Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Jos jedan nagradni zadatak
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Biseri
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
22 = 24 - 2

PostPostano: 17:02 sub, 18. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BoMark"]ajd ljudi hocete da kazem rjesenje, dam koji kvisko? mrzim kad imam nerjesene stvari , pogotovo nerjesene rokove :?[/quote]

Ja ovo planiram riješiti za nekih godinu - godinu i pol. :-)
Ako ti se ne dâ toliko čekati, stavi rješenje (što se mene tiče). :-)
BoMark (napisa):
ajd ljudi hocete da kazem rjesenje, dam koji kvisko? mrzim kad imam nerjesene stvari , pogotovo nerjesene rokove Confused

Ja ovo planiram riješiti za nekih godinu - godinu i pol. Smile
Ako ti se ne dâ toliko čekati, stavi rješenje (što se mene tiče). Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 124 - 25

PostPostano: 23:51 uto, 18. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hm, mislim da sam pronasao rjesenje... I nije toliko tesko, osim ako ovako nesto nije bilo predvideno :P

Naime ideja je ova :idea: nigdje nije navedeno da taj bog mora znati odgovor na postavljeno pitanje i da mora moci odgovoriti na pitanje.
Pitam prvog boga [b]"Znaci li na vasem jeziku HA isto sto i ne na ljudskom?"[/b]

Naime, na to pitanje bog koji govori istinu mora odgovoriti sa GO, a bog koji laze sa HA.

(koristio sam citate da se bude lakse snaci u zbrci :P)
[quote]1. Odgovor je GO.
To znaci da taj bog ili uvijek govori istinu ili odgovara nasumicno.

Pitam drugog boga [i]"Da sad onog prvog boga pitam znaci li HA na vasem jeziku isto sto i ne na ljudskom, bi li odgovorio GO?"[/i]

[u]Ako je prvi bog bio bog koji [b]potpuno[/b] nasumcino odgovara, onda ostala dva boga ne mogu znati odgovor na ovo pitanje, a buduci da ne mogu reci istinu/laz (kako koji), jednostavno ne mogu odgovoriti na pitanje kad nisu sigurni. [/u]
[quote]Ako je odgovor dosao, prvi bog je morao biti bog koji govori istinu.
Pitam treceg boga bi li drugi sad rekao GO da ga pitam znaci li HA na ljudskom ne.
Ako dobijem odgovor, tada je drugi bog bog koji laze, a treci odgovara nasumicno (u tom slucaju ono sto je drugi bog odgovorio na moje pitanje je rijec koja znaci ne).
Ako ne dobijem odgovor drugi odgovara nasumicno, a treci laze.[/quote][quote]Ako odgovor nije dosao, znaci da prvi bog odgovara nasumicno.
Tada treceg boga pitam "Znaci li HA na vasem jeziku isto sto i ne na ljudskom?"
Ako kaze GO, drugi laze, a treci govori istinu.
Ako kaze HA, treci laze, a drugi govori istinu.[/quote][/quote]
[quote]2. Odgovor je HA
Slicno prvom slucaju, ovaj bog ili laze ili odgovara nasumicno.
Pitam drugog bi li prvi sad odgovorio sa HA da ga ponovno pitam to pitanje.
[quote]Ako odgovor stigne, znaci da prvi bog laze, pa pitam treceg bi li drugi odgovorio sa HA da ga sad pitam znaci li HA isto sto i ne.
Ako stigne odgovor, drugi govori istinu, a treci odgovara nasumicno(i ono sto je drugi bog odgovorio je rijec za da).
Ako ne, drugi odgovara nasumicno, treci govori istinu.[/quote]
[quote]Ako odgovor ne stigne, prvi odgovara nasumicno, pitam zadnjeg znaci li HA ne.
Ako odgovori GO, treci govori istinu, a drugi laze.
Odgovori li HA, treci laze a drugi govori istinu.[/quote][/quote]
Hm, mislim da sam pronasao rjesenje... I nije toliko tesko, osim ako ovako nesto nije bilo predvideno Razz

Naime ideja je ova Idea nigdje nije navedeno da taj bog mora znati odgovor na postavljeno pitanje i da mora moci odgovoriti na pitanje.
Pitam prvog boga "Znaci li na vasem jeziku HA isto sto i ne na ljudskom?"

Naime, na to pitanje bog koji govori istinu mora odgovoriti sa GO, a bog koji laze sa HA.

(koristio sam citate da se bude lakse snaci u zbrci Razz)
Citat:
1. Odgovor je GO.
To znaci da taj bog ili uvijek govori istinu ili odgovara nasumicno.

Pitam drugog boga "Da sad onog prvog boga pitam znaci li HA na vasem jeziku isto sto i ne na ljudskom, bi li odgovorio GO?"

Ako je prvi bog bio bog koji potpuno nasumcino odgovara, onda ostala dva boga ne mogu znati odgovor na ovo pitanje, a buduci da ne mogu reci istinu/laz (kako koji), jednostavno ne mogu odgovoriti na pitanje kad nisu sigurni.
Citat:
Ako je odgovor dosao, prvi bog je morao biti bog koji govori istinu.
Pitam treceg boga bi li drugi sad rekao GO da ga pitam znaci li HA na ljudskom ne.
Ako dobijem odgovor, tada je drugi bog bog koji laze, a treci odgovara nasumicno (u tom slucaju ono sto je drugi bog odgovorio na moje pitanje je rijec koja znaci ne).
Ako ne dobijem odgovor drugi odgovara nasumicno, a treci laze.
Citat:
Ako odgovor nije dosao, znaci da prvi bog odgovara nasumicno.
Tada treceg boga pitam "Znaci li HA na vasem jeziku isto sto i ne na ljudskom?"
Ako kaze GO, drugi laze, a treci govori istinu.
Ako kaze HA, treci laze, a drugi govori istinu.

Citat:
2. Odgovor je HA
Slicno prvom slucaju, ovaj bog ili laze ili odgovara nasumicno.
Pitam drugog bi li prvi sad odgovorio sa HA da ga ponovno pitam to pitanje.
Citat:
Ako odgovor stigne, znaci da prvi bog laze, pa pitam treceg bi li drugi odgovorio sa HA da ga sad pitam znaci li HA isto sto i ne.
Ako stigne odgovor, drugi govori istinu, a treci odgovara nasumicno(i ono sto je drugi bog odgovorio je rijec za da).
Ako ne, drugi odgovara nasumicno, treci govori istinu.

Citat:
Ako odgovor ne stigne, prvi odgovara nasumicno, pitam zadnjeg znaci li HA ne.
Ako odgovori GO, treci govori istinu, a drugi laze.
Odgovori li HA, treci laze a drugi govori istinu.

veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 11:38 sri, 19. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"]Naime ideja je ova :idea: nigdje nije navedeno da taj bog mora znati odgovor na postavljeno pitanje i da mora moci odgovoriti na pitanje.[/quote]

Hmm... nije li sveznajućost u opisu boga? Ok, ne znam puno o bogovima... (-:
Grga (napisa):
Naime ideja je ova Idea nigdje nije navedeno da taj bog mora znati odgovor na postavljeno pitanje i da mora moci odgovoriti na pitanje.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:42 sri, 19. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"][quote="Grga"]Naime ideja je ova :idea: nigdje nije navedeno da taj bog mora znati odgovor na postavljeno pitanje i da mora moci odgovoriti na pitanje.[/quote]
Hmm... nije li sveznajućost u opisu boga? Ok, ne znam puno o bogovima... (-:[/quote]

I svemogucnost, koja je sama sebi logicki kontradiktorna. :PP
veky (napisa):
Grga (napisa):

I svemogucnost, koja je sama sebi logicki kontradiktorna. Weeee-heeee!!!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 11:45 sri, 19. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="veky"]Hmm... nije li sveznajućost u opisu boga? Ok, ne znam puno o bogovima... (-:[/quote]

I svemogucnost, koja je sama sebi logicki kontradiktorna. :PP[/quote]

Ah, super. Dakle, bogovi ne postoje, pa je zadatak trivijalan. (:PP)^2 Zašto se toga netko prije nije sjetio? :-)
vsego (napisa):
veky (napisa):

I svemogucnost, koja je sama sebi logicki kontradiktorna. Weeee-heeee!!!

Ah, super. Dakle, bogovi ne postoje, pa je zadatak trivijalan. (Weeee-heeee!!!)^2 Zašto se toga netko prije nije sjetio? Smile

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 11:50 sri, 19. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"][quote="Grga"]Naime ideja je ova :idea: nigdje nije navedeno da taj bog mora znati odgovor na postavljeno pitanje i da mora moci odgovoriti na pitanje.[/quote]

Hmm... nije li sveznajućost u opisu boga? Ok, ne znam puno o bogovima... (-:[/quote]

Ako jedan od bogova govori potpuno nasumicno istinu ili laz, onda drugi bogovi ne mogu znati sto ce on slijedece reci (a ni on sam), inace nije potpuno nasumicno.

A ocito je da ovi bogovi nisu svemoguci, jer jedan ne moze lagati, a jedan ne moze govoriti istinu :P
veky (napisa):
Grga (napisa):

Ako jedan od bogova govori potpuno nasumicno istinu ili laz, onda drugi bogovi ne mogu znati sto ce on slijedece reci (a ni on sam), inace nije potpuno nasumicno.

A ocito je da ovi bogovi nisu svemoguci, jer jedan ne moze lagati, a jedan ne moze govoriti istinu Razz

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:57 sri, 19. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

:OT:

[quote="Grga"]A ocito je da ovi bogovi nisu svemoguci, jer jedan ne moze lagati, a jedan ne moze govoriti istinu :P[/quote]

Mozda mogu, ali nece... :g:
Off-topic

Grga (napisa):
A ocito je da ovi bogovi nisu svemoguci, jer jedan ne moze lagati, a jedan ne moze govoriti istinu Razz

Mozda mogu, ali nece... Mr. Green

[Vrh]
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 16:24 čet, 20. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

hmm...Da pitas boga koji govori bilo istinu ili laz sta bi nasumicni odgovorio da si njega pitao sad to pitanje njihov odgovor isto moze biti potpuno nasumican. A da pitas nasumicnog sta bi nasumicni odgovorio da njega pitas sad to pitanje njegov odgovor je isto nasumican. Mislim da bi se taj problem mogao rijesiti da jedno pitanje mozes postaviti u istom trenutku dvojci bogova.

[code:1]Primjer.
Ha znaci NE
Go znaci DA

1. Bog nasumicno odgovara
2. Bog govori istinu
3. Laze

Pitas prvog boga :˝Znaci li na vasem jeziku HA isto sto i ne na ljudskom?˝

On kaze HA.(nasumicno)

Pitas drugog boga : "bi li prvi sad odgovorio sa HA da ga ponovno pitam to pitanje.?"

on kaze Ha??(napominjem ovaj govori istinu, ali moze nasumicno dati odgovor jer onaj prvi nasumicno daje odgovore...a HA znaci NE)

Pitas treceg boga :˝znaci li HA ne?˝

on odgovara - a laze : on kaze HA[/code:1]

dobijas HA HA HA

ispravite me ako grijesim!!
hmm...Da pitas boga koji govori bilo istinu ili laz sta bi nasumicni odgovorio da si njega pitao sad to pitanje njihov odgovor isto moze biti potpuno nasumican. A da pitas nasumicnog sta bi nasumicni odgovorio da njega pitas sad to pitanje njegov odgovor je isto nasumican. Mislim da bi se taj problem mogao rijesiti da jedno pitanje mozes postaviti u istom trenutku dvojci bogova.

Kod:
Primjer.
Ha znaci NE
Go znaci DA

1. Bog nasumicno odgovara
2. Bog govori istinu
3. Laze

Pitas prvog boga :˝Znaci li na vasem jeziku HA isto sto i ne na ljudskom?˝

On kaze HA.(nasumicno)

Pitas drugog boga : "bi li prvi sad odgovorio sa HA da ga ponovno pitam to pitanje.?"

on kaze Ha??(napominjem ovaj govori istinu, ali moze nasumicno dati odgovor jer onaj prvi nasumicno daje odgovore...a HA znaci NE)

Pitas treceg boga :˝znaci li HA ne?˝

on odgovara - a laze : on kaze HA

dobijas HA HA HA

ispravite me ako grijesim!!

Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
[Vrh]
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 16:31 čet, 20. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

a da pitas boga sto ce se desiti u sljedecem krugu. Tipa da li ce sljedeci bog reci HA kao odgovor na isto pitanje???pod uvjetom da je bas taj sljedeci nasumicni ...

znaci da bi prvi trebalo znati sta ce ovaj nasumicni reci...jel da??
pa mozda i nije onda taj nasumicni skroz nasumican, jer ipak mora odrzati istinitost boga koji bilo laze ili ne...
a da pitas boga sto ce se desiti u sljedecem krugu. Tipa da li ce sljedeci bog reci HA kao odgovor na isto pitanje???pod uvjetom da je bas taj sljedeci nasumicni ...

znaci da bi prvi trebalo znati sta ce ovaj nasumicni reci...jel da??
pa mozda i nije onda taj nasumicni skroz nasumican, jer ipak mora odrzati istinitost boga koji bilo laze ili ne...

Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Biseri Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum