Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kako dalje?! (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
pinkgirl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
63 = 82 - 19

PostPostano: 20:58 pon, 2. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tihana"]vjerujem da je stvar u ovome:

[url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=1747]Ovdje[/url] je za Teoriju skupova kolegij prethodnik EM1 a [url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=2671]ovdje[/url] su MA2, LA2[/quote]

aha, gledaj ovo drugo la2 i ma2...

ugl, gledajte sta pise na linku koji san postavila a ako dode do eventualnih promjena( sto nece uskoro) mi to stavimo na forum (stud. pred.)...

i ovaj probl, tj. izmjenu je kolega blizzard objavio ;) ovdje http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=11666
tihana (napisa):
vjerujem da je stvar u ovome:

Ovdje je za Teoriju skupova kolegij prethodnik EM1 a ovdje su MA2, LA2

aha, gledaj ovo drugo la2 i ma2...

ugl, gledajte sta pise na linku koji san postavila a ako dode do eventualnih promjena( sto nece uskoro) mi to stavimo na forum (stud. pred.)...

i ovaj probl, tj. izmjenu je kolega blizzard objavio Wink ovdje http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=11666

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Cobs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 40 - 14

PostPostano: 16:26 uto, 17. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

imam ja jedno pitanje, upisao sam se na MO na ljeto 2007. godine, sto znaci da bi trebao sada biti 2. godina, ali sam u 2. semestru pao LA2 i MA2, koje sam sad ponovno upisao u ovom meni 2. ( 4. ) semestru, pa sam trenutno jos prva godina. Na faks sam se upisao bez ikakvog placanja, ali sada placam i to dosta za samo ta 2 predmeta. Imam kolegu koji vec malo duze studira ( on se upisao godinu prije , takoder bez placanja ) i on je isto tako pao dosta predmeta s 1. godine, tako da sada zajedno slusamo MA2 i LA2, u cemu je problem... Kako mi je on rekao u zimskom semestru je upisao neke predmete po prvi puta ( Grada racunala ) i [b] morao ga je platiti [/b] ( nisam siguran sad dal samo jedan ili sve predmete ), pa meni onda to i bas nije jasno kako je on to platio predmet koji je prvi puta upisao a na fakultet je usao bez placanja. Zar to znaci da oni koji padnu jedan predmet moraju placati daljnje studiranje... nekako mi to bas i nema smisla, pa ako se neko vec nasao u slicnoj situaciji ili zna nesto vise o tome neka se javi... s obzirom da se u zadnje vrijeme svake godine donose neka nova pravila tesko se snalazim u tom podrucju...
imam ja jedno pitanje, upisao sam se na MO na ljeto 2007. godine, sto znaci da bi trebao sada biti 2. godina, ali sam u 2. semestru pao LA2 i MA2, koje sam sad ponovno upisao u ovom meni 2. ( 4. ) semestru, pa sam trenutno jos prva godina. Na faks sam se upisao bez ikakvog placanja, ali sada placam i to dosta za samo ta 2 predmeta. Imam kolegu koji vec malo duze studira ( on se upisao godinu prije , takoder bez placanja ) i on je isto tako pao dosta predmeta s 1. godine, tako da sada zajedno slusamo MA2 i LA2, u cemu je problem... Kako mi je on rekao u zimskom semestru je upisao neke predmete po prvi puta ( Grada racunala ) i morao ga je platiti ( nisam siguran sad dal samo jedan ili sve predmete ), pa meni onda to i bas nije jasno kako je on to platio predmet koji je prvi puta upisao a na fakultet je usao bez placanja. Zar to znaci da oni koji padnu jedan predmet moraju placati daljnje studiranje... nekako mi to bas i nema smisla, pa ako se neko vec nasao u slicnoj situaciji ili zna nesto vise o tome neka se javi... s obzirom da se u zadnje vrijeme svake godine donose neka nova pravila tesko se snalazim u tom podrucju...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Spectre
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 17:16 uto, 17. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tvoj kolega je upisao studij 2006. godine te u zadnje 2 godine studiranja nije skupio 60 bodova. Zbog toga plaća [b]svaki[/b] predmet koji upisuje, ovisno o tome koliko ECTS bodova taj predmet donosi.
S druge strane, ti si se upisao 2007. godine te si prethodne godine skupio više od 18 bodova. Zbog toga plaćaš svaki [b]ponovo upisani[/b] predmet, a ostatak ne plaćaš.

Za više informacija i točne formule vidi [url=http://www.math.hr/fgs.axd?id=1598]Odluku o obvezi participiranja u troškovima studiranja na preddiplomskim studijima[/url]. :)

P.S. Skraćena formula: 91.667 * upisani ECTS bodovi.
Tvoj kolega je upisao studij 2006. godine te u zadnje 2 godine studiranja nije skupio 60 bodova. Zbog toga plaća svaki predmet koji upisuje, ovisno o tome koliko ECTS bodova taj predmet donosi.
S druge strane, ti si se upisao 2007. godine te si prethodne godine skupio više od 18 bodova. Zbog toga plaćaš svaki ponovo upisani predmet, a ostatak ne plaćaš.

Za više informacija i točne formule vidi Odluku o obvezi participiranja u troškovima studiranja na preddiplomskim studijima. Smile

P.S. Skraćena formula: 91.667 * upisani ECTS bodovi.

Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 112 - 13

PostPostano: 17:29 uto, 17. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Cobs"]imam ja jedno pitanje, upisao sam se na MO na ljeto 2007. godine, sto znaci da bi trebao sada biti 2. godina, ali sam u 2. semestru pao LA2 i MA2, koje sam sad ponovno upisao u ovom meni 2. ( 4. ) semestru, pa sam trenutno jos prva godina. Na faks sam se upisao bez ikakvog placanja, ali sada placam i to dosta za samo ta 2 predmeta. Imam kolegu koji vec malo duze studira ( on se upisao godinu prije , takoder bez placanja ) i on je isto tako pao dosta predmeta s 1. godine, tako da sada zajedno slusamo MA2 i LA2, u cemu je problem... Kako mi je on rekao u zimskom semestru je upisao neke predmete po prvi puta ( Grada racunala ) i [b] morao ga je platiti [/b] ( nisam siguran sad dal samo jedan ili sve predmete ), pa meni onda to i bas nije jasno kako je on to platio predmet koji je prvi puta upisao a na fakultet je usao bez placanja. Zar to znaci da oni koji padnu jedan predmet moraju placati daljnje studiranje... nekako mi to bas i nema smisla, pa ako se neko vec nasao u slicnoj situaciji ili zna nesto vise o tome neka se javi... s obzirom da se u zadnje vrijeme svake godine donose neka nova pravila tesko se snalazim u tom podrucju...[/quote]
Uhmmm to bi po mom ovako nekako islo...

Dakle ti si se prvi puta na MO upisao 2007 god. polozio si pretpostavljam sve iz prvog semestra i sve osim MA2 i LA2 iz drugog semestra te sad u cetvrtom semestru ponovno upisujes MA2 i LA2 i to placas ako se nevaram u epsilon okolini 1650 kuna??... Ukoliko sada polozis MA2 i LA2 i nepadnes nista od ovog sto slusas sa cetvrtog semestra prvi put (pretpostavljam algebarske, praktikum, engleski i jos nesto izborno) sljedece godine neplacas nista a ako padnes onda placas to sto ponovno upisujes, ukratko tebi se pri izracunu obavezne participacije gledaju [b]kolegiji koje ponovno upisujes[/b]...

NAPOMENA: To je kako stvari stoje sada... u medjuvremenu se moze donijeti neka nova odluka po kojoj eventulano placas vise to nitko nemoze predvidjeti :wink:...

Sto se tice prijatelja... On se prvi put upisao 2006 god. i pri izracunu njegove participacije se gledaju druga pravila jer je on u vrijeme donosenja odluke o obaveznoj participaciji vec jednu godinu studirao besplatno... ukratko on u odnosu na tebe ima jednu godinu vise...
Njemu se pri izracunu obavezne participacije gledaju [b]svi kolegiji koje upisuje[/b] dakle i one koje ponavlja i one koje upisuje prvi put (to je razlog zasto placa gradju racunala)...

Vrijedi ista napomena kao gore...

Ja sam vec negdje na forum stavio [url=http://www.math.hr/fgs.axd?id=1702]odluku o obavezi participiranja u troskovima studiranja za akademsku godinu 2008/09 god.[/url] a imas je i na sluzbenim stranicama PMF-MOa... pretpostavljam da ce se za sljedecu godinu donijeti nova odluka tako da sto cete, koliko cete, ako cete uopce morati placati, neznam i nemogu znati ali preporucam da date sve sto mozete i da pazite da u prethodne dvije akademske godine imate u sumi polozeno barem 60 ECTSa...

p.s.Ah eto pretece me @spectre al zao mi je nepostat :gg:...
Cobs (napisa):
imam ja jedno pitanje, upisao sam se na MO na ljeto 2007. godine, sto znaci da bi trebao sada biti 2. godina, ali sam u 2. semestru pao LA2 i MA2, koje sam sad ponovno upisao u ovom meni 2. ( 4. ) semestru, pa sam trenutno jos prva godina. Na faks sam se upisao bez ikakvog placanja, ali sada placam i to dosta za samo ta 2 predmeta. Imam kolegu koji vec malo duze studira ( on se upisao godinu prije , takoder bez placanja ) i on je isto tako pao dosta predmeta s 1. godine, tako da sada zajedno slusamo MA2 i LA2, u cemu je problem... Kako mi je on rekao u zimskom semestru je upisao neke predmete po prvi puta ( Grada racunala ) i morao ga je platiti ( nisam siguran sad dal samo jedan ili sve predmete ), pa meni onda to i bas nije jasno kako je on to platio predmet koji je prvi puta upisao a na fakultet je usao bez placanja. Zar to znaci da oni koji padnu jedan predmet moraju placati daljnje studiranje... nekako mi to bas i nema smisla, pa ako se neko vec nasao u slicnoj situaciji ili zna nesto vise o tome neka se javi... s obzirom da se u zadnje vrijeme svake godine donose neka nova pravila tesko se snalazim u tom podrucju...

Uhmmm to bi po mom ovako nekako islo...

Dakle ti si se prvi puta na MO upisao 2007 god. polozio si pretpostavljam sve iz prvog semestra i sve osim MA2 i LA2 iz drugog semestra te sad u cetvrtom semestru ponovno upisujes MA2 i LA2 i to placas ako se nevaram u epsilon okolini 1650 kuna??... Ukoliko sada polozis MA2 i LA2 i nepadnes nista od ovog sto slusas sa cetvrtog semestra prvi put (pretpostavljam algebarske, praktikum, engleski i jos nesto izborno) sljedece godine neplacas nista a ako padnes onda placas to sto ponovno upisujes, ukratko tebi se pri izracunu obavezne participacije gledaju kolegiji koje ponovno upisujes...

NAPOMENA: To je kako stvari stoje sada... u medjuvremenu se moze donijeti neka nova odluka po kojoj eventulano placas vise to nitko nemoze predvidjeti Wink...

Sto se tice prijatelja... On se prvi put upisao 2006 god. i pri izracunu njegove participacije se gledaju druga pravila jer je on u vrijeme donosenja odluke o obaveznoj participaciji vec jednu godinu studirao besplatno... ukratko on u odnosu na tebe ima jednu godinu vise...
Njemu se pri izracunu obavezne participacije gledaju svi kolegiji koje upisuje dakle i one koje ponavlja i one koje upisuje prvi put (to je razlog zasto placa gradju racunala)...

Vrijedi ista napomena kao gore...

Ja sam vec negdje na forum stavio odluku o obavezi participiranja u troskovima studiranja za akademsku godinu 2008/09 god. a imas je i na sluzbenim stranicama PMF-MOa... pretpostavljam da ce se za sljedecu godinu donijeti nova odluka tako da sto cete, koliko cete, ako cete uopce morati placati, neznam i nemogu znati ali preporucam da date sve sto mozete i da pazite da u prethodne dvije akademske godine imate u sumi polozeno barem 60 ECTSa...

p.s.Ah eto pretece me @spectre al zao mi je nepostat Mr Green being very Greeen indeed...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Cobs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 40 - 14

PostPostano: 18:30 uto, 17. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala... malo mi je lakse... makar me cjela situacija bedira kad znam kak je prije bilo... ak si upiso bez placanja nis nisi placo cijeli studij
Hvala... malo mi je lakse... makar me cjela situacija bedira kad znam kak je prije bilo... ak si upiso bez placanja nis nisi placo cijeli studij

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:59 uto, 17. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije bas tako. Nisi placao max. 5 godina, a mozda i krace ako dva puta ponavljas istu godinu. Kad te dohvati placanje morao si platiti punu cijenu bez obzira koliko kolegija slusas (cak i kad nista ne slusas nego ti je ostao samo diplomski). Sada "ponavljanje godine" vise nema smisla pa su ova pravila, koliko god komplicirana bila, ipak puno primjerenija "bolonji a la MO". Imali smo medjufazu dok je upis predmeta isao bolonjski, a placanje po starom - to je bila prava zavrzlama (da ne velim nesto grublje).
Nije bas tako. Nisi placao max. 5 godina, a mozda i krace ako dva puta ponavljas istu godinu. Kad te dohvati placanje morao si platiti punu cijenu bez obzira koliko kolegija slusas (cak i kad nista ne slusas nego ti je ostao samo diplomski). Sada "ponavljanje godine" vise nema smisla pa su ova pravila, koliko god komplicirana bila, ipak puno primjerenija "bolonji a la MO". Imali smo medjufazu dok je upis predmeta isao bolonjski, a placanje po starom - to je bila prava zavrzlama (da ne velim nesto grublje).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum