Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

P. Bezjak o proračunu!
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Raven
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 0:41 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"]Razmišljala sam malo o svemu ovom ovdje što sam pročitala i shvatila da se većina ovih postova orijentira na to da mene uvjeri u njegovu krivnju. Ali, uzalud. Ma, kako ne shvaćate, da mu dokažete i da je ubojica, i dalje bih bila na njegovoj strani! Protiv toga ne možete! Ne zato što se radi o Petru Bezjaku, nego jer se radi o čovjeku!
[/quote]

Gle Ivancice, nitko nije skocio na 'Bezjaka covjeka', vec na 'Bezjaka predsjednika'!

Jer on time sto je napravio, namjerno ili nenamjerno nema veze, je ostalim [b]ljudima[/b], koji su se itekako mucili za svoje projekte i da dobiju ocjene koje su dobili, on je tim [b]ljudima[/b] nanio puno stete. Imas jednog covjeka koji utjece na zivote puno ljudi i on im [b]steti[/b].

To tebe vecina postova pokusava uvjeriti - da tamo vani su deseci ljudi koji su potrosili prste za pripremiti projekte i napraviti radove, da bi im jedan covjek napravio to sto je. Kao covjeku, njemu su dopustene pogreske, ali kao predsjedniku SZ-a, on za svaki svoj postupak snosi odgovornost.

Zbog toga ti svi objasnjavaju da protiv Petra Bezjaka ne bi nitko rekao niti 'A' da on sada izadje pred podruznicu, kaze 'pogrijesio sam' i prihvati svoju odgovornost te da ostavku, kao [u]minimalni[/u] moralni cin. Medjutim, umjesto toga, on [b]nastavlja lagati[/b] i izmisljati isprike zasto je jos uvijek u pravu. Da li je to ljudski?

Petar je covjek, ali ako je stvarno covjek, onda ce snositi odgovornost za to sto je napravio, dati ostavku i iznova nastaviti raditi za dobrobit studenata kao clan podruznice. [b]Tako[/b] se prepoznaje tko je covjek i tko vrijedi.

Jer koja nam je alternativa sada? Da kazemo, da, jadan on, napravio je to sto je, vec po n-ti puta nas je slagao, ali idemo ga pustiti, mozda ce se popraviti i biti dobar Predsjednik kasnije? To bi bilo pljuvanje u lice svim onim ljudima koji su predali svoje projekte i bili de-facto izbaceni iz natjecaja. Sto mislis zasto svi toliko zustro tu raspravljaju i uvjeravaju te? Ne zato sto oni 'mrze' Bezjaka, vec zato sto su [u]radili i radili[/u] da bi bili najbolji na tom natjecaju da se se sada otkrilo da im se ovo napravilo.

Stavi se ti na njihovo mjesto. Kako bi se ti osjecala sada? Ja im ne mogu pljunuti tako u lice. Jer i oni su [b]ljudi[/b].
Ivančica (napisa):
Razmišljala sam malo o svemu ovom ovdje što sam pročitala i shvatila da se većina ovih postova orijentira na to da mene uvjeri u njegovu krivnju. Ali, uzalud. Ma, kako ne shvaćate, da mu dokažete i da je ubojica, i dalje bih bila na njegovoj strani! Protiv toga ne možete! Ne zato što se radi o Petru Bezjaku, nego jer se radi o čovjeku!

Gle Ivancice, nitko nije skocio na 'Bezjaka covjeka', vec na 'Bezjaka predsjednika'!

Jer on time sto je napravio, namjerno ili nenamjerno nema veze, je ostalim ljudima, koji su se itekako mucili za svoje projekte i da dobiju ocjene koje su dobili, on je tim ljudima nanio puno stete. Imas jednog covjeka koji utjece na zivote puno ljudi i on im steti.

To tebe vecina postova pokusava uvjeriti - da tamo vani su deseci ljudi koji su potrosili prste za pripremiti projekte i napraviti radove, da bi im jedan covjek napravio to sto je. Kao covjeku, njemu su dopustene pogreske, ali kao predsjedniku SZ-a, on za svaki svoj postupak snosi odgovornost.

Zbog toga ti svi objasnjavaju da protiv Petra Bezjaka ne bi nitko rekao niti 'A' da on sada izadje pred podruznicu, kaze 'pogrijesio sam' i prihvati svoju odgovornost te da ostavku, kao minimalni moralni cin. Medjutim, umjesto toga, on nastavlja lagati i izmisljati isprike zasto je jos uvijek u pravu. Da li je to ljudski?

Petar je covjek, ali ako je stvarno covjek, onda ce snositi odgovornost za to sto je napravio, dati ostavku i iznova nastaviti raditi za dobrobit studenata kao clan podruznice. Tako se prepoznaje tko je covjek i tko vrijedi.

Jer koja nam je alternativa sada? Da kazemo, da, jadan on, napravio je to sto je, vec po n-ti puta nas je slagao, ali idemo ga pustiti, mozda ce se popraviti i biti dobar Predsjednik kasnije? To bi bilo pljuvanje u lice svim onim ljudima koji su predali svoje projekte i bili de-facto izbaceni iz natjecaja. Sto mislis zasto svi toliko zustro tu raspravljaju i uvjeravaju te? Ne zato sto oni 'mrze' Bezjaka, vec zato sto su radili i radili da bi bili najbolji na tom natjecaju da se se sada otkrilo da im se ovo napravilo.

Stavi se ti na njihovo mjesto. Kako bi se ti osjecala sada? Ja im ne mogu pljunuti tako u lice. Jer i oni su ljudi.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nicolas
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 0:59 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, ja sam počeo pisati upravo nešto slično ali me Raven prestigao. Treba odvojiti Petra Bezjaka kao čovjeka od Petra Bezjaka kao Predsjednika Studentskog zbora. Petar Bezjak kao čovjek ima sva prava i vrijedan je i treba ga poštovati kao i bilo kojeg drugog čovjeka na planetu. Ali Petar Bezjak kao Predsjednik Studentskog zbora je čovjek koji je na sebe preuzeo jednu odgovornu funkciju jer time što ju je preuzeo donosi odluke koje utječu na druge ljude. I kao što i svaka druga funkcija sa sobom povlači određene odgovornosti tako i funkcija Predsjednika Studentskog zbora povlači za sobom određene odgovornosti. Petar Bezjak je kao Predsjednik Studentskog zbora napravio niz grešaka, [b]lagao je prilikom donošenja najvažnije odluke SZ-a - donošenju proračuna[/b], nije se držao vlastitih kriterija, bio je licemjeran i arogantan. [b]Da li mu i dalje treba dozvoliti da obavlja tu funkciju? Da li će mu neobavljanje funkcije Predsjednika Studentskog zbora uništiti život?[/b]

Ako je tvoj odgovor, draga Ivančice, na gornja pitanja pozitivan, i ako ti stvarno smatraš da netko bez obzira što je loše obavljao određenu dužnost i što je počinio teške propuste obavljajući je treba i dalje vršiti tu dužnost iako time šteti drugim ljudima oko sebe. I ako smatraš (prema navodima iz tvog posta) da netko hipotetski isto zaslužuje ostati dalje na svojoj funkciji iako mu se dokaže da je ubojica:

[quote="Ivančica"]Ma, kako ne shvaćate, da mu dokažete i da je ubojica, i dalje bih bila na njegovoj strani! Protiv toga ne možete! Ne zato što se radi o Petru Bezjaku, nego jer se radi o čovjeku!
[/quote]

onda stvarno mislim da više nema nikakvog smisla raspravljati s tobom i tog ću se držati, a ne kao ostali na forumu - kažu da će te ignorirati, pa onda ništa. :P
Da, ja sam počeo pisati upravo nešto slično ali me Raven prestigao. Treba odvojiti Petra Bezjaka kao čovjeka od Petra Bezjaka kao Predsjednika Studentskog zbora. Petar Bezjak kao čovjek ima sva prava i vrijedan je i treba ga poštovati kao i bilo kojeg drugog čovjeka na planetu. Ali Petar Bezjak kao Predsjednik Studentskog zbora je čovjek koji je na sebe preuzeo jednu odgovornu funkciju jer time što ju je preuzeo donosi odluke koje utječu na druge ljude. I kao što i svaka druga funkcija sa sobom povlači određene odgovornosti tako i funkcija Predsjednika Studentskog zbora povlači za sobom određene odgovornosti. Petar Bezjak je kao Predsjednik Studentskog zbora napravio niz grešaka, lagao je prilikom donošenja najvažnije odluke SZ-a - donošenju proračuna, nije se držao vlastitih kriterija, bio je licemjeran i arogantan. Da li mu i dalje treba dozvoliti da obavlja tu funkciju? Da li će mu neobavljanje funkcije Predsjednika Studentskog zbora uništiti život?

Ako je tvoj odgovor, draga Ivančice, na gornja pitanja pozitivan, i ako ti stvarno smatraš da netko bez obzira što je loše obavljao određenu dužnost i što je počinio teške propuste obavljajući je treba i dalje vršiti tu dužnost iako time šteti drugim ljudima oko sebe. I ako smatraš (prema navodima iz tvog posta) da netko hipotetski isto zaslužuje ostati dalje na svojoj funkciji iako mu se dokaže da je ubojica:

Ivančica (napisa):
Ma, kako ne shvaćate, da mu dokažete i da je ubojica, i dalje bih bila na njegovoj strani! Protiv toga ne možete! Ne zato što se radi o Petru Bezjaku, nego jer se radi o čovjeku!

onda stvarno mislim da više nema nikakvog smisla raspravljati s tobom i tog ću se držati, a ne kao ostali na forumu - kažu da će te ignorirati, pa onda ništa. Razz

[Vrh]
informiraniji
Gost

PostPostano: 2:14 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="neinformirani"]Zamolio bih sve sudionike ove rasparave da naprave rezime svih rasprava oko SZ-a,PBi SUMAtj tako da se ostatak studentske populacije(koja nije dosada čitala sve ove postove ) uvede u trenutno stanje.
Unaprijed zahvaljujem!![/quote]

Imas u prva dva replya sazetak i hrpu linkova na [url=http://rasprave.fizika.org/viewtopic.php?t=27]ovdje[/url]. Ima jos linkova na forume o tome [url=http://rasprave.fizika.org/viewtopic.php?t=16#30]ovdje[/url].
neinformirani (napisa):
Zamolio bih sve sudionike ove rasparave da naprave rezime svih rasprava oko SZ-a,PBi SUMAtj tako da se ostatak studentske populacije(koja nije dosada čitala sve ove postove ) uvede u trenutno stanje.
Unaprijed zahvaljujem!!

Imas u prva dva replya sazetak i hrpu linkova na ovdje. Ima jos linkova na forume o tome ovdje.

[Vrh]
zrzy
Gost

PostPostano: 4:17 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Drage kolegice i kolege sa PMF, čitao sam ovaj vaš forum i netšo mi je zapalo za oko:
[quote] Nije nebitno napomenuti da je sastav komisije
za vrijeme njenoga rada bio cuvan kao poslovna tajna te da su SVI projekti predani pod sifrom! (sve nabrojeno su novosti u obradi pristiglih projekata koje sam uveo kad sam dosao na mjesto predsjednika, upravo kako bi osigurao pravednost pri podjeli novca...)
[/quote]

Ovo je kvotani dio Bezjakovog mejla Robertu Šornu. Kao što vidite, Bezjak tvrdi da je on uveo predaju projekta pod šiframa kad je došao na mjesto predsjednika sz-a. Ako znamo da je natječaj za projekte objavljen 14.01., a konstituirajuća skupština je održana desetak dana kasnije (i tada je Bezjak izabran za predsjednika), možemo li ovo shvatiti kao bezjakovo priznaje da je unaprijed znao (bio siguran) kako će baš on biti izabran za predsjednika SZ-a?

To vam može biti jedan od dokaza da Bezjak (i još neki ljudi s njim) drže puni ljudi u šaci.
Skupština SZ-a ne može smijeniti Bezjaka, jer prema statutu predsjednika bira i razrješuje predsjedništvo. Ako ga vi možete smijeniti, dajte ućinite to. Bit će vam zahvalno puno ljudi.

Tomislav Bunjevac, član predsjedništva podružnice SZ-a na Filozofskom fakultetu[/quote]
Drage kolegice i kolege sa PMF, čitao sam ovaj vaš forum i netšo mi je zapalo za oko:
Citat:
Nije nebitno napomenuti da je sastav komisije
za vrijeme njenoga rada bio cuvan kao poslovna tajna te da su SVI projekti predani pod sifrom! (sve nabrojeno su novosti u obradi pristiglih projekata koje sam uveo kad sam dosao na mjesto predsjednika, upravo kako bi osigurao pravednost pri podjeli novca...)

Ovo je kvotani dio Bezjakovog mejla Robertu Šornu. Kao što vidite, Bezjak tvrdi da je on uveo predaju projekta pod šiframa kad je došao na mjesto predsjednika sz-a. Ako znamo da je natječaj za projekte objavljen 14.01., a konstituirajuća skupština je održana desetak dana kasnije (i tada je Bezjak izabran za predsjednika), možemo li ovo shvatiti kao bezjakovo priznaje da je unaprijed znao (bio siguran) kako će baš on biti izabran za predsjednika SZ-a?

To vam može biti jedan od dokaza da Bezjak (i još neki ljudi s njim) drže puni ljudi u šaci.
Skupština SZ-a ne može smijeniti Bezjaka, jer prema statutu predsjednika bira i razrješuje predsjedništvo. Ako ga vi možete smijeniti, dajte ućinite to. Bit će vam zahvalno puno ljudi.

Tomislav Bunjevac, član predsjedništva podružnice SZ-a na Filozofskom fakultetu[/quote]

[Vrh]
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-18 = 43 - 61

PostPostano: 9:41 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="zrzy"]Drage kolegice i kolege sa PMF, čitao sam ovaj vaš forum i netšo mi je zapalo za oko:
[quote] Nije nebitno napomenuti da je sastav komisije
[/quote]

Tomislav Bunjevac, član predsjedništva podružnice SZ-a na Filozofskom fakultetu[/quote][/quote]

Nama je on to rekao prvi put na sjednici 26.01.2003., a konstituirajuća sjednica je bila 24.01. On je mogao pretpostaviti da bi mogao biti izabran i kao pravi potencijalni predsjednik, počeo se pripremati da ga ne bi dočekala hrpa stvari koju treba riješiti, a posao čeka.
zrzy (napisa):
Citat:
Nije nebitno napomenuti da je sastav komisije

Tomislav Bunjevac, član predsjedništva podružnice SZ-a na Filozofskom fakultetu
[/quote]

Nama je on to rekao prvi put na sjednici 26.01.2003., a konstituirajuća sjednica je bila 24.01. On je mogao pretpostaviti da bi mogao biti izabran i kao pravi potencijalni predsjednik, počeo se pripremati da ga ne bi dočekala hrpa stvari koju treba riješiti, a posao čeka.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 43 - 61

PostPostano: 9:49 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nicolas"]
[/quote]

Je li on stvarno loše obavljao svoju dužnost, ili ju je obavljao najbolje što je mogao s obzirom na to da ga napadaju sa svih strana od samog početka javnog života?
Ako se dokaže da je ubojica, treba biti maknut s tog položaja, naravno, ali onda bi išao i u zatvor, zar ne?

Zar je to toliko loše što su 4 projekta s ocjenom VI u ukupnom iznosu oko 10.000 kuna, dobili pare?
Nigdje još nije bilo rečeno da oni projekti s većim ocjenama koji nisu dobili ništa, zaista nisu zadovoljili sve uvjete. Zato sad to tu kažem, da vas podsjetim.
Ako je problem samo u ta četiri projekta, onda ću ja počet ignorirati vas!
Nicolas (napisa):

Je li on stvarno loše obavljao svoju dužnost, ili ju je obavljao najbolje što je mogao s obzirom na to da ga napadaju sa svih strana od samog početka javnog života?
Ako se dokaže da je ubojica, treba biti maknut s tog položaja, naravno, ali onda bi išao i u zatvor, zar ne?

Zar je to toliko loše što su 4 projekta s ocjenom VI u ukupnom iznosu oko 10.000 kuna, dobili pare?
Nigdje još nije bilo rečeno da oni projekti s većim ocjenama koji nisu dobili ništa, zaista nisu zadovoljili sve uvjete. Zato sad to tu kažem, da vas podsjetim.
Ako je problem samo u ta četiri projekta, onda ću ja počet ignorirati vas!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 9:49 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cek' malo, vas dvoje (zrzy i Ivancica)... Ako je natjecaj objavljen 14.1., onda su se tada trebala znati "pravila igre", zar ne?! Pa i to famozno "pravilo sifri"? :?

Kako je onda to pravilo mogao uvesti covjek koji je "na vlast" dosao tek 10ak dana kasnije? :shock: Objasnite, molim, vasem zbunjenom :scrambleup: Adminu...

[b]Dodatak (da ne ostavljam dva posta za redom):[/b]

[quote="Ivančica"]Nigdje još nije bilo rečeno da oni projekti s većim ocjenama koji nisu dobili ništa, zaista nisu zadovoljili sve uvjete. Zato sad to tu kažem, da vas podsjetim.[/quote]

Koji to projekti? :shock:

Zajedno smo pogledali one neke s ocjenom I. Tada nisi nista o tome rekla (osim da "je moguce", ali bez odgovora na moje "Zar za toliko projekata?"). Sad sam jos zbunjeniji... :scrambleup:
Cek' malo, vas dvoje (zrzy i Ivancica)... Ako je natjecaj objavljen 14.1., onda su se tada trebala znati "pravila igre", zar ne?! Pa i to famozno "pravilo sifri"? Confused

Kako je onda to pravilo mogao uvesti covjek koji je "na vlast" dosao tek 10ak dana kasnije? Shocked Objasnite, molim, vasem zbunjenom #Scramble Adminu...

Dodatak (da ne ostavljam dva posta za redom):

Ivančica (napisa):

Koji to projekti? Shocked

Zajedno smo pogledali one neke s ocjenom I. Tada nisi nista o tome rekla (osim da "je moguce", ali bez odgovora na moje "Zar za toliko projekata?"). Sad sam jos zbunjeniji... #Scramble

Zadnja promjena: vsego; 9:53 ned, 11. 5. 2003; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 43 - 61

PostPostano: 9:53 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Raven"]
Jer koja nam je alternativa sada? Da kazemo, da, jadan on, napravio je to sto je, vec po n-ti puta nas je slagao, ali idemo ga pustiti, mozda ce se popraviti i biti dobar Predsjednik kasnije? To bi bilo pljuvanje u lice svim onim ljudima koji su predali svoje projekte i bili de-facto izbaceni iz natjecaja. Sto mislis zasto svi toliko zustro tu raspravljaju i uvjeravaju te? Ne zato sto oni 'mrze' Bezjaka, vec zato sto su [u]radili i radili[/u] da bi bili najbolji na tom natjecaju da se se sada otkrilo da im se ovo napravilo.
[/quote]

Oprosti, ali najžustriji ste ti i hopla i još neki pojedinci koji baš i nemaju veze s tim. Rijetko tko se javio tko ima izravne veze s projektima. Koji je tvoj motiv?
Nego, ti si isto tamo na www.student.hr?
Raven (napisa):

Jer koja nam je alternativa sada? Da kazemo, da, jadan on, napravio je to sto je, vec po n-ti puta nas je slagao, ali idemo ga pustiti, mozda ce se popraviti i biti dobar Predsjednik kasnije? To bi bilo pljuvanje u lice svim onim ljudima koji su predali svoje projekte i bili de-facto izbaceni iz natjecaja. Sto mislis zasto svi toliko zustro tu raspravljaju i uvjeravaju te? Ne zato sto oni 'mrze' Bezjaka, vec zato sto su radili i radili da bi bili najbolji na tom natjecaju da se se sada otkrilo da im se ovo napravilo.

Oprosti, ali najžustriji ste ti i hopla i još neki pojedinci koji baš i nemaju veze s tim. Rijetko tko se javio tko ima izravne veze s projektima. Koji je tvoj motiv?
Nego, ti si isto tamo na www.student.hr?

[Vrh]
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 43 - 61

PostPostano: 9:58 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Cek' malo, vas dvoje (zrzy i Ivancica)... Ako je natjecaj objavljen 14.1., onda su se tada trebala znati "pravila igre", zar ne?! Pa i to famozno "pravilo sifri"? :?

Kako je onda to pravilo mogao uvesti covjek koji je "na vlast" dosao tek 10ak dana kasnije? :shock: Objasnite, molim, vasem zbunjenom :scrambleup: Adminu...

[b]Dodatak (da ne ostavljam dva posta za redom):[/b]

[quote="Ivančica"]Nigdje još nije bilo rečeno da oni projekti s većim ocjenama koji nisu dobili ništa, zaista nisu zadovoljili sve uvjete. Zato sad to tu kažem, da vas podsjetim.[/quote]

Koji to projekti? :shock:

Zajedno smo pogledali one neke s ocjenom I. Tada nisi nista o tome rekla (osim da "je moguce", ali bez odgovora na moje "Zar za toliko projekata?"). Sad sam jos zbunjeniji... :scrambleup:[/quote]

1. ne znam kak su oni to odredili, bum se raspitala
2. da, ali sjećaš se? Bezjak me je zvao u petak. Da, vidiš to sam zaboravila reći (sad će me napast da sam namjerno lagala): pitala sam ga i za te projekte. Rekao je da stvarno nisu zaslužili po kriterijima. Pitala sam: Zar toliko? Rekao je da.
Jel ti malo jasnije?
vsego (napisa):
Cek' malo, vas dvoje (zrzy i Ivancica)... Ako je natjecaj objavljen 14.1., onda su se tada trebala znati "pravila igre", zar ne?! Pa i to famozno "pravilo sifri"? Confused

Kako je onda to pravilo mogao uvesti covjek koji je "na vlast" dosao tek 10ak dana kasnije? Shocked Objasnite, molim, vasem zbunjenom #Scramble Adminu...

Dodatak (da ne ostavljam dva posta za redom):

Ivančica (napisa):

Koji to projekti? Shocked

Zajedno smo pogledali one neke s ocjenom I. Tada nisi nista o tome rekla (osim da "je moguce", ali bez odgovora na moje "Zar za toliko projekata?"). Sad sam jos zbunjeniji... #Scramble

2. da, ali sjećaš se? Bezjak me je zvao u petak. Da, vidiš to sam zaboravila reći (sad će me napast da sam namjerno lagala): pitala sam ga i za te projekte. Rekao je da stvarno nisu zaslužili po kriterijima. Pitala sam: Zar toliko? Rekao je da.
Jel ti malo jasnije?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:04 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"]1. ne znam kak su oni to odredili, bum se raspitala
Jel ti malo jasnije?[/quote]

Recimo. :? Ako budes u prilici, ajde pitaj da li su ti projekti bili obavijesteni zasto su odbijeni, tj. koje kriterije nisu zadovoljili? Nekako mi se cini da na to ipak imaju pravo... :)

Ako ovdje ima koji nositelj projkta s ocjenom I, II ili II+ koji je dobio 0kn, neka napise koje je objasnjenje dobio. Mozda je stvarno tako kako Ivancica kaze... :?

Ivancice, mozes li pojasniti i prvo pitanje iz mog proslog posta? Ono: [i]Kako je onda to pravilo mogao uvesti covjek koji je "na vlast" dosao tek 10ak dana kasnije?[/i]

Thanx! :)
Ivančica (napisa):
Jel ti malo jasnije?

Recimo. Confused Ako budes u prilici, ajde pitaj da li su ti projekti bili obavijesteni zasto su odbijeni, tj. koje kriterije nisu zadovoljili? Nekako mi se cini da na to ipak imaju pravo... Smile

Ako ovdje ima koji nositelj projkta s ocjenom I, II ili II+ koji je dobio 0kn, neka napise koje je objasnjenje dobio. Mozda je stvarno tako kako Ivancica kaze... Confused

Ivancice, mozes li pojasniti i prvo pitanje iz mog proslog posta? Ono: Kako je onda to pravilo mogao uvesti covjek koji je "na vlast" dosao tek 10ak dana kasnije?

Thanx! Smile

[Vrh]
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 43 - 61

PostPostano: 10:15 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Ivancice, mozes li pojasniti i prvo pitanje iz mog proslog posta? Ono: [i]Kako je onda to pravilo mogao uvesti covjek koji je "na vlast" dosao tek 10ak dana kasnije?[/i]

Thanx! :)[/quote]

Ne mogu, za sada. Mogu ti samo dat svoje mišljenje koje ne mora biti točno. Ali napisala sam ga maloprije.
U biti, gledaj, ako su izbori bili prije toga, onda su bili izabrani predsjednici svih fakulteta koji su međusobno birali predsjednika SZ ZG. Ja sad ne znam kak se bira predsjednik HSZ, ali vjerojatno to rade međusobom predsjednici sveučilišta. Možda je Bezjak to predložio pa su prihvatili još dok se nije znalo tko će biti predsjednik.
A možda je i znao da će on biti (valjda zna koji ljudi imaju pravo glasa, a i zna kako ti ljudi dišu). [color=red][size=18]Ne dozvoljavam da ovu rečenicu komentirate, isjeckate i ne znam šta bi još s njom radili!!![/size][/color]
Eto.
vsego (napisa):

Ivancice, mozes li pojasniti i prvo pitanje iz mog proslog posta? Ono: Kako je onda to pravilo mogao uvesti covjek koji je "na vlast" dosao tek 10ak dana kasnije?

Thanx! Smile

Ne mogu, za sada. Mogu ti samo dat svoje mišljenje koje ne mora biti točno. Ali napisala sam ga maloprije.
U biti, gledaj, ako su izbori bili prije toga, onda su bili izabrani predsjednici svih fakulteta koji su međusobno birali predsjednika SZ ZG. Ja sad ne znam kak se bira predsjednik HSZ, ali vjerojatno to rade međusobom predsjednici sveučilišta. Možda je Bezjak to predložio pa su prihvatili još dok se nije znalo tko će biti predsjednik.
A možda je i znao da će on biti (valjda zna koji ljudi imaju pravo glasa, a i zna kako ti ljudi dišu). Ne dozvoljavam da ovu rečenicu komentirate, isjeckate i ne znam šta bi još s njom radili!!!
Eto.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:24 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"][quote="vsego"]
Ivancice, mozes li pojasniti i prvo pitanje iz mog proslog posta? Ono: [i]Kako je onda to pravilo mogao uvesti covjek koji je "na vlast" dosao tek 10ak dana kasnije?[/i][/quote]
A možda je i znao da će on biti (valjda zna koji ljudi imaju pravo glasa, a i zna kako ti ljudi dišu).[/quote]

Ama, to sam shvatio i prvi put. :) Ali, on tvrdi da je to [b]on uveo[/b], a [b]ne netko drugi na njegov prijedlog[/b]. To me zbunjuje :scrambleup: jer mi se cini da nije mogao uvesti, ako tada jos nije imao ovlasti. :? Nadam se da se sada (bolje) razumijemom. 8)

[b]Za sve ostale:[/b] Slazem se s Ivancicom da se ne bavite ovdje onom njenom izjavom: [i]A možda je i znao da će on biti (valjda zna koji ljudi imaju pravo glasa, a i zna kako ti ljudi dišu).[/i] :)
Ivančica (napisa):
vsego (napisa):

A možda je i znao da će on biti (valjda zna koji ljudi imaju pravo glasa, a i zna kako ti ljudi dišu).

Ama, to sam shvatio i prvi put. Smile Ali, on tvrdi da je to on uveo, a ne netko drugi na njegov prijedlog. To me zbunjuje #Scramble jer mi se cini da nije mogao uvesti, ako tada jos nije imao ovlasti. Confused Nadam se da se sada (bolje) razumijemom. Cool

Za sve ostale: Slazem se s Ivancicom da se ne bavite ovdje onom njenom izjavom: A možda je i znao da će on biti (valjda zna koji ljudi imaju pravo glasa, a i zna kako ti ljudi dišu). Smile

[Vrh]
Gost

PostPostano: 11:31 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Umjesto da smišljate kako ćete srušiti Bezjaka, razmišljajte o tome kako dalje! Što treba slijedeće napraviti da se ubuduće ne događa ono što se svih ovih godina događalo. Kako spriječiti da netko nameće svoju volju, kako, kako, kako..... reći ću vam kako: tako da umjesto čovjeka na poziciju predsjednika HSZa stavite nekog robota, bez osjećaja, bez skrivenih motiva, bez mogućnosti potplaćivanja... strogo isprogramiranog robota koji će raditi sve onako kao treba. Samo pazite kome ćete ga dati da ga isprogramira, jer ćete opet biti na početku, ako ga bude programirala neka interesna skupina.

[/quote]

Takve se stvari sprjecavaju:
1. uspostavom aparata za regulaciju unutar sistema financiranja studenata.
2. [b]javnom kontrolom[/b] javnog novca koji korist SZ.
3. Inzistiranjem na [b]osobnoj[/b] odgovornosti.
4. Uspostavom svijesti o kaznjivosti postupaka bilo zakonski (krsenje zakona) ili "politicki" (gubitak izbora zbog nemoralnih radnji).

Ivancicu od sada ignoriram jer je prica o savrsenom robotu demagogija kojom se vlasti kroz povjest koriste da opravdaju svoje grijehove.

Da li recimo ministar moze svome poduzecu dati posao? Da ako zadovoljava [b]uvjete[/b] natjecaja. Ipak u demokratskijim drustvima od nasega [b]uvijek[/b] je u takvom slucaju javnost izrazito sumnjicava, pa se provode stroze kontrole i pazi na svaki novcic, jer neopravdani novcic na krivom mjestu znaci politicku smrt, pa i zatvor za ministra. Kazete da kod nas jos nije tako? Vjerojatno ste u pravu, ali [b]bas zato[/b] je na studentima i "akademskoj zajednici" [b]duznost[/b] da se dovedemo do zapadnih kriterija. I ta duznost ne ovisi o nekavim lijevim ili desnim politickim strankama, vec o elementarnom osjecaju za postenje koji kod vecine studenata ipak jos uvijek postoji.

Vinko Zlatic
Citat:
Umjesto da smišljate kako ćete srušiti Bezjaka, razmišljajte o tome kako dalje! Što treba slijedeće napraviti da se ubuduće ne događa ono što se svih ovih godina događalo. Kako spriječiti da netko nameće svoju volju, kako, kako, kako..... reći ću vam kako: tako da umjesto čovjeka na poziciju predsjednika HSZa stavite nekog robota, bez osjećaja, bez skrivenih motiva, bez mogućnosti potplaćivanja... strogo isprogramiranog robota koji će raditi sve onako kao treba. Samo pazite kome ćete ga dati da ga isprogramira, jer ćete opet biti na početku, ako ga bude programirala neka interesna skupina.

Takve se stvari sprjecavaju:
1. uspostavom aparata za regulaciju unutar sistema financiranja studenata.
2. javnom kontrolom javnog novca koji korist SZ.
3. Inzistiranjem na osobnoj odgovornosti.
4. Uspostavom svijesti o kaznjivosti postupaka bilo zakonski (krsenje zakona) ili "politicki" (gubitak izbora zbog nemoralnih radnji).

Ivancicu od sada ignoriram jer je prica o savrsenom robotu demagogija kojom se vlasti kroz povjest koriste da opravdaju svoje grijehove.

Da li recimo ministar moze svome poduzecu dati posao? Da ako zadovoljava uvjete natjecaja. Ipak u demokratskijim drustvima od nasega uvijek je u takvom slucaju javnost izrazito sumnjicava, pa se provode stroze kontrole i pazi na svaki novcic, jer neopravdani novcic na krivom mjestu znaci politicku smrt, pa i zatvor za ministra. Kazete da kod nas jos nije tako? Vjerojatno ste u pravu, ali bas zato je na studentima i "akademskoj zajednici" duznost da se dovedemo do zapadnih kriterija. I ta duznost ne ovisi o nekavim lijevim ili desnim politickim strankama, vec o elementarnom osjecaju za postenje koji kod vecine studenata ipak jos uvijek postoji.

Vinko Zlatic

[Vrh]
Nicolas
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:12 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"]2. da, ali sjećaš se? Bezjak me je zvao u petak. Da, vidiš to sam zaboravila reći (sad će me napast da sam namjerno lagala): pitala sam ga i za te projekte. Rekao je da stvarno nisu zaslužili po kriterijima. Pitala sam: Zar toliko? Rekao je da.
Jel ti malo jasnije?[/quote]

Meni nije. Po kojim to kriterijima ti projekti nisu zaslužili biti financirani kada su [b]svi relevantni kriteriji već sadržani u ocjeni Natječajne komisije!!![/b] Baš svi! Svi koje je Bezjak nabrojao pred ljudima koji su trebali dati svoj glas za to. A kriteriji su, kako ih je Bezjak nabrojao bili:

1. kvaliteta (izvrsnost) što uključuje sve one točke spomenute u [url=http://www.studentski-zbor-zg.hr/dokumenti/Naputak.rtf]Naputku[/url] i na temelju koje je donesena ocjena i

2. provedivost - koju je također komisija uključila u ocjenu - vidi [url=http://wave.prohosting.com/~stuzbor/zakljucak2.jpg]ovdje[/url].

Po kojim onda to kriterijima ti projekti nisu zaslužili biti financirani? Ako takvi kriteriji i postoje, Petar Bezjak ih nije predstavio i objasnio na sjednici Skupštine, a [b]to se zove svjesno i namjerno obmanjivanje[/b].
Ivančica (napisa):
Jel ti malo jasnije?

Meni nije. Po kojim to kriterijima ti projekti nisu zaslužili biti financirani kada su svi relevantni kriteriji već sadržani u ocjeni Natječajne komisije!!! Baš svi! Svi koje je Bezjak nabrojao pred ljudima koji su trebali dati svoj glas za to. A kriteriji su, kako ih je Bezjak nabrojao bili:

1. kvaliteta (izvrsnost) što uključuje sve one točke spomenute u Naputku i na temelju koje je donesena ocjena i

2. provedivost - koju je također komisija uključila u ocjenu - vidi ovdje.

Po kojim onda to kriterijima ti projekti nisu zaslužili biti financirani? Ako takvi kriteriji i postoje, Petar Bezjak ih nije predstavio i objasnio na sjednici Skupštine, a to se zove svjesno i namjerno obmanjivanje.

[Vrh]
color
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 0 - 0

PostPostano: 12:17 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Vinko Zlatić"]Da li recimo ministar moze svome poduzecu dati posao? Da ako zadovoljava [b]uvjete[/b] natjecaja. Ipak u demokratskijim drustvima od nasega [b]uvijek[/b] je u takvom slucaju javnost izrazito sumnjicava, pa se provode stroze kontrole i pazi na svaki novcic, jer neopravdani novcic na krivom mjestu znaci politicku smrt, pa i zatvor za ministra. Kazete da kod nas jos nije tako?[color=red] Vjerojatno ste u pravu, ali [b]bas zato[/b] je na studentima i "akademskoj zajednici" [b]duznost[/b] da se dovedemo do zapadnih kriterija. I ta duznost ne ovisi o nekavim lijevim ili desnim politickim strankama, vec o elementarnom osjecaju za postenje koji kod vecine studenata ipak jos uvijek postoji.[/color]
[/quote]

Zbog ovog crvenog dijela sumnja i ove rasprave su opravdane, te ih ne treba shvaćati kao napad.(ova rečenica se naravno odnosi na one koji je tako shvaćaju). Ovo je sasvim dovoljan razlog da se nešto po svim ovim pitanjima napravi i da se uključi što je moguće više u ljudi u taj proces.
Vinko Zlatić (napisa):
Da li recimo ministar moze svome poduzecu dati posao? Da ako zadovoljava uvjete natjecaja. Ipak u demokratskijim drustvima od nasega uvijek je u takvom slucaju javnost izrazito sumnjicava, pa se provode stroze kontrole i pazi na svaki novcic, jer neopravdani novcic na krivom mjestu znaci politicku smrt, pa i zatvor za ministra. Kazete da kod nas jos nije tako? Vjerojatno ste u pravu, ali bas zato je na studentima i "akademskoj zajednici" duznost da se dovedemo do zapadnih kriterija. I ta duznost ne ovisi o nekavim lijevim ili desnim politickim strankama, vec o elementarnom osjecaju za postenje koji kod vecine studenata ipak jos uvijek postoji.

Zbog ovog crvenog dijela sumnja i ove rasprave su opravdane, te ih ne treba shvaćati kao napad.(ova rečenica se naravno odnosi na one koji je tako shvaćaju). Ovo je sasvim dovoljan razlog da se nešto po svim ovim pitanjima napravi i da se uključi što je moguće više u ljudi u taj proces.

[Vrh]
Raven
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:08 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nicolas"]
...onda stvarno mislim da više nema nikakvog smisla raspravljati s tobom i tog ću se držati, a ne kao ostali na forumu - kažu da će te ignorirati, pa onda ništa. :P[/quote]

Nakon ovih zadnjih odgovora, ja se definitivno [b]vracam[/b] u raspravu sa Ivancicom! Ne zato sto mislim da cu ju ikad uvjeriti u ista (eto, priznajem, [b]odusaaajem![/b] - uvjerila si me Ivancice da se ne das uvjeriti!), vec zato sto se ovakva odanost predsjedniku vidja samo jednom u zivotu (ok, mozda dvaput :twisted:) a i zato sto me sada cisto zanima koliko je moguce epicikala naslagati a da konstruktor i dalje tvrdi da se konstrukcija drzi :lol:.

U tom smislu, Ivancica - mozes li nam reci, kao matematicarka, strictly professional, nesto o tome koja je vjerojatnost da svi projekti sa nekog odsjeka dobiju ocjene >= II (njih 9), te da zatim svi ne zadovoljavaju uvjete natjecaja (nakon sto to utvrdi predsjednistvo, jer je komisiji promaklo) ? Takodjer, mozes li to pomnoziti sa vjerojatnoscu da projekti sa nekog drugog odsjeka (njih 4) budu ocijenjeni sa <= IV, ali da su zapravo bolji od toga i zasluzuju financiranje. Eto, zanima me tvoje profesionalno misljenje kao matematicara. Ne mora biti skros tocno, moze i do na red velicine. Takodjer, s obzirom da ti to vjerojatno ide bolje nego meni, mozes li nam reci koji je koeficijent korelacije izmedju financiranja i ocijena, a posebno ako se npr. primjeni na recimo PMF-MO ili "Studensku udrugu sahis^H^H^H^H^H matematicara - SUMA"?

Eto, da ne pricamo cijelo vrijeme o ovim dosadnim stvarima, pa je'l Petar ovo, pa je'l Petar ono... Pa ljudima vec dosadno! Evo, sto se ne bi malo bavili strukom. Mozemo cak i kao projekt' na MZT prijaviti ('Statisticka analiza proracuna SZ-a 2003'). Eto, malo za relaksaciju da radimo matematiku, a da nije previse offtopic da nas Admin ne tuce.

P.S.: Na sve ove komentare kolega koje ne zele vise razgovarati sa tobom - moje osobno misljenje je da je Ivancica jedna nadasve jedinstvena osoba sa kojom se ne treba propustiti prilika raspravljati! Npr., nikada nisam jos naisao na nekoga tko ima toliko vjere te nebrojeni broj puta ne uzima ponudjeni castan izlaz u raspravi, vec cvrsto ostaje pri svom uvjerenju, neovisno o cinjenicama i posljedicama (dobro, mozda ima jos jedan takav). Ali morate priznati da to ipak vrijedi nesto!

Ta ta!
Nicolas (napisa):

...onda stvarno mislim da više nema nikakvog smisla raspravljati s tobom i tog ću se držati, a ne kao ostali na forumu - kažu da će te ignorirati, pa onda ništa. Razz

Nakon ovih zadnjih odgovora, ja se definitivno vracam u raspravu sa Ivancicom! Ne zato sto mislim da cu ju ikad uvjeriti u ista (eto, priznajem, odusaaajem! - uvjerila si me Ivancice da se ne das uvjeriti!), vec zato sto se ovakva odanost predsjedniku vidja samo jednom u zivotu (ok, mozda dvaput Twisted Evil) a i zato sto me sada cisto zanima koliko je moguce epicikala naslagati a da konstruktor i dalje tvrdi da se konstrukcija drzi Laughing.

U tom smislu, Ivancica - mozes li nam reci, kao matematicarka, strictly professional, nesto o tome koja je vjerojatnost da svi projekti sa nekog odsjeka dobiju ocjene >= II (njih 9), te da zatim svi ne zadovoljavaju uvjete natjecaja (nakon sto to utvrdi predsjednistvo, jer je komisiji promaklo) ? Takodjer, mozes li to pomnoziti sa vjerojatnoscu da projekti sa nekog drugog odsjeka (njih 4) budu ocijenjeni sa ⇐ IV, ali da su zapravo bolji od toga i zasluzuju financiranje. Eto, zanima me tvoje profesionalno misljenje kao matematicara. Ne mora biti skros tocno, moze i do na red velicine. Takodjer, s obzirom da ti to vjerojatno ide bolje nego meni, mozes li nam reci koji je koeficijent korelacije izmedju financiranja i ocijena, a posebno ako se npr. primjeni na recimo PMF-MO ili "Studensku udrugu sahis^H^H^H^H^H matematicara - SUMA"?

Eto, da ne pricamo cijelo vrijeme o ovim dosadnim stvarima, pa je'l Petar ovo, pa je'l Petar ono... Pa ljudima vec dosadno! Evo, sto se ne bi malo bavili strukom. Mozemo cak i kao projekt' na MZT prijaviti ('Statisticka analiza proracuna SZ-a 2003'). Eto, malo za relaksaciju da radimo matematiku, a da nije previse offtopic da nas Admin ne tuce.

P.S.: Na sve ove komentare kolega koje ne zele vise razgovarati sa tobom - moje osobno misljenje je da je Ivancica jedna nadasve jedinstvena osoba sa kojom se ne treba propustiti prilika raspravljati! Npr., nikada nisam jos naisao na nekoga tko ima toliko vjere te nebrojeni broj puta ne uzima ponudjeni castan izlaz u raspravi, vec cvrsto ostaje pri svom uvjerenju, neovisno o cinjenicama i posljedicama (dobro, mozda ima jos jedan takav). Ali morate priznati da to ipak vrijedi nesto!

Ta ta!

Ivančica_je_moj_ido
l

Gost

PostPostano: 14:07 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Raven"]
P.S.: Na sve ove komentare kolega koje ne zele vise razgovarati sa tobom - moje osobno misljenje je da je Ivancica jedna nadasve [b]jedinstvena osoba sa kojom se ne treba propustiti prilika raspravljati! [/b]Npr., nikada nisam jos naisao na nekoga tko ima toliko vjere te nebrojeni broj puta ne uzima ponudjeni castan izlaz u raspravi, vec cvrsto ostaje pri svom uvjerenju, neovisno o cinjenicama i posljedicama (dobro, mozda ima jos jedan takav). Ali morate priznati da to ipak vrijedi nesto!

Ta ta![/quote]
Ivančica sa svojim "argumentima" koje ponekad(izuzmemo li većinu spama) iznosi u biti svima nama pruža jedinstvenu priliku da povremeno pročitamo sve one korisne :lol: kontradikcije koje nas navode na raspravu i još veću sumnju da je [i]sve trulo u zemlji SZ-[/i] :lol: . Zato samo nastavi, jer bez tebe ne bi ni ova sumnja poprimila ove razmjere. Svaki tvoj post koji je nastao kao produkt razmjene informacija sa osoboma (PB, predsjednik SUMA-e i sl.) pomažu ovoj grupi ljudi koja sudjeluje u raspravama i nadam se žele nešto s njima postići. Ivančice nisi ni svjesna koliko radiš za općedobro. :lol: Ali nažalost potkopavaš sebe i ostale kojima vjeruješ. :roll: :lol:
Raven (napisa):

Ta ta!

Ivančica sa svojim "argumentima" koje ponekad(izuzmemo li većinu spama) iznosi u biti svima nama pruža jedinstvenu priliku da povremeno pročitamo sve one korisne Laughing kontradikcije koje nas navode na raspravu i još veću sumnju da je sve trulo u zemlji SZ- Laughing . Zato samo nastavi, jer bez tebe ne bi ni ova sumnja poprimila ove razmjere. Svaki tvoj post koji je nastao kao produkt razmjene informacija sa osoboma (PB, predsjednik SUMA-e i sl.) pomažu ovoj grupi ljudi koja sudjeluje u raspravama i nadam se žele nešto s njima postići. Ivančice nisi ni svjesna koliko radiš za općedobro. Laughing Ali nažalost potkopavaš sebe i ostale kojima vjeruješ. Rolling Eyes Laughing

[Vrh]
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 43 - 61

PostPostano: 14:17 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Raven"]
U tom smislu, Ivancica - mozes li nam reci, kao matematicarka, strictly professional, nesto o tome koja je vjerojatnost da svi projekti sa nekog odsjeka dobiju ocjene >= II (njih 9), te da zatim svi ne zadovoljavaju uvjete natjecaja (nakon sto to utvrdi predsjednistvo, jer je komisiji promaklo) ? [/quote]

Kao matematičarka, mislim da nisam dovoljno zrela da tako nešto odgovorim bez da provedem analizu podataka (valjda Huzak ovo ne čita :oops: ), ali mogu reći svoje mišljenje: vjrojatnost je mala, s tim se slažem. Ali ako malo razmislimo, svi ti projekti dolaze s istog odsjeka, jel' tako? A ako dolaze s istog odsjeka, onda je vjerojatnost da ih je radio isti krug ljudi (isti fizički, ili po kvalificiranosti - odnosno, ako je jedan prijavljivao na svoj način, dosta vjerojatno je da je pomogao i drugima na taj svoj način). Dakle, moguća hipoteza je da svi ti projekti imaju istu manu zbog koje nisu mogli biti financirani. Ista stvar je s projektima s nekog odsjeka koji su dobili lovu. Eto, SUMA je dobila novac. U izradi svih tih projekata sudjelovao je više-manje isti krug ljudi. A to su ljudi koji očito znaju kako prezentirati svoj projekt. Komisija nije uzimala u obzir sve parametre! Postoji još niz njih: financijsko izvješće npr.

[quote="Raven"]
Takodjer, mozes li to pomnoziti sa vjerojatnoscu da projekti sa nekog drugog odsjeka (njih 4) budu ocijenjeni sa <= IV, ali da su zapravo bolji od toga i zasluzuju financiranje. Eto, zanima me tvoje profesionalno misljenje kao matematicara. Ne mora biti skros tocno, moze i do na red velicine. Takodjer, s obzirom da ti to vjerojatno ide bolje nego meni, mozes li nam reci koji je koeficijent korelacije izmedju financiranja i ocijena, a posebno ako se npr. primjeni na recimo PMF-MO ili "Studensku udrugu sahis^H^H^H^H^H matematicara - SUMA"?
[/quote]

E sad sam se stvarno zainteresirala. Ovih dana, kad nađem vremena, sjest ću i dobro proučiti proračun. Baš me zanima na koliko mjesta ima odstupanja, te da li je to odstupanje od neke prevelike važnosti (u statističkom smislu) da narušava cijeli koncept "izvrsnosti".

[quote="Raven"]
[/quote]

To bi se moglo napraviti, ali mislim da Forum nije mjesto za takve stvari. To treba napraviti doma. A rezultate analize onda staviti na Forum. Ako je netko voljan, neka izvoli. Meni se ne da ništa tako ozbiljno raditi. Ja ću tak šta vjerojatno i napraviti za vlastitu dušu, a ak dođem do nekih rezultata, budem to stavila tu da svi vidite.

[quote="Raven"]

Ta ta![/quote]
Hvala, Raven! Ali nemoj se zalijetati! Možda ja u svemu tome imam neke skrivene motive. Možda ja uopće nemam toliko vjere koliko izgleda. Možda je meni samo dosadno u životu... možda, možda, možda... Tko zna?
Eto, sad sam te malo zbunila, zar ne?
Raven (napisa):

U tom smislu, Ivancica - mozes li nam reci, kao matematicarka, strictly professional, nesto o tome koja je vjerojatnost da svi projekti sa nekog odsjeka dobiju ocjene >= II (njih 9), te da zatim svi ne zadovoljavaju uvjete natjecaja (nakon sto to utvrdi predsjednistvo, jer je komisiji promaklo) ?

Kao matematičarka, mislim da nisam dovoljno zrela da tako nešto odgovorim bez da provedem analizu podataka (valjda Huzak ovo ne čita Embarassed ), ali mogu reći svoje mišljenje: vjrojatnost je mala, s tim se slažem. Ali ako malo razmislimo, svi ti projekti dolaze s istog odsjeka, jel' tako? A ako dolaze s istog odsjeka, onda je vjerojatnost da ih je radio isti krug ljudi (isti fizički, ili po kvalificiranosti - odnosno, ako je jedan prijavljivao na svoj način, dosta vjerojatno je da je pomogao i drugima na taj svoj način). Dakle, moguća hipoteza je da svi ti projekti imaju istu manu zbog koje nisu mogli biti financirani. Ista stvar je s projektima s nekog odsjeka koji su dobili lovu. Eto, SUMA je dobila novac. U izradi svih tih projekata sudjelovao je više-manje isti krug ljudi. A to su ljudi koji očito znaju kako prezentirati svoj projekt. Komisija nije uzimala u obzir sve parametre! Postoji još niz njih: financijsko izvješće npr.

Raven (napisa):

Takodjer, mozes li to pomnoziti sa vjerojatnoscu da projekti sa nekog drugog odsjeka (njih 4) budu ocijenjeni sa ⇐ IV, ali da su zapravo bolji od toga i zasluzuju financiranje. Eto, zanima me tvoje profesionalno misljenje kao matematicara. Ne mora biti skros tocno, moze i do na red velicine. Takodjer, s obzirom da ti to vjerojatno ide bolje nego meni, mozes li nam reci koji je koeficijent korelacije izmedju financiranja i ocijena, a posebno ako se npr. primjeni na recimo PMF-MO ili "Studensku udrugu sahis^H^H^H^H^H matematicara - SUMA"?

E sad sam se stvarno zainteresirala. Ovih dana, kad nađem vremena, sjest ću i dobro proučiti proračun. Baš me zanima na koliko mjesta ima odstupanja, te da li je to odstupanje od neke prevelike važnosti (u statističkom smislu) da narušava cijeli koncept "izvrsnosti".

Raven (napisa):

To bi se moglo napraviti, ali mislim da Forum nije mjesto za takve stvari. To treba napraviti doma. A rezultate analize onda staviti na Forum. Ako je netko voljan, neka izvoli. Meni se ne da ništa tako ozbiljno raditi. Ja ću tak šta vjerojatno i napraviti za vlastitu dušu, a ak dođem do nekih rezultata, budem to stavila tu da svi vidite.

Raven (napisa):

Ta ta!

Hvala, Raven! Ali nemoj se zalijetati! Možda ja u svemu tome imam neke skrivene motive. Možda ja uopće nemam toliko vjere koliko izgleda. Možda je meni samo dosadno u životu... možda, možda, možda... Tko zna?
Eto, sad sam te malo zbunila, zar ne?

[Vrh]
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 43 - 61

PostPostano: 14:24 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica_je_moj_idol"]Ivančice nisi ni svjesna koliko radiš za općedobro. :lol: Ali nažalost potkopavaš sebe i ostale kojima vjeruješ. :roll: :lol:[/quote]
to ćemo još vidjeti! :wink:
Ivančica_je_moj_idol (napisa):
Ivančice nisi ni svjesna koliko radiš za općedobro. Laughing Ali nažalost potkopavaš sebe i ostale kojima vjeruješ. Rolling Eyes Laughing

to ćemo još vidjeti! Wink

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 15:26 ned, 11. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bok ljudi, PB je poslao jos jedan mail na SUMA-u, pa si ga pročitajte.

[quote="Petar Bezjak na mailing listi SUMA-e"]Od: "Petar Bezjak" <pbezjak@public.srce.hr>
Datum: 11.05.2003 u 15:58 GMT+02:00
Za: "megnut inc." <marko_gregovic@inet.hr>, "SZ PMF-MO" <studrep@student.math.hr>, "SUMA" <suma@student.math.hr>
Naslov: Re: Jabuka i nije samo jabuka!

> > ma Ivancice, kolega "megnut inc." (to mu je, naime, ime sukladno onome
> kako
>
> pise vam u mail adresi ime, ponavljam.

[b]pa dobro, kad me vec povlacite za jezik, kolega "Marko Gregovic" recite vi
onda lijepo ljudima s kojeg ste faksa i koja ste godina....[/b]

> ovaj argument ama bas nista ne dokazuje, sto biste vi, kao ugledni
debatant,
> trebali znati. netransparentnost se ne opravdava netransparentnoscu nekog
> drugog.

[b]ne radi se o netransparentnosti nego o tome da mi _ne pada napamet_ svakom
koji naidje do u tancine obasnjavat koliko, kako, zasto i sto radim kao
predsjednik SZa.
U demokratskoj drzavi postoje sluzbe koje su ovlastene postavljati pitanja i
takodjer sluzbe koje su ovlastene davati odgovore. Vi, koliko mi je poznato,
niste niti jedno niti drugo...[/b]

pozdrav,
5+100m^2
-------------------------------------
PETAR BEZJAK
pbezjak@jagor.srce.hr
01/619-8822
098/555-999
/ Arambasa UIN:56021837 /
--------------------------------------

"In an interview with Dan Rather, Saddam has challenged President Bush to a
live, televised debate. I think this would be fair, since English is a
second language
to both of them."[/quote]

Po meni su on i predsjedništvo [b]do u tancine[/b] trebali objasniti proracun skupštini. A nisu. Iz ocjena natjecajne komisije i svim dosadašnjim izjavama PB-a je jasno da su skupštini mnoge stvari prešućene. Rečeno joj je da su rezultati natječajne komisije bili glavni cimbenik (i po meni takvim tonom i u tom kontekstu da skupština zaključi da su ti rezultati bili jedini [i]krucialni[/i] cimbenik) koji je utjecao na donosenje prijedloga, a u njegovim pismima vidite da da navodi i priznaje da su rezultati natjecajne komisije bili samo smjernice, a da je bilo jos mnogo drugih [i]krucijalnih[/i] cimbenika. Ti cimbenici nisu spomenuti skupštini, a po meni to je trebalo biti napravljeno. Da je [b]do u tancine[/b] sve objasnjeno skupštini, sada ne bi bilo toliko problema, jer bi valjda ta skupština reagirala i maknula moguće nepravedne ili nekvalitetne stavke proracuna.
Bok ljudi, PB je poslao jos jedan mail na SUMA-u, pa si ga pročitajte.

Petar Bezjak na mailing listi SUMA-e (napisa):
Od: "Petar Bezjak" <pbezjak@public.srce.hr>
Datum: 11.05.2003 u 15:58 GMT+02:00
Za: "megnut inc." <marko_gregovic@inet.hr>, "SZ PMF-MO" <studrep@student.math.hr>, "SUMA" <suma@student.math.hr>
Naslov: Re: Jabuka i nije samo jabuka!

> > ma Ivancice, kolega "megnut inc." (to mu je, naime, ime sukladno onome
> kako
>
> pise vam u mail adresi ime, ponavljam.

pa dobro, kad me vec povlacite za jezik, kolega "Marko Gregovic" recite vi
onda lijepo ljudima s kojeg ste faksa i koja ste godina....

> ovaj argument ama bas nista ne dokazuje, sto biste vi, kao ugledni
debatant,
> trebali znati. netransparentnost se ne opravdava netransparentnoscu nekog
> drugog.

ne radi se o netransparentnosti nego o tome da mi _ne pada napamet_ svakom
koji naidje do u tancine obasnjavat koliko, kako, zasto i sto radim kao
predsjednik SZa.
U demokratskoj drzavi postoje sluzbe koje su ovlastene postavljati pitanja i
takodjer sluzbe koje su ovlastene davati odgovore. Vi, koliko mi je poznato,
niste niti jedno niti drugo...

pozdrav,
5+100m^2
-------------------------------------
PETAR BEZJAK
pbezjak@jagor.srce.hr
01/619-8822
098/555-999
/ Arambasa UIN:56021837 /
--------------------------------------

"In an interview with Dan Rather, Saddam has challenged President Bush to a
live, televised debate. I think this would be fair, since English is a
second language
to both of them."

Po meni su on i predsjedništvo do u tancine trebali objasniti proracun skupštini. A nisu. Iz ocjena natjecajne komisije i svim dosadašnjim izjavama PB-a je jasno da su skupštini mnoge stvari prešućene. Rečeno joj je da su rezultati natječajne komisije bili glavni cimbenik (i po meni takvim tonom i u tom kontekstu da skupština zaključi da su ti rezultati bili jedini krucialni cimbenik) koji je utjecao na donosenje prijedloga, a u njegovim pismima vidite da da navodi i priznaje da su rezultati natjecajne komisije bili samo smjernice, a da je bilo jos mnogo drugih krucijalnih cimbenika. Ti cimbenici nisu spomenuti skupštini, a po meni to je trebalo biti napravljeno. Da je do u tancine sve objasnjeno skupštini, sada ne bi bilo toliko problema, jer bi valjda ta skupština reagirala i maknula moguće nepravedne ili nekvalitetne stavke proracuna.

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum