Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 9:30 pet, 23. 9. 2005 Naslov: |
|
|
Ok, forumasi su slozili zavidnu kolicinu amandmana u samo dvanaest sati :applause: Na jucerasnjoj sjednici su navodno prosli skoro svi studentski amandmani, ali se puni (kennyev) izvjestaj jos ceka :) ja nazalost nisam mogao doci zbog ludnice sa proracunom u zboru :( ( http://161.53.174.105/proracun2005/ )
@vsego i nemo o kapacitetu uciona: pitao sam na senatu senatlije i Uzelca postoji li takvo sto:
[quote=" http://rasprave.fizika.org/viewtopic.php?t=1879 "]rasprave o studijskim kvotama. Na studentsko pitanje postoji li nekakav sistem evaluacije fizickih kapaciteta uciona koji bi donekle definirao upisne kvote, odgovoreno je da 'ne', te da se kvote odredjuju inercijom od proslih godina, te da veliki fakultet nisu dizali svoje upisne kvote. Na PMF-u to znaci (uz potporu mzos+za osobne potrebe+strani drzavljani): [/quote]
DodataK:
http://zg.biol.pmf.hr/bius.hr/phpbb/viewtopic.php?p=9351#9351
[quote="ijuric@bius forum - jadna mu majka, opet nije svuda objavio"]evo izvjestaja sa sjednice...
Trajala je 3.5 sati, josip k je pisao zapisnik pa ga bude stavio on line.
Pravilnik je prosao sa nasim primjedbama i ovdje cu se osvrnut na meni najzanimljiviju tocku.
Prijedloge je izlagao Ivica i jako mu je dobro islo, ja sam se ubacio oko clanka 10 koji definira kako ce se ispiti odrzavat.
Znaci, dogovoreno je da ce se na SVIM kolegijima voditi kontinuirano ispitivanje i da ce zavrsna ocjena biti dana na temelju cjelokupnog rada studenta. Svi kolegiji moraju imat medjuispite tijekom nastave. (medjuispiti = veliki kolokviji koji ispitivaju odredjenu nastavnu cjelinu). Na svim kolegijima se mora kontinuirano pratit rad studenta (redovite domaće zadaće, kolokviji, samostalni seminari, izvješća o praktičnom radu u laboratoriju i na terenskoj nastavi) inace student ne moze dobit potpis. Nema vise jednog velikog ispita na kraju koji nosi 100% ocjene
Mislim da smo dobili ono po sto smo isli. Model nastave koji zahtjeva od studenta kontinuirani rad a ne kampanjstvo.
Bilo je jos puno nasih prijedloga koje su prihvatili, ali sad ih ne mogu sve pobrojat. Cim dobijem finalnu verziju, stavim je on line.
Inace, ovo su privremena pravila i rad na finalnom pravilniku tek sad predstoji. Imenovano je povjerenstvo za izradu pravilnika u kojem sam i ja pa cemo dodat jos mnogo vaznih stvari o kojima sad nema ni rijeci u privremenim pravilima i koja se sad (ne)provode na druge nacine (provjera kvalitete nastave i sankcioniranje profesora koji ne postuju pravilnik).
Cim senat potvrdi novi statut PMFa, moci ce se govoriti o rokovima do kad treba napraviti novi pravilnik. Svakako se nadam da ce to biti prije kraja semestra.[/quote]
:D
Ok, forumasi su slozili zavidnu kolicinu amandmana u samo dvanaest sati :applause: Na jucerasnjoj sjednici su navodno prosli skoro svi studentski amandmani, ali se puni (kennyev) izvjestaj jos ceka ja nazalost nisam mogao doci zbog ludnice sa proracunom u zboru ( http://161.53.174.105/proracun2005/ )
@vsego i nemo o kapacitetu uciona: pitao sam na senatu senatlije i Uzelca postoji li takvo sto:
http://rasprave.fizika.org/viewtopic.php?t=1879 (napisa): | rasprave o studijskim kvotama. Na studentsko pitanje postoji li nekakav sistem evaluacije fizickih kapaciteta uciona koji bi donekle definirao upisne kvote, odgovoreno je da 'ne', te da se kvote odredjuju inercijom od proslih godina, te da veliki fakultet nisu dizali svoje upisne kvote. Na PMF-u to znaci (uz potporu mzos+za osobne potrebe+strani drzavljani): |
DodataK:
http://zg.biol.pmf.hr/bius.hr/phpbb/viewtopic.php?p=9351#9351
ijuric@bius forum - jadna mu majka, opet nije svuda objavio (napisa): | evo izvjestaja sa sjednice...
Trajala je 3.5 sati, josip k je pisao zapisnik pa ga bude stavio on line.
Pravilnik je prosao sa nasim primjedbama i ovdje cu se osvrnut na meni najzanimljiviju tocku.
Prijedloge je izlagao Ivica i jako mu je dobro islo, ja sam se ubacio oko clanka 10 koji definira kako ce se ispiti odrzavat.
Znaci, dogovoreno je da ce se na SVIM kolegijima voditi kontinuirano ispitivanje i da ce zavrsna ocjena biti dana na temelju cjelokupnog rada studenta. Svi kolegiji moraju imat medjuispite tijekom nastave. (medjuispiti = veliki kolokviji koji ispitivaju odredjenu nastavnu cjelinu). Na svim kolegijima se mora kontinuirano pratit rad studenta (redovite domaće zadaće, kolokviji, samostalni seminari, izvješća o praktičnom radu u laboratoriju i na terenskoj nastavi) inace student ne moze dobit potpis. Nema vise jednog velikog ispita na kraju koji nosi 100% ocjene
Mislim da smo dobili ono po sto smo isli. Model nastave koji zahtjeva od studenta kontinuirani rad a ne kampanjstvo.
Bilo je jos puno nasih prijedloga koje su prihvatili, ali sad ih ne mogu sve pobrojat. Cim dobijem finalnu verziju, stavim je on line.
Inace, ovo su privremena pravila i rad na finalnom pravilniku tek sad predstoji. Imenovano je povjerenstvo za izradu pravilnika u kojem sam i ja pa cemo dodat jos mnogo vaznih stvari o kojima sad nema ni rijeci u privremenim pravilima i koja se sad (ne)provode na druge nacine (provjera kvalitete nastave i sankcioniranje profesora koji ne postuju pravilnik).
Cim senat potvrdi novi statut PMFa, moci ce se govoriti o rokovima do kad treba napraviti novi pravilnik. Svakako se nadam da ce to biti prije kraja semestra. |
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
Zadnja promjena: ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE; 9:54 pet, 23. 9. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:51 pet, 23. 9. 2005 Naslov: |
|
|
a dvosemestralni?
a dvosemestralni?
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 11:16 pet, 23. 9. 2005 Naslov: |
|
|
Bas me zanima tko ce provesti "redovite domaće zadaće, kolokviji, samostalni seminari, izvješća o praktičnom radu u laboratoriju i na terenskoj nastavi" i u kojoj satnici... :roll:
Sto se tice termina za novi Pravilnik, ovako nesto mi rece prodekanica Cizmesija: "Postoji jos dosta zakonskih nepoznanica (Zakon o pravima redovnih studenata?! koji nije donesen, a pravilnik prvo treba biti u skladu s njim)." :? Zanima me kako to PMF misli rijesiti? :-k
Bas me zanima tko ce provesti "redovite domaće zadaće, kolokviji, samostalni seminari, izvješća o praktičnom radu u laboratoriju i na terenskoj nastavi" i u kojoj satnici...
Sto se tice termina za novi Pravilnik, ovako nesto mi rece prodekanica Cizmesija: "Postoji jos dosta zakonskih nepoznanica (Zakon o pravima redovnih studenata?! koji nije donesen, a pravilnik prvo treba biti u skladu s njim)." Zanima me kako to PMF misli rijesiti?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:06 pet, 23. 9. 2005 Naslov: |
|
|
dok zakon o pravima redovitih studenata nije donesen ne mozemo se uskladivat s njim, can we? mozemo samo donjet pravilnik koji cemo naknadno uskladivat kad se taj zakon konacno donese, a to je za godinu dana.
dok zakon o pravima redovitih studenata nije donesen ne mozemo se uskladivat s njim, can we? mozemo samo donjet pravilnik koji cemo naknadno uskladivat kad se taj zakon konacno donese, a to je za godinu dana.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|