Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

objava karikature
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

objavljivanje karikature poslanika muhameda svaćate kao
slobodu govora
42%
 42%  [ 20 ]
govor mržnje
19%
 19%  [ 9 ]
pokušaj da se na taj način skrene pozornost s nekih drugih stvari
10%
 10%  [ 5 ]
nešto četvrto
27%
 27%  [ 13 ]
Ukupno glasova : 47

Autor/ica Poruka
SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
12 = 42 - 30

PostPostano: 17:10 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Samo onu s bombom na turbanu i nju zmatram nepotrebno uvredljivom, ali nikako ne dovoljnim razlogom cak i za prosvjede, a kamoli za paljenje zgrada i ubijanje ljudi. :roll: Ostale ili nisam vidio ili su imale tekst koji je bio na meni nepoznatim jezicima. :([/quote]

Ako sam ja dobro shvatio nije poanta u tekstu. Svako prikazivanje Muhameda je uvrijeda.

Sloboda govora i misljenja je nuzna i nikako se ne bi trebalo odreci toga, ali trebalo bi se paziti sta se prica, odnosno da bi se netko mogao naci uvrijedjen i odgovoriti. To nije tak strasno u nasoj kuturi. S naseg kulturoloskog stajalista ta karikatura nije nista posebno, ali njima je to zlocin. Daklem netko od nas bi napravio svoju karikaturu ili nesto slicno, ali oni ce se dignuti u zrak zajedno s nama.
vsego (napisa):
Samo onu s bombom na turbanu i nju zmatram nepotrebno uvredljivom, ali nikako ne dovoljnim razlogom cak i za prosvjede, a kamoli za paljenje zgrada i ubijanje ljudi. Rolling Eyes Ostale ili nisam vidio ili su imale tekst koji je bio na meni nepoznatim jezicima. Sad

Ako sam ja dobro shvatio nije poanta u tekstu. Svako prikazivanje Muhameda je uvrijeda.

Sloboda govora i misljenja je nuzna i nikako se ne bi trebalo odreci toga, ali trebalo bi se paziti sta se prica, odnosno da bi se netko mogao naci uvrijedjen i odgovoriti. To nije tak strasno u nasoj kuturi. S naseg kulturoloskog stajalista ta karikatura nije nista posebno, ali njima je to zlocin. Daklem netko od nas bi napravio svoju karikaturu ili nesto slicno, ali oni ce se dignuti u zrak zajedno s nama.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:33 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Sloboda govora i misljenja je nuzna i nikako se ne bi trebalo odreci toga, ali trebalo bi se paziti sta se prica, odnosno da bi se [color=red]netko[/color] mogao naci uvrijedjen i odgovoriti.[/quote]

Bas u tome "netko" lezi problem. :? Po toj logici, ti ne bi na onom trakavica-topicu smio reci nista protiv Crkve, ja ne bih smio reci da se Gotovina treba braniti pred sudom,... :? Ako cemo ici do kraja, ne bih smio reci niti za jednog studenta da nije polozio ispit; vjerujem da to vecinu pogadja daleko jace nego moj stav o Gotovini ili KC. :(

[quote="SickJedi"]To nije tak strasno u nasoj kuturi. S naseg kulturoloskog stajalista ta karikatura nije nista posebno, ali njima je to zlocin. Daklem netko od nas bi napravio svoju karikaturu ili nesto slicno, ali oni ce se dignuti u zrak zajedno s nama.[/quote]

Da je rijec o nekoj manjoj grupici, proglasio bi ih ludim fanaticima koji nam narusavaju slobodu govora. :? Zasto bi Muslimani bili tako povlasteni [b]u zemljama koje nisu deklarirane kao Islamske[/b]? :-k Smatram da Islam ima pravo povlastenog statusa u deklarirano islamskim drzavama, kao sto mislim da KC ima isto pravo u katolickim drzavama (i.e. Irskoj). 8) No, ovdje je rijec o gradjanskim drzavama, gdje trebas sve religije tretirati jednako (do na postivanje slobode, zivota, bla, bla,... dakle sve "ok" religije, da ne cjepidlacim sad). :)

S druge strane, ne podrzavam niti ovo sto je Nacional napravio; IMO, to je jeftina propaganda pod [b]izgovorom[/b] slobode govora. :evil:
SickJedi (napisa):
Sloboda govora i misljenja je nuzna i nikako se ne bi trebalo odreci toga, ali trebalo bi se paziti sta se prica, odnosno da bi se netko mogao naci uvrijedjen i odgovoriti.

Bas u tome "netko" lezi problem. Confused Po toj logici, ti ne bi na onom trakavica-topicu smio reci nista protiv Crkve, ja ne bih smio reci da se Gotovina treba braniti pred sudom,... Confused Ako cemo ici do kraja, ne bih smio reci niti za jednog studenta da nije polozio ispit; vjerujem da to vecinu pogadja daleko jace nego moj stav o Gotovini ili KC. Sad

SickJedi (napisa):
To nije tak strasno u nasoj kuturi. S naseg kulturoloskog stajalista ta karikatura nije nista posebno, ali njima je to zlocin. Daklem netko od nas bi napravio svoju karikaturu ili nesto slicno, ali oni ce se dignuti u zrak zajedno s nama.

Da je rijec o nekoj manjoj grupici, proglasio bi ih ludim fanaticima koji nam narusavaju slobodu govora. Confused Zasto bi Muslimani bili tako povlasteni u zemljama koje nisu deklarirane kao Islamske? Think Smatram da Islam ima pravo povlastenog statusa u deklarirano islamskim drzavama, kao sto mislim da KC ima isto pravo u katolickim drzavama (i.e. Irskoj). Cool No, ovdje je rijec o gradjanskim drzavama, gdje trebas sve religije tretirati jednako (do na postivanje slobode, zivota, bla, bla,... dakle sve "ok" religije, da ne cjepidlacim sad). Smile

S druge strane, ne podrzavam niti ovo sto je Nacional napravio; IMO, to je jeftina propaganda pod izgovorom slobode govora. Evil or Very Mad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
anamari
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 12 - 6

PostPostano: 17:57 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]
Sloboda govora i misljenja je nuzna i nikako se ne bi trebalo odreci toga, ali trebalo bi se paziti sta se prica, odnosno da bi se netko mogao naci uvrijedjen i odgovoriti. To nije tak strasno u nasoj kuturi. S naseg kulturoloskog stajalista ta karikatura nije nista posebno, ali njima je to zlocin. Daklem netko od nas bi napravio svoju karikaturu ili nesto slicno, ali oni ce se dignuti u zrak zajedno s nama.[/quote]

To i ja mislim. Zapadna kultura je vrlo cesto ugnjetavala onu istocnu, jer nikako ne moze prihvatiti da ona djeluje po nekim drugim aksiomima nama potpuno neprihvatljivima. Zato ja uglavnom mislim da se mi ne trebamo mijesati u njihove unutarnje stvari iako su meni te stvari ponekad grozne.

No, objavljivanje ove karikature je nasa stvar. Meni one ne djelulu uvredljivo, kao i mnoge druge karikature koje ismijavaju ljude i stvari koji mozda meni nesto znace. Razumijem da im to moze smetati, ali reakcija je pregrozna. Vec je 10-ak ljudi poginulo, pale se zgrade, prijeti se. Karikatura je, po meni, humoristicno htjela iskazati europski osjecaj da su muslimani nasilni. Jesu li oni u vecini nasilni ili ne, ja ne znam, ali vecina ljudi, videci na vijestima ono sto vide o islamskim zemljama, to misli. A onda ovakva reakcija, samo u europskoj svijesti potvrduje taj stav, a nikako ne dopridonosi tome da i mi ovdje pocnemo dublje i otvorenije prihvacati vrijednosti muslimanskog svijeta.

Sve se moze reci na lijep i ruzan nacin. Samo kad to kazete na ruzan nacin, ljudi se vise koncentriraju na nacin kako je poruka izrecena nego na poruku.
SickJedi (napisa):

To i ja mislim. Zapadna kultura je vrlo cesto ugnjetavala onu istocnu, jer nikako ne moze prihvatiti da ona djeluje po nekim drugim aksiomima nama potpuno neprihvatljivima. Zato ja uglavnom mislim da se mi ne trebamo mijesati u njihove unutarnje stvari iako su meni te stvari ponekad grozne.

No, objavljivanje ove karikature je nasa stvar. Meni one ne djelulu uvredljivo, kao i mnoge druge karikature koje ismijavaju ljude i stvari koji mozda meni nesto znace. Razumijem da im to moze smetati, ali reakcija je pregrozna. Vec je 10-ak ljudi poginulo, pale se zgrade, prijeti se. Karikatura je, po meni, humoristicno htjela iskazati europski osjecaj da su muslimani nasilni. Jesu li oni u vecini nasilni ili ne, ja ne znam, ali vecina ljudi, videci na vijestima ono sto vide o islamskim zemljama, to misli. A onda ovakva reakcija, samo u europskoj svijesti potvrduje taj stav, a nikako ne dopridonosi tome da i mi ovdje pocnemo dublje i otvorenije prihvacati vrijednosti muslimanskog svijeta.

Sve se moze reci na lijep i ruzan nacin. Samo kad to kazete na ruzan nacin, ljudi se vise koncentriraju na nacin kako je poruka izrecena nego na poruku.

STOP nasilju medu zivotinjama!
[Vrh]
Braslav
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

39 = 49 - 10

PostPostano: 18:11 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

O jedna je bila bas dobra gdje Muhamed place i govori: O zasto me vole budale! (ta je iz nacionala, nije iz orginalnih 12)

U komunizmu nije bilo slobode govora pa su se ljudi svejedno salili. Pricali viceve o Titu, KPJ, JNA, miliciji, ... To je sada stvar javne ili privatne sale. Javna mozda treba otupjeti. Vicevi se nesmiju zabranjivati (kategoricki), o cemu god. Kao da nisam cuo i viceva na temu holokausta. (npr. onaj gdje mirise na kolace jer pale dijabeticare) Isusa (npr. onaj gdje vjerouctieljica pita sto je to malo ima rep i skace po drvecu, svi sute pa pita najbistrijeg ucenika, a on zbunjeno: Isus? ) Pape, Marksa, Tita, ...
O jedna je bila bas dobra gdje Muhamed place i govori: O zasto me vole budale! (ta je iz nacionala, nije iz orginalnih 12)

U komunizmu nije bilo slobode govora pa su se ljudi svejedno salili. Pricali viceve o Titu, KPJ, JNA, miliciji, ... To je sada stvar javne ili privatne sale. Javna mozda treba otupjeti. Vicevi se nesmiju zabranjivati (kategoricki), o cemu god. Kao da nisam cuo i viceva na temu holokausta. (npr. onaj gdje mirise na kolace jer pale dijabeticare) Isusa (npr. onaj gdje vjerouctieljica pita sto je to malo ima rep i skace po drvecu, svi sute pa pita najbistrijeg ucenika, a on zbunjeno: Isus? ) Pape, Marksa, Tita, ...

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 23:47 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@vsego: U mojem drustvu postoji par neakademskih "titula" kojima se medjusobno oslovljavamo (svaka od njih ima svoju pozadinsku pricu) i nama to ne zvuci kao uvrijeda, ali mogu li se tako razgovarati i sa ostalima? Mislim da bio bilo tko reagirao vrlo lose na tako nesto.
@vsego: U mojem drustvu postoji par neakademskih "titula" kojima se medjusobno oslovljavamo (svaka od njih ima svoju pozadinsku pricu) i nama to ne zvuci kao uvrijeda, ali mogu li se tako razgovarati i sa ostalima? Mislim da bio bilo tko reagirao vrlo lose na tako nesto.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Ashley
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 3 - 0

PostPostano: 23:52 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anamari"]Meni one ne djelulu uvredljivo, kao i mnoge druge karikature koje ismijavaju ljude i stvari koji mozda meni nesto znace. [/quote]

Nije poanta u tome djeluje li to uvredljivo tebi, nego djeluje li to uvredljivo ljudima kojma je to vazna stvar u zivotu. Najveci je problem sto se lik Muhameda uopce ne smije prikazivati.

Svaka cast slobodi govora, ja slobodu govora podupirem, ali kad sloboda jednog covjeka ogranicava slobodu drugog, tad to prestaje bit sloboda. Poatna slobode pojedinca je u tome da ne smije narusavat slobodu drugog pojedinca (tako su bar mene ucili na etici 8) )

[quote="anamari"]reakcija je pregrozna. Vec je 10-ak ljudi poginulo, pale se zgrade, prijeti se. [/quote]

Da, prestrasno, no oni koji su objavili karikature trebali su bit dovoljno pametni da znaju sto to moze izazvati. Sloboda govora ukljucuje odgovornost, a za to trebas moci sagledati moguce posljedice svog djelovanja. (Sad vec zvucim kao da citiram udzbenik iz etike.)
anamari (napisa):
Meni one ne djelulu uvredljivo, kao i mnoge druge karikature koje ismijavaju ljude i stvari koji mozda meni nesto znace.

Nije poanta u tome djeluje li to uvredljivo tebi, nego djeluje li to uvredljivo ljudima kojma je to vazna stvar u zivotu. Najveci je problem sto se lik Muhameda uopce ne smije prikazivati.

Svaka cast slobodi govora, ja slobodu govora podupirem, ali kad sloboda jednog covjeka ogranicava slobodu drugog, tad to prestaje bit sloboda. Poatna slobode pojedinca je u tome da ne smije narusavat slobodu drugog pojedinca (tako su bar mene ucili na etici Cool )

anamari (napisa):
reakcija je pregrozna. Vec je 10-ak ljudi poginulo, pale se zgrade, prijeti se.

Da, prestrasno, no oni koji su objavili karikature trebali su bit dovoljno pametni da znaju sto to moze izazvati. Sloboda govora ukljucuje odgovornost, a za to trebas moci sagledati moguce posljedice svog djelovanja. (Sad vec zvucim kao da citiram udzbenik iz etike.)

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:06 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ashley"]Svaka cast slobodi govora, ja slobodu govora podupirem, ali kad sloboda jednog covjeka ogranicava slobodu drugog, tad to prestaje bit sloboda. Poatna slobode pojedinca je u tome da ne smije narusavat slobodu drugog pojedinca (tako su bar mene ucili na etici 8) )[/quote]

A oni na ovaj nacin ne ogranicavaju nasu slobodu? :roll: Zapravo i ne - uvjerili su nas da si ju sami ogranicimo. :wall:

Evo, ja se klanjam Velikom Limunu i mene vrijedja da netko limune prodaje na placu. :roll: Hocemo zabraniti prodaju limuna na placevima? :nuts2:

Da ne mislite da pretjerujem: mi uzgajamo, prodajemo, ubijamo i [b]jedemo[/b] krave, koje su Indijcima svete zivotinje. :shock: Pazite - [b]ubijamo[/b] krave :!: Ne crtamo ih, nego ih [b]ubijamo[/b] :!: Pa ipak, odjednom nas jako brinu osjecaji onih kojima smetaju crtezi, ali se ne bavimo osjecajima onih cije bozanstvo - da ponovim? - [b]UBIJAMO[/b] (i jedemo). :roll:

Ako to nije popustanje pred terorom, uz izgovor (prvenstveno pred sobom samima) da time postujemo neciju slobodu... :roll:

P.S. Za sve koji ljeti ubijaju komarce, budite svjesni da time vrijedjate necije religijske osjecaje:
[quote="[url=http://www.criticalmiami.com/index.php?id=90]The Latest Buzz[/url]"]I attended a [color=red]mosquito worshiping[/color] ceremony just last week—the first day of summer—called Fete de La Mosquit. At sundown, worshipers clad in needle-nose masks flap their arms and prance around a pool of stagnant water while chanting (actually “whining”) prayers. Human blood is consumed. “This may look silly to you,” one Southern Buzztist told me, “but at least we don’t waste our time sitting around spinning dradels.”[/quote]
Jasno, oni imaju smjesne maske, a ne bombe, pa postivanje njihovih vjerskih osjecaja nije bitno... :PP
Ashley (napisa):
Svaka cast slobodi govora, ja slobodu govora podupirem, ali kad sloboda jednog covjeka ogranicava slobodu drugog, tad to prestaje bit sloboda. Poatna slobode pojedinca je u tome da ne smije narusavat slobodu drugog pojedinca (tako su bar mene ucili na etici Cool )

A oni na ovaj nacin ne ogranicavaju nasu slobodu? Rolling Eyes Zapravo i ne - uvjerili su nas da si ju sami ogranicimo. Brick wall

Evo, ja se klanjam Velikom Limunu i mene vrijedja da netko limune prodaje na placu. Rolling Eyes Hocemo zabraniti prodaju limuna na placevima? Nuts

Da ne mislite da pretjerujem: mi uzgajamo, prodajemo, ubijamo i jedemo krave, koje su Indijcima svete zivotinje. Shocked Pazite - ubijamo krave Exclamation Ne crtamo ih, nego ih ubijamo Exclamation Pa ipak, odjednom nas jako brinu osjecaji onih kojima smetaju crtezi, ali se ne bavimo osjecajima onih cije bozanstvo - da ponovim? - UBIJAMO (i jedemo). Rolling Eyes

Ako to nije popustanje pred terorom, uz izgovor (prvenstveno pred sobom samima) da time postujemo neciju slobodu... Rolling Eyes

P.S. Za sve koji ljeti ubijaju komarce, budite svjesni da time vrijedjate necije religijske osjecaje:
The Latest Buzz (napisa):
I attended a mosquito worshiping ceremony just last week—the first day of summer—called Fete de La Mosquit. At sundown, worshipers clad in needle-nose masks flap their arms and prance around a pool of stagnant water while chanting (actually “whining”) prayers. Human blood is consumed. “This may look silly to you,” one Southern Buzztist told me, “but at least we don’t waste our time sitting around spinning dradels.”

Jasno, oni imaju smjesne maske, a ne bombe, pa postivanje njihovih vjerskih osjecaja nije bitno... Weeee-heeee!!!

[Vrh]
sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 0:26 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

prikazite muslimane na komican nacin kao nasilne... njih to, opravdano uvrijedi i pocnu blagi prosvjedi protiv toga... zatim... skupi se ekipa koja misli da triba sprjecit daljne gluposti oko toga i pocnu sve veci i veci prosvjedi... uskoro, ta karikatura postaje istinita i muslimani stvarno postaju nasilni...

ipak, muslimani su [size=18]kao[/size] poznati po nasilnoj prirodi... ali zapitajte se koliko je to amerika ratova vodila van svojih granica u zadnjih 50-ak godina, ali i prije... a njih nitko ne smatra opcenito nasilnima... samo ih smatraju krajnje prozirnima i djelomicno neinteligentnima...

ne mislite li da se muslimane samo zeli prikazat kao nepotrebno nasilne? ja mislin tako... sve je pocelo pojavon karikature koja bi tribala bit zezancija (znaci neozbiljna) a sve ocito zavrsava time da ta karikatura postaje sve istinitija...

neciji politicki potez, siguran san...
prikazite muslimane na komican nacin kao nasilne... njih to, opravdano uvrijedi i pocnu blagi prosvjedi protiv toga... zatim... skupi se ekipa koja misli da triba sprjecit daljne gluposti oko toga i pocnu sve veci i veci prosvjedi... uskoro, ta karikatura postaje istinita i muslimani stvarno postaju nasilni...

ipak, muslimani su kao poznati po nasilnoj prirodi... ali zapitajte se koliko je to amerika ratova vodila van svojih granica u zadnjih 50-ak godina, ali i prije... a njih nitko ne smatra opcenito nasilnima... samo ih smatraju krajnje prozirnima i djelomicno neinteligentnima...

ne mislite li da se muslimane samo zeli prikazat kao nepotrebno nasilne? ja mislin tako... sve je pocelo pojavon karikature koja bi tribala bit zezancija (znaci neozbiljna) a sve ocito zavrsava time da ta karikatura postaje sve istinitija...

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long

Zadnja promjena: sorrow; 0:28 ned, 12. 2. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 0:27 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@vsego: s nekim stvarima bi se složila ali zar ne misliš da ipak postoje razlike između jedenja krava (jer ipak je to dio kulture, prehrambenih navika, a i jelo ih se i prije) i namjernog vrijeđanja nečije vjere
možda da je neko objavio kraikature koji namjerno preko krava vrijeđa indijce to bi bila bolja usporedba.
ja ne jedem kravu da bih nekog povrijedila, ali kad crtam slike koje su baš ciljem da nekog isprovociraju i povrijede to radim iz mržnje ne iz potrebe
@vsego: s nekim stvarima bi se složila ali zar ne misliš da ipak postoje razlike između jedenja krava (jer ipak je to dio kulture, prehrambenih navika, a i jelo ih se i prije) i namjernog vrijeđanja nečije vjere
možda da je neko objavio kraikature koji namjerno preko krava vrijeđa indijce to bi bila bolja usporedba.
ja ne jedem kravu da bih nekog povrijedila, ali kad crtam slike koje su baš ciljem da nekog isprovociraju i povrijede to radim iz mržnje ne iz potrebe

[Vrh]
Ashley
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 0:28 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]A oni na ovaj nacin ne ogranicavaju nasu slobodu? :roll: Zapravo i ne - uvjerili su nas da si ju sami ogranicimo. :wall:
[/quote]
Cini mi se da smo ovaj put 'mi' prvi poceli.

Ma, ne mislim ja da su oni super i da im te karikature daju za pravo da divljaju, samo mislim da karikaturte Muhameda nisu ok.

[quote="vsego"]Da ne mislite da pretjerujem: mi uzgajamo, prodajemo, ubijamo i [b]jedemo[/b] krave, koje su Indijcima svete zivotinje. :shock: Pazite - [b]ubijamo[/b] krave :!: Ne crtamo ih, nego ih [b]ubijamo[/b] :!: Pa ipak, odjednom nas jako brinu osjecaji onih kojima smetaju crtezi, ali se ne bavimo osjecajima onih cije bozanstvo - da ponovim? - [b]UBIJAMO[/b] (i jedemo). :roll:
[/quote]

Neki ubijaju i jedu ljude. A ljudi su moji roditelji i prijatelji. Buduci da sam ateist, meni je to isto kao da mi jedu bozanstvo.
vsego (napisa):
A oni na ovaj nacin ne ogranicavaju nasu slobodu? Rolling Eyes Zapravo i ne - uvjerili su nas da si ju sami ogranicimo. Brick wall

Cini mi se da smo ovaj put 'mi' prvi poceli.

Ma, ne mislim ja da su oni super i da im te karikature daju za pravo da divljaju, samo mislim da karikaturte Muhameda nisu ok.

vsego (napisa):
Da ne mislite da pretjerujem: mi uzgajamo, prodajemo, ubijamo i jedemo krave, koje su Indijcima svete zivotinje. Shocked Pazite - ubijamo krave Exclamation Ne crtamo ih, nego ih ubijamo Exclamation Pa ipak, odjednom nas jako brinu osjecaji onih kojima smetaju crtezi, ali se ne bavimo osjecajima onih cije bozanstvo - da ponovim? - UBIJAMO (i jedemo). Rolling Eyes

Neki ubijaju i jedu ljude. A ljudi su moji roditelji i prijatelji. Buduci da sam ateist, meni je to isto kao da mi jedu bozanstvo.

Zadnja promjena: Ashley; 1:00 ned, 12. 2. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 0:30 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Evo, ja se klanjam Velikom Limunu i mene vrijedja da netko limune prodaje na placu. :roll: Hocemo zabraniti prodaju limuna na placevima? :nuts2:[/quote]

Jel to vrijedi samo za plac ili i opcenito za prodaju Limuna? :PP

[quote="vsego"]Da ne mislite da pretjerujem: mi uzgajamo, prodajemo, ubijamo i [b]jedemo[/b] krave, koje su Indijcima svete zivotinje. :shock: Pazite - [b]ubijamo[/b] krave :!: Ne crtamo ih, nego ih [b]ubijamo[/b] :!: Pa ipak, odjednom nas jako brinu osjecaji onih kojima smetaju crtezi, ali se ne bavimo osjecajima onih cije bozanstvo - da ponovim? - [b]UBIJAMO[/b] (i jedemo). :roll:[/quote]

I ovaj efekt moras malo pogledat kulturoloski. [i]Kolko ja znam[/i] njima vjera zabranjuje da ubiaju krave, ali nisu obavezni sankcionirati nekoga tko to radi. Odnosno u slijedecem zivotu ce biti kaznjeni ako su ubili kravu. Muslimana vjera nalaze da kazne onoga tko vrijedja Muhameda i oni ce biti kaznjeni ako to ne ucine.
vsego (napisa):
Evo, ja se klanjam Velikom Limunu i mene vrijedja da netko limune prodaje na placu. Rolling Eyes Hocemo zabraniti prodaju limuna na placevima? Nuts

Jel to vrijedi samo za plac ili i opcenito za prodaju Limuna? Weeee-heeee!!!

vsego (napisa):

I ovaj efekt moras malo pogledat kulturoloski. Kolko ja znam njima vjera zabranjuje da ubiaju krave, ali nisu obavezni sankcionirati nekoga tko to radi. Odnosno u slijedecem zivotu ce biti kaznjeni ako su ubili kravu. Muslimana vjera nalaze da kazne onoga tko vrijedja Muhameda i oni ce biti kaznjeni ako to ne ucine.

Ken Lee je zakon!!!

Zadnja promjena: SickJedi; 0:31 ned, 12. 2. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 0:31 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sorrow"]prikazite muslimane na komican nacin kao nasilne... njih to, opravdano uvrijedi i pocnu blagi prosvjedi protiv toga..[/quote]

mislim da njih više vrijeđa pojavljivanje muhameda u toj karikaturi nego to što oni izgledaju nasilno
sorrow (napisa):
prikazite muslimane na komican nacin kao nasilne... njih to, opravdano uvrijedi i pocnu blagi prosvjedi protiv toga..

mislim da njih više vrijeđa pojavljivanje muhameda u toj karikaturi nego to što oni izgledaju nasilno

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:00 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sorrow"]ipak, muslimani su [size=18]kao[/size] poznati po nasilnoj prirodi... ali zapitajte se koliko je to amerika ratova vodila van svojih granica u zadnjih 50-ak godina, ali i prije... a njih nitko ne smatra opcenito nasilnima...[/quote]

Ja njihovu [b]vlast[/b] smatram nasilnom i profasistickom. :roll:

[quote="sorrow"]samo ih smatraju krajnje prozirnima i djelomicno neinteligentnima...[/quote]

Amerikancima se stalno predbacuje petljanje u unutrasnje stvari drzava (Vijetnam, Koreja, Afganistan, Irak,...) i to s pravom! :D A sto je ovo sada nego petljanje fundamentalistickih muslimanskih zemalja u unutrasnje stvari [b]nemuslimanskih[/b] zemalja?!? :-k

[quote="sorrow"]neciji politicki potez, siguran san...[/quote]

Slazem se, ali mislim da su iza toga ekstremisti "obje strane". 8)

[quote="mladac"]@vsego: s nekim stvarima bi se složila ali zar ne misliš da ipak postoje razlike između jedenja krava (jer ipak je to dio kulture, prehrambenih navika, a i jelo ih se i prije)[/quote]

Prije cega? :-s Prije nastanka indijske kulture? :shock:

Poanta: crtanje karikature i sloboda govora su stvar kulture; hoces ti pojesti kravu, svinju ili busen trave, to je samo stvar ukusa. :prodike:

[quote="mladac"]...i namjernog vrijeđanja nečije vjere[/quote]

Ni ti ni ja ne znamo [b]namjere[/b] karikaturista; IMO, covjek je htio zaraditi onako kako i inace zaradjuje. :roll:

[quote="mladac"]možda da je neko objavio kraikature koji namjerno preko krava vrijeđa indijce to bi bila bolja usporedba.[/quote]

:shock: Sad je crtanje veca uvreda od ubijanja?! :shock: Halo??????? :anishock2:

[quote="mladac"]ja ne jedem kravu da bih nekog povrijedila, ali kad crtam slike koje su baš ciljem da nekog isprovociraju i povrijede to radim iz mržnje ne iz potrebe[/quote]

Dakle: ako ja pojedem kravu zato da uvrijedim Indijce, onda oni trebaju pobiti sve Hrvate; ako ju pojedem jer sam gladan, to je onda ok?! :shock:

[quote="Ashley"][quote="vsego"]A oni na ovaj nacin ne ogranicavaju nasu slobodu? :roll: Zapravo i ne - uvjerili su nas da si ju sami ogranicimo. :wall:[/quote]
Cini mi se da smo ovaj pit 'mi' prvi poceli.[/quote]

:ccc: [b]JA[/b] nisam nista poceo. :P I kako smo to tocno poceli? :-k Neki karikaturist je nacrtao karikaturu koja je savrseno [b]u skladu sa zakonima[/b] drzave u kojoj zivi i radi :!: Sto se nas tice, on nije morao uopce biti svjestan da je zabranjeno prikazivati Muhameda (recimo, ja nisam znao). :?

Uostalom, tamo [b]piše[/b] da je to Muhamed. :-s Hocemo li kazniti trogodisnje dijete ako nacrta krug (glava) s pet crta (tijelo, ruke i noge) i napise "Muhamed" jer je negdje u ovoj strci culo to ime, a nema pojima tko/sto je?!?!? :ajme:

[quote="Ashley"][quote="vsego"]Da ne mislite da pretjerujem: mi uzgajamo, prodajemo, ubijamo i [b]jedemo[/b] krave, koje su Indijcima svete zivotinje. :shock: Pazite - [b]ubijamo[/b] krave :!: Ne crtamo ih, nego ih [b]ubijamo[/b] :!: Pa ipak, odjednom nas jako brinu osjecaji onih kojima smetaju crtezi, ali se ne bavimo osjecajima onih cije bozanstvo - da ponovim? - [b]UBIJAMO[/b] (i jedemo). :roll:[/quote]
Neki ubijaju i jedu ljude. A ljudi su moji roditelji i prijatelji. Buduci da sam ateist, meni je to isto kao da mi jedu bozanstvo.[/quote]

[b]My point exactly:[/b] hoces li sada ici spaljivati ambasade kanibalskih drzava, ili jednostavo neces tamo ici na ljetovanje? :-k

[quote="SickJedi"][quote="vsego"]Evo, ja se klanjam Velikom Limunu i mene vrijedja da netko limune prodaje na placu. :roll: Hocemo zabraniti prodaju limuna na placevima? :nuts2:[/quote]
Jel to vrijedi samo za plac ili i opcenito za prodaju Limuna? :PP[/quote]

Opcenito. :blista: I za prodaju i za konzumaciju! :gg: Ja jedini smijem konzumirati limun jer sam svecenik velikih limuna (shvati ovo kako zelis :twisted:).

[quote="SickJedi"]I ovaj efekt moras malo pogledat kulturoloski. [i]Kolko ja znam[/i] njima vjera zabranjuje da ubiaju krave, ali nisu obavezni sankcionirati nekoga tko to radi. Odnosno u slijedecem zivotu ce biti kaznjeni ako su ubili kravu. Muslimana vjera nalaze da kazne onoga tko vrijedja Muhameda i oni ce biti kaznjeni ako to ne ucine.[/quote]

Sto nas vraca na popustanje nasilju: ako ja proglasim da mi je [b]duznost[/b] ubiti svakoga tko pojede limun, onda - ako cemo biti doslijedni - treba zabraniti svu konzumaciju limuna. :roll: I jos mi se obitelji ubijenih trebaju ispricati. :PPP

IMO, malo se prelako odricete vlastite slobode. :( Mislim da cu proglasiti religiju po kojoj je uvredljivo dobiti prolaznu ocjenu iz mojih kolegija, a vi cete me - ocito - u tome svesrdno podrzati... :twisted: =:PPPP
sorrow (napisa):
ipak, muslimani su kao poznati po nasilnoj prirodi... ali zapitajte se koliko je to amerika ratova vodila van svojih granica u zadnjih 50-ak godina, ali i prije... a njih nitko ne smatra opcenito nasilnima...

Ja njihovu vlast smatram nasilnom i profasistickom. Rolling Eyes

sorrow (napisa):
samo ih smatraju krajnje prozirnima i djelomicno neinteligentnima...

Amerikancima se stalno predbacuje petljanje u unutrasnje stvari drzava (Vijetnam, Koreja, Afganistan, Irak,...) i to s pravom! Very Happy A sto je ovo sada nego petljanje fundamentalistickih muslimanskih zemalja u unutrasnje stvari nemuslimanskih zemalja?!? Think

sorrow (napisa):

Slazem se, ali mislim da su iza toga ekstremisti "obje strane". Cool

mladac (napisa):
@vsego: s nekim stvarima bi se složila ali zar ne misliš da ipak postoje razlike između jedenja krava (jer ipak je to dio kulture, prehrambenih navika, a i jelo ih se i prije)

Prije cega? Eh? Prije nastanka indijske kulture? Shocked

Poanta: crtanje karikature i sloboda govora su stvar kulture; hoces ti pojesti kravu, svinju ili busen trave, to je samo stvar ukusa. Drzim prodike

mladac (napisa):
...i namjernog vrijeđanja nečije vjere

Ni ti ni ja ne znamo namjere karikaturista; IMO, covjek je htio zaraditi onako kako i inace zaradjuje. Rolling Eyes

mladac (napisa):

Shocked Sad je crtanje veca uvreda od ubijanja?! Shocked Halo??????? Animated shock

mladac (napisa):

Dakle: ako ja pojedem kravu zato da uvrijedim Indijce, onda oni trebaju pobiti sve Hrvate; ako ju pojedem jer sam gladan, to je onda ok?! Shocked

Ashley (napisa):
vsego (napisa):

Cini mi se da smo ovaj pit 'mi' prvi poceli.

Ccc.... Sram te bilo... JA nisam nista poceo. Razz I kako smo to tocno poceli? Think Neki karikaturist je nacrtao karikaturu koja je savrseno u skladu sa zakonima drzave u kojoj zivi i radi Exclamation Sto se nas tice, on nije morao uopce biti svjestan da je zabranjeno prikazivati Muhameda (recimo, ja nisam znao). Confused

Uostalom, tamo piše da je to Muhamed. Eh? Hocemo li kazniti trogodisnje dijete ako nacrta krug (glava) s pet crta (tijelo, ruke i noge) i napise "Muhamed" jer je negdje u ovoj strci culo to ime, a nema pojima tko/sto je?!?!? Ajme, majko!

Ashley (napisa):
vsego (napisa):

My point exactly: hoces li sada ici spaljivati ambasade kanibalskih drzava, ili jednostavo neces tamo ici na ljetovanje? Think

SickJedi (napisa):
vsego (napisa):

Jel to vrijedi samo za plac ili i opcenito za prodaju Limuna? Weeee-heeee!!!

Opcenito. Reklamiram neku zubnu pastu I za prodaju i za konzumaciju! Mr Green being very Greeen indeed Ja jedini smijem konzumirati limun jer sam svecenik velikih limuna (shvati ovo kako zelis Twisted Evil).

SickJedi (napisa):
I ovaj efekt moras malo pogledat kulturoloski. Kolko ja znam njima vjera zabranjuje da ubiaju krave, ali nisu obavezni sankcionirati nekoga tko to radi. Odnosno u slijedecem zivotu ce biti kaznjeni ako su ubili kravu. Muslimana vjera nalaze da kazne onoga tko vrijedja Muhameda i oni ce biti kaznjeni ako to ne ucine.

Sto nas vraca na popustanje nasilju: ako ja proglasim da mi je duznost ubiti svakoga tko pojede limun, onda - ako cemo biti doslijedni - treba zabraniti svu konzumaciju limuna. Rolling Eyes I jos mi se obitelji ubijenih trebaju ispricati. Imam lijepi jezik

IMO, malo se prelako odricete vlastite slobode. Sad Mislim da cu proglasiti religiju po kojoj je uvredljivo dobiti prolaznu ocjenu iz mojih kolegija, a vi cete me - ocito - u tome svesrdno podrzati... Twisted Evil Blaeh! with hat

[Vrh]
Ashley
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 1:10 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]:ccc: [b]JA[/b] nisam nista poceo. :P I kako smo to tocno poceli?
[/quote]
Mi je bilo u navodnicima.

[quote="vsego"]Hocemo li kazniti trogodisnje dijete ako nacrta krug (glava) s pet crta (tijelo, ruke i noge) i napise "Muhamed" jer je negdje u ovoj strci culo to ime, a nema pojima tko/sto je?!?!? :ajme:
[/quote]
Trogodisnje dijete ne moze odgovarat za svoje postupke.
vsego (napisa):
Ccc.... Sram te bilo... JA nisam nista poceo. Razz I kako smo to tocno poceli?

Mi je bilo u navodnicima.

vsego (napisa):
Hocemo li kazniti trogodisnje dijete ako nacrta krug (glava) s pet crta (tijelo, ruke i noge) i napise "Muhamed" jer je negdje u ovoj strci culo to ime, a nema pojima tko/sto je?!?!? Ajme, majko!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:17 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ashley"][quote="vsego"]Hocemo li kazniti trogodisnje dijete ako nacrta krug (glava) s pet crta (tijelo, ruke i noge) i napise "Muhamed" jer je negdje u ovoj strci culo to ime, a nema pojima tko/sto je?!?!? :ajme:[/quote]
Trogodisnje dijete ne moze odgovarat za svoje postupke.[/quote]

A gdje je granica kad pocinje odgovornost? :-k Hoces li uvrijediti mene s americkom granicom od 21 godine ili Amerikance s nasom granicom od 18 godina? :-k Ili ces za granicu uzeti zidovski ritual kad djecak postaje musko? :lol:
Ashley (napisa):
vsego (napisa):
Hocemo li kazniti trogodisnje dijete ako nacrta krug (glava) s pet crta (tijelo, ruke i noge) i napise "Muhamed" jer je negdje u ovoj strci culo to ime, a nema pojima tko/sto je?!?!? Ajme, majko!

A gdje je granica kad pocinje odgovornost? Think Hoces li uvrijediti mene s americkom granicom od 21 godine ili Amerikance s nasom granicom od 18 godina? Think Ili ces za granicu uzeti zidovski ritual kad djecak postaje musko? Laughing

[Vrh]
Ashley
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 1:19 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][b]My point exactly:[/b] hoces li sada ici spaljivati ambasade kanibalskih drzava, ili jednostavo neces tamo ici na ljetovanje? :-k
[/quote]

Ja nemam vjeru koja mi nalaze da ubijem (spalim ambasadu, whatever)onog tko pojede (uvrijedi na bilo koji nacin) moje bozanstvo, a moral mi nalaze da nikom ne nanosim zlo namjerno. Dakle, necu ja splajivat nikakve ambasade. Ali ne mozemo toliko usporedivat sebe i njih jer je to potpuno drukciji mentalitet.
vsego (napisa):
My point exactly: hoces li sada ici spaljivati ambasade kanibalskih drzava, ili jednostavo neces tamo ici na ljetovanje? Think

Ja nemam vjeru koja mi nalaze da ubijem (spalim ambasadu, whatever)onog tko pojede (uvrijedi na bilo koji nacin) moje bozanstvo, a moral mi nalaze da nikom ne nanosim zlo namjerno. Dakle, necu ja splajivat nikakve ambasade. Ali ne mozemo toliko usporedivat sebe i njih jer je to potpuno drukciji mentalitet.

[Vrh]
Ashley
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 1:22 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]A gdje je granica kad pocinje odgovornost? :-k Hoces li uvrijediti mene s americkom granicom od 21 godine ili Amerikance s nasom granicom od 18 godina? :-k Ili ces za granicu uzeti zidovski ritual kad djecak postaje musko? :lol:
[/quote]

Poanta bi bila jesi li to napravio zlonamjerno ili ne. Mislim da trogodisnje dijete ne bi namjerno islo uvrijedit Muslimane.
vsego (napisa):
A gdje je granica kad pocinje odgovornost? Think Hoces li uvrijediti mene s americkom granicom od 21 godine ili Amerikance s nasom granicom od 18 godina? Think Ili ces za granicu uzeti zidovski ritual kad djecak postaje musko? Laughing

Poanta bi bila jesi li to napravio zlonamjerno ili ne. Mislim da trogodisnje dijete ne bi namjerno islo uvrijedit Muslimane.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:36 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ashley"][quote="vsego"][b]My point exactly:[/b] hoces li sada ici spaljivati ambasade kanibalskih drzava, ili jednostavo neces tamo ici na ljetovanje? :-k[/quote]
Ja nemam vjeru koja mi nalaze da ubijem (spalim ambasadu, whatever)onog tko pojede (uvrijedi na bilo koji nacin) moje bozanstvo, a moral mi nalaze da nikom ne nanosim zlo namjerno. Dakle, necu ja splajivat nikakve ambasade. Ali ne mozemo toliko usporedivat sebe i njih jer je to potpuno drukciji mentalitet.[/quote]

[b]POANTA:[/b] Nasilje je opravdanje da ogranicavamo vlastite slobode?! :wall: Vrati se na moj primjer s religijom Velikog Limuna i upotrijebi vlastitu logiku. :roll:

Sto se djeteta tice, ponavljam: ne mozes znati necije namjere! :tso: Ako karikaturist kaze da nije imao namjeru vrijedjati i da nije ni znao za taj obicaj, onda ce odjednom svi protesti nestati? :-k Ili ces samo promijniti misljenje i odjednom zakljuciti da se "oni" mijesaju u [b]nasu[/b] slobodu? :P
Ashley (napisa):
vsego (napisa):

POANTA: Nasilje je opravdanje da ogranicavamo vlastite slobode?! Brick wall Vrati se na moj primjer s religijom Velikog Limuna i upotrijebi vlastitu logiku. Rolling Eyes

Sto se djeteta tice, ponavljam: ne mozes znati necije namjere! Trudim Se Objasniti... Ako karikaturist kaze da nije imao namjeru vrijedjati i da nije ni znao za taj obicaj, onda ce odjednom svi protesti nestati? Think Ili ces samo promijniti misljenje i odjednom zakljuciti da se "oni" mijesaju u nasu slobodu? Razz

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 1:54 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

da li je u ovom konkretnom slučaju karikaturist znao za običaje i da li je to bilo namjerno jer ipak se govoi da je crtež naručen
da li je u ovom konkretnom slučaju karikaturist znao za običaje i da li je to bilo namjerno jer ipak se govoi da je crtež naručen

[Vrh]
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 2:14 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne vidim da je itko spomenuo 'osvetu' iliti natječaj za najbolje karikaturu Isusa u nekom iračkom magazinu, što li... ja baš i nisam pouzdan izvor informacija jerbo sam o tome čula na Otvorenom u vijestima onak u prolazu (a i vijesti na Otvorenom traju dvije minute)... al valjda neko zna neš za sigurno...

pa... šta kažete na to?
ne vidim da je itko spomenuo 'osvetu' iliti natječaj za najbolje karikaturu Isusa u nekom iračkom magazinu, što li... ja baš i nisam pouzdan izvor informacija jerbo sam o tome čula na Otvorenom u vijestima onak u prolazu (a i vijesti na Otvorenom traju dvije minute)... al valjda neko zna neš za sigurno...

pa... šta kažete na to?

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum