Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Sluzbena web stranica naseg faxa
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 14:12 uto, 4. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Da vise ne sirimo misteriju, evo - pustam u javnost moj prijedlog (sluzbeni) koji [b]nije[/b] prosao. Mozda vam to dade nekakvu sliku o tome koliki je interes da se nesto ispravno napravi po pitanju Math-weba...

Ahm. Mogao si prvo ipak provjeriti postoji li sluzbeni prijedlog (a postoji) glede reorganizacije. Cak je vecim dijelom slican (samo ideje radi: osnovna podjela ce biti: Opce informacije, Dodiplomska nastava, Postdiplomska nastava i znanost, Razno). Jedina bitna razlika u odnosu na tvoj prijedlog je minimiziranje tehnikalija kako bi se povecala brzina i preglednost (manja kolicina "specijalnih efekata", a i to tek kad se uspostave "staticne" stranice koje su jednostavno pregledne i redovno azurirane).
Reorganizaciju nije tako trivijalno izvesti, osobito ako si tokom prva 3 mjeseca svoje duznosti bio 70% vremena bolestan. No dobro. Prva varijanta je bila nista ne dirati osim azuriranja kad se tko javi, nego sve odjednom uploadati kad bude postalvjeno. Buduci mnogi od kojih su potrebene informacije za obnavljanje s istima kasne, a bilo je prigovora da se nis ne vidi, pocelo je s djelomicnim uploadanjem. Buduci bi upload trenutno postavljene strukture izazvao ili totalni kaos ili manjak podatak, odluceno je raditi samo azuriranje uz povremeno prilagodjavanje dizajna.

Tolko za sad.
FMB
[quote="vsego"]Da vise ne sirimo misteriju, evo - pustam u javnost moj prijedlog (sluzbeni) koji nije prosao. Mozda vam to dade nekakvu sliku o tome koliki je interes da se nesto ispravno napravi po pitanju Math-weba...

Ahm. Mogao si prvo ipak provjeriti postoji li sluzbeni prijedlog (a postoji) glede reorganizacije. Cak je vecim dijelom slican (samo ideje radi: osnovna podjela ce biti: Opce informacije, Dodiplomska nastava, Postdiplomska nastava i znanost, Razno). Jedina bitna razlika u odnosu na tvoj prijedlog je minimiziranje tehnikalija kako bi se povecala brzina i preglednost (manja kolicina "specijalnih efekata", a i to tek kad se uspostave "staticne" stranice koje su jednostavno pregledne i redovno azurirane).
Reorganizaciju nije tako trivijalno izvesti, osobito ako si tokom prva 3 mjeseca svoje duznosti bio 70% vremena bolestan. No dobro. Prva varijanta je bila nista ne dirati osim azuriranja kad se tko javi, nego sve odjednom uploadati kad bude postalvjeno. Buduci mnogi od kojih su potrebene informacije za obnavljanje s istima kasne, a bilo je prigovora da se nis ne vidi, pocelo je s djelomicnim uploadanjem. Buduci bi upload trenutno postavljene strukture izazvao ili totalni kaos ili manjak podatak, odluceno je raditi samo azuriranje uz povremeno prilagodjavanje dizajna.

Tolko za sad.
FMB

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:09 uto, 4. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prvi reply sam napisao u zurbi, pa sada malo dodajem u post (da ne pretrpavam ovaj topic novim postom).

[quote="FMB"][quote="vsego"]Da vise ne sirimo misteriju, evo - pustam u javnost moj prijedlog (sluzbeni) koji [b]nije[/b] prosao. Mozda vam to dade nekakvu sliku o tome koliki je interes da se nesto ispravno napravi po pitanju Math-weba...[/quote]
Ahm. Mogao si prvo ipak provjeriti postoji li sluzbeni prijedlog (a postoji) glede reorganizacije. Cak je vecim dijelom slican (samo ideje radi: osnovna podjela ce biti: Opce informacije, Dodiplomska nastava, Postdiplomska nastava i znanost, Razno). Jedina bitna razlika u odnosu na tvoj prijedlog je minimiziranje tehnikalija kako bi se povecala brzina i preglednost (manja kolicina "specijalnih efekata", a i to tek kad se uspostave "staticne" stranice koje su jednostavno pregledne i redovno azurirane).[/quote]

"Moj" prijedlog [b]je bio[/b] sluzbeni (sto pise cak i ovdje gdje me citiras), kao sto sam i napisao. Napravljen je prije godinu i pol na zahtjev tadasnjeg prodekana za znanost. Ima i napomena koja kaze da je to odbila "[i]bivsa vlast[/i]". :shock:

Evo mali citat iz jednog od mojih postova:

[quote="vsego"]Zato je moj prijedlog sitea i pao u vodu... Previse precizno sam definirao sto je ciji posao, a to se doticnima nije dopalo...[/quote]

[b]To smatram kljucnim[/b] u "redizajnu" sitea. Moze novi site biti cudo nad cudima - ako se ne odredi tko mora davati koje podatke, onda smo opet na suhom. Vjerojatno si naletjela na "[i]problem potezanja za rukav[/i]". ;) To je kljucno, a ovo sada je samo sminka i stvar osobnog ukusa. :?

Btw, to ja na racun vlastitog iskustva... :-(

Moze li se negdje vidjeti koji je aktualni prijedlog i tko je ukljucen u redizajn (sa zaduzenjima)? Da ne ispadne samo FMB kao webmistress. :)

[quote="FMB"]Reorganizaciju nije tako trivijalno izvesti, osobito ako si tokom prva 3 mjeseca svoje duznosti bio 70% vremena bolestan. No dobro. Prva varijanta je bila nista ne dirati osim azuriranja kad se tko javi, nego sve odjednom uploadati kad bude postalvjeno.[/quote]

Potpuno se slazem i to sam vec negdje ovdje i napisao. Samo... site je [b]djelomicno[/b] redizajniran i to nije dobro.

Samo redizajn - ovakav kakav je sada (boje, pozadina,...) - se slozi za par sati. Tj. napise se skripta koja to sredi. ;)

Moji "specijalni efekti" (valjda PHP/MySQL :shock:) sluze bas zato da u buducnosti takve promjene budu trivijalne i da webmaster mora samo azurirati sadrzaj, bez da gubi vrijeme oko tehnikalija. :)

[quote="FMB"]Buduci mnogi od kojih su potrebene informacije za obnavljanje s istima kasne, a bilo je prigovora da se nis ne vidi, pocelo je s djelomicnim uploadanjem. Buduci bi upload trenutno postavljene strukture izazvao ili totalni kaos ili manjak podataka, odluceno je raditi samo azuriranje uz povremeno prilagodjavanje dizajna.[/quote]

To je ok, samo studenti se dosta zale da [b]nije[/b] azurno. Molim studente da odgovore na ovaj dio - ne napadacki, nego sugestivno, jer je svima u interesu da web sto prije proradi...

Za kraj, mislim da je ovaj topic dao smjernice, jer su studenti iznijeli sto ih muci. To je konstruktivno i ne treba shvatiti kao napad na osobu webmastera.

P.S. Zasto je nestala stranica kolegija i sada je tamo "puknuti" link? Nazivi, sifre i bodovi se nisu puno mijenjali i bilo bi bolje da imamo i to staro, nego ovako - nista. :(
Prvi reply sam napisao u zurbi, pa sada malo dodajem u post (da ne pretrpavam ovaj topic novim postom).

FMB (napisa):
vsego (napisa):
Da vise ne sirimo misteriju, evo - pustam u javnost moj prijedlog (sluzbeni) koji nije prosao. Mozda vam to dade nekakvu sliku o tome koliki je interes da se nesto ispravno napravi po pitanju Math-weba...

"Moj" prijedlog je bio sluzbeni (sto pise cak i ovdje gdje me citiras), kao sto sam i napisao. Napravljen je prije godinu i pol na zahtjev tadasnjeg prodekana za znanost. Ima i napomena koja kaze da je to odbila "bivsa vlast". Shocked

Evo mali citat iz jednog od mojih postova:

vsego (napisa):
Zato je moj prijedlog sitea i pao u vodu... Previse precizno sam definirao sto je ciji posao, a to se doticnima nije dopalo...

To smatram kljucnim u "redizajnu" sitea. Moze novi site biti cudo nad cudima - ako se ne odredi tko mora davati koje podatke, onda smo opet na suhom. Vjerojatno si naletjela na "problem potezanja za rukav". Wink To je kljucno, a ovo sada je samo sminka i stvar osobnog ukusa. Confused

Btw, to ja na racun vlastitog iskustva... Sad

Moze li se negdje vidjeti koji je aktualni prijedlog i tko je ukljucen u redizajn (sa zaduzenjima)? Da ne ispadne samo FMB kao webmistress. Smile

FMB (napisa):
Reorganizaciju nije tako trivijalno izvesti, osobito ako si tokom prva 3 mjeseca svoje duznosti bio 70% vremena bolestan. No dobro. Prva varijanta je bila nista ne dirati osim azuriranja kad se tko javi, nego sve odjednom uploadati kad bude postalvjeno.

Potpuno se slazem i to sam vec negdje ovdje i napisao. Samo... site je djelomicno redizajniran i to nije dobro.

Samo redizajn - ovakav kakav je sada (boje, pozadina,...) - se slozi za par sati. Tj. napise se skripta koja to sredi. Wink

Moji "specijalni efekti" (valjda PHP/MySQL Shocked) sluze bas zato da u buducnosti takve promjene budu trivijalne i da webmaster mora samo azurirati sadrzaj, bez da gubi vrijeme oko tehnikalija. Smile

FMB (napisa):
Buduci mnogi od kojih su potrebene informacije za obnavljanje s istima kasne, a bilo je prigovora da se nis ne vidi, pocelo je s djelomicnim uploadanjem. Buduci bi upload trenutno postavljene strukture izazvao ili totalni kaos ili manjak podataka, odluceno je raditi samo azuriranje uz povremeno prilagodjavanje dizajna.

To je ok, samo studenti se dosta zale da nije azurno. Molim studente da odgovore na ovaj dio - ne napadacki, nego sugestivno, jer je svima u interesu da web sto prije proradi...

Za kraj, mislim da je ovaj topic dao smjernice, jer su studenti iznijeli sto ih muci. To je konstruktivno i ne treba shvatiti kao napad na osobu webmastera.

P.S. Zasto je nestala stranica kolegija i sada je tamo "puknuti" link? Nazivi, sifre i bodovi se nisu puno mijenjali i bilo bi bolje da imamo i to staro, nego ovako - nista. Sad

Zadnja promjena: vsego; 0:47 sri, 5. 3. 2003; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mate
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:30 uto, 4. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote="vsego"]Da vise ne sirimo misteriju, evo - pustam u javnost moj prijedlog (sluzbeni) koji [b]nije[/b] prosao. Mozda vam to dade nekakvu sliku o tome koliki je interes da se nesto ispravno napravi po pitanju Math-weba...[/quote]

...
FMB[/quote]

Lijepo od Vedrana da je podijelio ideju/prijedlog, to nije za kritizirati, već za uvažiti što je dobro.
Što se tiče specijalnih efekata, mislim da je nebitno bili efekti ili ne, specijalni ili ne, web je informacijski servis :arrow: služi prezentaciji informacije.

1. i najvažnije je postojanje odnosno dostupnost sadržaja (toga nam teoretski ne manjka, problem je što ih nema tko učiniti dostupnima)
2. sadržaji trebaju biti ergonomski (intuitivno) složeni
3. informacija treba biti pregledna (efekti nisu sebi svrhom već u svrsi preglednosti)
4. i najmanje važno je da izgled bude u skladu sa imidžom koji institucija njeguje i kriterijima koji vladaju u struci

Jedna otvorena atmosvera u kojoj je svatko slobodan iznijeti prijedlog i sudjelovati u razvoju mislim da bi svako pomogla da web faksa postane bolji. Svaki prijedlog trebalo bi uzeti sa oduševljenjem, a ne kao napad (kritiku). Osobno mi se sviđa prijedlog vsege. Osim toga to je jedini prijedlog koji je ovdje viđen. Sudjelovanjem u radu studenti bi dobili dragocijeno iskustvo ne samo kroz učenje tehnologije, nego i kroz učenje komunikacijskih vještina i rad u timu ljudi. Ostatak bi dobio jednu pokretačku snagu i manje obaveza na svojoj grbači.

Ispravite me ako griješim.
Anonymous (napisa):
vsego (napisa):
Da vise ne sirimo misteriju, evo - pustam u javnost moj prijedlog (sluzbeni) koji nije prosao. Mozda vam to dade nekakvu sliku o tome koliki je interes da se nesto ispravno napravi po pitanju Math-weba...

...
FMB

Lijepo od Vedrana da je podijelio ideju/prijedlog, to nije za kritizirati, već za uvažiti što je dobro.
Što se tiče specijalnih efekata, mislim da je nebitno bili efekti ili ne, specijalni ili ne, web je informacijski servis Arrow služi prezentaciji informacije.

1. i najvažnije je postojanje odnosno dostupnost sadržaja (toga nam teoretski ne manjka, problem je što ih nema tko učiniti dostupnima)
2. sadržaji trebaju biti ergonomski (intuitivno) složeni
3. informacija treba biti pregledna (efekti nisu sebi svrhom već u svrsi preglednosti)
4. i najmanje važno je da izgled bude u skladu sa imidžom koji institucija njeguje i kriterijima koji vladaju u struci

Jedna otvorena atmosvera u kojoj je svatko slobodan iznijeti prijedlog i sudjelovati u razvoju mislim da bi svako pomogla da web faksa postane bolji. Svaki prijedlog trebalo bi uzeti sa oduševljenjem, a ne kao napad (kritiku). Osobno mi se sviđa prijedlog vsege. Osim toga to je jedini prijedlog koji je ovdje viđen. Sudjelovanjem u radu studenti bi dobili dragocijeno iskustvo ne samo kroz učenje tehnologije, nego i kroz učenje komunikacijskih vještina i rad u timu ljudi. Ostatak bi dobio jednu pokretačku snagu i manje obaveza na svojoj grbači.

Ispravite me ako griješim.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 2:12 sri, 5. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako ja smijem dat par komentara, na trenutni sajt:
1. Ne znam za druge, ali mene ona svijetla pozadina bode u oči.
2. Sajt je sad (i bio je prije) malo nespretno organiziran (recimo lokacija linka za studomat, ili rasporeda)
3. Trenutni sajt nije baš funkcionalan (javlja neki javascript error kad mišem dođem preko bilo kojeg linka) vidjeti: http://www.math.hr/hr/nastava/main.html
4. Trebalo bi, ipak, apdejtati stranicu, bar tu i tamo. Recimo:
[quote="sa sajta"]
Matematičko modeliranje 2+2 2+2

Sastavljač: dr. sc. Lavoslav Čaklović, docent

Modeli rasta; radioaktivno raspadanje, množenje bakterija Modeli u biologiji i ekologiji; širenje zaraze, zagađivanje jezera (steady-state solution). Modeli u geometriji; valna optika Rast bio-populacije, problem prehrane, teorem o istrebljenju. Modeli u mehanici i tehnici; oscilacije u mehanici, oscilatorni krug, dijagonalizacija parova kvadratnih formi, neki jednostavni rubni problemi. Model lovac-žrtva; periodična rješenja, upotreba pesticida, asimptotska stabilnost. Metode rješavanja; Laplaceova transformacija, numeričke metode. Grafovi i primjene; algoritam pronalaženja puteva u grafu, planiranje proizvodnje i transporta.
[/quote]
Bilo kakva sličnost sa stvarnim sadržajem kolegija je sasvim slučajna. :roll:
I moglo bi se, recimo, metnuti raspred kolokvija

5. (ovo nije zapravo toliko ni bitno) po mom mišljenju bi sajt trebo izgledat bolje od medicinskog faksa pa ipak smo mi djelom i informatičari, ovako nam se ljudi s drugih faksova znaju smijat (oću reć' da bi trebali biti mrvicu reprezentativniji)
Ako ja smijem dat par komentara, na trenutni sajt:
1. Ne znam za druge, ali mene ona svijetla pozadina bode u oči.
2. Sajt je sad (i bio je prije) malo nespretno organiziran (recimo lokacija linka za studomat, ili rasporeda)
3. Trenutni sajt nije baš funkcionalan (javlja neki javascript error kad mišem dođem preko bilo kojeg linka) vidjeti: http://www.math.hr/hr/nastava/main.html
4. Trebalo bi, ipak, apdejtati stranicu, bar tu i tamo. Recimo:
sa sajta (napisa):

Matematičko modeliranje 2+2 2+2

Sastavljač: dr. sc. Lavoslav Čaklović, docent

Modeli rasta; radioaktivno raspadanje, množenje bakterija Modeli u biologiji i ekologiji; širenje zaraze, zagađivanje jezera (steady-state solution). Modeli u geometriji; valna optika Rast bio-populacije, problem prehrane, teorem o istrebljenju. Modeli u mehanici i tehnici; oscilacije u mehanici, oscilatorni krug, dijagonalizacija parova kvadratnih formi, neki jednostavni rubni problemi. Model lovac-žrtva; periodična rješenja, upotreba pesticida, asimptotska stabilnost. Metode rješavanja; Laplaceova transformacija, numeričke metode. Grafovi i primjene; algoritam pronalaženja puteva u grafu, planiranje proizvodnje i transporta.

Bilo kakva sličnost sa stvarnim sadržajem kolegija je sasvim slučajna. Rolling Eyes
I moglo bi se, recimo, metnuti raspred kolokvija

5. (ovo nije zapravo toliko ni bitno) po mom mišljenju bi sajt trebo izgledat bolje od medicinskog faksa pa ipak smo mi djelom i informatičari, ovako nam se ljudi s drugih faksova znaju smijat (oću reć' da bi trebali biti mrvicu reprezentativniji)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Gost

PostPostano: 13:02 sri, 5. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Čemu tolika rasprava ?
Web stranica bi trebala biti organizirana,funkcionirati i izgledati ovako
www.fer.hr
Čemu tolika rasprava ?
www.fer.hr

[Vrh]
Gost

PostPostano: 13:43 sri, 5. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

>>> 1. i najvažnije je postojanje odnosno dostupnost sadržaja (toga nam teoretski ne manjka, problem je što ih nema tko učiniti dostupnima)

pa radi se na tom. dosad vidljivo samo u konkretnim detaljima kad je netko nesto predlozio (recimo, najave za konferencije su prije bile samo pod obavijsti, a ne i pod znanost).

>>>2. sadržaji trebaju biti ergonomski (intuitivno) složeni

Gruba struktura ce biti (bar je tak zasad dogovoreno) iduca:
Osnovni podaci->kontakt (gdje smo, opis dolaska, telefoni itd.)
->organizacija ("ustroj") - stranice refereade, RCa, knjiznice...
->statut, povijest i evtl. druge opce informacije
Osobe -> imenik po prezimenu, po zvanjum po zavodima, odovjeno administracija te link na student.math.hr

Dodiplomska nastava -> referada, studomat, ispitni rokovi itd.
Postdiplomska nastava i znanost -> o PD studiju, seminari, najave konf.,...
Ostalo --> kalendari dodadjanja na faksu (i nastave), opcematematicke informacije i linkovi, linkovi na sindikat, forum,...

>>>3. informacija treba biti pregledna (efekti nisu sebi svrhom već u svrsi preglednosti)

pa to se valjda podrazumijeva. zato i je ideja koristiti minimum grafickih elemenata (nacelno, jedino karta middle-math-a kao pozadina).

>>>4. i najmanje važno je da izgled bude u skladu sa imidžom koji institucija njeguje i kriterijima koji vladaju u struci

to nije najmanje bitno nego treba ici paralelno. svaka institucija/firma bi trebaal imati jedinstveni "image" za sav svoj public-relations dio (web-stranice, dopisi, prospekti, nastupi na smotri sveucilista....). To je jedan od razloga odabira boja koje su vec 6 godina sluzbene na smotri, a mnogi ih vec prepoznaju vezano za matematiku.

FMB
>>> 1. i najvažnije je postojanje odnosno dostupnost sadržaja (toga nam teoretski ne manjka, problem je što ih nema tko učiniti dostupnima)

pa radi se na tom. dosad vidljivo samo u konkretnim detaljima kad je netko nesto predlozio (recimo, najave za konferencije su prije bile samo pod obavijsti, a ne i pod znanost).

>>>2. sadržaji trebaju biti ergonomski (intuitivno) složeni

Gruba struktura ce biti (bar je tak zasad dogovoreno) iduca:
Osnovni podaci->kontakt (gdje smo, opis dolaska, telefoni itd.)
->organizacija ("ustroj") - stranice refereade, RCa, knjiznice...
->statut, povijest i evtl. druge opce informacije
Osobe -> imenik po prezimenu, po zvanjum po zavodima, odovjeno administracija te link na student.math.hr

Dodiplomska nastava -> referada, studomat, ispitni rokovi itd.
Postdiplomska nastava i znanost -> o PD studiju, seminari, najave konf.,...
Ostalo --> kalendari dodadjanja na faksu (i nastave), opcematematicke informacije i linkovi, linkovi na sindikat, forum,...

>>>3. informacija treba biti pregledna (efekti nisu sebi svrhom već u svrsi preglednosti)

pa to se valjda podrazumijeva. zato i je ideja koristiti minimum grafickih elemenata (nacelno, jedino karta middle-math-a kao pozadina).

>>>4. i najmanje važno je da izgled bude u skladu sa imidžom koji institucija njeguje i kriterijima koji vladaju u struci

to nije najmanje bitno nego treba ici paralelno. svaka institucija/firma bi trebaal imati jedinstveni "image" za sav svoj public-relations dio (web-stranice, dopisi, prospekti, nastupi na smotri sveucilista....). To je jedan od razloga odabira boja koje su vec 6 godina sluzbene na smotri, a mnogi ih vec prepoznaju vezano za matematiku.

FMB

[Vrh]
Gost

PostPostano: 14:04 sri, 5. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

>>>> "Moj" prijedlog [b]je bio[/b] sluzbeni (sto pise cak i ovdje gdje me citiras), kao sto sam i napisao. Napravljen je prije godinu i pol na zahtjev tadasnjeg prodekana za znanost. Ima i napomena koja kaze da je to odbila "[i]bivsa vlast[/i]". :shock:

pa ja nisam rekla da tvoj nije bio sluzbeni. samo sam rekla da i sad postoji jedan koji je sluzben il se bar moze tako zvat jer je slozen dogovorno.

>>>[b]To smatram kljucnim[/b] u "redizajnu" sitea. Moze novi site biti cudo nad cudima - ako se ne odredi tko mora davati koje podatke, onda smo opet na suhom. Vjerojatno si naletjela na "[i]problem potezanja za rukav[/i]". ;) To je kljucno, a ovo sada je samo sminka i stvar osobnog ukusa. :?

Pa uz mojje visekratno bolovanje, jedan od razloga manjka promjena je bio upravo taj da nitko ne zeli sam pisat informacije pa ih je problem dobit. Kad bi to bilo lako dobirt, nakon definiranja layouta ostalo ne bi bio pregrozan posao.

>>>Moze li se negdje vidjeti koji je aktualni prijedlog i tko je ukljucen u redizajn (sa zaduzenjima)? Da ne ispadne samo FMB kao webmistress. :)

Molim lijepo, webmaster :) Prijedlog mozes vidjet kod mene, mogu ti ga i mailat. Dogovoren je na relaciji v.d.dekana te neformalna komisija FMB-Ungar-Krcadinac-Bombardelli. I Muic, na ciju molbu sam pristala postati webmaster (tad je on bio sef RC-a, a ja jesam najavila da uz mojih 10ak sluzbenih zaduzenja nece biti moguce ponasat se kao webmaster kojem je to jedini posao uz nastavu). U sluzbenoj, na sjednici izabranoj komisiji su jos Nakic, Rogina i jedan predstavnik studenata. Nitko me od njih u medjuvremenu nije kontaktirao osim Nakica koji je ponudio usluge oko "specijalnih efekata".

>>>Potpuno se slazem i to sam vec negdje ovdje i napisao. Samo... site je [b]djelomicno[/b] redizajniran i to nije dobro.
Samo redizajn - ovakav kakav je sada (boje, pozadina,...) - se slozi za par sati. Tj. napise se skripta koja to sredi. ;)
Moji "specijalni efekti" (valjda PHP/MySQL :shock:) sluze bas zato da u buducnosti takve promjene budu trivijalne i da webmaster mora samo azurirati sadrzaj, bez da gubi vrijeme oko tehnikalija. :)

Pa napisala sam da je djelomicni redizajnn napravljen samo zato jer je bilo prigovora da se nis ne desava. Ovak su ljudi bar poceli komentirati (usmeni komentari su zasad puno bolji nego ovi na forumu, a ima ih i vise :) Slazem se da djelomicni redizajn nije dobra stvar i zato ga nisam htjela radit. Da nije bilo mojih zdravstvenih problema dosad bi vjerojatno vec veci dio posla oko postavljanja nove stranice bio gotov.

>>>To je ok, samo studenti se dosta zale da [b]nije[/b] azurno. Molim studente da odgovore na ovaj dio - ne napadacki, nego sugestivno, jer je svima u interesu da web sto prije proradi...

Kad god sam dobila mail s upozorenjem da nesto nije azurno, u roku od maks. tjedan dana to je bilo ispravljeno (primjer: termini ispitnih rokova). A sve na sto me se direktno upozori ne diram dok ne dodjem do istog u postupku opceg redizajna.

>>>P.S. Zasto je nestala stranica kolegija i sada je tamo "puknuti" link? Nazivi, sifre i bodovi se nisu puno mijenjali i bilo bi bolje da imamo i to staro, nego ovako - nista. :([/quote]

pretpostavljam da mislis na popis kolegija.
hvala na upozorenju. zasto je nestaal, ne znam (nisma ja micala), al sam sad otkrila gdje je file i kopirala na pravo mjesto.

bye
FMB
>>>> "Moj" prijedlog je bio sluzbeni (sto pise cak i ovdje gdje me citiras), kao sto sam i napisao. Napravljen je prije godinu i pol na zahtjev tadasnjeg prodekana za znanost. Ima i napomena koja kaze da je to odbila "bivsa vlast". Shocked

pa ja nisam rekla da tvoj nije bio sluzbeni. samo sam rekla da i sad postoji jedan koji je sluzben il se bar moze tako zvat jer je slozen dogovorno.

>>>To smatram kljucnim u "redizajnu" sitea. Moze novi site biti cudo nad cudima - ako se ne odredi tko mora davati koje podatke, onda smo opet na suhom. Vjerojatno si naletjela na "problem potezanja za rukav". Wink To je kljucno, a ovo sada je samo sminka i stvar osobnog ukusa. Confused

Pa uz mojje visekratno bolovanje, jedan od razloga manjka promjena je bio upravo taj da nitko ne zeli sam pisat informacije pa ih je problem dobit. Kad bi to bilo lako dobirt, nakon definiranja layouta ostalo ne bi bio pregrozan posao.

>>>Moze li se negdje vidjeti koji je aktualni prijedlog i tko je ukljucen u redizajn (sa zaduzenjima)? Da ne ispadne samo FMB kao webmistress. Smile

Molim lijepo, webmaster Smile Prijedlog mozes vidjet kod mene, mogu ti ga i mailat. Dogovoren je na relaciji v.d.dekana te neformalna komisija FMB-Ungar-Krcadinac-Bombardelli. I Muic, na ciju molbu sam pristala postati webmaster (tad je on bio sef RC-a, a ja jesam najavila da uz mojih 10ak sluzbenih zaduzenja nece biti moguce ponasat se kao webmaster kojem je to jedini posao uz nastavu). U sluzbenoj, na sjednici izabranoj komisiji su jos Nakic, Rogina i jedan predstavnik studenata. Nitko me od njih u medjuvremenu nije kontaktirao osim Nakica koji je ponudio usluge oko "specijalnih efekata".

>>>Potpuno se slazem i to sam vec negdje ovdje i napisao. Samo... site je djelomicno redizajniran i to nije dobro.
Samo redizajn - ovakav kakav je sada (boje, pozadina,...) - se slozi za par sati. Tj. napise se skripta koja to sredi. Wink
Moji "specijalni efekti" (valjda PHP/MySQL Shocked) sluze bas zato da u buducnosti takve promjene budu trivijalne i da webmaster mora samo azurirati sadrzaj, bez da gubi vrijeme oko tehnikalija. Smile

Pa napisala sam da je djelomicni redizajnn napravljen samo zato jer je bilo prigovora da se nis ne desava. Ovak su ljudi bar poceli komentirati (usmeni komentari su zasad puno bolji nego ovi na forumu, a ima ih i vise Smile Slazem se da djelomicni redizajn nije dobra stvar i zato ga nisam htjela radit. Da nije bilo mojih zdravstvenih problema dosad bi vjerojatno vec veci dio posla oko postavljanja nove stranice bio gotov.

>>>To je ok, samo studenti se dosta zale da nije azurno. Molim studente da odgovore na ovaj dio - ne napadacki, nego sugestivno, jer je svima u interesu da web sto prije proradi...

Kad god sam dobila mail s upozorenjem da nesto nije azurno, u roku od maks. tjedan dana to je bilo ispravljeno (primjer: termini ispitnih rokova). A sve na sto me se direktno upozori ne diram dok ne dodjem do istog u postupku opceg redizajna.

>>>P.S. Zasto je nestala stranica kolegija i sada je tamo "puknuti" link? Nazivi, sifre i bodovi se nisu puno mijenjali i bilo bi bolje da imamo i to staro, nego ovako - nista. Sad[/quote]

pretpostavljam da mislis na popis kolegija.
hvala na upozorenju. zasto je nestaal, ne znam (nisma ja micala), al sam sad otkrila gdje je file i kopirala na pravo mjesto.

bye
FMB

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 17:47 sri, 5. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo da i nesto pohvalno cujete o novom webu. Konacno smo dobili mogucnost kreiranja stranica kolegija kako treba (do sada smo mogli samo na osobnim stranicama). Kolegiji koji zele mogu dobiti folder s write permissionom za sve (ili samo neke) nastavnike i asistente s tog kolegija. Odgovarajuci URL je

[code:1]web.math.hr/nastava/ime_foldera[/code:1]
Evo da i nesto pohvalno cujete o novom webu. Konacno smo dobili mogucnost kreiranja stranica kolegija kako treba (do sada smo mogli samo na osobnim stranicama). Kolegiji koji zele mogu dobiti folder s write permissionom za sve (ili samo neke) nastavnike i asistente s tog kolegija. Odgovarajuci URL je

Kod:
web.math.hr/nastava/ime_foldera

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 21:12 sri, 5. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

:roll: :roll: Jezuš , koja sramota ! :roll: :roll:
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Nakon 10 godina weba u Hrvata mi raspravljavamo o stranici i što je najgore imamo računarski smjer na faksu .

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Rolling Eyes Rolling Eyes Jezuš , koja sramota ! Rolling Eyes Rolling Eyes
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Nakon 10 godina weba u Hrvata mi raspravljavamo o stranici i što je najgore imamo računarski smjer na faksu .

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:00 sri, 5. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nakon iducih 10 godina i dalje ce se moci raspravljati o web stranicama, ne samo nasim nego bilo kojim. Web nije nesto sto se jednom napravi i time stvar zauvijek rijesi. Prirodno je da se www stalno mijenja, zbog promjenjive prirode informacija koje se na njemu nalaze, kao i zbog stalnih promjena tehnologije.

Mislim da se [url=http://www.math.hr]www.math.hr[/url] konacno pokrenuo s mrtve tocke i da diskusija moze samo doprinjeti kvaliteti stranica. Kritike od strane studenata su dobrodosle, ali trebali biste se malo zamisliti i nad "vlastitim" web serverom [url=http://student.math.hr]student.math.hr[/url]. Tamo cete medju ostalim naci puknuti link na red predavanja skolske godine 1997/98.

Studenti bi se prvenstveno trebali izboriti da uredjivanje domene [url=http://student.math.hr]student.math.hr[/url] dodje u prave (i.e. studentske) ruke. Ocito za to ima i znanja i talenta i volje. Mjesto na kojem treba otvoriti temu je novoosnovani kolegij RC-a, kojeg sam i ja clan. Kad bi studentska predstavnica dosla s prijedlogom reorganizacije weba [url=http://student.math.hr]student.math.hr[/url] i rjesenjem za odrzavanje od strane studenata, vrlo bih ga rado podrzao (naravno pod uvjetom da je prijedlog razuman).
Nakon iducih 10 godina i dalje ce se moci raspravljati o web stranicama, ne samo nasim nego bilo kojim. Web nije nesto sto se jednom napravi i time stvar zauvijek rijesi. Prirodno je da se www stalno mijenja, zbog promjenjive prirode informacija koje se na njemu nalaze, kao i zbog stalnih promjena tehnologije.

Mislim da se www.math.hr konacno pokrenuo s mrtve tocke i da diskusija moze samo doprinjeti kvaliteti stranica. Kritike od strane studenata su dobrodosle, ali trebali biste se malo zamisliti i nad "vlastitim" web serverom student.math.hr. Tamo cete medju ostalim naci puknuti link na red predavanja skolske godine 1997/98.

Studenti bi se prvenstveno trebali izboriti da uredjivanje domene student.math.hr dodje u prave (i.e. studentske) ruke. Ocito za to ima i znanja i talenta i volje. Mjesto na kojem treba otvoriti temu je novoosnovani kolegij RC-a, kojeg sam i ja clan. Kad bi studentska predstavnica dosla s prijedlogom reorganizacije weba student.math.hr i rjesenjem za odrzavanje od strane studenata, vrlo bih ga rado podrzao (naravno pod uvjetom da je prijedlog razuman).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 0:03 čet, 6. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Nakon iducih 10 godina i dalje ce se moci raspravljati o web stranicama, ne samo nasim nego bilo kojim. Web nije nesto sto se jednom napravi i time stvar zauvijek rijesi. Prirodno je da se www stalno mijenja, zbog promjenjive prirode informacija koje se na njemu nalaze, kao i zbog stalnih promjena tehnologije.[/quote]

Apsolutno se slažem s tim . Međutim imati web stranicu, koja ne pruža osnovne informacije o faksu (neki dijelovi nisu updateani od prošlog stoljeća ) i pritome ne omogućiti mjesto na kojem bi ljudi svojim sugestijama vjerovatno spriječili jednu ovakvu raspravu je užasno neozbiljno za jednu uglednu instituciju kao što je naš faks .
[quote=krcko]
Studenti bi se prvenstveno trebali izboriti da uredjivanje domene [url=http://student.math.hr]student.math.hr[/url] dodje u prave (i.e. studentske) ruke. Ocito za to ima i znanja i talenta i volje. Mjesto na kojem treba otvoriti temu je novoosnovani kolegij RC-a, kojeg sam i ja clan. Kad bi studentska predstavnica dosla s prijedlogom reorganizacije weba [url=http://student.math.hr]student.math.hr[/url] i rjesenjem za odrzavanje od strane studenata, vrlo bih ga rado podrzao (naravno pod uvjetom da je prijedlog razuman).[/quote]

Kako razmišljati o uređivanju domene , kada oni ljudi koji bi trebali služiti kao primjer očito svoj posao ne obavljaju na vrijeme i kako treba ?
Uostalom sa studentima treba razgovarati i zbog toga je ovaj forum jedna od boljih stvari koja se dogodila ovom faksu .
krcko (napisa):

Apsolutno se slažem s tim . Međutim imati web stranicu, koja ne pruža osnovne informacije o faksu (neki dijelovi nisu updateani od prošlog stoljeća ) i pritome ne omogućiti mjesto na kojem bi ljudi svojim sugestijama vjerovatno spriječili jednu ovakvu raspravu je užasno neozbiljno za jednu uglednu instituciju kao što je naš faks .
[quote=krcko]
Studenti bi se prvenstveno trebali izboriti da uredjivanje domene student.math.hr dodje u prave (i.e. studentske) ruke. Ocito za to ima i znanja i talenta i volje. Mjesto na kojem treba otvoriti temu je novoosnovani kolegij RC-a, kojeg sam i ja clan. Kad bi studentska predstavnica dosla s prijedlogom reorganizacije weba student.math.hr i rjesenjem za odrzavanje od strane studenata, vrlo bih ga rado podrzao (naravno pod uvjetom da je prijedlog razuman).[/quote]

Kako razmišljati o uređivanju domene , kada oni ljudi koji bi trebali služiti kao primjer očito svoj posao ne obavljaju na vrijeme i kako treba ?
Uostalom sa studentima treba razgovarati i zbog toga je ovaj forum jedna od boljih stvari koja se dogodila ovom faksu .

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:23 čet, 6. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Apsolutno se slažem s tim . Međutim imati web stranicu, koja ne pruža osnovne informacije o faksu (neki dijelovi nisu updateani od prošlog stoljeća ) i pritome ne omogućiti mjesto na kojem bi ljudi svojim sugestijama vjerovatno spriječili jednu ovakvu raspravu je užasno neozbiljno za jednu uglednu instituciju kao što je naš faks.[/quote]

Ne mislim da treba sprjecavati ovu raspravu. Kao sto sam rekao, ona moze samo pridonjeti kvaliteti stranica.

[quote="Anonymous"]Kako razmišljati o uređivanju domene , kada oni ljudi koji bi trebali služiti kao primjer očito svoj posao ne obavljaju na vrijeme i kako treba ?[/quote]

Ovo mi je previse maglovito, ne shvacam sto je (anonimni) pjesnik htio reci.

[quote="Anonymous"]Uostalom sa studentima treba razgovarati i zbog toga je ovaj forum jedna od boljih stvari koja se dogodila ovom faksu .[/quote]

S ovim se slazem :D
Anonymous (napisa):
Apsolutno se slažem s tim . Međutim imati web stranicu, koja ne pruža osnovne informacije o faksu (neki dijelovi nisu updateani od prošlog stoljeća ) i pritome ne omogućiti mjesto na kojem bi ljudi svojim sugestijama vjerovatno spriječili jednu ovakvu raspravu je užasno neozbiljno za jednu uglednu instituciju kao što je naš faks.

Ne mislim da treba sprjecavati ovu raspravu. Kao sto sam rekao, ona moze samo pridonjeti kvaliteti stranica.

Anonymous (napisa):

Ovo mi je previse maglovito, ne shvacam sto je (anonimni) pjesnik htio reci.

Anonymous (napisa):

S ovim se slazem Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:14 čet, 6. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ehm, pipl! Studentski web [b]je[/b] u nadleznosti studenata. :shock: Barem formalno.

[code:1][student] math 1:03 [~] > grep www /etc/group
www:*:31:pekof,vsego,sklaic,slavonac[/code:1]

Pekof i ja smo diplomirali, a sklaica i slavonca ne vidjeh na faxu par mjeseci dulje od vjecnosti, no to je drugi par rukava. Dogovorite se tko ce to raditi (moze i par vas) i razgovarajte... stajaznam... valjda sa seficom RCa. :roll:

[quote="Guest"]Uostalom sa studentima treba razgovarati i zbog toga je ovaj forum jedna od boljih stvari koja se dogodila ovom faksu.[/quote]

Hvala, hvala... :D Btw, i ja se slazem... 8)
Ehm, pipl! Studentski web je u nadleznosti studenata. Shocked Barem formalno.

Kod:
[student] math 1:03 [~] > grep www /etc/group
www:*:31:pekof,vsego,sklaic,slavonac

Pekof i ja smo diplomirali, a sklaica i slavonca ne vidjeh na faxu par mjeseci dulje od vjecnosti, no to je drugi par rukava. Dogovorite se tko ce to raditi (moze i par vas) i razgovarajte... stajaznam... valjda sa seficom RCa. Rolling Eyes

Guest (napisa):
Uostalom sa studentima treba razgovarati i zbog toga je ovaj forum jedna od boljih stvari koja se dogodila ovom faksu.

Hvala, hvala... Very Happy Btw, i ja se slazem... Cool

[Vrh]
Gost

PostPostano: 12:28 čet, 6. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote][quote="krcko"][quote="Anonymous"]Apsolutno se slažem s tim . Međutim imati web stranicu, koja ne pruža osnovne informacije o faksu (neki dijelovi nisu updateani od prošlog stoljeća ) i pritome ne omogućiti mjesto na kojem bi ljudi svojim sugestijama vjerovatno spriječili jednu ovakvu raspravu je užasno neozbiljno za jednu uglednu instituciju kao što je naš faks.[/quote]

Ne mislim da treba sprjecavati ovu raspravu. Kao sto sam rekao, ona moze samo pridonjeti kvaliteti stranica.[/quote][/quote]

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Zašto je ova rasprava sramotna i ponižavajuća za ljude koji nisu napravili službenu stranicu faksa kako treba ?
Zato što smo [b]sređenu[/b] ,[b]dobro [/b]dizajniranu web stranicu trebali imati prije 7-8 godina i ovi problemi o kojima se vodi rasprava su trebali valjda biti rješeni za 7-8 godina . A mi se ponašamo kao da je tek počelo web razdoblje u Hrvata.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Citat:
krcko (napisa):
Anonymous (napisa):
Apsolutno se slažem s tim . Međutim imati web stranicu, koja ne pruža osnovne informacije o faksu (neki dijelovi nisu updateani od prošlog stoljeća ) i pritome ne omogućiti mjesto na kojem bi ljudi svojim sugestijama vjerovatno spriječili jednu ovakvu raspravu je užasno neozbiljno za jednu uglednu instituciju kao što je naš faks.

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Zašto je ova rasprava sramotna i ponižavajuća za ljude koji nisu napravili službenu stranicu faksa kako treba ?
Zato što smo sređenu ,dobro dizajniranu web stranicu trebali imati prije 7-8 godina i ovi problemi o kojima se vodi rasprava su trebali valjda biti rješeni za 7-8 godina . A mi se ponašamo kao da je tek počelo web razdoblje u Hrvata.

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

[Vrh]
Gost

PostPostano: 0:52 sub, 8. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="FMB"] pa to se valjda podrazumijeva. zato i je ideja koristiti minimum grafickih elemenata (nacelno, jedino karta middle-math-a kao pozadina).
[/quote]
[quote="FMB also "] svaka institucija/firma bi trebaal imati jedinstveni "image" za sav svoj public-relations dio (web-stranice, dopisi, prospekti, nastupi na smotri sveucilista....). To je jedan od razloga odabira boja koje su vec 6 godina sluzbene na smotri, a mnogi ih vec prepoznaju vezano za matematiku.
[/quote]
[i]De gustibus et coloribus disputandum non est.[/i] :wink: Ipak, ova kombinacija boja (zuta-bijela i plavo-zeleno-siva) se meni osobno bas i ne svidja. Slova na zuto-bijeloj podlozi prilicno su naporna za citanje. :shock: Animirane slicice prilicno odvracaju paznju. :? Takodjer, detalji na karti middle-math-a u ovoj velicini nisu vidljivi i onome tko ne zna o cemu se radi to je samo jos jedan detalj koji odvraca paznju. Kako je ovo ipak [b]sluzbena[/b] stranica jedne visokoskolske ustanove, mislim da bi najbolji izbor za pozadinu stranice bila bijela boja.

Koncepcijski, vise mi se svidja [i]"portalski"[/i] pristup i nadam se kako sadasnji dizajn nije ni blizu konacnom.

Iako vjerujem u Frankine dizajnerske sposobnosti :) mozda bi bila dobra ideja :idea: organizirati [b]nesluzbeni[/b] natjecaj za graficki dizajn stranica i u slucaju da neko od tih rjesenja bude prihvceno autora nagraditi objavljivanjem njegovog cijenjenog imena na stranici :D U svakom slucaju tako bi mozda dobili poneku upotrebljivu ideju :wink:

Darko
FMB (napisa):

FMB also (napisa):
svaka institucija/firma bi trebaal imati jedinstveni "image" za sav svoj public-relations dio (web-stranice, dopisi, prospekti, nastupi na smotri sveucilista....). To je jedan od razloga odabira boja koje su vec 6 godina sluzbene na smotri, a mnogi ih vec prepoznaju vezano za matematiku.

De gustibus et coloribus disputandum non est. Wink Ipak, ova kombinacija boja (zuta-bijela i plavo-zeleno-siva) se meni osobno bas i ne svidja. Slova na zuto-bijeloj podlozi prilicno su naporna za citanje. Shocked Animirane slicice prilicno odvracaju paznju. Confused Takodjer, detalji na karti middle-math-a u ovoj velicini nisu vidljivi i onome tko ne zna o cemu se radi to je samo jos jedan detalj koji odvraca paznju. Kako je ovo ipak sluzbena stranica jedne visokoskolske ustanove, mislim da bi najbolji izbor za pozadinu stranice bila bijela boja.

Koncepcijski, vise mi se svidja "portalski" pristup i nadam se kako sadasnji dizajn nije ni blizu konacnom.

Iako vjerujem u Frankine dizajnerske sposobnosti Smile mozda bi bila dobra ideja Idea organizirati nesluzbeni natjecaj za graficki dizajn stranica i u slucaju da neko od tih rjesenja bude prihvceno autora nagraditi objavljivanjem njegovog cijenjenog imena na stranici Very Happy U svakom slucaju tako bi mozda dobili poneku upotrebljivu ideju Wink

Darko

[Vrh]
Gogs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 11

PostPostano: 2:39 sub, 8. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

moje misljenje je da bi site trebao biti uoblicen kao portal (po uzoru na FER), sto naravno zahtjeva da onda netko barem nekoliko puta tjedno refresha site...
mislim da se bez problem moze napraviti i bolji portal od ferovog jer zaista mi se cini da postoji strucni kadar...
dakle, pocetna stranica neka bude portal, a ovaj forum i sve stranice od svih kolegija neka budu lako dostupne jednim klikom na tom portalu... naravno i link na studomat odmah na pocetnoj stranici...
trebalo bi nekako i sve profesore (ili barem sve asistente) na faksu aktivirati da sudjeluju na webu, tako da se pokrene nekakva komunikacija i da se pokusa postaviti sto vise literature na web...
mozda bi bilo korisni i postaviti mogucnost da se pristupi studentu (radi provjere maila) preko weba... nesto kako imaju yahoo, iskon i sl. za provjeru maila...

na forumu bi mozda bila korisno da se doda mogucnost kao na hinetovom portalu da korisnik sam izabere koje rubrike zeli pratiti...
toliko zasada...
bit ce jos sugestija...a kaj je najbitnije stranica ne bi nikako smjela izgledati amaterski... kako sada izgleda (da ne koristimo teze rijeci) ... :lol:
moje misljenje je da bi site trebao biti uoblicen kao portal (po uzoru na FER), sto naravno zahtjeva da onda netko barem nekoliko puta tjedno refresha site...
mislim da se bez problem moze napraviti i bolji portal od ferovog jer zaista mi se cini da postoji strucni kadar...
dakle, pocetna stranica neka bude portal, a ovaj forum i sve stranice od svih kolegija neka budu lako dostupne jednim klikom na tom portalu... naravno i link na studomat odmah na pocetnoj stranici...
trebalo bi nekako i sve profesore (ili barem sve asistente) na faksu aktivirati da sudjeluju na webu, tako da se pokrene nekakva komunikacija i da se pokusa postaviti sto vise literature na web...
mozda bi bilo korisni i postaviti mogucnost da se pristupi studentu (radi provjere maila) preko weba... nesto kako imaju yahoo, iskon i sl. za provjeru maila...

na forumu bi mozda bila korisno da se doda mogucnost kao na hinetovom portalu da korisnik sam izabere koje rubrike zeli pratiti...
toliko zasada...
bit ce jos sugestija...a kaj je najbitnije stranica ne bi nikako smjela izgledati amaterski... kako sada izgleda (da ne koristimo teze rijeci) ... Laughing

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:31 sub, 8. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gogs"]na forumu bi mozda bila korisno da se doda mogucnost kao na hinetovom portalu da korisnik sam izabere koje rubrike zeli pratiti...
toliko zasada...[/quote]

Ovo za sada nece ici. I ja bih to rado vidio, ali ne zelim se petljati u kod samog Foruma. To bi mi pojelo previse vremena i otezalo upgradeove. Ako netko zeli, moze prouciti kako radi [url=http://www.phpbb.com/]phpBB[/url] i sloziti externu skriptu koja ce izlistati samo neke forume.

Mozda ima i neki mod, no ni s time se jos nisam igrao. :| Sto ne znaci da necu, ako netko nadje/napravi... ;)

[quote="Gogs"]bit ce jos sugestija...a kaj je najbitnije stranica ne bi nikako smjela izgledati amaterski... kako sada izgleda (da ne koristimo teze rijeci) ... :lol:[/quote]

Bilo bi zgodno da ova rasprava ostane konstruktivna, bez osobnih kvalifikacija poput "amaterski" i sl. Cinjenica je da Franka radi na siteu i ulaze u to stanoviti trud i vrijeme.

S rezultatom se malo tko ovdje slaze, ali ja ne vjerujem da je problem u Franki. Ako nista drugo, webmaster je [b]egzekutor[/b]. Oni koji su doticnoj osobi nadredjeni, trebaju intervenirati i reci [i]Ovo nije dobro[/i], [i]Ovo treba ovako[/i] i sl. Cemu da Franka ista mijenja ako su narucioci zadovoljni?

Nego, dobih od Franke sluzbeni plan novog weba, uz napomenu da ona nece stici pratiti Forum. Ipak, rasprava moze ici, pa cu po potrebi obavjestavati zainteresirane da se ovdje moze cuti glas (dijela) studentske populacije.

Prvo uvod:

[quote="FMB"]Ovo je bio moj prijedlog, koji je uz neke komentare dogovoren (npr. decentralizacija stranica za podrsku kolegijima koji su to trazili - dobili su posebne direktorije s ovlastenjima pristupa za osoboe kojima je dodijeljeno to odrzavanjne).

Ovo bi bio prvi dio posla. Kad se to uspostavi dodali bi se eventualna tehnicka poboljsanja (prvo sto mi pada na pamet je pretrazivac po pojmu svih stranica na www.math.hr ili sto vec, to bi se rjesavalo lokalno, kad se pojavi dovoljna kolicina zahtjeva). Cinjenica je da sam ja prihvatila ovaj posao na osobnu molbu i iskljucivo jer znam svoje graficke sposobnosti. Bilo je eksplicitno dogovroreno da se zeli imati uglavnom staticke stranice (dakle bez PHP-a i ostalih cudesa), odnosno da je moje znanje (HTML, CSS, nesto JavaScripta i Perla te osnova HTTP-a i ostalih stvari koje su 'ispod' citave strukture) sasvim dovoljno. Osnovni parametri su bili: preglednost, jednostavna dostupnost sadrzaja,
- brzo downloadanje (dakle malo grafike).
- Naravno, azurnost. Za to sam preuzela obavezu da u max. tjedan dana od dostave podataka koje treba azurirati iste stavim na web (ukoliko ih itko dostavi :-)) Cesce nije realno izvedivo pod obaveza jer sam npr. svaki drugi tjedan nekoliko dana u Osijeku, o ostalim obavezama da ne govorim (ipak, dosad sam u prosjeku po dostavi podataka iste azurirala tog istog ili iduceg dana).

Jos nesto. Cim se postave, sve stranice koej mogu biti od interesa strancima bit ced prevedene i na engleski. Studenti se i dalje brinu za svoj server, a za sluzbene stranice imaju naravno pravo sugestija i komentara.[/quote]

A sada i sam sluzbeni plan novog weba:

[code:1]HOMEPAGE bi imao 5 linkova:
1. osnovni podaci
2. osobe
3. dodiplomska nastava
4. postdiplomska nastava i znanstvene aktivnosti
5. ostale iformacije

To bi dalje bilo podijeljeno na:
1: - kontakt(telefoni,adresa,fax,mail)
- ustroj
- gdje smo (opis i skica kako nas naci)
- statut
- povijest
2: -imenik (s telefonima, mail-adresama i linkovima na homepage-ove) zaposlenika:
- po zvanju
- po prezimenu
- po zavodima (ili projektima ili seminarima?)
- administracija
- link na student.math.hr
3: - referada
- organizacija studija (odakle bi isli linkove na popis kolegija po smjerovima i godinama)
- popis kolegija (i dalje linkovi na njihov sadrzaj te stranice istih)
- informacije o razedbenom postupk
- raspored za tekuci semestar
- informacije o studomatu
- ispitni razredi i termini
- informacije o diplomskom ispitu i radu
- knjiznica

4: a) postdiplomski studij
- rezim
- pravilnik
- uvjeti za upis
- popi kolegija (s linkovima na sadrzaje)
- raspored za tekucu ak.godin
- seminari (s linkovima na stranice seminara koe sadrze minimalno popis clanova seminara)
- informacije o posdipl. iz aktuarske matematike
b) Znanstvena aktivnost
-projekti
-seminari
-najave konferencija
-knjiznica
-ostalo

5: - sidikat
- knjiznica
- novosti i obavijesti
- kalendar (nastave, ali i recimo termini mat.kolokvija, raznih predavanja iili bilo cega sto se desava kod nas u zgradi)
- pretrazivaci
- matematicki casopisi (Glasnik,MFL,Matka, math.e ...)
- HMD
- opcematematicke informacije ("popularizacija")
- linkovi vezani uz matematiku i racunarstvo[/code:1]

Pozdrav Forumasima (svih zemalja)!
Gogs (napisa):
toliko zasada...

Ovo za sada nece ici. I ja bih to rado vidio, ali ne zelim se petljati u kod samog Foruma. To bi mi pojelo previse vremena i otezalo upgradeove. Ako netko zeli, moze prouciti kako radi phpBB i sloziti externu skriptu koja ce izlistati samo neke forume.

Mozda ima i neki mod, no ni s time se jos nisam igrao. Neutral Sto ne znaci da necu, ako netko nadje/napravi... Wink

Gogs (napisa):
bit ce jos sugestija...a kaj je najbitnije stranica ne bi nikako smjela izgledati amaterski... kako sada izgleda (da ne koristimo teze rijeci) ... Laughing

Bilo bi zgodno da ova rasprava ostane konstruktivna, bez osobnih kvalifikacija poput "amaterski" i sl. Cinjenica je da Franka radi na siteu i ulaze u to stanoviti trud i vrijeme.

S rezultatom se malo tko ovdje slaze, ali ja ne vjerujem da je problem u Franki. Ako nista drugo, webmaster je egzekutor. Oni koji su doticnoj osobi nadredjeni, trebaju intervenirati i reci Ovo nije dobro, Ovo treba ovako i sl. Cemu da Franka ista mijenja ako su narucioci zadovoljni?

Nego, dobih od Franke sluzbeni plan novog weba, uz napomenu da ona nece stici pratiti Forum. Ipak, rasprava moze ici, pa cu po potrebi obavjestavati zainteresirane da se ovdje moze cuti glas (dijela) studentske populacije.

Prvo uvod:

FMB (napisa):
Ovo je bio moj prijedlog, koji je uz neke komentare dogovoren (npr. decentralizacija stranica za podrsku kolegijima koji su to trazili - dobili su posebne direktorije s ovlastenjima pristupa za osoboe kojima je dodijeljeno to odrzavanjne).

Ovo bi bio prvi dio posla. Kad se to uspostavi dodali bi se eventualna tehnicka poboljsanja (prvo sto mi pada na pamet je pretrazivac po pojmu svih stranica na www.math.hr ili sto vec, to bi se rjesavalo lokalno, kad se pojavi dovoljna kolicina zahtjeva). Cinjenica je da sam ja prihvatila ovaj posao na osobnu molbu i iskljucivo jer znam svoje graficke sposobnosti. Bilo je eksplicitno dogovroreno da se zeli imati uglavnom staticke stranice (dakle bez PHP-a i ostalih cudesa), odnosno da je moje znanje (HTML, CSS, nesto JavaScripta i Perla te osnova HTTP-a i ostalih stvari koje su 'ispod' citave strukture) sasvim dovoljno. Osnovni parametri su bili: preglednost, jednostavna dostupnost sadrzaja,
- brzo downloadanje (dakle malo grafike).
- Naravno, azurnost. Za to sam preuzela obavezu da u max. tjedan dana od dostave podataka koje treba azurirati iste stavim na web (ukoliko ih itko dostavi Smile) Cesce nije realno izvedivo pod obaveza jer sam npr. svaki drugi tjedan nekoliko dana u Osijeku, o ostalim obavezama da ne govorim (ipak, dosad sam u prosjeku po dostavi podataka iste azurirala tog istog ili iduceg dana).

Jos nesto. Cim se postave, sve stranice koej mogu biti od interesa strancima bit ced prevedene i na engleski. Studenti se i dalje brinu za svoj server, a za sluzbene stranice imaju naravno pravo sugestija i komentara.

A sada i sam sluzbeni plan novog weba:

Kod:
HOMEPAGE bi imao 5 linkova:
1. osnovni podaci
2. osobe
3. dodiplomska nastava
4. postdiplomska nastava i znanstvene aktivnosti
5. ostale iformacije

To bi dalje bilo podijeljeno na:
1: - kontakt(telefoni,adresa,fax,mail)
   - ustroj
   - gdje smo (opis i skica kako nas naci)
   - statut
   - povijest
2: -imenik (s telefonima, mail-adresama i linkovima na homepage-ove) zaposlenika:
     - po zvanju
     - po prezimenu
     - po zavodima (ili projektima ili seminarima?)
   - administracija
3: - referada
   - organizacija studija (odakle bi isli linkove na popis kolegija po smjerovima i godinama)
   - popis kolegija (i dalje linkovi na njihov sadrzaj te stranice istih)
   - informacije o razedbenom postupk
   - raspored za tekuci semestar
   - informacije o studomatu
   - ispitni razredi i termini
   - informacije o diplomskom ispitu i radu
   - knjiznica

4: a) postdiplomski studij
     - rezim
     - pravilnik
     - uvjeti za upis
     - popi kolegija (s linkovima na sadrzaje)
     - raspored za tekucu ak.godin
     - seminari (s linkovima na stranice seminara koe sadrze minimalno popis clanova seminara)
     - informacije o posdipl. iz aktuarske matematike
   b) Znanstvena aktivnost
     -projekti
     -seminari
     -najave konferencija
     -knjiznica
     -ostalo

5: - sidikat
   - knjiznica
   - novosti i obavijesti
   - kalendar (nastave, ali i recimo termini mat.kolokvija, raznih predavanja iili bilo cega sto se desava kod nas u zgradi)
   - pretrazivaci
   - matematicki casopisi (Glasnik,MFL,Matka, math.e ...)
   - HMD
   - opcematematicke informacije ("popularizacija")
   - linkovi vezani uz matematiku i racunarstvo

Pozdrav Forumasima (svih zemalja)!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:28 ned, 9. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovdje je bio neki post koji predlaze dodatak sluzbenoj stranici faxa. Eto, meni se cinilo da ne spada tu (sto je autorica i sama napisala), a zivo me zanimalo kako se splitaju topici. :D

Krace, taj post se sada nalazi [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=409]ovdje[/url]. :D
Ovdje je bio neki post koji predlaze dodatak sluzbenoj stranici faxa. Eto, meni se cinilo da ne spada tu (sto je autorica i sama napisala), a zivo me zanimalo kako se splitaju topici. Very Happy

Krace, taj post se sada nalazi ovdje. Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:47 ned, 9. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Čemu tolika rasprava ?
www.fer.hr[/quote]

Moglo bi se i FERovom siteu ponesto prigovoriti, pogotovo po pitanju izgleda (iako je to stvar osobnog ukusa), no - da - to je prilicno u skladu s mojim nekadasnjim planom (dostupan i u ovom topicu).

No, sve to je nebitno. Ono sto - sudeci prema Frankinom planu - i dalje ostaje nerijeseno je [b]azuriranje[/b].

[quote="FMB"]Za to sam preuzela obavezu da u max. tjedan dana od dostave podataka koje treba azurirati iste stavim na web ([u]ukoliko ih itko dostavi[/u] :))[/quote]

Dok se nekome ne uvalja kao ozbiljna obveza da salje informacije webmasteru, mozemo mi imati i (tehnicki/dizajnerski) najbolji web na svijetu, rugat ce nam se i Baba Jaga iz Donjeg Brabonjka (svaka slicnost sa stvarnim osobama/babama je slucajna). :roll:

Napomenuo bih jos samo da FER ima placeni tim koji se bavi webom i o cijem radu se Dekan redovito interesira. Kod nas to ide po principu "[i]Kome to uvaliti kad nitko nece?[/i]"... :x

[color=gray](Disklejmer: Ne znam kakav je interes naseg aktualnog Dekana za web)[/color]
Anonymous (napisa):
Čemu tolika rasprava ?
www.fer.hr

Moglo bi se i FERovom siteu ponesto prigovoriti, pogotovo po pitanju izgleda (iako je to stvar osobnog ukusa), no - da - to je prilicno u skladu s mojim nekadasnjim planom (dostupan i u ovom topicu).

No, sve to je nebitno. Ono sto - sudeci prema Frankinom planu - i dalje ostaje nerijeseno je azuriranje.

FMB (napisa):
Za to sam preuzela obavezu da u max. tjedan dana od dostave podataka koje treba azurirati iste stavim na web (ukoliko ih itko dostavi Smile)

Dok se nekome ne uvalja kao ozbiljna obveza da salje informacije webmasteru, mozemo mi imati i (tehnicki/dizajnerski) najbolji web na svijetu, rugat ce nam se i Baba Jaga iz Donjeg Brabonjka (svaka slicnost sa stvarnim osobama/babama je slucajna). Rolling Eyes

Napomenuo bih jos samo da FER ima placeni tim koji se bavi webom i o cijem radu se Dekan redovito interesira. Kod nas to ide po principu "Kome to uvaliti kad nitko nece?"... Mad

(Disklejmer: Ne znam kakav je interes naseg aktualnog Dekana za web)

[Vrh]
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 16:36 ned, 9. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

A po meni je jedina prednost FER-ovog sajta nad našim, nešto ljepši dizajn (iako je to stvar osobnog ukusa), ali i mogućnost pretraživanja po sajtu.

Mislim da to i nije tako loša ideja.

Inače ono njihovo brauzanje po razno raznim odjelima, kojima ne pišu imena nego samo skraćenice, je u najmanju ruku jako loše zvedeno.
A po meni je jedina prednost FER-ovog sajta nad našim, nešto ljepši dizajn (iako je to stvar osobnog ukusa), ali i mogućnost pretraživanja po sajtu.

Mislim da to i nije tako loša ideja.

Inače ono njihovo brauzanje po razno raznim odjelima, kojima ne pišu imena nego samo skraćenice, je u najmanju ruku jako loše zvedeno.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum