Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

popravni kolokvij
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
MystiC
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
12 = 20 - 8

PostPostano: 21:56 pet, 16. 12. 2005    Naslov: Re: popravni kolokvij Citirajte i odgovorite

[quote="Gordan"][quote="MystiC"]znam da mora biti sta ce tocno ispisati, a ne sta bi trebalo ispisati[/quote]!?!?!?

za zadane ulazne podatke tj. nečiji JMBAG ili apsolutno bilo koii niz brojeva potoji jedno i samo jedno rješenje tog zadatka. dakle, il napišeš dobro ili ne :shock:[/quote]

ma znam...neznam, to mi je on onak ispricao preko telefona sta je napisao i koliko sam ga ja shvatila, tako je napisao. i sad sam vidjela zadatak i znam da mu nije tocno, ali...
mah...
:cry: :cry: :cry:
Gordan (napisa):
MystiC (napisa):
znam da mora biti sta ce tocno ispisati, a ne sta bi trebalo ispisati
!?!?!?

za zadane ulazne podatke tj. nečiji JMBAG ili apsolutno bilo koii niz brojeva potoji jedno i samo jedno rješenje tog zadatka. dakle, il napišeš dobro ili ne Shocked

ma znam...neznam, to mi je on onak ispricao preko telefona sta je napisao i koliko sam ga ja shvatila, tako je napisao. i sad sam vidjela zadatak i znam da mu nije tocno, ali...
mah...
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vani
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 0 - 0

PostPostano: 22:01 pet, 16. 12. 2005    Naslov: Re: popravni kolokvij Citirajte i odgovorite

[quote="MystiC"]
mah...
:cry: :cry: :cry:[/quote]

Hmm, to je bila moja grupa, a vjerujem da ih je bilo puno više. Pretpostavljam da je u drugim grupama bilo nešto malo drugačije, recimo izmijenjena granica u for petlji, umjesto i<9, i<=9.... itd. To nikako ne mora značiti da mu je zadatak netočan...

Ako pogledaš riješenja 4.zadatka s redovnog kolokvija vidjet ćeš da su različite grupe, za iste brojeve, davale potpuno drukčije rezultate...
MystiC (napisa):

mah...
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Hmm, to je bila moja grupa, a vjerujem da ih je bilo puno više. Pretpostavljam da je u drugim grupama bilo nešto malo drugačije, recimo izmijenjena granica u for petlji, umjesto i<9, i⇐9.... itd. To nikako ne mora značiti da mu je zadatak netočan...

Ako pogledaš riješenja 4.zadatka s redovnog kolokvija vidjet ćeš da su različite grupe, za iste brojeve, davale potpuno drukčije rezultate...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
MystiC
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 20 - 8

PostPostano: 22:04 pet, 16. 12. 2005    Naslov: Re: popravni kolokvij Citirajte i odgovorite

ma znam, kuzim.
ali on nije napisao sta tocno ispisuje. tipa "ispisat ce 1 i 2"
nego ispisat ce nule, jedinice i dvojke.
nije napisao koliko nula, koliko jedinica, koliko dvojki... kuzis.
mislim jos uvijek postoji sansa da sam ja krivo shvatila preko telefona, ali sumnjam...
ma znam, kuzim.
ali on nije napisao sta tocno ispisuje. tipa "ispisat ce 1 i 2"
nego ispisat ce nule, jedinice i dvojke.
nije napisao koliko nula, koliko jedinica, koliko dvojki... kuzis.
mislim jos uvijek postoji sansa da sam ja krivo shvatila preko telefona, ali sumnjam...

[Vrh]
vani
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:08 pet, 16. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

E to je problemčić, nama je jedan od "čuvara" rekao da na kraju ispišemo konačno riješenje. Da im ne treba dvije-tri stranice računa, bez konačnog riješenja.
A ovo što je tvoj prijetalj napisao je neka vrsta toga.

K vragu, donosim samo loše vijesti...
E to je problemčić, nama je jedan od "čuvara" rekao da na kraju ispišemo konačno riješenje. Da im ne treba dvije-tri stranice računa, bez konačnog riješenja.
A ovo što je tvoj prijetalj napisao je neka vrsta toga.

K vragu, donosim samo loše vijesti...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:36 pet, 16. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

"Sto ce ispisati program?" je poprilicno jednoznacno pitanje, pogotovo sto je tocno taj zadatak (samo s malo drugacijim programom) bio na prvom kolokviju. :roll: Na zalost, tko ne zna uvrstiti konkretne brojeve u tako jednostavne algoritme, taj vec mjesec dana ne moze uopce pratiti nastavu, a kamoli nadati se da ce savladati kolegij. :( Zbog toga je taj zadatak zadrzan kao obavezan i zbog toga, ako prijatelj nije dobro rijesio, nece ni proci... :(
"Sto ce ispisati program?" je poprilicno jednoznacno pitanje, pogotovo sto je tocno taj zadatak (samo s malo drugacijim programom) bio na prvom kolokviju. Rolling Eyes Na zalost, tko ne zna uvrstiti konkretne brojeve u tako jednostavne algoritme, taj vec mjesec dana ne moze uopce pratiti nastavu, a kamoli nadati se da ce savladati kolegij. Sad Zbog toga je taj zadatak zadrzan kao obavezan i zbog toga, ako prijatelj nije dobro rijesio, nece ni proci... Sad

[Vrh]
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 0:29 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

slažem se ... jer kad se radi sa računalom ono ti neće na ekran reći "u broju ima jedinica, dvojka, petica, šestica i nula" nego će jednostavno ispisati taj broj :wink:
žao mi je što tvoj frend nije skužio... :(
slažem se ... jer kad se radi sa računalom ono ti neće na ekran reći "u broju ima jedinica, dvojka, petica, šestica i nula" nego će jednostavno ispisati taj broj Wink
žao mi je što tvoj frend nije skužio... Sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:25 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Re: popravni kolokvij Citirajte i odgovorite

[quote="MystiC"]a da li imaju negdje objavljeni zadatci sa tog popravnog, da vide i ostali kako je bilo?[/quote]

[url=http://degiorgi.math.hr/uur/]Uzivajte[/url]! :D
MystiC (napisa):
a da li imaju negdje objavljeni zadatci sa tog popravnog, da vide i ostali kako je bilo?

Uzivajte! Very Happy

[Vrh]
MystiC
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 20 - 8

PostPostano: 13:36 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Re: popravni kolokvij Citirajte i odgovorite

znaci ako je on sada pao to racunarstvo i izgubio godinu, moze slusati i polagati ostale predmete i onda nagodinu slusat samo racunarstvo?
znaci ako je on sada pao to racunarstvo i izgubio godinu, moze slusati i polagati ostale predmete i onda nagodinu slusat samo racunarstvo?

[Vrh]
vani
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:51 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Re: popravni kolokvij Citirajte i odgovorite

[quote="MystiC"]znaci ako je on sada pao to racunarstvo i izgubio godinu, moze slusati i polagati ostale predmete i onda nagodinu slusat samo racunarstvo?[/quote]

Pa može slušati ostale predmete, a nagodinu mora ponovno upisati računarstvo.
Provjeri malo na drugim temama i forumima o tome, jer su po starom sistemu postojali uvjeti. Npr., ne možeš polagati Analizu 2, bez analize 1, linearnu 2 bez linearne 1...

Ne znam vrijedi li to još, vjerojatno da... E sad ako vrijedi treba provjeriti je li UUR uvjet za Programiranje, ako je automatski pada 2 predmeta.
MystiC (napisa):

Pa može slušati ostale predmete, a nagodinu mora ponovno upisati računarstvo.
Provjeri malo na drugim temama i forumima o tome, jer su po starom sistemu postojali uvjeti. Npr., ne možeš polagati Analizu 2, bez analize 1, linearnu 2 bez linearne 1...

Ne znam vrijedi li to još, vjerojatno da... E sad ako vrijedi treba provjeriti je li UUR uvjet za Programiranje, ako je automatski pada 2 predmeta.

[Vrh]
Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 14:01 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Re: popravni kolokvij Citirajte i odgovorite

[quote="vani"]Provjeri malo na drugim temama i forumima o tome, jer su po starom sistemu postojali uvjeti. Npr., ne možeš polagati Analizu 2, bez analize 1, linearnu 2 bez linearne 1...
Ne znam vrijedi li to još, vjerojatno da... E sad ako vrijedi treba provjeriti je li UUR uvjet za Programiranje, ako je automatski pada 2 predmeta.[/quote]

UUR [b]je[/b] uvjet za C ....
vani (napisa):

UUR je uvjet za C ....

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:01 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tocno, UuR je uvjet za C. :) Ako pogledate druge rasprave, to je jedan od vaznijih razloga zasto se i dalje inzistira na obaveznom 4. zadatku, dok je na ostala tri trebalo samo skupiti dovoljno bodova. 8)
Tocno, UuR je uvjet za C. Smile Ako pogledate druge rasprave, to je jedan od vaznijih razloga zasto se i dalje inzistira na obaveznom 4. zadatku, dok je na ostala tri trebalo samo skupiti dovoljno bodova. Cool

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 3:30 ned, 18. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mali info... :-s

U 4. zadatku petlja kaze:
[tt]for(i = 0; i [b][color=red]< 9[/color][/b]; i = i + 1)[/tt]

Dakle, petlja ne cita zadnju znamenku JMBAGa! :faint:

No, namjera nam nije bila porusiti studente na "sitnici" koju nece primijetiti; rijec je o sitnom tip-felleru (petlja je trebala citati cijeli JMBAG). :oops: Zbog toga, priznat cemo kao tocna rjesnja i ona u kojima [tt]i[/tt] "ide" od 0 do 9 (iako bi trebao "ici" samo do 8[i][/i]). :D

Ipak, oni koji su "isli" do 9 - pripazite ubuduce! ;)

P.S. Nisam ispravio puno, ali imam dojam da ce prolaznost na popravnom kolokviju biti >50%. :D Ali, nemojte me drzati za rijec; ipak sam ispravio samo manji dio... :)
Mali info... Eh?

for(i = 0; i < 9; i = i + 1)

Dakle, petlja ne cita zadnju znamenku JMBAGa! Padoh u (o)nesvjest

No, namjera nam nije bila porusiti studente na "sitnici" koju nece primijetiti; rijec je o sitnom tip-felleru (petlja je trebala citati cijeli JMBAG). Embarassed Zbog toga, priznat cemo kao tocna rjesnja i ona u kojima i "ide" od 0 do 9 (iako bi trebao "ici" samo do 8). Very Happy

Ipak, oni koji su "isli" do 9 - pripazite ubuduce! Wink

P.S. Nisam ispravio puno, ali imam dojam da ce prolaznost na popravnom kolokviju biti >50%. Very Happy Ali, nemojte me drzati za rijec; ipak sam ispravio samo manji dio... Smile

[Vrh]
cvita
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 6

PostPostano: 13:14 ned, 18. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Mali info... :-s

No, namjera nam nije bila porusiti studente na "sitnici" koju nece primijetiti; rijec je o sitnom tip-felleru (petlja je trebala citati cijeli JMBAG). :oops: Zbog toga, priznat cemo kao tocna rjesnja i ona u kojima [tt]i[/tt] "ide" od 0 do 9 (iako bi trebao "ici" samo do 8[i][/i]). :D

Ipak, oni koji su "isli" do 9 - pripazite ubuduce! ;)

P.S. Nisam ispravio puno, ali imam dojam da ce prolaznost na popravnom kolokviju biti >50%. :D Ali, nemojte me drzati za rijec; ipak sam ispravio samo manji dio... :)[/quote]

ja sam sve tocno uradio ali sam u cetvrtom, ''previdio'' da 0%3 je 0 s ostatkom nula (ja sam mislio da je ostatak 3)......uopce nisam razmisljao... a druga dva broja sam uredu ispisao...
Ja znam da sam pogriješio, ali mislim, da je prioritet da shvatimo zadatak, sto ja jesam 100%, zanima me kakve su mi sanse da prođem
vsego (napisa):
Mali info... Eh?

No, namjera nam nije bila porusiti studente na "sitnici" koju nece primijetiti; rijec je o sitnom tip-felleru (petlja je trebala citati cijeli JMBAG). Embarassed Zbog toga, priznat cemo kao tocna rjesnja i ona u kojima i "ide" od 0 do 9 (iako bi trebao "ici" samo do 8). Very Happy

Ipak, oni koji su "isli" do 9 - pripazite ubuduce! Wink

P.S. Nisam ispravio puno, ali imam dojam da ce prolaznost na popravnom kolokviju biti >50%. Very Happy Ali, nemojte me drzati za rijec; ipak sam ispravio samo manji dio... Smile

ja sam sve tocno uradio ali sam u cetvrtom, ''previdio'' da 0%3 je 0 s ostatkom nula (ja sam mislio da je ostatak 3)......uopce nisam razmisljao... a druga dva broja sam uredu ispisao...
Ja znam da sam pogriješio, ali mislim, da je prioritet da shvatimo zadatak, sto ja jesam 100%, zanima me kakve su mi sanse da prođem

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:02 ned, 18. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Mali info... :-s

No, namjera nam nije bila porusiti studente na "sitnici" koju nece primijetiti; rijec je o sitnom tip-felleru (petlja je trebala citati cijeli JMBAG). :oops: [/quote]

Mislim da je jasno da će ispisati 9 brojeva (0-8), zašto je nužno da učita cijeli JMBAG. Al kužim to vam je bio cilj...

Eee, po pravilima balkanjskog pali bi na sastavljanju kolokvija, bio to tipfeler ili ne. Ne razumijete kako radi for petlja. :D :D :D

NHF.
vsego (napisa):
Mali info... Eh?

No, namjera nam nije bila porusiti studente na "sitnici" koju nece primijetiti; rijec je o sitnom tip-felleru (petlja je trebala citati cijeli JMBAG). Embarassed

Mislim da je jasno da će ispisati 9 brojeva (0-Cool, zašto je nužno da učita cijeli JMBAG. Al kužim to vam je bio cilj...

Eee, po pravilima balkanjskog pali bi na sastavljanju kolokvija, bio to tipfeler ili ne. Ne razumijete kako radi for petlja. Very Happy Very Happy Very Happy

NHF.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:52 ned, 18. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="cvita"]ja sam sve tocno uradio ali sam u cetvrtom, ''previdio'' da 0%3 je 0 s ostatkom nula (ja sam mislio da je ostatak 3)......uopce nisam razmisljao... a druga dva broja sam uredu ispisao...
Ja znam da sam pogriješio, ali mislim, da je prioritet da shvatimo zadatak, sto ja jesam 100%, zanima me kakve su mi sanse da prođem[/quote]

Iskreno - ne znam. :? Ja imam nekog takvog (ali ne tebe), pa sam pitao profesore sto s takvima. :| Moguce je da ce reci da treba znati sto je ostatak pri dijeljenju (kako ti ostatak pri dijeljenju bilo kojeg broja s [b]3[/b] moze ispasti [b]3[/b]?!? :shock:), a moguce je i da ce reci da neka vam bude... :?

Ako "padnes", dodji na zalbe izvidjeti situaciju. 8)

[quote="vani"]Eee, po pravilima balkanjskog pali bi na sastavljanju kolokvija, bio to tipfeler ili ne. Ne razumijete kako radi for petlja.[/quote]

Samo ako dokazes da nismo namjerno izbacili tog zadnjeg. :P Moje "priznanje" gore se ne racuna... :PP
cvita (napisa):

Iskreno - ne znam. Confused Ja imam nekog takvog (ali ne tebe), pa sam pitao profesore sto s takvima. Neutral Moguce je da ce reci da treba znati sto je ostatak pri dijeljenju (kako ti ostatak pri dijeljenju bilo kojeg broja s 3 moze ispasti 3?!? Shocked), a moguce je i da ce reci da neka vam bude... Confused

Ako "padnes", dodji na zalbe izvidjeti situaciju. Cool

vani (napisa):
Eee, po pravilima balkanjskog pali bi na sastavljanju kolokvija, bio to tipfeler ili ne. Ne razumijete kako radi for petlja.

Samo ako dokazes da nismo namjerno izbacili tog zadnjeg. Razz Moje "priznanje" gore se ne racuna... Weeee-heeee!!!

[Vrh]
cvita
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 6

PostPostano: 22:46 ned, 18. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Iskreno - ne znam. :? Ja imam nekog takvog (ali ne tebe), pa sam pitao profesore sto s takvima. :| Moguce je da ce reci da treba znati sto je ostatak pri dijeljenju (kako ti ostatak pri dijeljenju bilo kojeg broja s [b]3[/b] moze ispasti [b]3[/b]?!? :shock:), a moguce je i da ce reci da neka vam bude... :?

Ako "padnes", dodji na zalbe izvidjeti situaciju. [/quote]

hvala!
vsego (napisa):

Iskreno - ne znam. Confused Ja imam nekog takvog (ali ne tebe), pa sam pitao profesore sto s takvima. Neutral Moguce je da ce reci da treba znati sto je ostatak pri dijeljenju (kako ti ostatak pri dijeljenju bilo kojeg broja s 3 moze ispasti 3?!? Shocked), a moguce je i da ce reci da neka vam bude... Confused

Ako "padnes", dodji na zalbe izvidjeti situaciju.

hvala!

PostPostano: 15:34 pon, 19. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad se mogu očekivat rezultati popravnog?

[Vrh]
vani
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 16:18 pon, 19. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Kad se mogu očekivat rezultati popravnog?[/quote]

Vsego reče u ono vrijeme koje je navedeno na kolokviju
Anonymous (napisa):

Vsego reče u ono vrijeme koje je navedeno na kolokviju

[Vrh]
vani
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:58 pon, 19. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Samo ako dokazes da nismo namjerno izbacili tog zadnjeg. :P Moje "priznanje" gore se ne racuna... :PP[/quote]

Tko prizna pola mu se oprašta, ili tako nekako. :D
vsego (napisa):

Samo ako dokazes da nismo namjerno izbacili tog zadnjeg. Razz Moje "priznanje" gore se ne racuna... Weeee-heeee!!!

Tko prizna pola mu se oprašta, ili tako nekako. Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:25 pon, 19. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[size=19][b]Stigli [url=http://web.math.hr/~karaga/uurkol.html]rezultati[/url][/b][/size] :!:
(ako se ne vide promjene (komentari o popravnom kolokviju), napravite force-reload stranice)

Cestitam svima koji su polozili, ali nemojte se previse opustiti - djelomicno je za prolaz zasluzna cinjenica da su zadaci bili isti kao na originalnom kolokviju. :? Nadam se da cete drugi kolokvij ispolagati "iz prve". ;)

Ukupna prolaznost je:
Polozilo: 221/267 (82.77%)
Palo: 46/267 (17.23%)

:wave:
Stigli rezultati Exclamation
(ako se ne vide promjene (komentari o popravnom kolokviju), napravite force-reload stranice)

Cestitam svima koji su polozili, ali nemojte se previse opustiti - djelomicno je za prolaz zasluzna cinjenica da su zadaci bili isti kao na originalnom kolokviju. Confused Nadam se da cete drugi kolokvij ispolagati "iz prve". Wink

Ukupna prolaznost je:
Polozilo: 221/267 (82.77%)
Palo: 46/267 (17.23%)

Wave

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum