Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Peticija PROTIV blokade nastave na PMF - MO
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
pepsich
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-9 = 2 - 11

PostPostano: 20:09 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gino"][quote="pepsich"]evo jedan ocit primjer ne slusanja/ne citanja
ja ne tvrdim da ja znam sto je kolegijalnost nego da imamo razlicito vidjenje istog
a ovo je samo jedan primjer
i molila bih bez okarakteriziravanja necijih izjava glupima nadala sam se da smo dovoljno civilizirani da mozemo bez toga[/quote]
vidis ja bas citam, i to jako detaljno, npr jednom spominjes ono sta svi zelimo, onda zajednicke ciljeve a zatim ciljeve pmf-a, to je kao sve isto
aha, dakle ti neznas sta je kolegijalnost, al konstantno koristis tu rijec, jako zanimljivo
a kad je istina... po meni, al dobro pokusat cu se suzdrzat ubuduce[/quote]

moja je pretpostavka da svi zelimo bolje uvjete na faksu i da svi koji imaju intelektualne mogucnosti za studiranje da ih financije u tome ne sprecavaju znaci besplatno skolovanje
zajednicki ciljevi su pa otprilike to isto
a pmf je na plenumu specificirao sto tocno znaci bolji uvjeti studiranja na prirodoslovno matematickom fakultetu
sto tocno nije jasno
neki osobni ja bih rekla sebicni ali mozda ce to nekome malo pregrubo zvucati ciljevi su recimo inzistiranje na nastavi jer eto nama je trenutno dobro a to sta drugima na nasem fakus nije a cuj a da ne spominjem situacije na ostalim faksevima

[size=9][color=#999999]Added after 6 minutes:[/color][/size]

sto se tice ciljeva pmfa ja nema trenutno kod sebe tocno sve razlozeno po tockama tako da ti nemogu detaljno objasnit ali potrudit cu se sto prije doc do toga pa postat
a sto se ne nasilja tice
u blokadi nema niceg nasilnog
metode blokiranja nastave su buka kao i u prosvjedima na ulici
a izabrala se blokada jer prosla dva velika prosvjeda nisu urodila plodom osim sto su preselili ministrastvo iz centra grada u zabit da bi bilo teze skupit kriticnu masu
a blokira se fakultet jer fakulet ima autonmiju i policija nema pravo ulaska na fakultet osim ako ih ne pozove rektor ili dekan
a sto se nasilja tice
procelnici nekih odsjeka su bili puno nasilniji od studenata koji su u blokadi jer su pozakljucavali i profesore i asistente i studente u zgradama da se nebi mogao odrzati radni sastanak i plenum
Gino (napisa):
pepsich (napisa):
evo jedan ocit primjer ne slusanja/ne citanja
ja ne tvrdim da ja znam sto je kolegijalnost nego da imamo razlicito vidjenje istog
a ovo je samo jedan primjer
i molila bih bez okarakteriziravanja necijih izjava glupima nadala sam se da smo dovoljno civilizirani da mozemo bez toga

vidis ja bas citam, i to jako detaljno, npr jednom spominjes ono sta svi zelimo, onda zajednicke ciljeve a zatim ciljeve pmf-a, to je kao sve isto
aha, dakle ti neznas sta je kolegijalnost, al konstantno koristis tu rijec, jako zanimljivo
a kad je istina... po meni, al dobro pokusat cu se suzdrzat ubuduce

moja je pretpostavka da svi zelimo bolje uvjete na faksu i da svi koji imaju intelektualne mogucnosti za studiranje da ih financije u tome ne sprecavaju znaci besplatno skolovanje
a pmf je na plenumu specificirao sto tocno znaci bolji uvjeti studiranja na prirodoslovno matematickom fakultetu
sto tocno nije jasno
neki osobni ja bih rekla sebicni ali mozda ce to nekome malo pregrubo zvucati ciljevi su recimo inzistiranje na nastavi jer eto nama je trenutno dobro a to sta drugima na nasem fakus nije a cuj a da ne spominjem situacije na ostalim faksevima

Added after 6 minutes:

sto se tice ciljeva pmfa ja nema trenutno kod sebe tocno sve razlozeno po tockama tako da ti nemogu detaljno objasnit ali potrudit cu se sto prije doc do toga pa postat
a sto se ne nasilja tice
metode blokiranja nastave su buka kao i u prosvjedima na ulici
a izabrala se blokada jer prosla dva velika prosvjeda nisu urodila plodom osim sto su preselili ministrastvo iz centra grada u zabit da bi bilo teze skupit kriticnu masu
a blokira se fakultet jer fakulet ima autonmiju i policija nema pravo ulaska na fakultet osim ako ih ne pozove rektor ili dekan
a sto se nasilja tice
procelnici nekih odsjeka su bili puno nasilniji od studenata koji su u blokadi jer su pozakljucavali i profesore i asistente i studente u zgradama da se nebi mogao odrzati radni sastanak i plenum

