Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
tihy Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
tihy Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Blue Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 0:25 pet, 24. 7. 2009 Naslov: |
|
|
OPASKA: ovo sto slijedi je moje LAICKO razmisljanje naglas.
Akademska godina traje (tj. trajala je, za nove podatke treba provjeriti tocne datume) od 1.10. jedne do 1.10. iduce godine.
Obzirom da se za bolonjce racuna da su s krajem neke ak. godine gotovi sa sovjim studijem - ima smisla rezoniranje da ce diplome dobiti na kraju ak. godine. Sto je jesen, ne ljeto. ;)
Uostalom, neki ce moguce imati i popravne sad ujesen.
I ne zaboraviti - treba sad izdati tonu diploma - treba to i nastampati, mislim da to ipak nejde u obicni printer ;) I mislim da to ne radi MO.
To je jednostavno procedura koja traje. A pazi, Krcko je podijelio vijest o titulama (zbog cega su btw diplome i kasnile) - cim je vijest dobio. Znaci, sad je tek doneseno, pa dok se to krene provoditi. Hijao....
Sta ces, u hrvatskoj smo, tu se administracija vuce ko parna lokomotiva uzbrdo.
[color=indigo]I ne zaboraviti - nije sve do MOa, ova procedura za nazive traje vec barem godinu dana i tek sad su to rijesili (na visim instancama).
Tisak je sigurno par dana. A kolektivni godisnji pocinje za koji dan. Sto je vrijeme odmora i NE radi se :)
Prozivati MO u ovom slucaju nema smisla - barem dok ne pocne iduca ak. godina. :) Jer nije njihova krivnja za sve ovo dosadasnje kasnjenje. [/color] (koliko sam shvatila po pricama :D)
BTW, nije MO jedini koji nije izdao preddiplome, ima toga josh :)
OPASKA: ovo sto slijedi je moje LAICKO razmisljanje naglas.
Akademska godina traje (tj. trajala je, za nove podatke treba provjeriti tocne datume) od 1.10. jedne do 1.10. iduce godine.
Obzirom da se za bolonjce racuna da su s krajem neke ak. godine gotovi sa sovjim studijem - ima smisla rezoniranje da ce diplome dobiti na kraju ak. godine. Sto je jesen, ne ljeto.
Uostalom, neki ce moguce imati i popravne sad ujesen.
I ne zaboraviti - treba sad izdati tonu diploma - treba to i nastampati, mislim da to ipak nejde u obicni printer I mislim da to ne radi MO.
To je jednostavno procedura koja traje. A pazi, Krcko je podijelio vijest o titulama (zbog cega su btw diplome i kasnile) - cim je vijest dobio. Znaci, sad je tek doneseno, pa dok se to krene provoditi. Hijao....
Sta ces, u hrvatskoj smo, tu se administracija vuce ko parna lokomotiva uzbrdo.
I ne zaboraviti - nije sve do MOa, ova procedura za nazive traje vec barem godinu dana i tek sad su to rijesili (na visim instancama).
Tisak je sigurno par dana. A kolektivni godisnji pocinje za koji dan. Sto je vrijeme odmora i NE radi se
Prozivati MO u ovom slucaju nema smisla - barem dok ne pocne iduca ak. godina. Jer nije njihova krivnja za sve ovo dosadasnje kasnjenje. (koliko sam shvatila po pricama )
BTW, nije MO jedini koji nije izdao preddiplome, ima toga josh
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Blue Forumaš(ica)
|
Postano: 11:59 pet, 24. 7. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]
Obzirom da se za bolonjce racuna da su s krajem neke ak. godine gotovi sa svojim studijem - ima smisla rezoniranje da ce diplome dobiti na kraju ak. godine. Sto je jesen, ne ljeto. ;)[/quote]
Prihvacam i slazem se :) , ali to samo ide u prilog tome da bi popravni trebali biti i u 9. mjesecu, jer jos traje akademska godina. Ili ...?!
[quote="Nesi"]Sta ces, u hrvatskoj smo, tu se administracija vuce ko parna lokomotiva uzbrdo.[/quote]
:klapklap:
Sto se Popisa akademskih naziva tice, nije mi promaklo da je studij Matematike i fizike; smjer, nastavnicki u Zagrebu integrirani preddiplomski i diplomski, dok je u Splitu posebno preddiplomski, odnosno diplomski. Toliko o uskladjenosti Sveucilista u Hrvatskoj ... :shock:
I stvarno mi nije namjera prozivati nekog :oops: (a najmanje MO) samo se ne mogu oteti dojmu da se "stvari" rjesavaju u hodu i sa velikim zakasnjenjem, a stize 5. generacija bolonjaca ...
Nesi (napisa): |
Obzirom da se za bolonjce racuna da su s krajem neke ak. godine gotovi sa svojim studijem - ima smisla rezoniranje da ce diplome dobiti na kraju ak. godine. Sto je jesen, ne ljeto. |
Prihvacam i slazem se , ali to samo ide u prilog tome da bi popravni trebali biti i u 9. mjesecu, jer jos traje akademska godina. Ili ...?!
Nesi (napisa): | Sta ces, u hrvatskoj smo, tu se administracija vuce ko parna lokomotiva uzbrdo. |
Sto se Popisa akademskih naziva tice, nije mi promaklo da je studij Matematike i fizike; smjer, nastavnicki u Zagrebu integrirani preddiplomski i diplomski, dok je u Splitu posebno preddiplomski, odnosno diplomski. Toliko o uskladjenosti Sveucilista u Hrvatskoj ...
I stvarno mi nije namjera prozivati nekog (a najmanje MO) samo se ne mogu oteti dojmu da se "stvari" rjesavaju u hodu i sa velikim zakasnjenjem, a stize 5. generacija bolonjaca ...
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
Postano: 14:12 pet, 24. 7. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Blue"]Sto se Popisa akademskih naziva tice, nije mi promaklo da je studij Matematike i fizike; smjer, nastavnicki u Zagrebu integrirani preddiplomski i diplomski, dok je u Splitu posebno preddiplomski, odnosno diplomski. Toliko o uskladjenosti Sveucilista u Hrvatskoj ... :shock:[/quote]
mislim da je to do Fizičkog odsjeka u Zagrebu, koji je jedna od vrlo rijetkih institucija koji sve svoje studije izvodi u integriranom obliku od 5 godina, pa je tako i ovaj smjer zahvaćen sličnom boljkom unatoč tome što je službeno studij na matematici.
Blue (napisa): | Sto se Popisa akademskih naziva tice, nije mi promaklo da je studij Matematike i fizike; smjer, nastavnicki u Zagrebu integrirani preddiplomski i diplomski, dok je u Splitu posebno preddiplomski, odnosno diplomski. Toliko o uskladjenosti Sveucilista u Hrvatskoj ... |
mislim da je to do Fizičkog odsjeka u Zagrebu, koji je jedna od vrlo rijetkih institucija koji sve svoje studije izvodi u integriranom obliku od 5 godina, pa je tako i ovaj smjer zahvaćen sličnom boljkom unatoč tome što je službeno studij na matematici.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.
|
|
[Vrh] |
|
Mala_022 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:56 uto, 12. 4. 2022 Naslov: |
|
|
Znam da je tema već prastara, ali da ne otvaram novu...
Ja sam prva generacija bolonjaca i mi smo diploma supplement za preddiplomski studij dobili samo na hrvatskom (za diplomski smo dobili i hrv i eng). U međuvremenu su se, koliko sam shvatila, diploma supplementi na eng počeli izdavati i za preddiplomske studije.
Željela bih i ja svoj primjerak na eng pa sam se obratila referadi, ali oni me upućuju na cjenik u kojem piše da je izdavanje 200 kn "za svaki daljnji primjerak nakon broja 1" (i dodatno pojašnjavaju da je za nas i prvi primjerak također 200 kn).
Nekako mi je to u neskladu s onim nekim zakonom/pravilnikom po kojem nam je fakultet dužan besplatno izdati diploma supplemente na hrv i eng :neznam: Ili sam nešto krivo shvatila? :/
Mislim, nije 200 kn kraj svijeta, samo provjeravam jel to legitimno ili je neki lov u mutnom...
Znam da je tema već prastara, ali da ne otvaram novu...
Ja sam prva generacija bolonjaca i mi smo diploma supplement za preddiplomski studij dobili samo na hrvatskom (za diplomski smo dobili i hrv i eng). U međuvremenu su se, koliko sam shvatila, diploma supplementi na eng počeli izdavati i za preddiplomske studije.
Željela bih i ja svoj primjerak na eng pa sam se obratila referadi, ali oni me upućuju na cjenik u kojem piše da je izdavanje 200 kn "za svaki daljnji primjerak nakon broja 1" (i dodatno pojašnjavaju da je za nas i prvi primjerak također 200 kn).
Nekako mi je to u neskladu s onim nekim zakonom/pravilnikom po kojem nam je fakultet dužan besplatno izdati diploma supplemente na hrv i eng Ili sam nešto krivo shvatila?
Mislim, nije 200 kn kraj svijeta, samo provjeravam jel to legitimno ili je neki lov u mutnom...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 16:39 pet, 22. 4. 2022 Naslov: |
|
|
Iako imam misljenje, ne bih se htio upustati u procjenu pravne validnosti bilo tvog bilo odsjeckog stava, jednostavno zato jer nisam pravnik. Preporucam pitati na nekom prikladnijem mjestu, npr. na [url=https://legalis.hr/]Legalisu[/url] ili nekoj prikladnoj FB grupi.
Iako imam misljenje, ne bih se htio upustati u procjenu pravne validnosti bilo tvog bilo odsjeckog stava, jednostavno zato jer nisam pravnik. Preporucam pitati na nekom prikladnijem mjestu, npr. na Legalisu ili nekoj prikladnoj FB grupi.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|