Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kvaziparcijala
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
21 = 33 - 12

PostPostano: 7:51 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

možeš već sad pisati molbu pa ako odobre odobre.
A za algebarske pišeš onu normalnu molbu iz skriptarnice i uplatiš za nju 100kn, a za kvaziparcijalnu ti je uplata 200kn.
i sa onim papirom ispunjenim i svim uplatnicama, tu fali još 200kn za upis godine, i to sve tamo u sobicu iza oglasne, uruđbeni

I da, kvaziparcijalna molba je u referadi, tamo su na popisu ponuđeni predmeti za dotičnu.
možeš već sad pisati molbu pa ako odobre odobre.
A za algebarske pišeš onu normalnu molbu iz skriptarnice i uplatiš za nju 100kn, a za kvaziparcijalnu ti je uplata 200kn.
i sa onim papirom ispunjenim i svim uplatnicama, tu fali još 200kn za upis godine, i to sve tamo u sobicu iza oglasne, uruđbeni

I da, kvaziparcijalna molba je u referadi, tamo su na popisu ponuđeni predmeti za dotičnu.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
sunce
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 0 - 1

PostPostano: 8:05 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

molbu za kvaziparcijalu pises sad :) . a cula sam da oni koji pisu molbu za kvaziparcijalu da se ne upisuju preko studomata al to sam samo cula, ako neko zna vise slobodno neka me ispravi.

pitanje za Krcka: ako sam dobro skuzila mi koji ponovno upisujemo 3. godinu na profesorskom smjeru i mislimo pisati molbu za kvaziparcijalu za neke kolegije na diplomskom studiju, da li za treci izborni modul ( metricki- kompleksna) pisemo posebnu molbu da ga slusamo na preddiplomskom ili? i sto da napisemo onda ako ne "za nadopunu znanja"? :roll:
molbu za kvaziparcijalu pises sad Smile . a cula sam da oni koji pisu molbu za kvaziparcijalu da se ne upisuju preko studomata al to sam samo cula, ako neko zna vise slobodno neka me ispravi.

pitanje za Krcka: ako sam dobro skuzila mi koji ponovno upisujemo 3. godinu na profesorskom smjeru i mislimo pisati molbu za kvaziparcijalu za neke kolegije na diplomskom studiju, da li za treci izborni modul ( metricki- kompleksna) pisemo posebnu molbu da ga slusamo na preddiplomskom ili? i sto da napisemo onda ako ne "za nadopunu znanja"? Rolling Eyes

[Vrh]
Crvenkapica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 24 - 13

PostPostano: 8:12 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ok hvala svima na odgovorima :D
Ok hvala svima na odgovorima Very Happy

[Vrh]
pero777
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 3 - 0

PostPostano: 8:21 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

@ insane
Prilično sam siguran da se "normalna" molba uopće ne plaća. Prošlih se godina nije sigurno, a sad ne vidim nikakvu odluku da bi se plaćala.

@sunce
Napišeš "normalnu" molbu u stilu:
Poštovani, kako sam dio kolegija treće godine preddiplomskog studija već položila, molim Vas da mi odobrite upis dodatnog izbornog modula (navedeš ime modula). U ovom semestru upisujem (broj) ECTS bodova što zajedno s kolegijem (navedeš kolegij) ne bi prelazilo maksimalno opterećenje i smatram da bih ga uspješno položila. Unaprijed hvala.
@ insane
Prilično sam siguran da se "normalna" molba uopće ne plaća. Prošlih se godina nije sigurno, a sad ne vidim nikakvu odluku da bi se plaćala.

@sunce
Napišeš "normalnu" molbu u stilu:
Poštovani, kako sam dio kolegija treće godine preddiplomskog studija već položila, molim Vas da mi odobrite upis dodatnog izbornog modula (navedeš ime modula). U ovom semestru upisujem (broj) ECTS bodova što zajedno s kolegijem (navedeš kolegij) ne bi prelazilo maksimalno opterećenje i smatram da bih ga uspješno položila. Unaprijed hvala.

[Vrh]
insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 9:08 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pero777"]@ insane
[/quote]
rečeno mi jučer u referadi da se plaća.
jučer bio u referadi, i plaća se obična molba 100kn, kvaziparcijalna 200kn i upis 200kn.
pa je to za ponovni upis 3.god sa predmetima sa diplomskog 500kn.
i još nisam siguran dal ide preko studomata iako je teta u referadi rekla da odem na studomat.
pa sad... tko će ga znat :)
pero777 (napisa):
@ insane

rečeno mi jučer u referadi da se plaća.
jučer bio u referadi, i plaća se obična molba 100kn, kvaziparcijalna 200kn i upis 200kn.
pa je to za ponovni upis 3.god sa predmetima sa diplomskog 500kn.
i još nisam siguran dal ide preko studomata iako je teta u referadi rekla da odem na studomat.
pa sad... tko će ga znat Smile

[Vrh]
Wolfert
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 0

PostPostano: 9:26 pet, 9. 7. 2010    Naslov: plaćanje na rate? Citirajte i odgovorite

zanima me da li netko zna dal se može plaćati na više rata faks,ako inače studiram za vlastite potrebe?
zanima me da li netko zna dal se može plaćati na više rata faks,ako inače studiram za vlastite potrebe?

Crvenkapica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 24 - 13

PostPostano: 9:29 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da trebaš molbu pisati za to, pitaj tete iz referade, one će ti to najbolje reći.
Mislim da trebaš molbu pisati za to, pitaj tete iz referade, one će ti to najbolje reći.

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 11:29 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na "normalnoj molbi" kljucno je precizno identificirati kolegije koje zelite upisati. Iskazivanje postovanja i namjere da cete upisane kolegije zaista poloziti ne moze stetiti, no ne bi trebalo biti bitno za prihvacanje ili odbijanje molbe (isto kao ni "nadopuna znanja" ili njezin izostanak). Primijetite da se isti kolegiji ponekad predaje na oba preddiplomska i nekim diplomskim studijima, pa ga naziv kolegija ne odredjuje do kraja. ISVU sifra ga jednoznacno odredjuje, ali ako ne napisete naziv i studij onom tko rjesava molbu bit ce je zeznuto desifrirati. Zato napisite sva tri podatka:
ISVU sifru, naziv kolegija i studij s kojeg ga zelite upisati (posebno ako nije vlastiti studij!). Neke smjernice za izbor studija s kojeg trazite kolegij:
-ako kolegij postoji na vlastitom studiju, nemojte ga traziti s drugog studija
-ako kolegij postoji na drugom preddiplomskom studiju, nemojte ga traziti s vise razine studija (kao "kvaziparcijalu"). Manja je vjerojatnost da ce vam biti odobren i bilo bi vam skuplje.

Posebno je vazno ne mijesati molbe za kvaziparcijalu s normalnim molbama. Dakle nemojte na molbu za kvaziparcijalu trpati kolegije s preddiplomskog studija, niti traziti kolegije diplomskog studija na normalnim molbama. Na istoj normalnoj molbi mozete traziti kolegije s vlastitog preddiplomskog i s drugog preddiplomskog studija.
Na "normalnoj molbi" kljucno je precizno identificirati kolegije koje zelite upisati. Iskazivanje postovanja i namjere da cete upisane kolegije zaista poloziti ne moze stetiti, no ne bi trebalo biti bitno za prihvacanje ili odbijanje molbe (isto kao ni "nadopuna znanja" ili njezin izostanak). Primijetite da se isti kolegiji ponekad predaje na oba preddiplomska i nekim diplomskim studijima, pa ga naziv kolegija ne odredjuje do kraja. ISVU sifra ga jednoznacno odredjuje, ali ako ne napisete naziv i studij onom tko rjesava molbu bit ce je zeznuto desifrirati. Zato napisite sva tri podatka:
ISVU sifru, naziv kolegija i studij s kojeg ga zelite upisati (posebno ako nije vlastiti studij!). Neke smjernice za izbor studija s kojeg trazite kolegij:
-ako kolegij postoji na vlastitom studiju, nemojte ga traziti s drugog studija
-ako kolegij postoji na drugom preddiplomskom studiju, nemojte ga traziti s vise razine studija (kao "kvaziparcijalu"). Manja je vjerojatnost da ce vam biti odobren i bilo bi vam skuplje.

Posebno je vazno ne mijesati molbe za kvaziparcijalu s normalnim molbama. Dakle nemojte na molbu za kvaziparcijalu trpati kolegije s preddiplomskog studija, niti traziti kolegije diplomskog studija na normalnim molbama. Na istoj normalnoj molbi mozete traziti kolegije s vlastitog preddiplomskog i s drugog preddiplomskog studija.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 12:00 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zanima me ovaj slučaj, ja sam ove godine prvi put platila godinu 5000kn, položila 50% kolegija sa računarstva i ostao mi je jedan predmet u 2.semestru preddiplomskog studija.

