Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
pinkgirl Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:33 čet, 28. 1. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="bubimir"]Pitanje...
Postoji li mogućnost, ako se završno s ovim semestrom skupi 145ECTS bodova, da se u sljedećem semestru (ljetnom) upiše neki predmet s diplomskog studija (za kojeg imam položene prethodnike)?[/quote]
koliko ja znam, jedini uvijet da upišeš neki kolegij (preddiplomski ili diplomski, svejedno) su kolegiji prethodnici + ograničenje ects-a po semestru (koje je, ako se ne varam, 35)
naravno, ti slobodno predaš molbu ali dal će ti molbu odobriti ovisi i o broju ljudi koji redovno upisuju taj kolegij (svaki profesor ima neki maximum ljudi po kolegiju)
bubimir (napisa): | Pitanje...
Postoji li mogućnost, ako se završno s ovim semestrom skupi 145ECTS bodova, da se u sljedećem semestru (ljetnom) upiše neki predmet s diplomskog studija (za kojeg imam položene prethodnike)? |
koliko ja znam, jedini uvijet da upišeš neki kolegij (preddiplomski ili diplomski, svejedno) su kolegiji prethodnici + ograničenje ects-a po semestru (koje je, ako se ne varam, 35)
naravno, ti slobodno predaš molbu ali dal će ti molbu odobriti ovisi i o broju ljudi koji redovno upisuju taj kolegij (svaki profesor ima neki maximum ljudi po kolegiju)
_________________ I aim to misbehave
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
muttley Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
prove22 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Zvjezdica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:34 uto, 16. 3. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Zvjezdica"]Hm, znači naplatit će i onima koji već plaćaju 5500kn? Ma sjajno! :x[/quote]
Oni koji placaju puni iznos studiraju trogodisnji studij vise od 4 godine (ili su uspjeli pasti svih 60 ECTS), pa bi im vjerojatno bilo razumnije da se uhvate ciscenja preostalih ispita, umjesto da si natovaruju dodatne ispite s kvaziparcijale.
Nije uopce rijetka pojava da netko dvije godine za redom upisuje kolegije s kvaziparcijale. To je krivo. Poanta kvaziparcijale jednostavno [b]nije[/b] da unedogled otezete preddiplomski studij, nego da ga pocistite i usput polozite ponesto s diplomskog.
Zvjezdica (napisa): | Hm, znači naplatit će i onima koji već plaćaju 5500kn? Ma sjajno!  |
Oni koji placaju puni iznos studiraju trogodisnji studij vise od 4 godine (ili su uspjeli pasti svih 60 ECTS), pa bi im vjerojatno bilo razumnije da se uhvate ciscenja preostalih ispita, umjesto da si natovaruju dodatne ispite s kvaziparcijale.
Nije uopce rijetka pojava da netko dvije godine za redom upisuje kolegije s kvaziparcijale. To je krivo. Poanta kvaziparcijale jednostavno nije da unedogled otezete preddiplomski studij, nego da ga pocistite i usput polozite ponesto s diplomskog.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
kakt00s Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:43 uto, 16. 3. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="Zvjezdica"]Hm, znači naplatit će i onima koji već plaćaju 5500kn? Ma sjajno! :x[/quote]
Nije uopce rijetka pojava da netko dvije godine za redom upisuje kolegije s kvaziparcijale. To je krivo. Poanta kvaziparcijale jednostavno [b]nije[/b] da unedogled otezete preddiplomski studij, nego da ga pocistite i usput polozite ponesto s diplomskog.[/quote]
Nisam siguran dal se baš o tome priča... al me zanima ta situacija: Imam recimo još par predmeta za dati sa treće godine, ali recimo dovoljno malo da se mogu još opteretiti sa predmetima sa 4. god. ( ili kolko sam shvatio upisati kvaziparcijalu ). To mi nije baš bilo jasno kak se regulira plaćanje te kvaziparcijale? ( ne zna se koliko ću plaćati ( i ako ću plaćati ) diplomski kad ga upišem, pa kak se onda to napravi? )
vsego (napisa): | Zvjezdica (napisa): | Hm, znači naplatit će i onima koji već plaćaju 5500kn? Ma sjajno!  |
Nije uopce rijetka pojava da netko dvije godine za redom upisuje kolegije s kvaziparcijale. To je krivo. Poanta kvaziparcijale jednostavno nije da unedogled otezete preddiplomski studij, nego da ga pocistite i usput polozite ponesto s diplomskog. |
Nisam siguran dal se baš o tome priča... al me zanima ta situacija: Imam recimo još par predmeta za dati sa treće godine, ali recimo dovoljno malo da se mogu još opteretiti sa predmetima sa 4. god. ( ili kolko sam shvatio upisati kvaziparcijalu ). To mi nije baš bilo jasno kak se regulira plaćanje te kvaziparcijale? ( ne zna se koliko ću plaćati ( i ako ću plaćati ) diplomski kad ga upišem, pa kak se onda to napravi? )
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 8:57 sri, 17. 3. 2010 Naslov: |
|
|
@kakt00s: [b]Mislim[/b] da ti se broje samo godine na MO. Nekoc je bilo da jednom smijes promijeniti studij bez negativnih posljedica i [b]mislim[/b] da je to ostalo (taj dio price odredjuje MZOS). Provjeri u Referadi.
@Cobs: Kakve to veze ima? Ti sada upisujes, a zna se koliko sada kosta ECTS na diplomskim studijima. Kolegiji s kvaziparcijale nisu nista drugo nego kolegiji sa studija na koji nisi upisan. Osoba i sada moze upisati, recimo, Prog 1&2, bez da je upisana na MO (tj. neki od nasih studija) i zna se koja je to cijena. Meni je kvaziparcijala jako slicna.
@kakt00s: Mislim da ti se broje samo godine na MO. Nekoc je bilo da jednom smijes promijeniti studij bez negativnih posljedica i mislim da je to ostalo (taj dio price odredjuje MZOS). Provjeri u Referadi.
@Cobs: Kakve to veze ima? Ti sada upisujes, a zna se koliko sada kosta ECTS na diplomskim studijima. Kolegiji s kvaziparcijale nisu nista drugo nego kolegiji sa studija na koji nisi upisan. Osoba i sada moze upisati, recimo, Prog 1&2, bez da je upisana na MO (tj. neki od nasih studija) i zna se koja je to cijena. Meni je kvaziparcijala jako slicna.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kakt00s Forumaš(ica)

Spol: