Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prenapucenost i migracija nepismenih
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:50 sri, 12. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Mr.Doe"]Što se tiče vještine predavanja dotične asistentice iz MA3, ukoliko je smatrate nedovoljno dobrom ,preostaje vam žalba odgovornoj osobi na fakultetu (prodekanici,ako se ne varam).[/quote]

Ispravak: voditelju kolegija. 8)

Inace, nije ni Kombinatorika off-topic, jer ovo nije izolirani problem. ;)

AFAIK, vasi predstavnici su danas razgovarali s nadleznima; nadam se da ce nas ponesto i obavijestiti o tome. :)
Mr.Doe (napisa):
Što se tiče vještine predavanja dotične asistentice iz MA3, ukoliko je smatrate nedovoljno dobrom ,preostaje vam žalba odgovornoj osobi na fakultetu (prodekanici,ako se ne varam).

Ispravak: voditelju kolegija. Cool

Inace, nije ni Kombinatorika off-topic, jer ovo nije izolirani problem. Wink

AFAIK, vasi predstavnici su danas razgovarali s nadleznima; nadam se da ce nas ponesto i obavijestiti o tome. Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
raspjevani_opat
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 16

PostPostano: 18:24 sri, 12. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

gdje se moze vidjeti statut fakulteta ili pravilnik ili sto vec gdje pise o ovom konkretnom problemu, tj pojavljivanju na tudjim vjezbama??

e da i koje bi bile kazne za 'neakademsko' ponasanje :twisted:
pitam cisto iz znatizelje,nemojte me krivo shvatiti ...
gdje se moze vidjeti statut fakulteta ili pravilnik ili sto vec gdje pise o ovom konkretnom problemu, tj pojavljivanju na tudjim vjezbama??

e da i koje bi bile kazne za 'neakademsko' ponasanje Twisted Evil
pitam cisto iz znatizelje,nemojte me krivo shvatiti ...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:25 sri, 12. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imas Statut Sveucilista na [url=http://www.unizg.hr/]siteu Sveucilista[/url]. 8) Relevantni dijelovi naseg Statuta su prepisani odande i kazu otprilike da imate pravo na kvalitetnu nastavu (bez definicije sto je to :lol:) i obvezu cuvanja ugleda Fakulteta, bla, bla,... :roll: U kratko, nista konkretno na sto se mozes pozvati... :|

Kazne? :rotfl3: Za falsificiranje indexa smo skupljali komisiju; ne mislis valjda da je [b]ista[/b] propisano za "odlazak na [i]tudje[/i] vjezbe"? :lol:

Ti ocito zelis ici đonom i ja ti tu ne mogu pomoci. :roll: Sjetit ces se svega kad se nadjes u situaciji da ti, recimo zbog nekog izbornog kolegija, vise pase termin "tudjih" vjezbi... :( Nadam se da ces i tada biti tako tvrd u stavu da su "tvoje" vjezbe privatna svojina i [b]tvoje[/b] nedodirljivo pravo... :roll:

A ja [b]sigurno[/b] necu glumiti policajca :policajac: i kontrolirati tko je u mojoj grupi, a tko ne. :roll: Ovim pristupom ces samo postici da ti ljudi ubuduce lazu u facu kad ih pitas da li su ovo "njihove" vjezbe... :?

Inace, mislim da je zalosno da trazis nacine za izbaciti [b]kolege[/b] koji zele pratiti [i]tvoje[/i] vjezbe, a odbijas svaku pomisao da se uopce intervenira u raspored. :evil: Svaka cast; jednog dana ces biti omiljen medju suradnicima... :roll:
Imas Statut Sveucilista na siteu Sveucilista. Cool Relevantni dijelovi naseg Statuta su prepisani odande i kazu otprilike da imate pravo na kvalitetnu nastavu (bez definicije sto je to Laughing) i obvezu cuvanja ugleda Fakulteta, bla, bla,... Rolling Eyes U kratko, nista konkretno na sto se mozes pozvati... Neutral

Kazne? Rolling on the Floor, Laughing Za falsificiranje indexa smo skupljali komisiju; ne mislis valjda da je ista propisano za "odlazak na tudje vjezbe"? Laughing

Ti ocito zelis ici đonom i ja ti tu ne mogu pomoci. Rolling Eyes Sjetit ces se svega kad se nadjes u situaciji da ti, recimo zbog nekog izbornog kolegija, vise pase termin "tudjih" vjezbi... Sad Nadam se da ces i tada biti tako tvrd u stavu da su "tvoje" vjezbe privatna svojina i tvoje nedodirljivo pravo... Rolling Eyes

A ja sigurno necu glumiti policajca Sluzbenik javnog reda i mira i kontrolirati tko je u mojoj grupi, a tko ne. Rolling Eyes Ovim pristupom ces samo postici da ti ljudi ubuduce lazu u facu kad ih pitas da li su ovo "njihove" vjezbe... Confused

Inace, mislim da je zalosno da trazis nacine za izbaciti kolege koji zele pratiti tvoje vjezbe, a odbijas svaku pomisao da se uopce intervenira u raspored. Evil or Very Mad Svaka cast; jednog dana ces biti omiljen medju suradnicima... Rolling Eyes

[Vrh]
abyssum
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:16 sri, 12. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne shvaćam gnjev kolega iz druge grupe :roll:

po meni je najnormalnija stvar da ako ti ne paše (zbog bilo kojih razloga) termin vlastitih vježbi da otiđeš slušati sa nekom drugom grupom.
predavanja i vježbe su otvorene za sve i nema smisla nekome nešto braniti.

i nije istina da je masovno preseljenje studenata iz prve grupe u drugu. ja sam danas slušao vježbe sa drugom grupom i nije bilo tako puno ljudi iz moje grupe, mogao bi ih nabrojati na prste.
no bilo je puno ponavljača i svih onih koji su prošle godine upisali analizu ali su odlučili ove godine slušati vježbe, pa su radije odabrali Meine vježbe (ne želim spekulirati da li je to zbog Mee ili zbog termina).

sljedeći semestar se može dogoditi obratna situacija, da će iz nekog kolegija neki htjeti iz vaše grupe dolaziti na naše vježbe. i što sad, uvijek je bilo asistenata koji su nekima bili draži pa su odlazili radije kod njih slušati vježbe, kako na PMFu tako i na drugim fakultetima....nije to ništa novo i neuobičajeno i s tim se susrećem već 4 godine.

btw, ja osobno nisam došao na "vaše" vježbe zbog Mee, nego zato što imam na FERu obaveze u vrijeme vježbi iz euklidskih, pa sam ih zato odlučio slušati kod vas, što je izazvalo lančanu reakciju mijenjanja ostalih termina.
dakle, ako ne mogu iz opravdanih razloga doći na vlastite vježbe ne smijem ih slušati u drugoj grupi? :roll:

p.s. znaš kako se kaže, tko prvi njegova djevojka, u ovom slučaju stolica :lol:
ne shvaćam gnjev kolega iz druge grupe Rolling Eyes

po meni je najnormalnija stvar da ako ti ne paše (zbog bilo kojih razloga) termin vlastitih vježbi da otiđeš slušati sa nekom drugom grupom.
predavanja i vježbe su otvorene za sve i nema smisla nekome nešto braniti.

i nije istina da je masovno preseljenje studenata iz prve grupe u drugu. ja sam danas slušao vježbe sa drugom grupom i nije bilo tako puno ljudi iz moje grupe, mogao bi ih nabrojati na prste.
no bilo je puno ponavljača i svih onih koji su prošle godine upisali analizu ali su odlučili ove godine slušati vježbe, pa su radije odabrali Meine vježbe (ne želim spekulirati da li je to zbog Mee ili zbog termina).

sljedeći semestar se može dogoditi obratna situacija, da će iz nekog kolegija neki htjeti iz vaše grupe dolaziti na naše vježbe. i što sad, uvijek je bilo asistenata koji su nekima bili draži pa su odlazili radije kod njih slušati vježbe, kako na PMFu tako i na drugim fakultetima....nije to ništa novo i neuobičajeno i s tim se susrećem već 4 godine.

btw, ja osobno nisam došao na "vaše" vježbe zbog Mee, nego zato što imam na FERu obaveze u vrijeme vježbi iz euklidskih, pa sam ih zato odlučio slušati kod vas, što je izazvalo lančanu reakciju mijenjanja ostalih termina.
dakle, ako ne mogu iz opravdanih razloga doći na vlastite vježbe ne smijem ih slušati u drugoj grupi? Rolling Eyes

p.s. znaš kako se kaže, tko prvi njegova djevojka, u ovom slučaju stolica Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
raspjevani_opat
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 16

PostPostano: 23:15 sri, 12. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

gledajte ne govorim ja sad tu o nekim podjelama na grupe, kao moje grupa je super, ekipa u njoj je super a ona druga grupa je losa i zla -NE... posve je svejedno jel to napravio kolega iz moje grupe ili kolega iz druge grupe, nije uopce u tome stvar...

ja sam govorim da nije u redu (po meni) od studenta odlaziti na druge vjezbe ako time narusava 'ugodnost' studiranja studentima iz originalne grupe...

ako nema puno ljudi, neka dodju studenti i iz drugih grupa, drugih gradova, drugih kontinenata nije vazno... meni tada to uopce ne bi smetalo, dapace.
ali ako ekipa masovno prebjegne iz jedne grupe u drugu zbog nekog razloga i time narusava moje 'pravo na kvalitetnu nastavu'(jer po statutu na to imama pravo) e onda je to vec problem...
jer ja nisam kriv tom studentu sto mu je satnicar napravio rupe u rasporedu,ili je asistent los ili sto vec... neka onda to ljudi rjesavaju na druge nacine a ne radi vlastite dobrobiti nekome drugome zagorcavati studiranje jer to je sebicno...

evo npr mojoj grupi je napravljen veliki nesklad u rasporedu s engleskim. i npr jedna od ideja je bila da se profesoricu zamoli da se svaka 2 tjedna zamijenomo za termine i tako nekako ispada pravedan broj 'rupa' u tjednu za obje grupa, al nije rjesenje da sad svi masovno odemo onoj drugoj grupi...

ako je bas tako slobodno ici na bilo koje vjezbe zasto su one tako razdvojene (TJ ZASTO UOPCE POSTOJE GRUPE)???

i ja zaista neznam zasto me sad ljudi tu shvacaju kao nekog negativca jer otvoreno kritiziram nesto sto (po meni ) nije u redu...
neznam mozda sam ja u krivu,al imam pravo na svoje misljenje koliko god ono bilo dobro ili lose...
btw jedna cura me vec nazvala kronicnim bundjijom 8)
gledajte ne govorim ja sad tu o nekim podjelama na grupe, kao moje grupa je super, ekipa u njoj je super a ona druga grupa je losa i zla -NE... posve je svejedno jel to napravio kolega iz moje grupe ili kolega iz druge grupe, nije uopce u tome stvar...

ja sam govorim da nije u redu (po meni) od studenta odlaziti na druge vjezbe ako time narusava 'ugodnost' studiranja studentima iz originalne grupe...

ako nema puno ljudi, neka dodju studenti i iz drugih grupa, drugih gradova, drugih kontinenata nije vazno... meni tada to uopce ne bi smetalo, dapace.
ali ako ekipa masovno prebjegne iz jedne grupe u drugu zbog nekog razloga i time narusava moje 'pravo na kvalitetnu nastavu'(jer po statutu na to imama pravo) e onda je to vec problem...
jer ja nisam kriv tom studentu sto mu je satnicar napravio rupe u rasporedu,ili je asistent los ili sto vec... neka onda to ljudi rjesavaju na druge nacine a ne radi vlastite dobrobiti nekome drugome zagorcavati studiranje jer to je sebicno...

evo npr mojoj grupi je napravljen veliki nesklad u rasporedu s engleskim. i npr jedna od ideja je bila da se profesoricu zamoli da se svaka 2 tjedna zamijenomo za termine i tako nekako ispada pravedan broj 'rupa' u tjednu za obje grupa, al nije rjesenje da sad svi masovno odemo onoj drugoj grupi...

ako je bas tako slobodno ici na bilo koje vjezbe zasto su one tako razdvojene (TJ ZASTO UOPCE POSTOJE GRUPE)???

i ja zaista neznam zasto me sad ljudi tu shvacaju kao nekog negativca jer otvoreno kritiziram nesto sto (po meni ) nije u redu...
neznam mozda sam ja u krivu,al imam pravo na svoje misljenje koliko god ono bilo dobro ili lose...
btw jedna cura me vec nazvala kronicnim bundjijom Cool

[Vrh]
Ema
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 0

PostPostano: 23:19 sri, 12. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da je broj onih koji su prebjegli <15, a ostali koji tebi "smetaju" su oni koji ponovo slusaju ovaj kolegij ili su ga lani odslusali i nisu polozili.
tako da to i nebi trebao biti bas jako velik problem...
mislim da je broj onih koji su prebjegli <15, a ostali koji tebi "smetaju" su oni koji ponovo slusaju ovaj kolegij ili su ga lani odslusali i nisu polozili.
tako da to i nebi trebao biti bas jako velik problem...

[Vrh]
Meri
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
10 = 12 - 2

PostPostano: 13:09 čet, 13. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]
[/quote]

naravno, ali po stoiprvi put..ako je grupa vec puna da punija nemre bit...pa zasto se ljudi guraju ako vec imaju svoj raspored????????????????????????
ista prica na ma3 jucer....asist.meu je zamijenila asist.petra..i sto je napravila nekoicina ljudi....cim je petra usla, oni se pokupili van..mislim, da ako netko ima zarku zelju se prebaciti u drugu grupu...nek napise molbu...
evo, ja sa, recimo na svojim vjezbama jucer pisala na koljenima, jer je cijela jedna klupa bila ispunjena ljudima iz prve grupe, koji kontinuirano dolaze na vjezbe [l-ž]....mislim, ljudi, dodite, nije bed, stvarno..ali, ipak... nas i ovak i onak vec hrrrrrrrpppppppppppaaaa... :kuku:
inace, pozdravljam zamolbu asist.Radovcic da se ljudi drze svog rasporeda.. :klapklap: pls ljudovi...
Citat:

naravno, ali po stoiprvi put..ako je grupa vec puna da punija nemre bit...pa zasto se ljudi guraju ako vec imaju svoj raspored????????????????????????
ista prica na ma3 jucer....asist.meu je zamijenila asist.petra..i sto je napravila nekoicina ljudi....cim je petra usla, oni se pokupili van..mislim, da ako netko ima zarku zelju se prebaciti u drugu grupu...nek napise molbu...
evo, ja sa, recimo na svojim vjezbama jucer pisala na koljenima, jer je cijela jedna klupa bila ispunjena ljudima iz prve grupe, koji kontinuirano dolaze na vjezbe [l-ž]....mislim, ljudi, dodite, nije bed, stvarno..ali, ipak... nas i ovak i onak vec hrrrrrrrpppppppppppaaaa... Kuku-lele!!!
inace, pozdravljam zamolbu asist.Radovcic da se ljudi drze svog rasporeda.. Toooooo, majstoreeeee! pls ljudovi...

pecina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
62 = 85 - 23

PostPostano: 15:28 čet, 13. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Meri"][quote]
[/quote]

evo, ja sa, recimo na svojim vjezbama jucer pisala na koljenima, jer je cijela jedna klupa bila ispunjena ljudima iz prve grupe, koji kontinuirano dolaze na vjezbe [l-ž]....mislim, ljudi, dodite, nije bed, stvarno..ali, ipak... nas i ovak i onak vec hrrrrrrrpppppppppppaaaa... :kuku:
inace, pozdravljam zamolbu asist.Radovcic da se ljudi drze svog rasporeda.. :klapklap: pls ljudovi...[/quote]
Bas tako.

Inace smatram po postovima da me se nije u potpunosti razumjelo. Meni ne smetaju ti iz druge grupe ni ponavljači. Meni smeta što našu već dupkom punu grupu, još nepotrebno pune kolege s druge grupe. Neka dođu ali ako vide da je sve popunjeno do kraja, zašto još puniti.

Ja nisam gnjevan, više razočaran s takvom situacijom. Jer postavlja se pitanje ocu li ja sad ici na svoje vjezbe u nadi da cu doci na vrijeme i uhvatit mjesto pa dolaziti na vježbe od druge grupe da nadoknadim ako ne uspijem? Evo nesi komentira da je to normalna stvar već niz godina a ja vas pitam, zašto se to ne popravi? Nećemo uvijek biti apatični prema, očito, trajnim problemima.

Ja ne namjeravam nikoga uvrijediti i to mi nije bila namjera,

[quote="vsego"]
To JE problem koji bi, IMO, trebalo rijesiti vodstvo Fakulteta... [/quote]
Apsolutno se slazem.
Meri (napisa):
Citat:

evo, ja sa, recimo na svojim vjezbama jucer pisala na koljenima, jer je cijela jedna klupa bila ispunjena ljudima iz prve grupe, koji kontinuirano dolaze na vjezbe [l-ž]....mislim, ljudi, dodite, nije bed, stvarno..ali, ipak... nas i ovak i onak vec hrrrrrrrpppppppppppaaaa... Kuku-lele!!!
inace, pozdravljam zamolbu asist.Radovcic da se ljudi drze svog rasporeda.. Toooooo, majstoreeeee! pls ljudovi...

Bas tako.

Inace smatram po postovima da me se nije u potpunosti razumjelo. Meni ne smetaju ti iz druge grupe ni ponavljači. Meni smeta što našu već dupkom punu grupu, još nepotrebno pune kolege s druge grupe. Neka dođu ali ako vide da je sve popunjeno do kraja, zašto još puniti.

Ja nisam gnjevan, više razočaran s takvom situacijom. Jer postavlja se pitanje ocu li ja sad ici na svoje vjezbe u nadi da cu doci na vrijeme i uhvatit mjesto pa dolaziti na vježbe od druge grupe da nadoknadim ako ne uspijem? Evo nesi komentira da je to normalna stvar već niz godina a ja vas pitam, zašto se to ne popravi? Nećemo uvijek biti apatični prema, očito, trajnim problemima.

Ja ne namjeravam nikoga uvrijediti i to mi nije bila namjera,

vsego (napisa):

To JE problem koji bi, IMO, trebalo rijesiti vodstvo Fakulteta...

Apsolutno se slazem.

[Vrh]
akki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 2 - 3

PostPostano: 15:42 čet, 13. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Htjela bih samo naglasit, da iako se dotična asistentica nije spominjala na forumu prošle godine mislim da je dovoljno govorilo to što se na njenim vježbama u drugom semestru pojavljivalo najviše 20tak ljudi dok su vježbe asistentice Bombardeli bile uvijek popunjene.

Pokušavala sam pratiti vježbe jer su bile dio mog rasporeda, ali moram priznat da je asistentica vrlo nesigurna i tiha dok predaje, ali je uvijek spremna odgovorit na pitanja pojedinaca i odreagirat na njihove dobacke.

Mislim da nije u redu krivit studente koji pokušavaju, kao i vi, slušati kvalitetne i razumljive vježbe.

A šta se tiče anketa na kraju, zar se po broju anketa nije moglo ustvrditi koliko studenata pohađa koje vježbe?
Htjela bih samo naglasit, da iako se dotična asistentica nije spominjala na forumu prošle godine mislim da je dovoljno govorilo to što se na njenim vježbama u drugom semestru pojavljivalo najviše 20tak ljudi dok su vježbe asistentice Bombardeli bile uvijek popunjene.

Pokušavala sam pratiti vježbe jer su bile dio mog rasporeda, ali moram priznat da je asistentica vrlo nesigurna i tiha dok predaje, ali je uvijek spremna odgovorit na pitanja pojedinaca i odreagirat na njihove dobacke.

Mislim da nije u redu krivit studente koji pokušavaju, kao i vi, slušati kvalitetne i razumljive vježbe.

A šta se tiče anketa na kraju, zar se po broju anketa nije moglo ustvrditi koliko studenata pohađa koje vježbe?

tamo gdje si bio i kamo se čezneš vratiti....
Go go go!!! #Lil angel
[Vrh]
fenchurch
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

25 = 33 - 8

PostPostano: 15:56 čet, 13. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni ipak neke stvari jos nisu jasne

1. jucer je na vjezbama ma3, ucionica bila ispunjena vec 16:01. ja sam uspjela uhvatiti mjesto u zadnjoj klupi i to kao peta osoba u klupi. nakon sto sam se vratila sa pauze, tj. nakon sto se petra pojavila umjesto mee, u ucionici je bilo normalan broj ljudi, i cak 4-5 mjesta prazno. Ako je stvar u terminima, zasto jednostavno nisu svi ostali? s druge strane svoj sat vjezbi je petra odrzala u utorak, tako da su ti koji su otisli, nepovratno izgubili taj sat. Ako im nije vazno prisustvovanje na vjezbama, zasto dolaze?

2. lani u vrijeme dok su bili aktualni izbori za sz, na plakatima su se pojavili tekstovi tipa "je li vam dosta.. ", i medju ostalim problemima nabrojen je problem guzvanja u predavaonicama/ucionicama na drugoj godini. Pa eto meni nije jasno zasto je to onda bio problem a sad nije (nesi i neki drugi kazu da je to skroz normalno). I ako se to ne priznaje kao problem od strane studentskih predstavnika, ja ponizno pitam (bez svadjalackog tona) kome dalje da se obratimo za rjesavanje tog problema? btw, znam da mi je ovo slab argument, jer je u ono vrijeme (izbora) bilo koja alternativa bila bolja od bezjaka, tako da bi glasala za opoziciju bez obzira na obecanja :)

3. koliko sam ja upoznata ovaj topic je bio zapocet u namjeri da se skrene paznja na jedan problem, i da se to pokusa rjesiti, a ne kao linc ljudi s drugih grupa i ponavljaca. (makar je to raspjevani_opat malo zaostrio). Zato bi htjela cuti stranu drugih, i samih asistenata.

4. sto se mene tice, ako je mea voljna promjeniti termin vjezbi, tako da mozemo ici u vecu prostoriju, pa da svi stanemo unutra, ja sam za.. ali da li mea zeli na sebe preuzeti 70% studenata druge godine? a onda se opet postavlja pitanje hoce li taj novi termin pasati ljudima koji su promjenili grupu radi termina..

5. sto se tice vjezbi iz kombinatorike, i ja sam pokusala otici na tudje vjezbe iz kombinatorike, dijelom zbog toga sta nam je ionako isti asistent, i sto je raniji termin, ali i dijelom zbog toga sto sam se zeljela osvetiti drugoj grupi za njihovo ponasanje. nisam nasla mjesto, nikom nista otisla sam i pricekala svoje vjezbe, jer ipak sam toliko razmazena da zelim imati radno mjesto na vjezbama tj. stol i stolicu.

i jos jedan mali komentar na kraju, po mom misljenju se ovdje vodi rasprava u prazno, samo se javljaju "osteceni" i podrzavaju jedni druge, malo se (nazovimo to tako) odgovornih javilo. i uopce konstruktivnih rjesenja predlozilo.

e i jos nesto, razlika od 15 studenata cini razliku u kvaliteti vjezbi (nije to tako mali broj), ako se po bolonji predvidja idealni slucaj da ide 20ak studenata na jednog asistenta.
ali jednu stvar ipak zamjeram kolegama druge grupe, a to je sto su svoj problem ("lose asistentice") isli rjesiti linijom manjeg otpora tj. odlaskom na druge vjezbe, a nisu pokusali konkretno rjesiti svoj problem, mozda nekakvim razgovorom s asistenticom. time bi poradili na poboljsanju kadrova na ovom fakultetu.

toliko od mene :)
meni ipak neke stvari jos nisu jasne

1. jucer je na vjezbama ma3, ucionica bila ispunjena vec 16:01. ja sam uspjela uhvatiti mjesto u zadnjoj klupi i to kao peta osoba u klupi. nakon sto sam se vratila sa pauze, tj. nakon sto se petra pojavila umjesto mee, u ucionici je bilo normalan broj ljudi, i cak 4-5 mjesta prazno. Ako je stvar u terminima, zasto jednostavno nisu svi ostali? s druge strane svoj sat vjezbi je petra odrzala u utorak, tako da su ti koji su otisli, nepovratno izgubili taj sat. Ako im nije vazno prisustvovanje na vjezbama, zasto dolaze?

2. lani u vrijeme dok su bili aktualni izbori za sz, na plakatima su se pojavili tekstovi tipa "je li vam dosta.. ", i medju ostalim problemima nabrojen je problem guzvanja u predavaonicama/ucionicama na drugoj godini. Pa eto meni nije jasno zasto je to onda bio problem a sad nije (nesi i neki drugi kazu da je to skroz normalno). I ako se to ne priznaje kao problem od strane studentskih predstavnika, ja ponizno pitam (bez svadjalackog tona) kome dalje da se obratimo za rjesavanje tog problema? btw, znam da mi je ovo slab argument, jer je u ono vrijeme (izbora) bilo koja alternativa bila bolja od bezjaka, tako da bi glasala za opoziciju bez obzira na obecanja Smile

3. koliko sam ja upoznata ovaj topic je bio zapocet u namjeri da se skrene paznja na jedan problem, i da se to pokusa rjesiti, a ne kao linc ljudi s drugih grupa i ponavljaca. (makar je to raspjevani_opat malo zaostrio). Zato bi htjela cuti stranu drugih, i samih asistenata.

4. sto se mene tice, ako je mea voljna promjeniti termin vjezbi, tako da mozemo ici u vecu prostoriju, pa da svi stanemo unutra, ja sam za.. ali da li mea zeli na sebe preuzeti 70% studenata druge godine? a onda se opet postavlja pitanje hoce li taj novi termin pasati ljudima koji su promjenili grupu radi termina..

5. sto se tice vjezbi iz kombinatorike, i ja sam pokusala otici na tudje vjezbe iz kombinatorike, dijelom zbog toga sta nam je ionako isti asistent, i sto je raniji termin, ali i dijelom zbog toga sto sam se zeljela osvetiti drugoj grupi za njihovo ponasanje. nisam nasla mjesto, nikom nista otisla sam i pricekala svoje vjezbe, jer ipak sam toliko razmazena da zelim imati radno mjesto na vjezbama tj. stol i stolicu.

i jos jedan mali komentar na kraju, po mom misljenju se ovdje vodi rasprava u prazno, samo se javljaju "osteceni" i podrzavaju jedni druge, malo se (nazovimo to tako) odgovornih javilo. i uopce konstruktivnih rjesenja predlozilo.

e i jos nesto, razlika od 15 studenata cini razliku u kvaliteti vjezbi (nije to tako mali broj), ako se po bolonji predvidja idealni slucaj da ide 20ak studenata na jednog asistenta.
ali jednu stvar ipak zamjeram kolegama druge grupe, a to je sto su svoj problem ("lose asistentice") isli rjesiti linijom manjeg otpora tj. odlaskom na druge vjezbe, a nisu pokusali konkretno rjesiti svoj problem, mozda nekakvim razgovorom s asistenticom. time bi poradili na poboljsanju kadrova na ovom fakultetu.

toliko od mene Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:11 čet, 13. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="akki"]A šta se tiče anketa na kraju, zar se po broju anketa nije moglo ustvrditi koliko studenata pohađa koje vježbe?[/quote]

Razlozi nepohadjanja vjezbi mogu biti jako razliciti. :? Recimo, na prof. smjeru, prosle godine je jedna moja grupa imala posjecenost od cca petero studenata, a druga od 30-35 (drzi se u praktikumu, pa su predvidjene grupe od 15-20 studenata). :-s Mislim da je jasno da nisam bio "totalno trul" prvima i "savrsen" drugima. ;) Jednostavno, jedan termin je bio puno privlacniji... :) Dakle, broj popunjenih anketnih listica ne znaci puno. :?

Ako su ocjene koje je dalo tih 20ak ljudi bile dobre, ako nitko pod opaske nije napisao "pretiha", "nesigurna" i stajaznam sto joj prigovarate, onda nitko od nadleznih ne moze znati da nesto ne valja, pa ne mozemo to ni popravljati. :|

[quote="pecina"]Meni ne smetaju ti iz druge grupe ni ponavljači. Meni smeta što našu već dupkom punu grupu, još nepotrebno pune kolege s druge grupe. Neka dođu ali ako vide da je sve popunjeno do kraja, zašto još puniti.[/quote]

A sto ako dodju dok jos nije puno? :-k Mogu li ja zakljuciti da je njima vise stalo, pa da vise zasluzuju biti na "vasim" vjezbama od vas? :-k

Ok, zabranimo im da dodju. :-s I onda ce i dalje biti prepuno. :| Sto onda? :grebgreb: Hocemo zabraniti dolazak svima koji su zakasnili ili po nekom trecem kriteriju? :-k

Sto s onima koji su to odslusali, ali nisu polozili, pa zele opet slusati? :-k Hocemo im to zabraniti, pa neka se snalaze kako znaju? :evil: Jako kolegijalan pristup... :roll:

[quote="pecina"]Evo nesi komentira da je to normalna stvar već niz godina a ja vas pitam, zašto se to ne popravi?[/quote]

A zasto bi se popravilo? :-k Na racun postova na nekom tamo opskurnom forumu i zbog redovitih prosvjeda [b]jednog ili dva[/b] studentska predstavnika? :roll:

Na koliko anketnih listica ste do sada napisali da ide veliki prigovor na prenapucenost, tj. neadekvatnost predavaonice? :-k A siguran sam da ste taj problem imali i na prvoj godini... :(

Morate shvatiti da se nece nitko boriti za vas, ako vi barem ne prigovorite gdje treba i kad treba! :prodike:

Organizirajte peticiju, pa ako ispadne da je - stajaznam - 70% studenata druge godine nezadovoljno prenatrpanoscu predavaonica, onda ce vasi predstavnici imati puno cvrscu poziciju kad se bore za vas. 8)

I ne, rjesenje nije da se medjusobno cupate k'o mala djeca "Ovo je moja grupa, idi na svoju!" :lol: Treba rijesiti primarni problem: prevelike grupe i/ili premale predavaonice u koje su te grupe smjestene! :D

Podsjecam na jos par stvari recenih ovdje na koja nitko iz "ostecene" grupe nije nista komentirao:
- abyssum: "nije istina da je masovno preseljenje studenata iz prve grupe u drugu. ja sam danas slušao vježbe sa drugom grupom i nije bilo tako puno ljudi iz moje grupe, mogao bi ih nabrojati na prste."
- Mr.Doe: "slična situacija se dogodila u utorak 11.10 na vježbama kombinatorike,kada je kojim čudom bila ispunjena predavaona 004, studentima iz grupe L-Ž iako su njihove vježbe bile nakon naših (tj. grupe A-K) ,konkretno u terminu od 15-17 sati. Zašto to tvrdim,zato što mi je to rekla kolegica iz grupe L-Ž koja jest sjedila pokraj mene i kazala mi,citiram: "Ne da nam se čekat još dva sata,pa smo došli na vaše vježbe." Činjenica jest da vježbe predaje isti asistent..."

:roll:

@fenchurch:

2. to je normalno, no i dalje se smatra problemom. :? Nadam se da je iz ovog sto upravo napisah jasnije da se neki trude to rijesiti, ali je malo tesko da to naprave sami... :(

4. Ne znam za Meu, ali meni je svejedno pricam li pred 90 ili pred 130 studenata. 8)

Eh, i nije se nitko od "odgovornih" javio (osim ako mislis da Nesi ili ja kupujemo stolove i stolce ili slazemo raspored :P).

[quote=""fenchurch"]jednu stvar ipak zamjeram kolegama druge grupe, a to je sto su svoj problem ("lose asistentice") isli rjesiti linijom manjeg otpora tj. odlaskom na druge vjezbe, a nisu pokusali konkretno rjesiti svoj problem, mozda nekakvim razgovorom s asistenticom. time bi poradili na poboljsanju kadrova na ovom fakultetu.[/quote]

[b]AKO[/b] je problem u asistentici, onda se u potpunosti slazem. =D> Razgovarati se moze i s voditeljem kolegija ili stud. predstavnicima, koji mogu razgovarati s kim treba, tako da nema straha od "exponiranja" ili tako neceg. 8)
akki (napisa):

Razlozi nepohadjanja vjezbi mogu biti jako razliciti. Confused Recimo, na prof. smjeru, prosle godine je jedna moja grupa imala posjecenost od cca petero studenata, a druga od 30-35 (drzi se u praktikumu, pa su predvidjene grupe od 15-20 studenata). Eh? Mislim da je jasno da nisam bio "totalno trul" prvima i "savrsen" drugima. Wink Jednostavno, jedan termin je bio puno privlacniji... Smile Dakle, broj popunjenih anketnih listica ne znaci puno. Confused

Ako su ocjene koje je dalo tih 20ak ljudi bile dobre, ako nitko pod opaske nije napisao "pretiha", "nesigurna" i stajaznam sto joj prigovarate, onda nitko od nadleznih ne moze znati da nesto ne valja, pa ne mozemo to ni popravljati. Neutral

pecina (napisa):
Meni ne smetaju ti iz druge grupe ni ponavljači. Meni smeta što našu već dupkom punu grupu, još nepotrebno pune kolege s druge grupe. Neka dođu ali ako vide da je sve popunjeno do kraja, zašto još puniti.

A sto ako dodju dok jos nije puno? Think Mogu li ja zakljuciti da je njima vise stalo, pa da vise zasluzuju biti na "vasim" vjezbama od vas? Think

Ok, zabranimo im da dodju. Eh? I onda ce i dalje biti prepuno. Neutral Sto onda? Kotacici rade 100 na sat Hocemo zabraniti dolazak svima koji su zakasnili ili po nekom trecem kriteriju? Think

Sto s onima koji su to odslusali, ali nisu polozili, pa zele opet slusati? Think Hocemo im to zabraniti, pa neka se snalaze kako znaju? Evil or Very Mad Jako kolegijalan pristup... Rolling Eyes

pecina (napisa):
Evo nesi komentira da je to normalna stvar već niz godina a ja vas pitam, zašto se to ne popravi?

A zasto bi se popravilo? Think Na racun postova na nekom tamo opskurnom forumu i zbog redovitih prosvjeda jednog ili dva studentska predstavnika? Rolling Eyes

Na koliko anketnih listica ste do sada napisali da ide veliki prigovor na prenapucenost, tj. neadekvatnost predavaonice? Think A siguran sam da ste taj problem imali i na prvoj godini... Sad

Morate shvatiti da se nece nitko boriti za vas, ako vi barem ne prigovorite gdje treba i kad treba! Drzim prodike

Organizirajte peticiju, pa ako ispadne da je - stajaznam - 70% studenata druge godine nezadovoljno prenatrpanoscu predavaonica, onda ce vasi predstavnici imati puno cvrscu poziciju kad se bore za vas. Cool

I ne, rjesenje nije da se medjusobno cupate k'o mala djeca "Ovo je moja grupa, idi na svoju!" Laughing Treba rijesiti primarni problem: prevelike grupe i/ili premale predavaonice u koje su te grupe smjestene! Very Happy

Podsjecam na jos par stvari recenih ovdje na koja nitko iz "ostecene" grupe nije nista komentirao:
- abyssum: "nije istina da je masovno preseljenje studenata iz prve grupe u drugu. ja sam danas slušao vježbe sa drugom grupom i nije bilo tako puno ljudi iz moje grupe, mogao bi ih nabrojati na prste."
- Mr.Doe: "slična situacija se dogodila u utorak 11.10 na vježbama kombinatorike,kada je kojim čudom bila ispunjena predavaona 004, studentima iz grupe L-Ž iako su njihove vježbe bile nakon naših (tj. grupe A-K) ,konkretno u terminu od 15-17 sati. Zašto to tvrdim,zato što mi je to rekla kolegica iz grupe L-Ž koja jest sjedila pokraj mene i kazala mi,citiram: "Ne da nam se čekat još dva sata,pa smo došli na vaše vježbe." Činjenica jest da vježbe predaje isti asistent..."

Rolling Eyes

@fenchurch:

2. to je normalno, no i dalje se smatra problemom. Confused Nadam se da je iz ovog sto upravo napisah jasnije da se neki trude to rijesiti, ali je malo tesko da to naprave sami... Sad

4. Ne znam za Meu, ali meni je svejedno pricam li pred 90 ili pred 130 studenata. Cool

Eh, i nije se nitko od "odgovornih" javio (osim ako mislis da Nesi ili ja kupujemo stolove i stolce ili slazemo raspored Razz).

"fenchurch (napisa):
jednu stvar ipak zamjeram kolegama druge grupe, a to je sto su svoj problem ("lose asistentice") isli rjesiti linijom manjeg otpora tj. odlaskom na druge vjezbe, a nisu pokusali konkretno rjesiti svoj problem, mozda nekakvim razgovorom s asistenticom. time bi poradili na poboljsanju kadrova na ovom fakultetu.

AKO je problem u asistentici, onda se u potpunosti slazem. Applause Razgovarati se moze i s voditeljem kolegija ili stud. predstavnicima, koji mogu razgovarati s kim treba, tako da nema straha od "exponiranja" ili tako neceg. Cool

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 16:28 čet, 13. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fenchurch"]Pa eto meni nije jasno zasto je to onda bio problem a sad nije (nesi i neki drugi kazu da je to skroz normalno). I ako se to ne priznaje kao problem od strane studentskih predstavnika, ja ponizno pitam (bez svadjalackog tona) kome dalje da se obratimo za rjesavanje tog problema?[/quote]

ja nisam rekla da NIJE problem
i to nije bila predizborna kampanja...

to sto siroj javnosti nije poznato da mi zvocamo gdje stignemo, da po hodnicima pitamo 'hoce li ti stolci' da kolega Sorn slaze vase prigovore na papir i prosljeduje nekima koji zele isto tako pomoci u rjesavanju problema - ne znaci da nista ne radimo....

to sto je to dugotrajan proces, nije nasa krivnja....

eto, sad ocekujemo barem vise stolaca... .
apleiramo da se predavanj prebace u popodnevne termine i u 003.... nadajmo se da ce se nesto uspjeti realizirati....

kome se obratiti? ne znam... istim ljudima kojima mi kampiramo na glavi....

to sto rjesenja jos nema, ne znaci da ne postoje ljudi koji to pokusavaju rijesit...

i slazem se s vsegom, ako je jedini nacin da mi saznamo ista samo preko 2-3 usera na forumu, oprostite, ali to onda nije problem.... ako kuzite sto hocu reci.... slozite se i popisite probleme..... potpisite se..... to je papir s kojim mozemo mahati......

sto se tice Petre.... ja sam soobno s njom prosle godine razgovarala jos prije izbora.... bila sam slusala nesto UTBa..... u utorak sam bila na vjezbama iz ma3 kod nje.... moram reci da je poboljsanje jako vidljivo, i da su vjezbe sasvim normalne...
a to sto vise od POLA PREDAVAONE koja je krcata BLEBECE, SUSKA, PRICA - nije problem u Petri - vec u VAMA
smirite kolege, pa cete bolje cuti..... da je tisina, uz eventualno koji shush ja tvrdim da bi ju svi dobro vidjeli i razumjeli....

na vama je da se stisate - opate, koji zelis svoja prava - zamoli kolege da se stisaju - puno ti vise koristi da mozes CUTI sto ti predavac govori, nego dal ces pisati na klupi ili stolcu......

Petra nije od onih koji ce se izderati na vas da zasutite..... ona zeli svoj posao odraditi.... a to hoc eli ju cuti 10 ili 100 ljudi u ovom konkretnom slucaju nije do nje.... .
fenchurch (napisa):
Pa eto meni nije jasno zasto je to onda bio problem a sad nije (nesi i neki drugi kazu da je to skroz normalno). I ako se to ne priznaje kao problem od strane studentskih predstavnika, ja ponizno pitam (bez svadjalackog tona) kome dalje da se obratimo za rjesavanje tog problema?

ja nisam rekla da NIJE problem
i to nije bila predizborna kampanja...

to sto siroj javnosti nije poznato da mi zvocamo gdje stignemo, da po hodnicima pitamo 'hoce li ti stolci' da kolega Sorn slaze vase prigovore na papir i prosljeduje nekima koji zele isto tako pomoci u rjesavanju problema - ne znaci da nista ne radimo....

to sto je to dugotrajan proces, nije nasa krivnja....

eto, sad ocekujemo barem vise stolaca... .
apleiramo da se predavanj prebace u popodnevne termine i u 003.... nadajmo se da ce se nesto uspjeti realizirati....

kome se obratiti? ne znam... istim ljudima kojima mi kampiramo na glavi....

to sto rjesenja jos nema, ne znaci da ne postoje ljudi koji to pokusavaju rijesit...

i slazem se s vsegom, ako je jedini nacin da mi saznamo ista samo preko 2-3 usera na forumu, oprostite, ali to onda nije problem.... ako kuzite sto hocu reci.... slozite se i popisite probleme..... potpisite se..... to je papir s kojim mozemo mahati......

sto se tice Petre.... ja sam soobno s njom prosle godine razgovarala jos prije izbora.... bila sam slusala nesto UTBa..... u utorak sam bila na vjezbama iz ma3 kod nje.... moram reci da je poboljsanje jako vidljivo, i da su vjezbe sasvim normalne...
a to sto vise od POLA PREDAVAONE koja je krcata BLEBECE, SUSKA, PRICA - nije problem u Petri - vec u VAMA
smirite kolege, pa cete bolje cuti..... da je tisina, uz eventualno koji shush ja tvrdim da bi ju svi dobro vidjeli i razumjeli....

na vama je da se stisate - opate, koji zelis svoja prava - zamoli kolege da se stisaju - puno ti vise koristi da mozes CUTI sto ti predavac govori, nego dal ces pisati na klupi ili stolcu......

Petra nije od onih koji ce se izderati na vas da zasutite..... ona zeli svoj posao odraditi.... a to hoc eli ju cuti 10 ili 100 ljudi u ovom konkretnom slucaju nije do nje.... .

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 16:30 čet, 13. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

a sto se tice problema sa pojedinim asistentima, a da to NIJE uzrokovano kolegama koji blebecu umjesto da odu van blebetati.... javite se, porazgovarat cemo...

na kolege koji ometaju nastavu drugima svojim blebetanjem bi se trebale primjenjivati daleko ostrije mjere nego sto ih ova ustanova moze podnijeti :evil:

meni barem nije problem nijednom prof ili asistentu iznijeti probleme...... to je jedan od razloga zasto i jesam studentski predstavnik.....
a sto se tice problema sa pojedinim asistentima, a da to NIJE uzrokovano kolegama koji blebecu umjesto da odu van blebetati.... javite se, porazgovarat cemo...

na kolege koji ometaju nastavu drugima svojim blebetanjem bi se trebale primjenjivati daleko ostrije mjere nego sto ih ova ustanova moze podnijeti Evil or Very Mad

meni barem nije problem nijednom prof ili asistentu iznijeti probleme...... to je jedan od razloga zasto i jesam studentski predstavnik.....

steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 16:45 čet, 13. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[size=9]GRRR! Sad ste tu napucali 5-6 postova dok ja pisem svoj, pa kak da to pratim. :smokinghead:[/size]

Bok ljudi! :D

Jucer sam prof. T. Sikicu izmedju ostalih prigovora/problema proslijedio i ovaj, te je on rekao da ce sve proslijediti prodekanici za nastavu i da ce vidjeti sto sve mogu napraviti. Vjerujem da ce se nabaviti i jos nesto stolica za 101 i 110.

Al ja mislim da vi sami mozete najvise napravit sto me vraca na ono Zubovo:

Kak je vec Nesi rekla - nije kolegijano. Nekak mi je neprirodno ikome braniti da slusa neke vjezbe samo zato jer nije u toj grupi. Meni osobno prijeciti nekoga ako zeli vise nauciti nije opravdano guzvom, imenom na popisu ili cim vec. Makar na zalost time opet prijece druge u tome istome. Al ne mozete kriviti ljude ako zele imati jednaka "prava na znanje" tj. njegovo stjecanje. Bar si ja tak mislim. A i zapisano je u statutu Sveucilista... :tso: ;)

Jeste li razmisljali o tome da pomaknete termin tih vjezbi. 003 je slobodna svaki dan poslije 18h? Pa ce biti dovoljno mjesta za sve. To je normalna pojava. Stalno se dogadja. Dogovorite neki termin koji vam najbolje odgovara u vecoj predavaoni, kazete asistentu/ici (treba i njemu/njoj odgovarati), on/a ode do satnicara i stvar rijesena. :D

Al opet ne kuzim ak ljudi vele da je kod asis. Petre lijepo na vjezbama, kaj ti prebjezi [i]glume[/i], mozda su samo culi "glasine" od prije.. c, c, c.. Pa stvari se mjenjaju pipl. :roll:
GRRR! Sad ste tu napucali 5-6 postova dok ja pisem svoj, pa kak da to pratim. :smokinghead:

Bok ljudi! Very Happy

Jucer sam prof. T. Sikicu izmedju ostalih prigovora/problema proslijedio i ovaj, te je on rekao da ce sve proslijediti prodekanici za nastavu i da ce vidjeti sto sve mogu napraviti. Vjerujem da ce se nabaviti i jos nesto stolica za 101 i 110.

Al ja mislim da vi sami mozete najvise napravit sto me vraca na ono Zubovo:

Kak je vec Nesi rekla - nije kolegijano. Nekak mi je neprirodno ikome braniti da slusa neke vjezbe samo zato jer nije u toj grupi. Meni osobno prijeciti nekoga ako zeli vise nauciti nije opravdano guzvom, imenom na popisu ili cim vec. Makar na zalost time opet prijece druge u tome istome. Al ne mozete kriviti ljude ako zele imati jednaka "prava na znanje" tj. njegovo stjecanje. Bar si ja tak mislim. A i zapisano je u statutu Sveucilista... Trudim Se Objasniti... Wink

Jeste li razmisljali o tome da pomaknete termin tih vjezbi. 003 je slobodna svaki dan poslije 18h? Pa ce biti dovoljno mjesta za sve. To je normalna pojava. Stalno se dogadja. Dogovorite neki termin koji vam najbolje odgovara u vecoj predavaoni, kazete asistentu/ici (treba i njemu/njoj odgovarati), on/a ode do satnicara i stvar rijesena. Very Happy

Al opet ne kuzim ak ljudi vele da je kod asis. Petre lijepo na vjezbama, kaj ti prebjezi glume, mozda su samo culi "glasine" od prije.. c, c, c.. Pa stvari se mjenjaju pipl. Rolling Eyes

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 9:49 pet, 14. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Chick-fight oko klupe nije rjesenje. Rjesenje je, buduci da studenti obje grupe pate zbog prenatrpanih prostora na vjezbama koje slusaju, da odlucite sto bi moglo biti rjesenje (nekoliko ih je ovdje ponudjeno) i da zajedno to vokalizirate skupinom potpisa. Sirenje predavanja na popodnevne sate i vikend je nesto na sto bih ja da sam predavac jako nerado pristao i nesto sto nije a priori jasno da je u interesu dovoljnog broja studenata ([i]"oces sjedit na podu ili dolazit u subotu u 8h?"[/i]). Same ankete nisu jako veliki problem za koncipirati, malo su veci problem za izvesti. Imam nekog iskustva u tome O:), javite se, [url=www.cumez.org]Ćumez[/url] ([url=http://forum.cumez.org]forum[/url]) vam vjerovatno moze pomoci da imate jedno mjesto na kojem mozete sigurno ostaviti formulare za potpisivanje na kojem ce sjediti volonteri koji ce znati zainteresiranima reci sto je sto. Naravno, to nikako nije dovoljno, potrebno je polijepiti pinku upecatljivih letaka i gurati to ljudima kroz predavaonu dok je najnakrcanija :mrgreen:.

"Stariji" studenti vam mogu objasniti cijelu proceduru, mogu mozda cak i pripomoci u realizaciji, ali vokaliziranje primjedbi i zahtjeva ipak mora biti na vama da bi vasi studentski predstavnici uistinu imali dovoljno cvrst materijal za uvjeriti fakultetsko vijece da je dobro dolaziti subotom drzati predavanja :?
Chick-fight oko klupe nije rjesenje. Rjesenje je, buduci da studenti obje grupe pate zbog prenatrpanih prostora na vjezbama koje slusaju, da odlucite sto bi moglo biti rjesenje (nekoliko ih je ovdje ponudjeno) i da zajedno to vokalizirate skupinom potpisa. Sirenje predavanja na popodnevne sate i vikend je nesto na sto bih ja da sam predavac jako nerado pristao i nesto sto nije a priori jasno da je u interesu dovoljnog broja studenata ("oces sjedit na podu ili dolazit u subotu u 8h?"). Same ankete nisu jako veliki problem za koncipirati, malo su veci problem za izvesti. Imam nekog iskustva u tome Angel, javite se, Ćumez (forum) vam vjerovatno moze pomoci da imate jedno mjesto na kojem mozete sigurno ostaviti formulare za potpisivanje na kojem ce sjediti volonteri koji ce znati zainteresiranima reci sto je sto. Naravno, to nikako nije dovoljno, potrebno je polijepiti pinku upecatljivih letaka i gurati to ljudima kroz predavaonu dok je najnakrcanija Mr. Green.

"Stariji" studenti vam mogu objasniti cijelu proceduru, mogu mozda cak i pripomoci u realizaciji, ali vokaliziranje primjedbi i zahtjeva ipak mora biti na vama da bi vasi studentski predstavnici uistinu imali dovoljno cvrst materijal za uvjeriti fakultetsko vijece da je dobro dolaziti subotom drzati predavanja Confused

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink

Zadnja promjena: ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE; 9:55 pet, 14. 10. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:15 pet, 14. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Sirenje predavanja na popodnevne sate i vikend je nesto na sto bih ja da sam predavac jako nerado pristao i nesto sto nije a priori jasno da je u interesu dovoljnog broja studenata ([i]"oces sjedit na podu ili dolazit u subotu u 8h?"[/i]).[/quote]

To lako saznate tako da pitate predavaca. :D A korisnost za studente se lako vidi po broju potpisa. ;)

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Same ankete nisu jako veliki problem za koncipirati, malo su veci problem za izvesti. Imam nekog iskustva u tome O:), javite se, [url=www.cumez.org]Ćumez[/url] ([url=http://forum.cumez.org]forum[/url]) vam vjerovatno moze pomoci da imate jedno mjesto na kojem mozete sigurno ostaviti formulare za potpisivanje na kojem ce sjediti volonteri koji ce znati zainteresiranima reci sto je sto. Naravno, to nikako nije dovoljno, potrebno je polijepiti pinku upecatljivih letaka i gurati to ljudima kroz predavaonu dok je najnakrcanija :mrgreen:.[/quote]

Ne treba ici tako opsirno... :ccc: Potpisati trebaju samo [b]zainteresirani[/b] studenti, dakle oni koji pohadjaju te vjezbe. 8)

Drugim rijecima, dosta je da se slozi zahtjev i da pustite papir da ide kroz grupu da se studenti potpisu. :gg:

No, mislim da je stvar pristojnosti i korektnosti posavjetovati se s asistent(ic)om, ukoliko mislite traziti promjenu termina. :)
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
Sirenje predavanja na popodnevne sate i vikend je nesto na sto bih ja da sam predavac jako nerado pristao i nesto sto nije a priori jasno da je u interesu dovoljnog broja studenata ("oces sjedit na podu ili dolazit u subotu u 8h?").

To lako saznate tako da pitate predavaca. Very Happy A korisnost za studente se lako vidi po broju potpisa. Wink

ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
Same ankete nisu jako veliki problem za koncipirati, malo su veci problem za izvesti. Imam nekog iskustva u tome Angel, javite se, Ćumez (forum) vam vjerovatno moze pomoci da imate jedno mjesto na kojem mozete sigurno ostaviti formulare za potpisivanje na kojem ce sjediti volonteri koji ce znati zainteresiranima reci sto je sto. Naravno, to nikako nije dovoljno, potrebno je polijepiti pinku upecatljivih letaka i gurati to ljudima kroz predavaonu dok je najnakrcanija Mr. Green.

Ne treba ici tako opsirno... Ccc.... Sram te bilo... Potpisati trebaju samo zainteresirani studenti, dakle oni koji pohadjaju te vjezbe. Cool

Drugim rijecima, dosta je da se slozi zahtjev i da pustite papir da ide kroz grupu da se studenti potpisu. Mr Green being very Greeen indeed

No, mislim da je stvar pristojnosti i korektnosti posavjetovati se s asistent(ic)om, ukoliko mislite traziti promjenu termina. Smile

[Vrh]
Christina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 1

PostPostano: 9:44 sub, 15. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo sam htjela skrenuti pažnju kolegama koji napadaju ljude koji dođu na njihove vježbe :( da puno studenata, kao i ja, uz fax još i radi...
teško je iskombinirati raspored za posao i fax :x
što se tiče predavanja na dugoj godini nema izbora... jedan profesor u 003 :roll: samo dva termina vježbi :roll: nedovoljno mjesta :roll: asistenata :roll: a vidim i tolerancije...:noway:
Zasada se stvarno trudim ići na većinu 'svojih' vježbi, ali neke sam si prebacila na dugu grupu... :oops:
Možda se netko zbog toga i ljuti :evil: ali ja stvarno nemam izbora :angelgreen:
Samo sam htjela skrenuti pažnju kolegama koji napadaju ljude koji dođu na njihove vježbe Sad da puno studenata, kao i ja, uz fax još i radi...
teško je iskombinirati raspored za posao i fax Mad
što se tiče predavanja na dugoj godini nema izbora... jedan profesor u 003 Rolling Eyes samo dva termina vježbi Rolling Eyes nedovoljno mjesta Rolling Eyes asistenata Rolling Eyes a vidim i tolerancije...No way!
Zasada se stvarno trudim ići na većinu 'svojih' vježbi, ali neke sam si prebacila na dugu grupu... Embarassed
Možda se netko zbog toga i ljuti Evil or Very Mad ali ja stvarno nemam izbora Dobra strana Mr Greena

greeneyes
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 47 - 11

PostPostano: 10:53 sub, 15. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

znam da ponavljam vecinu stvari, al ukratko..

nije uopce stvar u 'mojim' i 'tudjim' vjezbama, nego u broju ljudi - na vjezbama isto ko i na predavanjima (o, hm, kajjaznam, recimo euklidski??) mislim, svi smo si mi relativo ok :zivili: , ne ljuti se niko na osobe s odredjenim prezimenom, :pusa: nego na situaciju opcenito.. da bilo koga pitas za biljeske il neke mislim da nebi bilo problema, bez obzira na slovo prezimena ;O)

mislim, ja imam malo cudni smisao za humor pa je meni sve to skupa zapravo smijesno - ona hrpetina ljudi koja uleti u recimo 001 prije neg kaj su ljudi ne izasli van nego se jos nisu ni digli sa stolaca.. ajme.. :bjezi: a izvjezbali budemo preciznost u bacanju torbi i biljeznica do savrsenstva he he ;O)

i da nastavim u tom stilu, rekla sam curama za moguce rjesenje tog problema: :noidea: lijepo svi profesori pricaju na mikrofon, a mi si nabavimo (ili nam nabave :navedi odgovarajucu grupu s faxa:) dalekozore i problem s citanjem s ploce i slusanjem rijesen.. ;O) :dance4:
znam da ponavljam vecinu stvari, al ukratko..

nije uopce stvar u 'mojim' i 'tudjim' vjezbama, nego u broju ljudi - na vjezbama isto ko i na predavanjima (o, hm, kajjaznam, recimo euklidski??) mislim, svi smo si mi relativo ok Zivili! , ne ljuti se niko na osobe s odredjenim prezimenom, Jos malo romantike na Forumu nego na situaciju opcenito.. da bilo koga pitas za biljeske il neke mislim da nebi bilo problema, bez obzira na slovo prezimena ;O)

mislim, ja imam malo cudni smisao za humor pa je meni sve to skupa zapravo smijesno - ona hrpetina ljudi koja uleti u recimo 001 prije neg kaj su ljudi ne izasli van nego se jos nisu ni digli sa stolaca.. ajme.. Bjeeeeeeziiiiii!!! a izvjezbali budemo preciznost u bacanju torbi i biljeznica do savrsenstva he he ;O)

i da nastavim u tom stilu, rekla sam curama za moguce rjesenje tog problema: Danas nije moj dan lijepo svi profesori pricaju na mikrofon, a mi si nabavimo (ili nam nabave :navedi odgovarajucu grupu s faxa:) dalekozore i problem s citanjem s ploce i slusanjem rijesen.. ;O) Plesem twist

Don't judge what you don't understand..

// Disturbed: Fear
[Vrh]
raspjevani_opat
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 16

PostPostano: 13:21 sub, 15. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]a puno studenata, kao i ja, uz fax još i radi... [/quote]

svaka cast tebi i takvim studentima, al jeste li vi prvenstveno studenti ili radnici??
npr prosle godine je jedan decko trazio jednog profesora da mu odgodi usmeni samo zato jer je on to popodne kad ga je trebao imati, vec imao dogovoreni rad negdje. profesor mu je to odobrio al je bio bijesan kao ris i onda su nadrapali svi studenti koji su to popodne izasli na usmeni.

nikoga ja sad tu ne napadam vec samo kazem. znam jednog super covjeka koji radi i studira,njemu skidam kapu,al on nikada se ne zali zato sto radi...

meni smeta malo sto VELIK broj studenata ima stav 'mene je briga samo za mene. drugi moraju imati toleranciju prema mojim potrebama. moje potrebe svima moraju biti vazne. ako drugi ne postuju odredjene norme pohadjanja nastave pa zasto bih i ja.'
ja sam stavio par malo ostrijih postova i odmah me se karakterizira kao siledjiju,kao nekog negativca, a zasto?
mozda moj nastup i je bio malo agresivan(moja greska), ali smatram da nisam nista pogresno rekao. ako jesam ispravite me...

izgleda da ce se ovo zaista morati rjesavati razno raznim peticijama i sluzbenim, 'odvjetnickim' putevima sto je po meni tuzno jer smo se svi mogli dogovoriti i postivati odredjena pravila (npr ona koja pisu u rasporedu)...
Citat:
a puno studenata, kao i ja, uz fax još i radi...

svaka cast tebi i takvim studentima, al jeste li vi prvenstveno studenti ili radnici??
npr prosle godine je jedan decko trazio jednog profesora da mu odgodi usmeni samo zato jer je on to popodne kad ga je trebao imati, vec imao dogovoreni rad negdje. profesor mu je to odobrio al je bio bijesan kao ris i onda su nadrapali svi studenti koji su to popodne izasli na usmeni.

nikoga ja sad tu ne napadam vec samo kazem. znam jednog super covjeka koji radi i studira,njemu skidam kapu,al on nikada se ne zali zato sto radi...

meni smeta malo sto VELIK broj studenata ima stav 'mene je briga samo za mene. drugi moraju imati toleranciju prema mojim potrebama. moje potrebe svima moraju biti vazne. ako drugi ne postuju odredjene norme pohadjanja nastave pa zasto bih i ja.'
ja sam stavio par malo ostrijih postova i odmah me se karakterizira kao siledjiju,kao nekog negativca, a zasto?
mozda moj nastup i je bio malo agresivan(moja greska), ali smatram da nisam nista pogresno rekao. ako jesam ispravite me...

izgleda da ce se ovo zaista morati rjesavati razno raznim peticijama i sluzbenim, 'odvjetnickim' putevima sto je po meni tuzno jer smo se svi mogli dogovoriti i postivati odredjena pravila (npr ona koja pisu u rasporedu)...

[Vrh]
greeneyes
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 47 - 11

PostPostano: 14:39 sub, 15. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ovo je off topic, al r_o, mislim stvarno..

[quote]svaka cast tebi i takvim studentima, al jeste li vi prvenstveno studenti ili radnici?? [/quote]

ti ak se ne varam primas drzavnu stipendiju, koja nije mala.. i jos zivis u zg, za razliku od vecine studenata.. jesi ti svjestan kolko je skupo studirati?? cak i ak ne placas godinu.. i sad pitas koje im je prvo, rad ili studij? a kaj ak je prvo uvjet za drugo? da i nije, nemres tak.. i recimo, to da su ljudi zbog posla promijenili grupu je DEFINITIVNO bolji razlog od recimo prerano mi je za buditi se ujutro.. makar je rezultat isti.. ma, rekoh gore, promjena grupa je najmanji od svih problema..

[quote]mozda moj nastup i je bio malo agresivan(moja greska) [/quote]

i kaj onda? nemoj se sad tu zbog toga ispricavati i kog ti vrapca smeta dal si okarakteriziran ko bad guy kad si napisal ono kaj mislis?? (ja se inace slazem s vecinom toga kaj si napisal, da se razumijemo) nije tvoja 'greska' da si iznerviran zbog svega toga kaj se dogadja..

[quote]svi mogli dogovoriti i postivati odredjena pravila [/quote]

znas kaj vele za pravila ;O) plus, svi smo mi ljudi, a moglo bi se reci da je u genetickom kodu zapisano da se prvo brines za sebe, kolko god mi to probali izbjeci..

ajde, polako, bude bolje ;O) zivciranje nist ne mijenja ovak i onak..
ovo je off topic, al r_o, mislim stvarno..

Citat:

ti ak se ne varam primas drzavnu stipendiju, koja nije mala.. i jos zivis u zg, za razliku od vecine studenata.. jesi ti svjestan kolko je skupo studirati?? cak i ak ne placas godinu.. i sad pitas koje im je prvo, rad ili studij? a kaj ak je prvo uvjet za drugo? da i nije, nemres tak.. i recimo, to da su ljudi zbog posla promijenili grupu je DEFINITIVNO bolji razlog od recimo prerano mi je za buditi se ujutro.. makar je rezultat isti.. ma, rekoh gore, promjena grupa je najmanji od svih problema..

Citat:
mozda moj nastup i je bio malo agresivan(moja greska)

i kaj onda? nemoj se sad tu zbog toga ispricavati i kog ti vrapca smeta dal si okarakteriziran ko bad guy kad si napisal ono kaj mislis?? (ja se inace slazem s vecinom toga kaj si napisal, da se razumijemo) nije tvoja 'greska' da si iznerviran zbog svega toga kaj se dogadja..

Citat:
svi mogli dogovoriti i postivati odredjena pravila

znas kaj vele za pravila ;O) plus, svi smo mi ljudi, a moglo bi se reci da je u genetickom kodu zapisano da se prvo brines za sebe, kolko god mi to probali izbjeci..

ajde, polako, bude bolje ;O) zivciranje nist ne mijenja ovak i onak..

Don't judge what you don't understand..

// Disturbed: Fear
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum