Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
desire Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:36 ned, 17. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="ma"]
hmda. ovo je sve intuitivno jasno. ali kako to formalno raspisati? trebalo bi sad uzeti proizvoljnu točku iz te kugle i pokazati da je i ona u A, jelda? kako to? joj, ljudi, meni je zlo od ovog već :cry:[/quote]
A da... I mene to muci, kuzim o cemu je rijec, ali formalno dokazat, jako tesko...
Vec sam se pomirila da cu takav zadatak rijesiti do pola. :(
ma (napisa): |
hmda. ovo je sve intuitivno jasno. ali kako to formalno raspisati? trebalo bi sad uzeti proizvoljnu točku iz te kugle i pokazati da je i ona u A, jelda? kako to? joj, ljudi, meni je zlo od ovog već  |
A da... I mene to muci, kuzim o cemu je rijec, ali formalno dokazat, jako tesko...
Vec sam se pomirila da cu takav zadatak rijesiti do pola.
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:46 ned, 17. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="desire"]Imam problema s dokazivanjem otvorenosti preko otvorenih skupova. Znam semu po kojoj ide, kuzim sve, ali ta namjestanja me dovode do ludila. :x
Moze mi neko pomoc oko 1. zadataka iz 1. kolokvija, pod b?
Dodjem do pola i nemam pojma kako dalje pa ako bi mi netko mogao usput reci neku metodu kak da s takvim zadacima nemam problema...
Hvala[/quote]
evo slika iz moje bilježnice, to sam riješila na demonstraturama
ako ne razumijete rukopis, samo mi se javite :P
(prvo ide ovaj file 3000 pa onda 3001, malo se preklapaju)
desire (napisa): | Imam problema s dokazivanjem otvorenosti preko otvorenih skupova. Znam semu po kojoj ide, kuzim sve, ali ta namjestanja me dovode do ludila.
Moze mi neko pomoc oko 1. zadataka iz 1. kolokvija, pod b?
Dodjem do pola i nemam pojma kako dalje pa ako bi mi netko mogao usput reci neku metodu kak da s takvim zadacima nemam problema...
Hvala |
evo slika iz moje bilježnice, to sam riješila na demonstraturama
ako ne razumijete rukopis, samo mi se javite
(prvo ide ovaj file 3000 pa onda 3001, malo se preklapaju)
_________________ I aim to misbehave
Description: |
|
Filesize: |
141.25 KB |
Viewed: |
130 Time(s) |

|
Description: |
|
Filesize: |
144.86 KB |
Viewed: |
114 Time(s) |

|
Zadnja promjena: tihana; 18:47 ned, 17. 2. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:47 ned, 17. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Ok, sad uzmeš P iz K(r,T). I računaš d(P,0):
d(P,0) <= d(P,T) + d(T,0) < r + x^2+y^2 = 1 - x^2 - y^2 +x^2+y^2 = 1
Pa je P unutar K(0,1) koju god z koordinatu imala. (jer je A cilindar)
edit: samo da još jednom skrenem pažnju na moje pitanje sa prethodne stranice ovog topica...zahvaljujem na odgovoru, zauzvrat dijelim sarmu :)
Ok, sad uzmeš P iz K(r,T). I računaš d(P,0):
d(P,0) <= d(P,T) + d(T,0) < r + x^2+y^2 = 1 - x^2 - y^2 +x^2+y^2 = 1
Pa je P unutar K(0,1) koju god z koordinatu imala. (jer je A cilindar)
edit: samo da još jednom skrenem pažnju na moje pitanje sa prethodne stranice ovog topica...zahvaljujem na odgovoru, zauzvrat dijelim sarmu
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
woodstock Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:50 ned, 17. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"]Pošto je (xk) C-niz imaš da su od nekog nadalje proizv blizu, tj
postoji n0 t.d. za n,m>n0 vrijedi d(xn,xm)<epsilon.
Sad uzmeš M=max{d(0,xi), i=1,2,..,n0} + epsilon + 1 (ovaj 1 tek tako,nek se nađe)
pa je onda (xk) iz K(0,M).[/quote]
Hvala puno! :D
Luuka (napisa): | Pošto je (xk) C-niz imaš da su od nekog nadalje proizv blizu, tj
postoji n0 t.d. za n,m>n0 vrijedi d(xn,xm)<epsilon.
Sad uzmeš M=max{d(0,xi), i=1,2,..,n0} + epsilon + 1 (ovaj 1 tek tako,nek se nađe)
pa je onda (xk) iz K(0,M). |
Hvala puno!
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
teeeaaaa Gost
|
Postano: 21:19 ned, 17. 2. 2008 Naslov: Help! |
|
|
Pitanje iz proslogodisnjeg 1. kolokvija. U 3 zadatku u rjesenjima pise: "Funkcije f1, f2:R^2->R zadane formulama f1(x,y) =y+sinx i f2(x,y)=2x+1-y su neprekidne na R2. Stoga su i skupovi f1^(-1)([0,+besk>) i f2^(-1)([0,+besk>) zatvoreni." Kako mozemo zakljuciti da je f^(-1)([0,+besk>) zatvoren skup? Znam da je praslika zatvorenog skupa po neprekidnoj f-ji zatvoren skup, ali mozemo li pretpostaviti da je [0,+besk> zatvoren? Zar ne bi isto tako mogli prepostaviti i da je otvoren?
Pitanje iz proslogodisnjeg 1. kolokvija. U 3 zadatku u rjesenjima pise: "Funkcije f1, f2:R^2->R zadane formulama f1(x,y) =y+sinx i f2(x,y)=2x+1-y su neprekidne na R2. Stoga su i skupovi f1^(-1)([0,+besk>) i f2^(-1)([0,+besk>) zatvoreni." Kako mozemo zakljuciti da je f^(-1)([0,+besk>) zatvoren skup? Znam da je praslika zatvorenog skupa po neprekidnoj f-ji zatvoren skup, ali mozemo li pretpostaviti da je [0,+besk> zatvoren? Zar ne bi isto tako mogli prepostaviti i da je otvoren?
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
RonnieColeman Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:21 ned, 17. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="arya"]luuka, ko što znaš, meni to bilo na usmenom... ali nije da ti mogu pomoć... bila je na djelu improvizacija ;) čisto sumnjam da imam išta više zapisano o tome od tebe.. nije da sam bila sretna kad sam dobila to pitanje :lol: ali pomaže profesorica, bit će to ok ;)[/quote]
Daj, molim te, nabroji pitanja sa usmenog i napiši dojam koji profesorica ostavlja. 8)
arya (napisa): | luuka, ko što znaš, meni to bilo na usmenom... ali nije da ti mogu pomoć... bila je na djelu improvizacija čisto sumnjam da imam išta više zapisano o tome od tebe.. nije da sam bila sretna kad sam dobila to pitanje ali pomaže profesorica, bit će to ok  |
Daj, molim te, nabroji pitanja sa usmenog i napiši dojam koji profesorica ostavlja.
_________________ ...He never had looked less like captain of any-thing, even his own soul.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:48 ned, 17. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="RonnieColeman"]Daj, molim te, nabroji pitanja sa usmenog i napiši dojam koji profesorica ostavlja. 8)[/quote]
ovak... pitanja: iskaz tm. o impl. f-ji, kak bi dokazala, koji tm. koristimo u dokazu, koraci u dokazu, ali raspisivati skroz nije trebalo :) ono što već rekoh, da je tang. ravnina doista dim. n-1, objasniti zašto... to je to, uglavnom... bar se ja više ne sjećam :) dakle, impl. funkcija sve, u biti... zadnje 3 strane mi bilo dosta za naučit iz skripte, ništa prije me nije pitala...i gleda kak si riješio kolokvij, što nisi znao, pa to valjda pita... bar u mom slučaju :) trajalo je nekih 15-ak minuta, profesorica je jako ugodna, zapravo, bio mi je to jedan od ugodnijih usmenih, skoro kao kod profesora bakića prošle godine :) pomogne profesorica, ne traži da sve znaš napamet... da ti da se probaš sjetit, razmislit... bar meni je... nadam se da će bit takva i prema ostalima :)
RonnieColeman (napisa): | Daj, molim te, nabroji pitanja sa usmenog i napiši dojam koji profesorica ostavlja.  |
ovak... pitanja: iskaz tm. o impl. f-ji, kak bi dokazala, koji tm. koristimo u dokazu, koraci u dokazu, ali raspisivati skroz nije trebalo ono što već rekoh, da je tang. ravnina doista dim. n-1, objasniti zašto... to je to, uglavnom... bar se ja više ne sjećam dakle, impl. funkcija sve, u biti... zadnje 3 strane mi bilo dosta za naučit iz skripte, ništa prije me nije pitala...i gleda kak si riješio kolokvij, što nisi znao, pa to valjda pita... bar u mom slučaju trajalo je nekih 15-ak minuta, profesorica je jako ugodna, zapravo, bio mi je to jedan od ugodnijih usmenih, skoro kao kod profesora bakića prošle godine pomogne profesorica, ne traži da sve znaš napamet... da ti da se probaš sjetit, razmislit... bar meni je... nadam se da će bit takva i prema ostalima
_________________ kalendar

|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:07 ned, 17. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"][quote="desire"]1. kolokvij, 6.zadatak. :pray:[/quote]
Tu ima pisanja...bar je meni bilo na kolokviju ;)
Ugl, kritične su točke za koje je x^2+y^2=4
Ja sam tu svašta izmišljo sa polarnim koordinatama, pa dokazo da limes zdesna nije jednak limesu slijeva...
Tak nešto probaj, ja sam dobio 18b na kolokviju tak da to je dobar način :)[/quote]
Ma ja sam isla kod prof vidjet test i lupala sam se po glavi kak je to jednostavno. Ispalo je da uopce nema puno pisanja, sve se svede na par recenica. :shock: Ali ja si to naravno nisam zapisala kad sam izasla van i sad ispada da sam zaboravila. :(
Hvala svejedno. :)
Luuka (napisa): | desire (napisa): | 1. kolokvij, 6.zadatak.  |
Tu ima pisanja...bar je meni bilo na kolokviju
Ugl, kritične su točke za koje je x^2+y^2=4
Ja sam tu svašta izmišljo sa polarnim koordinatama, pa dokazo da limes zdesna nije jednak limesu slijeva...
Tak nešto probaj, ja sam dobio 18b na kolokviju tak da to je dobar način  |
Ma ja sam isla kod prof vidjet test i lupala sam se po glavi kak je to jednostavno. Ispalo je da uopce nema puno pisanja, sve se svede na par recenica. Ali ja si to naravno nisam zapisala kad sam izasla van i sad ispada da sam zaboravila.
Hvala svejedno.
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
RonnieColeman Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:48 ned, 17. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="arya"][quote="RonnieColeman"]Daj, molim te, nabroji pitanja sa usmenog i napiši dojam koji profesorica ostavlja. 8)[/quote]
ovak... pitanja: iskaz tm. o impl. f-ji, kak bi dokazala, koji tm. koristimo u dokazu, koraci u dokazu, ali raspisivati skroz nije trebalo :) ono što već rekoh, da je tang. ravnina doista dim. n-1, objasniti zašto... to je to, uglavnom... bar se ja više ne sjećam :) dakle, impl. funkcija sve, u biti... zadnje 3 strane mi bilo dosta za naučit iz skripte, ništa prije me nije pitala...i gleda kak si riješio kolokvij, što nisi znao, pa to valjda pita... bar u mom slučaju :) trajalo je nekih 15-ak minuta, profesorica je jako ugodna, zapravo, bio mi je to jedan od ugodnijih usmenih, skoro kao kod profesora bakića prošle godine :) pomogne profesorica, ne traži da sve znaš napamet... da ti da se probaš sjetit, razmislit... bar meni je... nadam se da će bit takva i prema ostalima :)[/quote]
hvala. :wink:
arya (napisa): | RonnieColeman (napisa): | Daj, molim te, nabroji pitanja sa usmenog i napiši dojam koji profesorica ostavlja.  |
ovak... pitanja: iskaz tm. o impl. f-ji, kak bi dokazala, koji tm. koristimo u dokazu, koraci u dokazu, ali raspisivati skroz nije trebalo ono što već rekoh, da je tang. ravnina doista dim. n-1, objasniti zašto... to je to, uglavnom... bar se ja više ne sjećam dakle, impl. funkcija sve, u biti... zadnje 3 strane mi bilo dosta za naučit iz skripte, ništa prije me nije pitala...i gleda kak si riješio kolokvij, što nisi znao, pa to valjda pita... bar u mom slučaju trajalo je nekih 15-ak minuta, profesorica je jako ugodna, zapravo, bio mi je to jedan od ugodnijih usmenih, skoro kao kod profesora bakića prošle godine pomogne profesorica, ne traži da sve znaš napamet... da ti da se probaš sjetit, razmislit... bar meni je... nadam se da će bit takva i prema ostalima  |
hvala.
_________________ ...He never had looked less like captain of any-thing, even his own soul.
|
|
[Vrh] |
|
ivancica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:00 pet, 22. 2. 2008 Naslov: |
|
|
ja mislim:
3.4. uzmeš x iz intervala <0,1>; K(x,r); r=min{x,1-x} za svako x vrijedi
3.7.(a) (x,y) iz S; K((x,y),r); r=min{x,1-x}
(b) za (1,y) nema takve kugle jer koliko god mali r uzmeš pokupit ćeš točke iz S i R^2\S)
(nacrtaj bit će ti lakše)
ja mislim:
3.4. uzmeš x iz intervala <0,1>; K(x,r); r=min{x,1-x} za svako x vrijedi
3.7.(a) (x,y) iz S; K((x,y),r); r=min{x,1-x}
(b) za (1,y) nema takve kugle jer koliko god mali r uzmeš pokupit ćeš točke iz S i R^2\S)
(nacrtaj bit će ti lakše)
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|