Ja moram ovdje dodati jednu tuznu pricu o (ne)priznavanju diploma s PMF-MO.
Naime, diplomirala sam prije 10 dana i dobila potvrdu od PMF-MO da sam diplomirala, koja vrijedi do izdavanja diplome. Par dana kasnije otisla sam u ured u Vodnikovoj otvoriti radnu knjizicu. Nakon detaljne inspekcije potvrde, referentica mi je rekla da ta potvrda ne vrijedi i da mi ne moze izdati radnu knjizicu. Naime problem je u tome sto je ime institucije koja izdaje potvrdu u zaglavlje potvrde razlicito od onoga na zigu. Pretpostavljam da je to zato sto se nas faks ponasa kao da smo otcijepljeni, a drzava to (jos) ne priznaje. Takoder je dodala da to nije prvi put kako je nekoga poslala po valjanu potvrdu.
Na nasem su mi faksu rekli da ce brzo uloziti zahtjev ministarstvu za promjenu ziga pa da malo pricekam dok urudzbirani zahtjev za promjenom ne posalju u Vodnikovu. Tada ce oni priznavati i ovu potvrdu.
Vecina ljudi je bez problema izvadila radnu knjizicu jer sve referentice ne pregledavaju tako detaljno potvrdu, ali eto, meni se dogodilo bas ovo.
Vjerujem da cu uskoro srediti svu papirologiju, ali jel bas moram prolaziti kroz ove neugodnosti? Mislim da bi nas faks trebao malo vise paziti na takve stvari jer nije fer da se to lomi na ledima studenata nakon sto smo posteno zavrsili fakultet.