Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

3. zadaća iz MA2
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
34 = 91 - 57

PostPostano: 0:18 ned, 28. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

alen ili bilo tko (znam da ti alene voliš pa te izvajam) stavite svoja rješenja na forum da provjerim svoje siročiće, ja bi al me sram pa nebum :oops:
alen ili bilo tko (znam da ti alene voliš pa te izvajam) stavite svoja rješenja na forum da provjerim svoje siročiće, ja bi al me sram pa nebum Embarassed

alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 11:39 ned, 28. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo, idem riješit pa ću stavit u ovaj post rješenja

1. T(1/sqrt(2),sqrt(ln(sqrt(2))))

2. sqrt(2) i -sqrt(2)

3.
a) po definiciji s polovištima
b) mislim da ne smijem ništ reć
c) ne vrijedi (smislite protuprimjer)
evo, idem riješit pa ću stavit u ovaj post rješenja

1. T(1/sqrt(2),sqrt(ln(sqrt(2))))

2. sqrt(2) i -sqrt(2)

3.
a) po definiciji s polovištima
b) mislim da ne smijem ništ reć
c) ne vrijedi (smislite protuprimjer)

Zadnja promjena: alen; 13:26 sri, 31. 5. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Mad Wilson
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 34 - 11

PostPostano: 23:10 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije li u prvom zadatku duga koodinata mozda sqrt(ln(2)/2)?
Nije li u prvom zadatku duga koodinata mozda sqrt(ln(2)/2)?

[Vrh]
MystiC
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
12 = 20 - 8

PostPostano: 7:26 uto, 30. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

je
je

[Vrh]
Geliriell
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 1

PostPostano: 11:36 sub, 3. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zamolila bi asistente iz analize ako bi nam mogli na vjezbama podijeliti rjesenja ove zadace. Kada sam razgovarala sa kolegama, bilo je dosta nesuglasica i nesporazuma oko nultocka druge derivacije, limesa, asimptota... sve u svemu toka funkcije.
Unaprijed hvala :D
Zamolila bi asistente iz analize ako bi nam mogli na vjezbama podijeliti rjesenja ove zadace. Kada sam razgovarala sa kolegama, bilo je dosta nesuglasica i nesporazuma oko nultocka druge derivacije, limesa, asimptota... sve u svemu toka funkcije.
Unaprijed hvala Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
multiplex
Forumaš s poteškoćama u pisanju

35 = 36 - 1

PostPostano: 22:53 ned, 4. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Najsigurnije Vam je ukucati zadane funkcije u Mathematicu.

Ali uvjerena sam da ćete dobiti rješenja uskoro.

Imamo malih tehničkih poteškoća, naime neki moji kolege su naprosto toliko zaposleni da čak ne stignu nikome pružiti ni alibi. :hotpusa:
Najsigurnije Vam je ukucati zadane funkcije u Mathematicu.

Ali uvjerena sam da ćete dobiti rješenja uskoro.

Imamo malih tehničkih poteškoća, naime neki moji kolege su naprosto toliko zaposleni da čak ne stignu nikome pružiti ni alibi. Malo zesca romantika na Forumu

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 23:18 ned, 4. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

malo da se hvalim... jedva čekam sljedeću zadaću iz analize... bit će na još ubojitijem papiru, danas mi ga mama donjela.... crna rules... 8)
malo da se hvalim... jedva čekam sljedeću zadaću iz analize... bit će na još ubojitijem papiru, danas mi ga mama donjela.... crna rules... Cool

Ilja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

137 = 185 - 48

PostPostano: 1:33 pon, 5. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="multiplex"]
Imamo malih tehničkih poteškoća, naime neki moji kolege su naprosto toliko zaposleni da čak ne stignu nikome pružiti ni alibi. :hotpusa:[/quote]

Hm... nije da su bas tolko zaposlani, nego su izrezani iz kadra jer su skuzili da nesto skriveno u grmu hoda zajedno s grmom. :? I to ti je zivot. Madonna je puno bolja. A i Apocalyptica. 8) [size=7]Pozdrav vsegi, nesi, maji i trip.[/size] :wink:
multiplex (napisa):

Imamo malih tehničkih poteškoća, naime neki moji kolege su naprosto toliko zaposleni da čak ne stignu nikome pružiti ni alibi. Malo zesca romantika na Forumu

Hm... nije da su bas tolko zaposlani, nego su izrezani iz kadra jer su skuzili da nesto skriveno u grmu hoda zajedno s grmom. Confused I to ti je zivot. Madonna je puno bolja. A i Apocalyptica. Cool Pozdrav vsegi, nesi, maji i trip. Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
multiplex

35 = 36 - 1

PostPostano: 16:57 pon, 5. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni je bilo super na Jasminu Stavrosu!

Još si nam samo ti Ilja falio :cry:

Još uvijek mi pjeva u glavi
[i]
...Dija, dija, dijamante, donio bih draga za te
Da te mojom zeljom krase, kad ih stavis na se
Dija, dija, dijamante, stavio bih draga na te
Da si dragi kamen mila, moja bi bila...[/i]

:pusa:
Meni je bilo super na Jasminu Stavrosu!

Još si nam samo ti Ilja falio Crying or Very sad

Još uvijek mi pjeva u glavi

Da si dragi kamen mila, moja bi bila...

Jos malo romantike na Forumu

multiplex

35 = 36 - 1

PostPostano: 17:43 pon, 5. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

lec go, ekipa, navalite... :klopa:

http://web.math.hr/nastava/analiza/zadace.html
lec go, ekipa, navalite... Dosli cevapi!!!!

http://web.math.hr/nastava/analiza/zadace.html

alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 18:05 pon, 5. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hm... zadaća ima 18 zadataka, a u gornjem desnom kutu je tablica bodovanja samo za prvih 17 zadataka. Možda sam prenaglio u zaključivanju, ali čini mi se da asistenti ne očekuju da će itko riješiti 18. zadatak... i onda nam to još i na ovaj suptilni način žele poručiti... :twisted: , stvarno krajnje podlo, da ne kažem čisto zlo
Hm... zadaća ima 18 zadataka, a u gornjem desnom kutu je tablica bodovanja samo za prvih 17 zadataka. Možda sam prenaglio u zaključivanju, ali čini mi se da asistenti ne očekuju da će itko riješiti 18. zadatak... i onda nam to još i na ovaj suptilni način žele poručiti... Twisted Evil , stvarno krajnje podlo, da ne kažem čisto zlo

Gost

PostPostano: 18:09 pon, 5. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa 18 ti uopce nije tezak,ja sam ga rjesila u 1 redu. Bit ce greska neka.

[Vrh]
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 18:12 pon, 5. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Pa 18 ti uopce nije tezak,ja sam ga rjesila u 1 redu. Bit ce greska neka.[/quote]

Kak, pa ja sam dokazo da se rješenje nemože prikazat elementarnim funkcijama :shock: . Čak i ako si dobro rješila imaš samo jedan protuprimjer, a ja imam dva dokaza. :lol:
Anonymous (napisa):

Kak, pa ja sam dokazo da se rješenje nemože prikazat elementarnim funkcijama Shocked . Čak i ako si dobro rješila imaš samo jedan protuprimjer, a ja imam dva dokaza. Laughing

Ilja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

137 = 185 - 48

PostPostano: 18:23 pon, 5. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="alen"]Kak, pa ja sam dokazo da se rješenje nemože prikazat elementarnim funkcijama :shock: . Čak i ako si dobro rješila imaš samo jedan protuprimjer, a ja imam dva dokaza. :lol:[/quote]

Jao alene zlo jedno LP-ovsko... Ma sve je dobro! 8) Mada mi se svidja pokusaj uvodjenja panike! [size=7]Vec te vidim za 5 godina kao asistenta analize...[/size] :D

[quote="multiplex"]
....Ali uvjerena sam da ćete dobiti rješenja uskoro.

....Meni je bilo super na Jasminu Stavrosu!

....Još uvijek mi pjeva u glavi

[i]
Da si dragi kamen mila, moja bi bila...[/i]
:pusa:[/quote]

A ovo uopće neću komentirat... Pričo si mi već da se svašta dogodi s hormonima pred magisterij... Ali baš da odeš na Stavrosa... I to u rozoj minici... Hmmm... :? Bio si mi draži kao obični dipl.ing. :( Premda ti stvarno dobro stoji ona roza minica. :thumbup: :pinkdancer: :inlove:
Hm... :grebgreb:
alen (napisa):
Kak, pa ja sam dokazo da se rješenje nemože prikazat elementarnim funkcijama Shocked . Čak i ako si dobro rješila imaš samo jedan protuprimjer, a ja imam dva dokaza. Laughing

Jao alene zlo jedno LP-ovsko... Ma sve je dobro! Cool Mada mi se svidja pokusaj uvodjenja panike! Vec te vidim za 5 godina kao asistenta analize... Very Happy

multiplex (napisa):

....Ali uvjerena sam da ćete dobiti rješenja uskoro.

....Meni je bilo super na Jasminu Stavrosu!

....Još uvijek mi pjeva u glavi

Da si dragi kamen mila, moja bi bila...

Jos malo romantike na Forumu

A ovo uopće neću komentirat... Pričo si mi već da se svašta dogodi s hormonima pred magisterij... Ali baš da odeš na Stavrosa... I to u rozoj minici... Hmmm... Confused Bio si mi draži kao obični dipl.ing. Sad Premda ti stvarno dobro stoji ona roza minica. Thumb up! Pink dancer In love
Hm... Kotacici rade 100 na sat

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 23:25 pon, 5. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ilja"]Jao alene zlo jedno LP-ovsko... Ma sve je dobro! 8) Mada mi se svidja pokusaj uvodjenja panike! [size=7]Vec te vidim za 5 godina kao asistenta analize...[/size] :D[/quote]

Šteta. Ha dobro. Htio sam pitat, kad već pričamo o usmenim ispitima, analiza je u petak 23.6. (kolokvij), a shvatio sam da usmeni mora bit gotov do srijede 28.6. Jel to znači da u ponedjeljak vi (asistenti) već morate imat ispravljene kolokvije i zadaće, a profesor šikić u tri dana obavit usmeni (ako svakom da 12 minuta i ispituje samo pola dana svaki dan, onda se to čini nemoguće)?
Ako da, puno sreće i svaka vam (jednadžba) dala (jedinstvena rješenja).

P.S. Ono sa računanjem ranga dijagonalne matrice je zakon.
Ilja (napisa):
Jao alene zlo jedno LP-ovsko... Ma sve je dobro! Cool Mada mi se svidja pokusaj uvodjenja panike! Vec te vidim za 5 godina kao asistenta analize... Very Happy

Šteta. Ha dobro. Htio sam pitat, kad već pričamo o usmenim ispitima, analiza je u petak 23.6. (kolokvij), a shvatio sam da usmeni mora bit gotov do srijede 28.6. Jel to znači da u ponedjeljak vi (asistenti) već morate imat ispravljene kolokvije i zadaće, a profesor šikić u tri dana obavit usmeni (ako svakom da 12 minuta i ispituje samo pola dana svaki dan, onda se to čini nemoguće)?

P.S. Ono sa računanjem ranga dijagonalne matrice je zakon.

Gost

PostPostano: 0:19 uto, 6. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="alen"]Htio sam pitat, kad već pričamo o usmenim ispitima, analiza je u petak 23.6. (kolokvij), a shvatio sam da usmeni mora bit gotov do srijede 28.6. Jel to znači da u ponedjeljak vi (asistenti) već morate imat ispravljene kolokvije i zadaće, a profesor šikić u tri dana obavit usmeni (ako svakom da 12 minuta i ispituje samo pola dana svaki dan, onda se to čini nemoguće)?
Ako da, puno sreće i svaka vam (jednadžba) dala (jedinstvena rješenja). [/quote]

NE :bigshock: Na stranicama MA piše da su usmeni od 3.7. (pa samo bi nam još falila i analiza u tom tjednu 26.-30.6., zar nam kolokvij iz C-a i usmeni iz linearne nisu dovoljni???)
alen (napisa):
Htio sam pitat, kad već pričamo o usmenim ispitima, analiza je u petak 23.6. (kolokvij), a shvatio sam da usmeni mora bit gotov do srijede 28.6. Jel to znači da u ponedjeljak vi (asistenti) već morate imat ispravljene kolokvije i zadaće, a profesor šikić u tri dana obavit usmeni (ako svakom da 12 minuta i ispituje samo pola dana svaki dan, onda se to čini nemoguće)?

NE Jako shokiran! Na stranicama MA piše da su usmeni od 3.7. (pa samo bi nam još falila i analiza u tom tjednu 26.-30.6., zar nam kolokvij iz C-a i usmeni iz linearne nisu dovoljni???)

[Vrh]
weirdie
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 8:59 uto, 6. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ilja"][quote="multiplex"]
Imamo malih tehničkih poteškoća, naime neki moji kolege su naprosto toliko zaposleni da čak ne stignu nikome pružiti ni alibi. :hotpusa:[/quote]

Hm... nije da su bas tolko zaposlani, nego su izrezani iz kadra jer su skuzili da nesto skriveno u grmu hoda zajedno s grmom. :? I to ti je zivot. Madonna je puno bolja. A i Apocalyptica. 8) [size=7]Pozdrav vsegi, nesi, maji i trip.[/size] :wink:[/quote]

ehehe....tot' je kad pokušaš matematičara prevarit s običnim grmom! :lol:
Ilja (napisa):
multiplex (napisa):

Hm... nije da su bas tolko zaposlani, nego su izrezani iz kadra jer su skuzili da nesto skriveno u grmu hoda zajedno s grmom. Confused I to ti je zivot. Madonna je puno bolja. A i Apocalyptica. Cool Pozdrav vsegi, nesi, maji i trip. Wink

ehehe....tot' je kad pokušaš matematičara prevarit s običnim grmom! Laughing

stay alive! eh!
[Vrh]
multiplex

35 = 36 - 1

PostPostano: 9:45 uto, 6. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote="alen"]Htio sam pitat, kad već pričamo o usmenim ispitima, analiza je u petak 23.6. (kolokvij), a shvatio sam da usmeni mora bit gotov do srijede 28.6. Jel to znači da u ponedjeljak vi (asistenti) već morate imat ispravljene kolokvije i zadaće, a profesor šikić u tri dana obavit usmeni (ako svakom da 12 minuta i ispituje samo pola dana svaki dan, onda se to čini nemoguće)?
Ako da, puno sreće i svaka vam (jednadžba) dala (jedinstvena rješenja). [/quote]
NE :bigshock: Na stranicama MA piše da su usmeni od 3.7. (pa samo bi nam još falila i analiza u tom tjednu 26.-30.6., zar nam kolokvij iz C-a i usmeni iz linearne nisu dovoljni???)[/quote]
Nažalost...................
Na dotičnoj stranici MA isto tako piše: [b]Zadnja promjena: 10.4.2006.[/b]
To su očekivani datumi dani čisto za orijentaciju, tj. ono što je pisalo na rasporedu ispita još početkom semestra. Moguće je da se nešto u međuvremenu promijenilo ili da će se promijeniti. :neznam: A odakle si ti alene iskopao ovaj 28.6.?
Anonymous (napisa):
alen (napisa):
Htio sam pitat, kad već pričamo o usmenim ispitima, analiza je u petak 23.6. (kolokvij), a shvatio sam da usmeni mora bit gotov do srijede 28.6. Jel to znači da u ponedjeljak vi (asistenti) već morate imat ispravljene kolokvije i zadaće, a profesor šikić u tri dana obavit usmeni (ako svakom da 12 minuta i ispituje samo pola dana svaki dan, onda se to čini nemoguće)?

NE Jako shokiran! Na stranicama MA piše da su usmeni od 3.7. (pa samo bi nam još falila i analiza u tom tjednu 26.-30.6., zar nam kolokvij iz C-a i usmeni iz linearne nisu dovoljni???)

Nažalost...................
Na dotičnoj stranici MA isto tako piše: Zadnja promjena: 10.4.2006.
To su očekivani datumi dani čisto za orijentaciju, tj. ono što je pisalo na rasporedu ispita još početkom semestra. Moguće je da se nešto u međuvremenu promijenilo ili da će se promijeniti. Ja to stvarno ne znam A odakle si ti alene iskopao ovaj 28.6.?

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:35 uto, 6. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="multiplex"]A odakle si ti alene iskopao ovaj 28.6.?[/quote]

Neko od profesora mi je rekao da je to zadnji dan usmenih za "prvu rundu" [ :shock: ], tako da mislim da Alen nije fulao... :?
multiplex (napisa):
A odakle si ti alene iskopao ovaj 28.6.?

Neko od profesora mi je rekao da je to zadnji dan usmenih za "prvu rundu" [ Shocked ], tako da mislim da Alen nije fulao... Confused

[Vrh]
multiplex

35 = 36 - 1

PostPostano: 14:49 uto, 6. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Neko od profesora mi je rekao da je to zadnji dan usmenih za "prvu rundu" [ :shock: ], tako da mislim da Alen nije fulao... :?[/quote]
Hmmm..... Pobrisat ću onda to što piše na stranicama od MA da ne zbunjuje. Nadam se da će se uskoro službeno znati termini.
vsego (napisa):
Neko od profesora mi je rekao da je to zadnji dan usmenih za "prvu rundu" [ Shocked ], tako da mislim da Alen nije fulao... Confused

Hmmm..... Pobrisat ću onda to što piše na stranicama od MA da ne zbunjuje. Nadam se da će se uskoro službeno znati termini.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum