Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kikach Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kikach Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Frasurf Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:32 čet, 23. 3. 2006 Naslov: |
|
|
SD-ovi su stari problem; za to se osobno obratite kolegi Stalecu u RCu; on ce vam objasniti sto morate traziti od domskih Admina da to proradi. 8)
Sto se ostalog tice, upravo probah i SSH radi sa DeGiorgija, s IskonDSLa i s HTovog DSLa. 8) Ne znam u cemu je problem kod vas kojima ne radi. :? Jeste li probali skinuti [url=http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html]aktualnu verziju PuTTYja (0.58[i][/i])[/url]? :D
Ako nekom Linuxashu ne radi, neka proba:
[tt]ssh -vvv login@student.math.hr[/tt] ili [tt]ssh -vvv login@161.53.8.14[/tt]
pa mi output posalje u PM. :)
SD-ovi su stari problem; za to se osobno obratite kolegi Stalecu u RCu; on ce vam objasniti sto morate traziti od domskih Admina da to proradi.
Sto se ostalog tice, upravo probah i SSH radi sa DeGiorgija, s IskonDSLa i s HTovog DSLa. Ne znam u cemu je problem kod vas kojima ne radi. Jeste li probali skinuti aktualnu verziju PuTTYja (0.58)?
Ako nekom Linuxashu ne radi, neka proba:
ssh -vvv login@student.math.hr ili ssh -vvv login@161.53.8.14
pa mi output posalje u PM.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
kikach Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kikach Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Kruno Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:51 uto, 4. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
Da, bio je problem DNSa. :-s Kolega Stalec je locirao "problematicni" DNS i azurirao podatke tamo, pa sada ne bi smjelo biti problema. 8)
Problemi sa Sharom ostaju dok oni sami ne rijese svoje probleme. :([/quote]
Usput, što se tiče DNS-a, student.math.hr od prošlog tjedna ima jednu JEDINSTVENU adresu, 161.53.8.14, pa više nema potrebe za ručnim upisivanjem te IP adrese.
Desile su se i još neke promjene:
-pristup studentu iz praktikuma je preko imena student ili student.studenti.math.hr
(student.math.hn NE RADI IZ PRAKTIKUMA!)
-proxy server za web je proxy:8001 ili proxy.studenti.math.hr:8001
--
Kruno
vsego (napisa): |
Da, bio je problem DNSa. Kolega Stalec je locirao "problematicni" DNS i azurirao podatke tamo, pa sada ne bi smjelo biti problema.
Problemi sa Sharom ostaju dok oni sami ne rijese svoje probleme.  |
Usput, što se tiče DNS-a, student.math.hr od prošlog tjedna ima jednu JEDINSTVENU adresu, 161.53.8.14, pa više nema potrebe za ručnim upisivanjem te IP adrese.
Desile su se i još neke promjene:
-pristup studentu iz praktikuma je preko imena student ili student.studenti.math.hr
(student.math.hn NE RADI IZ PRAKTIKUMA!)
-proxy server za web je proxy:8001 ili proxy.studenti.math.hr:8001
–
Kruno
|
|
[Vrh] |
|
raspjevani_opat Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
luce Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
luce Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 10:00 ned, 4. 3. 2007 Naslov: |
|
|
Problem nije u tom smjeru. :-s Uobicajena upotreba DNSa je da ti pitas za neko ime (npr. [tt]degiorgi.math.hr[/tt]) i onda ti DNS kaze IP (za DG, to je [tt]192.84.105.32[/tt]). 8)
No, postoji nesto sto se zove "reverzni resolving": ti pitas za IP (npr. [tt]192.84.105.32[/tt]) i onda ti DNS kaze ime masine iza tog IPa (ocito, za ovaj IP bi ti trebao reci da je to DG). :)
E sad, ako tvoji dial-up (ili ADSL; na ovoj razini je isto) ulazi nemaju podesen reverzni resolving (kao sto, recimo, u pocetku nije imao Iskon.DUO), onda se za tvoj IP (onaj s kojeg dolazis) ne vidi nikakvo ime, pa Student ne moze provjeriti da dolazis iz Hrvatske (tj. da ti je ime [tt]nesto.optima.[color=red]hr[/color][/tt]). :(
Probaj saznati ime koje ide uz tvoj IP kad si spojena preko Optime. 8) Ako nema imena - to je to. :D
Ako to prodje, prespoji se na T-Com, napravi SSH na studenta i napisi
[tt]host tvoj.ip.od.optime[/tt] (onaj od prethodne konekcije)
da vidis da li Student ispravno vidi to ime. 8) Ako ne, onda je problem u komunikaciji DNSova (tzv. propagacija), jer do Studenta ne dolazi ta informacija. :?
[b]Edit:[/b] Neka ovo ostane napisano, ali cini se da u tome nije problem. :? Upravo probah s IPom s kojeg si ovo postala i Student uredno kaze da je to [tt]nesto-nesto-nesto-dsl.net.optima-telekom.hr[/tt]. :? Preporucam setnju do RC-a (zapisi si negdje neku od Optiminih IP adresa, da znas reci Kruni kad bude provjeravao po logovima). :)
:idea: Prije nego posjetis RC, probaj opet SSH s Optime; mozda su DNSovi frisko proradili (jer ti je greska ista kao i meni kad nije radilo preko Iskon.DUO). :D
Problem nije u tom smjeru. Uobicajena upotreba DNSa je da ti pitas za neko ime (npr. degiorgi.math.hr) i onda ti DNS kaze IP (za DG, to je 192.84.105.32).
No, postoji nesto sto se zove "reverzni resolving": ti pitas za IP (npr. 192.84.105.32) i onda ti DNS kaze ime masine iza tog IPa (ocito, za ovaj IP bi ti trebao reci da je to DG).
E sad, ako tvoji dial-up (ili ADSL; na ovoj razini je isto) ulazi nemaju podesen reverzni resolving (kao sto, recimo, u pocetku nije imao Iskon.DUO), onda se za tvoj IP (onaj s kojeg dolazis) ne vidi nikakvo ime, pa Student ne moze provjeriti da dolazis iz Hrvatske (tj. da ti je ime nesto.optima.hr).
Probaj saznati ime koje ide uz tvoj IP kad si spojena preko Optime. Ako nema imena - to je to.
Ako to prodje, prespoji se na T-Com, napravi SSH na studenta i napisi
host tvoj.ip.od.optime (onaj od prethodne konekcije)
da vidis da li Student ispravno vidi to ime. Ako ne, onda je problem u komunikaciji DNSova (tzv. propagacija), jer do Studenta ne dolazi ta informacija.
Edit: Neka ovo ostane napisano, ali cini se da u tome nije problem. Upravo probah s IPom s kojeg si ovo postala i Student uredno kaze da je to nesto-nesto-nesto-dsl.net.optima-telekom.hr. Preporucam setnju do RC-a (zapisi si negdje neku od Optiminih IP adresa, da znas reci Kruni kad bude provjeravao po logovima).
Prije nego posjetis RC, probaj opet SSH s Optime; mozda su DNSovi frisko proradili (jer ti je greska ista kao i meni kad nije radilo preko Iskon.DUO).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
luce Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|