Zanimam me način plaćanja-pošto u 1.semestru nemam ništa sa preddiplomskog i želim upisati 3 predmeta sa 1. godine diplomskog i 3.predmeta sa 2. godine diplomskog (uz malo truda sve se može)-plaćam to ili ne pošto ih prvi put upisujem?

A opet 2. semestar-2500 ili bi i tu morala platiti još i 5 predmeta koje bi htjela sa 1. i 2. godine diplomskog?
Zanima me ovaj slučaj, ja sam ove godine prvi put platila godinu 5000kn, položila 50% kolegija sa računarstva i ostao mi je jedan predmet u 2.semestru preddiplomskog studija.

Zanimam me način plaćanja-pošto u 1.semestru nemam ništa sa preddiplomskog i želim upisati 3 predmeta sa 1. godine diplomskog i 3.predmeta sa 2. godine diplomskog (uz malo truda sve se može)-plaćam to ili ne pošto ih prvi put upisujem?

A opet 2. semestar-2500 ili bi i tu morala platiti još i 5 predmeta koje bi htjela sa 1. i 2. godine diplomskog?

[Vrh]
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 12:09 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]Zanima me ovaj slučaj, ja sam ove godine prvi put platila godinu 5000kn, položila 50% kolegija sa računarstva i ostao mi je jedan predmet u 2.semestru preddiplomskog studija.

A opet 2. semestar-2500 ili bi i tu morala platiti još i 5 predmeta koje bi htjela sa 1. i 2. godine diplomskog?[/quote]

Molba 200kn, i 133.34kn po ECTSu upisanih kolegija s diplomskog.
Charmed (napisa):

Molba 200kn, i 133.34kn po ECTSu upisanih kolegija s diplomskog.

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 12:26 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znači 4000kn prvi semestar, 6500kn drugi. Vidi se da stvarno žele da završimo taj fakultet...
Znači 4000kn prvi semestar, 6500kn drugi. Vidi se da stvarno žele da završimo taj fakultet...

[Vrh]
insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 13:48 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

znači to da se plaća 133,34 po ECTSu vrijedi za bilo koju kvaziparcijalu?
nije bitno što se predmeti po prvi puta slušaju niti išta?
samo plati.
ok
znači to da se plaća 133,34 po ECTSu vrijedi za bilo koju kvaziparcijalu?
nije bitno što se predmeti po prvi puta slušaju niti išta?
samo plati.
ok

[Vrh]
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 14:03 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tako sam ja shvatila prema [url=http://www.math.hr/fgs.axd?id=2813]ovome[/url]. Znam da tog nije bilo prijašnjih godina.
Tako sam ja shvatila prema ovome. Znam da tog nije bilo prijašnjih godina.

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 14:09 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim bilo bi uredu da se plati ako si nešto već slušao, pa si pao, i hoćeš to ponovo upisati, kao što to vrijedi na preddiplomskom...
Mislim bilo bi uredu da se plati ako si nešto već slušao, pa si pao, i hoćeš to ponovo upisati, kao što to vrijedi na preddiplomskom...

[Vrh]
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 15:03 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Rekla bih da pokušavaju izbjeći gužvu. Ne znam. Nema mi smisla plaćati nešto što zapravo imaš pravo slušati jer imaš položeno sve što trebaš, al opet.. Valjda znaju što rade.
Rekla bih da pokušavaju izbjeći gužvu. Ne znam. Nema mi smisla plaćati nešto što zapravo imaš pravo slušati jer imaš položeno sve što trebaš, al opet.. Valjda znaju što rade.

insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 17:54 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, tako piše, točka 9
vidjet ćemo kad dodje uplatnica za zimski :D
da, tako piše, točka 9
vidjet ćemo kad dodje uplatnica za zimski Very Happy

[Vrh]
jejo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 14 - 5

PostPostano: 19:06 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

bila sam kod teta u referadi u cetvrtak, i znala sam da bi trebala platiti kolegije s diplomskog, a jos sam 3. godina, no kad mi je teta jos rekla da bi trebala platiti i molbu 200kn, samo sam se nasmijala i odustala od svega. godinu cu ionako izgubiti radi jednog predmeta.
pretjerali su sa svim tim placanjima, i molbe i 133kn po ETCS-u predmet koji prvi put slusam.
sad im necu dati niti lipe iz principa.
bila sam kod teta u referadi u cetvrtak, i znala sam da bi trebala platiti kolegije s diplomskog, a jos sam 3. godina, no kad mi je teta jos rekla da bi trebala platiti i molbu 200kn, samo sam se nasmijala i odustala od svega. godinu cu ionako izgubiti radi jednog predmeta.
pretjerali su sa svim tim placanjima, i molbe i 133kn po ETCS-u predmet koji prvi put slusam.

[Vrh]
insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 20:09 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jejo"]bila sam kod teta u referadi u cetvrtak, i znala sam da bi trebala platiti kolegije s diplomskog, a jos sam 3. godina, no kad mi je teta jos rekla da bi trebala platiti i molbu 200kn, samo sam se nasmijala i odustala od svega. godinu cu ionako izgubiti radi jednog predmeta.
sad im necu dati niti lipe iz principa.[/quote]

baš to. evo baš sad računam nekaj, jer ukoliko bi se upisala 3 predmeta sad zimski semestar, 1 se broji kao diplomski a 2 kao sa preddiplomskih, po tom članku 9 ili što već, sva tri bi naplatili, što iznosi 1450kn samo ta tri predmeta, ukoliko sam ja dobro shvatio, iako ih se sluša prvi puta.
pa je bolje čekat da se upiše diplomski redovno i onda ništa(?) ne plati.
jer ni to se ne zna kak će ić još.
a da ne brojim sve molbe koje za to treba platit i još upis i sve...
al me samo brine dal bi, što i tebe može zabrinut, ukoliko samo taj jedan predmet platiš koji ti je ostao, da ti kažu da "Prošle akademske godine niste ostvarili 18ECTS bodova pa plaćate 8000kn diplomski".....
uglavnom....
hm.....
jejo (napisa):

baš to. evo baš sad računam nekaj, jer ukoliko bi se upisala 3 predmeta sad zimski semestar, 1 se broji kao diplomski a 2 kao sa preddiplomskih, po tom članku 9 ili što već, sva tri bi naplatili, što iznosi 1450kn samo ta tri predmeta, ukoliko sam ja dobro shvatio, iako ih se sluša prvi puta.
pa je bolje čekat da se upiše diplomski redovno i onda ništa(?) ne plati.
jer ni to se ne zna kak će ić još.
a da ne brojim sve molbe koje za to treba platit i još upis i sve...
al me samo brine dal bi, što i tebe može zabrinut, ukoliko samo taj jedan predmet platiš koji ti je ostao, da ti kažu da "Prošle akademske godine niste ostvarili 18ECTS bodova pa plaćate 8000kn diplomski".....
uglavnom....
hm.....

[Vrh]
jejo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 14 - 5

PostPostano: 20:18 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

to nece sigurno reci jer sam pricala sa krckom i rekao je da mi je samo to ostalo, dakle, ja upisujem diplomski studij, ne nastavljam sa prediplomskim pa to ne vrijedi.. barem sam ja tako shvatila :)
to nece sigurno reci jer sam pricala sa krckom i rekao je da mi je samo to ostalo, dakle, ja upisujem diplomski studij, ne nastavljam sa prediplomskim pa to ne vrijedi.. barem sam ja tako shvatila Smile

[Vrh]
insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 20:24 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jejo"]to nece sigurno reci jer sam pricala sa krckom i rekao je da mi je samo to ostalo, dakle, ja upisujem diplomski studij, ne nastavljam sa prediplomskim pa to ne vrijedi.. barem sam ja tako shvatila :)[/quote]

jest, točno je to za ove propise sada :D
al sljedeće godine ....
jer super ako se radi distinkcija između preddiplomskog i diplomskog.
jer tebi je zadnja godina preddiplomskog "predhodna akademska godina"...
Najiskrenije se nadam da je tako, da to ne mogu reći i natjerat da se plati.
jejo (napisa):
to nece sigurno reci jer sam pricala sa krckom i rekao je da mi je samo to ostalo, dakle, ja upisujem diplomski studij, ne nastavljam sa prediplomskim pa to ne vrijedi.. barem sam ja tako shvatila Smile

jest, točno je to za ove propise sada Very Happy
al sljedeće godine ....
jer super ako se radi distinkcija između preddiplomskog i diplomskog.
jer tebi je zadnja godina preddiplomskog "predhodna akademska godina"...
Najiskrenije se nadam da je tako, da to ne mogu reći i natjerat da se plati.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 3 / 5.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum