Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:02 pet, 10. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Da li ti mačka ima nekakve igračke koje grize ili neki predmet koji je namjenjen da si oštri pandže na njemu i da ga gricka?
Ako nema, lako moguće da je i u tome stvar - čeljusti predatora su drugačije oblikovane od čeljusti svejeda i biljojeda, uže su i "zaoštrenije" i imaju malo drugačiju strukturu mišića i ako te mišiće mačka redovito ne koristi (a pretpostavljam da ne koristi puno jer kažeš da živi u stanu), oni oslabe do te granice da nemogu više držati masivni zub poput očnjaka.
No ako ti se mačka redovito hrani, ako je vesela i ako je onakva kakva inače je, onda ne bi trebala imati razloga za brigu. Kada su mačke bolesne, obično to pokazuju tako da jako puno miruju, ništa im se neda raditi, jedva se hrane, slabo komuniciraju, ne spavaju...
Prošao sam sve i svašta sa svojim mačkama, od vađenja metka od zračnice, do šuge, trovanja, mačije gripe i crvi, i uvijek daju čovjeku do znanja da nešto nije u redu.
Stvar je sad dalje u čovjeku da li je dovoljno obziran da primjeti, a vidim da si ti i preobzirna :)
Da li ti mačka ima nekakve igračke koje grize ili neki predmet koji je namjenjen da si oštri pandže na njemu i da ga gricka?
Ako nema, lako moguće da je i u tome stvar - čeljusti predatora su drugačije oblikovane od čeljusti svejeda i biljojeda, uže su i "zaoštrenije" i imaju malo drugačiju strukturu mišića i ako te mišiće mačka redovito ne koristi (a pretpostavljam da ne koristi puno jer kažeš da živi u stanu), oni oslabe do te granice da nemogu više držati masivni zub poput očnjaka.
No ako ti se mačka redovito hrani, ako je vesela i ako je onakva kakva inače je, onda ne bi trebala imati razloga za brigu. Kada su mačke bolesne, obično to pokazuju tako da jako puno miruju, ništa im se neda raditi, jedva se hrane, slabo komuniciraju, ne spavaju...
Prošao sam sve i svašta sa svojim mačkama, od vađenja metka od zračnice, do šuge, trovanja, mačije gripe i crvi, i uvijek daju čovjeku do znanja da nešto nije u redu.
Stvar je sad dalje u čovjeku da li je dovoljno obziran da primjeti, a vidim da si ti i preobzirna
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
luce Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:27 pon, 20. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="bily"]
[quote="Ana"]Ma tuguju! Moja, kad god mama (ili ja - kaže mi mama ;)) ode(m) na par dana, mijauče pred vratima po cijele dane. Baš kao da je doziva :)
I čim dođem kući, s faksa npr., počne skakati po stanu, iako se tek probudila :) Baš kao da je sretna što sam ponovo tu (a možda joj je samo dosadno ;))[/quote]
na ovo necu nista reci nego cu ti dat samo savjet ajde daj macu nekome ko nije u tvojoj obitelji na nekih mjesec ili dva neka se dobro brine za nju i ja ti garantiram kad dodes nakon tog perioda po nju nece te se ni sjetit jer mace su takva bica dom im je ono di imaju sve....i od tuda se ne micu al sve u svemu to je slatko :lol:
[/quote]
Moram rec da to ne vridi za sve mace, jer moj macak, koji me ne vidi i po par tjedana se svaki put odusevi kad dodjem doma. Mater mi prica da i dan danas, iako san u zg-u vec godinu i po, zna stat isprid vrata moje sobe, dok ga ona ne pusti unutra, kad samo udje, vidi da me nema i izadje van. :(
bily (napisa): |
Ana (napisa): | Ma tuguju! Moja, kad god mama (ili ja - kaže mi mama ) ode(m) na par dana, mijauče pred vratima po cijele dane. Baš kao da je doziva
I čim dođem kući, s faksa npr., počne skakati po stanu, iako se tek probudila Baš kao da je sretna što sam ponovo tu (a možda joj je samo dosadno ) |
na ovo necu nista reci nego cu ti dat samo savjet ajde daj macu nekome ko nije u tvojoj obitelji na nekih mjesec ili dva neka se dobro brine za nju i ja ti garantiram kad dodes nakon tog perioda po nju nece te se ni sjetit jer mace su takva bica dom im je ono di imaju sve....i od tuda se ne micu al sve u svemu to je slatko
|
Moram rec da to ne vridi za sve mace, jer moj macak, koji me ne vidi i po par tjedana se svaki put odusevi kad dodjem doma. Mater mi prica da i dan danas, iako san u zg-u vec godinu i po, zna stat isprid vrata moje sobe, dok ga ona ne pusti unutra, kad samo udje, vidi da me nema i izadje van.
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
Postano: 17:12 pon, 20. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="luce"]
Moram rec da to ne vridi za sve mace, jer moj macak, koji me ne vidi i po par tjedana se svaki put odusevi kad dodjem doma. Mater mi prica da i dan danas, iako san u zg-u vec godinu i po, zna stat isprid vrata moje sobe, dok ga ona ne pusti unutra, kad samo udje, vidi da me nema i izadje van. :([/quote]
Kako slatko... :) Ja već nekoliko mjeseci imam mačka. Prije nisam voljela mačke, ali sam ga spletom okolnosti dobila i toliko sam ga zavoljela da ga ne bih mijenjala nizašto. :)
luce (napisa): |
Moram rec da to ne vridi za sve mace, jer moj macak, koji me ne vidi i po par tjedana se svaki put odusevi kad dodjem doma. Mater mi prica da i dan danas, iako san u zg-u vec godinu i po, zna stat isprid vrata moje sobe, dok ga ona ne pusti unutra, kad samo udje, vidi da me nema i izadje van.  |
Kako slatko... Ja već nekoliko mjeseci imam mačka. Prije nisam voljela mačke, ali sam ga spletom okolnosti dobila i toliko sam ga zavoljela da ga ne bih mijenjala nizašto.
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:53 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="luce"]
Moram rec da to ne vridi za sve mace, jer moj macak, koji me ne vidi i po par tjedana se svaki put odusevi kad dodjem doma. Mater mi prica da i dan danas, iako san u zg-u vec godinu i po, zna stat isprid vrata moje sobe, dok ga ona ne pusti unutra, kad samo udje, vidi da me nema i izadje van. :([/quote]
ja i dalje tvrdim da vrijedi, ostavi je kod nekoga ko ce se brinut za nju tri mjeseca i onda ti dodi pa pogledaj koliko ce joj trebat da te se sjeti
macke su slatke u umiljate i svako ko im daje jest i paznju tamo ce se prislonit
inace moram komentirat da je ovo slatko od te tvoje mace.... :lol:
luce (napisa): |
Moram rec da to ne vridi za sve mace, jer moj macak, koji me ne vidi i po par tjedana se svaki put odusevi kad dodjem doma. Mater mi prica da i dan danas, iako san u zg-u vec godinu i po, zna stat isprid vrata moje sobe, dok ga ona ne pusti unutra, kad samo udje, vidi da me nema i izadje van.  |
ja i dalje tvrdim da vrijedi, ostavi je kod nekoga ko ce se brinut za nju tri mjeseca i onda ti dodi pa pogledaj koliko ce joj trebat da te se sjeti
macke su slatke u umiljate i svako ko im daje jest i paznju tamo ce se prislonit
inace moram komentirat da je ovo slatko od te tvoje mace....
_________________ NAJNERAZUMLJIVIJE JE NA OVOM SVIJETU STO JE ON RAZUMLJIV!!!!
Albert Einstein

|
|
[Vrh] |
|
|