Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
duje Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 23:54 uto, 6. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Pa stajaznam, nacionalisticki razlog bi bio da ako se diplomski nece pisati na hrvatskom kod nas, nece se nigdje. Akademskih razloga ja ne vidim (ionako je vecina literature za studij na engleskom). Mozda sam stekao krivi dojam jer se jednom na FV-u nekom prigovaralo sto hoce engleski (ne sjecam se vise da li magistarski rad ili disertaciju). Najbolje da pitas mentora, ako on pristane vjerojatno moze uvjeriti i "vise instance". Inace, nitko ti ne brani da si diplomski prevedes na engleski. Ili ga napises na engleskom, prevedes na hrvatski i pod sluzbenu varijantu podvalis prijevod :)
Pa stajaznam, nacionalisticki razlog bi bio da ako se diplomski nece pisati na hrvatskom kod nas, nece se nigdje. Akademskih razloga ja ne vidim (ionako je vecina literature za studij na engleskom). Mozda sam stekao krivi dojam jer se jednom na FV-u nekom prigovaralo sto hoce engleski (ne sjecam se vise da li magistarski rad ili disertaciju). Najbolje da pitas mentora, ako on pristane vjerojatno moze uvjeriti i "vise instance". Inace, nitko ti ne brani da si diplomski prevedes na engleski. Ili ga napises na engleskom, prevedes na hrvatski i pod sluzbenu varijantu podvalis prijevod
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
Postano: 1:43 sri, 7. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"] Inace, nitko ti ne brani da si diplomski prevedes na engleski. Ili ga napises na engleskom, prevedes na hrvatski i pod sluzbenu varijantu podvalis prijevod :)[/quote]
Ma znam da mi nitko ne brani, ali opet su tu u pitanju muljaže, a i mora se onda i prevodit stvar što je opet gro posla, a moj stav je da se nepotreban posao treba izbjec :) a dobro, vidjet cu sta se da po tom pitanju napravit pa izvjestim ovdje sta je bilo ak ce kod interesirat :)
krcko (napisa): | Inace, nitko ti ne brani da si diplomski prevedes na engleski. Ili ga napises na engleskom, prevedes na hrvatski i pod sluzbenu varijantu podvalis prijevod  |
Ma znam da mi nitko ne brani, ali opet su tu u pitanju muljaže, a i mora se onda i prevodit stvar što je opet gro posla, a moj stav je da se nepotreban posao treba izbjec a dobro, vidjet cu sta se da po tom pitanju napravit pa izvjestim ovdje sta je bilo ak ce kod interesirat
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 5:37 sri, 7. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Meni je ta praksa takodjer bezveze. :? Recimo, doktorat se smatra tim boljim sto se iz njega vise clanaka stvori... a clanci se, u pravilu, pisu na engleskom. :) I onda autor samo ima dodatni posao prevodjenja (da ne govorim da referenciranje na vlastiti doktorat nema smisla ako je clanak na engleskom, a disertacija na hrvatskom). :(
Prigovaranje koje Krcko spominje bilo je vezano uz doktorat, a stvar je prosla jer je mentor rekao da je clan komisije za ocjenu disertacije neki stranac. :)
Motiv "ja bih isao van" ima smisla, no onda ima smisla i uspostaviti kontakt s nekim vani tko ima veze s podrucjem na kojem zelis diplomirati. :) E, a onda je takav - ajmo ga tako nazvati - "savjetnik" sigurno dobar razlog za pisanje na engleskom. :D Naravno, ovo je moje misljenje s kojim se sluzbeni Fakultet ne mora sloziti... :(
Kako Krcko rece: mentor je [latex]\textstyle\alpha[/latex] i [latex]\textstyle\Omega[/latex] pitanja vezanih uz diplomski. 8)
Meni je ta praksa takodjer bezveze. Recimo, doktorat se smatra tim boljim sto se iz njega vise clanaka stvori... a clanci se, u pravilu, pisu na engleskom. I onda autor samo ima dodatni posao prevodjenja (da ne govorim da referenciranje na vlastiti doktorat nema smisla ako je clanak na engleskom, a disertacija na hrvatskom).
Prigovaranje koje Krcko spominje bilo je vezano uz doktorat, a stvar je prosla jer je mentor rekao da je clan komisije za ocjenu disertacije neki stranac.
Motiv "ja bih isao van" ima smisla, no onda ima smisla i uspostaviti kontakt s nekim vani tko ima veze s podrucjem na kojem zelis diplomirati. E, a onda je takav - ajmo ga tako nazvati - "savjetnik" sigurno dobar razlog za pisanje na engleskom. Naravno, ovo je moje misljenje s kojim se sluzbeni Fakultet ne mora sloziti...
Kako Krcko rece: mentor je i pitanja vezanih uz diplomski.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
Postano: 21:38 pon, 19. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Koliko se sjecam, treba ekvivalent dva dvosemestralna kolegija (dakle, 2x2, ili 1x2 + 2x1, ili 4x1...).
Biraju se kolegiji s "visih" godina (3. i 4.); svejedno jesu li obvezni ili izborni, bitno da su odslusani i polozeni.
Izbor kolegija je po zelji, iako je mentorima drago vidjeti barem jedan kolegij u vezi s temom diplomskog, kao sto se i clanovi komisije u pravilu biraju prema kolegijima (odnosno obratno, prakticira se oboje).
Za tocne upute :arrow: :referada:
Koliko se sjecam, treba ekvivalent dva dvosemestralna kolegija (dakle, 2x2, ili 1x2 + 2x1, ili 4x1...).
Biraju se kolegiji s "visih" godina (3. i 4.); svejedno jesu li obvezni ili izborni, bitno da su odslusani i polozeni.
Izbor kolegija je po zelji, iako je mentorima drago vidjeti barem jedan kolegij u vezi s temom diplomskog, kao sto se i clanovi komisije u pravilu biraju prema kolegijima (odnosno obratno, prakticira se oboje).
Za tocne upute
|
|
[Vrh] |
|
Mr.Doe Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|