Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

1. kolokvij - informacija
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
49 = 109 - 60

PostPostano: 17:08 sri, 23. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

nisam sigurna, možda čak do četvrtog, a možda samo do drugog :)
a vidjet ćemo tek sutra na kolokviju hoće to biti ili ne očito :( prvo kažu da neće, sad piše na webu da hoće, tko će ga sad znat...
nisam sigurna, možda čak do četvrtog, a možda samo do drugog Smile
a vidjet ćemo tek sutra na kolokviju hoće to biti ili ne očito Sad prvo kažu da neće, sad piše na webu da hoće, tko će ga sad znat...

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
desire
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
31 = 34 - 3

PostPostano: 23:47 sri, 23. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam čula da je te papire u skriptarnici spomenula na vježbama iz algebarskih predzadnji tjedan...
Ja sam čula da je te papire u skriptarnici spomenula na vježbama iz algebarskih predzadnji tjedan...

arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

49 = 109 - 60

PostPostano: 19:08 čet, 24. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

čudno, nitko ne komentira ništa nakon kolokvija... a ja očekivala da će biti bar nekoliko komentara :)
čudno, nitko ne komentira ništa nakon kolokvija... a ja očekivala da će biti bar nekoliko komentara Smile

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 19:12 čet, 24. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="arya"]čudno, nitko ne komentira ništa nakon kolokvija... a ja očekivala da će biti bar nekoliko komentara :)[/quote]
Bio je tezi nego prosle godine. :twisted:

Zadovoljna? :wink:
arya (napisa):
čudno, nitko ne komentira ništa nakon kolokvija... a ja očekivala da će biti bar nekoliko komentara Smile

Bio je tezi nego prosle godine. Twisted Evil

Zadovoljna? Wink

arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

49 = 109 - 60

PostPostano: 19:18 čet, 24. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

naravno :D
a i bio je teži, istina je, mislim da bi to potvrdili i oni koji su ga pisali prošle godine da vide ovaj naš :) ak niš drugo, malo su previše zadataka dali za 2 sata pisanja :)
naravno Very Happy
a i bio je teži, istina je, mislim da bi to potvrdili i oni koji su ga pisali prošle godine da vide ovaj naš Smile ak niš drugo, malo su previše zadataka dali za 2 sata pisanja Smile

ivanzub
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 19:41 čet, 24. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

kolokvij je bio katastrofa. premalo vremena za takve zadatke....zasto nam to rade?
kolokvij je bio katastrofa. premalo vremena za takve zadatke....zasto nam to rade?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

49 = 109 - 60

PostPostano: 19:50 čet, 24. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma što je najbolje, kolokvij realno nije bio težak... da se pisalo jedno 3,4 sata :D ali se riješit u dva sata nije mogao... nisi stigao razmislit, provjerit račun, ništa... i onda kad kao ja imaš riješena dva zadatka nakon sat vremena, uhvati te panika i radiš glupe greške i tako to :)
i ne bih ništa rekla da ne znam ovo... ali problem je što znam, a nisam mogla to pokazati jer eto, bilo je previše toga... tak da... ni ja ne vidim smisao ovoga... zašto nam ne daju kolokvije ko iz drugih predmeta, po 5 zadataka i sve super, a ne 7, od kojih su 4 sa a i b dijelom...
ništa, trebamo svi počet vježbat brzo pisanje, dobro će nam doći na ovakvim kolokvijima :D
ma što je najbolje, kolokvij realno nije bio težak... da se pisalo jedno 3,4 sata Very Happy ali se riješit u dva sata nije mogao... nisi stigao razmislit, provjerit račun, ništa... i onda kad kao ja imaš riješena dva zadatka nakon sat vremena, uhvati te panika i radiš glupe greške i tako to Smile
i ne bih ništa rekla da ne znam ovo... ali problem je što znam, a nisam mogla to pokazati jer eto, bilo je previše toga... tak da... ni ja ne vidim smisao ovoga... zašto nam ne daju kolokvije ko iz drugih predmeta, po 5 zadataka i sve super, a ne 7, od kojih su 4 sa a i b dijelom...
ništa, trebamo svi počet vježbat brzo pisanje, dobro će nam doći na ovakvim kolokvijima Very Happy

desire
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 34 - 3

PostPostano: 20:03 čet, 24. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam si već našla 2 greške, naravno, zbog brzopletosti. Šteta što asistenti neće znati da je u pitanju bila žurba da što više napišem pa ću izgubit bodove na totalnim glupostima. :(
Ja sam si već našla 2 greške, naravno, zbog brzopletosti. Šteta što asistenti neće znati da je u pitanju bila žurba da što više napišem pa ću izgubit bodove na totalnim glupostima. Sad

ivanzub
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 21:05 čet, 24. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

a takvi su ti asistenti
a takvi su ti asistenti

[Vrh]
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 34 - 12

PostPostano: 22:32 čet, 24. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mene je ona glupa elipsa ubila. Nad tim sam najvise mozgala, a na kraju nista od toga :evil:
Jel itko pronasao parametrizaciju?
Mene je ona glupa elipsa ubila. Nad tim sam najvise mozgala, a na kraju nista od toga Evil or Very Mad
Jel itko pronasao parametrizaciju?

5ra
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 31 - 21

PostPostano: 23:14 čet, 24. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni je to sa elipsom ispalo sqrt(3)*PI
nekak mi se čini da bi moglo bit točno, ali opet moglo bi bit i krivo...
meni je to sa elipsom ispalo sqrt(3)*PI
nekak mi se čini da bi moglo bit točno, ali opet moglo bi bit i krivo...
[Vrh]
matmih
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 51 - 15

PostPostano: 0:38 pet, 25. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Taj zadatak sa elipsom je bio težak (a prvi po redu), ko bi reko.
Treba translatirat koordinatni sustav, to se može kao što smo radili na elementarnoj, matrice prijelaza i tako to...
Nisam rješio, odustao nakon ponešto živciranja.
Glupih grešaka zbog brzine imam hrpu, još da ih neznam rješit bi reko nešto. :roll:
Ti naši kolokviji su sve zanimljiviji, baš me zanima šta nas čeka na numeričkoj. Matrica 15x15, možda, ili je to premalo za tako puno vremena... :lol:
Treba translatirat koordinatni sustav, to se može kao što smo radili na elementarnoj, matrice prijelaza i tako to...
Nisam rješio, odustao nakon ponešto živciranja.
Glupih grešaka zbog brzine imam hrpu, još da ih neznam rješit bi reko nešto. Rolling Eyes
Ti naši kolokviji su sve zanimljiviji, baš me zanima šta nas čeka na numeričkoj. Matrica 15x15, možda, ili je to premalo za tako puno vremena... Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 8:51 pet, 25. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="matmih"]Taj zadatak sa elipsom je bio težak (a prvi po redu), ko bi reko.[/quote]

e vidiš- ja mislim da je to zamka. nije da sam uvjeren da žele da popadamo, ali obično očekujemo da je na kraju teorija a zadaci idu prema kompliciranijima, zar ne? naravno, nigdje ne piše da prvi zadatak mora biti najlakši, drugi malo teži, treći još teži, itd. uostalom, meni može biti teško nešto što je nekom drugom lako i obrnuto. ali ovaj prvi zadatak je očigledno bio kompliciran, a netko tko misli da je dovoljno naučio, vjerojatno krene ispočetka rješavati. uvijek treba prvo pročitati i shvatiti svaki zadatak, pa si prema viđenome otprilike složiti raspored rješavanja.

ja kad sam vidio taj prvi, pomislio sam: 'ovo nije elipsa, ajmo dalje.' niš mi nije padalo napamet, pa sam ga preskočio. na kraju ga nisam ni pipnuo jer, kao što ste već rekli :) , vremena nije bilo dosta, i sad mi uopće nije žao. a vjerujem da je dosta ljudi pokušavalo nešto izvuć iz toga i samo uludo potrošilo vrijeme bez nekog konkretnijeg rezultata. a valjda bude bar nešto bodova :D

i onaj zadatak s ružnim brojevima- bezveze. mogli su napravit neki pred-test u kojem provjeravaju naše ručno zbrajanje i oduzimanje kobasičastih razlomaka. stvarno ne vidim koji je cilj takvog zadatka osim gubitka vremena. žele li oni da mi gubimo vrijeme na glupostima? :x
matmih (napisa):

e vidiš- ja mislim da je to zamka. nije da sam uvjeren da žele da popadamo, ali obično očekujemo da je na kraju teorija a zadaci idu prema kompliciranijima, zar ne? naravno, nigdje ne piše da prvi zadatak mora biti najlakši, drugi malo teži, treći još teži, itd. uostalom, meni može biti teško nešto što je nekom drugom lako i obrnuto. ali ovaj prvi zadatak je očigledno bio kompliciran, a netko tko misli da je dovoljno naučio, vjerojatno krene ispočetka rješavati. uvijek treba prvo pročitati i shvatiti svaki zadatak, pa si prema viđenome otprilike složiti raspored rješavanja.

ja kad sam vidio taj prvi, pomislio sam: 'ovo nije elipsa, ajmo dalje.' niš mi nije padalo napamet, pa sam ga preskočio. na kraju ga nisam ni pipnuo jer, kao što ste već rekli Smile , vremena nije bilo dosta, i sad mi uopće nije žao. a vjerujem da je dosta ljudi pokušavalo nešto izvuć iz toga i samo uludo potrošilo vrijeme bez nekog konkretnijeg rezultata. a valjda bude bar nešto bodova Very Happy

i onaj zadatak s ružnim brojevima- bezveze. mogli su napravit neki pred-test u kojem provjeravaju naše ručno zbrajanje i oduzimanje kobasičastih razlomaka. stvarno ne vidim koji je cilj takvog zadatka osim gubitka vremena. žele li oni da mi gubimo vrijeme na glupostima? Mad

tp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

78 = 91 - 13

PostPostano: 9:24 pet, 25. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bit ce rjesenja u nekom trenutku na netu, ali u medjuvremenu za prvi zadatak (uopce nije bitno kako ta elipsa izgleda niti ju je potrebno rotirati).

[latex] $x^2-xy+y^2=(x-\frac{y}{2})^2+\frac{3}{4}y^2=u^2+v^2$ uz zamijenu $u=x-\frac{y}{2}$, $v=\frac{\sqrt{3}}{2}y$[/latex], Jacobijan nije tesko izracunati, a onda smo zapravo presli na podrucje koje je krug i zamijenimo u i v s polarnim koordinatama i to je to.
Bit ce rjesenja u nekom trenutku na netu, ali u medjuvremenu za prvi zadatak (uopce nije bitno kako ta elipsa izgleda niti ju je potrebno rotirati).

, Jacobijan nije tesko izracunati, a onda smo zapravo presli na podrucje koje je krug i zamijenimo u i v s polarnim koordinatama i to je to.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 9:35 pet, 25. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

:cry:
jednostavno...
:cry:
bilo pa prošlo
Crying or Very sad
jednostavno...
Crying or Very sad
bilo pa prošlo

desire
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 34 - 3

PostPostano: 9:55 pet, 25. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ma"]
i onaj zadatak s ružnim brojevima- bezveze. mogli su napravit neki pred-test u kojem provjeravaju naše ručno zbrajanje i oduzimanje kobasičastih razlomaka. stvarno ne vidim koji je cilj takvog zadatka osim gubitka vremena. žele li oni da mi gubimo vrijeme na glupostima? :x[/quote]

A ne znam... Tako je bilo i s onim drugim kolokvijem iz vjerojatnosti gdje se provjevalo naše znanje ma2.... Očito se na to moramo naviknuti. Iako da, digitron bi dobro došao kod ovog našeg 2. zadatka, a ne vjerujem da bi netko uspio baš nešto puno sakriti u njega ako je stvar u prepisivanju. :? Nije da ne znamo izračunati koliko je 9^3, ali sa takvim brojevima izgubila sam kojih 15 min i na kraju sam ostavila zadnjih par redova jer sam mislila da mi je krivo.
ma (napisa):

i onaj zadatak s ružnim brojevima- bezveze. mogli su napravit neki pred-test u kojem provjeravaju naše ručno zbrajanje i oduzimanje kobasičastih razlomaka. stvarno ne vidim koji je cilj takvog zadatka osim gubitka vremena. žele li oni da mi gubimo vrijeme na glupostima? Mad

A ne znam... Tako je bilo i s onim drugim kolokvijem iz vjerojatnosti gdje se provjevalo naše znanje ma2.... Očito se na to moramo naviknuti. Iako da, digitron bi dobro došao kod ovog našeg 2. zadatka, a ne vjerujem da bi netko uspio baš nešto puno sakriti u njega ako je stvar u prepisivanju. Confused Nije da ne znamo izračunati koliko je 9^3, ali sa takvim brojevima izgubila sam kojih 15 min i na kraju sam ostavila zadnjih par redova jer sam mislila da mi je krivo.

Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 112 - 13

PostPostano: 10:02 pet, 25. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da.... slazem se sa @desire....

[quote="matmih"]Taj zadatak sa elipsom je bio težak[/quote]
Po mom misljenju taj zadatak nije bio tezak, ali istovremeno smatram da mu nije bilo mjesta na kolokviju (izricito zbog toga sto ima puno posla koji ne provjerava nase znanje iz integrala nego koliko brzo se mozemo sjetit kako nacrtat zeznutu elipsu itd.)....

Evo kako sam ga ja rjesio (manje-vise):
Dakle trazilo se [latex]\int_{D}x^{2}-xy+y^{2}dxdy [/latex] gdje je D podrucje unutar elipse zadane sa [latex]x^{2}-xy+y^{2}=2[/latex]

Meni je nekako logicno bilo da prvo nacrtam tu elipsu :wink:,
... i eto prvog problema... nist se nece sredit :-k (sto @ma kaze pogledas i pomislis da to nije elipsa)... ok mirno, opusteno... mislim si ja, pa to je "obicna" elipsa pa nije valjda da neznam to nacrtat i mislim i mislim ali to se i dalje ne sredjuje.... pa me uhvati panika :panika: pa pocnem razmisljat u stilu "joooj pa sta ja ovdje radim, neznam rjesit [b]prvi[/b] zadatak (zato se valjda tezi zadatci nestavljaju na pocetak)... propade karijera... odrec ce me se roditelji itd... ruka pocne drhtat, mina puca sama od sebe, postanes slucaj za vrapce... :cry:

Pomirim se stim da ocito neznam :neznam:, bacim pogled prema gore, kao da se smirim i ugledam profesoricu Karagu kako nesto vrti rukama i objasnjava kolegama koji pisu valjda biologiju neku ili nesto tome slicno neku uputu zadatka... i eto ideja :yesss:....

Idem probat nabrzinu u ovu jednadju za elipsu ubacit prvo x=0 pa onda y=0, mozda sijece koordinatne osi ... nikad se nezna.... i da dobijem da elipsa prolazi tockama [latex](0,\sqrt{2}),(0,-\sqrt{2}),(\sqrt{2},0),(-\sqrt{2},0)[/latex]... suuuper sad imam tri mogucnosti ili je to kruznica ili je to onak malo nagnuta elipsa ulijevo ili udesno... kruznica valjda nije (nebi napisali da je elipsa onda, nisu valjda tako podli :noway:...)... a onda iz vedra neba uleti u 003 (djavolja prostorija) prof. Hanzer i da kao uputu za taj zadatak da nam ovaj -xy clan govori da je nagnuta malo udesno :o .... suuuuper pomislim onda je ovo pljuga (imam cetiri tocke i znam da je nagnuta udesno, vec imam skicu), samo jos moram skuzit kolike su duljine poluosi ...

E sad ja sam dalje (najvjerojatnije i do sada) radio ono najprimitivnije i jadnije tako da vjerujem da postoji bolje rjesenje....
Bilo mi je ocito da velika poluos elipse lezi na pravcu x=y (zbog simetrije) onda opisem elipsu kruznicom [latex]x^{2}+y^{2}=a^{2}[/latex] sada mi treba a, spustim okomicu iz diralista elipse i kruznice na x-os iskoristim da je kut izmedju y=x i x-osi pi/4, dobijem koordinate diralista izrazene preko onog sto mi treba [latex](\frac{\sqrt{2}}{2}a,\frac{\sqrt{2}}{2}a)[/latex] iskoristim da diraliste zadovoljava jednadjbu elipse i dobijem a=2....
:sreca:... sad to sve "na brzinu" (tu sam napravio gresku, trebalo je dalje polako) ponovim za b samo ovaj put upisem kruznicu jer je b na pravcu y=-x... dobijem [latex]b=\frac{2\sqrt{3}}{3}[/latex]...

Nakon ovog mislim da svi znaju, prijelaz na elipticke koordinate (na vjezbama smo vise puta rekli da je to za elipsu najbolje) i dobijem za izracunati [latex]I=\int^{2\pi}_{0}\int^{1}_{0}abr\left(r^{2}\left(1-\sin\phi\cos\phi\right)\right)[/latex] a to nije neka velika mudrost kad znam a i b koji su u integral dosli iz Jakobijeve determinante 8)....

Sad kad je @tp dao rjesenje sve mi se ovo moje nekako cini jadno... ali takav je zivot trebam se naviknut i puuuno vjezbat na brzom pisanju :roll: ....
Da.... slazem se sa @desire....

matmih (napisa):
Taj zadatak sa elipsom je bio težak

Po mom misljenju taj zadatak nije bio tezak, ali istovremeno smatram da mu nije bilo mjesta na kolokviju (izricito zbog toga sto ima puno posla koji ne provjerava nase znanje iz integrala nego koliko brzo se mozemo sjetit kako nacrtat zeznutu elipsu itd.)....

Evo kako sam ga ja rjesio (manje-vise):
Dakle trazilo se gdje je D podrucje unutar elipse zadane sa

Meni je nekako logicno bilo da prvo nacrtam tu elipsu Wink,
... i eto prvog problema... nist se nece sredit Think (sto @ma kaze pogledas i pomislis da to nije elipsa)... ok mirno, opusteno... mislim si ja, pa to je "obicna" elipsa pa nije valjda da neznam to nacrtat i mislim i mislim ali to se i dalje ne sredjuje.... pa me uhvati panika Panikaaaa! pa pocnem razmisljat u stilu "joooj pa sta ja ovdje radim, neznam rjesit prvi zadatak (zato se valjda tezi zadatci nestavljaju na pocetak)... propade karijera... odrec ce me se roditelji itd... ruka pocne drhtat, mina puca sama od sebe, postanes slucaj za vrapce... Crying or Very sad

Pomirim se stim da ocito neznam Ja to stvarno ne znam, bacim pogled prema gore, kao da se smirim i ugledam profesoricu Karagu kako nesto vrti rukama i objasnjava kolegama koji pisu valjda biologiju neku ili nesto tome slicno neku uputu zadatka... i eto ideja Yes....

Idem probat nabrzinu u ovu jednadju za elipsu ubacit prvo x=0 pa onda y=0, mozda sijece koordinatne osi ... nikad se nezna.... i da dobijem da elipsa prolazi tockama ... suuuper sad imam tri mogucnosti ili je to kruznica ili je to onak malo nagnuta elipsa ulijevo ili udesno... kruznica valjda nije (nebi napisali da je elipsa onda, nisu valjda tako podli No way!...)... a onda iz vedra neba uleti u 003 (djavolja prostorija) prof. Hanzer i da kao uputu za taj zadatak da nam ovaj -xy clan govori da je nagnuta malo udesno Surprised .... suuuuper pomislim onda je ovo pljuga (imam cetiri tocke i znam da je nagnuta udesno, vec imam skicu), samo jos moram skuzit kolike su duljine poluosi ...

E sad ja sam dalje (najvjerojatnije i do sada) radio ono najprimitivnije i jadnije tako da vjerujem da postoji bolje rjesenje....
Bilo mi je ocito da velika poluos elipse lezi na pravcu x=y (zbog simetrije) onda opisem elipsu kruznicom sada mi treba a, spustim okomicu iz diralista elipse i kruznice na x-os iskoristim da je kut izmedju y=x i x-osi pi/4, dobijem koordinate diralista izrazene preko onog sto mi treba iskoristim da diraliste zadovoljava jednadjbu elipse i dobijem a=2....
Trcim u krug od srece!... sad to sve "na brzinu" (tu sam napravio gresku, trebalo je dalje polako) ponovim za b samo ovaj put upisem kruznicu jer je b na pravcu y=-x... dobijem ...

Nakon ovog mislim da svi znaju, prijelaz na elipticke koordinate (na vjezbama smo vise puta rekli da je to za elipsu najbolje) i dobijem za izracunati a to nije neka velika mudrost kad znam a i b koji su u integral dosli iz Jakobijeve determinante Cool....

Sad kad je @tp dao rjesenje sve mi se ovo moje nekako cini jadno... ali takav je zivot trebam se naviknut i puuuno vjezbat na brzom pisanju Rolling Eyes ....
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 12:04 pet, 25. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam automatski preskakala prvi zadatak, da bi u zadnjih pet minuta došao tp i rekao mi trik, i pošto nije bilo dosta vremena za riješiti taj zadatak, naravno ostavila sam što sam napisala.
drugi zadatak sam ja skroooz izračunala do kraja i dobila neku bjesnoću od razlomka i provjerila sam u Mathematici i gle čuda čak mi je i točno. valjda. više se ne sjećam točno koliki je bio brojnik.
znam da mi je točan i četvrti sa onim volumenom, makar sam ja išla na teži način računati preko trostrukih integrala.
ja sam automatski preskakala prvi zadatak, da bi u zadnjih pet minuta došao tp i rekao mi trik, i pošto nije bilo dosta vremena za riješiti taj zadatak, naravno ostavila sam što sam napisala.
drugi zadatak sam ja skroooz izračunala do kraja i dobila neku bjesnoću od razlomka i provjerila sam u Mathematici i gle čuda čak mi je i točno. valjda. više se ne sjećam točno koliki je bio brojnik.
znam da mi je točan i četvrti sa onim volumenom, makar sam ja išla na teži način računati preko trostrukih integrala.

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 13:27 pet, 25. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

A koja si to rješenja dobila? Usporedbe radi... ;)
A koja si to rješenja dobila? Usporedbe radi... Wink

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Gost

PostPostano: 17:09 sri, 30. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

hoce danas mozda biti rez?
hoce danas mozda biti rez?

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum