Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
veky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:51 uto, 18. 1. 2005 Naslov: |
|
|
Hm, mislim da sam pronasao rjesenje... I nije toliko tesko, osim ako ovako nesto nije bilo predvideno :P
Naime ideja je ova :idea: nigdje nije navedeno da taj bog mora znati odgovor na postavljeno pitanje i da mora moci odgovoriti na pitanje.
Pitam prvog boga [b]"Znaci li na vasem jeziku HA isto sto i ne na ljudskom?"[/b]
Naime, na to pitanje bog koji govori istinu mora odgovoriti sa GO, a bog koji laze sa HA.
(koristio sam citate da se bude lakse snaci u zbrci :P)
[quote]1. Odgovor je GO.
To znaci da taj bog ili uvijek govori istinu ili odgovara nasumicno.
Pitam drugog boga [i]"Da sad onog prvog boga pitam znaci li HA na vasem jeziku isto sto i ne na ljudskom, bi li odgovorio GO?"[/i]
[u]Ako je prvi bog bio bog koji [b]potpuno[/b] nasumcino odgovara, onda ostala dva boga ne mogu znati odgovor na ovo pitanje, a buduci da ne mogu reci istinu/laz (kako koji), jednostavno ne mogu odgovoriti na pitanje kad nisu sigurni. [/u]
[quote]Ako je odgovor dosao, prvi bog je morao biti bog koji govori istinu.
Pitam treceg boga bi li drugi sad rekao GO da ga pitam znaci li HA na ljudskom ne.
Ako dobijem odgovor, tada je drugi bog bog koji laze, a treci odgovara nasumicno (u tom slucaju ono sto je drugi bog odgovorio na moje pitanje je rijec koja znaci ne).
Ako ne dobijem odgovor drugi odgovara nasumicno, a treci laze.[/quote][quote]Ako odgovor nije dosao, znaci da prvi bog odgovara nasumicno.
Tada treceg boga pitam "Znaci li HA na vasem jeziku isto sto i ne na ljudskom?"
Ako kaze GO, drugi laze, a treci govori istinu.
Ako kaze HA, treci laze, a drugi govori istinu.[/quote][/quote]
[quote]2. Odgovor je HA
Slicno prvom slucaju, ovaj bog ili laze ili odgovara nasumicno.
Pitam drugog bi li prvi sad odgovorio sa HA da ga ponovno pitam to pitanje.
[quote]Ako odgovor stigne, znaci da prvi bog laze, pa pitam treceg bi li drugi odgovorio sa HA da ga sad pitam znaci li HA isto sto i ne.
Ako stigne odgovor, drugi govori istinu, a treci odgovara nasumicno(i ono sto je drugi bog odgovorio je rijec za da).
Ako ne, drugi odgovara nasumicno, treci govori istinu.[/quote]
[quote]Ako odgovor ne stigne, prvi odgovara nasumicno, pitam zadnjeg znaci li HA ne.
Ako odgovori GO, treci govori istinu, a drugi laze.
Odgovori li HA, treci laze a drugi govori istinu.[/quote][/quote]
Hm, mislim da sam pronasao rjesenje... I nije toliko tesko, osim ako ovako nesto nije bilo predvideno
Naime ideja je ova nigdje nije navedeno da taj bog mora znati odgovor na postavljeno pitanje i da mora moci odgovoriti na pitanje.
Pitam prvog boga "Znaci li na vasem jeziku HA isto sto i ne na ljudskom?"
Naime, na to pitanje bog koji govori istinu mora odgovoriti sa GO, a bog koji laze sa HA.
(koristio sam citate da se bude lakse snaci u zbrci )
Citat: | 1. Odgovor je GO.
To znaci da taj bog ili uvijek govori istinu ili odgovara nasumicno.
Pitam drugog boga "Da sad onog prvog boga pitam znaci li HA na vasem jeziku isto sto i ne na ljudskom, bi li odgovorio GO?"
Ako je prvi bog bio bog koji potpuno nasumcino odgovara, onda ostala dva boga ne mogu znati odgovor na ovo pitanje, a buduci da ne mogu reci istinu/laz (kako koji), jednostavno ne mogu odgovoriti na pitanje kad nisu sigurni.
Citat: | Ako je odgovor dosao, prvi bog je morao biti bog koji govori istinu.
Pitam treceg boga bi li drugi sad rekao GO da ga pitam znaci li HA na ljudskom ne.
Ako dobijem odgovor, tada je drugi bog bog koji laze, a treci odgovara nasumicno (u tom slucaju ono sto je drugi bog odgovorio na moje pitanje je rijec koja znaci ne).
Ako ne dobijem odgovor drugi odgovara nasumicno, a treci laze. |
Citat: | Ako odgovor nije dosao, znaci da prvi bog odgovara nasumicno.
Tada treceg boga pitam "Znaci li HA na vasem jeziku isto sto i ne na ljudskom?"
Ako kaze GO, drugi laze, a treci govori istinu.
Ako kaze HA, treci laze, a drugi govori istinu. |
|
Citat: | 2. Odgovor je HA
Slicno prvom slucaju, ovaj bog ili laze ili odgovara nasumicno.
Pitam drugog bi li prvi sad odgovorio sa HA da ga ponovno pitam to pitanje.
Citat: | Ako odgovor stigne, znaci da prvi bog laze, pa pitam treceg bi li drugi odgovorio sa HA da ga sad pitam znaci li HA isto sto i ne.
Ako stigne odgovor, drugi govori istinu, a treci odgovara nasumicno(i ono sto je drugi bog odgovorio je rijec za da).
Ako ne, drugi odgovara nasumicno, treci govori istinu. |
Citat: | Ako odgovor ne stigne, prvi odgovara nasumicno, pitam zadnjeg znaci li HA ne.
Ako odgovori GO, treci govori istinu, a drugi laze.
Odgovori li HA, treci laze a drugi govori istinu. |
|
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
Postano: 11:45 sri, 19. 1. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="veky"]Hmm... nije li sveznajućost u opisu boga? Ok, ne znam puno o bogovima... (-:[/quote]
I svemogucnost, koja je sama sebi logicki kontradiktorna. :PP[/quote]
Ah, super. Dakle, bogovi ne postoje, pa je zadatak trivijalan. (:PP)^2 Zašto se toga netko prije nije sjetio? :-)
vsego (napisa): | veky (napisa): | Hmm... nije li sveznajućost u opisu boga? Ok, ne znam puno o bogovima... (-: |
I svemogucnost, koja je sama sebi logicki kontradiktorna. |
Ah, super. Dakle, bogovi ne postoje, pa je zadatak trivijalan. ()^2 Zašto se toga netko prije nije sjetio?
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:50 sri, 19. 1. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="veky"][quote="Grga"]Naime ideja je ova :idea: nigdje nije navedeno da taj bog mora znati odgovor na postavljeno pitanje i da mora moci odgovoriti na pitanje.[/quote]
Hmm... nije li sveznajućost u opisu boga? Ok, ne znam puno o bogovima... (-:[/quote]
Ako jedan od bogova govori potpuno nasumicno istinu ili laz, onda drugi bogovi ne mogu znati sto ce on slijedece reci (a ni on sam), inace nije potpuno nasumicno.
A ocito je da ovi bogovi nisu svemoguci, jer jedan ne moze lagati, a jedan ne moze govoriti istinu :P
veky (napisa): | Grga (napisa): | Naime ideja je ova nigdje nije navedeno da taj bog mora znati odgovor na postavljeno pitanje i da mora moci odgovoriti na pitanje. |
Hmm... nije li sveznajućost u opisu boga? Ok, ne znam puno o bogovima... (-: |
Ako jedan od bogova govori potpuno nasumicno istinu ili laz, onda drugi bogovi ne mogu znati sto ce on slijedece reci (a ni on sam), inace nije potpuno nasumicno.
A ocito je da ovi bogovi nisu svemoguci, jer jedan ne moze lagati, a jedan ne moze govoriti istinu
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 11:57 sri, 19. 1. 2005 Naslov: |
|
|
:OT:
[quote="Grga"]A ocito je da ovi bogovi nisu svemoguci, jer jedan ne moze lagati, a jedan ne moze govoriti istinu :P[/quote]
Mozda mogu, ali nece... :g:
Grga (napisa): | A ocito je da ovi bogovi nisu svemoguci, jer jedan ne moze lagati, a jedan ne moze govoriti istinu |
Mozda mogu, ali nece...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)
Spol: