Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kolokvij
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
33 = 49 - 16

PostPostano: 9:33 pon, 23. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vinko"][quote="marijap"]koje papire ćemo smjeti imati?
samo slide-ove ili možemo isprintati prototipove fja za generičke strukture iz c++-a?[/quote]

Sta ja znam koje papire. Ja vas svakako (sa svojih grupa) necu izbaciti ako imate papira u nekim normalnim razmjerima.

Pa tih prototipova bi mogli naprintati par knjiga kad bi ih sve isprintali. Mislim da ce vam to biti prilicno suvisno.[/quote]

ne mora biti sve... recimo samo protipovi standardnih fja za string, stack, queue, vector, list, map, set, pair, i to stane na koji list papira...
vinko (napisa):
marijap (napisa):
koje papire ćemo smjeti imati?
samo slide-ove ili možemo isprintati prototipove fja za generičke strukture iz c++-a?

Sta ja znam koje papire. Ja vas svakako (sa svojih grupa) necu izbaciti ako imate papira u nekim normalnim razmjerima.

Pa tih prototipova bi mogli naprintati par knjiga kad bi ih sve isprintali. Mislim da ce vam to biti prilicno suvisno.

ne mora biti sve... recimo samo protipovi standardnih fja za string, stack, queue, vector, list, map, set, pair, i to stane na koji list papira...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 9:37 pon, 23. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

dakle, SMIJEMO imati isprintane sve slideove? ne moramo to skracivati?

[Vrh]
Gost

PostPostano: 9:39 pon, 23. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

malo kasnim :)
malo kasnim Smile

[Vrh]
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
69 = 87 - 18

PostPostano: 9:40 pon, 23. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]dakle, SMIJEMO imati isprintane sve slideove? ne moramo to skracivati?[/quote]

Ja mislim da ce vam zgodnije biti ako si ih skratite (jer je tamo pisano i dosta 'nebitnih' stvari). A svako bi vam bilo zgodnije da ih isprintate bar 6 slideova/stranici.

Zadaci će biti takvi da će vam to biti dovoljno za rješavanje.
Anonymous (napisa):

Ja mislim da ce vam zgodnije biti ako si ih skratite (jer je tamo pisano i dosta 'nebitnih' stvari). A svako bi vam bilo zgodnije da ih isprintate bar 6 slideova/stranici.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 9:44 pon, 23. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="marijap"]
ne mora biti sve... recimo samo protipovi standardnih fja za string, stack, queue, vector, list, map, set, pair, i to stane na koji list papira...[/quote]

Ja vas na svojim grupama neću izbaciti ako i to imate. Međutim, mislim da bi vam to samo moglo otežati snalaženje.

Mislim da me uvijek možete pitati ako ne možete naći neku funkciju ili ne znate kako se zove (a nije baš ono osnovno - što smatram da ste trebali naučiti ako ste bar jednom prošli vježbe s razumijevanjem)
marijap (napisa):

Ja vas na svojim grupama neću izbaciti ako i to imate. Međutim, mislim da bi vam to samo moglo otežati snalaženje.

Mislim da me uvijek možete pitati ako ne možete naći neku funkciju ili ne znate kako se zove (a nije baš ono osnovno - što smatram da ste trebali naučiti ako ste bar jednom prošli vježbe s razumijevanjem)

[Vrh]
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 9:45 pon, 23. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vinko"]
Zadaci će biti takvi da će vam to biti dovoljno za rješavanje.[/quote]

:D onda dobro...
a slide-ove je i inače zgodno printati 6 po 1 stranici...
vinko (napisa):

Very Happy onda dobro...

[Vrh]
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 9:52 pon, 23. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="marijap"][quote="vinko"]
Zadaci će biti takvi da će vam to biti dovoljno za rješavanje.[/quote]

:D onda dobro...
a slide-ove je i inače zgodno printati 6 po 1 stranici...[/quote]

Ma da! Samo hoću reći da mi se ne bi baš sviđalo da neko dođe sa 100-200 papira, i to najvjerojatnije pola nekih rješenih zadataka od prije.

Neke dijelove kôda (osim onih pisanih na vježbama) ne bih volio da ljudi donose. A mislim da vam i neće koristiti. Zadatke smo nove smislili i mislim da nisu preteški.
marijap (napisa):
vinko (napisa):

Very Happy onda dobro...

Ma da! Samo hoću reći da mi se ne bi baš sviđalo da neko dođe sa 100-200 papira, i to najvjerojatnije pola nekih rješenih zadataka od prije.

Neke dijelove kôda (osim onih pisanih na vježbama) ne bih volio da ljudi donose. A mislim da vam i neće koristiti. Zadatke smo nove smislili i mislim da nisu preteški.

[Vrh]
Zvone
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

67 = 74 - 7

PostPostano: 12:51 pon, 23. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo da i ja preciziram.
Mozete se sluziti internetom po uvjetom da gledate web-stranice od kolegija ili neki tutorial za c++ (npr. one linkove na sgi koji se nalaze u vjezbama).
Mozete imati isprintane vjezbe. Mozete se sluziti svojim ili "sluzbenim" rjesenjima zadataka sa vjezbi.

Ne mozete imati isprintana ili u bilo kakvom drugom obliku rjesenja tudjih zadataka od ovog kolokvija. Dakle, grupe koje pisu u utorak i slicno ne smiju imati rjesenja grupa koje su ranije pisale.
Ne smijete se sluziti mailom /chatom/forumom niti komunicirati na bilo koji drugi nacin.

Za sve druge oblike materijala koje zelite koristiti trebate pitati na pocetku kolokvija.
Evo da i ja preciziram.
Mozete se sluziti internetom po uvjetom da gledate web-stranice od kolegija ili neki tutorial za c++ (npr. one linkove na sgi koji se nalaze u vjezbama).
Mozete imati isprintane vjezbe. Mozete se sluziti svojim ili "sluzbenim" rjesenjima zadataka sa vjezbi.

Ne mozete imati isprintana ili u bilo kakvom drugom obliku rjesenja tudjih zadataka od ovog kolokvija. Dakle, grupe koje pisu u utorak i slicno ne smiju imati rjesenja grupa koje su ranije pisale.
Ne smijete se sluziti mailom /chatom/forumom niti komunicirati na bilo koji drugi nacin.

Za sve druge oblike materijala koje zelite koristiti trebate pitati na pocetku kolokvija.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
iaugust
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 16 - 6

PostPostano: 15:53 pon, 23. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ovo su trazili ljudi ispred praktikuma, a bilo ih je podosta... :wink:

ne mogu tocno precizirat tekstove zadataka, ali vrlo je slicno ovome:

1) napravit strukturu koja ima maksimalno 101 element proizvoljnog tipa s konstruktorom(koji prima proizvoljan tip) i nest sitno radi, destruktorom koji samo nesto ispise, te 3 funkcije(jedna ubacuje element u strukturu i vraca 1 ako je uspjela ubacit, odnosno 0 ako nije; druga izbacuje 2 elementa iz strukture(najveci i najmanji) i ista prica s 0 i 1; i treca vraca srednji element po velicini koji se u tom trenutku nalazi u strukturi (npr. ako su tamo 3, 5 i 7 - vraca 5 ((3+7)%2) )

2)dosta slican 2. iz 2. zadace - samo se barata sa stringovima, ne charovima...
stringovi su oblika I---- (taj predstavlja "pocetak utega"), -----I ("kraj utega"), ----- ("sredina utega") i I------I ("cijeli uteg"), i sad se takvi stringovi ucitavaju dok se ne ucita "kraj", trpaju se u listu, i onda se manevrira s njima - postoje a), b) i c) podzadaci - ne mogu se sjetit kako tocno glase, ali u biti nije (ja mislim :roll: ) nista teze nego u zadaci
ovo su trazili ljudi ispred praktikuma, a bilo ih je podosta... Wink

ne mogu tocno precizirat tekstove zadataka, ali vrlo je slicno ovome:

1) napravit strukturu koja ima maksimalno 101 element proizvoljnog tipa s konstruktorom(koji prima proizvoljan tip) i nest sitno radi, destruktorom koji samo nesto ispise, te 3 funkcije(jedna ubacuje element u strukturu i vraca 1 ako je uspjela ubacit, odnosno 0 ako nije; druga izbacuje 2 elementa iz strukture(najveci i najmanji) i ista prica s 0 i 1; i treca vraca srednji element po velicini koji se u tom trenutku nalazi u strukturi (npr. ako su tamo 3, 5 i 7 - vraca 5 ((3+7)%2) )

2)dosta slican 2. iz 2. zadace - samo se barata sa stringovima, ne charovima...
stringovi su oblika I---- (taj predstavlja "pocetak utega"), -----I ("kraj utega"), ----- ("sredina utega") i I------I ("cijeli uteg"), i sad se takvi stringovi ucitavaju dok se ne ucita "kraj", trpaju se u listu, i onda se manevrira s njima - postoje a), b) i c) podzadaci - ne mogu se sjetit kako tocno glase, ali u biti nije (ja mislim Rolling Eyes ) nista teze nego u zadaci

[Vrh]
iaugust
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 16 - 6

PostPostano: 15:55 pon, 23. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

za neupucene - ovo iznad su zadaci (ili barem blizu toga) s 1. kolokvija 1. grupe iz rp1
za neupucene - ovo iznad su zadaci (ili barem blizu toga) s 1. kolokvija 1. grupe iz rp1

[Vrh]
Greda
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 6

PostPostano: 17:53 pon, 23. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

kolko je bodova nosio prvi zadatak a koliko drugi?
kolko je bodova nosio prvi zadatak a koliko drugi?

[Vrh]
MystiC
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
12 = 20 - 8

PostPostano: 19:26 pon, 23. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zvone"]Evo da i ja preciziram.

Za sve druge oblike materijala koje zelite koristiti trebate pitati na pocetku kolokvija.[/quote]

jel se mogu imati rjesenja zadaca?
Zvone (napisa):
Evo da i ja preciziram.

jel se mogu imati rjesenja zadaca?

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 13:14 uto, 24. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Greda: Rekli su da prvi nosi 15 a drugi 25 bodova.
@Mystic: Vjerojatno ne, pošto su rekli da je dosta sličan zadatku iz zadaće. Najbolje da naučiš tu zadaću tak da se ne dovodiš u neku neugodnost s asistentima. :D
@Greda: Rekli su da prvi nosi 15 a drugi 25 bodova.
@Mystic: Vjerojatno ne, pošto su rekli da je dosta sličan zadatku iz zadaće. Najbolje da naučiš tu zadaću tak da se ne dovodiš u neku neugodnost s asistentima. Very Happy

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 12 - 2

PostPostano: 16:40 uto, 24. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

da li je bilo NUZNO predati papir sa zadacima nakon kolokvija?
Naime, shvatila sam nakon kolokvija da nisam predala taj papir.

(valjda nije posto na papiru nista u vezi toga ne pise)
da li je bilo NUZNO predati papir sa zadacima nakon kolokvija?
Naime, shvatila sam nakon kolokvija da nisam predala taj papir.

(valjda nije posto na papiru nista u vezi toga ne pise)

Zadnja promjena: vanja; 0:18 čet, 26. 4. 2007; ukupno mijenjano 3 put/a.
[Vrh]
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 17:31 uto, 24. 4. 2007    Naslov: Mapa i set Citirajte i odgovorite

Preporučujem ljudima koji izlaze na kolokvij u srijedu i četvrtak da ponove i mapu (da ne misle da one neće biti na kolokviju). To bi im moglo koristiti za rješavanje jednog zadatka.
Preporučujem ljudima koji izlaze na kolokvij u srijedu i četvrtak da ponove i mapu (da ne misle da one neće biti na kolokviju). To bi im moglo koristiti za rješavanje jednog zadatka.

[Vrh]
Pearl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 19:53 uto, 24. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kako 15+25 kad cijeli kolokvij nosi 35 bodova?
Kako 15+25 kad cijeli kolokvij nosi 35 bodova?

[Vrh]
sun
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 23 - 1

PostPostano: 20:25 uto, 24. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

15 + 20
valjda se zabunila
15 + 20
valjda se zabunila

[Vrh]
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 10:30 sri, 25. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moj zadatak je glasio ovako nekako:

Napravi tip podatka menza koji se sastoji od visina ljudi koji cekaju u redu (mogu bit intovi float...) (treba sam osmislit kako,smije se pretpostavit da ce ih najvise bit 100).

Te pripadne funkcije: KOnstruktro -sa 1 parametrom visinom osobe koju postavlja prvu u redu. [i]preguraj[/i] sa visinom novopridosle osobe i na koju pozicju je oce ppregurat. onda broj vecih(v)-koliko ima vecih od neke v, ispred(k) visina ispred k-te osobe... tak cini mi se 4-5funkcija

2. zad:Kupus koze i vuk-to su bica I njihova stanja: gladan i sit. (treba osmislit kako to, nije eksplicitno receno) Ucitava se dok ne ucita nest razl od toga.
Ako ucita kupus pogleda jel u listi postoji neka gladna koza, ak da toj kozi promjeni stanje, ne dodaje kupus.
Ak je ulaz vuk, nadje ima li koja koza u listi i nju izbrise i doda vuka koji je sad sit.
Ako je koza, nadje ako postoji kupus ako da izbrise ga koza postane sita zatim jos pogleda jel postoji neki gladni vuk da ga nahrani ako da onda nece dodat ovu kozu a vuku promjeni status :)

Sretno :)
Moj zadatak je glasio ovako nekako:

Napravi tip podatka menza koji se sastoji od visina ljudi koji cekaju u redu (mogu bit intovi float...) (treba sam osmislit kako,smije se pretpostavit da ce ih najvise bit 100).

Te pripadne funkcije: KOnstruktro -sa 1 parametrom visinom osobe koju postavlja prvu u redu. preguraj sa visinom novopridosle osobe i na koju pozicju je oce ppregurat. onda broj vecih(v)-koliko ima vecih od neke v, ispred(k) visina ispred k-te osobe... tak cini mi se 4-5funkcija

2. zad:Kupus koze i vuk-to su bica I njihova stanja: gladan i sit. (treba osmislit kako to, nije eksplicitno receno) Ucitava se dok ne ucita nest razl od toga.
Ako ucita kupus pogleda jel u listi postoji neka gladna koza, ak da toj kozi promjeni stanje, ne dodaje kupus.
Ak je ulaz vuk, nadje ima li koja koza u listi i nju izbrise i doda vuka koji je sad sit.
Ako je koza, nadje ako postoji kupus ako da izbrise ga koza postane sita zatim jos pogleda jel postoji neki gladni vuk da ga nahrani ako da onda nece dodat ovu kozu a vuku promjeni status Smile

Sretno Smile

Pearl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 10:35 sri, 25. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad otprilike možemo očekivati rezultate kolokvija?
Kad otprilike možemo očekivati rezultate kolokvija?

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 11:25 sri, 25. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@sun: my bad! 15+20
@nana: ajd pošalji na pm kak je trebao izgledati otprilike zadatak
@sun: my bad! 15+20
@nana: ajd pošalji na pm kak je trebao izgledati otprilike zadatak

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum