Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Blizzard Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:56 čet, 3. 12. 2009 Naslov: |
|
|
Mislim da organizacija bilo kakvog "dodatnog" oblika nastave mora ići preko prodekana za nastavu. Sama ideja mi se sviđa i mislim da bi je podržao, ne vidim kako bi ikome moglo štetiti, međutim mislim da oni koji žele mogu sasvim dovoljno naučiti i bez toga i kao takvu je ne vidim kao prioritet...
Studijski programi će se, kao što je već rečeno, sasvim sigurno mijenjati i ne bi bilo loše o ovome voditi računa. Potrebe za promjenama po mom sudu ipak nema ali "ZA" sam poticanja upisivanja onih kolegija koji takva znanja pružaju a već postoje ili organiziranje nekakvih mini, kratkih seminara koji se ne broje u nastavno opterećenje, nisu zahtjevni i ne utječu na prosjek a dostupni su svima (studenti predaju studentima mi se u tom slučaju čini kao najprikladnija izvedba ali pitanje je koliko bi onda bilo zainteresiranih i za što bi ti "student-profesori" "radili" tj. bi li "radili" za ništa?? )...
Na diplomskim studijima postoji kolegij kao što je "Matematički softver" a na preddiplomskim studijima se obično to gradivo prolazi paralelno sa nekim drugim ako je za dotični kolegij potrebno npr. "R" na Statistici, "Mathematica" (osnove osnova) na izbornom modulu "Biologija", praktikumi na nastavničkim smjerovima itd. itd. ...
Sve gore navedeno se može upisati prijevremeno, ako nikako drugačije onda kao "kolegij za nadopunu znanja" (@krcko ispričavam se) ...
Mislim da organizacija bilo kakvog "dodatnog" oblika nastave mora ići preko prodekana za nastavu. Sama ideja mi se sviđa i mislim da bi je podržao, ne vidim kako bi ikome moglo štetiti, međutim mislim da oni koji žele mogu sasvim dovoljno naučiti i bez toga i kao takvu je ne vidim kao prioritet...
Studijski programi će se, kao što je već rečeno, sasvim sigurno mijenjati i ne bi bilo loše o ovome voditi računa. Potrebe za promjenama po mom sudu ipak nema ali "ZA" sam poticanja upisivanja onih kolegija koji takva znanja pružaju a već postoje ili organiziranje nekakvih mini, kratkih seminara koji se ne broje u nastavno opterećenje, nisu zahtjevni i ne utječu na prosjek a dostupni su svima (studenti predaju studentima mi se u tom slučaju čini kao najprikladnija izvedba ali pitanje je koliko bi onda bilo zainteresiranih i za što bi ti "student-profesori" "radili" tj. bi li "radili" za ništa?? )...
Na diplomskim studijima postoji kolegij kao što je "Matematički softver" a na preddiplomskim studijima se obično to gradivo prolazi paralelno sa nekim drugim ako je za dotični kolegij potrebno npr. "R" na Statistici, "Mathematica" (osnove osnova) na izbornom modulu "Biologija", praktikumi na nastavničkim smjerovima itd. itd. ...
Sve gore navedeno se može upisati prijevremeno, ako nikako drugačije onda kao "kolegij za nadopunu znanja" (@krcko ispričavam se) ...
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:22 čet, 3. 12. 2009 Naslov: |
|
|
Ja sam definitivno ZA.
@Blizzard: Ja stvarno zelim naucit radit u Mathematici, ali nije isto ako doma kopkas po helpu ili ako ti netko pokaze tko stvarno zna. Moze ti bolje i brze objasnit, pokazat neke cake itd.
Okej, slazem se da nitko vjerojatno nece radit za "nista", ali mozda mozemo dogovorit da mi damo neku lovu predavacu (tak da nama nije skupo, a da oni ne rade za "nista").
Ja sam definitivno ZA.
@Blizzard: Ja stvarno zelim naucit radit u Mathematici, ali nije isto ako doma kopkas po helpu ili ako ti netko pokaze tko stvarno zna. Moze ti bolje i brze objasnit, pokazat neke cake itd.
Okej, slazem se da nitko vjerojatno nece radit za "nista", ali mozda mozemo dogovorit da mi damo neku lovu predavacu (tak da nama nije skupo, a da oni ne rade za "nista").
_________________ "The tooth fairy teaches children that they can sell body parts for money."
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
brlja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:06 pet, 4. 12. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="bozidarsevo"]ima, al opet mi je glupo za sve ić na HELP[/quote]
Tocno tako se Mathematica i koristi, osim kad postanes toliko [b]iskusan[/b] (dakle, ne [i]poducavan[/i]) da vecinu onoga sto koristis znas napamet.
bozidarsevo (napisa): | ima, al opet mi je glupo za sve ić na HELP |
Tocno tako se Mathematica i koristi, osim kad postanes toliko iskusan (dakle, ne poducavan) da vecinu onoga sto koristis znas napamet.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
brlja Forumaš(ica)

|
Postano: 13:02 pet, 4. 12. 2009 Naslov: |
|
|
Istina. Ali opet ostaje Minitab koji se da naučiti bez problema s nekim guideom (npr. ja ga radim uz Schaum's Statistics, unutra je gradivo popraćeno s Minitabom).
Za sada mi se čini puno bolji od Excela što se tiče računa, što se tiče lijepog prestavljanja podataka, tu je Excel malo bolji. A gledam po osiguranjima gdje se barata s skupocima podataka da i dalje kolju Excel.
A vjerujem da postoji i guide za SAS, samo treba volje i zagrijat stolicu iako je lakše prijeći gradivo kad te netko vodi kroz nj.
Edit: Eto našao jedan,
http://www.technion.ac.il/docs/sas/stat/index.htm
sad kad pogledam kak se u njemu radi, ne čudim se zašto nije baš popularan.
Istina. Ali opet ostaje Minitab koji se da naučiti bez problema s nekim guideom (npr. ja ga radim uz Schaum's Statistics, unutra je gradivo popraćeno s Minitabom).
Za sada mi se čini puno bolji od Excela što se tiče računa, što se tiče lijepog prestavljanja podataka, tu je Excel malo bolji. A gledam po osiguranjima gdje se barata s skupocima podataka da i dalje kolju Excel.
A vjerujem da postoji i guide za SAS, samo treba volje i zagrijat stolicu iako je lakše prijeći gradivo kad te netko vodi kroz nj.
Edit: Eto našao jedan,
http://www.technion.ac.il/docs/sas/stat/index.htm
sad kad pogledam kak se u njemu radi, ne čudim se zašto nije baš popularan.
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 6:09 pon, 7. 12. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="bozidarsevo"]profesore, jel znate možda nekog asistenta ili prof koji bi možda bio kandidat za predavača takvog tečaja? da ne srljamo od osobe do osobe..da znamo otprilike kome se javit[/quote]
Konkretno, za Mathematicu, mislim da bi Vedran Čačić bio dobar izbor. Cini mi se da je to vec i drzao, a rado pomaze studentima. No, ostaje cinjenica da to nece nitko umjesto vas organizirati.
bozidarsevo (napisa): | profesore, jel znate možda nekog asistenta ili prof koji bi možda bio kandidat za predavača takvog tečaja? da ne srljamo od osobe do osobe..da znamo otprilike kome se javit |
Konkretno, za Mathematicu, mislim da bi Vedran Čačić bio dobar izbor. Cini mi se da je to vec i drzao, a rado pomaze studentima. No, ostaje cinjenica da to nece nitko umjesto vas organizirati.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
brlja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:26 čet, 7. 1. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Konkretno, za Mathematicu, mislim da bi Vedran Čačić bio dobar izbor. Cini mi se da je to vec i drzao, a rado pomaze studentima. No, ostaje cinjenica da to nece nitko umjesto vas organizirati.[/quote]
Imam insajdersku informaciju :D da je on to voljan držati.
Nego, mi bi se, je l`, trebali dogovorit.
Moj prijedlog je da pokušamo sredit (ja sam voljna kontaktirat koga treba ;)) da se Mathematica i LaTeX, za koje zasad imamo potencijalne predavače, realiziraju tokom prva 2-3 tjedna nastave sljedećeg semestra.
Jer tad većina ljudi ne uči, a oni koji uče nemaju puno posla.
Kužim da su sad ispiti, al` mislim da nije problem odvojit 10 min. na razmišljanje o ovome. Ne može se baš samo pokucat nekom na vrata i reć `E, mi bi to sutra.`
Uglavnom, evo, dajem rok [b]do kraja sljedećeg tjedna[/b] da riješimo sljedeća pitanja:
[b]1) [/b]Da l` uopće razmišljate kao ja po pitanju održavanja tih tečejeva kroz drugu polovicu veljače i početak ožujka?
Ako ne, dajte alternativu.
[b]2)[/b] Što ako predavačima to ne paše i/ili dotad ne mogu dobit dozvolu/sastavit plan rada?
[b]3)[/b] Radi zauzetosti praktikuma i prisustva ljudi s različitih godina, mislim da nam ostaju u igri večernji i vikend termini.
Što vam više paše? Dolazi li u obzir kombinacija večernjih i vikend termina?
[b]4)[/b] Zanima me broj zainteresiranih. Taj broj se kasnije može povećati (naravno, do maksimalnog kapaciteta praktikuma), ali mora nas bit barem toliko i toliko jer nije baš da svi vrište od uzbuđenja na predavanje na kojem je više predavača nego slušatelja.
[b]5)[/b] Dopiši po volji.
Ukoliko nemate akaunt tu na forumu, možete mi se javit na mail smjeska(at)gmail.com
Sljedeću nedjelju navečer slijedi izvještaj o prikupljenim podacima (ako takvih bude) i na temelju toga novi ciklus prijedloga/koraka za dalje ;)
vsego (napisa): | Konkretno, za Mathematicu, mislim da bi Vedran Čačić bio dobar izbor. Cini mi se da je to vec i drzao, a rado pomaze studentima. No, ostaje cinjenica da to nece nitko umjesto vas organizirati. |
Imam insajdersku informaciju da je on to voljan držati.
Nego, mi bi se, je l`, trebali dogovorit.
Moj prijedlog je da pokušamo sredit (ja sam voljna kontaktirat koga treba ) da se Mathematica i LaTeX, za koje zasad imamo potencijalne predavače, realiziraju tokom prva 2-3 tjedna nastave sljedećeg semestra.
Jer tad većina ljudi ne uči, a oni koji uče nemaju puno posla.
Kužim da su sad ispiti, al` mislim da nije problem odvojit 10 min. na razmišljanje o ovome. Ne može se baš samo pokucat nekom na vrata i reć `E, mi bi to sutra.`
Uglavnom, evo, dajem rok do kraja sljedećeg tjedna da riješimo sljedeća pitanja:
1) Da l` uopće razmišljate kao ja po pitanju održavanja tih tečejeva kroz drugu polovicu veljače i početak ožujka?
Ako ne, dajte alternativu.
2) Što ako predavačima to ne paše i/ili dotad ne mogu dobit dozvolu/sastavit plan rada?
3) Radi zauzetosti praktikuma i prisustva ljudi s različitih godina, mislim da nam ostaju u igri večernji i vikend termini.
Što vam više paše? Dolazi li u obzir kombinacija večernjih i vikend termina?
4) Zanima me broj zainteresiranih. Taj broj se kasnije može povećati (naravno, do maksimalnog kapaciteta praktikuma), ali mora nas bit barem toliko i toliko jer nije baš da svi vrište od uzbuđenja na predavanje na kojem je više predavača nego slušatelja.
5) Dopiši po volji.
Ukoliko nemate akaunt tu na forumu, možete mi se javit na mail smjeska(at)gmail.com
Sljedeću nedjelju navečer slijedi izvještaj o prikupljenim podacima (ako takvih bude) i na temelju toga novi ciklus prijedloga/koraka za dalje
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
BitterSweet Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:28 pon, 18. 1. 2010 Naslov: |
|
|
ček, pa jesi li to okupljala ljude preko foruma? ne vise svi ovdje, a čak i neki koji jesu (čitaj: ja) nisu ovo vidjeli (tj nisam htjela gledat jer sam mislila da je ovo rasprava o mathematici između ljudi koji se u to kuže za razliku od mene :) )
ali naravno da sam zainteresirana, a kladim se da je zainteresirano još bar 6-7 ljudi koje ja znam, no nisu upoznati s mogućnošću... evo mogu provjerit pa ti javit za dan-dva, ok?
ček, pa jesi li to okupljala ljude preko foruma? ne vise svi ovdje, a čak i neki koji jesu (čitaj: ja) nisu ovo vidjeli (tj nisam htjela gledat jer sam mislila da je ovo rasprava o mathematici između ljudi koji se u to kuže za razliku od mene )
ali naravno da sam zainteresirana, a kladim se da je zainteresirano još bar 6-7 ljudi koje ja znam, no nisu upoznati s mogućnošću... evo mogu provjerit pa ti javit za dan-dva, ok?
_________________ "Give me sweet lies, and keep your bitter truths." ~ Tyrion Lannister
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: