Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
MystiC Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:56 pet, 16. 12. 2005 Naslov: Re: popravni kolokvij |
|
|
[quote="Gordan"][quote="MystiC"]znam da mora biti sta ce tocno ispisati, a ne sta bi trebalo ispisati[/quote]!?!?!?
za zadane ulazne podatke tj. nečiji JMBAG ili apsolutno bilo koii niz brojeva potoji jedno i samo jedno rješenje tog zadatka. dakle, il napišeš dobro ili ne :shock:[/quote]
ma znam...neznam, to mi je on onak ispricao preko telefona sta je napisao i koliko sam ga ja shvatila, tako je napisao. i sad sam vidjela zadatak i znam da mu nije tocno, ali...
mah...
:cry: :cry: :cry:
Gordan (napisa): | MystiC (napisa): | znam da mora biti sta ce tocno ispisati, a ne sta bi trebalo ispisati | !?!?!?
za zadane ulazne podatke tj. nečiji JMBAG ili apsolutno bilo koii niz brojeva potoji jedno i samo jedno rješenje tog zadatka. dakle, il napišeš dobro ili ne  |
ma znam...neznam, to mi je on onak ispricao preko telefona sta je napisao i koliko sam ga ja shvatila, tako je napisao. i sad sam vidjela zadatak i znam da mu nije tocno, ali...
mah...
|
|
[Vrh] |
|
vani Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:01 pet, 16. 12. 2005 Naslov: Re: popravni kolokvij |
|
|
[quote="MystiC"]
mah...
:cry: :cry: :cry:[/quote]
Hmm, to je bila moja grupa, a vjerujem da ih je bilo puno više. Pretpostavljam da je u drugim grupama bilo nešto malo drugačije, recimo izmijenjena granica u for petlji, umjesto i<9, i<=9.... itd. To nikako ne mora značiti da mu je zadatak netočan...
Ako pogledaš riješenja 4.zadatka s redovnog kolokvija vidjet ćeš da su različite grupe, za iste brojeve, davale potpuno drukčije rezultate...
MystiC (napisa): |
mah...
 |
Hmm, to je bila moja grupa, a vjerujem da ih je bilo puno više. Pretpostavljam da je u drugim grupama bilo nešto malo drugačije, recimo izmijenjena granica u for petlji, umjesto i<9, i⇐9.... itd. To nikako ne mora značiti da mu je zadatak netočan...
Ako pogledaš riješenja 4.zadatka s redovnog kolokvija vidjet ćeš da su različite grupe, za iste brojeve, davale potpuno drukčije rezultate...
|
|
[Vrh] |
|
MystiC Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:04 pet, 16. 12. 2005 Naslov: Re: popravni kolokvij |
|
|
ma znam, kuzim.
ali on nije napisao sta tocno ispisuje. tipa "ispisat ce 1 i 2"
nego ispisat ce nule, jedinice i dvojke.
nije napisao koliko nula, koliko jedinica, koliko dvojki... kuzis.
mislim jos uvijek postoji sansa da sam ja krivo shvatila preko telefona, ali sumnjam...
ma znam, kuzim.
ali on nije napisao sta tocno ispisuje. tipa "ispisat ce 1 i 2"
nego ispisat ce nule, jedinice i dvojke.
nije napisao koliko nula, koliko jedinica, koliko dvojki... kuzis.
mislim jos uvijek postoji sansa da sam ja krivo shvatila preko telefona, ali sumnjam...
|
|
[Vrh] |
|
vani Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:36 pet, 16. 12. 2005 Naslov: |
|
|
"Sto ce ispisati program?" je poprilicno jednoznacno pitanje, pogotovo sto je tocno taj zadatak (samo s malo drugacijim programom) bio na prvom kolokviju. :roll: Na zalost, tko ne zna uvrstiti konkretne brojeve u tako jednostavne algoritme, taj vec mjesec dana ne moze uopce pratiti nastavu, a kamoli nadati se da ce savladati kolegij. :( Zbog toga je taj zadatak zadrzan kao obavezan i zbog toga, ako prijatelj nije dobro rijesio, nece ni proci... :(
"Sto ce ispisati program?" je poprilicno jednoznacno pitanje, pogotovo sto je tocno taj zadatak (samo s malo drugacijim programom) bio na prvom kolokviju. Na zalost, tko ne zna uvrstiti konkretne brojeve u tako jednostavne algoritme, taj vec mjesec dana ne moze uopce pratiti nastavu, a kamoli nadati se da ce savladati kolegij. Zbog toga je taj zadatak zadrzan kao obavezan i zbog toga, ako prijatelj nije dobro rijesio, nece ni proci...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
MystiC Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vani Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:51 sub, 17. 12. 2005 Naslov: Re: popravni kolokvij |
|
|
[quote="MystiC"]znaci ako je on sada pao to racunarstvo i izgubio godinu, moze slusati i polagati ostale predmete i onda nagodinu slusat samo racunarstvo?[/quote]
Pa može slušati ostale predmete, a nagodinu mora ponovno upisati računarstvo.
Provjeri malo na drugim temama i forumima o tome, jer su po starom sistemu postojali uvjeti. Npr., ne možeš polagati Analizu 2, bez analize 1, linearnu 2 bez linearne 1...
Ne znam vrijedi li to još, vjerojatno da... E sad ako vrijedi treba provjeriti je li UUR uvjet za Programiranje, ako je automatski pada 2 predmeta.
MystiC (napisa): | znaci ako je on sada pao to racunarstvo i izgubio godinu, moze slusati i polagati ostale predmete i onda nagodinu slusat samo racunarstvo? |
Pa može slušati ostale predmete, a nagodinu mora ponovno upisati računarstvo.
Provjeri malo na drugim temama i forumima o tome, jer su po starom sistemu postojali uvjeti. Npr., ne možeš polagati Analizu 2, bez analize 1, linearnu 2 bez linearne 1...
Ne znam vrijedi li to još, vjerojatno da... E sad ako vrijedi treba provjeriti je li UUR uvjet za Programiranje, ako je automatski pada 2 predmeta.
|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:01 sub, 17. 12. 2005 Naslov: Re: popravni kolokvij |
|
|
[quote="vani"]Provjeri malo na drugim temama i forumima o tome, jer su po starom sistemu postojali uvjeti. Npr., ne možeš polagati Analizu 2, bez analize 1, linearnu 2 bez linearne 1...
Ne znam vrijedi li to još, vjerojatno da... E sad ako vrijedi treba provjeriti je li UUR uvjet za Programiranje, ako je automatski pada 2 predmeta.[/quote]
UUR [b]je[/b] uvjet za C ....
vani (napisa): | Provjeri malo na drugim temama i forumima o tome, jer su po starom sistemu postojali uvjeti. Npr., ne možeš polagati Analizu 2, bez analize 1, linearnu 2 bez linearne 1...
Ne znam vrijedi li to još, vjerojatno da... E sad ako vrijedi treba provjeriti je li UUR uvjet za Programiranje, ako je automatski pada 2 predmeta. |
UUR je uvjet za C ....
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:01 sub, 17. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Tocno, UuR je uvjet za C. :) Ako pogledate druge rasprave, to je jedan od vaznijih razloga zasto se i dalje inzistira na obaveznom 4. zadatku, dok je na ostala tri trebalo samo skupiti dovoljno bodova. 8)
Tocno, UuR je uvjet za C. Ako pogledate druge rasprave, to je jedan od vaznijih razloga zasto se i dalje inzistira na obaveznom 4. zadatku, dok je na ostala tri trebalo samo skupiti dovoljno bodova.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 3:30 ned, 18. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Mali info... :-s
U 4. zadatku petlja kaze:
[tt]for(i = 0; i [b][color=red]< 9[/color][/b]; i = i + 1)[/tt]
Dakle, petlja ne cita zadnju znamenku JMBAGa! :faint:
No, namjera nam nije bila porusiti studente na "sitnici" koju nece primijetiti; rijec je o sitnom tip-felleru (petlja je trebala citati cijeli JMBAG). :oops: Zbog toga, priznat cemo kao tocna rjesnja i ona u kojima [tt]i[/tt] "ide" od 0 do 9 (iako bi trebao "ici" samo do 8[i][/i]). :D
Ipak, oni koji su "isli" do 9 - pripazite ubuduce! ;)
P.S. Nisam ispravio puno, ali imam dojam da ce prolaznost na popravnom kolokviju biti >50%. :D Ali, nemojte me drzati za rijec; ipak sam ispravio samo manji dio... :)
Mali info...
for(i = 0; i < 9; i = i + 1)
Dakle, petlja ne cita zadnju znamenku JMBAGa!
No, namjera nam nije bila porusiti studente na "sitnici" koju nece primijetiti; rijec je o sitnom tip-felleru (petlja je trebala citati cijeli JMBAG). Zbog toga, priznat cemo kao tocna rjesnja i ona u kojima i "ide" od 0 do 9 (iako bi trebao "ici" samo do 8).
Ipak, oni koji su "isli" do 9 - pripazite ubuduce!
P.S. Nisam ispravio puno, ali imam dojam da ce prolaznost na popravnom kolokviju biti >50%. Ali, nemojte me drzati za rijec; ipak sam ispravio samo manji dio...
|
|
[Vrh] |
|
cvita Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:14 ned, 18. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Mali info... :-s
No, namjera nam nije bila porusiti studente na "sitnici" koju nece primijetiti; rijec je o sitnom tip-felleru (petlja je trebala citati cijeli JMBAG). :oops: Zbog toga, priznat cemo kao tocna rjesnja i ona u kojima [tt]i[/tt] "ide" od 0 do 9 (iako bi trebao "ici" samo do 8[i][/i]). :D
Ipak, oni koji su "isli" do 9 - pripazite ubuduce! ;)
P.S. Nisam ispravio puno, ali imam dojam da ce prolaznost na popravnom kolokviju biti >50%. :D Ali, nemojte me drzati za rijec; ipak sam ispravio samo manji dio... :)[/quote]
ja sam sve tocno uradio ali sam u cetvrtom, ''previdio'' da 0%3 je 0 s ostatkom nula (ja sam mislio da je ostatak 3)......uopce nisam razmisljao... a druga dva broja sam uredu ispisao...
Ja znam da sam pogriješio, ali mislim, da je prioritet da shvatimo zadatak, sto ja jesam 100%, zanima me kakve su mi sanse da prođem
vsego (napisa): | Mali info...
No, namjera nam nije bila porusiti studente na "sitnici" koju nece primijetiti; rijec je o sitnom tip-felleru (petlja je trebala citati cijeli JMBAG). Zbog toga, priznat cemo kao tocna rjesnja i ona u kojima i "ide" od 0 do 9 (iako bi trebao "ici" samo do 8).
Ipak, oni koji su "isli" do 9 - pripazite ubuduce!
P.S. Nisam ispravio puno, ali imam dojam da ce prolaznost na popravnom kolokviju biti >50%. Ali, nemojte me drzati za rijec; ipak sam ispravio samo manji dio...  |
ja sam sve tocno uradio ali sam u cetvrtom, ''previdio'' da 0%3 je 0 s ostatkom nula (ja sam mislio da je ostatak 3)......uopce nisam razmisljao... a druga dva broja sam uredu ispisao...
Ja znam da sam pogriješio, ali mislim, da je prioritet da shvatimo zadatak, sto ja jesam 100%, zanima me kakve su mi sanse da prođem
|
vani Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:02 ned, 18. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Mali info... :-s
No, namjera nam nije bila porusiti studente na "sitnici" koju nece primijetiti; rijec je o sitnom tip-felleru (petlja je trebala citati cijeli JMBAG). :oops: [/quote]
Mislim da je jasno da će ispisati 9 brojeva (0-8), zašto je nužno da učita cijeli JMBAG. Al kužim to vam je bio cilj...
Eee, po pravilima balkanjskog pali bi na sastavljanju kolokvija, bio to tipfeler ili ne. Ne razumijete kako radi for petlja. :D :D :D
NHF.
vsego (napisa): | Mali info...
No, namjera nam nije bila porusiti studente na "sitnici" koju nece primijetiti; rijec je o sitnom tip-felleru (petlja je trebala citati cijeli JMBAG). |
Mislim da je jasno da će ispisati 9 brojeva (0- , zašto je nužno da učita cijeli JMBAG. Al kužim to vam je bio cilj...
Eee, po pravilima balkanjskog pali bi na sastavljanju kolokvija, bio to tipfeler ili ne. Ne razumijete kako radi for petlja.
NHF.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:52 ned, 18. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="cvita"]ja sam sve tocno uradio ali sam u cetvrtom, ''previdio'' da 0%3 je 0 s ostatkom nula (ja sam mislio da je ostatak 3)......uopce nisam razmisljao... a druga dva broja sam uredu ispisao...
Ja znam da sam pogriješio, ali mislim, da je prioritet da shvatimo zadatak, sto ja jesam 100%, zanima me kakve su mi sanse da prođem[/quote]
Iskreno - ne znam. :? Ja imam nekog takvog (ali ne tebe), pa sam pitao profesore sto s takvima. :| Moguce je da ce reci da treba znati sto je ostatak pri dijeljenju (kako ti ostatak pri dijeljenju bilo kojeg broja s [b]3[/b] moze ispasti [b]3[/b]?!? :shock:), a moguce je i da ce reci da neka vam bude... :?
Ako "padnes", dodji na zalbe izvidjeti situaciju. 8)
[quote="vani"]Eee, po pravilima balkanjskog pali bi na sastavljanju kolokvija, bio to tipfeler ili ne. Ne razumijete kako radi for petlja.[/quote]
Samo ako dokazes da nismo namjerno izbacili tog zadnjeg. :P Moje "priznanje" gore se ne racuna... :PP
cvita (napisa): | ja sam sve tocno uradio ali sam u cetvrtom, ''previdio'' da 0%3 je 0 s ostatkom nula (ja sam mislio da je ostatak 3)......uopce nisam razmisljao... a druga dva broja sam uredu ispisao...
Ja znam da sam pogriješio, ali mislim, da je prioritet da shvatimo zadatak, sto ja jesam 100%, zanima me kakve su mi sanse da prođem |
Iskreno - ne znam. Ja imam nekog takvog (ali ne tebe), pa sam pitao profesore sto s takvima. Moguce je da ce reci da treba znati sto je ostatak pri dijeljenju (kako ti ostatak pri dijeljenju bilo kojeg broja s 3 moze ispasti 3?!? ), a moguce je i da ce reci da neka vam bude...
Ako "padnes", dodji na zalbe izvidjeti situaciju.
vani (napisa): | Eee, po pravilima balkanjskog pali bi na sastavljanju kolokvija, bio to tipfeler ili ne. Ne razumijete kako radi for petlja. |
Samo ako dokazes da nismo namjerno izbacili tog zadnjeg. Moje "priznanje" gore se ne racuna...
|
|
[Vrh] |
|
cvita Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|