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 20:13 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pepsich"][quote="Gino"][/quote]moja je pretpostavka da svi zelimo bolje uvjete na faksu i da svi koji imaju intelektualne mogucnosti za studiranje da ih financije u tome ne sprecavaju znaci besplatno skolovanje
zajednicki ciljevi su pa otprilike to isto[/quote]hvala na informacijama iako meni to nije bilo bitno u cijeloj prici, vise bi me zanimalo kako se to sluzis rjecju kolegijalnost bez da znas sto to je :?:
[quote="pepsich"]sto tocno nije jasno[/quote]pa nije ti jasno da ne mozes sprijecavat ljude da uce matematiku ako to zele
[quote="pepsich"]neki osobni (ja bih rekla sebicni, ali mozda ce to nekome malo pregrubo zvucati) ciljevi su recimo inzistiranje na nastavi[/quote]sta znaci inzistirati na nastavi, mi instistiramo da nam se onda odrzi, vi nam to bas ne priznajete??
(nadam se da nije problem ako sam dodao zareze i zagrade, al tako je jasnije sto si htjela rec...)
pepsich (napisa):
Gino (napisa):
hvala na informacijama iako meni to nije bilo bitno u cijeloj prici, vise bi me zanimalo kako se to sluzis rjecju kolegijalnost bez da znas sto to je Question
pepsich (napisa):
sto tocno nije jasno
pa nije ti jasno da ne mozes sprijecavat ljude da uce matematiku ako to zele
pepsich (napisa):
neki osobni (ja bih rekla sebicni, ali mozda ce to nekome malo pregrubo zvucati) ciljevi su recimo inzistiranje na nastavi
sta znaci inzistirati na nastavi, mi instistiramo da nam se onda odrzi, vi nam to bas ne priznajete??
(nadam se da nije problem ako sam dodao zareze i zagrade, al tako je jasnije sto si htjela rec...)

pepsich
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-9 = 2 - 11

PostPostano: 20:30 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ovo je ko pokvareni telefon i stvarno mi se vise neda ajde se vi svi usluglasite ko tu sta koga pita a ne da ja odgovorim na pitanja pa da se onda kaze ma nije to meni bitno
uostalom postojat ce faq pa kad se uspostavi a to ce vjerujem bit uskoro tamo slobodno potrazite odgovore na pitanja
a kolegijalnost meni znaci poduprijeti vecinu kolega cak i ako se to kosi s mojim osobnim zeljama eto to je za mene kolegijalnost a i nekakvo postovanje a blizu je i postivanje demokracije
jer ako plenum izglasa da blokade nece biti ja cu to postovati a vi suprotno nemozete rec
i da zagrade i zareze ne zamjeram samo ih ja ne koristim i znam da ponekad stvara zabunu ali eto
moj neki nacin izrazavanja
ovo je ko pokvareni telefon i stvarno mi se vise neda ajde se vi svi usluglasite ko tu sta koga pita a ne da ja odgovorim na pitanja pa da se onda kaze ma nije to meni bitno
uostalom postojat ce faq pa kad se uspostavi a to ce vjerujem bit uskoro tamo slobodno potrazite odgovore na pitanja
a kolegijalnost meni znaci poduprijeti vecinu kolega cak i ako se to kosi s mojim osobnim zeljama eto to je za mene kolegijalnost a i nekakvo postovanje a blizu je i postivanje demokracije
jer ako plenum izglasa da blokade nece biti ja cu to postovati a vi suprotno nemozete rec
i da zagrade i zareze ne zamjeram samo ih ja ne koristim i znam da ponekad stvara zabunu ali eto
moj neki nacin izrazavanja

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 20:37 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pepsich"]
jer ako plenum izglasa da blokade nece biti ja cu to postovati a vi suprotno nemozete rec[/quote]
Plenum nije vecina. Plenum je ne vise od 2% studenata. :roll:
pepsich (napisa):

Plenum nije vecina. Plenum je ne vise od 2% studenata. Rolling Eyes

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:42 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo, pepsich, odgovori meni na jedno jedino pitanje.

[b]Uvod[/b]

1. [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=116012#116012]Ovdje[/url] imas zapisnik s pleeeeenuma na kojem je vec odluceno da se nastava blokira (samo nisu odluceni detalji; [b]to[/b] ceka ponedjeljak).
Tamo (drugi attachment; ako ga nema, reloadaj stranicu, ponekad se attachmenti ne vide) pise da je glasovanje o "blokadi nekog oblika nastave" proteklo ovako:
Za 73
Protiv 30
Suzdrzani 8
Dakle, 73 osobe (za koje nije uopce provjereno niti jesu li studenti, a kamoli s kojeg su fakulteta/odjela/odsjeka/...) namecu blokadu cijelu PMF-u.

2. [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=13043]Ovdje[/url] imas anketu o blokadi nastave gdje je 25 clanova Foruma za podršku nastavi na [b]PMF-Matematičkom odjelu[/b] podrzalo blokadu, a protiv nje je 150 clanova.
Anketa pita samo za nastavu na PMF-MO.

3. [url=http://www.ipetitions.com/petition/NEblokadi/signatures.html]Ovdje[/url] imas peticiju koju je (do sada) imenom, prezimenom i JMBAGom potpisalo 107 osoba (procjena je da 10% nisu vazeci potpisi; dakle >90 vazecih potpisa [b]studenata PMF-MO[/b]).
Peticija se odnosi samo na nastavu na PMF-MO.

[b]Pitanje[/b]

Kako 73 osobe cine "vecinu" u odnosu na 150 clanova foruma PMF-MO ili >90 studenata PMF-MO kad se raspravlja o blokadi nastave na PMF-MO (jer se o tome ovdje prica)? :-k
Evo, pepsich, odgovori meni na jedno jedino pitanje.

Uvod

1. Ovdje imas zapisnik s pleeeeenuma na kojem je vec odluceno da se nastava blokira (samo nisu odluceni detalji; to ceka ponedjeljak).
Tamo (drugi attachment; ako ga nema, reloadaj stranicu, ponekad se attachmenti ne vide) pise da je glasovanje o "blokadi nekog oblika nastave" proteklo ovako:
Za 73
Protiv 30
Suzdrzani 8
Dakle, 73 osobe (za koje nije uopce provjereno niti jesu li studenti, a kamoli s kojeg su fakulteta/odjela/odsjeka/...) namecu blokadu cijelu PMF-u.

2. Ovdje imas anketu o blokadi nastave gdje je 25 clanova Foruma za podršku nastavi na PMF-Matematičkom odjelu podrzalo blokadu, a protiv nje je 150 clanova.
Anketa pita samo za nastavu na PMF-MO.

3. Ovdje imas peticiju koju je (do sada) imenom, prezimenom i JMBAGom potpisalo 107 osoba (procjena je da 10% nisu vazeci potpisi; dakle >90 vazecih potpisa studenata PMF-MO).
Peticija se odnosi samo na nastavu na PMF-MO.

Pitanje

Kako 73 osobe cine "vecinu" u odnosu na 150 clanova foruma PMF-MO ili >90 studenata PMF-MO kad se raspravlja o blokadi nastave na PMF-MO (jer se o tome ovdje prica)? Think

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
74 = 97 - 23

PostPostano: 20:50 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pepsich"]moja je pretpostavka da svi zelimo bolje uvjete na faksu i da svi koji imaju intelektualne mogucnosti za studiranje da ih financije u tome ne sprecavaju znaci besplatno skolovanje[/quote]
Dobra pretpostavka, loša implikacija.
Znam da nisi jedina koja tako razmišlja, i radi toga mi se još više doslovce plače kad vidim ovakav zaključak.

Vidi... Mjesečna plaća moje majke je manja od mjesečnog iznosa zagrebačke stipendije. Očeva je nešto malo veća. Nisam iz Zagreba, ne živim u domu (jer to trenutno ne želim, a uspijevam si priuštit).
Trenutno ne plaćam studij, ali to ne znači da neću.
Unatoč tome, mojim roditeljima, a ni meni, možebitna školarina nije najveći problem. Niti je uopće problem. U krajnju ruku, ti novci se i dadu zaradit; ja da nešto radim tokom ljeta ili za vrijeme nastave, ili da roditelji privremeno nešto dodatno rade.

Puno veći problem u mom životu je što više ili manje često ne znam cijenit ono što mi se da.
I što dosta novca potrošim na gluposti koje mi nisu nužno potrebne.
A mislim da nisam jedina. Ljudi smo.

Ljudi nerijetko ne cijene ono što ne plate ili ne plate puno. Ne doživljavaju vrijednost toga.
Ja sam za to da svi plaćaju; u smislu - upišeš fakultet i dobiješ studentski kredit. Pa ga onda otplaćuješ za vrijeme studiranja, a što ne otplatiš ti kasnije skida s plaće.
Naravno, postojale bi stipendije i nekakve udruge/nešto koje bi studentu omogućavale lakši dolazak do nekakvih poslova, moglo bi se nešto i na faksu radit (ne nužno u vidu demonstratura), a dobre studente bi dodatno simulirala opraštanjem dijela troška.

I mislim da bi se time povećala kvaliteta školovanja + bi porasla razina odgovornosti + bi se ranije učili raspolagati novcem, itd.

Ne, ne pišem ti ovo da bi to predložili na pleeenumu :lol: nego da ti pokažem da postoje i alternative, da nije sve u [i]Dajmo im mukte[/i]. Ne kažem da bi moja ideja funkcionirala, nego da ideja ima i da bi se dale razradit ako se za njih ima volje ;)

Ja bi htjela svaki mjesec putovat u inozemstvo. Vjerujem da bi me to dosta motiviralo po pitanju studiranja i poboljšalo moje psihičko stanje općenito. Je l` bi ja sad to trebala tražit besplatno jer sam mlada osoba koja se treba razvijati i nije u redu da me financije u tome sprječavaju?
pepsich (napisa):

Dobra pretpostavka, loša implikacija.
Znam da nisi jedina koja tako razmišlja, i radi toga mi se još više doslovce plače kad vidim ovakav zaključak.

Vidi... Mjesečna plaća moje majke je manja od mjesečnog iznosa zagrebačke stipendije. Očeva je nešto malo veća. Nisam iz Zagreba, ne živim u domu (jer to trenutno ne želim, a uspijevam si priuštit).
Trenutno ne plaćam studij, ali to ne znači da neću.
Unatoč tome, mojim roditeljima, a ni meni, možebitna školarina nije najveći problem. Niti je uopće problem. U krajnju ruku, ti novci se i dadu zaradit; ja da nešto radim tokom ljeta ili za vrijeme nastave, ili da roditelji privremeno nešto dodatno rade.

Puno veći problem u mom životu je što više ili manje često ne znam cijenit ono što mi se da.
I što dosta novca potrošim na gluposti koje mi nisu nužno potrebne.
A mislim da nisam jedina. Ljudi smo.

Ljudi nerijetko ne cijene ono što ne plate ili ne plate puno. Ne doživljavaju vrijednost toga.
Ja sam za to da svi plaćaju; u smislu - upišeš fakultet i dobiješ studentski kredit. Pa ga onda otplaćuješ za vrijeme studiranja, a što ne otplatiš ti kasnije skida s plaće.
Naravno, postojale bi stipendije i nekakve udruge/nešto koje bi studentu omogućavale lakši dolazak do nekakvih poslova, moglo bi se nešto i na faksu radit (ne nužno u vidu demonstratura), a dobre studente bi dodatno simulirala opraštanjem dijela troška.

I mislim da bi se time povećala kvaliteta školovanja + bi porasla razina odgovornosti + bi se ranije učili raspolagati novcem, itd.

Ne, ne pišem ti ovo da bi to predložili na pleeenumu Laughing nego da ti pokažem da postoje i alternative, da nije sve u Dajmo im mukte. Ne kažem da bi moja ideja funkcionirala, nego da ideja ima i da bi se dale razradit ako se za njih ima volje Wink

Ja bi htjela svaki mjesec putovat u inozemstvo. Vjerujem da bi me to dosta motiviralo po pitanju studiranja i poboljšalo moje psihičko stanje općenito. Je l` bi ja sad to trebala tražit besplatno jer sam mlada osoba koja se treba razvijati i nije u redu da me financije u tome sprječavaju?

greeneyes
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 47 - 11

PostPostano: 20:51 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pepsich"]
moja je pretpostavka da svi zelimo bolje uvjete na faksu i da [b]svi koji imaju intelektualne mogucnosti za studiranje[/b] da ih financije u tome ne sprecavaju znaci besplatno skolovanje[/quote]

ne ne i ne
iq ne znaci bas nista ako je osoba tropski ljenjivac i netko takav nema pravo na besplatno skolovanje

[quote="pepsich"]
a sto se ne nasilja tice
[/quote]
riiiiight, nenasilno.. osoba se stvarno skroz ugodno osjeca dok razmislja o tome da li ce gomila neistomisljenika upasti na predavanje i na 'molim vas da izadjete' reagirati sa skandiranjem i skakanjem po ucionici

besides, kako to mislis da ce matematicari prisiliti sve druge da budu na nastavi? definitivno nitko od nas nece ljude dovuci za kosu na njihove faxove i zavezati za stolce da ne pobjegnu :roll:
ne zelis na nastavu, ne moras, ali to nije na nikom drugom da odluci osim tebe.
isto tako, nije na nekom tamo kaosu od pleeeeenuma da odlucuje o nastavi na matematici ili da ucjenjuje ljude da se moraju pojaviti ukoliko zele da se njihova _prava_ postuju

baratanje dugackim i strucnozvucecim rijecima i koristenje emotivne patetike je dobra metoda da se pokusa sakriti cinjenica da konkretnih pitanja i odgovora ljudi zapravo nemaju i da se ne mogu dogovoriti sami sa sobom oko toga sto zapravo zele, osim da im se na nastavu bas i nejde.
i onda kad matematicari (ili tko vec) ukazu da je besmisleno tako raspravljati nisu 'kolegijalni' :roll:

[quote="pepsich"]
kolegijalnost meni znaci poduprijeti vecinu kolega cak i ako se to kosi s mojim osobnim zeljama [/quote]
ako skoci vecina kolega s mosta hoces i ti za njima?
pepsich (napisa):

ne ne i ne
iq ne znaci bas nista ako je osoba tropski ljenjivac i netko takav nema pravo na besplatno skolovanje

pepsich (napisa):

a sto se ne nasilja tice

riiiiight, nenasilno.. osoba se stvarno skroz ugodno osjeca dok razmislja o tome da li ce gomila neistomisljenika upasti na predavanje i na 'molim vas da izadjete' reagirati sa skandiranjem i skakanjem po ucionici

besides, kako to mislis da ce matematicari prisiliti sve druge da budu na nastavi? definitivno nitko od nas nece ljude dovuci za kosu na njihove faxove i zavezati za stolce da ne pobjegnu Rolling Eyes
ne zelis na nastavu, ne moras, ali to nije na nikom drugom da odluci osim tebe.
isto tako, nije na nekom tamo kaosu od pleeeeenuma da odlucuje o nastavi na matematici ili da ucjenjuje ljude da se moraju pojaviti ukoliko zele da se njihova _prava_ postuju

baratanje dugackim i strucnozvucecim rijecima i koristenje emotivne patetike je dobra metoda da se pokusa sakriti cinjenica da konkretnih pitanja i odgovora ljudi zapravo nemaju i da se ne mogu dogovoriti sami sa sobom oko toga sto zapravo zele, osim da im se na nastavu bas i nejde.
i onda kad matematicari (ili tko vec) ukazu da je besmisleno tako raspravljati nisu 'kolegijalni' Rolling Eyes

pepsich (napisa):

kolegijalnost meni znaci poduprijeti vecinu kolega cak i ako se to kosi s mojim osobnim zeljama

ako skoci vecina kolega s mosta hoces i ti za njima?

Don't judge what you don't understand..

// Disturbed: Fear
[Vrh]
pepsich
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-9 = 2 - 11

PostPostano: 20:52 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

73 clana cine vecinu plenuma pmf u sastvu koji je bio koji je legitiman i necu sad opet objasnjavti zasto jer smo to prosli vec nekoliko puta
oko postotaka nemam sta za rec takav je kakav je i meni je porazavajuce to sto je takav ali ja tu nemogu nista osim pozivati ljude da dodju i sama biti tamo
sto se tice ankete i peticije mo a sta da ti kazem osim da recimo hm anketa nije legitiman oblik demokracije
daleko od toga da nije pokazatelj misljenja ali opet zar je vas matematicara uistinu tako malo
cijelo vrijeme pricamo o brojevima i postocima ljudi na plenumu a evo ti i anketa na koju se pozivas nije 100 populacije
i to je tako
tesko da ces ikada igdje dobiti 100 % populacija ako je ona veca od recimo 5 ljudi (ovo je malo pretjerano jasno mi je al kuzite poantu)
a zasto bi anketa onda trebala biti bolji pokazatelj od plenuma kad ni ona nema 100%
plenumu legitimnost ne daje postotak ljudi nego cinjenica da su svi pozvani i imaju pravo glasna
na plenumu pmfa pravo glasa imaju samo pmfovci i to se provjerava
i to lako jer su uglavno 4 ista decka s ff na plenumu i jedna cura ponekad
a i oni su dovoljno posteni i demokraticni da znaju da ne glasaju kad na to nemaju pravo
evo link s ff faqova http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/post/faq1--cesto-postavljana-pitanja-prvi-dio/1373554.aspx
http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/post/faq--cesto-postavljana-pitanja/1373513.aspx
73 clana cine vecinu plenuma pmf u sastvu koji je bio koji je legitiman i necu sad opet objasnjavti zasto jer smo to prosli vec nekoliko puta
oko postotaka nemam sta za rec takav je kakav je i meni je porazavajuce to sto je takav ali ja tu nemogu nista osim pozivati ljude da dodju i sama biti tamo
sto se tice ankete i peticije mo a sta da ti kazem osim da recimo hm anketa nije legitiman oblik demokracije
daleko od toga da nije pokazatelj misljenja ali opet zar je vas matematicara uistinu tako malo
cijelo vrijeme pricamo o brojevima i postocima ljudi na plenumu a evo ti i anketa na koju se pozivas nije 100 populacije
i to je tako
tesko da ces ikada igdje dobiti 100 % populacija ako je ona veca od recimo 5 ljudi (ovo je malo pretjerano jasno mi je al kuzite poantu)
a zasto bi anketa onda trebala biti bolji pokazatelj od plenuma kad ni ona nema 100%
plenumu legitimnost ne daje postotak ljudi nego cinjenica da su svi pozvani i imaju pravo glasna
a i oni su dovoljno posteni i demokraticni da znaju da ne glasaju kad na to nemaju pravo
evo link s ff faqova http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/post/faq1--cesto-postavljana-pitanja-prvi-dio/1373554.aspx
http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/post/faq--cesto-postavljana-pitanja/1373513.aspx

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 21:00 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pepsich"]73 clana cine vecinu plenuma pmf u sastvu koji je bio koji je legitiman[/quote]
Ma, kako ne. Sve prsti od legitimnosti. :lol:
pepsich (napisa):
73 clana cine vecinu plenuma pmf u sastvu koji je bio koji je legitiman

Ma, kako ne. Sve prsti od legitimnosti. Laughing

Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 21:03 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pepsich"]73 clana cine vecinu plenuma pmf u sastvu koji je bio koji je legitiman i necu sad opet objasnjavti zasto jer smo to prosli vec nekoliko puta[/quote]
Molim te stani i razmisli o tome sto pricas. Nismo nikad to prosli i u tome je najveci problem. To sto ti nekome kazes da moze negdje doci i dati svoj glas ti en daje apsolutno nikakvu legitimnost.
Mogu i ja polijepiti oglase po gradu da je za tjedan dana pleeeenum na kojem cemo birati novu vladu :roll:

[quote="pepsich"]oko postotaka nemam sta za rec takav je kakav je i meni je porazavajuce to sto je takav ali ja tu nemogu nista osim pozivati ljude da dodju i sama biti tamo[/quote]

I dokle god je takav kakav je, odluke tog plenuma su smijurija. Kada skupite pa ajde i samo 50% ljudi, onda bi se vac moglo raspravljati o tome. Ono sto mene muci je zasto ne referendum, kad ste vec demokraticni - na taj nacin bi se puno vise ljudi izjasnilo.

[quote="pepsich"]sto se tice ankete i peticije mo a sta da ti kazem osim da recimo hm anketa nije legitiman oblik demokracije[/quote]

A plenum je?

[quote="pepsich"]cijelo vrijeme pricamo o brojevima i postocima ljudi na plenumu a evo ti i anketa na koju se pozivas nije 100 populacije
i to je tako[/quote]Da, ali je vise glasova nego glasova na vasem (ili ako bas inzistiras, nasem) plenumu, samim time je i misljenje vecine. A ukljucuje samo studente sa PMF - MO.

[quote="pepsich"]plenumu legitimnost ne daje postotak ljudi nego cinjenica da su svi pozvani i imaju pravo glasna [/quote]

Opet stani i razmisli, procitaj postove koji su vec ovdje postani. Ova izjava je apsurdna.
pepsich (napisa):

Molim te stani i razmisli o tome sto pricas. Nismo nikad to prosli i u tome je najveci problem. To sto ti nekome kazes da moze negdje doci i dati svoj glas ti en daje apsolutno nikakvu legitimnost.
Mogu i ja polijepiti oglase po gradu da je za tjedan dana pleeeenum na kojem cemo birati novu vladu Rolling Eyes

pepsich (napisa):

I dokle god je takav kakav je, odluke tog plenuma su smijurija. Kada skupite pa ajde i samo 50% ljudi, onda bi se vac moglo raspravljati o tome. Ono sto mene muci je zasto ne referendum, kad ste vec demokraticni - na taj nacin bi se puno vise ljudi izjasnilo.

pepsich (napisa):

A plenum je?

pepsich (napisa):
i to je tako
Da, ali je vise glasova nego glasova na vasem (ili ako bas inzistiras, nasem) plenumu, samim time je i misljenje vecine. A ukljucuje samo studente sa PMF - MO.

pepsich (napisa):

Opet stani i razmisli, procitaj postove koji su vec ovdje postani. Ova izjava je apsurdna.

pepsich
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-9 = 2 - 11

PostPostano: 21:04 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ajd prouci faq pa vidi sto je s tropskim ljenjivcima
ajd prouci faq pa vidi sto je s tropskim ljenjivcima

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 21:07 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

FF FAQove smo vec vise puta komentirali, i procitao sam dobar dio toga. Hrpa teksta koja sam maskira cinjenicu da tamo nista ne pise. Sve to se moze svesti na desetak recenica, koje su toliko opcenite da ih svatko moze protumaciti kako god i zeli.
Zato i imaju toliko pristasa, jer si svatko protumaci to onako kako mu pase, u nadi da je dobro "shvatio". Izgleda da su bar matematicari shvatili da kad je nesto nejasno, to ne znaci da je to bas ono sto zelis, nego da je to vjerojatno bas ono sto ne zelis.

[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]

Kada se izjasne jasno i precizno sto zele, mozda ih i podrzim. Ali definitivno necu blokirati svoj faks, s kojim sam sve vise i vise odusevljen kako funkcionira, a i da nisam ne bih ga blokirao jer smatram da cilj [b]ne[/b] opravdava sredstva, a ne zelim se boriti za ono sto mislim da je ispravno tako da krsim tuda prava
FF FAQove smo vec vise puta komentirali, i procitao sam dobar dio toga. Hrpa teksta koja sam maskira cinjenicu da tamo nista ne pise. Sve to se moze svesti na desetak recenica, koje su toliko opcenite da ih svatko moze protumaciti kako god i zeli.
Zato i imaju toliko pristasa, jer si svatko protumaci to onako kako mu pase, u nadi da je dobro "shvatio". Izgleda da su bar matematicari shvatili da kad je nesto nejasno, to ne znaci da je to bas ono sto zelis, nego da je to vjerojatno bas ono sto ne zelis.

Added after 2 minutes:

Kada se izjasne jasno i precizno sto zele, mozda ih i podrzim. Ali definitivno necu blokirati svoj faks, s kojim sam sve vise i vise odusevljen kako funkcionira, a i da nisam ne bih ga blokirao jer smatram da cilj ne opravdava sredstva, a ne zelim se boriti za ono sto mislim da je ispravno tako da krsim tuda prava

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 21:08 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Predobro mi je da 73 covjeka na razini PMFa od 5+ tisuca ljudi cini legitimno tijelo za odluciti o blokadi cijelog PMFa
A 100+ ljudi s matematike koji kazu da NE ZELE blokadu nastave NA MATEMATICI nije legitimno tijelo :roll:
Predobro mi je da 73 covjeka na razini PMFa od 5+ tisuca ljudi cini legitimno tijelo za odluciti o blokadi cijelog PMFa
A 100+ ljudi s matematike koji kazu da NE ZELE blokadu nastave NA MATEMATICI nije legitimno tijelo Rolling Eyes

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:09 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pepsich"]73 clana cine vecinu plenuma pmf u sastvu koji je bio koji je legitiman i necu sad opet objasnjavti zasto jer smo to prosli vec nekoliko puta
...
plenumu legitimnost ne daje postotak ljudi nego cinjenica da su svi pozvani i imaju pravo glasna [/quote]

Anketu su svi pozvani ispuniti i imaju pravo glasa.
Peticiju su svi [b]kojih se to tice[/b] pozvani ispuniti i imaju pravo potpisa.

[quote="pepsich"]sto se tice ankete i peticije mo a sta da ti kazem osim da recimo hm anketa nije legitiman oblik demokracije[/quote]

A pleeeeeeenum je legitimniji od ankete i, pogotovo [b]potpisane peticije[/b]... po kojem pravnom aktu? :-k

[quote="pepsich"]daleko od toga da nije pokazatelj misljenja ali opet zar je vas matematicara uistinu tako malo[/quote]

Aha, 150 na anketi i 100 (od 1500) na peticiji je malo, dok je 73 (od 5000) na pleeeeenumu puno?! :shock:

[quote="pepsich"]a zasto bi anketa onda trebala biti bolji pokazatelj od plenuma kad ni ona nema 100%[/quote]

Zato jer [b]TI[/b] pricas o vecini, pri cemu anketa ima 150, peticija 100, a pleeeeenum 73 podrzavatelja; u postocima ispada jos gore po vas (jer se peticija odnosi na 3 puta manji broj ljudi)! :roll:

[quote="pepsich"]na plenumu pmfa pravo glasa imaju samo pmfovci i to se provjerava
a i oni su dovoljno posteni i demokraticni da znaju da ne glasaju kad na to nemaju pravo[/quote]

Kako se provjerava? :-k

[quote="pepsich"]evo link s ff faqova http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/post/faq1--cesto-postavljana-pitanja-prvi-dio/1373554.aspx
http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/post/faq--cesto-postavljana-pitanja/1373513.aspx[/quote]

Citao. Nepismeno. Puno floskula. Nema jasnih odgovora. :roll:
pepsich (napisa):
...

Anketu su svi pozvani ispuniti i imaju pravo glasa.
Peticiju su svi kojih se to tice pozvani ispuniti i imaju pravo potpisa.

pepsich (napisa):

A pleeeeeeenum je legitimniji od ankete i, pogotovo potpisane peticije... po kojem pravnom aktu? Think

pepsich (napisa):

Aha, 150 na anketi i 100 (od 1500) na peticiji je malo, dok je 73 (od 5000) na pleeeeenumu puno?! Shocked

pepsich (napisa):

Zato jer TI pricas o vecini, pri cemu anketa ima 150, peticija 100, a pleeeeenum 73 podrzavatelja; u postocima ispada jos gore po vas (jer se peticija odnosi na 3 puta manji broj ljudi)! Rolling Eyes

pepsich (napisa):

Kako se provjerava? Think

pepsich (napisa):
evo link s ff faqova http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/post/faq1–cesto-postavljana-pitanja-prvi-dio/1373554.aspx
http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/post/faq–cesto-postavljana-pitanja/1373513.aspx

Citao. Nepismeno. Puno floskula. Nema jasnih odgovora. Rolling Eyes

[Vrh]
rudim
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 25 - 3

PostPostano: 21:27 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

pepsich, nemoj lagati da se provjerava tko je s pmf-a, a tko ne jer to je najobičnija izmišljotina. bijah tamo
pepsich, nemoj lagati da se provjerava tko je s pmf-a, a tko ne jer to je najobičnija izmišljotina. bijah tamo

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:55 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="rudim"]nema nikakvu legitimnost? ljudi su se odlučili sazvati plenum i ti isto si pozvan da dođeš tamo i budeš tri sata i slušaš ljude koji su jako pametni, te naravno da na kraju glasuješ da su promijene koje ti želiš te da ih uopće nema.
naravno, prema riječima osobe A s plenuma oni koji ne dođu bi trebali biti toliko "kolegijalni" da poštuju odluke koje donio plenum.
osoba B je na to lukavo dodala da bilo tko može donijeti odluku i osnovati plenum. (osobe C, D, ..., Q tu su doskočicu popratile gromoglasnim pljeskom)
ukoliko plenumi A i B donesu kontradiktorne odluke, svaki bi student trebao poštovati odluke oba plenuma. znam da zvuči glupo, ali vjeruj mi nije. tako bar oni kažu[/quote]

Nisi skuzio bit price. Vazno je da se oni sastanu i pljescu :)
rudim (napisa):
nema nikakvu legitimnost? ljudi su se odlučili sazvati plenum i ti isto si pozvan da dođeš tamo i budeš tri sata i slušaš ljude koji su jako pametni, te naravno da na kraju glasuješ da su promijene koje ti želiš te da ih uopće nema.
naravno, prema riječima osobe A s plenuma oni koji ne dođu bi trebali biti toliko "kolegijalni" da poštuju odluke koje donio plenum.
osoba B je na to lukavo dodala da bilo tko može donijeti odluku i osnovati plenum. (osobe C, D, ..., Q tu su doskočicu popratile gromoglasnim pljeskom)
ukoliko plenumi A i B donesu kontradiktorne odluke, svaki bi student trebao poštovati odluke oba plenuma. znam da zvuči glupo, ali vjeruj mi nije. tako bar oni kažu

Nisi skuzio bit price. Vazno je da se oni sastanu i pljescu Smile

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nameless
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 0

PostPostano: 23:38 pet, 1. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

tko će točno u slučaju izglasavanja blokade kružiti odsjecima pmf MO i sprečavati održavanje nastave? mislim da ova manjina koja je za blokadu fizički ne mogu spriječiti ostatak :)
podržavam blokadu na filozofskom fakultetu, poslano je pismo podrške, u redu je izvjesiti par natpisa kod nas na faksu u znak solidarnosti ali ostalo je nepotrebno.
tko će točno u slučaju izglasavanja blokade kružiti odsjecima pmf MO i sprečavati održavanje nastave? mislim da ova manjina koja je za blokadu fizički ne mogu spriječiti ostatak Smile
podržavam blokadu na filozofskom fakultetu, poslano je pismo podrške, u redu je izvjesiti par natpisa kod nas na faksu u znak solidarnosti ali ostalo je nepotrebno.

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 0:17 sub, 2. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goc"]
1.predloziti glasanje za odbijanje blokade
2. izglasati ga
3.predloziti glasanje za raspust plenuma
4. repeat step 2.
5. :pracka: :forumasi: :disco: :sunce:[/quote]

:offtopic: po ovom algoritmu se upada u beskonacnu petlju. dakle - pleeeeenum ce trajati vjecno. a stalno ce se glasati o raspustanju plenuma. :lol:

[size=9][color=#999999]Added after 10 minutes:[/color][/size]

[quote="pepsich"]
neki osobni ja bih rekla sebicni ali mozda ce to nekome malo pregrubo zvucati ciljevi su recimo inzistiranje na nastavi jer eto nama je trenutno dobro a to sta drugima na nasem fakus nije a cuj a da ne spominjem situacije na ostalim faksevima [/quote]

1. nauci pisati interpunkcijske znakove jer je ljudima tesko uhvatiti smisao onoga sto pises

2. SEBICNO je inzistiranje na nastavi?! curo, hej, sa kojeg si ti planeta??? gle, ako ti zelis blokadu nastave, onda je blokiraj sama u tangenti ili na FF. znas sta je sebicno? sebicno je inzistirati na blokadi nastave! rekoh vec negdje - mogu podrzati tudju blokadu, reci "da, u pravu su, otici su na njihov fakultet pljeskati" (naravno, ako su argumenti valjani i dobro formulirani!). ali da cu blokirati svoju nastavu - no way!
goc (napisa):

1.predloziti glasanje za odbijanje blokade
2. izglasati ga
3.predloziti glasanje za raspust plenuma
4. repeat step 2.
5. Pracka Forumasi na hrpi (i.e. na izletu) Disco Sunce...

:offtopic: po ovom algoritmu se upada u beskonacnu petlju. dakle - pleeeeenum ce trajati vjecno. a stalno ce se glasati o raspustanju plenuma. Laughing

Added after 10 minutes:

pepsich (napisa):

1. nauci pisati interpunkcijske znakove jer je ljudima tesko uhvatiti smisao onoga sto pises

2. SEBICNO je inzistiranje na nastavi?! curo, hej, sa kojeg si ti planeta??? gle, ako ti zelis blokadu nastave, onda je blokiraj sama u tangenti ili na FF. znas sta je sebicno? sebicno je inzistirati na blokadi nastave! rekoh vec negdje - mogu podrzati tudju blokadu, reci "da, u pravu su, otici su na njihov fakultet pljeskati" (naravno, ako su argumenti valjani i dobro formulirani!). ali da cu blokirati svoju nastavu - no way!

by A.Einstein
[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 1:05 sub, 2. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nameless"]mislim da ova manjina koja je za blokadu fizički ne mogu spriječiti ostatak :)[/quote]

Nazalost mogu. Upadnu u predavaonicu i rade buku. Na FF takve "intervencije" rade grupe od 10-20 "redara". Dezuraju na faksu i stupaju u akciju cim im netko javi da se negdje odrzava predavanje ili vjezbe. Na to sam mislio kad sam u onom drugom topicu govorio o nasilju.
nameless (napisa):
mislim da ova manjina koja je za blokadu fizički ne mogu spriječiti ostatak Smile

Nazalost mogu. Upadnu u predavaonicu i rade buku. Na FF takve "intervencije" rade grupe od 10-20 "redara". Dezuraju na faksu i stupaju u akciju cim im netko javi da se negdje odrzava predavanje ili vjezbe. Na to sam mislio kad sam u onom drugom topicu govorio o nasilju.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 8:45 sub, 2. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Potpisala sam peticiju i sada idem razmisljat sto cu napravit onome tko prekosutra upadne na predavanja na kojima cu ja biti. :D (necu nikoga napasti ili tako nesto, ipak sam ja fina i kulturna djevojka ;))
Potpisala sam peticiju i sada idem razmisljat sto cu napravit onome tko prekosutra upadne na predavanja na kojima cu ja biti. Very Happy (necu nikoga napasti ili tako nesto, ipak sam ja fina i kulturna djevojka Wink)

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 3 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum