemo imat i pare!". Jer na tom argumentu smo zavrsili (vidi zadnjih par Ivancicinih postova), sto jednostavno ukazuje na nepremostivu razliku izmedju vrijednosnih sustava clanova SUMA-e i nas ostalih (da se politicki korektno izrazim ). Zato ja vise s njom ne raspravljam, vec tu i tamo dodam liniju teksta da kada netko cita ono sto ona pise vidi da tu nesto ne stima (ne da se svima prolaziti kroz ~200 postova samo u ovoj raspravi)...
–
(*) Kad kazem "nisu dosljedni sami sebi", znam da je Bezjak imenovao komisiju a ne SUMA/SZ-MO, ali oni oboje, podrzavajuci negovo djelovanje i/ili ne reagirajuci na to sto radi, stoje iza toga sto je napravio. Svih njih 20 clanova koji su platili clanarinu u SUMAi i ne znam koliko clanova MO-ovog nepriznatog SZ-a. LIMES? Tko je bio pokretac ili urednik ili ne znam sto LIMES-a? AFAIK Sinisa Rezek, donedavni predsjednik SUMAe? Koliko je SZ-MO clanova i u SUMA-i? Zato se mozda tu i tamo mjesaju/povezuju ti projekti. A tu je i onaj drugi dio price na koji se mislim Nicolas osvrnuo - udruga se ne moze odvojiti od postupaka svojih clanova, narocito kada direktno profitira od njih. To je, minimalno, najobicnije licemjerje. Znaci SUMA smatra da sa laznim potpisivanjima i ovakvim malverzacijama sa proracunom ti clanovi koji su to napravili ne stete ugledu udruge, jer pribavljaju novac? Oprostite, ali prema mom misljenju to je cista prostitucija. Kakvi su onda ti ljudi u toj udruzi? Sve skupa ovo je bilo samo retoricko pitanje jer mislim da se to njima, na (prvenstveno njihovu) zalost, ipak ne da objasniti...
|
|
[Vrh] |
|
|