Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:47 čet, 17. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="shokre"][quote="buba"][quote="shokre"]Ja sam u 003 prvi put primjetio da iz zadnjih redova ne vidim dobro i otisao si po naocale. Sa naocalama sam vidio sve super, tako da i tebi mozda nije problem u slabom osvjetljenju nego u neostrom vidu.[/quote]
Pričaš gluposti. Ja ni sa naočalama ne vidim ni iz prvog reda drugog dijela predavaone, a kamo li iz zadnjeg.[/quote]
To bi trebalo nesto reci o tvojim naocalama, a ne o mojem glupom pricanju, jer ja sa svojim naocalama vidim super-ostro i iz zadnje klupe, a bez naocala ne vidim ni iz 3. reda.[/quote]
I ja sa svojim naočalama u 002 i svim ne-amfiteatralim i ne obično-svjetlečim-žaruljnim predavaonama vidim [i]super-oštro[/i], pa ti sada sam zaključi.
[quote="vsego"]A mozda jednostavno ne pricate o istom predavanju? :-k Neki prof/asist pisu sitnije, neki krupnije, neki ljepse, neki manje lijepo,... :/[/quote]
[u]Uvod u matematiku[/u]
:arrow: prof. Tambača - srednje krupno, poprilično čitko
:arrow: asisten Čačić - dosta krupno, srednje čitko
[u]Analitička geometrija[/u]
:arrow: prof. Milin-Šipuš - trudi se stisnuti kredu i pisati krupnije svaki puta kada ju zamolimo i onda za 5min zaboravi :D pa opet piše po svom, ženski rukopis = jako čitko :D
:arrow: asistent Beroš - srednje krupno, veoma uredno 8)
[u]itd.[/u]
ZAKLJUČAK: Dalmatinci se trude! :lovegreen:
shokre (napisa): | buba (napisa): | shokre (napisa): | Ja sam u 003 prvi put primjetio da iz zadnjih redova ne vidim dobro i otisao si po naocale. Sa naocalama sam vidio sve super, tako da i tebi mozda nije problem u slabom osvjetljenju nego u neostrom vidu. |
Pričaš gluposti. Ja ni sa naočalama ne vidim ni iz prvog reda drugog dijela predavaone, a kamo li iz zadnjeg. |
To bi trebalo nesto reci o tvojim naocalama, a ne o mojem glupom pricanju, jer ja sa svojim naocalama vidim super-ostro i iz zadnje klupe, a bez naocala ne vidim ni iz 3. reda. |
I ja sa svojim naočalama u 002 i svim ne-amfiteatralim i ne obično-svjetlečim-žaruljnim predavaonama vidim super-oštro, pa ti sada sam zaključi.
vsego (napisa): | A mozda jednostavno ne pricate o istom predavanju? Neki prof/asist pisu sitnije, neki krupnije, neki ljepse, neki manje lijepo,...  |
Uvod u matematiku
prof. Tambača - srednje krupno, poprilično čitko
asisten Čačić - dosta krupno, srednje čitko
Analitička geometrija
prof. Milin-Šipuš - trudi se stisnuti kredu i pisati krupnije svaki puta kada ju zamolimo i onda za 5min zaboravi pa opet piše po svom, ženski rukopis = jako čitko
asistent Beroš - srednje krupno, veoma uredno
itd.
ZAKLJUČAK: Dalmatinci se trude!
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:44 čet, 17. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Martinab"]Zapocet cemo Vjeko i ja odbor za borbu za prava asistenata. Prva akcija ce nam biti da natjeramo sve studente koji njurgaju da pola sata pred nama pisu (ili crtaju! :farbfarb: ) po ploci s tim kredama. Onda cemo im se smijat kak ce se svi zaprasit s kredom, zamrljat sa spuzvom, upackat si traperice i polomit krede :D
Mislim da je to vazan dio edukacije svakog matematicara, osobito na prof smjeru.[/quote]
Svaka čast, Martina! :thumbup:
Zašto ne bi malo mi sjedili u "publici", a studenti da skaču pred pločom, mašu rukama, gube glas, znoje se, packaju se s kredom i tako to.
Zamisli samo,
:cackalica: :perezube:
umjesto
:prodike: :tso: :znoj: :anishock: :tso: :/ :bigshock: :fly: :doh: :neznam:
-----------
Zapravo, ja već polako probavam to provesti u djelo. Na svakim vježbama iz MA barem nekog prozovem na ploču, a desi se i da po nekoliko uzastopnih zadataka odgledam s prekriženim rukama naslonjen na zid. 8) Naravno, na veliku radost svekolikog pučanstva. :mrgreen:
------------
Inače, ja se manje-više držim ovog:
http://www.math.yale.edu/public_html/GSM/TeachInstr.html
Ovo su kao ful ozbiljne upute za držanje nastave.
Martinab (napisa): | Zapocet cemo Vjeko i ja odbor za borbu za prava asistenata. Prva akcija ce nam biti da natjeramo sve studente koji njurgaju da pola sata pred nama pisu (ili crtaju! ) po ploci s tim kredama. Onda cemo im se smijat kak ce se svi zaprasit s kredom, zamrljat sa spuzvom, upackat si traperice i polomit krede
Mislim da je to vazan dio edukacije svakog matematicara, osobito na prof smjeru. |
Svaka čast, Martina!
Zašto ne bi malo mi sjedili u "publici", a studenti da skaču pred pločom, mašu rukama, gube glas, znoje se, packaju se s kredom i tako to.
Zamisli samo,
umjesto
-----------
Zapravo, ja već polako probavam to provesti u djelo. Na svakim vježbama iz MA barem nekog prozovem na ploču, a desi se i da po nekoliko uzastopnih zadataka odgledam s prekriženim rukama naslonjen na zid. Naravno, na veliku radost svekolikog pučanstva.
------------
Inače, ja se manje-više držim ovog:
http://www.math.yale.edu/public_html/GSM/TeachInstr.html
Ovo su kao ful ozbiljne upute za držanje nastave.
|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:02 čet, 17. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Anđelčić"]A di su ta dobra stara vremena kad nam je vjekovac držao vježbe iz analize. Mogao si sve pročitati... :) A sad... :cry:[/quote]
A šta vam sad fali?
Nekim "sretnicima" držim opet. Iste zadatke, sve isto! Ne znam kako je njima. :roll:
Ipak, pazim da baš ne prodajem lanjske fore. :clown:
[quote="krcko"]Genetski modificirat alge kremenjasice tak da svijetle u mraku, pa od toga pravit kredu. Rasvjeta uopce ne bi bila potrebna, stedili bi hrpu struje.[/quote]
Ne znam jel bi to dobro radilo.
Zamisli: Mračna učionica, studenti sjede u mraku, nazire se asistentova silueta. Samo zadatak na ploči sablasno svijetli u mraku. Brrrrr. :fstein:
Anđelčić (napisa): | A di su ta dobra stara vremena kad nam je vjekovac držao vježbe iz analize. Mogao si sve pročitati... A sad...  |
A šta vam sad fali?
Nekim "sretnicima" držim opet. Iste zadatke, sve isto! Ne znam kako je njima.
Ipak, pazim da baš ne prodajem lanjske fore.
krcko (napisa): | Genetski modificirat alge kremenjasice tak da svijetle u mraku, pa od toga pravit kredu. Rasvjeta uopce ne bi bila potrebna, stedili bi hrpu struje. |
Ne znam jel bi to dobro radilo.
Zamisli: Mračna učionica, studenti sjede u mraku, nazire se asistentova silueta. Samo zadatak na ploči sablasno svijetli u mraku. Brrrrr.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 22:06 čet, 17. 11. 2005 Naslov: |
|
|
Super su!
Amerikanci su tak dobri u pisanju ocitog. "Ako se smjeskate cijeli dan, dan ce vam biti uspjesan!!" i sl.
Anyway, personal favourit mi je [quote] Read your students' evaluations and their comments at the url provided after the end of the semester.
Some of their remarks might be very reasonable, but even [b]a nasty and obnoxious comment[/b] may contain a useful information.
[/quote]
:rotfl:
A vic o vektorskom i skalarnom produktu, slonu, majmunu i kozi cu obavezno ispricat na Analitickoj geometriji (bas sad radimo to, tj samo ove produkte bez zivotinja) prvi sljedeci put kad budem imala neodoljivu potrebu ispast blesava pred 60 ljudi.
Super su!
Amerikanci su tak dobri u pisanju ocitog. "Ako se smjeskate cijeli dan, dan ce vam biti uspjesan!!" i sl.
Anyway, personal favourit mi je Citat: | Read your students' evaluations and their comments at the url provided after the end of the semester.
Some of their remarks might be very reasonable, but even a nasty and obnoxious comment may contain a useful information.
|
A vic o vektorskom i skalarnom produktu, slonu, majmunu i kozi cu obavezno ispricat na Analitickoj geometriji (bas sad radimo to, tj samo ove produkte bez zivotinja) prvi sljedeci put kad budem imala neodoljivu potrebu ispast blesava pred 60 ljudi.
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:17 pet, 18. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"]a da nabavite one ploče od nekog plastičnog materijala (ili takvog nečega) pa pišete sa flomasterima (...)[/quote]
Zato ću ja raditi u privatnoj školi - da nemam posla s kredom. 8)
Inače, ideja ti je odlična, samo kako to provesti? :-k
Možda kada bi se uvele takve ploče i flomiči samo u velike amfiteatralne predavaone (003, 004, 005), jer u ovim malima se tako i onako dosta dobro vidi kada su svi u istoj ravnini.
Lord Sirius (napisa): | a da nabavite one ploče od nekog plastičnog materijala (ili takvog nečega) pa pišete sa flomasterima (...) |
Zato ću ja raditi u privatnoj školi - da nemam posla s kredom.
Inače, ideja ti je odlična, samo kako to provesti?
Možda kada bi se uvele takve ploče i flomiči samo u velike amfiteatralne predavaone (003, 004, 005), jer u ovim malima se tako i onako dosta dobro vidi kada su svi u istoj ravnini.
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 13:03 pet, 18. 11. 2005 Naslov: |
|
|
Pisala sam i s tim flomicima i izmedu krede i flomica odlucno biram kredu. Flomici se trose, packaju bitno gore nego kreda, i nekad se ne mogu obrisat s ploce (cim se ona spuzva malo zmaze odmah sam mljacka taj flomic po ploci a nis ne obrise). Da ne govorim o tome da je bitno ugodnije gledati zelenu plocu nego vristeci bijelu.
Smartboard je fancy- ogromna ploca osjetljiva na dodir na kojoj ja pisem nekim stapicem, a sve se automatski savea u moj laptop prikopcan na plocu, studenti samo sjede i gledaju me, a poslje vjezbi ja jos dodam komentare u drugoj boji na ovo sto sam napisala na plocu i stavim sve skupa na web.
Pisala sam i s tim flomicima i izmedu krede i flomica odlucno biram kredu. Flomici se trose, packaju bitno gore nego kreda, i nekad se ne mogu obrisat s ploce (cim se ona spuzva malo zmaze odmah sam mljacka taj flomic po ploci a nis ne obrise). Da ne govorim o tome da je bitno ugodnije gledati zelenu plocu nego vristeci bijelu.
Smartboard je fancy- ogromna ploca osjetljiva na dodir na kojoj ja pisem nekim stapicem, a sve se automatski savea u moj laptop prikopcan na plocu, studenti samo sjede i gledaju me, a poslje vjezbi ja jos dodam komentare u drugoj boji na ovo sto sam napisala na plocu i stavim sve skupa na web.
|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:39 pet, 18. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Ignavia"][quote="Anđelčić"][quote="vjekovac"][quote="Anđelčić"]A di su ta dobra stara vremena kad nam je vjekovac držao vježbe iz analize. Mogao si sve pročitati... :) A sad... :cry:[/quote]
A šta vam sad fali?
[/quote]
Koji riješeni zadatak u biljci... :cry:[/quote]
ja se isto sa sjetom prisjecam tog predivnog zivotnog razdoblja... :inlove: :sadwave: :D
ma zapravo, meni su ful ok i sad vjezbe, ali nije isto...[/quote]
Vaaauuu! Sad sam stvarno dirnut! :D
Ali treba priznati da stil držanja predavanja/vježbi najvećim dijelom diktira sadržaj kolegija. Na prvoj godini se uče relativno osnovne stvari i satnica je sasvim komotna, tako da se sve stigne ispredavati u ležernom stilu, polako, uredno i krupno pisati po ploči, rješavati zadatke na licu mjesta i sl.
Kasnije je satnica dosta manja pa se stalno žuri s gradivom, očekuje se da studenti već sami mogu dosta toga raspisati, a i gradivo je složenije.
No to je normalno i to je u redu. Na prvoj godini se studenti još aklimatiziraju, a kasnije moraju malo osjetiti surovost života u (kao nekoj) ozbiljnoj matematici.
Ignavia (napisa): | Anđelčić (napisa): | vjekovac (napisa): | Anđelčić (napisa): | A di su ta dobra stara vremena kad nam je vjekovac držao vježbe iz analize. Mogao si sve pročitati... A sad...  |
A šta vam sad fali?
|
Koji riješeni zadatak u biljci...  |
ja se isto sa sjetom prisjecam tog predivnog zivotnog razdoblja... :sadwave:
ma zapravo, meni su ful ok i sad vjezbe, ali nije isto... |
Vaaauuu! Sad sam stvarno dirnut!
Ali treba priznati da stil držanja predavanja/vježbi najvećim dijelom diktira sadržaj kolegija. Na prvoj godini se uče relativno osnovne stvari i satnica je sasvim komotna, tako da se sve stigne ispredavati u ležernom stilu, polako, uredno i krupno pisati po ploči, rješavati zadatke na licu mjesta i sl.
Kasnije je satnica dosta manja pa se stalno žuri s gradivom, očekuje se da studenti već sami mogu dosta toga raspisati, a i gradivo je složenije.
No to je normalno i to je u redu. Na prvoj godini se studenti još aklimatiziraju, a kasnije moraju malo osjetiti surovost života u (kao nekoj) ozbiljnoj matematici.
|
|
[Vrh] |
|
Meri Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
hermione Forumaš(ica)

Spol: