Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pomoć kod upisa (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 17:20 sri, 5. 3. 2014    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sloth"]I ja bih trebala pomoć. Naime, pala sam MA1, te ju, naravno, ne mogu upisati u ljetnom semestru, a svi ostali kolegiji mi zajedno nose 21 ECTS bod, dok mi treba 25-35 za upis. Moram li ja onda upisati Studentska natjecanja jer je to jedini način da sakupim dovoljno bodova za upis ili možda postoji neki drugi način?[/quote]

Ne treba ti 25-35 ECTS-a za upis. Ako ne mozes upisati 25 ECTS-a zbog nepolozenih prethodnika, upisat ces manje od 25. Moj je iskreni savjet da ne upisujes Studentska natjecanja ako si pala MA1. ECTS bodove stjeces samo ako polozis kolegij, a inace upisani nepolozeni predmeti mogu biti razlog za placanje vece participacije.
sloth (napisa):
I ja bih trebala pomoć. Naime, pala sam MA1, te ju, naravno, ne mogu upisati u ljetnom semestru, a svi ostali kolegiji mi zajedno nose 21 ECTS bod, dok mi treba 25-35 za upis. Moram li ja onda upisati Studentska natjecanja jer je to jedini način da sakupim dovoljno bodova za upis ili možda postoji neki drugi način?

Ne treba ti 25-35 ECTS-a za upis. Ako ne mozes upisati 25 ECTS-a zbog nepolozenih prethodnika, upisat ces manje od 25. Moj je iskreni savjet da ne upisujes Studentska natjecanja ako si pala MA1. ECTS bodove stjeces samo ako polozis kolegij, a inace upisani nepolozeni predmeti mogu biti razlog za placanje vece participacije.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 21:34 sri, 5. 3. 2014    Naslov: Citirajte i odgovorite

taj studomat me jako ljuti zbog takvih stvari... morat cu pokrenut istragu koga ispitivat po tom pitanju da se promjene takve bedastoce (krcko, uskoro se cujemo po tom pitanju :) ). mene je to kostalo pada 2 kolegija koja sam morao upisati a nisam htio (naravno da sam ih ove godine fino i platio, jako glup sistem koji je uveden, blazeno nase sveuciliste).
jako bedasta pravila ponekad
taj studomat me jako ljuti zbog takvih stvari... morat cu pokrenut istragu koga ispitivat po tom pitanju da se promjene takve bedastoce (krcko, uskoro se cujemo po tom pitanju Smile ). mene je to kostalo pada 2 kolegija koja sam morao upisati a nisam htio (naravno da sam ih ove godine fino i platio, jako glup sistem koji je uveden, blazeno nase sveuciliste).
jako bedasta pravila ponekad

sloth
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 21:42 sri, 5. 3. 2014    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="sloth"]I ja bih trebala pomoć. Naime, pala sam MA1, te ju, naravno, ne mogu upisati u ljetnom semestru, a svi ostali kolegiji mi zajedno nose 21 ECTS bod, dok mi treba 25-35 za upis. Moram li ja onda upisati Studentska natjecanja jer je to jedini način da sakupim dovoljno bodova za upis ili možda postoji neki drugi način?[/quote]

Ne treba ti 25-35 ECTS-a za upis. Ako ne mozes upisati 25 ECTS-a zbog nepolozenih prethodnika, upisat ces manje od 25. Moj je iskreni savjet da ne upisujes Studentska natjecanja ako si pala MA1. ECTS bodove stjeces samo ako polozis kolegij, a inace upisani nepolozeni predmeti mogu biti razlog za placanje vece participacije.[/quote]

Šta da onda radim? Da upišem, pa pišem tu molbu ili da se obratim nekom u referadi za pomoć. Ne mogu upisati godinu preko studomata u protivnom. :(
krcko (napisa):
sloth (napisa):
I ja bih trebala pomoć. Naime, pala sam MA1, te ju, naravno, ne mogu upisati u ljetnom semestru, a svi ostali kolegiji mi zajedno nose 21 ECTS bod, dok mi treba 25-35 za upis. Moram li ja onda upisati Studentska natjecanja jer je to jedini način da sakupim dovoljno bodova za upis ili možda postoji neki drugi način?

Šta da onda radim? Da upišem, pa pišem tu molbu ili da se obratim nekom u referadi za pomoć. Ne mogu upisati godinu preko studomata u protivnom. Sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Shirohige
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
12 = 15 - 3

PostPostano: 22:28 sri, 5. 3. 2014    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam već 2 puta tako radio i ovaj semestar ću isto napraviti. Samo studomat traži 25+ ECTS-a, ti možeš upisati i manje tako da napišeš molbu da ti se poništi upisani kolegij.

Znači, preko studomata upiši sve ono što hoćeš (i možeš) + ono što ti fali da bude 25 ECTS-a tj. da te studomat ostavi na miru i najkasnije do kraja idućeg tjedna odneseš molbu i indeks da ti ponište upis tog/tih kolegija koje ne želiš/ne stigneš slušati.

Kod mene je recimo prva dva puta bila situacija da sam se već prije upisao (imao sam sreće pa su ocjene u studomatu bile vrlo brzo unešene) i onda kasnije (prva dva tjedna nastave) poništio "neželjene" kolegije tako što sam donio indeks i molbu, odmah sam dobio pečat "službeno poništeno" u indeks i maknuto mi je odmah sa studomata, doslovno 2 minute.
Ja sam već 2 puta tako radio i ovaj semestar ću isto napraviti. Samo studomat traži 25+ ECTS-a, ti možeš upisati i manje tako da napišeš molbu da ti se poništi upisani kolegij.

Znači, preko studomata upiši sve ono što hoćeš (i možeš) + ono što ti fali da bude 25 ECTS-a tj. da te studomat ostavi na miru i najkasnije do kraja idućeg tjedna odneseš molbu i indeks da ti ponište upis tog/tih kolegija koje ne želiš/ne stigneš slušati.

Kod mene je recimo prva dva puta bila situacija da sam se već prije upisao (imao sam sreće pa su ocjene u studomatu bile vrlo brzo unešene) i onda kasnije (prva dva tjedna nastave) poništio "neželjene" kolegije tako što sam donio indeks i molbu, odmah sam dobio pečat "službeno poništeno" u indeks i maknuto mi je odmah sa studomata, doslovno 2 minute.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:25 sri, 5. 3. 2014    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nazalost ne ide jednostavnije nego tako kako kaze Shirogie. Ako vas studomat prisili da upisete nesto sto ne zelite i ne morate upisati, predajte [url=http://www.math.pmf.unizg.hr/lgs.axd?t=16&id=4832]ovu molbu[/url] (zaokruzite 9. ostalo i napisite "Molim ispis kolegija tog i tog"). Molba nista ne kosta, a kolegij se nece racunati kao upisan i nepolozen. Vazno je jedino da molbu predate na vrijeme, dva tjedna od pocetka nastave (tj. do kraja upisa).

@fireball: good luck sa istragom :) ISVU razvojni tim je malo teze uvjeriti da nesto ne valja :roll: Mislim da su kod tebe ipak bili predmeti koje si morao upisati.
Nazalost ne ide jednostavnije nego tako kako kaze Shirogie. Ako vas studomat prisili da upisete nesto sto ne zelite i ne morate upisati, predajte ovu molbu (zaokruzite 9. ostalo i napisite "Molim ispis kolegija tog i tog"). Molba nista ne kosta, a kolegij se nece racunati kao upisan i nepolozen. Vazno je jedino da molbu predate na vrijeme, dva tjedna od pocetka nastave (tj. do kraja upisa).

@fireball: good luck sa istragom Smile ISVU razvojni tim je malo teze uvjeriti da nesto ne valja Rolling Eyes Mislim da su kod tebe ipak bili predmeti koje si morao upisati.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 23:59 sri, 5. 3. 2014    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]@fireball: good luck sa istragom :) ISVU razvojni tim je malo teze uvjeriti da nesto ne valja :roll: Mislim da su kod tebe ipak bili predmeti koje si morao upisati.[/quote]

tete u referadi su tvrdile da moram (zato sam to i ucinio), i to kolegije iz sljedece ak godine (obavezne) jer sam imao nesto priznato sa preddipl (komada 2) pa da nadopunim prvi upis do 30 E-nesto bodova (ne 25 nego 30). e sad, ko je tu kriv vise nije vazno jer sam to polozio ovaj semestar :D

IMHO to je jako glupo sto se tako forsiraju upisi (op.a. nebitno cija su to pravila, od faksa, sveucilista, ministarstva, EU ili cija sve ne). ako covjek ima n bodova koji su mu iz nekog semestra ostali iz nekog x razloga zasto mora bar 25 upisati a ostalo mu je dovoljno vremena 'u roku trajanja studija' da to polozi

IMHO2 ne vidim razlog zasto matematika nebi razvila svoj interni sustav (imamo smjer na kojem se to kroz razne projekte/zadace/diplomske moze napravit u par godina) pa da taj sustav radi kako mi zelimo i nek on puni ISVU sa podacima koji trebaju za ISVU (prema mojem saznanju 'tvorci' ISVU-a tako rade, ko odrzava neznam - ne stavljam ruku u vatru za prvi dio tvrdnje). ali, ko sam ja da dajem takve prijedloge :D

p.s. bas se veselim pisaju molbe da mi se ponisti kolegij koji MORAM a NE ZELIM upisivati -.-
krcko (napisa):
@fireball: good luck sa istragom Smile ISVU razvojni tim je malo teze uvjeriti da nesto ne valja Rolling Eyes Mislim da su kod tebe ipak bili predmeti koje si morao upisati.

tete u referadi su tvrdile da moram (zato sam to i ucinio), i to kolegije iz sljedece ak godine (obavezne) jer sam imao nesto priznato sa preddipl (komada 2) pa da nadopunim prvi upis do 30 E-nesto bodova (ne 25 nego 30). e sad, ko je tu kriv vise nije vazno jer sam to polozio ovaj semestar Very Happy

IMHO to je jako glupo sto se tako forsiraju upisi (op.a. nebitno cija su to pravila, od faksa, sveucilista, ministarstva, EU ili cija sve ne). ako covjek ima n bodova koji su mu iz nekog semestra ostali iz nekog x razloga zasto mora bar 25 upisati a ostalo mu je dovoljno vremena 'u roku trajanja studija' da to polozi

IMHO2 ne vidim razlog zasto matematika nebi razvila svoj interni sustav (imamo smjer na kojem se to kroz razne projekte/zadace/diplomske moze napravit u par godina) pa da taj sustav radi kako mi zelimo i nek on puni ISVU sa podacima koji trebaju za ISVU (prema mojem saznanju 'tvorci' ISVU-a tako rade, ko odrzava neznam - ne stavljam ruku u vatru za prvi dio tvrdnje). ali, ko sam ja da dajem takve prijedloge Very Happy

p.s. bas se veselim pisaju molbe da mi se ponisti kolegij koji MORAM a NE ZELIM upisivati -.-

Hubert Cumberdale
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 3 - 1

PostPostano: 21:27 ned, 9. 3. 2014    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pozdrav, nadam se da je ok tema za postavljanje sljedećeg upita: prijatelj s FER-a me zamolio da mu preporučim koga kontaktirati oko pitanja upisa. Naime, njegova je želja uz diplomski na FER-u vanredno upisati inžinjerski smjer na našem fakultetu.
Sad, je li to uopće moguće, koji su uvjeti, priznaje mu li se neki od predmeta... Kome se obratiti oko ovih pitanja?

Zahvaljujem na pomoći!
Pozdrav, nadam se da je ok tema za postavljanje sljedećeg upita: prijatelj s FER-a me zamolio da mu preporučim koga kontaktirati oko pitanja upisa. Naime, njegova je želja uz diplomski na FER-u vanredno upisati inžinjerski smjer na našem fakultetu.
Sad, je li to uopće moguće, koji su uvjeti, priznaje mu li se neki od predmeta... Kome se obratiti oko ovih pitanja?

Zahvaljujem na pomoći!

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum