Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:54 pon, 26. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Veky"]Mislim da ploču shvaćate malo preozbiljno (u redu, možda je ja shvaćam preneozbiljno - ali to je moj način zapisivanja stvari, a prebacivanje na nešto drugo bi nažalost koštalo previše vremena). Poanta je da sve što napišem na ploču, ujedno i _kažem_, a kažem i puno više od toga. Intencija je da na ploči budu samo stvari koje su nužne za glavnu liniju priče, a sve digresije i detaljnija objašnjenja samo pričam. Ako samo mehanički prepisujete s ploče (that means, onim redom kojim ja pišem stvari na nju... slažem se da nema smisla uzeti "sreen shot" ploče svako toliko, jer ćete dobiti besmislice - ali ne vidim zašto biste to radili, ako ste cijelo vrijeme koncentrirani na vježbe) i doma to malo pogledate, vjerujem da možete dobiti solidnu ocjenu na kolokviju (tipa 3 , a vjerojatno i 4 ako se doma malo više potrudite). Ako slušate što pričam, i to pokušate povezati s onim što piše na ploči, možda ugledate i Štrumfove;-)... one slatke male stvari o kojima ofca priča, a čine EM zabavnom - bar meni.[/quote]
Slazem se; ovo je [b]veliki[/b] prigovor [u]nekim[/u] studentima. Problem discipline se svodi bash na to da neki dodju samo prepisati sto ima na ploci. :( Takve bih uputio da fotokopiraju vjezbe/predavanja od kolega, umjesto da dolaze smetati tim istim kolegama... :(
Sto se listanja doma tice, ne znam koliko je to izvedivo; vecina ipak ne zeli svo slobodno vrijeme provesti tako... :roll: Ipak imaju 5 kolegija u svakom semestru... ;) Meni je fino islo i bez toga (ili sa samo malo "listanja"), ali kad sam bio na vjezbama/predavanjima - pratio sam!
Inace, Veky ima (na onom linku koji je Krcko dao) :!: sest :!: nacina komunikacije sa studentima i mislim da stvarno izlazi u susret. Zasto se studenti tako boje komunikacije s nama? :bigcry:
Bio sam sinoc na onoj news grupi... Pa svaki treci-cetvrti odgovor je Vekyjev! :shock: Svaka cast, ti valjda (fizicki) zivis tamo... :lol:
(I dalje ne pricam o njegovom nacinu drzanja vjezbi ;))
[quote="krcko"]Ajde ajde, nemoj cvilit. Zadnjih 10 godina Mea je bila dezurni krivac za svaki teski zadatak iz Elementarne (i sire). Bez obzira je li to bio njezin zadatak ili ne. I da li je uopce drzala vjezbe iz tog kolegija :D A sad si ti na redu :uncle_sam: :lol:[/quote]
Dakle, Veky je izgurao Meu s pocasne pozicije? :twisted: ;)
[quote="krcko"]Ima to i pozitivnih strana, npr. ispravljat ces manje pismenih :D[/quote]
Ocu ja, ocu ja :!: :D
Kako se dobije takva pocasna reputacija? :-k ;)
:fly:
Veky (napisa): | Mislim da ploču shvaćate malo preozbiljno (u redu, možda je ja shvaćam preneozbiljno - ali to je moj način zapisivanja stvari, a prebacivanje na nešto drugo bi nažalost koštalo previše vremena). Poanta je da sve što napišem na ploču, ujedno i _kažem_, a kažem i puno više od toga. Intencija je da na ploči budu samo stvari koje su nužne za glavnu liniju priče, a sve digresije i detaljnija objašnjenja samo pričam. Ako samo mehanički prepisujete s ploče (that means, onim redom kojim ja pišem stvari na nju... slažem se da nema smisla uzeti "sreen shot" ploče svako toliko, jer ćete dobiti besmislice - ali ne vidim zašto biste to radili, ako ste cijelo vrijeme koncentrirani na vježbe) i doma to malo pogledate, vjerujem da možete dobiti solidnu ocjenu na kolokviju (tipa 3 , a vjerojatno i 4 ako se doma malo više potrudite). Ako slušate što pričam, i to pokušate povezati s onim što piše na ploči, možda ugledate i Štrumfove;-)... one slatke male stvari o kojima ofca priča, a čine EM zabavnom - bar meni. |
Slazem se; ovo je veliki prigovor nekim studentima. Problem discipline se svodi bash na to da neki dodju samo prepisati sto ima na ploci. Takve bih uputio da fotokopiraju vjezbe/predavanja od kolega, umjesto da dolaze smetati tim istim kolegama...
Sto se listanja doma tice, ne znam koliko je to izvedivo; vecina ipak ne zeli svo slobodno vrijeme provesti tako... Ipak imaju 5 kolegija u svakom semestru... Meni je fino islo i bez toga (ili sa samo malo "listanja"), ali kad sam bio na vjezbama/predavanjima - pratio sam!
Inace, Veky ima (na onom linku koji je Krcko dao) sest nacina komunikacije sa studentima i mislim da stvarno izlazi u susret. Zasto se studenti tako boje komunikacije s nama?
Bio sam sinoc na onoj news grupi... Pa svaki treci-cetvrti odgovor je Vekyjev! Svaka cast, ti valjda (fizicki) zivis tamo...
(I dalje ne pricam o njegovom nacinu drzanja vjezbi )
krcko (napisa): | Ajde ajde, nemoj cvilit. Zadnjih 10 godina Mea je bila dezurni krivac za svaki teski zadatak iz Elementarne (i sire). Bez obzira je li to bio njezin zadatak ili ne. I da li je uopce drzala vjezbe iz tog kolegija A sad si ti na redu  |
Dakle, Veky je izgurao Meu s pocasne pozicije?
krcko (napisa): | Ima to i pozitivnih strana, npr. ispravljat ces manje pismenih  |
Ocu ja, ocu ja
Kako se dobije takva pocasna reputacija?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 20:19 pon, 26. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Sto se listanja doma tice, ne znam koliko je to izvedivo; vecina ipak ne zeli svo slobodno vrijeme provesti tako... :roll: Ipak imaju 5 kolegija u svakom semestru... ;) Meni je fino islo i bez toga (ili sa samo malo "listanja"), ali kad sam bio na vjezbama/predavanjima - pratio sam![/quote]
Različiti smo. Ja sam praktički cijelu prvu godinu proveo listajući ili "listajući" u glavi. Ne zato što sam imao osjećaj da moram, već zato što su stvari bile fenomenalne... Kurepa, Horvatić, Veljan.
[quote]Inace, Veky ima (na onom linku koji je Krcko dao) :!: sest :!: nacina komunikacije sa studentima i mislim da stvarno izlazi u susret. Zasto se studenti tako boje komunikacije s nama? :bigcry:[/quote]
Da stvari budu zanimljivije, u početku sam primao više mailova. Kao da se plaše sve više s prolaskom vremena. :-o
[quote]Bio sam sinoc na onoj news grupi... Pa svaki treci-cetvrti odgovor je Vekyjev! :shock:[/quote]
Mislim jednog dana sve svoje važnije postove koje sam uspio sačuvati staviti na web... onda ćeš tek vidjeti koliko je zapravo toga. :-o :-)
[quote] Svaka cast, ti valjda (fizicki) zivis tamo... :lol:[/quote]
Bio sam. U zadnje vrijeme nažalost ne mogu toliko (ah, taj A razred :-oo )... ali I'll be back. ;-)
[quote](I dalje ne pricam o njegovom nacinu drzanja vjezbi ;))[/quote]
A niš, čini se da mi moraš bar jednom doć na vježbe. :-)
[quote][quote="krcko"]Ajde ajde, nemoj cvilit. Zadnjih 10 godina Mea je bila dezurni krivac za svaki teski zadatak iz Elementarne (i sire). Bez obzira je li to bio njezin zadatak ili ne. I da li je uopce drzala vjezbe iz tog kolegija :D A sad si ti na redu :uncle_sam: :lol:[/quote]
Dakle, Veky je izgurao Meu s pocasne pozicije? :twisted: ;)[/quote]
A izgleda. Što je tim zanimljivije jer uopće nisam znao da postoji takva pozicija (Krcko mi je otvorio oči s onim "ispravljat ćeš manje pismenih": ), a kamoli da bih se išao natjecati za nju. :-)
[quote="krcko"]Ima to i pozitivnih strana, npr. ispravljat ces manje pismenih :D[/quote]
[quote]Ocu ja, ocu ja :!: :D
Kako se dobije takva pocasna reputacija? :-k ;)
:fly:[/quote]
Oćeš instrukcije? Rado ću ti ih davati... :-)
vsego (napisa): | Sto se listanja doma tice, ne znam koliko je to izvedivo; vecina ipak ne zeli svo slobodno vrijeme provesti tako... Ipak imaju 5 kolegija u svakom semestru... Meni je fino islo i bez toga (ili sa samo malo "listanja"), ali kad sam bio na vjezbama/predavanjima - pratio sam! |
Različiti smo. Ja sam praktički cijelu prvu godinu proveo listajući ili "listajući" u glavi. Ne zato što sam imao osjećaj da moram, već zato što su stvari bile fenomenalne... Kurepa, Horvatić, Veljan.
Citat: | Inace, Veky ima (na onom linku koji je Krcko dao) sest nacina komunikacije sa studentima i mislim da stvarno izlazi u susret. Zasto se studenti tako boje komunikacije s nama?  |
Da stvari budu zanimljivije, u početku sam primao više mailova. Kao da se plaše sve više s prolaskom vremena.
Citat: | Bio sam sinoc na onoj news grupi... Pa svaki treci-cetvrti odgovor je Vekyjev!  |
Mislim jednog dana sve svoje važnije postove koje sam uspio sačuvati staviti na web... onda ćeš tek vidjeti koliko je zapravo toga.
Citat: | Svaka cast, ti valjda (fizicki) zivis tamo...  |
Bio sam. U zadnje vrijeme nažalost ne mogu toliko (ah, taj A razred o )... ali I'll be back.
Citat: | (I dalje ne pricam o njegovom nacinu drzanja vjezbi ) |
A niš, čini se da mi moraš bar jednom doć na vježbe.
Citat: | krcko (napisa): | Ajde ajde, nemoj cvilit. Zadnjih 10 godina Mea je bila dezurni krivac za svaki teski zadatak iz Elementarne (i sire). Bez obzira je li to bio njezin zadatak ili ne. I da li je uopce drzala vjezbe iz tog kolegija A sad si ti na redu  |
Dakle, Veky je izgurao Meu s pocasne pozicije?  |
A izgleda. Što je tim zanimljivije jer uopće nisam znao da postoji takva pozicija (Krcko mi je otvorio oči s onim "ispravljat ćeš manje pismenih": ), a kamoli da bih se išao natjecati za nju.
krcko (napisa): | Ima to i pozitivnih strana, npr. ispravljat ces manje pismenih  |
Citat: | Ocu ja, ocu ja
Kako se dobije takva pocasna reputacija?
 |
Oćeš instrukcije? Rado ću ti ih davati...
|
|
[Vrh] |
|
dodge Moderator

|
Postano: 21:46 pon, 26. 1. 2004 Naslov: |
|
|
DISCLAIMER:
Eto prelistah ovaj citav topic, puno toga je tu napisano pa da se osvrnem na neke stvari. Eto kopirah nekoliko citata i ovo sto pisem je dobrim djelom namjenjeno vekiju (i ako ikoga zanima sto ja mislim o smislu vjezbi, kolegija EM i zivota). Svoje misljenje temeljim na onome sto sam procitao ovdje i odmah napominjem da nikada nisam bio na ijednim tvojim vjezbama. Ovo je samo kritika (nadam se konstruktivna) i preskocio sam sa taktnoscu jer, kao sto neko rece, [i]tact is just not saying stuff that's true[/i] So anyways...
[quote="Veky"]
Ma trebao si vidjet prvu verziju, onu koju smo odbacili jer je "preteška"... a mogla se riješit za 20ak minuta.
[/quote]
Bila to istina ili ne, mislim da je ovo neprikladna reakcija za asistenta. Ako se netko pozali na nerazumjevanje gradiva koje je bilo na kolokviju reci mu da je moglo biti i gore mi se ne cini kao adekvatan odgovor.
[quote="HijenA"]
Pa pricate tonazom glasa od cirka 150 dB (mlazni avion kad polijece radi razinu buke od 120 dB).
[/quote]
Ovo me sad stvarno zanima kako to izgleda :)
[quote="HijenA"]
Jedna stvar koja me iznervirala vec druge ili trece vjezbe jest Vasa arogancija prema nama
[/quote]
Veky, ja te ne znam uopce, niti sam ikada bio na tvojim vjezbama, ali iz tvojih postova tu i na njuzama koje sam imao prilike procitati i ja sam stekao takav dojam, iako bih ja to mozda prije opisao kao nadobudan (ali ne u pozitivnom smislu). Tek tolko da znas kakav dojam ostavljas.
[quote="crna_ofca"]
ja smatram da su svi oni koji _dolaze_ na vjezbe super zadovoljni. a oni koji ne dolaze, kako oni mogu znati sto se zbiva???
[/quote]
Here's the thing. Oni koji dolaze na vjezbe su zadovoljni, ali ih je malo, dok nezadovoljne vecine nema. Vjezbe bi trebale biti strukturirane tako da vecina bude zadovoljna. A _svima_ je cilj poloziti kolegij, ne samo nekolicini.
[quote="veky"]
Moguće. Ali bar nemam zaostatke s gradivom. Ja sam prvi koji bih volio da imam 10 sati tjedno na raspolaganju, i vjerujte, znao bih ih popuniti samo _vježbama_ iz _EM_
[/quote]
Mislim da je upravo problem u tome sto ne mozes procjeniti sto bi trebao strpati u ova dva sata koja imas. Ti ne radis nastavu za 5 studenata koji vec znaju dobar dio toga sto predajes nego za onih 50 koji se s time prvi put susrecu.
[quote="veky"]
Što se gradiva koje predajem tiče, u bilo kojem trenutku imam ga u glavi potpuno položeno i mogao bih predavati uopće bez papira, samo što bi tad neka sirova računanja oduzela previše vremena.
[/quote]
Meni se cini da ti ne shvacas da ljudi koji pohadjaju tvoje vjezbe _nemaju_ citavo gradivo EM polozeno jer je to njima tek cilj. A pretpostavljati da odmah svacaju neke stvari koje _tek trebaju nauciti_ je u najmanju ruku arogantno. I ako ti ne mozes odmah ispaliti ta sirova racunanja iz glave, vrlo je vjerojatno da ih niti studenti nece odmah shvatiti. A kada te pitaju bitno je da _njima_ odgovoris, a ne onima koji to znaju i koje zanima dubina toga. Jer ovi drugi ce doci do svojih odgovora one way or the other, a tvoj posao je da omogucis i ovim prvima da dodju u mogucnost da se to zapitaju.
[quote="veky"]
Primio sam otprilike jednako energične pohvale mom načinu objašnjavanja, poput ovih Vaših kritikâ. Možda i energičnije... Ipak mislim da moj način objašnjavanja ima svoje mjesto pod math-nebom, a bilo bi ga i teško promijeniti (iz temelja, that is).
[/quote]
Vece su sanse da ce te neko pohvaliti nego pokuditi kad zna da mu ti ispravljas pismene. Ne kazem da to ima ikakave veze, al eto.
DISCLAIMER:
Eto prelistah ovaj citav topic, puno toga je tu napisano pa da se osvrnem na neke stvari. Eto kopirah nekoliko citata i ovo sto pisem je dobrim djelom namjenjeno vekiju (i ako ikoga zanima sto ja mislim o smislu vjezbi, kolegija EM i zivota). Svoje misljenje temeljim na onome sto sam procitao ovdje i odmah napominjem da nikada nisam bio na ijednim tvojim vjezbama. Ovo je samo kritika (nadam se konstruktivna) i preskocio sam sa taktnoscu jer, kao sto neko rece, tact is just not saying stuff that's true So anyways...
Veky (napisa): |
Ma trebao si vidjet prvu verziju, onu koju smo odbacili jer je "preteška"... a mogla se riješit za 20ak minuta.
|
Bila to istina ili ne, mislim da je ovo neprikladna reakcija za asistenta. Ako se netko pozali na nerazumjevanje gradiva koje je bilo na kolokviju reci mu da je moglo biti i gore mi se ne cini kao adekvatan odgovor.
HijenA (napisa): |
Pa pricate tonazom glasa od cirka 150 dB (mlazni avion kad polijece radi razinu buke od 120 dB).
|
Ovo me sad stvarno zanima kako to izgleda
HijenA (napisa): |
Jedna stvar koja me iznervirala vec druge ili trece vjezbe jest Vasa arogancija prema nama
|
Veky, ja te ne znam uopce, niti sam ikada bio na tvojim vjezbama, ali iz tvojih postova tu i na njuzama koje sam imao prilike procitati i ja sam stekao takav dojam, iako bih ja to mozda prije opisao kao nadobudan (ali ne u pozitivnom smislu). Tek tolko da znas kakav dojam ostavljas.
crna_ofca (napisa): |
ja smatram da su svi oni koji _dolaze_ na vjezbe super zadovoljni. a oni koji ne dolaze, kako oni mogu znati sto se zbiva???
|
Here's the thing. Oni koji dolaze na vjezbe su zadovoljni, ali ih je malo, dok nezadovoljne vecine nema. Vjezbe bi trebale biti strukturirane tako da vecina bude zadovoljna. A _svima_ je cilj poloziti kolegij, ne samo nekolicini.
veky (napisa): |
Moguće. Ali bar nemam zaostatke s gradivom. Ja sam prvi koji bih volio da imam 10 sati tjedno na raspolaganju, i vjerujte, znao bih ih popuniti samo _vježbama_ iz _EM_
|
Mislim da je upravo problem u tome sto ne mozes procjeniti sto bi trebao strpati u ova dva sata koja imas. Ti ne radis nastavu za 5 studenata koji vec znaju dobar dio toga sto predajes nego za onih 50 koji se s time prvi put susrecu.
Što se gradiva koje predajem tiče, u bilo kojem trenutku imam ga u glavi potpuno položeno i mogao bih predavati uopće bez papira, samo što bi tad neka sirova računanja oduzela previše vremena.
|
Meni se cini da ti ne shvacas da ljudi koji pohadjaju tvoje vjezbe _nemaju_ citavo gradivo EM polozeno jer je to njima tek cilj. A pretpostavljati da odmah svacaju neke stvari koje _tek trebaju nauciti_ je u najmanju ruku arogantno. I ako ti ne mozes odmah ispaliti ta sirova racunanja iz glave, vrlo je vjerojatno da ih niti studenti nece odmah shvatiti. A kada te pitaju bitno je da _njima_ odgovoris, a ne onima koji to znaju i koje zanima dubina toga. Jer ovi drugi ce doci do svojih odgovora one way or the other, a tvoj posao je da omogucis i ovim prvima da dodju u mogucnost da se to zapitaju.
Primio sam otprilike jednako energične pohvale mom načinu objašnjavanja, poput ovih Vaših kritikâ. Možda i energičnije... Ipak mislim da moj način objašnjavanja ima svoje mjesto pod math-nebom, a bilo bi ga i teško promijeniti (iz temelja, that is).
|
Vece su sanse da ce te neko pohvaliti nego pokuditi kad zna da mu ti ispravljas pismene. Ne kazem da to ima ikakave veze, al eto.
_________________ Your logic does not resemble our Earth logic.
Mine is much more advanced.
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 23:18 pon, 26. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="dodge"]DISCLAIMER:
Eto prelistah ovaj citav topic, puno toga je tu napisano pa da se osvrnem na neke stvari. Eto kopirah nekoliko citata i ovo sto pisem je dobrim djelom namjenjeno vekiju (i ako ikoga zanima sto ja mislim o smislu vjezbi, kolegija EM i zivota). Svoje misljenje temeljim na onome sto sam procitao ovdje i odmah napominjem da nikada nisam bio na ijednim tvojim vjezbama. Ovo je samo kritika (nadam se konstruktivna) i preskocio sam sa taktnoscu jer, kao sto neko rece, [i]tact is just not saying stuff that's true[/i] So anyways...[/quote]
Evo još jednog. :-)
[quote][quote="Veky"]
[/quote]
Bila to istina ili ne, mislim da je ovo neprikladna reakcija za asistenta. Ako se netko pozali na nerazumjevanje gradiva koje je bilo na kolokviju reci mu da je moglo biti i gore mi se ne cini kao adekvatan odgovor.[/quote]
To je bio odgovor Krcku. A nije išao privatno zato što mislim da bi neki studenti mogli pročitati nešto korisno između redaka.
[quote][quote="HijenA"]
[/quote]
Ovo me sad stvarno zanima kako to izgleda :)[/quote]
Izgleda da postoji samo jedan način da saznaš. ;-)
[quote][quote="HijenA"]
[/quote]
Veky, ja te ne znam uopce, niti sam ikada bio na tvojim vjezbama, ali iz tvojih postova tu i na njuzama koje sam imao prilike procitati i ja sam stekao takav dojam, iako bih ja to mozda prije opisao kao nadobudan (ali ne u pozitivnom smislu). Tek tolko da znas kakav dojam ostavljas.[/quote]
Znam to jako dobro. I da nisam takav, sad bih se vjerojatno već zavukao u neki mračni kut i neutješno plakao satima... :twisted: No ne znam jesi li primijetio, taj isti komentar je nepotpunom indukcijom proširen na _sve_ asistente (osim kolegice Starčević). Vjerujem da si _nekima_ od njih bio na vježbama. Izvuci paralele.
[quote]Vjezbe bi trebale biti strukturirane tako da vecina bude zadovoljna.[/quote]
A "većina" se javlja sada, kad su kolokviji već prošli i do kraja semestra je ostao samo jedan termin vježbi? Usprkos tome što su sigurno imali prilikâ da nešto kažu i ranije, kada je to moglo biti konstruktivno?
[quote][quote="veky"]
[/quote]
Mislim da je upravo problem u tome sto ne mozes procjeniti sto bi trebao strpati u ova dva sata koja imas.[/quote]
I ne trebam ja to procjenjivati. Ja sam tek godinu dana ovdje, a EM sam počeo predavati tek ove ak.godine. Postoje veće face od mene, koji su sastavili vježbe. Čijeg plana se ja, ne bi nitko pogodio čitajući ovo, držim.
[quote] Ti ne radis nastavu za 5 studenata koji vec znaju dobar dio toga sto predajes nego za onih 50 koji se s time prvi put susrecu.[/quote]
Upravo tako i postupam. Primijeti da mi većina zamjera upravo preveliku teoretičnost i uvode, umjesto da odmah skočim u zadatke kao da svi oni to već odavno znaju.
[quote][quote="veky"]
[/quote]
Meni se cini da ti ne shvacas da ljudi koji pohadjaju tvoje vjezbe _nemaju_ citavo gradivo EM polozeno jer je to njima tek cilj.[/quote]
Ljudi koji su bili redoviti na mojim vježbama, sada ga imaju. ;-)
[quote] A pretpostavljati da odmah svacaju neke stvari koje _tek trebaju nauciti_ je u najmanju ruku arogantno.[/quote]
Tko je to ikada pretpostavio? Ja nažalost nemam mogućnost da odradim prvih 15 minuta vježbî, pustim ih da shvate što sam pričao, odradim drugih 15 minuta, i tako. Ja moram prijeći određenu kvotu gradiva ne samo _u 2 sata_, nego _od 10 do 12 sati_ (eventualno s pauzom). Zato i apeliram na ljude da mi dolaze na konzultacije, jer tako postižem veći spread što se tiče vremena za shvaćanje.
[quote] I ako ti ne mozes odmah ispaliti ta sirova racunanja iz glave, vrlo je vjerojatno da ih niti studenti nece odmah shvatiti.[/quote]
Pod "sirova" zaista mislim sirova. Množenje dvoznamenkastog broja dvoznamenkastim, i to. Trebam i to detaljno objašnjavati?
[quote] A kada te pitaju bitno je da _njima_ odgovoris, a ne onima koji to znaju i koje zanima dubina toga.[/quote]
Postajem dosadan, znam, ali to je sad već posljedica znatiželje. Na koje ja to pitanje pod vježbama _nisam odgovorio_?
[quote][quote="veky"]
[/quote]
Vece su sanse da ce te neko pohvaliti nego pokuditi kad zna da mu ti ispravljas pismene. Ne kazem da to ima ikakave veze, al eto.[/quote]
(-: To bi bilo pretrivijalno, i naravno da bi to objašnjenje i meni prvo palo na pamet. Ali nije tako... inFact, upravo je suprotno. Najviše me hvale ljudi na čije ocjene nemam nikakvog direktnog utjecaja (osim preko onog kako objašnjavam, a to je valjda katastrofalno: ), a najviše me kritiziraju upravo oni kojima bih se vjerojatno teoretski mogao osvećivati (kad bi me to imalo zanimalo). Razlog? Nemam pojma. Imaš ti neki?
dodge (napisa): | DISCLAIMER:
Eto prelistah ovaj citav topic, puno toga je tu napisano pa da se osvrnem na neke stvari. Eto kopirah nekoliko citata i ovo sto pisem je dobrim djelom namjenjeno vekiju (i ako ikoga zanima sto ja mislim o smislu vjezbi, kolegija EM i zivota). Svoje misljenje temeljim na onome sto sam procitao ovdje i odmah napominjem da nikada nisam bio na ijednim tvojim vjezbama. Ovo je samo kritika (nadam se konstruktivna) i preskocio sam sa taktnoscu jer, kao sto neko rece, tact is just not saying stuff that's true So anyways... |
Evo još jednog.
Citat: | Veky (napisa): |
|
Bila to istina ili ne, mislim da je ovo neprikladna reakcija za asistenta. Ako se netko pozali na nerazumjevanje gradiva koje je bilo na kolokviju reci mu da je moglo biti i gore mi se ne cini kao adekvatan odgovor. |
To je bio odgovor Krcku. A nije išao privatno zato što mislim da bi neki studenti mogli pročitati nešto korisno između redaka.
Citat: | HijenA (napisa): |
|
Ovo me sad stvarno zanima kako to izgleda  |
Izgleda da postoji samo jedan način da saznaš.
Citat: | HijenA (napisa): |
|
Veky, ja te ne znam uopce, niti sam ikada bio na tvojim vjezbama, ali iz tvojih postova tu i na njuzama koje sam imao prilike procitati i ja sam stekao takav dojam, iako bih ja to mozda prije opisao kao nadobudan (ali ne u pozitivnom smislu). Tek tolko da znas kakav dojam ostavljas. |
Znam to jako dobro. I da nisam takav, sad bih se vjerojatno već zavukao u neki mračni kut i neutješno plakao satima... No ne znam jesi li primijetio, taj isti komentar je nepotpunom indukcijom proširen na _sve_ asistente (osim kolegice Starčević). Vjerujem da si _nekima_ od njih bio na vježbama. Izvuci paralele.
Citat: | Vjezbe bi trebale biti strukturirane tako da vecina bude zadovoljna. |
A "većina" se javlja sada, kad su kolokviji već prošli i do kraja semestra je ostao samo jedan termin vježbi? Usprkos tome što su sigurno imali prilikâ da nešto kažu i ranije, kada je to moglo biti konstruktivno?
Citat: | veky (napisa): |
|
Mislim da je upravo problem u tome sto ne mozes procjeniti sto bi trebao strpati u ova dva sata koja imas. |
I ne trebam ja to procjenjivati. Ja sam tek godinu dana ovdje, a EM sam počeo predavati tek ove ak.godine. Postoje veće face od mene, koji su sastavili vježbe. Čijeg plana se ja, ne bi nitko pogodio čitajući ovo, držim.
Citat: | Ti ne radis nastavu za 5 studenata koji vec znaju dobar dio toga sto predajes nego za onih 50 koji se s time prvi put susrecu. |
Upravo tako i postupam. Primijeti da mi većina zamjera upravo preveliku teoretičnost i uvode, umjesto da odmah skočim u zadatke kao da svi oni to već odavno znaju.
|
Meni se cini da ti ne shvacas da ljudi koji pohadjaju tvoje vjezbe _nemaju_ citavo gradivo EM polozeno jer je to njima tek cilj. |
Ljudi koji su bili redoviti na mojim vježbama, sada ga imaju.
Citat: | A pretpostavljati da odmah svacaju neke stvari koje _tek trebaju nauciti_ je u najmanju ruku arogantno. |
Tko je to ikada pretpostavio? Ja nažalost nemam mogućnost da odradim prvih 15 minuta vježbî, pustim ih da shvate što sam pričao, odradim drugih 15 minuta, i tako. Ja moram prijeći određenu kvotu gradiva ne samo _u 2 sata_, nego _od 10 do 12 sati_ (eventualno s pauzom). Zato i apeliram na ljude da mi dolaze na konzultacije, jer tako postižem veći spread što se tiče vremena za shvaćanje.
Citat: | I ako ti ne mozes odmah ispaliti ta sirova racunanja iz glave, vrlo je vjerojatno da ih niti studenti nece odmah shvatiti. |
Pod "sirova" zaista mislim sirova. Množenje dvoznamenkastog broja dvoznamenkastim, i to. Trebam i to detaljno objašnjavati?
Citat: | A kada te pitaju bitno je da _njima_ odgovoris, a ne onima koji to znaju i koje zanima dubina toga. |
Postajem dosadan, znam, ali to je sad već posljedica znatiželje. Na koje ja to pitanje pod vježbama _nisam odgovorio_?
|
Vece su sanse da ce te neko pohvaliti nego pokuditi kad zna da mu ti ispravljas pismene. Ne kazem da to ima ikakave veze, al eto. |
(-: To bi bilo pretrivijalno, i naravno da bi to objašnjenje i meni prvo palo na pamet. Ali nije tako... inFact, upravo je suprotno. Najviše me hvale ljudi na čije ocjene nemam nikakvog direktnog utjecaja (osim preko onog kako objašnjavam, a to je valjda katastrofalno: ), a najviše me kritiziraju upravo oni kojima bih se vjerojatno teoretski mogao osvećivati (kad bi me to imalo zanimalo). Razlog? Nemam pojma. Imaš ti neki?
|
|
[Vrh] |
|
diex Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 0:31 pet, 30. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[color=darkred]Vec dulje pratim ove rasprave (veseo sto studenti konacno pisu sto ih muci i gdje misle da imaju problem) no eto ipak ste me natjerali i da reagiram kao admin:
Pojavila se velika tendencija koristenja neakademskih izraza. Mi (moderatori i admini) smo bili tolerantni i upozorili doticne da to ne rade no nekako ne vidim smanjenje tendencije koristenja takvih izraza, a i eto neki su nazalost editirali ono sto im je Cartman cenzurirao (dobronajmjerno ili ne), pa moram reagirati:
[size=18][b]Dakle, ta tendencija staje! Nema vise takvih izraza![/b][/size] Nase tolerancije sigurno vise nece biti...
[size=18][b]I upamtite: ono sto moderator/admin cenzurira (editira) se ne brise niti mjenja.[/b][/size] Ako mislite da se zbog cenzure gubi smisao, napisite to opet ([b]ali ovaj put na akademski nacin[/b]).
Pazite, [b]ne kazem vam da prestanete raspravljati i zaliti se.
Naprotiv, samo naprijed, pisite sto vas muci i gdje mislite da imate problem, zato Forum izmedju ostalog i sluzi.[/b]
No gledajte, na fakultetu ste, ovo je Forum za potporu nastavi na tom fakultetu, nije forum za ispucavanje frustracija kroz svakakve rijeci.
Forum je dio akademske zajednice, stoga se tako i ponasajte na njemu.
[b]HVALA![/b]
------------------------------------------------
I razmislite malo, zamislite da ste na mjestu :bow: vekyja :bow: i tako voljno saslusate prigovore studenata i udjete u raspravu o njima, a studenti zatim pocnu konstantno koristiti izraze koji sluze za cisto izbacivanje frustracija (i to jos na neakademski nacin) i ne pridonose zdravoj raspravi. Mislim da biste brzo zakljucili da studentima nije do zdrave rasprave i konstruktivnih prijedloga vec samo do izbacivanje frustracija, te da ne biste dugo ostali u raspravi.
Lijepo se izrazavajte i konstruktivno raspravljajte, pa ce i drugi asistenti vidjeti da ste spremni na zdravu raspravu i prijedloge, te ce i oni biti spremni da s njima raspravljate o mozebitnim problemima.
S(p)retno![/color]
Vec dulje pratim ove rasprave (veseo sto studenti konacno pisu sto ih muci i gdje misle da imaju problem) no eto ipak ste me natjerali i da reagiram kao admin:
Pojavila se velika tendencija koristenja neakademskih izraza. Mi (moderatori i admini) smo bili tolerantni i upozorili doticne da to ne rade no nekako ne vidim smanjenje tendencije koristenja takvih izraza, a i eto neki su nazalost editirali ono sto im je Cartman cenzurirao (dobronajmjerno ili ne), pa moram reagirati:
Dakle, ta tendencija staje! Nema vise takvih izraza! Nase tolerancije sigurno vise nece biti...
I upamtite: ono sto moderator/admin cenzurira (editira) se ne brise niti mjenja. Ako mislite da se zbog cenzure gubi smisao, napisite to opet (ali ovaj put na akademski nacin).
Pazite, ne kazem vam da prestanete raspravljati i zaliti se.
Naprotiv, samo naprijed, pisite sto vas muci i gdje mislite da imate problem, zato Forum izmedju ostalog i sluzi.
No gledajte, na fakultetu ste, ovo je Forum za potporu nastavi na tom fakultetu, nije forum za ispucavanje frustracija kroz svakakve rijeci.
Forum je dio akademske zajednice, stoga se tako i ponasajte na njemu.
HVALA!
------------------------------------------------
I razmislite malo, zamislite da ste na mjestu vekyja i tako voljno saslusate prigovore studenata i udjete u raspravu o njima, a studenti zatim pocnu konstantno koristiti izraze koji sluze za cisto izbacivanje frustracija (i to jos na neakademski nacin) i ne pridonose zdravoj raspravi. Mislim da biste brzo zakljucili da studentima nije do zdrave rasprave i konstruktivnih prijedloga vec samo do izbacivanje frustracija, te da ne biste dugo ostali u raspravi.
Lijepo se izrazavajte i konstruktivno raspravljajte, pa ce i drugi asistenti vidjeti da ste spremni na zdravu raspravu i prijedloge, te ce i oni biti spremni da s njima raspravljate o mozebitnim problemima.
S(p)retno!
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
|