Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ddujmic Forumaš(ica)
|
Postano: 23:59 uto, 6. 11. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]http://web.math.pmf.unizg.hr/nastava/uopt/predavanja/rjecnik.pdf
Stranica 12/12.. I tu je 2, tj. pozitivan, pa opet makne "redak i stupac".. Koja ja razlika???[/quote]
Nije taj 2 problem, vec ovaj do njega :) Maknes odgovarajuci redak i stupac, pa onda uzmes za pivotnoga -1, i to je to :)
Anonymous (napisa): | http://web.math.pmf.unizg.hr/nastava/uopt/predavanja/rjecnik.pdf
Stranica 12/12.. I tu je 2, tj. pozitivan, pa opet makne "redak i stupac".. Koja ja razlika??? |
Nije taj 2 problem, vec ovaj do njega Maknes odgovarajuci redak i stupac, pa onda uzmes za pivotnoga -1, i to je to
_________________ Nothing lasts forever
Even cold November rain
|
|
[Vrh] |
|
sylar Forumaš(ica)
|
Postano: 0:48 sri, 7. 11. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="xyz"][quote="bernhard"]Greska je u prvoj tablici prilikom oduzimanja [latex]\lambda[/latex] jer je oduzet od funkcije cilja-u nastavku to mijenja pocetnu vrijednost koeficijenta [latex]z_{1}[/latex]
Stoga je rang [latex]z_{1} \le -1 [/latex][/quote]
Skuzila sam da je napravljena ta greska na pocetku, ali zasto bi to mjenjalo pocetnu vrijednost koef. z1? :-k
Vise mi nis nije jasno :shock:[/quote]
Jer ako tamo umjesto -1 staviš nula (kako i treba), ne dobiješ -2 nego -3.
[quote="Ramone"][quote="sylar"]Zato što z mora biti <=0, a imaš 2[/quote]
Kako se onda dobije ova 4. tablica?[/quote]
Znači ne gledaš ovaj stupac Lambda i onaj redak -Lambda i sad gledaš z ima vrijednosti 2 i -3, a mora biti <=0, pa iz stupca gdje je z 2 biramo pivota a to je -1 iz stupca x2 retka x1 i radiš kao i inače.
[quote="Anonymous"]http://web.math.pmf.unizg.hr/nastava/uopt/predavanja/rjecnik.pdf
Stranica 12/12.. I tu je 2, tj. pozitivan, pa opet makne "redak i stupac".. Koja ja razlika???[/quote]
redak i stupac s Lambda uvijek mičeš i gledaš šta ti je ostalo i to što ti je ostalo mora zadovoljavat uvjete. Bitno ti je kad staviš lambdu na početku iz bazičnih je stavit u nebazične da se riješiš onog minusa i onda je cilj vratit ju u bazične da ju možeš križat (nebitno je koje su vrijednosti u stupcu Lambda) i radit ''normalno'' dalje.
xyz (napisa): | bernhard (napisa): | Greska je u prvoj tablici prilikom oduzimanja jer je oduzet od funkcije cilja-u nastavku to mijenja pocetnu vrijednost koeficijenta
Stoga je rang |
Skuzila sam da je napravljena ta greska na pocetku, ali zasto bi to mjenjalo pocetnu vrijednost koef. z1?
Vise mi nis nije jasno |
Jer ako tamo umjesto -1 staviš nula (kako i treba), ne dobiješ -2 nego -3.
Ramone (napisa): | sylar (napisa): | Zato što z mora biti ⇐0, a imaš 2 |
Kako se onda dobije ova 4. tablica? |
Znači ne gledaš ovaj stupac Lambda i onaj redak -Lambda i sad gledaš z ima vrijednosti 2 i -3, a mora biti ⇐0, pa iz stupca gdje je z 2 biramo pivota a to je -1 iz stupca x2 retka x1 i radiš kao i inače.
Anonymous (napisa): | http://web.math.pmf.unizg.hr/nastava/uopt/predavanja/rjecnik.pdf
Stranica 12/12.. I tu je 2, tj. pozitivan, pa opet makne "redak i stupac".. Koja ja razlika??? |
redak i stupac s Lambda uvijek mičeš i gledaš šta ti je ostalo i to što ti je ostalo mora zadovoljavat uvjete. Bitno ti je kad staviš lambdu na početku iz bazičnih je stavit u nebazične da se riješiš onog minusa i onda je cilj vratit ju u bazične da ju možeš križat (nebitno je koje su vrijednosti u stupcu Lambda) i radit ''normalno'' dalje.
_________________ ...we die and world will be poor for it...
|
|
[Vrh] |
|
xyz Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
palcica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 0:39 čet, 8. 11. 2012 Naslov: |
|
|
Sto se tice kolovija, slazem se s navedenim, al jos gore od toga je bilo, sto u ucioni,gdje sam ja pisao(prepoznati ce i drugi situaciju),su bili otvoreni prozori, a vani je bilo puno ljudi koji su zavrsili s kolokvijem. Cijelo vrijeme je bio žamor, dok se to moralo računati. U sve to još su bila otvorena vrata, pa se svako malo neko nešto derao na hodniku, a onda je još i nekom zvonio mobitel par minuta. Baš ugodna atmosfera
Sto se tice kolovija, slazem se s navedenim, al jos gore od toga je bilo, sto u ucioni,gdje sam ja pisao(prepoznati ce i drugi situaciju),su bili otvoreni prozori, a vani je bilo puno ljudi koji su zavrsili s kolokvijem. Cijelo vrijeme je bio žamor, dok se to moralo računati. U sve to još su bila otvorena vrata, pa se svako malo neko nešto derao na hodniku, a onda je još i nekom zvonio mobitel par minuta. Baš ugodna atmosfera
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:47 čet, 8. 11. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]... al jos gore od toga je bilo, sto u ucioni,gdje sam ja pisao(prepoznati ce i drugi situaciju),su bili otvoreni prozori, a vani je bilo puno ljudi koji su zavrsili s kolokvijem. Cijelo vrijeme je bio žamor, dok se to moralo računati. U sve to još su bila otvorena vrata, pa se svako malo neko nešto derao na hodniku, a onda je još i nekom zvonio mobitel par minuta. Baš ugodna atmosfera[/quote]
da, to zna baš smetati :( pogotovo kada se moraš koncentrirati :(
ubuduće recite asistentu/profesoru/onome tko vas čuva, to je najjednostavnije rješenje :D
zatvore se vrata i prozor i to je to :P
Anonymous (napisa): | ... al jos gore od toga je bilo, sto u ucioni,gdje sam ja pisao(prepoznati ce i drugi situaciju),su bili otvoreni prozori, a vani je bilo puno ljudi koji su zavrsili s kolokvijem. Cijelo vrijeme je bio žamor, dok se to moralo računati. U sve to još su bila otvorena vrata, pa se svako malo neko nešto derao na hodniku, a onda je još i nekom zvonio mobitel par minuta. Baš ugodna atmosfera |
da, to zna baš smetati pogotovo kada se moraš koncentrirati
ubuduće recite asistentu/profesoru/onome tko vas čuva, to je najjednostavnije rješenje
zatvore se vrata i prozor i to je to
_________________ I aim to misbehave
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
negost Gost