Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

AllMath 3rd edition (informacija)
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
199 = 237 - 38

PostPostano: 11:54 sri, 20. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]TOOOO!!!
Malo slovo d!!
[size=9](ozbiljna sam)[/size][/quote]
Jasno da si ozbiljna.

Hans predbiljezen za 'malo slovo d'. :wink:
Martinab (napisa):
TOOOO!!!
Malo slovo d!!
(ozbiljna sam)

Jasno da si ozbiljna.

Hans predbiljezen za 'malo slovo d'. Wink

MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 80 - 18

PostPostano: 12:18 sri, 20. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel to samo za bolonjce? :(

mogao bih ja pokazati par primjera kako koristiti stolzov teorem (uz dokaz teorema), kod nas se ne radi na analizi 2, a dobro dodje.
ili mozda banach-tarskijev paradoks, za one koji nisu imali prilike slusat vekya. ;)

ono sto bih volio slusat je npr. kakeya problem ili rjesavanje zadataka iz funkc. analize koji se pojavljuju na studentskim natjecanjima.
jel to samo za bolonjce? Sad

mogao bih ja pokazati par primjera kako koristiti stolzov teorem (uz dokaz teorema), kod nas se ne radi na analizi 2, a dobro dodje.
ili mozda banach-tarskijev paradoks, za one koji nisu imali prilike slusat vekya. Wink

ono sto bih volio slusat je npr. kakeya problem ili rjesavanje zadataka iz funkc. analize koji se pojavljuju na studentskim natjecanjima.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 12:22 sri, 20. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MB"]
ili mozda banach-tarskijev paradoks, za one koji nisu imali prilike slusat vekya. ;)

ono sto bih volio slusat je npr. kakeya problem ili rjesavanje zadataka iz funkc. analize koji se pojavljuju na studentskim natjecanjima.[/quote]

:sreca: ;-D
MB (napisa):

ili mozda banach-tarskijev paradoks, za one koji nisu imali prilike slusat vekya. Wink

Trcim u krug od srece! Smajl & namig

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 13:10 sri, 20. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MB"]jel to samo za bolonjce? :( [/quote]

Nije, bit cu i ja a ja nisam Bolonjac ;)

[quote="MB"]mogao bih ja pokazati par primjera kako koristiti stolzov teorem (uz dokaz teorema), kod nas se ne radi na analizi 2, a dobro dodje.
[/quote]

:sreca:
MB (napisa):

Nije, bit cu i ja a ja nisam Bolonjac Wink

MB (napisa):

Trcim u krug od srece!

MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 80 - 18

PostPostano: 14:40 sri, 20. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

kad vec svi skacete :sreca:
kad vec svi skacete Trcim u krug od srece!

[Vrh]
cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
28 = 43 - 15

PostPostano: 17:53 sri, 20. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"]
Hans predbiljezen za 'malo slovo d'. :wink:[/quote]

kul... posaljem abstract cim se sjednem napisati predavanje...

nego, koliko vremena da odvojim za to (meni je lakse napraviti prativo i dinamicno predavanje od 45min do 1h nego informativno od 20min... barem su mi tako rekli slusaci diplomskog seminara).

'ave fun!

Sinisa
mdoko (napisa):

Hans predbiljezen za 'malo slovo d'. Wink

kul... posaljem abstract cim se sjednem napisati predavanje...

nego, koliko vremena da odvojim za to (meni je lakse napraviti prativo i dinamicno predavanje od 45min do 1h nego informativno od 20min... barem su mi tako rekli slusaci diplomskog seminara).

'ave fun!

Sinisa

Ilja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

137 = 185 - 48

PostPostano: 20:13 sri, 20. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"][quote="MB"]jel to samo za bolonjce? :( [/quote]

Nije, bit cu i ja a ja nisam Bolonjac ;)

[/quote]

Hm daa. Jesi sigurna? :twisted:

[quote="MB"]
ono sto bih volio slusat je npr. kakeya problem ili rjesavanje zadataka iz funkc. analize koji se pojavljuju na studentskim natjecanjima.[/quote]

Kakvi se to zadaci iz FA pojavljuju na studentskim natjecanjima? :D :sreca:
Martinab (napisa):
MB (napisa):

Nije, bit cu i ja a ja nisam Bolonjac Wink

Hm daa. Jesi sigurna? Twisted Evil

MB (napisa):

Kakvi se to zadaci iz FA pojavljuju na studentskim natjecanjima? Very Happy Trcim u krug od srece!

[Vrh]
MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 80 - 18

PostPostano: 21:50 sri, 20. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nasao sam jedan na vojtechu 2004, rja je sa R u R, ali Max mi je rekao da se koristi Baireov tm- pa sam si ja to ukljucio u funkc. analizu
:sreca: :sreca:

jel se moze dobiti da skacu jedan prema drugom?
nasao sam jedan na vojtechu 2004, rja je sa R u R, ali Max mi je rekao da se koristi Baireov tm- pa sam si ja to ukljucio u funkc. analizu
Trcim u krug od srece! Trcim u krug od srece!

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 0:30 čet, 21. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="cinik"]nego, koliko vremena da odvojim za to (meni je lakse napraviti prativo i dinamicno predavanje od 45min do 1h nego informativno od 20min... barem su mi tako rekli slusaci diplomskog seminara).[/quote]

Ajde please, nemoj preko pola sata. Ideja mi je da ovaj seminar bude informativno-poticajnog karaktera, te da se nakon par zabavnih predavanja s prisutnima dogovorimo na koji nacin da nastavimo.
cinik (napisa):

Ajde please, nemoj preko pola sata. Ideja mi je da ovaj seminar bude informativno-poticajnog karaktera, te da se nakon par zabavnih predavanja s prisutnima dogovorimo na koji nacin da nastavimo.

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 7:22 čet, 21. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MB"]jel se moze dobiti da skacu jedan prema drugom?[/quote]

Popij tri pive i probaj gledat u kriz...
MB (napisa):

Popij tri pive i probaj gledat u kriz...

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 80 - 18

PostPostano: 9:11 čet, 21. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nakon tri pive ce ih biti previse, onda cu zahtjevat holomorfnost ;)
nakon tri pive ce ih biti previse, onda cu zahtjevat holomorfnost Wink

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 15:13 čet, 21. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MB"]
:sreca: :sreca:

jel se moze dobiti da skacu jedan prema drugom?[/quote]

Kako smo krenuli sa skakanjem, jos ce se od nas traziti da svaki predavac otrci tri kruga oko dvorane za zagrijavanje prije predavanja.

:sreca: :sreca: :bananablue: :bananaparty: :bananablue: :carrotroll:

Nadam se da dvorana nece bit 003.

EDIT: E da, i, Cinik, ja JAKO JAKO mislim da ne smijes spremit vise od 20 minuta. Ideja mora bit da to mozemo pratit zavaljeni u stolce i dobit IDEJU kaj se tu zbiva, a NE, NIKAKO NE da nam treba teka i da 45 minuta zapisujemo, dok ti pred plocom izgovaras recenice tipa "Kao sto sam rekao u teoremu 2.11, i uzevsi u obzir definiciju 4.2, ..."
MB (napisa):

Trcim u krug od srece! Trcim u krug od srece!

Kako smo krenuli sa skakanjem, jos ce se od nas traziti da svaki predavac otrci tri kruga oko dvorane za zagrijavanje prije predavanja.

Trcim u krug od srece! Trcim u krug od srece! Plava banana Tulum banana Plava banana Mrkva se vrti

Nadam se da dvorana nece bit 003.

EDIT: E da, i, Cinik, ja JAKO JAKO mislim da ne smijes spremit vise od 20 minuta. Ideja mora bit da to mozemo pratit zavaljeni u stolce i dobit IDEJU kaj se tu zbiva, a NE, NIKAKO NE da nam treba teka i da 45 minuta zapisujemo, dok ti pred plocom izgovaras recenice tipa "Kao sto sam rekao u teoremu 2.11, i uzevsi u obzir definiciju 4.2, ..."

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 14:24 sri, 24. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

E, sad svi vi koji ste mislili da je ideja zamrla - nije. :P
Problem je u tome sto najavljeni predavaci nikako da spreme izlaganje :evil:

Pogledom na raspored, rokove i slicno, predlazem da se AllMath odrzi u sljedecu srijedu (31. sijecnja) u 15:30 u jednoj od slobodnih predavaonica (ako sam dobro vidio na rasporedu bit ce ih). Tocna ucionica, te tocan popis predavaca i tema biti ce objavljen naknadno (najvjerojatnije preko vikenda).

Podsjecam da je ovaj AllMath zamisljen prvenstveno kao druzenje na kojem bi dogovorili eventualnu seriju neformalnih seminara tokom ljetnog semestra.

Ako netko ima kakvu zanimljivu temu neka se javi (jos nije kasno).

Nadam se da se vidimo u sto vecem broju!
E, sad svi vi koji ste mislili da je ideja zamrla - nije. Razz
Problem je u tome sto najavljeni predavaci nikako da spreme izlaganje Evil or Very Mad

Pogledom na raspored, rokove i slicno, predlazem da se AllMath odrzi u sljedecu srijedu (31. sijecnja) u 15:30 u jednoj od slobodnih predavaonica (ako sam dobro vidio na rasporedu bit ce ih). Tocna ucionica, te tocan popis predavaca i tema biti ce objavljen naknadno (najvjerojatnije preko vikenda).

Podsjecam da je ovaj AllMath zamisljen prvenstveno kao druzenje na kojem bi dogovorili eventualnu seriju neformalnih seminara tokom ljetnog semestra.

Ako netko ima kakvu zanimljivu temu neka se javi (jos nije kasno).

Nadam se da se vidimo u sto vecem broju!

zeix
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 23 - 6

PostPostano: 18:41 sri, 24. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moze neka mala lista tipa: predavac - tema
Moze neka mala lista tipa: predavac - tema

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 18:52 sri, 24. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koliko ja lovim ovo je predviđeno za studente prve i druge godine...

A nama su kolokviji i taj tjedan (nekima... fizika i engl(don't ask ;) )) a i iduci.

Cini mi se da svi oni koji bi htjeli doc nece....
Koliko ja lovim ovo je predviđeno za studente prve i druge godine...

A nama su kolokviji i taj tjedan (nekima... fizika i engl(don't ask Wink )) a i iduci.

Cini mi se da svi oni koji bi htjeli doc nece....

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 19:35 sri, 24. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nikako to nagodit da svima pase. Mozda je malo preambiciozno pokusavat ovo ugurat u zadnji tjedan predavanja.

Mozda ipak ne bi bilo lose stvar prebacit na pocetak iduceg semestra? Any opinions?
Nikako to nagodit da svima pase. Mozda je malo preambiciozno pokusavat ovo ugurat u zadnji tjedan predavanja.

Mozda ipak ne bi bilo lose stvar prebacit na pocetak iduceg semestra? Any opinions?

Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 20:34 sri, 24. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja glasam za pocetak iduceg semestra. Glavni razlog za to je, kao sto Mdoko zna, strahovito egoistican: zelim doci, a ne mogu iduci utorak;predavanje nikako necu spremiti prije 2. mjeseca. Onda, jednom kad sam postavila sto mi je cilj, mogu smisljati argumente za njega :)

1)Kao sto je nana napisala, ovaj tjedan vec pocinju neki kolokviji, a i tjedan prije ozbiljnih kolokvija i rokocva je. Mislim da ce odaziv biti bolji nakon 2. meseca.

2)Ideja je da se AllMath nastavi kao tjedni/dvotjedni? redoviti seminari. To nikako nece upaliti tijekom rokova, nego tek u 3. mjsecu. U tom slucaju, bilo bi bolje da 0-ti seminar- ovaj- bude sto blize tim pravima, tako da iskra entuzijazma koja se pokusava ovdje zapaliti ostane do pocetka tih pravih seminara. (uf, sto mi je zivahna metafora).

Ja glasam za pocetak prvi tjedan treceg mjeseca, i to jedan tjedan ovaj 0-ti seminar i dogovor o temi ove serije seminara, i onda odmah direkt pocetak serije iduci tjedan. Ali rekoh, ima egoizma u mom glasanju...
Ja glasam za pocetak iduceg semestra. Glavni razlog za to je, kao sto Mdoko zna, strahovito egoistican: zelim doci, a ne mogu iduci utorak;predavanje nikako necu spremiti prije 2. mjeseca. Onda, jednom kad sam postavila sto mi je cilj, mogu smisljati argumente za njega Smile

1)Kao sto je nana napisala, ovaj tjedan vec pocinju neki kolokviji, a i tjedan prije ozbiljnih kolokvija i rokocva je. Mislim da ce odaziv biti bolji nakon 2. meseca.

2)Ideja je da se AllMath nastavi kao tjedni/dvotjedni? redoviti seminari. To nikako nece upaliti tijekom rokova, nego tek u 3. mjsecu. U tom slucaju, bilo bi bolje da 0-ti seminar- ovaj- bude sto blize tim pravima, tako da iskra entuzijazma koja se pokusava ovdje zapaliti ostane do pocetka tih pravih seminara. (uf, sto mi je zivahna metafora).

Ja glasam za pocetak prvi tjedan treceg mjeseca, i to jedan tjedan ovaj 0-ti seminar i dogovor o temi ove serije seminara, i onda odmah direkt pocetak serije iduci tjedan. Ali rekoh, ima egoizma u mom glasanju...

zeix
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 23 - 6

PostPostano: 22:14 sri, 24. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

A zasto ne sad i posli. I posli ce bit neki razlozi zasto neko ne moze.

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 16:03 pon, 29. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="zeix"]A zasto ne sad i posli. I posli ce bit neki razlozi zasto neko ne moze.[/quote]

Tako cemo i napraviti. Bit ce uvodni AllMath u srijedu u 15:30, a nakon rokova ce bit svojevrsna repriza uvodnog AllMath-a za sve one koji ne budu u mogucnosti doci u srijedu.

Za sada je sigurno da ce medju predavacima biti MB, biti cu i ja, a valjda ce se pojaviti i jos netko.

Nadjemo se u srijedu ispred oglasne i krenemo u potragu za slobodnom prostorijom, ili se mozda potrpamo u 102, ako studentski predstavnici nemaju nista protiv.
zeix (napisa):

Tako cemo i napraviti. Bit ce uvodni AllMath u srijedu u 15:30, a nakon rokova ce bit svojevrsna repriza uvodnog AllMath-a za sve one koji ne budu u mogucnosti doci u srijedu.

Za sada je sigurno da ce medju predavacima biti MB, biti cu i ja, a valjda ce se pojaviti i jos netko.

Nadjemo se u srijedu ispred oglasne i krenemo u potragu za slobodnom prostorijom, ili se mozda potrpamo u 102, ako studentski predstavnici nemaju nista protiv.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:45 pon, 29. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"]Nadjemo se u srijedu ispred oglasne i krenemo u potragu za slobodnom prostorijom, ili se mozda potrpamo u 102, ako studentski predstavnici nemaju nista protiv.[/quote]

Pa, [url=http://web.studenti.math.hr/~studrep/index.php?f=102]soba 102 je slobodna jos od 4.10.2006[/url]. :D Ergo, samo najavi i ok je. ;)

Valjda ti nece jako zamjeriti sto se ne javljas pet dana unaprijed. :anxious: Ovo i tako nije "proslava diplomskig". :gg:
mdoko (napisa):

Pa, soba 102 je slobodna jos od 4.10.2006. Very Happy Ergo, samo najavi i ok je. Wink

Valjda ti nece jako zamjeriti sto se ne javljas pet dana unaprijed. Anxious Ovo i tako nije "proslava diplomskig". Mr Green being very Greeen indeed

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum