Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Stari studenti i zdrav razum...
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 17:20 pet, 28. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]cekaj ako je i pao godinu znaci li to da je bas jedno jedino rijesenje da se donese ovakova strategija da se ljude prebaci na bolonju ....Ne treba im se ni dat godina vise u MZOS al moze se to rijesit recimo da tu jednu godinu odstudiraju uz placanje preostalih ispita ili placanje cijele godine...
Mislim da je tu ipak moglo postojat drugo rijesenje :cry: :wink:[/quote]

Ajmo sad pustit rasprave u stilu bolonja-vaka, bolonja-naka. Razlog zasto se ljude rusilo na bolonju je sto je stari studij [b]prestao postojati[/b]. U prilogu kojeg je polinkao osvetnik poslusajte i sto govori prof. Mornar, sadasnji dekan FER-a. Lani su na nasoj 2. godini bolonjske grupe bile 100+ ljudi (vjezbe!). Kolike bi bile da smo paralelno gurali prvu i drugu godinu starog studija?
bily (napisa):
cekaj ako je i pao godinu znaci li to da je bas jedno jedino rijesenje da se donese ovakova strategija da se ljude prebaci na bolonju ....Ne treba im se ni dat godina vise u MZOS al moze se to rijesit recimo da tu jednu godinu odstudiraju uz placanje preostalih ispita ili placanje cijele godine...
Mislim da je tu ipak moglo postojat drugo rijesenje Crying or Very sad Wink

Ajmo sad pustit rasprave u stilu bolonja-vaka, bolonja-naka. Razlog zasto se ljude rusilo na bolonju je sto je stari studij prestao postojati. U prilogu kojeg je polinkao osvetnik poslusajte i sto govori prof. Mornar, sadasnji dekan FER-a. Lani su na nasoj 2. godini bolonjske grupe bile 100+ ljudi (vjezbe!). Kolike bi bile da smo paralelno gurali prvu i drugu godinu starog studija?

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-6 = 6 - 12

PostPostano: 18:38 pet, 28. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Zaboravljas da Netko (tko god Netko bio) polazi od pretpostavke da je Bolonja bolji/efikasniji/uvrsti-komparativ sistem studiranja. :lol: Prihvatimo li taj axiom, ispada da je "pad na Bolonju" zapravo usluga onima kojima se to desilo. :lol:

Disk lejmer: Ne tvrdim da se ja slazem s izlozenim axiomom. :P[/quote]

zanimljivo... razgovor na tu temu sam vodio prosle godine sa prof. Krajcarom koji je tad bio kandidat za Rektora ...stav mu je bio da nam je pad na Bolonju usluga... istina, s jednim sam se složio... na FERu je FER-2 program (bolonja) medjunarodno akreditiran dok stari nije... s tog aspekta je dakle bolji
ujedno, zalutao sam par puta na predavanja na FERu od bolonjaca... moram priznati da su im izvrsno organizirana, a po onome što sam vidio princim da se dnevno 4 sata slusaju predmeti na faksu i 4 sata doma radi funkcionira... ekipa je s Bolonje samostalno napravila genijalne skripte za neke predmete... cak i diplinzi koriste doticne kad im nesto zatreba
vsego (napisa):
Zaboravljas da Netko (tko god Netko bio) polazi od pretpostavke da je Bolonja bolji/efikasniji/uvrsti-komparativ sistem studiranja. Laughing Prihvatimo li taj axiom, ispada da je "pad na Bolonju" zapravo usluga onima kojima se to desilo. Laughing

Disk lejmer: Ne tvrdim da se ja slazem s izlozenim axiomom. Razz

zanimljivo... razgovor na tu temu sam vodio prosle godine sa prof. Krajcarom koji je tad bio kandidat za Rektora ...stav mu je bio da nam je pad na Bolonju usluga... istina, s jednim sam se složio... na FERu je FER-2 program (bolonja) medjunarodno akreditiran dok stari nije... s tog aspekta je dakle bolji
ujedno, zalutao sam par puta na predavanja na FERu od bolonjaca... moram priznati da su im izvrsno organizirana, a po onome što sam vidio princim da se dnevno 4 sata slusaju predmeti na faksu i 4 sata doma radi funkcionira... ekipa je s Bolonje samostalno napravila genijalne skripte za neke predmete... cak i diplinzi koriste doticne kad im nesto zatreba

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum