Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:33 pon, 23. 4. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vinko"][quote="marijap"]koje papire ćemo smjeti imati?
samo slide-ove ili možemo isprintati prototipove fja za generičke strukture iz c++-a?[/quote]
Sta ja znam koje papire. Ja vas svakako (sa svojih grupa) necu izbaciti ako imate papira u nekim normalnim razmjerima.
Pa tih prototipova bi mogli naprintati par knjiga kad bi ih sve isprintali. Mislim da ce vam to biti prilicno suvisno.[/quote]
ne mora biti sve... recimo samo protipovi standardnih fja za string, stack, queue, vector, list, map, set, pair, i to stane na koji list papira...
vinko (napisa): | marijap (napisa): | koje papire ćemo smjeti imati?
samo slide-ove ili možemo isprintati prototipove fja za generičke strukture iz c++-a? |
Sta ja znam koje papire. Ja vas svakako (sa svojih grupa) necu izbaciti ako imate papira u nekim normalnim razmjerima.
Pa tih prototipova bi mogli naprintati par knjiga kad bi ih sve isprintali. Mislim da ce vam to biti prilicno suvisno. |
ne mora biti sve... recimo samo protipovi standardnih fja za string, stack, queue, vector, list, map, set, pair, i to stane na koji list papira...
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:44 pon, 23. 4. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="marijap"]
ne mora biti sve... recimo samo protipovi standardnih fja za string, stack, queue, vector, list, map, set, pair, i to stane na koji list papira...[/quote]
Ja vas na svojim grupama neću izbaciti ako i to imate. Međutim, mislim da bi vam to samo moglo otežati snalaženje.
Mislim da me uvijek možete pitati ako ne možete naći neku funkciju ili ne znate kako se zove (a nije baš ono osnovno - što smatram da ste trebali naučiti ako ste bar jednom prošli vježbe s razumijevanjem)
marijap (napisa): |
ne mora biti sve... recimo samo protipovi standardnih fja za string, stack, queue, vector, list, map, set, pair, i to stane na koji list papira... |
Ja vas na svojim grupama neću izbaciti ako i to imate. Međutim, mislim da bi vam to samo moglo otežati snalaženje.
Mislim da me uvijek možete pitati ako ne možete naći neku funkciju ili ne znate kako se zove (a nije baš ono osnovno - što smatram da ste trebali naučiti ako ste bar jednom prošli vježbe s razumijevanjem)
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Zvone Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
iaugust Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:53 pon, 23. 4. 2007 Naslov: |
|
|
ovo su trazili ljudi ispred praktikuma, a bilo ih je podosta... :wink:
ne mogu tocno precizirat tekstove zadataka, ali vrlo je slicno ovome:
1) napravit strukturu koja ima maksimalno 101 element proizvoljnog tipa s konstruktorom(koji prima proizvoljan tip) i nest sitno radi, destruktorom koji samo nesto ispise, te 3 funkcije(jedna ubacuje element u strukturu i vraca 1 ako je uspjela ubacit, odnosno 0 ako nije; druga izbacuje 2 elementa iz strukture(najveci i najmanji) i ista prica s 0 i 1; i treca vraca srednji element po velicini koji se u tom trenutku nalazi u strukturi (npr. ako su tamo 3, 5 i 7 - vraca 5 ((3+7)%2) )
2)dosta slican 2. iz 2. zadace - samo se barata sa stringovima, ne charovima...
stringovi su oblika I---- (taj predstavlja "pocetak utega"), -----I ("kraj utega"), ----- ("sredina utega") i I------I ("cijeli uteg"), i sad se takvi stringovi ucitavaju dok se ne ucita "kraj", trpaju se u listu, i onda se manevrira s njima - postoje a), b) i c) podzadaci - ne mogu se sjetit kako tocno glase, ali u biti nije (ja mislim :roll: ) nista teze nego u zadaci
ovo su trazili ljudi ispred praktikuma, a bilo ih je podosta...
ne mogu tocno precizirat tekstove zadataka, ali vrlo je slicno ovome:
1) napravit strukturu koja ima maksimalno 101 element proizvoljnog tipa s konstruktorom(koji prima proizvoljan tip) i nest sitno radi, destruktorom koji samo nesto ispise, te 3 funkcije(jedna ubacuje element u strukturu i vraca 1 ako je uspjela ubacit, odnosno 0 ako nije; druga izbacuje 2 elementa iz strukture(najveci i najmanji) i ista prica s 0 i 1; i treca vraca srednji element po velicini koji se u tom trenutku nalazi u strukturi (npr. ako su tamo 3, 5 i 7 - vraca 5 ((3+7)%2) )
2)dosta slican 2. iz 2. zadace - samo se barata sa stringovima, ne charovima...
stringovi su oblika I---- (taj predstavlja "pocetak utega"), -----I ("kraj utega"), ----- ("sredina utega") i I------I ("cijeli uteg"), i sad se takvi stringovi ucitavaju dok se ne ucita "kraj", trpaju se u listu, i onda se manevrira s njima - postoje a), b) i c) podzadaci - ne mogu se sjetit kako tocno glase, ali u biti nije (ja mislim ) nista teze nego u zadaci
|
|
[Vrh] |
|
iaugust Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Greda Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
MystiC Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vanja Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Pearl Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
sun Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:30 sri, 25. 4. 2007 Naslov: |
|
|
Moj zadatak je glasio ovako nekako:
Napravi tip podatka menza koji se sastoji od visina ljudi koji cekaju u redu (mogu bit intovi float...) (treba sam osmislit kako,smije se pretpostavit da ce ih najvise bit 100).
Te pripadne funkcije: KOnstruktro -sa 1 parametrom visinom osobe koju postavlja prvu u redu. [i]preguraj[/i] sa visinom novopridosle osobe i na koju pozicju je oce ppregurat. onda broj vecih(v)-koliko ima vecih od neke v, ispred(k) visina ispred k-te osobe... tak cini mi se 4-5funkcija
2. zad:Kupus koze i vuk-to su bica I njihova stanja: gladan i sit. (treba osmislit kako to, nije eksplicitno receno) Ucitava se dok ne ucita nest razl od toga.
Ako ucita kupus pogleda jel u listi postoji neka gladna koza, ak da toj kozi promjeni stanje, ne dodaje kupus.
Ak je ulaz vuk, nadje ima li koja koza u listi i nju izbrise i doda vuka koji je sad sit.
Ako je koza, nadje ako postoji kupus ako da izbrise ga koza postane sita zatim jos pogleda jel postoji neki gladni vuk da ga nahrani ako da onda nece dodat ovu kozu a vuku promjeni status :)
Sretno :)
Moj zadatak je glasio ovako nekako:
Napravi tip podatka menza koji se sastoji od visina ljudi koji cekaju u redu (mogu bit intovi float...) (treba sam osmislit kako,smije se pretpostavit da ce ih najvise bit 100).
Te pripadne funkcije: KOnstruktro -sa 1 parametrom visinom osobe koju postavlja prvu u redu. preguraj sa visinom novopridosle osobe i na koju pozicju je oce ppregurat. onda broj vecih(v)-koliko ima vecih od neke v, ispred(k) visina ispred k-te osobe... tak cini mi se 4-5funkcija
2. zad:Kupus koze i vuk-to su bica I njihova stanja: gladan i sit. (treba osmislit kako to, nije eksplicitno receno) Ucitava se dok ne ucita nest razl od toga.
Ako ucita kupus pogleda jel u listi postoji neka gladna koza, ak da toj kozi promjeni stanje, ne dodaje kupus.
Ak je ulaz vuk, nadje ima li koja koza u listi i nju izbrise i doda vuka koji je sad sit.
Ako je koza, nadje ako postoji kupus ako da izbrise ga koza postane sita zatim jos pogleda jel postoji neki gladni vuk da ga nahrani ako da onda nece dodat ovu kozu a vuku promjeni status
Sretno
_________________ Kad sam bila mala htjela sam biti statističarka
[tex]\omega \in \Omega[/tex] 
|
|
[Vrh] |
|
Pearl Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|