Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pitanje o kvaziparcijali (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
pinkgirl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
63 = 82 - 19

PostPostano: 22:25 čet, 28. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

naravno, buduci da je koliko se sijecam to jedan od tri nuzna uvijeta( ostala dva su slobodan kapacitet i polozeni kolegiji prethodnici) ne vidim razlog zasto ne bi mogao upisati kvaziparcijalu :)
nek me ispravi neko ako grijesim odnosno imam stariju verziju dokumenta o kvaziparcijali :)
naravno, buduci da je koliko se sijecam to jedan od tri nuzna uvijeta( ostala dva su slobodan kapacitet i polozeni kolegiji prethodnici) ne vidim razlog zasto ne bi mogao upisati kvaziparcijalu Smile
nek me ispravi neko ako grijesim odnosno imam stariju verziju dokumenta o kvaziparcijali Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
134 = 153 - 19

PostPostano: 22:33 čet, 28. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bubimir"]Pitanje...
Postoji li mogućnost, ako se završno s ovim semestrom skupi 145ECTS bodova, da se u sljedećem semestru (ljetnom) upiše neki predmet s diplomskog studija (za kojeg imam položene prethodnike)?[/quote]

koliko ja znam, jedini uvijet da upišeš neki kolegij (preddiplomski ili diplomski, svejedno) su kolegiji prethodnici + ograničenje ects-a po semestru (koje je, ako se ne varam, 35)
naravno, ti slobodno predaš molbu ali dal će ti molbu odobriti ovisi i o broju ljudi koji redovno upisuju taj kolegij (svaki profesor ima neki maximum ljudi po kolegiju)
bubimir (napisa):
Pitanje...
Postoji li mogućnost, ako se završno s ovim semestrom skupi 145ECTS bodova, da se u sljedećem semestru (ljetnom) upiše neki predmet s diplomskog studija (za kojeg imam položene prethodnike)?

koliko ja znam, jedini uvijet da upišeš neki kolegij (preddiplomski ili diplomski, svejedno) su kolegiji prethodnici + ograničenje ects-a po semestru (koje je, ako se ne varam, 35)
naravno, ti slobodno predaš molbu ali dal će ti molbu odobriti ovisi i o broju ljudi koji redovno upisuju taj kolegij (svaki profesor ima neki maximum ljudi po kolegiju)

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
20 = 54 - 34

PostPostano: 15:03 pon, 15. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Htjela bi samo konstatirati da su molbu za kvaziparcijalu pošteno srezali u odnosu na onu lanjsku za diplomske studije, a i imam dojam da su najviše nastradali kvaziparcijalci računarstva koji sad imaju još manje dozvoljenih predmeta za upisati, a mislim da bi baš njima trebali malo "popustiti" na upisima kolegija jer računaraca tak i tak malo ima...

Izgovori poput "nema mjesta u praktikumima" mi baš i ne stoji, s obzirom da nas sve skupa sa redovno upisanima nema ni 40 (kolika je inače kvota), jer što bi bilo da je popunjeno svih tih 40 mjesta-redoviti tudenti onda isto ne bi imali mjesta? :roll:
Htjela bi samo konstatirati da su molbu za kvaziparcijalu pošteno srezali u odnosu na onu lanjsku za diplomske studije, a i imam dojam da su najviše nastradali kvaziparcijalci računarstva koji sad imaju još manje dozvoljenih predmeta za upisati, a mislim da bi baš njima trebali malo "popustiti" na upisima kolegija jer računaraca tak i tak malo ima...

Izgovori poput "nema mjesta u praktikumima" mi baš i ne stoji, s obzirom da nas sve skupa sa redovno upisanima nema ni 40 (kolika je inače kvota), jer što bi bilo da je popunjeno svih tih 40 mjesta-redoviti tudenti onda isto ne bi imali mjesta? Rolling Eyes

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 16:22 pon, 15. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Izgovor "nema mjesta" obicno nije razlog za micanje predmeta s liste (nego za odbijanje molbi za upis predmeta koji jesu na listi).
Izgovor "nema mjesta" obicno nije razlog za micanje predmeta s liste (nego za odbijanje molbi za upis predmeta koji jesu na listi).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
20 = 54 - 34

PostPostano: 16:54 pon, 15. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa za računarski praktikum 2 smo dobili nekakav takav odgovor, pa zato...:(

A prošli semestar kolegiji poput računalne grafike i umjetne inteligencije koje se također održavaju u praktikumima, s kvaziparcijalcima nisu imali problema, dapače, mislim da su skoro svi prošli...
Pa za računarski praktikum 2 smo dobili nekakav takav odgovor, pa zato...Sad

A prošli semestar kolegiji poput računalne grafike i umjetne inteligencije koje se također održavaju u praktikumima, s kvaziparcijalcima nisu imali problema, dapače, mislim da su skoro svi prošli...

[Vrh]
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 15:58 uto, 16. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Potpisujem, po ovome kako su stvari izgledale na onome što sam s računarstva kvaziparcijalno slušao u prošlom semestru, nije bilo problema s mjestima u praktikumima.

Mislim da se komotno moglo biti šire ruke.
Potpisujem, po ovome kako su stvari izgledale na onome što sam s računarstva kvaziparcijalno slušao u prošlom semestru, nije bilo problema s mjestima u praktikumima.

Mislim da se komotno moglo biti šire ruke.

muttley
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 3 - 0

PostPostano: 17:03 čet, 18. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako sada upišem neke predmete u kvaziparcijali i položim ih, da li ti "osvojeni" bodovi ulaze u zbroj od 35 ili više ECTS bodova u dvije godine?
Ako sada upišem neke predmete u kvaziparcijali i položim ih, da li ti "osvojeni" bodovi ulaze u zbroj od 35 ili više ECTS bodova u dvije godine?

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:13 pet, 19. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da. No ako upisujes kvaziparcijalu znaci da si relativno blizu zavrsetka studija pa te taj uvjet ne bi trebao kaciti (osim u ekstremnim slucajevima).

Kad za pravo upises diplomski studij brojac se resetira.
Da. No ako upisujes kvaziparcijalu znaci da si relativno blizu zavrsetka studija pa te taj uvjet ne bi trebao kaciti (osim u ekstremnim slucajevima).

Kad za pravo upises diplomski studij brojac se resetira.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
prove22
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 21:25 pon, 15. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

kruzi neka nesluzbena prica po faksu, da se sljedece godine ukida kvaziparcijala :shock: moze li netko malo "sluzbenije" to demantirati :D ili potvrditi :cry:
kruzi neka nesluzbena prica po faksu, da se sljedece godine ukida kvaziparcijala Shocked moze li netko malo "sluzbenije" to demantirati Very Happy ili potvrditi Crying or Very sad

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:34 pon, 15. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne ukida se (sto ne znaci da takva inicijativa nece doci), ali se priprema naplata, jer ovako (kako je sada) ovi s kvaziparcijalom dobiju dva besplatna izlaska na ispit sto nije posteno prema ostalim studentima.
Ne ukida se (sto ne znaci da takva inicijativa nece doci), ali se priprema naplata, jer ovako (kako je sada) ovi s kvaziparcijalom dobiju dva besplatna izlaska na ispit sto nije posteno prema ostalim studentima.

[Vrh]
Zvjezdica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 3

PostPostano: 22:52 pon, 15. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hm, znači naplatit će i onima koji već plaćaju 5500kn? Ma sjajno! :x
Hm, znači naplatit će i onima koji već plaćaju 5500kn? Ma sjajno! Mad

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:34 uto, 16. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zvjezdica"]Hm, znači naplatit će i onima koji već plaćaju 5500kn? Ma sjajno! :x[/quote]

Oni koji placaju puni iznos studiraju trogodisnji studij vise od 4 godine (ili su uspjeli pasti svih 60 ECTS), pa bi im vjerojatno bilo razumnije da se uhvate ciscenja preostalih ispita, umjesto da si natovaruju dodatne ispite s kvaziparcijale.

Nije uopce rijetka pojava da netko dvije godine za redom upisuje kolegije s kvaziparcijale. To je krivo. Poanta kvaziparcijale jednostavno [b]nije[/b] da unedogled otezete preddiplomski studij, nego da ga pocistite i usput polozite ponesto s diplomskog.
Zvjezdica (napisa):

Oni koji placaju puni iznos studiraju trogodisnji studij vise od 4 godine (ili su uspjeli pasti svih 60 ECTS), pa bi im vjerojatno bilo razumnije da se uhvate ciscenja preostalih ispita, umjesto da si natovaruju dodatne ispite s kvaziparcijale.

Nije uopce rijetka pojava da netko dvije godine za redom upisuje kolegije s kvaziparcijale. To je krivo. Poanta kvaziparcijale jednostavno nije da unedogled otezete preddiplomski studij, nego da ga pocistite i usput polozite ponesto s diplomskog.

[Vrh]
kakt00s
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 13:29 uto, 16. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam pitanje što se tiče te 4 godine...

Ja se recimo nalazim u takvoj situaciji.
Bio sam na feru jedan semestar i odustao, došao ovdje, pisao prijemni i "krenuo ispočetka".
Ako će sve ići po planu, sljedeće godine će mi ostati 4 predmeta. (3 u zimskom i 1 u ljetnom semestru).

Ovo mi je 3. godina na PMF-u.

E sad... :)
Da li u te 4 godine ulazi i ova na feru ili samo ove na PMF-u?
Hoću li ja sljedeće godine plaćati punu participaciju od 5500 (8000) kuna za nekih 20-ak ects-a ili samo po ects bodovima?

Ako plaćam punu bi mi bilo logično da si ubacim par predmeta s diplomskog, ali po ovom novom pravilu onda plaćam i to...

triput hura :)
Imam pitanje što se tiče te 4 godine...

Ja se recimo nalazim u takvoj situaciji.
Bio sam na feru jedan semestar i odustao, došao ovdje, pisao prijemni i "krenuo ispočetka".
Ako će sve ići po planu, sljedeće godine će mi ostati 4 predmeta. (3 u zimskom i 1 u ljetnom semestru).

Ovo mi je 3. godina na PMF-u.

E sad... Smile
Da li u te 4 godine ulazi i ova na feru ili samo ove na PMF-u?
Hoću li ja sljedeće godine plaćati punu participaciju od 5500 (8000) kuna za nekih 20-ak ects-a ili samo po ects bodovima?

Ako plaćam punu bi mi bilo logično da si ubacim par predmeta s diplomskog, ali po ovom novom pravilu onda plaćam i to...

triput hura Smile

Cobs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 40 - 14

PostPostano: 14:43 uto, 16. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Zvjezdica"]Hm, znači naplatit će i onima koji već plaćaju 5500kn? Ma sjajno! :x[/quote]

Nije uopce rijetka pojava da netko dvije godine za redom upisuje kolegije s kvaziparcijale. To je krivo. Poanta kvaziparcijale jednostavno [b]nije[/b] da unedogled otezete preddiplomski studij, nego da ga pocistite i usput polozite ponesto s diplomskog.[/quote]

Nisam siguran dal se baš o tome priča... al me zanima ta situacija: Imam recimo još par predmeta za dati sa treće godine, ali recimo dovoljno malo da se mogu još opteretiti sa predmetima sa 4. god. ( ili kolko sam shvatio upisati kvaziparcijalu ). To mi nije baš bilo jasno kak se regulira plaćanje te kvaziparcijale? ( ne zna se koliko ću plaćati ( i ako ću plaćati ) diplomski kad ga upišem, pa kak se onda to napravi? )
vsego (napisa):
Zvjezdica (napisa):

Nije uopce rijetka pojava da netko dvije godine za redom upisuje kolegije s kvaziparcijale. To je krivo. Poanta kvaziparcijale jednostavno nije da unedogled otezete preddiplomski studij, nego da ga pocistite i usput polozite ponesto s diplomskog.

Nisam siguran dal se baš o tome priča... al me zanima ta situacija: Imam recimo još par predmeta za dati sa treće godine, ali recimo dovoljno malo da se mogu još opteretiti sa predmetima sa 4. god. ( ili kolko sam shvatio upisati kvaziparcijalu ). To mi nije baš bilo jasno kak se regulira plaćanje te kvaziparcijale? ( ne zna se koliko ću plaćati ( i ako ću plaćati ) diplomski kad ga upišem, pa kak se onda to napravi? )

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:48 uto, 16. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Stovise cini mi se logicnim da ce se kvaziparcijala naplacivati po cijeni ECTS boda [b]na diplomskim studijima[/b], a to je puno vise od 100 kn.
Stovise cini mi se logicnim da ce se kvaziparcijala naplacivati po cijeni ECTS boda na diplomskim studijima, a to je puno vise od 100 kn.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 8:57 sri, 17. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

@kakt00s: [b]Mislim[/b] da ti se broje samo godine na MO. Nekoc je bilo da jednom smijes promijeniti studij bez negativnih posljedica i [b]mislim[/b] da je to ostalo (taj dio price odredjuje MZOS). Provjeri u Referadi.

@Cobs: Kakve to veze ima? Ti sada upisujes, a zna se koliko sada kosta ECTS na diplomskim studijima. Kolegiji s kvaziparcijale nisu nista drugo nego kolegiji sa studija na koji nisi upisan. Osoba i sada moze upisati, recimo, Prog 1&2, bez da je upisana na MO (tj. neki od nasih studija) i zna se koja je to cijena. Meni je kvaziparcijala jako slicna.
@kakt00s: Mislim da ti se broje samo godine na MO. Nekoc je bilo da jednom smijes promijeniti studij bez negativnih posljedica i mislim da je to ostalo (taj dio price odredjuje MZOS). Provjeri u Referadi.

@Cobs: Kakve to veze ima? Ti sada upisujes, a zna se koliko sada kosta ECTS na diplomskim studijima. Kolegiji s kvaziparcijale nisu nista drugo nego kolegiji sa studija na koji nisi upisan. Osoba i sada moze upisati, recimo, Prog 1&2, bez da je upisana na MO (tj. neki od nasih studija) i zna se koja je to cijena. Meni je kvaziparcijala jako slicna.

[Vrh]
Cobs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 40 - 14

PostPostano: 20:43 čet, 18. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"] Kolegiji s kvaziparcijale nisu nista drugo nego kolegiji sa studija na koji nisi upisan. Osoba i sada moze upisati, recimo, Prog 1&2, bez da je upisana na MO (tj. neki od nasih studija) i zna se koja je to cijena. Meni je kvaziparcijala jako slicna.[/quote]

Pa i nisam to znal...
Ta cijena je različita za ne-studenta i studenta( koji plaća punu cijenu ) MO? jel ima negdje cjenik ak je različita cijena (link)?
vsego (napisa):
Kolegiji s kvaziparcijale nisu nista drugo nego kolegiji sa studija na koji nisi upisan. Osoba i sada moze upisati, recimo, Prog 1&2, bez da je upisana na MO (tj. neki od nasih studija) i zna se koja je to cijena. Meni je kvaziparcijala jako slicna.

Pa i nisam to znal...
Ta cijena je različita za ne-studenta i studenta( koji plaća punu cijenu ) MO? jel ima negdje cjenik ak je različita cijena (link)?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
kakt00s
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 21:30 čet, 18. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

@vsego: gdje mogu dobiti 100% točan odgovor?
@vsego: gdje mogu dobiti 100% točan odgovor?

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 7:38 pet, 19. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Cobs: Ne znam detalje, jer mi nikad nije trebalo. Vjerojatno je Referada dobro mjesto za pitati.

@kakt00s: Napisao sam ti. Referada.
@Cobs: Ne znam detalje, jer mi nikad nije trebalo. Vjerojatno je Referada dobro mjesto za pitati.

@kakt00s: Napisao sam ti. Referada.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum