Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
pinkgirl Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:26 uto, 17. 3. 2009 Naslov: |
|
|
imam ja jedno pitanje, upisao sam se na MO na ljeto 2007. godine, sto znaci da bi trebao sada biti 2. godina, ali sam u 2. semestru pao LA2 i MA2, koje sam sad ponovno upisao u ovom meni 2. ( 4. ) semestru, pa sam trenutno jos prva godina. Na faks sam se upisao bez ikakvog placanja, ali sada placam i to dosta za samo ta 2 predmeta. Imam kolegu koji vec malo duze studira ( on se upisao godinu prije , takoder bez placanja ) i on je isto tako pao dosta predmeta s 1. godine, tako da sada zajedno slusamo MA2 i LA2, u cemu je problem... Kako mi je on rekao u zimskom semestru je upisao neke predmete po prvi puta ( Grada racunala ) i [b] morao ga je platiti [/b] ( nisam siguran sad dal samo jedan ili sve predmete ), pa meni onda to i bas nije jasno kako je on to platio predmet koji je prvi puta upisao a na fakultet je usao bez placanja. Zar to znaci da oni koji padnu jedan predmet moraju placati daljnje studiranje... nekako mi to bas i nema smisla, pa ako se neko vec nasao u slicnoj situaciji ili zna nesto vise o tome neka se javi... s obzirom da se u zadnje vrijeme svake godine donose neka nova pravila tesko se snalazim u tom podrucju...
imam ja jedno pitanje, upisao sam se na MO na ljeto 2007. godine, sto znaci da bi trebao sada biti 2. godina, ali sam u 2. semestru pao LA2 i MA2, koje sam sad ponovno upisao u ovom meni 2. ( 4. ) semestru, pa sam trenutno jos prva godina. Na faks sam se upisao bez ikakvog placanja, ali sada placam i to dosta za samo ta 2 predmeta. Imam kolegu koji vec malo duze studira ( on se upisao godinu prije , takoder bez placanja ) i on je isto tako pao dosta predmeta s 1. godine, tako da sada zajedno slusamo MA2 i LA2, u cemu je problem... Kako mi je on rekao u zimskom semestru je upisao neke predmete po prvi puta ( Grada racunala ) i morao ga je platiti ( nisam siguran sad dal samo jedan ili sve predmete ), pa meni onda to i bas nije jasno kako je on to platio predmet koji je prvi puta upisao a na fakultet je usao bez placanja. Zar to znaci da oni koji padnu jedan predmet moraju placati daljnje studiranje... nekako mi to bas i nema smisla, pa ako se neko vec nasao u slicnoj situaciji ili zna nesto vise o tome neka se javi... s obzirom da se u zadnje vrijeme svake godine donose neka nova pravila tesko se snalazim u tom podrucju...
|
|
[Vrh] |
|
Spectre Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blizzard Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:29 uto, 17. 3. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Cobs"]imam ja jedno pitanje, upisao sam se na MO na ljeto 2007. godine, sto znaci da bi trebao sada biti 2. godina, ali sam u 2. semestru pao LA2 i MA2, koje sam sad ponovno upisao u ovom meni 2. ( 4. ) semestru, pa sam trenutno jos prva godina. Na faks sam se upisao bez ikakvog placanja, ali sada placam i to dosta za samo ta 2 predmeta. Imam kolegu koji vec malo duze studira ( on se upisao godinu prije , takoder bez placanja ) i on je isto tako pao dosta predmeta s 1. godine, tako da sada zajedno slusamo MA2 i LA2, u cemu je problem... Kako mi je on rekao u zimskom semestru je upisao neke predmete po prvi puta ( Grada racunala ) i [b] morao ga je platiti [/b] ( nisam siguran sad dal samo jedan ili sve predmete ), pa meni onda to i bas nije jasno kako je on to platio predmet koji je prvi puta upisao a na fakultet je usao bez placanja. Zar to znaci da oni koji padnu jedan predmet moraju placati daljnje studiranje... nekako mi to bas i nema smisla, pa ako se neko vec nasao u slicnoj situaciji ili zna nesto vise o tome neka se javi... s obzirom da se u zadnje vrijeme svake godine donose neka nova pravila tesko se snalazim u tom podrucju...[/quote]
Uhmmm to bi po mom ovako nekako islo...
Dakle ti si se prvi puta na MO upisao 2007 god. polozio si pretpostavljam sve iz prvog semestra i sve osim MA2 i LA2 iz drugog semestra te sad u cetvrtom semestru ponovno upisujes MA2 i LA2 i to placas ako se nevaram u epsilon okolini 1650 kuna??... Ukoliko sada polozis MA2 i LA2 i nepadnes nista od ovog sto slusas sa cetvrtog semestra prvi put (pretpostavljam algebarske, praktikum, engleski i jos nesto izborno) sljedece godine neplacas nista a ako padnes onda placas to sto ponovno upisujes, ukratko tebi se pri izracunu obavezne participacije gledaju [b]kolegiji koje ponovno upisujes[/b]...
NAPOMENA: To je kako stvari stoje sada... u medjuvremenu se moze donijeti neka nova odluka po kojoj eventulano placas vise to nitko nemoze predvidjeti :wink:...
Sto se tice prijatelja... On se prvi put upisao 2006 god. i pri izracunu njegove participacije se gledaju druga pravila jer je on u vrijeme donosenja odluke o obaveznoj participaciji vec jednu godinu studirao besplatno... ukratko on u odnosu na tebe ima jednu godinu vise...
Njemu se pri izracunu obavezne participacije gledaju [b]svi kolegiji koje upisuje[/b] dakle i one koje ponavlja i one koje upisuje prvi put (to je razlog zasto placa gradju racunala)...
Vrijedi ista napomena kao gore...
Ja sam vec negdje na forum stavio [url=http://www.math.hr/fgs.axd?id=1702]odluku o obavezi participiranja u troskovima studiranja za akademsku godinu 2008/09 god.[/url] a imas je i na sluzbenim stranicama PMF-MOa... pretpostavljam da ce se za sljedecu godinu donijeti nova odluka tako da sto cete, koliko cete, ako cete uopce morati placati, neznam i nemogu znati ali preporucam da date sve sto mozete i da pazite da u prethodne dvije akademske godine imate u sumi polozeno barem 60 ECTSa...
p.s.Ah eto pretece me @spectre al zao mi je nepostat :gg:...
Cobs (napisa): | imam ja jedno pitanje, upisao sam se na MO na ljeto 2007. godine, sto znaci da bi trebao sada biti 2. godina, ali sam u 2. semestru pao LA2 i MA2, koje sam sad ponovno upisao u ovom meni 2. ( 4. ) semestru, pa sam trenutno jos prva godina. Na faks sam se upisao bez ikakvog placanja, ali sada placam i to dosta za samo ta 2 predmeta. Imam kolegu koji vec malo duze studira ( on se upisao godinu prije , takoder bez placanja ) i on je isto tako pao dosta predmeta s 1. godine, tako da sada zajedno slusamo MA2 i LA2, u cemu je problem... Kako mi je on rekao u zimskom semestru je upisao neke predmete po prvi puta ( Grada racunala ) i morao ga je platiti ( nisam siguran sad dal samo jedan ili sve predmete ), pa meni onda to i bas nije jasno kako je on to platio predmet koji je prvi puta upisao a na fakultet je usao bez placanja. Zar to znaci da oni koji padnu jedan predmet moraju placati daljnje studiranje... nekako mi to bas i nema smisla, pa ako se neko vec nasao u slicnoj situaciji ili zna nesto vise o tome neka se javi... s obzirom da se u zadnje vrijeme svake godine donose neka nova pravila tesko se snalazim u tom podrucju... |
Uhmmm to bi po mom ovako nekako islo...
Dakle ti si se prvi puta na MO upisao 2007 god. polozio si pretpostavljam sve iz prvog semestra i sve osim MA2 i LA2 iz drugog semestra te sad u cetvrtom semestru ponovno upisujes MA2 i LA2 i to placas ako se nevaram u epsilon okolini 1650 kuna??... Ukoliko sada polozis MA2 i LA2 i nepadnes nista od ovog sto slusas sa cetvrtog semestra prvi put (pretpostavljam algebarske, praktikum, engleski i jos nesto izborno) sljedece godine neplacas nista a ako padnes onda placas to sto ponovno upisujes, ukratko tebi se pri izracunu obavezne participacije gledaju kolegiji koje ponovno upisujes...
NAPOMENA: To je kako stvari stoje sada... u medjuvremenu se moze donijeti neka nova odluka po kojoj eventulano placas vise to nitko nemoze predvidjeti ...
Sto se tice prijatelja... On se prvi put upisao 2006 god. i pri izracunu njegove participacije se gledaju druga pravila jer je on u vrijeme donosenja odluke o obaveznoj participaciji vec jednu godinu studirao besplatno... ukratko on u odnosu na tebe ima jednu godinu vise...
Njemu se pri izracunu obavezne participacije gledaju svi kolegiji koje upisuje dakle i one koje ponavlja i one koje upisuje prvi put (to je razlog zasto placa gradju racunala)...
Vrijedi ista napomena kao gore...
Ja sam vec negdje na forum stavio odluku o obavezi participiranja u troskovima studiranja za akademsku godinu 2008/09 god. a imas je i na sluzbenim stranicama PMF-MOa... pretpostavljam da ce se za sljedecu godinu donijeti nova odluka tako da sto cete, koliko cete, ako cete uopce morati placati, neznam i nemogu znati ali preporucam da date sve sto mozete i da pazite da u prethodne dvije akademske godine imate u sumi polozeno barem 60 ECTSa...
p.s.Ah eto pretece me @spectre al zao mi je nepostat ...
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 21:59 uto, 17. 3. 2009 Naslov: |
|
|
Nije bas tako. Nisi placao max. 5 godina, a mozda i krace ako dva puta ponavljas istu godinu. Kad te dohvati placanje morao si platiti punu cijenu bez obzira koliko kolegija slusas (cak i kad nista ne slusas nego ti je ostao samo diplomski). Sada "ponavljanje godine" vise nema smisla pa su ova pravila, koliko god komplicirana bila, ipak puno primjerenija "bolonji a la MO". Imali smo medjufazu dok je upis predmeta isao bolonjski, a placanje po starom - to je bila prava zavrzlama (da ne velim nesto grublje).
Nije bas tako. Nisi placao max. 5 godina, a mozda i krace ako dva puta ponavljas istu godinu. Kad te dohvati placanje morao si platiti punu cijenu bez obzira koliko kolegija slusas (cak i kad nista ne slusas nego ti je ostao samo diplomski). Sada "ponavljanje godine" vise nema smisla pa su ova pravila, koliko god komplicirana bila, ipak puno primjerenija "bolonji a la MO". Imali smo medjufazu dok je upis predmeta isao bolonjski, a placanje po starom - to je bila prava zavrzlama (da ne velim nesto grublje).
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
|