Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
insane_raver Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 7:51 pet, 9. 7. 2010 Naslov: |
|
|
možeš već sad pisati molbu pa ako odobre odobre.
A za algebarske pišeš onu normalnu molbu iz skriptarnice i uplatiš za nju 100kn, a za kvaziparcijalnu ti je uplata 200kn.
i sa onim papirom ispunjenim i svim uplatnicama, tu fali još 200kn za upis godine, i to sve tamo u sobicu iza oglasne, uruđbeni
I da, kvaziparcijalna molba je u referadi, tamo su na popisu ponuđeni predmeti za dotičnu.
možeš već sad pisati molbu pa ako odobre odobre.
A za algebarske pišeš onu normalnu molbu iz skriptarnice i uplatiš za nju 100kn, a za kvaziparcijalnu ti je uplata 200kn.
i sa onim papirom ispunjenim i svim uplatnicama, tu fali još 200kn za upis godine, i to sve tamo u sobicu iza oglasne, uruđbeni
I da, kvaziparcijalna molba je u referadi, tamo su na popisu ponuđeni predmeti za dotičnu.
|
|
[Vrh] |
|
sunce Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Crvenkapica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
pero777 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Wolfert Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Crvenkapica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 11:29 pet, 9. 7. 2010 Naslov: |
|
|
Na "normalnoj molbi" kljucno je precizno identificirati kolegije koje zelite upisati. Iskazivanje postovanja i namjere da cete upisane kolegije zaista poloziti ne moze stetiti, no ne bi trebalo biti bitno za prihvacanje ili odbijanje molbe (isto kao ni "nadopuna znanja" ili njezin izostanak). Primijetite da se isti kolegiji ponekad predaje na oba preddiplomska i nekim diplomskim studijima, pa ga naziv kolegija ne odredjuje do kraja. ISVU sifra ga jednoznacno odredjuje, ali ako ne napisete naziv i studij onom tko rjesava molbu bit ce je zeznuto desifrirati. Zato napisite sva tri podatka:
ISVU sifru, naziv kolegija i studij s kojeg ga zelite upisati (posebno ako nije vlastiti studij!). Neke smjernice za izbor studija s kojeg trazite kolegij:
-ako kolegij postoji na vlastitom studiju, nemojte ga traziti s drugog studija
-ako kolegij postoji na drugom preddiplomskom studiju, nemojte ga traziti s vise razine studija (kao "kvaziparcijalu"). Manja je vjerojatnost da ce vam biti odobren i bilo bi vam skuplje.
Posebno je vazno ne mijesati molbe za kvaziparcijalu s normalnim molbama. Dakle nemojte na molbu za kvaziparcijalu trpati kolegije s preddiplomskog studija, niti traziti kolegije diplomskog studija na normalnim molbama. Na istoj normalnoj molbi mozete traziti kolegije s vlastitog preddiplomskog i s drugog preddiplomskog studija.
Na "normalnoj molbi" kljucno je precizno identificirati kolegije koje zelite upisati. Iskazivanje postovanja i namjere da cete upisane kolegije zaista poloziti ne moze stetiti, no ne bi trebalo biti bitno za prihvacanje ili odbijanje molbe (isto kao ni "nadopuna znanja" ili njezin izostanak). Primijetite da se isti kolegiji ponekad predaje na oba preddiplomska i nekim diplomskim studijima, pa ga naziv kolegija ne odredjuje do kraja. ISVU sifra ga jednoznacno odredjuje, ali ako ne napisete naziv i studij onom tko rjesava molbu bit ce je zeznuto desifrirati. Zato napisite sva tri podatka:
ISVU sifru, naziv kolegija i studij s kojeg ga zelite upisati (posebno ako nije vlastiti studij!). Neke smjernice za izbor studija s kojeg trazite kolegij:
-ako kolegij postoji na vlastitom studiju, nemojte ga traziti s drugog studija
-ako kolegij postoji na drugom preddiplomskom studiju, nemojte ga traziti s vise razine studija (kao "kvaziparcijalu"). Manja je vjerojatnost da ce vam biti odobren i bilo bi vam skuplje.
Posebno je vazno ne mijesati molbe za kvaziparcijalu s normalnim molbama. Dakle nemojte na molbu za kvaziparcijalu trpati kolegije s preddiplomskog studija, niti traziti kolegije diplomskog studija na normalnim molbama. Na istoj normalnoj molbi mozete traziti kolegije s vlastitog preddiplomskog i s drugog preddiplomskog studija.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
jejo Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:06 pet, 9. 7. 2010 Naslov: |
|
|
bila sam kod teta u referadi u cetvrtak, i znala sam da bi trebala platiti kolegije s diplomskog, a jos sam 3. godina, no kad mi je teta jos rekla da bi trebala platiti i molbu 200kn, samo sam se nasmijala i odustala od svega. godinu cu ionako izgubiti radi jednog predmeta.
pretjerali su sa svim tim placanjima, i molbe i 133kn po ETCS-u predmet koji prvi put slusam.
sad im necu dati niti lipe iz principa.
bila sam kod teta u referadi u cetvrtak, i znala sam da bi trebala platiti kolegije s diplomskog, a jos sam 3. godina, no kad mi je teta jos rekla da bi trebala platiti i molbu 200kn, samo sam se nasmijala i odustala od svega. godinu cu ionako izgubiti radi jednog predmeta.
pretjerali su sa svim tim placanjima, i molbe i 133kn po ETCS-u predmet koji prvi put slusam.
sad im necu dati niti lipe iz principa.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 20:09 pet, 9. 7. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="jejo"]bila sam kod teta u referadi u cetvrtak, i znala sam da bi trebala platiti kolegije s diplomskog, a jos sam 3. godina, no kad mi je teta jos rekla da bi trebala platiti i molbu 200kn, samo sam se nasmijala i odustala od svega. godinu cu ionako izgubiti radi jednog predmeta.
sad im necu dati niti lipe iz principa.[/quote]
baš to. evo baš sad računam nekaj, jer ukoliko bi se upisala 3 predmeta sad zimski semestar, 1 se broji kao diplomski a 2 kao sa preddiplomskih, po tom članku 9 ili što već, sva tri bi naplatili, što iznosi 1450kn samo ta tri predmeta, ukoliko sam ja dobro shvatio, iako ih se sluša prvi puta.
pa je bolje čekat da se upiše diplomski redovno i onda ništa(?) ne plati.
jer ni to se ne zna kak će ić još.
a da ne brojim sve molbe koje za to treba platit i još upis i sve...
al me samo brine dal bi, što i tebe može zabrinut, ukoliko samo taj jedan predmet platiš koji ti je ostao, da ti kažu da "Prošle akademske godine niste ostvarili 18ECTS bodova pa plaćate 8000kn diplomski".....
uglavnom....
hm.....
jejo (napisa): | bila sam kod teta u referadi u cetvrtak, i znala sam da bi trebala platiti kolegije s diplomskog, a jos sam 3. godina, no kad mi je teta jos rekla da bi trebala platiti i molbu 200kn, samo sam se nasmijala i odustala od svega. godinu cu ionako izgubiti radi jednog predmeta.
sad im necu dati niti lipe iz principa. |
baš to. evo baš sad računam nekaj, jer ukoliko bi se upisala 3 predmeta sad zimski semestar, 1 se broji kao diplomski a 2 kao sa preddiplomskih, po tom članku 9 ili što već, sva tri bi naplatili, što iznosi 1450kn samo ta tri predmeta, ukoliko sam ja dobro shvatio, iako ih se sluša prvi puta.
pa je bolje čekat da se upiše diplomski redovno i onda ništa(?) ne plati.
jer ni to se ne zna kak će ić još.
a da ne brojim sve molbe koje za to treba platit i još upis i sve...
al me samo brine dal bi, što i tebe može zabrinut, ukoliko samo taj jedan predmet platiš koji ti je ostao, da ti kažu da "Prošle akademske godine niste ostvarili 18ECTS bodova pa plaćate 8000kn diplomski".....
uglavnom....
hm.....
|
|
[Vrh] |
|
jejo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 20:24 pet, 9. 7. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="jejo"]to nece sigurno reci jer sam pricala sa krckom i rekao je da mi je samo to ostalo, dakle, ja upisujem diplomski studij, ne nastavljam sa prediplomskim pa to ne vrijedi.. barem sam ja tako shvatila :)[/quote]
jest, točno je to za ove propise sada :D
al sljedeće godine ....
jer super ako se radi distinkcija između preddiplomskog i diplomskog.
jer tebi je zadnja godina preddiplomskog "predhodna akademska godina"...
Najiskrenije se nadam da je tako, da to ne mogu reći i natjerat da se plati.
jejo (napisa): | to nece sigurno reci jer sam pricala sa krckom i rekao je da mi je samo to ostalo, dakle, ja upisujem diplomski studij, ne nastavljam sa prediplomskim pa to ne vrijedi.. barem sam ja tako shvatila  |
jest, točno je to za ove propise sada
al sljedeće godine ....
jer super ako se radi distinkcija između preddiplomskog i diplomskog.
jer tebi je zadnja godina preddiplomskog "predhodna akademska godina"...
Najiskrenije se nadam da je tako, da to ne mogu reći i natjerat da se plati.
|
|
[Vrh] |
|
|