Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Svi kolokviji u jednom tjednu za "Bolonjce" (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
apadox
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 2 - 1

PostPostano: 15:41 ned, 25. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma ako neko zeli iz srednje pa oce na faks pa da vidi kako to izgleda

:confused:

:confused:

www.google.com/talk

zelite icq yahoo aim i sve ostale protokole preko opensource jabber-a pm-ajte me

(radi i gtalk(chat u googleu) sa gore navedenim)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:49 ned, 25. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="apadox"]jel mogu ucenici doci na vijece [/quote]

Studenti, ne ucenici. ;)

Ne mozete. :( Dekan ima pravo pozvati "goste" i jedini nacin da dodjete na Vijece (ako niste predstavnici) je da zamolite Dekana da vas "pozove". :? Kad se donosio Statut, trazio sam da svaki clan Vijeca ima pravo dovesti jednog gosta (a Dekan koliko zeli), no to nije usvojeno... :(

[quote="apadox"]ma ako neko zeli iz srednje pa oce na faks pa da vidi kako to izgleda[/quote]

Si lud? :shock: Pa tko bi nakon takvog iskustva zelio upisati fax?! :shock:

=:PPPP ;)
apadox (napisa):
jel mogu ucenici doci na vijece

Studenti, ne ucenici. Wink

Ne mozete. Sad Dekan ima pravo pozvati "goste" i jedini nacin da dodjete na Vijece (ako niste predstavnici) je da zamolite Dekana da vas "pozove". Confused Kad se donosio Statut, trazio sam da svaki clan Vijeca ima pravo dovesti jednog gosta (a Dekan koliko zeli), no to nije usvojeno... Sad

apadox (napisa):

Si lud? Shocked Pa tko bi nakon takvog iskustva zelio upisati fax?! Shocked

Blaeh! with hat Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 15:52 ned, 25. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

kad god sam bilo kome spomenula pitanje kvote, odgovor je bio da se radi o novcu i da se ne moze samo tako to srezati i da nema sanse da mi prodje smanjivanje kvote....
nikad nije bilo sluzbeno, uvijek je to bilo u off the record pitanjima prije sjednica or smth....
a da znam s kim sam sve razgovarala - ne znam....

ali, vidi ovo:
[url=http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/1742.htm]ZAKON O ZNANSTVENOJ DJELATNOSTI I VISOKOM OBRAZOVANJU[/url]

ostavljam samo zanimljive dijelove.... tj. oni koji mogu posluziti kao odgovor na ovo pitanje gore...
kopirano je sve, pise di je rezano

[quote]
V. FINANCIRANJE ZNANSTVENE DJELATNOSTI I VISOKOG OBRAZOVANJA

Izvori financiranja

Članak 107.
(1) Visoka učilišta, instituti i druge znanstvene organizacije financiraju se iz:
<cut>
2. [color=indigo]državnog proračuna Republike Hrvatske,[/color]
<cut>

Prijedlog proračunskih sredstava i njihova raspodjela

Članak 108.
<cut>

Financiranje visokih učilišta

Članak 109.
(1) Javna sveučilišta, veleučilišta i visoke škole financiraju se iz državnog proračuna [color=indigo]uzimajući u obzir utvrđene kapacitete pojedinoga visokog učilišta, [/color]cijenu pojedinih studija te ocjenu o njihovoj kvaliteti na temelju vrednovanja iz članka 16. ovoga Zakona.

<cut>
[/quote]

sad drugi dio, oko kapaciteta...
[quote]
Sveučilišno vijeće

Članak 59.

(1) Sveučilišno vijeće je poslovodno tijelo kojeg čine rektor, prorektori, dekani i pročelnici odjela. Čelnici ostalih sastavnica sveučilišta i predstavnici studenata mogu biti članovi sveučilišnog vijeća sukladno odredbama statuta sveučilišta. Način konstituiranja i način rada sveučilišnog vijeća propisuje se statutom sveučilišta.

(2) Sveučilišno vijeće:
<cut>
9. [color=indigo]utvrđuje studijske kapacitete i predlaže senatu upisne kvote,[/color]
<cut>
[/quote]

iz svega gore navedenog, vidi se da pare dolaze (I) obzirom na kapacitet (to je ono koliko fax moze primiti studenata, a upisna kvota ovisi i o tome koliko studenata treba)

dolaze novci i na drugi nacin, samo puno zamuljenije pise (clanak prije ovog gore), vec netko odredi nekoga tko predlozi nesto da bi.... shvatili ste, gomila agencija i vijeca izmedju, ponesto natjecaja

ali u svakom slucaju -[color=red] novac dolazi [b]I[/b] U OVISNOSTI O BROJU UPISANIH STUDENATA[/color]

ilustracija odakle iscupah zakljucak povezanosti kapaciteta i kvota :
[quote]3. STUDENTI

Stjecanje statusa studenta

Članak 86.

(1) Status studenta stječe se upisom na sveučilište, veleuči­lište ili visoku školu a dokazuje se odgovarajućom studentskom ispravom, čiji minimalni sadržaj propisuje ministar a oblik sveučilište, veleučilište ili visoka škola.

(2) Pravo na upis na visoko učilište ima svaka osoba koja je ispunila uvjete iz članka 77. ovoga Zakona, [color=violet]u okviru kapaciteta visokog učilišta. Ako broj osoba koje su ispunile uvjete iz članka 77. ovoga Zakona prelazi kapacitet visokog učilišta,[/color] pravo na studij imaju one osobe koje su u postupku klasifikacije ostvarile bolje rezultate.
<cut>[/quote]

sto se tice posjeta fakultetskom vijecu, to moze svatko, ukoliko ga dekan pozove na vijece

a da ces tamo dobiti viziju kako fax funkcionira - neces...
ako zelis vidjeti kako fax radi, dodji na brdo, uleti u predavaonicu u vrijeme pauze i poslusaj.... ;-)
mozes nabasati na svakakve predavace, ali u tome i je char, da ne znas na koga ces nabasati ;-)
pa to napravi par puta.... pa mozda dobijes neku ideju ;-)

ostatak - financiranje, administracija, blabla.... 99% studenata se s time ionako ne sretne vise od onoga sto pise na oglasnoj ploci.... so, ako se ne mislis baviti studentskim predstavljanjem, ne vidim sto bi to mogao vidjeti na FVu.... :-k
kad god sam bilo kome spomenula pitanje kvote, odgovor je bio da se radi o novcu i da se ne moze samo tako to srezati i da nema sanse da mi prodje smanjivanje kvote....
nikad nije bilo sluzbeno, uvijek je to bilo u off the record pitanjima prije sjednica or smth....
a da znam s kim sam sve razgovarala - ne znam....

ali, vidi ovo:
ZAKON O ZNANSTVENOJ DJELATNOSTI I VISOKOM OBRAZOVANJU

ostavljam samo zanimljive dijelove.... tj. oni koji mogu posluziti kao odgovor na ovo pitanje gore...
kopirano je sve, pise di je rezano

Citat:

V. FINANCIRANJE ZNANSTVENE DJELATNOSTI I VISOKOG OBRAZOVANJA

Izvori financiranja

Članak 107.
(1) Visoka učilišta, instituti i druge znanstvene organizacije financiraju se iz:
<cut>
2. državnog proračuna Republike Hrvatske,
<cut>

Prijedlog proračunskih sredstava i njihova raspodjela

Članak 108.
<cut>

Financiranje visokih učilišta

Članak 109.
(1) Javna sveučilišta, veleučilišta i visoke škole financiraju se iz državnog proračuna uzimajući u obzir utvrđene kapacitete pojedinoga visokog učilišta, cijenu pojedinih studija te ocjenu o njihovoj kvaliteti na temelju vrednovanja iz članka 16. ovoga Zakona.

<cut>

sad drugi dio, oko kapaciteta...
Citat:

Sveučilišno vijeće

Članak 59.

(1) Sveučilišno vijeće je poslovodno tijelo kojeg čine rektor, prorektori, dekani i pročelnici odjela. Čelnici ostalih sastavnica sveučilišta i predstavnici studenata mogu biti članovi sveučilišnog vijeća sukladno odredbama statuta sveučilišta. Način konstituiranja i način rada sveučilišnog vijeća propisuje se statutom sveučilišta.

(2) Sveučilišno vijeće:
<cut>
9. utvrđuje studijske kapacitete i predlaže senatu upisne kvote,
<cut>

iz svega gore navedenog, vidi se da pare dolaze (I) obzirom na kapacitet (to je ono koliko fax moze primiti studenata, a upisna kvota ovisi i o tome koliko studenata treba)

dolaze novci i na drugi nacin, samo puno zamuljenije pise (clanak prije ovog gore), vec netko odredi nekoga tko predlozi nesto da bi.... shvatili ste, gomila agencija i vijeca izmedju, ponesto natjecaja

ali u svakom slucaju - novac dolazi I U OVISNOSTI O BROJU UPISANIH STUDENATA

ilustracija odakle iscupah zakljucak povezanosti kapaciteta i kvota :
Citat:
3. STUDENTI

Stjecanje statusa studenta

Članak 86.

(1) Status studenta stječe se upisom na sveučilište, veleuči­lište ili visoku školu a dokazuje se odgovarajućom studentskom ispravom, čiji minimalni sadržaj propisuje ministar a oblik sveučilište, veleučilište ili visoka škola.

(2) Pravo na upis na visoko učilište ima svaka osoba koja je ispunila uvjete iz članka 77. ovoga Zakona, u okviru kapaciteta visokog učilišta. Ako broj osoba koje su ispunile uvjete iz članka 77. ovoga Zakona prelazi kapacitet visokog učilišta, pravo na studij imaju one osobe koje su u postupku klasifikacije ostvarile bolje rezultate.
<cut>

sto se tice posjeta fakultetskom vijecu, to moze svatko, ukoliko ga dekan pozove na vijece

a da ces tamo dobiti viziju kako fax funkcionira - neces...
ako zelis vidjeti kako fax radi, dodji na brdo, uleti u predavaonicu u vrijeme pauze i poslusaj.... Wink
mozes nabasati na svakakve predavace, ali u tome i je char, da ne znas na koga ces nabasati Wink
pa to napravi par puta.... pa mozda dobijes neku ideju Wink

ostatak - financiranje, administracija, blabla.... 99% studenata se s time ionako ne sretne vise od onoga sto pise na oglasnoj ploci.... so, ako se ne mislis baviti studentskim predstavljanjem, ne vidim sto bi to mogao vidjeti na FVu.... Think

apadox
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 16:05 ned, 25. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo citat jedne stare pjesme

[quote="nele"]pare pare pokrecu svijet,
politiku i nogomet[/quote]
evo citat jedne stare pjesme

nele (napisa):
pare pare pokrecu svijet,
politiku i nogomet

www.google.com/talk

zelite icq yahoo aim i sve ostale protokole preko opensource jabber-a pm-ajte me

(radi i gtalk(chat u googleu) sa gore navedenim)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
mfernezir
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 16:46 ned, 25. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nista, treba [b]tuziti[/b] faks jer ima previsoke upisne kvote i ne osigurava kvalitetu studija propisanu Bolonjskom deklaracijom. :lol:

Rektor Bjelis je jednom prilikom izjavio na TV da bi studenti mogli napraviti takvu tuzbu...

Ah, jedna kolektivna tuzba je jos bolja stvar od masovnih prosvjeda. Snovi, snovi... :)
Nista, treba tuziti faks jer ima previsoke upisne kvote i ne osigurava kvalitetu studija propisanu Bolonjskom deklaracijom. Laughing

Rektor Bjelis je jednom prilikom izjavio na TV da bi studenti mogli napraviti takvu tuzbu...

Ah, jedna kolektivna tuzba je jos bolja stvar od masovnih prosvjeda. Snovi, snovi... Smile

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 22:49 ned, 25. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mfernezir"]Rektor Bjelis je jednom prilikom izjavio na TV da bi studenti mogli napraviti takvu tuzbu...[/quote]
Kojoj bi uz sve žalbe, prizive i pozive trebalo barem 8 godina da se dovede do rješenja, a budući da je prosjek studiranja na PMF-MO prije koju godinu bio veći od 7, a manji od 8 godina, možemo zaključiti da će svi studenti, koji bi tužili državu/fakultet, do kraja tužbe već i završiti studij. Kako god okreneš, ništa ne možeš dobiti :lol: :wacky: :woot:
mfernezir (napisa):

Kojoj bi uz sve žalbe, prizive i pozive trebalo barem 8 godina da se dovede do rješenja, a budući da je prosjek studiranja na PMF-MO prije koju godinu bio veći od 7, a manji od 8 godina, možemo zaključiti da će svi studenti, koji bi tužili državu/fakultet, do kraja tužbe već i završiti studij. Kako god okreneš, ništa ne možeš dobiti Laughing Tup, tup, tup,... Woot!

krafnica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 4

PostPostano: 20:45 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

mene zanima, ako mi netko moze odgovoriti, o cemu ce se tocno raspravljati na ovoj sijednici vijeca koja se ima uskoro odrzat?

moze li se studentskim predstavnicima dati primjedbe na postojece probleme koji bi se mogli rijesiti u drugom semestru pa da oni to iznesu na toj sijednici?

npr. kao sto je jedan kolega rekao
[quote]mene posebno iritira što se sva pravila oko ispita izmišljaju u hodu.[/quote]
mislim da se to [b]mora [/b]rijesiti.
mene zanima, ako mi netko moze odgovoriti, o cemu ce se tocno raspravljati na ovoj sijednici vijeca koja se ima uskoro odrzat?

moze li se studentskim predstavnicima dati primjedbe na postojece probleme koji bi se mogli rijesiti u drugom semestru pa da oni to iznesu na toj sijednici?

npr. kao sto je jedan kolega rekao
Citat:
mene posebno iritira što se sva pravila oko ispita izmišljaju u hodu.

mislim da se to mora rijesiti.

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
134 = 153 - 19

PostPostano: 23:04 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krafnica"]moze li se studentskim predstavnicima dati primjedbe na postojece probleme koji bi se mogli rijesiti u drugom semestru pa da oni to iznesu na toj sijednici?[/quote]

pa ja pretpostavljam da da
jer su oni predstavnici nas studenata i treba im naše super stručno mišljenje 8)
krafnica (napisa):

pa ja pretpostavljam da da
jer su oni predstavnici nas studenata i treba im naše super stručno mišljenje Cool

Debla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 20 - 7

PostPostano: 22:21 uto, 6. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

nisam sad htjela otvarat novu temu.. al tek da velim... sutra je veeelki dan.. sutra je vjeće... uuuu...svi isčekujemo informacije...hm.. to je sad ko neć pred božić..neki neće moć dočekat jutro.. :D
nisam sad htjela otvarat novu temu.. al tek da velim... sutra je veeelki dan.. sutra je vjeće... uuuu...svi isčekujemo informacije...hm.. to je sad ko neć pred božić..neki neće moć dočekat jutro.. Very Happy

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 23:33 uto, 6. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Debla"]nisam sad htjela otvarat novu temu.. al tek da velim... sutra je veeelki dan.. sutra je vjeće... uuuu...svi isčekujemo informacije...hm.. to je sad ko neć pred božić..neki neće moć dočekat jutro.. :D[/quote]

weee... bas me zanima sta ce bit odluceno... valjda ce se nac neka dobra dusa koja ce prisustvovat toj sjednici da nam isprica sta je bilo
Debla (napisa):
nisam sad htjela otvarat novu temu.. al tek da velim... sutra je veeelki dan.. sutra je vjeće... uuuu...svi isčekujemo informacije...hm.. to je sad ko neć pred božić..neki neće moć dočekat jutro.. Very Happy

weee... bas me zanima sta ce bit odluceno... valjda ce se nac neka dobra dusa koja ce prisustvovat toj sjednici da nam isprica sta je bilo

inja17
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 11:02 sri, 7. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

hoće li na netu biti obavijesti s tog vijeća? i ako da, kada?
hoće li na netu biti obavijesti s tog vijeća? i ako da, kada?

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 14:31 sri, 7. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]
Obavijest o kolokvijskom tjednu u ljetnom semestru ak. god. 2006/07

U kolokvijski tjedan za studente preddiplomskih studija u ljetnom semestru ak. god. 2006/07. biti će uključene i subote tj. kolokvijski tjedan trajat će od subote 14. travnja 2007. do subote 21. travnja 2007. (s izuzetkom nedjelje).

U Zagrebu, 7. ožujka 2007.

doc. dr. sc. Franka Miriam Brückler, prodekan za nastavu PMF - MO
[/quote]

u ljepsoj verziji na webovima (na studentskom jest, na glavnom ce biti uskoro) te na oglasnim plocama
originalni dokument cu valjda staviti uskoro (ili necu ako bude na sluzbenom webu)
Citat:

U kolokvijski tjedan za studente preddiplomskih studija u ljetnom semestru ak. god. 2006/07. biti će uključene i subote tj. kolokvijski tjedan trajat će od subote 14. travnja 2007. do subote 21. travnja 2007. (s izuzetkom nedjelje).

u ljepsoj verziji na webovima (na studentskom jest, na glavnom ce biti uskoro) te na oglasnim plocama
originalni dokument cu valjda staviti uskoro (ili necu ako bude na sluzbenom webu)

tihy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 2

PostPostano: 15:38 sri, 7. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"][quote]

[/quote]

originalni dokument cu valjda staviti uskoro (ili necu ako bude na sluzbenom webu)[/quote]

ajde, dobro, bar nekaj! to valjda znači da ćemo imat dan odmora između kolokvija.... :weee:
Nesi (napisa):
Citat:

ajde, dobro, bar nekaj! to valjda znači da ćemo imat dan odmora između kolokvija.... Weeeeeee!!!!!!!!!!!

[Vrh]
Debla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 20 - 7

PostPostano: 15:42 sri, 7. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"][quote]

[/quote]

originalni dokument cu valjda staviti uskoro (ili necu ako bude na sluzbenom webu)[/quote]

predpostavljam da ce bit rupa među kolokvijima a to znaci:

jeeee :skakavci: moći ćemo jesti :klopa: :cevapi: pa možda čak i :sleep: a u subotu nakon kolokvija :drunk:
Nesi (napisa):
Citat:

predpostavljam da ce bit rupa među kolokvijima a to znaci:

jeeee Mi skacemo, cijeli dan i noc... moći ćemo jesti Dosli cevapi!!!! Cevapi pa možda čak i Spavam... a u subotu nakon kolokvija Borac za ukidanje nula promila

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:44 sri, 7. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MystiC"]i meni jos uvijek nije jasno zasto nisu manje upisne kvote??[/quote]

Na danasnjem Vijecu su kvote smanjene na 200+100 (uz potporu Ministarstva + za osobne potrebe) za matematicke smjerove i 20+20 za prof. mat-fiz. 8)

P.S. Za "razvlacenje" kolokvijskog tjedna dugujete veliko hvala (s cevapima ;)) Tihani koja je, kako shvatih, organizirala i urudzbirala peticiju. 8)
MystiC (napisa):
i meni jos uvijek nije jasno zasto nisu manje upisne kvote??

Na danasnjem Vijecu su kvote smanjene na 200+100 (uz potporu Ministarstva + za osobne potrebe) za matematicke smjerove i 20+20 za prof. mat-fiz. Cool

P.S. Za "razvlacenje" kolokvijskog tjedna dugujete veliko hvala (s cevapima Wink) Tihani koja je, kako shvatih, organizirala i urudzbirala peticiju. Cool

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 19:25 sri, 7. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]P.S. Za "razvlacenje" kolokvijskog tjedna dugujete veliko hvala (s [b]cevapima[/b] ;))...[/quote]

:sliiin: :sliiin:

[quote]...Tihani koja je, kako shvatih, organizirala i urudzbirala peticiju. 8)[/quote]

:oops: :oops:

i svima koji su mi pomogli a nisu trebali :D :D
vsego (napisa):
P.S. Za "razvlacenje" kolokvijskog tjedna dugujete veliko hvala (s cevapima Wink)...

Ovo mi se jaaaako svidja! Ovo mi se jaaaako svidja!

Citat:
...Tihani koja je, kako shvatih, organizirala i urudzbirala peticiju. Cool

Embarassed Embarassed

i svima koji su mi pomogli a nisu trebali Very Happy Very Happy

Debla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 20 - 7

PostPostano: 10:51 čet, 8. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm jedino kaj mi sad nije jasno, kad bi bili ti ispiti i dal se onda mogu polagat kolegij iz IV. senestra?
predpostavljam da da..al nigdje ne piše,il sam ja slijepa..
hm jedino kaj mi sad nije jasno, kad bi bili ti ispiti i dal se onda mogu polagat kolegij iz IV. senestra?
predpostavljam da da..al nigdje ne piše,il sam ja slijepa..

[Vrh]
weirdie
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 13:44 čet, 8. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

mene zanima, bez otvaranja nove teme, zasto nije moglo biti omoguceno da se predavaju molbe za 2 kolegija, pogotovo ako jedan od njih ima samo sljedbenika u 4.semestru i vise ne? (dakle spa)

uzevsi u obzir kako se izlazit na usmeni iz nekih kolegija moglo samo jednom, i ako je N.N. pao na tom usmenom, onako svom zivcanom i rastresenom, je predmetni nastavnik ipak rekao (za utjehu? sto li?) da ce MOZDA biti jos jedan dodatni rok. tad je doticnom studentu ipak pao kamen srca, saznavsi da ipak nece past godinu u veljaci, ali se i dalje od svega ogranicavalo i prekoristila se rijec MOZDA. bilo je sve u znaku, cekajte do sedmog.
a sedmog, eto, liejpo je odluceno kako se moze dodatno moliti samo za 1 kolegij, i to AKO te predmetni nastavnik stavi na popis (po kojim kriterijima, ne zna se), uz uvjet da su polozena barem dva iz treceg semestra. hm, cemu onda uopce DVA, ne treba li pisati svih PET?
mene zanima, bez otvaranja nove teme, zasto nije moglo biti omoguceno da se predavaju molbe za 2 kolegija, pogotovo ako jedan od njih ima samo sljedbenika u 4.semestru i vise ne? (dakle spa)

uzevsi u obzir kako se izlazit na usmeni iz nekih kolegija moglo samo jednom, i ako je N.N. pao na tom usmenom, onako svom zivcanom i rastresenom, je predmetni nastavnik ipak rekao (za utjehu? sto li?) da ce MOZDA biti jos jedan dodatni rok. tad je doticnom studentu ipak pao kamen srca, saznavsi da ipak nece past godinu u veljaci, ali se i dalje od svega ogranicavalo i prekoristila se rijec MOZDA. bilo je sve u znaku, cekajte do sedmog.
a sedmog, eto, liejpo je odluceno kako se moze dodatno moliti samo za 1 kolegij, i to AKO te predmetni nastavnik stavi na popis (po kojim kriterijima, ne zna se), uz uvjet da su polozena barem dva iz treceg semestra. hm, cemu onda uopce DVA, ne treba li pisati svih PET?

stay alive! eh!
[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 14:10 čet, 8. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ideja je da ovi naknadni ispiti budu prije kolokvija iz drugog semestra tako da na brzinu polozite i nastavite se penjati po stablu prethodnika. To je razlog zasto je broj ispita ogranicen na jedan i zasto se trazi da imate dva polozena. Ako cijeli prvi semestar niste uspjeli savladati 2 kolegija, tesko da cete u 2 tjedna uspjeti nadoknaditi hrpu. Kriteriji po kojima ce se o(ne)mogucavati pristupanje ovisit ce od kolegija do kolegija. Na nekim kolegijima mozda nece nikom biti omoguceno nakdnadno polaganje, ali mislim da ce se na vecini traziti da ste pokazivali nekakvu akrivnost tokom prvog semestra. Studenti koje nismo vidjeli cijeli semestar vjerojatno se nece pojaviti na popisima za naknadno polaganje.
Ideja je da ovi naknadni ispiti budu prije kolokvija iz drugog semestra tako da na brzinu polozite i nastavite se penjati po stablu prethodnika. To je razlog zasto je broj ispita ogranicen na jedan i zasto se trazi da imate dva polozena. Ako cijeli prvi semestar niste uspjeli savladati 2 kolegija, tesko da cete u 2 tjedna uspjeti nadoknaditi hrpu. Kriteriji po kojima ce se o(ne)mogucavati pristupanje ovisit ce od kolegija do kolegija. Na nekim kolegijima mozda nece nikom biti omoguceno nakdnadno polaganje, ali mislim da ce se na vecini traziti da ste pokazivali nekakvu akrivnost tokom prvog semestra. Studenti koje nismo vidjeli cijeli semestar vjerojatno se nece pojaviti na popisima za naknadno polaganje.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 17:29 čet, 8. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo ja mislim da smo dobili jako puno... dobili smo i razvlačenje kolokviskog tjedna i dodatnu nastavu. znam da vjerojatno onima koji su neki predmet pali nije svejedno da li su dobili 1 ili 2 predmeta, ali ipak mislim da je bolje išta nego ništa te da se takvi trebaju posvetit onom koji ima više sljedbenika... ne treba o ovom razmišljat ko nemogučnost da se da godina (jer vi ste već tamo) nego o prilici da se da što više
evo ja mislim da smo dobili jako puno... dobili smo i razvlačenje kolokviskog tjedna i dodatnu nastavu. znam da vjerojatno onima koji su neki predmet pali nije svejedno da li su dobili 1 ili 2 predmeta, ali ipak mislim da je bolje išta nego ništa te da se takvi trebaju posvetit onom koji ima više sljedbenika... ne treba o ovom razmišljat ko nemogučnost da se da godina (jer vi ste već tamo) nego o prilici da se da što više

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Sljedeće
Stranica 15 / 16.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum