Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Usmeni (informacija)
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Vjerojatnost
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vanja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
10 = 12 - 2

PostPostano: 8:53 pon, 12. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lena"]Kad smo već kod usmenog... Jel zna netko kako bi išao dokaz tvrdnje (9) (X1,X2,...Xn su nezavisne akko za proizvoljne Bi, i=1,...,k, {X1 el. B1}...{Xk el Bk}) u poglavlju 5.3. Bernoullijeva shema.Slučajna varijabla
Profesor je to zadao za dz, a ni u njegovoj knjizi to nije dokazano.[/quote]

X1,X2,...Xk su nezavisne akko su za proizvoljne Bi, i=1,...,k, DOGADJAJI {X1 el. B1}...{Xk el Bk} NEZAVISNI

Jedan smjer ( smjer <-) ti odmah slijedi iz definicije!
Drugi smjer: treba pokazati da ako vrijedi da su X1,X2....Xk nezavisne slucajne varijable da iz toga slijedi da su {X1 el. B1},.....,{Xk el. Bk} nezavisni dogadjaji. Dakle, prema definiciji nezavisnih dogadjaja treba pokazati da ZA SVAKI KONACAN PODSKUP {i1,..,ir} RAZLICITIH INDEKSA IZ {1,2, ... , k} :!: :!: :!: VRIJEDI da su {Xi1 el. Bi1},...., {Xir el. Bir} NEZAVISNI DOGADJAJI (tj. da vrijedi P(presjek tih dogadjaja)=produktu vjerojatnosti tih dogadjaja)

Uzmimo proizvoljan podskup {i1,i2,...,ir} razlicitih indeksa iz {1,2, ... , k}
za i-ti dogadjaj stavimo :

{Xi el. Bi} , ako je i iz skupa {i1,i2, ..., ir}
{Xi el. R}(=cijeli omega) , inace

sad racunas vjerojatnost od presjeka tih dogadjaja i odmah iskoristis definiciju nezavisnosti slucajnih varijabli -> dobijes da je ta vjerojatnost upravo jednaka produktu vjerojatnosti dogadjaja {Xi1 el. Bi1}, ... , {Xir el. Bir} -> i to vrijedi za proizvoljan podskup razlicitih indeksa iz {1,2, ... ,k}
-> dakle dobivena je tvrdnja da su {X1 el. B1}, ... , {Xk el. Bk} nezavisni dogadjaji :D
lena (napisa):
Kad smo već kod usmenog... Jel zna netko kako bi išao dokaz tvrdnje (9) (X1,X2,...Xn su nezavisne akko za proizvoljne Bi, i=1,...,k, {X1 el. B1}...{Xk el Bk}) u poglavlju 5.3. Bernoullijeva shema.Slučajna varijabla
Profesor je to zadao za dz, a ni u njegovoj knjizi to nije dokazano.

X1,X2,...Xk su nezavisne akko su za proizvoljne Bi, i=1,...,k, DOGADJAJI {X1 el. B1}...{Xk el Bk} NEZAVISNI

Jedan smjer ( smjer ←) ti odmah slijedi iz definicije!
Drugi smjer: treba pokazati da ako vrijedi da su X1,X2....Xk nezavisne slucajne varijable da iz toga slijedi da su {X1 el. B1},.....,{Xk el. Bk} nezavisni dogadjaji. Dakle, prema definiciji nezavisnih dogadjaja treba pokazati da ZA SVAKI KONACAN PODSKUP {i1,..,ir} RAZLICITIH INDEKSA IZ {1,2, ... , k} Exclamation Exclamation Exclamation VRIJEDI da su {Xi1 el. Bi1},...., {Xir el. Bir} NEZAVISNI DOGADJAJI (tj. da vrijedi P(presjek tih dogadjaja)=produktu vjerojatnosti tih dogadjaja)

Uzmimo proizvoljan podskup {i1,i2,...,ir} razlicitih indeksa iz {1,2, ... , k}
za i-ti dogadjaj stavimo :

{Xi el. Bi} , ako je i iz skupa {i1,i2, ..., ir}
{Xi el. R}(=cijeli omega) , inace

sad racunas vjerojatnost od presjeka tih dogadjaja i odmah iskoristis definiciju nezavisnosti slucajnih varijabli → dobijes da je ta vjerojatnost upravo jednaka produktu vjerojatnosti dogadjaja {Xi1 el. Bi1}, ... , {Xir el. Bir} → i to vrijedi za proizvoljan podskup razlicitih indeksa iz {1,2, ... ,k}
→ dakle dobivena je tvrdnja da su {X1 el. B1}, ... , {Xk el. Bk} nezavisni dogadjaji Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 10:40 pon, 12. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goc9999"]
ps.ja sam tek od ove godine bolonjac pa ne znam da li mi imamo pravo na dva usmena ili samo na jedan? i sta je sa 4.mjesecom i tim rokovima,da li se i tada moze neki kolegij odgovarat?[/quote]

imamo pravo na jedan usmeni+popravni (ako to prof odluči tj ako nam da još jednu šansu)

nope, ovo ti je jedinstvena prilika da prođeš kolegij - nema 4.mjeseca niti drugih rokova
:frustriran: :tuuuga:
goc9999 (napisa):

ps.ja sam tek od ove godine bolonjac pa ne znam da li mi imamo pravo na dva usmena ili samo na jedan? i sta je sa 4.mjesecom i tim rokovima,da li se i tada moze neki kolegij odgovarat?

imamo pravo na jedan usmeni+popravni (ako to prof odluči tj ako nam da još jednu šansu)

nope, ovo ti je jedinstvena prilika da prođeš kolegij - nema 4.mjeseca niti drugih rokova
Bio je to tezak pismeni Tuuuga je moja pregolema!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 10:58 pon, 12. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nevjerujem da postoji i rok u 4.mj. Po Bolonji, ti imaš samo jedan rok da ga daš (a možda dva roka ak je profesor supač ). Ak misliš na dopunsku koji se održavala tokom čitavog mjeseca prošle godine, nešta su asistenti govorili da je neće biti jer studenti koji su trebali dolaziti na tu nastavu nisu uopće dolazili. Tko zna, možda nas iznenade pa kažu da će je biti. :D
Nevjerujem da postoji i rok u 4.mj. Po Bolonji, ti imaš samo jedan rok da ga daš (a možda dva roka ak je profesor supač ). Ak misliš na dopunsku koji se održavala tokom čitavog mjeseca prošle godine, nešta su asistenti govorili da je neće biti jer studenti koji su trebali dolaziti na tu nastavu nisu uopće dolazili. Tko zna, možda nas iznenade pa kažu da će je biti. Very Happy

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

211 = 217 - 6

PostPostano: 16:03 pon, 12. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Završni dio ispita (usmeni) neće biti prije petka. Raspored će biti objavljen u četvrtak na oglasnoj ploči i na webu.
Završni dio ispita (usmeni) neće biti prije petka. Raspored će biti objavljen u četvrtak na oglasnoj ploči i na webu.

[Vrh]
jelena194
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 1

PostPostano: 16:03 pon, 12. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

da li se zna kad ce pocet usmeni???? to bi bila jako korisna informacija...bilo tko... :lol:
da li se zna kad ce pocet usmeni???? to bi bila jako korisna informacija...bilo tko... Laughing

[Vrh]
krafnica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 8 - 4

PostPostano: 16:10 pon, 12. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="amimica"]Završni dio ispita (usmeni) neće biti prije petka. Raspored će biti objavljen u četvrtak na oglasnoj ploči i na webu.[/quote]

a sta je sa popravnim :?:
amimica (napisa):

a sta je sa popravnim Question

[Vrh]
zoja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 16 - 2

PostPostano: 17:16 pon, 12. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="amimica"]Završni dio ispita (usmeni) neće biti prije petka. Raspored će biti objavljen u četvrtak na oglasnoj ploči i na webu.[/quote]

Zasto ce se tek u cetvrtak znat tko ce odgovarat u petak(ukoliko profesor zapocne ispitivat u petak)? Zar je toliki problem to prije navest... Imamo dogovor za usmeni iz diferencijalnog racuna sutra ujutro....sto da kazem profesoru? :roll:
Kad bih znala da odgovaram iduci tjedan vjerojatnost onda bi diferencijalni racun stavila ovaj tjedan i obrnuto..... Zaista nije fer da nista ne znamo do zadnjeg trenutka... :cry:
Da, znam, moramo uvijek bit spremni na sve....
:evil:
Ispricavam se ako za ovakvu odluku ima opravdanih razloga.
amimica (napisa):

Zasto ce se tek u cetvrtak znat tko ce odgovarat u petak(ukoliko profesor zapocne ispitivat u petak)? Zar je toliki problem to prije navest... Imamo dogovor za usmeni iz diferencijalnog racuna sutra ujutro....sto da kazem profesoru? Rolling Eyes
Kad bih znala da odgovaram iduci tjedan vjerojatnost onda bi diferencijalni racun stavila ovaj tjedan i obrnuto..... Zaista nije fer da nista ne znamo do zadnjeg trenutka... Crying or Very sad
Da, znam, moramo uvijek bit spremni na sve....
Evil or Very Mad
Ispricavam se ako za ovakvu odluku ima opravdanih razloga.

[Vrh]
vedraf
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 15 - 4

PostPostano: 18:50 pon, 12. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Profesor Sarapa je rekao da ce biti dva roka za usmeni,e sad,ja mislim da nije on mislio da ce svatko moci izlaziti na usmeni dva puta nego da cemo moci odabrati jedan ili drugi rok i izaci na usmeni.Buduci da je tu previse ovih ja mislim i on misli molio bih nekoga sa pouzdanim informacijama da napise nesto o tome(ili cemo sve vidjeti u cetvrtak). Malo je nezgodno pripremati vjerojatnost usmeni,diferencijalni usmeni (mozda i pismeni),a neznati jel mi postoji mogucnost da ja odaberem odgovarati vjerojatnost npr. za 10 dana pa da dif odgovaram ovaj tjedan...... Bolje da ucim nego sto razmisljam o tome :)
Profesor Sarapa je rekao da ce biti dva roka za usmeni,e sad,ja mislim da nije on mislio da ce svatko moci izlaziti na usmeni dva puta nego da cemo moci odabrati jedan ili drugi rok i izaci na usmeni.Buduci da je tu previse ovih ja mislim i on misli molio bih nekoga sa pouzdanim informacijama da napise nesto o tome(ili cemo sve vidjeti u cetvrtak). Malo je nezgodno pripremati vjerojatnost usmeni,diferencijalni usmeni (mozda i pismeni),a neznati jel mi postoji mogucnost da ja odaberem odgovarati vjerojatnost npr. za 10 dana pa da dif odgovaram ovaj tjedan...... Bolje da ucim nego sto razmisljam o tome Smile

[Vrh]
vini
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 28 - 2

PostPostano: 19:21 pon, 12. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vedraf"]Profesor Sarapa je rekao da ce biti dva roka za usmeni,e sad,ja mislim da nije on mislio da ce svatko moci izlaziti na usmeni dva puta nego da cemo moci odabrati jedan ili drugi rok i izaci na usmeni.Buduci da je tu previse ovih ja mislim i on misli molio bih nekoga sa pouzdanim informacijama da napise nesto o tome(ili cemo sve vidjeti u cetvrtak). Malo je nezgodno pripremati vjerojatnost usmeni,diferencijalni usmeni (mozda i pismeni),a neznati jel mi postoji mogucnost da ja odaberem odgovarati vjerojatnost npr. za 10 dana pa da dif odgovaram ovaj tjedan...... Bolje da ucim nego sto razmisljam o tome :)[/quote]

znam da je previše ovih ´mislim´...
ali kako sam ja danas razumjela asistenta Mimicu, ako padnemo na usmenom, mislim da imamo popravak usmenog.
vedraf (napisa):
Profesor Sarapa je rekao da ce biti dva roka za usmeni,e sad,ja mislim da nije on mislio da ce svatko moci izlaziti na usmeni dva puta nego da cemo moci odabrati jedan ili drugi rok i izaci na usmeni.Buduci da je tu previse ovih ja mislim i on misli molio bih nekoga sa pouzdanim informacijama da napise nesto o tome(ili cemo sve vidjeti u cetvrtak). Malo je nezgodno pripremati vjerojatnost usmeni,diferencijalni usmeni (mozda i pismeni),a neznati jel mi postoji mogucnost da ja odaberem odgovarati vjerojatnost npr. za 10 dana pa da dif odgovaram ovaj tjedan...... Bolje da ucim nego sto razmisljam o tome Smile

znam da je previše ovih ´mislim´...
ali kako sam ja danas razumjela asistenta Mimicu, ako padnemo na usmenom, mislim da imamo popravak usmenog.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
me_me
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 19:26 pon, 12. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vini"]
ali kako sam ja danas razumjela asistenta Mimicu, ako padnemo na usmenom, mislim da imamo popravak usmenog.[/quote]
Tako sam i ja shvatila prof Sarapu na zadnjem (ili predzadnjem) predavanju kada se nesto pricalo o usmenom.
vini (napisa):

Tako sam i ja shvatila prof Sarapu na zadnjem (ili predzadnjem) predavanju kada se nesto pricalo o usmenom.

lena
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
11 = 11 - 0

PostPostano: 20:14 pon, 12. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dal se bar zna kako ćemo biti poredani za usmeni( jel po bodovima ili po abecedi)?
Dal se bar zna kako ćemo biti poredani za usmeni( jel po bodovima ili po abecedi)?

[Vrh]
Jaja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 20 - 3

PostPostano: 21:13 pon, 12. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni je rekao dečko koji je u petak nakon spa išao do profesora u kabinet da je profesor rekao tada da ne zna kad će usmeni početi, da sigurno ne prije četvrtka, a vjerojatno tek nakon ponedjeljka... Spomenuo je i nešto da bi možda išli abecednim redom....
meni je rekao dečko koji je u petak nakon spa išao do profesora u kabinet da je profesor rekao tada da ne zna kad će usmeni početi, da sigurno ne prije četvrtka, a vjerojatno tek nakon ponedjeljka... Spomenuo je i nešto da bi možda išli abecednim redom....

Pearl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 20:10 uto, 13. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bilo bi najbolje da profesor izvjesi listu na vrata pa da se mi sami upisujemo. Sigurno bi nam više odgovaralo nego ova fiksna lista. :wink:
Bilo bi najbolje da profesor izvjesi listu na vrata pa da se mi sami upisujemo. Sigurno bi nam više odgovaralo nego ova fiksna lista. Wink

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 20:21 uto, 13. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Pearl"]Bilo bi najbolje da profesor izvjesi listu na vrata pa da se mi sami upisujemo. Sigurno bi nam više odgovaralo nego ova fiksna lista. :wink:[/quote]
osim ak ne dođeš zadnji, onda ti nikak nebi pisalo... dakle i to je vrlo relativno da li će ti pasat ili ne kao što je i ova lista koju će prof sastavit. uvijek nekom paše nekom ne.
Pearl (napisa):
Bilo bi najbolje da profesor izvjesi listu na vrata pa da se mi sami upisujemo. Sigurno bi nam više odgovaralo nego ova fiksna lista. Wink

osim ak ne dođeš zadnji, onda ti nikak nebi pisalo... dakle i to je vrlo relativno da li će ti pasat ili ne kao što je i ova lista koju će prof sastavit. uvijek nekom paše nekom ne.

andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 13:22 pon, 19. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ajde neka oni koji su prošli usmeni, samo napišu ovdje šta ih je profesor pitao. thx :D
Ajde neka oni koji su prošli usmeni, samo napišu ovdje šta ih je profesor pitao. thx Very Happy

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 14:35 pon, 19. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="andreao"]Ajde neka oni koji su prošli usmeni, samo napišu ovdje šta ih je profesor pitao. thx :D[/quote]

ja sam dobila informaciju da je profesor nudio ocjene onima koji su imali >=20 bodova na teorijskom kolokviju
andreao (napisa):
Ajde neka oni koji su prošli usmeni, samo napišu ovdje šta ih je profesor pitao. thx Very Happy

ja sam dobila informaciju da je profesor nudio ocjene onima koji su imali >=20 bodova na teorijskom kolokviju

[Vrh]
Greda
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 7 - 6

PostPostano: 14:37 pon, 19. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

nije bilo nužno, jedan frajer s 15 bodova u teoriji je dobio 2. a na zadacima ima oko 32 boda
nije bilo nužno, jedan frajer s 15 bodova u teoriji je dobio 2. a na zadacima ima oko 32 boda

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Jaja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 20 - 3

PostPostano: 14:49 pon, 19. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ljudi s 15 iz teorije i malo više od 25 na kolokvijima su većinom dobivali isto 2
ljudi s 15 iz teorije i malo više od 25 na kolokvijima su većinom dobivali isto 2

goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 27 - 22

PostPostano: 15:28 pon, 19. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

frend imao 34 boda i 18 iz teorije i dobio 2!
frend imao 34 boda i 18 iz teorije i dobio 2!

tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 16:25 pon, 19. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

super :D :D
dakle, ima nade za mene :lol:
super Very Happy Very Happy
dakle, ima nade za mene Laughing

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Vjerojatnost Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 2 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum