Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Neno Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:23 pet, 16. 10. 2009 Naslov: uskoro državne mature |
|
|
Što li su danas brzine u medijskom prostoru, ha? :lol:. Filmske brzine! :D . Jutros je objavljen komentar, cijenjenog, profesora Nevena Elezovića sa FER-a, svaka mu je rečenica istinita 100%, a predvečer već imamo nadopune i nadogradnje njegovih tumačenja, također sve istinito, molim čitati
http://www.nacional.hr/clanak/69274/apel-roditelja-vratimo-kute-u-skole
Što li su danas brzine u medijskom prostoru, ha? . Filmske brzine! . Jutros je objavljen komentar, cijenjenog, profesora Nevena Elezovića sa FER-a, svaka mu je rečenica istinita 100%, a predvečer već imamo nadopune i nadogradnje njegovih tumačenja, također sve istinito, molim čitati
http://www.nacional.hr/clanak/69274/apel-roditelja-vratimo-kute-u-skole
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:47 pet, 16. 10. 2009 Naslov: |
|
|
Kute najmanje imaju veze s tim; ostalo nabrojano (disciplina, postovanje,... dakle, stvari koje se donose iz roditeljskog doma) je daleko vaznije.
[url=http://degiorgi.math.hr/~vsego/phun/kakve_su_ovo_ocjene.jpg]Problem pocinje s roditeljima i ucitelji tu mogu vrlo malo pomoci[/url] (a i sustav se trudi stititi lose djake)
Kute najmanje imaju veze s tim; ostalo nabrojano (disciplina, postovanje,... dakle, stvari koje se donose iz roditeljskog doma) je daleko vaznije.
Problem pocinje s roditeljima i ucitelji tu mogu vrlo malo pomoci (a i sustav se trudi stititi lose djake)
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
black cat Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)

|
Postano: 10:29 sub, 17. 10. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Sto mislis kad kazes da je B razina "uzasna"? Jesi li vidio zadatke ili sudis po komentaru prof. Elezovica?[/quote]
nikad ne sudim tako. zaguglah :D
http://dokumenti.ncvvo.hr/Ispitni_katalozi_07-08/DLFE-26.pdf
doduše to je od lani, pa ne znam stigne li se još nešto mijenjati, al čini se da je to manje-više to
[size=9][color=#999999]Added after 6 minutes:[/color][/size]
[quote="krcko"]To s kutama je sala. Meni nije jako smijesna. Cini mi se da kad netko tko zivi u Splitu pise takav komentar o stanju u skolstvu pritom ignorira ruzicastog slona u gradonacelnickoj fotelji.[/quote]
Ne razumijem, ako ima lošeg gradonačelnika trebao bi samo o njemu pisati ili što? Ne vidim vezu teme stanja u školstvu i gradonačelnika. Ako ćemo gledati gradonačelnike, čini mi se da u tom slučaju skoro nitko, bez obzira na grad u kojem živi, ne bi smio ništa pisati o stanju u školstvu. Nadam se da sam nešto krivo shvatio...
krcko (napisa): | Sto mislis kad kazes da je B razina "uzasna"? Jesi li vidio zadatke ili sudis po komentaru prof. Elezovica? |
nikad ne sudim tako. zaguglah
http://dokumenti.ncvvo.hr/Ispitni_katalozi_07-08/DLFE-26.pdf
doduše to je od lani, pa ne znam stigne li se još nešto mijenjati, al čini se da je to manje-više to
Added after 6 minutes:
krcko (napisa): | To s kutama je sala. Meni nije jako smijesna. Cini mi se da kad netko tko zivi u Splitu pise takav komentar o stanju u skolstvu pritom ignorira ruzicastog slona u gradonacelnickoj fotelji. |
Ne razumijem, ako ima lošeg gradonačelnika trebao bi samo o njemu pisati ili što? Ne vidim vezu teme stanja u školstvu i gradonačelnika. Ako ćemo gledati gradonačelnike, čini mi se da u tom slučaju skoro nitko, bez obzira na grad u kojem živi, ne bi smio ništa pisati o stanju u školstvu. Nadam se da sam nešto krivo shvatio...
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 23:09 sub, 17. 10. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="tperkov"][quote="krcko"]To s kutama je sala. Meni nije jako smijesna. Cini mi se da kad netko tko zivi u Splitu pise takav komentar o stanju u skolstvu pritom ignorira ruzicastog slona u gradonacelnickoj fotelji.[/quote]
Ne razumijem, ako ima lošeg gradonačelnika trebao bi samo o njemu pisati ili što? Ne vidim vezu teme stanja u školstvu i gradonačelnika. Ako ćemo gledati gradonačelnike, čini mi se da u tom slučaju skoro nitko, bez obzira na grad u kojem živi, ne bi smio ništa pisati o stanju u školstvu. Nadam se da sam nešto krivo shvatio...[/quote]
Ako sam dobro shvatio Bareticev komentar, on povezuje lose stanje u skolstvu s izvrnutim drustvenim vrijednostima. U tom slucaju cini mi se da ima puno ocitiju i pogubniju posljedicu tih vrijednosti u rezultatima lokalnih izbora. Naravno da Split po tome nije nista drugaciji od ostatka Hrvatske. Mozda je samo malo spektakularniji (kao i u drugim stvarima :) ). Doduse, Zagrebacki gradonacelnik ne zaostaje puno po spektakularnosti... neki cak misle da [url=http://www.facebook.com/bandum.keric]nema razlike[/url] :wink:
tperkov (napisa): | krcko (napisa): | To s kutama je sala. Meni nije jako smijesna. Cini mi se da kad netko tko zivi u Splitu pise takav komentar o stanju u skolstvu pritom ignorira ruzicastog slona u gradonacelnickoj fotelji. |
Ne razumijem, ako ima lošeg gradonačelnika trebao bi samo o njemu pisati ili što? Ne vidim vezu teme stanja u školstvu i gradonačelnika. Ako ćemo gledati gradonačelnike, čini mi se da u tom slučaju skoro nitko, bez obzira na grad u kojem živi, ne bi smio ništa pisati o stanju u školstvu. Nadam se da sam nešto krivo shvatio... |
Ako sam dobro shvatio Bareticev komentar, on povezuje lose stanje u skolstvu s izvrnutim drustvenim vrijednostima. U tom slucaju cini mi se da ima puno ocitiju i pogubniju posljedicu tih vrijednosti u rezultatima lokalnih izbora. Naravno da Split po tome nije nista drugaciji od ostatka Hrvatske. Mozda je samo malo spektakularniji (kao i u drugim stvarima ). Doduse, Zagrebacki gradonacelnik ne zaostaje puno po spektakularnosti... neki cak misle da nema razlike
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 17:02 pon, 19. 10. 2009 Naslov: |
|
|
Nadam se da je ovo sa kutama sala. Slazem se da nije jako smijesna, ali nadam se da covjek nije ozbiljan. On u proncipu kaze: vrijednosti su izvrnute, i treba se vratiti na one kadsmo postivali autoritet bez postavljanja pitanja. To meni zvuci uzasno. Treba napredovati u vrijeme kad se propituje svaki autoritet, ali ne po kriteriju "kolko novaca ima ili kolko puta ga je spomenuo www.net.hr" nego po nekom kriteriju kvalitete.
Sto se tice B razine, hvala tperkovu na linku. Malo me zabezeknula razina (ako je x+y+3=0, izrazi y?!?!) , ali mozda je razumna za ocekivati od nekoga tko je imao matematiku 2 godine u srednjoj skoli i to se zeli baviti necim sto po mogucnosti ukljucujue sto manje matemtaike... Ne znam zapravo sto da mislim o tome. Sto drugi misle?
Nadam se da je ovo sa kutama sala. Slazem se da nije jako smijesna, ali nadam se da covjek nije ozbiljan. On u proncipu kaze: vrijednosti su izvrnute, i treba se vratiti na one kadsmo postivali autoritet bez postavljanja pitanja. To meni zvuci uzasno. Treba napredovati u vrijeme kad se propituje svaki autoritet, ali ne po kriteriju "kolko novaca ima ili kolko puta ga je spomenuo www.net.hr" nego po nekom kriteriju kvalitete.
Sto se tice B razine, hvala tperkovu na linku. Malo me zabezeknula razina (ako je x+y+3=0, izrazi y?!?!) , ali mozda je razumna za ocekivati od nekoga tko je imao matematiku 2 godine u srednjoj skoli i to se zeli baviti necim sto po mogucnosti ukljucujue sto manje matemtaike... Ne znam zapravo sto da mislim o tome. Sto drugi misle?
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)

|
Postano: 18:04 pon, 19. 10. 2009 Naslov: |
|
|
Molim lijepo :)
Slažem se s tim, ali mislim da u članku nije riječ o preispitivanju autoriteta, nego o elementarnoj pristojnosti. Studenti koji mi iza leđa žamore na vježbama ne preipituju moj autoritet, nego rade budalu od mene, a kad popadaju na ispitu, žale se voditelju studija, koji onda mene i kolege pita kako to da je tako slaba prolaznost. Slična stvar kao na onoj karikaturi par postova ranije.
Molim lijepo
Slažem se s tim, ali mislim da u članku nije riječ o preispitivanju autoriteta, nego o elementarnoj pristojnosti. Studenti koji mi iza leđa žamore na vježbama ne preipituju moj autoritet, nego rade budalu od mene, a kad popadaju na ispitu, žale se voditelju studija, koji onda mene i kolege pita kako to da je tako slaba prolaznost. Slična stvar kao na onoj karikaturi par postova ranije.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 19:41 pon, 19. 10. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="tperkov"]ja bih ipak rekao da je školstvo važnije od lokalnih izbora, barem bi tako trebalo biti da nisu izvrnute vrijednosti :)
(ali složio bih se da školstvo i nije u tolikoj banani koliko lokalna polit. scena)[/quote]
Kvaka je u tome da politicari mogu puno brze upropastiti skolstvo nego sto lose skolstvo stigne iskvariti politicare.
Btw, siguran sam da na "mojem" studiju (preddiplomski nastavnicki) postoji jezgra studenata koji stvarno zele jednog dana raditi kao prof matematike, bez obzira na slabe place i izvrnute vrijednosti. Razlog nije mazohizam nego su to vecinom oni koji su sami imali dobre profesore i tako su zavolili poziv. Zato tperkove, pazi da mi jezgru ne porusis! :wink:
tperkov (napisa): | ja bih ipak rekao da je školstvo važnije od lokalnih izbora, barem bi tako trebalo biti da nisu izvrnute vrijednosti
(ali složio bih se da školstvo i nije u tolikoj banani koliko lokalna polit. scena) |
Kvaka je u tome da politicari mogu puno brze upropastiti skolstvo nego sto lose skolstvo stigne iskvariti politicare.
Btw, siguran sam da na "mojem" studiju (preddiplomski nastavnicki) postoji jezgra studenata koji stvarno zele jednog dana raditi kao prof matematike, bez obzira na slabe place i izvrnute vrijednosti. Razlog nije mazohizam nego su to vecinom oni koji su sami imali dobre profesore i tako su zavolili poziv. Zato tperkove, pazi da mi jezgru ne porusis!
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
black cat Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:25 pon, 19. 10. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Kute najmanje imaju veze s tim; ostalo nabrojano (disciplina, postovanje,... dakle, stvari koje se donose iz roditeljskog doma) je daleko vaznije.
[url=http://degiorgi.math.hr/~vsego/phun/kakve_su_ovo_ocjene.jpg]Problem pocinje s roditeljima i ucitelji tu mogu vrlo malo pomoci[/url] (a i sustav se trudi stititi lose djake)[/quote]
ova slika točno prikazuje kako je danas ( nazalost )
moj brat ide sada u 2 srednje ( opca gimnazija ) te ima istu prof matematike koju sam imao ja u 4 razredu i profesorica je super i dobro objasni i sve. I onda kada dobije losu ocjenu iz matematike ( što je jako često ) je kriva profesorica i nerijetko ispadne svada jer ja branim prof a moji roditelji ju napadaju da je "kriva" kao i svi ostali profesori.
Zasto su djeca danas bahata i nemaju ni trunke odgoja ?
Zato jer sve rješavaju sa suzama, sve im se pruza zdravo na gotovo, nemaju pojma kako je im je lijepo ( ali njima opet nije ).
Kada dodem doma cijelo vrijeme slušam ideje like : istuc cemo profesora i sl ( ne od brata hvala Bogu jer mislim da bi on prije od mene nadrapal, ali većina "nezadovoljnih" srednjoskolaca ima takve planove ).
A ovaj test je prelagan. Ako netko nezna odredit rješenja od kvadratne jednazbe nakon 4 godine srednje škole onda bolje da niti nejde dalje na neki faks di ce mu trebat m od matematike jer ni to nece znat.
Znanje pada iz godine u godinu i sve je katastrofalnije a to su krivi roditelji i nitko vise ( naravno da ima i krivih profesora ali roditelji su većinski krivci ).
ova slika točno prikazuje kako je danas ( nazalost )
moj brat ide sada u 2 srednje ( opca gimnazija ) te ima istu prof matematike koju sam imao ja u 4 razredu i profesorica je super i dobro objasni i sve. I onda kada dobije losu ocjenu iz matematike ( što je jako često ) je kriva profesorica i nerijetko ispadne svada jer ja branim prof a moji roditelji ju napadaju da je "kriva" kao i svi ostali profesori.
Zasto su djeca danas bahata i nemaju ni trunke odgoja ?
Zato jer sve rješavaju sa suzama, sve im se pruza zdravo na gotovo, nemaju pojma kako je im je lijepo ( ali njima opet nije ).
Kada dodem doma cijelo vrijeme slušam ideje like : istuc cemo profesora i sl ( ne od brata hvala Bogu jer mislim da bi on prije od mene nadrapal, ali većina "nezadovoljnih" srednjoskolaca ima takve planove ).
A ovaj test je prelagan. Ako netko nezna odredit rješenja od kvadratne jednazbe nakon 4 godine srednje škole onda bolje da niti nejde dalje na neki faks di ce mu trebat m od matematike jer ni to nece znat.
Znanje pada iz godine u godinu i sve je katastrofalnije a to su krivi roditelji i nitko vise ( naravno da ima i krivih profesora ali roditelji su većinski krivci ).
_________________ Ako ste previše otvorenog uma, ispast će vam mozak
------------------------------------------------------
Racunalo bez Windowsa je kao riba bez bicikla
|
|
[Vrh] |
|
Neno Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 16:28 uto, 20. 10. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="ante003"]
Znanje pada iz godine u godinu i sve je katastrofalnije a to su krivi roditelji i nitko vise ( naravno da ima i krivih profesora ali roditelji su većinski krivci ).[/quote]
Znas da su nasli u Mezopotamiji neke glinene plocice na kojima pise tocno to? Nove generacije su sve gore, manje uce, ne postuju starije i manje vjeruju u bogove. Civilizacija ce krenuti nizbrdo od sad nadalje...
Pa smo ipak tu :P
Za ovo u Zadru cu ja krivit Ministarstvo, koje je uletilo sa "E... Ajd vi lijepo uvedite Bolonju za 3-4 godine, al ja vam ne dam upute kako do zadnjeg casa, i ja vam ne dam dodatne ljude ili novce ili ista". Onda ako je odjel mazohisticki i streberski ko PMF Matematika, onda se kaze "Joj, joj, ajmo, morat cemo ovo za 3 godine uvest pa ajmo sad pocet to spremat i prebacivat se na Bolonju iako nemamo tocne upute, al sto god mi smislimo ce bit blize ono kaj mora bit za 3 godine nego ovo kaj sad imamo". Onda svi pate par godina al u razumno vrijeme ima funkcionalnu Bolonju. Ako odjel nije tolki streber, onda kaze "Aha, da, budem, to je za tri godine i nemam upute od Ministarstva, ajmo sad na kavu". Onda za 3 godine promjeni pravila ali ne i sustav, i kaze "Ups, ov je bilo naglo, kak se to desilo?"
Tak si ja to zamisljam :)
ante003 (napisa): |
Znanje pada iz godine u godinu i sve je katastrofalnije a to su krivi roditelji i nitko vise ( naravno da ima i krivih profesora ali roditelji su većinski krivci ). |
Znas da su nasli u Mezopotamiji neke glinene plocice na kojima pise tocno to? Nove generacije su sve gore, manje uce, ne postuju starije i manje vjeruju u bogove. Civilizacija ce krenuti nizbrdo od sad nadalje...
Pa smo ipak tu
Za ovo u Zadru cu ja krivit Ministarstvo, koje je uletilo sa "E... Ajd vi lijepo uvedite Bolonju za 3-4 godine, al ja vam ne dam upute kako do zadnjeg casa, i ja vam ne dam dodatne ljude ili novce ili ista". Onda ako je odjel mazohisticki i streberski ko PMF Matematika, onda se kaze "Joj, joj, ajmo, morat cemo ovo za 3 godine uvest pa ajmo sad pocet to spremat i prebacivat se na Bolonju iako nemamo tocne upute, al sto god mi smislimo ce bit blize ono kaj mora bit za 3 godine nego ovo kaj sad imamo". Onda svi pate par godina al u razumno vrijeme ima funkcionalnu Bolonju. Ako odjel nije tolki streber, onda kaze "Aha, da, budem, to je za tri godine i nemam upute od Ministarstva, ajmo sad na kavu". Onda za 3 godine promjeni pravila ali ne i sustav, i kaze "Ups, ov je bilo naglo, kak se to desilo?"
Tak si ja to zamisljam
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
Postano: 18:33 uto, 20. 10. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="ante003"]
Zasto su djeca danas bahata i nemaju ni trunke odgoja ?[/quote]
Radim u školi, evo već drugu godinu, pa ću pokušati objasniti ovaj fenomen. Zašto je to danas tako......? Zato jer smo dali prevelika prava! Ne smeta, neka djeci prava, ali ne na uštrb obveza. Često u razredu čujem "Ja imam prava!". Na to redovito odgovorim "Imaš ti i obaveze, a s obzirom da ih ne obavljaš, onda nemaš ni prava". Ali ne možeš....teško je to kad ti roditelji dahću za vratom i prijete se inspekcijama, novinama i tome slično. Možeš biti nevin i čist ko suza, ali kad jednom dobiješ crnilo preko svog imena, teško ćeš ga se otarasiti.
[quote]Znanje pada iz godine u godinu i sve je katastrofalnije a to su krivi roditelji i nitko vise ( naravno da ima i krivih profesora ali roditelji su većinski krivci ).[/quote]
Krivci su učenici koji ne uče i roditelji koji ih u tome prešutno podržavaju. Pravdaju ih kad markiraju jer je bio pismeni ispit, a ne vide da time ustvari rade na štetu vlastite djece.
ante003 (napisa): |
Zasto su djeca danas bahata i nemaju ni trunke odgoja ? |
Radim u školi, evo već drugu godinu, pa ću pokušati objasniti ovaj fenomen. Zašto je to danas tako......? Zato jer smo dali prevelika prava! Ne smeta, neka djeci prava, ali ne na uštrb obveza. Često u razredu čujem "Ja imam prava!". Na to redovito odgovorim "Imaš ti i obaveze, a s obzirom da ih ne obavljaš, onda nemaš ni prava". Ali ne možeš....teško je to kad ti roditelji dahću za vratom i prijete se inspekcijama, novinama i tome slično. Možeš biti nevin i čist ko suza, ali kad jednom dobiješ crnilo preko svog imena, teško ćeš ga se otarasiti.
Citat: | Znanje pada iz godine u godinu i sve je katastrofalnije a to su krivi roditelji i nitko vise ( naravno da ima i krivih profesora ali roditelji su većinski krivci ). |
Krivci su učenici koji ne uče i roditelji koji ih u tome prešutno podržavaju. Pravdaju ih kad markiraju jer je bio pismeni ispit, a ne vide da time ustvari rade na štetu vlastite djece.
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
Postano: 18:47 uto, 20. 10. 2009 Naslov: |
|
|
Mogu li? Djeca danas imaju ono što mi nismo imali, odnosno - onome što smo imali u dosta smanjenom obliku - pristup informacijama.
Uzmi za primjer facebook. Imam nekoliko rođaka koji su u srednjoj školi. Poruke po wallu su obično usmjerene kontra škole i profesora. I nije ih briga hoće li to itko vidjeti. Zašto? Zato jer su zaštićeni ko lički medvjedi! Krivo ih pogledaj i zvat će Plavi telefon i prijaviti zlostavljanje. Zloupotrebljavaju ono što im je dano za zaštitu.
A i pravobraniteljica za djecu počesto dolazi sa nebuloznim idejama i po školama šalje svakojake pamflete i porukice. Djeca su nevini anđeli. :roll: A da uđe u razred na duže od sat vremena (po mogućnosti na nekoliko tjedana/mjeseci), pobjegla bi van glavom bez obzira i vidjela da od anđela nema ni A. Da, malo je stvar i u tome kako se profesor u razredu postavi, ali nekad ni to nije dovoljno jer se moraš boriti sa vjetrenjačama na nekoliko strana.
I za kraj - da me ne bi krivo razumjeli - ja obožavam svoj posao i nikad ne bih mogao raditi neki drugi, bez obzira na sve negativne strane posla. Kojih je nažalost puno više nego onih pozitivnih.
Mogu li? Djeca danas imaju ono što mi nismo imali, odnosno - onome što smo imali u dosta smanjenom obliku - pristup informacijama.
Uzmi za primjer facebook. Imam nekoliko rođaka koji su u srednjoj školi. Poruke po wallu su obično usmjerene kontra škole i profesora. I nije ih briga hoće li to itko vidjeti. Zašto? Zato jer su zaštićeni ko lički medvjedi! Krivo ih pogledaj i zvat će Plavi telefon i prijaviti zlostavljanje. Zloupotrebljavaju ono što im je dano za zaštitu.
A i pravobraniteljica za djecu počesto dolazi sa nebuloznim idejama i po školama šalje svakojake pamflete i porukice. Djeca su nevini anđeli. A da uđe u razred na duže od sat vremena (po mogućnosti na nekoliko tjedana/mjeseci), pobjegla bi van glavom bez obzira i vidjela da od anđela nema ni A. Da, malo je stvar i u tome kako se profesor u razredu postavi, ali nekad ni to nije dovoljno jer se moraš boriti sa vjetrenjačama na nekoliko strana.
I za kraj - da me ne bi krivo razumjeli - ja obožavam svoj posao i nikad ne bih mogao raditi neki drugi, bez obzira na sve negativne strane posla. Kojih je nažalost puno više nego onih pozitivnih.
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Neno Forumaš(ica)