Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Zivac Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
Postano: 13:08 ned, 9. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"][quote="Zivac"]Da li sam ja (u principu, znam da nitko neće popisivati) dužan doći na tu odradu? Ok, pretpostavaljm da će odgovor biti ne.[/quote]
IMO, principijelni odgovor je DA. Predavanja i vjezbe su po statutu obavezni, iako se na vecini kolegija ne provjerava prisustvo.
(...)
Po kojem kriteriju odredjena predavanja proglasavas regularnim, a druga neregularnim?[/quote]
A da pročitaš razgovor u cijelosti? Nenad je izjavio da se predavanja ne nadoknađuju (jer bi to bilo kršenje prava nastavnika koji za to nisu plaćeni) nego ih nastavnici dobrovoljno poklanjaju studentima van regularne satnice.
[quote]Tjedni raspored predavanja je dogovorna stvar i odstupanje od njega nikako se ne moze smatrati krsenjem statuta ili zakona. Od pocetka godine znalo se da zbog Uskrsa i 1. maja gubimo dva ponedjeljka i da ce se gradivo nadoknaditi u nekim drugim terminima, ali je odredjivanje tih termina prepusteno nastavnicima jer je tako prakticnije.[/quote]
Ok, stav je konzistenten. Premda mislim da bi onda bilo poštenije da se nekako predvidi ta perturbacija rasporeda (recimo onaj moj prijedlog da mjesto jednog utorka bude ponedjeljni raspored bi ublažio problem).
Nenad je rekao nešto u potpunosti suprotno od ovoga, a ne ja. Zašto onda meni odgovaraš? Izgleda da je za neke na ovom forumu popularno mene napadat, a nekima drugima se bolje ne zamjerat...
krcko (napisa): | Zivac (napisa): | Da li sam ja (u principu, znam da nitko neće popisivati) dužan doći na tu odradu? Ok, pretpostavaljm da će odgovor biti ne. |
IMO, principijelni odgovor je DA. Predavanja i vjezbe su po statutu obavezni, iako se na vecini kolegija ne provjerava prisustvo.
(...)
Po kojem kriteriju odredjena predavanja proglasavas regularnim, a druga neregularnim? |
A da pročitaš razgovor u cijelosti? Nenad je izjavio da se predavanja ne nadoknađuju (jer bi to bilo kršenje prava nastavnika koji za to nisu plaćeni) nego ih nastavnici dobrovoljno poklanjaju studentima van regularne satnice.
Citat: | Tjedni raspored predavanja je dogovorna stvar i odstupanje od njega nikako se ne moze smatrati krsenjem statuta ili zakona. Od pocetka godine znalo se da zbog Uskrsa i 1. maja gubimo dva ponedjeljka i da ce se gradivo nadoknaditi u nekim drugim terminima, ali je odredjivanje tih termina prepusteno nastavnicima jer je tako prakticnije. |
Ok, stav je konzistenten. Premda mislim da bi onda bilo poštenije da se nekako predvidi ta perturbacija rasporeda (recimo onaj moj prijedlog da mjesto jednog utorka bude ponedjeljni raspored bi ublažio problem).
Nenad je rekao nešto u potpunosti suprotno od ovoga, a ne ja. Zašto onda meni odgovaraš? Izgleda da je za neke na ovom forumu popularno mene napadat, a nekima drugima se bolje ne zamjerat...
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 16:55 ned, 9. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Zivac"]Ok, stav je konzistenten. Premda mislim da bi onda bilo poštenije da se nekako predvidi ta perturbacija rasporeda (recimo onaj moj prijedlog da mjesto jednog utorka bude ponedjeljni raspored bi ublažio problem).[/quote]
Najbolje ti je takve prijedloge preko studentskih predstavnika uputiti vijecu voditelja studija (naravno za iducu godinu). Od rogoborenja na forumu nema puno koristi, a fakultet je znao uvaziti slicne organizacijske prijedloge studenata, npr. oko rasporeda kolokvija.
[quote="Zivac"]Nenad je rekao nešto u potpunosti suprotno od ovoga, a ne ja. Zašto onda meni odgovaraš? Izgleda da je za neke na ovom forumu popularno mene napadat, a nekima drugima se bolje ne zamjerat...[/quote]
S Nenadovim stavom ne slazem se u potpunosti. Tebi sam replicirao jer si spomenuo krsenje zakona tamo gdje ga nema. Nadam se da osporavanje neceg sto si napisao ne dozivljavas kao napad na sebe. Mnogo puta sam na forumu napisao krive stvari koje su drugi ispravili (cesto upravo Nenad) - na tome im mogu samo zahvaliti.
Zivac (napisa): | Ok, stav je konzistenten. Premda mislim da bi onda bilo poštenije da se nekako predvidi ta perturbacija rasporeda (recimo onaj moj prijedlog da mjesto jednog utorka bude ponedjeljni raspored bi ublažio problem). |
Najbolje ti je takve prijedloge preko studentskih predstavnika uputiti vijecu voditelja studija (naravno za iducu godinu). Od rogoborenja na forumu nema puno koristi, a fakultet je znao uvaziti slicne organizacijske prijedloge studenata, npr. oko rasporeda kolokvija.
Zivac (napisa): | Nenad je rekao nešto u potpunosti suprotno od ovoga, a ne ja. Zašto onda meni odgovaraš? Izgleda da je za neke na ovom forumu popularno mene napadat, a nekima drugima se bolje ne zamjerat... |
S Nenadovim stavom ne slazem se u potpunosti. Tebi sam replicirao jer si spomenuo krsenje zakona tamo gdje ga nema. Nadam se da osporavanje neceg sto si napisao ne dozivljavas kao napad na sebe. Mnogo puta sam na forumu napisao krive stvari koje su drugi ispravili (cesto upravo Nenad) - na tome im mogu samo zahvaliti.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
nenad Moderator

|
Postano: 21:23 ned, 9. 4. 2006 Naslov: |
|
|
Ja ne bih dijelio predavanja na ona na kojima se uči novo gradivo, i ona na kojima se ponavlja.
To se tako gleda u školi, ali na fakultetu nema smisla.
Isto tako, na fakultetu se podrazumijeva da studenti koriste i literaturu, rade samostalno, ...
Iz pedagoških predmeta sam tijekom studija znao dobiti i po 8 naslova za pročitati.
Da sam profesoru tada rekao da me smije pitati samo ono što je predavao, a ne i ono što piše u literaturi, sigurno bih ga
iznenadio svojom domišljatošću, ali se ne bih dobro proveo.
Mislim da se kod nas previše pokušava reproducirati ispredavano.
Tako je za obje strane lakše, ali nije i bolje.
@Živac: Ono napisano nema puno smisla. Čitav sustav počiva na tome da se nastavnici trude dobro obaviti posao.
Samo bi trebalo da i mi postanemo tako sitničavi kao što je bio gornji post o zakonitosti.
Ali nećemo :-)
[Netko s Vaše godine će se sjetiti dolaska sa zakašnjenjem na usmeni iz LA2.
[i]Kolega, bojim se da ste zakasnili.[/i]
Izraz studentovog lica se mijenja.
[i]Ali slobodno možete pristupiti ispitu.[/i]
Uz smješak na mom licu.
Da sam htio biti sitničav, bila bi samo prva rečenica. Nisam dužan ispitivati studente koji kasne bez vrlo opravdanog razloga.]
- Nenad
Ja ne bih dijelio predavanja na ona na kojima se uči novo gradivo, i ona na kojima se ponavlja.
To se tako gleda u školi, ali na fakultetu nema smisla.
Isto tako, na fakultetu se podrazumijeva da studenti koriste i literaturu, rade samostalno, ...
Iz pedagoških predmeta sam tijekom studija znao dobiti i po 8 naslova za pročitati.
Da sam profesoru tada rekao da me smije pitati samo ono što je predavao, a ne i ono što piše u literaturi, sigurno bih ga
iznenadio svojom domišljatošću, ali se ne bih dobro proveo.
Mislim da se kod nas previše pokušava reproducirati ispredavano.
Tako je za obje strane lakše, ali nije i bolje.
@Živac: Ono napisano nema puno smisla. Čitav sustav počiva na tome da se nastavnici trude dobro obaviti posao.
Samo bi trebalo da i mi postanemo tako sitničavi kao što je bio gornji post o zakonitosti.
Ali nećemo
[Netko s Vaše godine će se sjetiti dolaska sa zakašnjenjem na usmeni iz LA2.
Kolega, bojim se da ste zakasnili.
Izraz studentovog lica se mijenja.
Ali slobodno možete pristupiti ispitu.
Uz smješak na mom licu.
Da sam htio biti sitničav, bila bi samo prva rečenica. Nisam dužan ispitivati studente koji kasne bez vrlo opravdanog razloga.]
- Nenad
|
|
[Vrh] |
|
Chatarin Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Chatarin Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Chatarin Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:20 sri, 12. 4. 2006 Naslov: |
|
|
zato sta je uskrs jos uvik jako ukorjenjen blagdan u nas...
gle, znan da virujes u velikog limuna i slazen se s time, ali daj molin te, budi malo kolegijalan prema ljudima koji bi ipak volili neke svoje jako vazne blagdane provest sa svojima, a tih je ipak jako puno...
npr. ja... ne virujen toliko, ma mi je ipak uskrs jako vazan... jer, najbolji kolaci se rade za taj blagdan i stvarno je lipo bit sa obitelji tih dana( a i jos neki osjecaj u meni se budi tih dana, ukorjenjen jos iz djetinjstva)... eto, slucajno se pogodilo da san se bas sada razbolia pa san doma ove dane, ali da se nisan razbolia, otisa bi doma svejedno na veliku sridu ili cetvrtak da mogu sta duze bit doma... :wink:
a jako jako jako lipi kolaci se u dalmaciji rade za uskrs... jako jako lipi... 8)
lipo bi bilo da tih dana nema faksa, ali pogledajte malo situaciju u petak na faksu pa mi recite koliko je stvarno ljudi koji nisu iz Zg-a ili blize okolice bilo na faksu u petak(to znaci na veliki petak), pazite pa mi javite... :wink:
ps. eto ekipi dobra ideja za prosvjede studenata, produljite nan slobodne dane tokom godine... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (zezancija, naravno)
zato sta je uskrs jos uvik jako ukorjenjen blagdan u nas...
gle, znan da virujes u velikog limuna i slazen se s time, ali daj molin te, budi malo kolegijalan prema ljudima koji bi ipak volili neke svoje jako vazne blagdane provest sa svojima, a tih je ipak jako puno...
npr. ja... ne virujen toliko, ma mi je ipak uskrs jako vazan... jer, najbolji kolaci se rade za taj blagdan i stvarno je lipo bit sa obitelji tih dana( a i jos neki osjecaj u meni se budi tih dana, ukorjenjen jos iz djetinjstva)... eto, slucajno se pogodilo da san se bas sada razbolia pa san doma ove dane, ali da se nisan razbolia, otisa bi doma svejedno na veliku sridu ili cetvrtak da mogu sta duze bit doma...
a jako jako jako lipi kolaci se u dalmaciji rade za uskrs... jako jako lipi...
lipo bi bilo da tih dana nema faksa, ali pogledajte malo situaciju u petak na faksu pa mi recite koliko je stvarno ljudi koji nisu iz Zg-a ili blize okolice bilo na faksu u petak(to znaci na veliki petak), pazite pa mi javite...
ps. eto ekipi dobra ideja za prosvjede studenata, produljite nan slobodne dane tokom godine... (zezancija, naravno)
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
Postano: 0:36 sri, 12. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="sorrow"]zato sta je uskrs jos uvik jako ukorjenjen blagdan u nas...
gle, znan da virujes u velikog limuna i slazen se s time, ali daj molin te, budi malo kolegijalan prema ljudima koji bi ipak volili neke svoje jako vazne blagdane provest sa svojima, a tih je ipak jako puno...[/quote]
Ja apsolutno postujem cinjenicu da je Uskrs nekima (vjerojatno vecini) vrlo vazan blagdan. Ali Uskrs je u nedjelju.
Mogli smo u prvom semestru bit svaki dan po 10 sati na faksu i odradit (nadoknadit unaprijed) cijeli drugi semestar. Sad bi svi fino bili doma i dolazili bi samo na kolokvije. :)
[quote="sorrow"]npr. ja... ne virujen toliko, ma mi je ipak uskrs jako vazan... jer, najbolji kolaci se rade za taj blagdan i stvarno je lipo bit sa obitelji tih dana( a i jos neki osjecaj u meni se budi tih dana, ukorjenjen jos iz djetinjstva)...[/quote]
Ja ne podnosim blagdane. Svi su ludi vec tri dana unaprijed oko kolaca, hrane, ogromnog pospremanja kuce, "jel ce sve proc u redu" i slicnih stvari u kojima na kraju i ja moram (bar dijelom) sudjelovati iako me se zapravo uopce ne ticu.
[quote="sorrow"]eto, slucajno se pogodilo da san se bas sada razbolia pa san doma ove dane, ali da se nisan razbolia, otisa bi doma svejedno na veliku sridu ili cetvrtak da mogu sta duze bit doma... :wink: [/quote]
Tako mogu napraviti svima kojima je vazniji Uskrs od faksa. Problem rjesen. :wink:
sorrow (napisa): | zato sta je uskrs jos uvik jako ukorjenjen blagdan u nas...
gle, znan da virujes u velikog limuna i slazen se s time, ali daj molin te, budi malo kolegijalan prema ljudima koji bi ipak volili neke svoje jako vazne blagdane provest sa svojima, a tih je ipak jako puno... |
Ja apsolutno postujem cinjenicu da je Uskrs nekima (vjerojatno vecini) vrlo vazan blagdan. Ali Uskrs je u nedjelju.
Mogli smo u prvom semestru bit svaki dan po 10 sati na faksu i odradit (nadoknadit unaprijed) cijeli drugi semestar. Sad bi svi fino bili doma i dolazili bi samo na kolokvije.
sorrow (napisa): | npr. ja... ne virujen toliko, ma mi je ipak uskrs jako vazan... jer, najbolji kolaci se rade za taj blagdan i stvarno je lipo bit sa obitelji tih dana( a i jos neki osjecaj u meni se budi tih dana, ukorjenjen jos iz djetinjstva)... |
Ja ne podnosim blagdane. Svi su ludi vec tri dana unaprijed oko kolaca, hrane, ogromnog pospremanja kuce, "jel ce sve proc u redu" i slicnih stvari u kojima na kraju i ja moram (bar dijelom) sudjelovati iako me se zapravo uopce ne ticu.
sorrow (napisa): | eto, slucajno se pogodilo da san se bas sada razbolia pa san doma ove dane, ali da se nisan razbolia, otisa bi doma svejedno na veliku sridu ili cetvrtak da mogu sta duze bit doma... |
Tako mogu napraviti svima kojima je vazniji Uskrs od faksa. Problem rjesen.
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|