Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:11 sri, 29. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"][quote="vsego"]Kad smo vec kod starih, iako nije avantura, sjeca li se itko na sto je licio Test Drive [b]1[/b]? :gg:[/quote]
A bilo je i nastavaka? :shock:[/quote]
Ah, pa izaslo prije koju godinu... ima podosta nastavaka, no danas cak izgleda uvjerljivo (vidjeh samo screenshotove). :)
3D Tetris se zvao Blockout... i bio je daleko zabavniji od "normalnog" Tetrisa... :g:
Prince of Persia... nikad nisam volio igre gdje ne mogu snimiti dokle sam dosao, no ovu sam ipak zavrsio. :) Remake ("3D" verzija) mi se nikako nije svidjala (a i nije djelovala jako "trodimenzionalno")... :?
Btw, zaboravismo Invaderse... :D
Za mlade snage kojima nije jasno po cemu to mi "zreliji" slinimo, bacite oko na [url=http://www.nethack.org/common/index.html]nesto moderno sto ne izgleda tako[/url]... 8)
krcko (napisa): | vsego (napisa): | Kad smo vec kod starih, iako nije avantura, sjeca li se itko na sto je licio Test Drive 1?  |
A bilo je i nastavaka?  |
Ah, pa izaslo prije koju godinu... ima podosta nastavaka, no danas cak izgleda uvjerljivo (vidjeh samo screenshotove).
3D Tetris se zvao Blockout... i bio je daleko zabavniji od "normalnog" Tetrisa...
Prince of Persia... nikad nisam volio igre gdje ne mogu snimiti dokle sam dosao, no ovu sam ipak zavrsio. Remake ("3D" verzija) mi se nikako nije svidjala (a i nije djelovala jako "trodimenzionalno")...
Btw, zaboravismo Invaderse...
Za mlade snage kojima nije jasno po cemu to mi "zreliji" slinimo, bacite oko na nesto moderno sto ne izgleda tako...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Grof Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:04 čet, 30. 6. 2005 Naslov: |
|
|
ja sam imao a i jos imam negdje spremljenu Amigu 500! e to je bila kanta za igranje i dandanas kad je spomenem ima freakova koji bi je uzeli! a igrice su bile fakat dobre!
NAME AMIGA 500 / 500+
MANUFACTURER Commodore
TYPE Home Computer
ORIGIN U.S.A.
YEAR April 1987
CPU Motorola MC 68000
SPEED 7.14 mHz
COPROCESSOR Agnus (MMU), Denise (video), Paula (Sound & I/O)
RAM 512 KB (expandable to 9MB : 512 KB CHIP RAM + 512 KB Slow RAM + 8 MB FAST RAM)
ROM 256 KB (DOS 1.2)
TEXT MODES 60 x 32 / 80 x 32
GRAPHIC MODES 320 x 256 / 320 x 512 / 640 x 256 / 640 x 512
COLORS 32 (for 320 x X modes), 16 (for 640 x X modes) among 4096 + 2 Special modes : EHB 64 colors and HAM 4096 colors on static display.
SOUND 4 voice 8 bit PCM
I/O PORTS Centronics, RS232, Mouse, Joystick, RGB, Composite, External Audio, Bus
BUILT IN MEDIA one 3.5'' disk-drive
OS AMIGA WorkBench 1.2 (first deliveries) then 1.3
POWER SUPPLY External PSU
ja sam imao a i jos imam negdje spremljenu Amigu 500! e to je bila kanta za igranje i dandanas kad je spomenem ima freakova koji bi je uzeli! a igrice su bile fakat dobre!
NAME AMIGA 500 / 500+
MANUFACTURER Commodore
TYPE Home Computer
ORIGIN U.S.A.
YEAR April 1987
CPU Motorola MC 68000
SPEED 7.14 mHz
COPROCESSOR Agnus (MMU), Denise (video), Paula (Sound & I/O)
RAM 512 KB (expandable to 9MB : 512 KB CHIP RAM + 512 KB Slow RAM + 8 MB FAST RAM)
ROM 256 KB (DOS 1.2)
TEXT MODES 60 x 32 / 80 x 32
GRAPHIC MODES 320 x 256 / 320 x 512 / 640 x 256 / 640 x 512
COLORS 32 (for 320 x X modes), 16 (for 640 x X modes) among 4096 + 2 Special modes : EHB 64 colors and HAM 4096 colors on static display.
SOUND 4 voice 8 bit PCM
I/O PORTS Centronics, RS232, Mouse, Joystick, RGB, Composite, External Audio, Bus
BUILT IN MEDIA one 3.5'' disk-drive
OS AMIGA WorkBench 1.2 (first deliveries) then 1.3
POWER SUPPLY External PSU
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 13:58 čet, 30. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="GauSs_"]a imao sam i [b]spectruma zx[/b]! e da vidite sto je to bilo :lol:[/quote]
Hehe, mi ponosni vlasnici C64 smijali smo se gumenim tipkicama. Iako, imao je svojih chari. Bio je manji i laksi od danasnjih laptopa, rulja ga je mogla furat sa sobom na tulume...
Amigu nikad nisam imao, ali sam slinio citajuci o naprednim grafickim mogucnostima :lol:
GauSs_ (napisa): | a imao sam i spectruma zx! e da vidite sto je to bilo  |
Hehe, mi ponosni vlasnici C64 smijali smo se gumenim tipkicama. Iako, imao je svojih chari. Bio je manji i laksi od danasnjih laptopa, rulja ga je mogla furat sa sobom na tulume...
Amigu nikad nisam imao, ali sam slinio citajuci o naprednim grafickim mogucnostima
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
shokre Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 15:00 čet, 30. 6. 2005 Naslov: |
|
|
nostalgicnosti radi: jel kome fali namjestanje glave za igre kod c64 ili c128??
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
Postano: 12:11 pet, 1. 7. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]
E a jel se itko palio na Elite?
[/quote]
Ja sam bio nabasao na neku "noviju" verziju za dos, mislim da je bila nastavak nečega :grebgreb:. Ful me bila impresionirala, al sam odustao kad sam skužio da je preteška bez trainera jer save nije radio.
Još sam bio mali pa se ne sjećam: Jel' Elite c64 verzija bila ono šta je počinjalo sa "launch"?
[quote="Sick Jedi"]
Prince of Persia
[/quote]
Zaakon! Prvo što se sjećam o tome je da smo svi stajali i slinili po tome što stane na jednu disketu a vizualno tako efektno djeluje.
[quote="Grof"]
'prince megahit'
[/quote]
Bez toga nisam mogao preć :oops:. Pogotovo kad bi se izgubio sheet s code protection šiframa. Imali smo A4 isprintan kod nekog na matričnjaku sa šiframa za napitke na drugom nivou :).
Imam dvojku. Šarena je i ok mi je, al nema onu draž...Dok mi jedinica nije htjela radit na novom stroju!(>286)
Isto, nije tolko staro, al The lost vikings!. To sam prošo tek sa svojih dvadeset sad :D!
[quote="nemo"]
jedna igra koju ste zaboravili - nije toliko stara, ali je legendarna: Sraz
[/quote]
Na većinu pitanja nisam uopće znao odgovore, nego ih naučio napamet od silnog ponavljanja partija :).
[quote="GauSs_"]
[/quote]
A zvuk koji je TV proizvodio dok je učitavao. Ili blejanje u šare Turbo250 zapisa :)
krcko (napisa): |
E a jel se itko palio na Elite?
|
Ja sam bio nabasao na neku "noviju" verziju za dos, mislim da je bila nastavak nečega . Ful me bila impresionirala, al sam odustao kad sam skužio da je preteška bez trainera jer save nije radio.
Još sam bio mali pa se ne sjećam: Jel' Elite c64 verzija bila ono šta je počinjalo sa "launch"?
Sick Jedi (napisa): |
Prince of Persia
|
Zaakon! Prvo što se sjećam o tome je da smo svi stajali i slinili po tome što stane na jednu disketu a vizualno tako efektno djeluje.
Grof (napisa): |
'prince megahit'
|
Bez toga nisam mogao preć . Pogotovo kad bi se izgubio sheet s code protection šiframa. Imali smo A4 isprintan kod nekog na matričnjaku sa šiframa za napitke na drugom nivou .
Imam dvojku. Šarena je i ok mi je, al nema onu draž...Dok mi jedinica nije htjela radit na novom stroju!(>286)
Isto, nije tolko staro, al The lost vikings!. To sam prošo tek sa svojih dvadeset sad !
nemo (napisa): |
jedna igra koju ste zaboravili - nije toliko stara, ali je legendarna: Sraz
|
Na većinu pitanja nisam uopće znao odgovore, nego ih naučio napamet od silnog ponavljanja partija .
GauSs_ (napisa): |
|
A zvuk koji je TV proizvodio dok je učitavao. Ili blejanje u šare Turbo250 zapisa
_________________ -山よ,山よ! 山は活きて居る!-
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 12:40 pet, 1. 7. 2005 Naslov: |
|
|
Frulo kucho stara! Ne citah te koliko mi pamcenje seze...
[quote="Blockflöte"]Ja sam bio nabasao na neku "noviju" verziju za dos, mislim da je bila nastavak nečega :grebgreb:. Ful me bila impresionirala, al sam odustao kad sam skužio da je preteška bez trainera jer save nije radio.
Još sam bio mali pa se ne sjećam: Jel' Elite c64 verzija bila ono šta je počinjalo sa "launch"?[/quote]
Ma nemam pojma, sjecam se da je bio neki bug zbog kojeg si mogao namlatit grdne pare preprodajuci platinu bez izlazenja iz stanice. I onda kupit sva moguca fancy oruzja i opremu za automatsko naviganje, da se ne slupas ko vsego :mrgreen:
[quote="Blockflöte"][quote="GauSs_"]
[/quote]
A zvuk koji je TV proizvodio dok je učitavao. Ili blejanje u šare Turbo250 zapisa :)[/quote]
Newbiji su za narihtavanje glave trebali program Azimuth. Iskusnima je bio dovoljan taj zvuk PIIIIIIIKRFLJŽBBHLJMRNJHM... 8)
Frulo kucho stara! Ne citah te koliko mi pamcenje seze...
Blockflöte (napisa): | Ja sam bio nabasao na neku "noviju" verziju za dos, mislim da je bila nastavak nečega . Ful me bila impresionirala, al sam odustao kad sam skužio da je preteška bez trainera jer save nije radio.
Još sam bio mali pa se ne sjećam: Jel' Elite c64 verzija bila ono šta je počinjalo sa "launch"? |
Ma nemam pojma, sjecam se da je bio neki bug zbog kojeg si mogao namlatit grdne pare preprodajuci platinu bez izlazenja iz stanice. I onda kupit sva moguca fancy oruzja i opremu za automatsko naviganje, da se ne slupas ko vsego
Blockflöte (napisa): | GauSs_ (napisa): |
|
A zvuk koji je TV proizvodio dok je učitavao. Ili blejanje u šare Turbo250 zapisa  |
Newbiji su za narihtavanje glave trebali program Azimuth. Iskusnima je bio dovoljan taj zvuk PIIIIIIIKRFLJŽBBHLJMRNJHM...
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:47 pet, 1. 7. 2005 Naslov: |
|
|
Nedavno sam slucajno na nekom bug ili pc-chip dvd-u nasla jednu od tih starih avantura... "beneath a steel sky" se zove... i super je bila, sestra me MRZILA dok sam to igrala jer se hipnotizirano nisam mrdala od kompa (do tada je bila navikla da me hipnotizira morrowind, pa sad nije mogla doc sebi kako moze nesto "tako staro" imat takav ucinak :) )
prosla sam kroz igru uz pomoc hintova :oops: al eto, sta cu, mnogo sam nestrpljiva :) i lako izgubim volju kad me nesto ne ide, bar kad su u pitanju igre.
uglavnom, igra je zakon (dekadentni sf :) ), i sto je najbolje, mozete si ju downloadat free na onom scummvm linku! :)
...a prva avantura koje sam se docepala je bio "the day of the tentacle"... tad nisam imala pristup webu pa nisam mogla skidat hintove, al sam zato stalno gnjavila prijateljicu koja je to vec prosla :)
Nedavno sam slucajno na nekom bug ili pc-chip dvd-u nasla jednu od tih starih avantura... "beneath a steel sky" se zove... i super je bila, sestra me MRZILA dok sam to igrala jer se hipnotizirano nisam mrdala od kompa (do tada je bila navikla da me hipnotizira morrowind, pa sad nije mogla doc sebi kako moze nesto "tako staro" imat takav ucinak )
prosla sam kroz igru uz pomoc hintova al eto, sta cu, mnogo sam nestrpljiva i lako izgubim volju kad me nesto ne ide, bar kad su u pitanju igre.
uglavnom, igra je zakon (dekadentni sf ), i sto je najbolje, mozete si ju downloadat free na onom scummvm linku!
...a prva avantura koje sam se docepala je bio "the day of the tentacle"... tad nisam imala pristup webu pa nisam mogla skidat hintove, al sam zato stalno gnjavila prijateljicu koja je to vec prosla
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 18:06 pet, 1. 7. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="koryanshea"]"beneath a steel sky"[/quote]
[b]RULZ[/b]
koryanshea (napisa): | "beneath a steel sky" |
RULZ
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
|