Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Opet o spustanju kriterija
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:33 ned, 30. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dobra povratna veza bi bile ankete kad bi ih studenti ozbiljnije shvacali... :roll:

No, cemu ankete kad kolega dobije pohvale studenata nakon sto nije ispredavao dio gradiva, a dio (cca 4 sata) je ugurao u jedan sat, pa su rezultati na kolokviju bili loshi? :roll:
Dobra povratna veza bi bile ankete kad bi ih studenti ozbiljnije shvacali... Rolling Eyes

No, cemu ankete kad kolega dobije pohvale studenata nakon sto nije ispredavao dio gradiva, a dio (cca 4 sata) je ugurao u jedan sat, pa su rezultati na kolokviju bili loshi? Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 23:37 ned, 30. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Dobra povratna veza bi bile ankete kad bi ih studenti ozbiljnije shvacali... :roll:
[/quote]

Odlicne su ankete, na pitanje "dolazite li na predavanja" odgovorim sa "ne pohadjam predavanja" i onda dajem ocjene profesoru na cija predavanja nisam isao :roll:
vsego (napisa):
Dobra povratna veza bi bile ankete kad bi ih studenti ozbiljnije shvacali... Rolling Eyes

Odlicne su ankete, na pitanje "dolazite li na predavanja" odgovorim sa "ne pohadjam predavanja" i onda dajem ocjene profesoru na cija predavanja nisam isao Rolling Eyes

Gost

PostPostano: 23:51 ned, 30. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ha, pa nece valjda formulirat anketu u obliku blok dijagrama: ako si pohadjao predavanja produzi u rubriku ocjenjivanje profesora, a ako nisi suzdrzi se...to je valjda jasno.
Ha, pa nece valjda formulirat anketu u obliku blok dijagrama: ako si pohadjao predavanja produzi u rubriku ocjenjivanje profesora, a ako nisi suzdrzi se...to je valjda jasno.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:59 ned, 30. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Ha, pa nece valjda formulirat anketu u obliku blok dijagrama: ako si pohadjao predavanja produzi u rubriku ocjenjivanje profesora, a ako nisi suzdrzi se...to je valjda jasno.[/quote]

Ali je dobro pitanje broje li se ocjene onih koji su napisali da ne dolaze... :-k Bojim se da je odgovor potvrdan... :shock: :(
Anonymous (napisa):

Ali je dobro pitanje broje li se ocjene onih koji su napisali da ne dolaze... Think Bojim se da je odgovor potvrdan... Shocked Sad

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 0:22 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"]Da, od punoljetnih osoba, a pogotovo od akademskih gradjana se ocekuje da budu odgovorni. Zar je to nesto cudno?[/quote]

To nije čudno. Čudan je način na koji se ljude priprema da budu odgovorni :evil: Tj. ne priprema ih se.

[quote="mdoko"]Ako si upisao fakultet, onda je razumno pretpostaviti da zelis nesto na tom fakultetu i nauciti, pa su predavanja tu da ti daju (i upute te na dodatni) materijal za ucenje, a ispiti su tu da pokazes da si uistinu svladao ono sto se od tebe ocekuje.[/quote]

1. Većina ljudi se prvi put u životu opredjeljuje za ono čime će se baviti kada upisuje fakultet. Jedan dio njih će to učiniti kako se spada i studiranja će se prihvatiti ozbiljno. Drugi dio će ili napraviti pogrešku u odabiru ili će naići na nešto što nisu očekivali. Ti ljudi se neće toliko truditi, ali to ne znači da nemaju potencijala. Oko njih treba više truda, ali ipak mogu postati dobri u tome. Što bi se reklo treba im pomoći oko toga da naprave pravilan izbor - da izabrenu nešto drugo sa čime će se rađe baviti ili da ih se motivira da se počnu ozbiljno baviti onime čemu ih ti učiš.

2. Ofako, kolegiji koje ja slušam na MO (ja sam kao fizičar) imali su takova "divna" predavanja da je profesor uspjeo praktički rastjerati ljude sa njih. Tri studijska usmjerenja slušaju Matematiku 1 i 2, što čini skoro 100 ljudi. Nakon roka u 12. mjesecu pa do kraja godine na predavanjima je u prosjeku bilo 8 (!!) ljudi. Vježbe su bile nešto bolje posjećene. Ne možeš mi reći da je to krivica samo studenata. Ne vjerujem da predavanja i vježbe na kojim samo prepisuješ sa ploče služe ičemu osim vježbanju ruke. O matematičkom načinu razmišljanja nemoj ni pomislit. Na drugoj godini su Matematika 3 i 4 koje su kod drugog profesora i puno su bolje. Iako i tamo ima jako malo studenata (5-8 ), no to me ni ne čudi s obzirom na to koliko nas je prošlo godinu.

[quote="mdoko"]Ako ti se ne uci, pa trebas razne poticajne bodove, kolokvije i slicno, a bez tih "poticajnih" sredstava neces svladati osnovne stvari, onda je to tvoj problem. Nije diploma za svakoga![/quote]

Da ali ovako se bar vidi da se profesor/asistent trude pa se može reći da su si studenti sami krivi, ako se ne žele niti najmanje potruditi. Nisam ni rekao da je diploma za svakoga!

[quote="vsego"]Dobra povratna veza bi bile ankete kad bi ih studenti ozbiljnije shvacali...[/quote]

Možda kad bi im se tjedan dana prije anketa reklo - "ej sljedeći tjedan ćete ispunjvati ankete, razmislite malo o tome što valja, a što ne valja na ovom kolegiju. Nama je važno da kvalitetno popunite ankete".

Iako ankete su konceptualno krive. Neki problemi se odnose na studij u cjelini, a ne na pojedini kolegij. U anketama je slabo zastupljen problem povezanosti znanja među kolegijima - mnogi kolegiji se konceptualno nadopunjuju.

A što se tiče toga da ljudi koji ne pohađaju predavanja/vježbe, a ipak mogu popunjavati ankete - kod obrade anketa može se staviti težinu na one ljude koji su bili redoviti. Također ako ankete ne bi bile na samom kraju semestra izbjeglo bi se to da ih neredoviti studenti uopće vide. Bilo bi dobro da profesori nakon toga malo porazgovaraju sa studentima o rezultatima iz ankete i odgovore na zanimljive komentare iz njih.
mdoko (napisa):
Da, od punoljetnih osoba, a pogotovo od akademskih gradjana se ocekuje da budu odgovorni. Zar je to nesto cudno?

To nije čudno. Čudan je način na koji se ljude priprema da budu odgovorni Evil or Very Mad Tj. ne priprema ih se.

mdoko (napisa):
Ako si upisao fakultet, onda je razumno pretpostaviti da zelis nesto na tom fakultetu i nauciti, pa su predavanja tu da ti daju (i upute te na dodatni) materijal za ucenje, a ispiti su tu da pokazes da si uistinu svladao ono sto se od tebe ocekuje.

1. Većina ljudi se prvi put u životu opredjeljuje za ono čime će se baviti kada upisuje fakultet. Jedan dio njih će to učiniti kako se spada i studiranja će se prihvatiti ozbiljno. Drugi dio će ili napraviti pogrešku u odabiru ili će naići na nešto što nisu očekivali. Ti ljudi se neće toliko truditi, ali to ne znači da nemaju potencijala. Oko njih treba više truda, ali ipak mogu postati dobri u tome. Što bi se reklo treba im pomoći oko toga da naprave pravilan izbor - da izabrenu nešto drugo sa čime će se rađe baviti ili da ih se motivira da se počnu ozbiljno baviti onime čemu ih ti učiš.

2. Ofako, kolegiji koje ja slušam na MO (ja sam kao fizičar) imali su takova "divna" predavanja da je profesor uspjeo praktički rastjerati ljude sa njih. Tri studijska usmjerenja slušaju Matematiku 1 i 2, što čini skoro 100 ljudi. Nakon roka u 12. mjesecu pa do kraja godine na predavanjima je u prosjeku bilo 8 (!!) ljudi. Vježbe su bile nešto bolje posjećene. Ne možeš mi reći da je to krivica samo studenata. Ne vjerujem da predavanja i vježbe na kojim samo prepisuješ sa ploče služe ičemu osim vježbanju ruke. O matematičkom načinu razmišljanja nemoj ni pomislit. Na drugoj godini su Matematika 3 i 4 koje su kod drugog profesora i puno su bolje. Iako i tamo ima jako malo studenata (5-8 ), no to me ni ne čudi s obzirom na to koliko nas je prošlo godinu.

mdoko (napisa):
Ako ti se ne uci, pa trebas razne poticajne bodove, kolokvije i slicno, a bez tih "poticajnih" sredstava neces svladati osnovne stvari, onda je to tvoj problem. Nije diploma za svakoga!

Da ali ovako se bar vidi da se profesor/asistent trude pa se može reći da su si studenti sami krivi, ako se ne žele niti najmanje potruditi. Nisam ni rekao da je diploma za svakoga!

vsego (napisa):
Dobra povratna veza bi bile ankete kad bi ih studenti ozbiljnije shvacali...

Možda kad bi im se tjedan dana prije anketa reklo - "ej sljedeći tjedan ćete ispunjvati ankete, razmislite malo o tome što valja, a što ne valja na ovom kolegiju. Nama je važno da kvalitetno popunite ankete".

Iako ankete su konceptualno krive. Neki problemi se odnose na studij u cjelini, a ne na pojedini kolegij. U anketama je slabo zastupljen problem povezanosti znanja među kolegijima - mnogi kolegiji se konceptualno nadopunjuju.

A što se tiče toga da ljudi koji ne pohađaju predavanja/vježbe, a ipak mogu popunjavati ankete - kod obrade anketa može se staviti težinu na one ljude koji su bili redoviti. Također ako ankete ne bi bile na samom kraju semestra izbjeglo bi se to da ih neredoviti studenti uopće vide. Bilo bi dobro da profesori nakon toga malo porazgovaraju sa studentima o rezultatima iz ankete i odgovore na zanimljive komentare iz njih.

goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 10:42 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa mi na matematici isto tako ne slusamo kolegij fizika 1 & 2!!!!
isti je slucaj, u pocetku imas gro studenata, a nakon mjesec dva dobro je ako postoji kvorum! :roll:
i nije kriv profesor koji to stvarno pokusava na zanimljiv nacin obradit - i ide mu uspjesno! Ali studenti znaju da im fizika nije vazna za bodove i upis u visu godinu kao kolegiji sa matematike, pa se tomu i posvecuju!
isti je slucaj, u pocetku imas gro studenata, a nakon mjesec dva dobro je ako postoji kvorum! Rolling Eyes
i nije kriv profesor koji to stvarno pokusava na zanimljiv nacin obradit - i ide mu uspjesno! Ali studenti znaju da im fizika nije vazna za bodove i upis u visu godinu kao kolegiji sa matematike, pa se tomu i posvecuju!

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 11:55 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

@veky, vsego & mdoko:

Greska koju radite kukajuci kako sadasnje generacije nista ne znaju je pretjerana generalizacija. Apsolutno svaki friskopeceni prof. mat. kojeg poznam poceo je prigovarati da djeca nista ne znaju onog trenutka kad se zaposlio u skoli. Mdoko je primjer da neki pocnu i prije :) Evo jednog citata koji ilustrira da je takvo ponasanje globalni fenomen..

[quote="Carl Sagan"]Every generation worries that educational standards are decaying. One of the oldest short essays in human history, dating from Sumer some 4000 years ago, laments that the young are disastrously more ignorant than the generation immediately preceding.[/quote]

Da je u zadnjih 4000 godina svaka nova generacija sve gluplja, danas bismo svi izgledalo ovako =P~

[quote="vsego"]Evo [b]protuprijedlog[/b]: da studenti pocu raditi za [b]znanje[/b] i za [b]sebe[/b], a ne za tamo neke bodove koji se zaborave onog trena kad se ocjena upishe u indeks. :D[/quote]

Odlican prijedlog. Ti si asistent - razmisli sto mozes uciniti da potaknes studente na takvo ponasanje. Bojim se da kuknjava o glupostima koje su napisali na kolokviju ne djeluje jako motivirajuce.
@veky, vsego & mdoko:

Greska koju radite kukajuci kako sadasnje generacije nista ne znaju je pretjerana generalizacija. Apsolutno svaki friskopeceni prof. mat. kojeg poznam poceo je prigovarati da djeca nista ne znaju onog trenutka kad se zaposlio u skoli. Mdoko je primjer da neki pocnu i prije Smile Evo jednog citata koji ilustrira da je takvo ponasanje globalni fenomen..

Carl Sagan (napisa):
Every generation worries that educational standards are decaying. One of the oldest short essays in human history, dating from Sumer some 4000 years ago, laments that the young are disastrously more ignorant than the generation immediately preceding.

Da je u zadnjih 4000 godina svaka nova generacija sve gluplja, danas bismo svi izgledalo ovako Drool

vsego (napisa):
Evo protuprijedlog: da studenti pocu raditi za znanje i za sebe, a ne za tamo neke bodove koji se zaborave onog trena kad se ocjena upishe u indeks. Very Happy

Odlican prijedlog. Ti si asistent - razmisli sto mozes uciniti da potaknes studente na takvo ponasanje. Bojim se da kuknjava o glupostima koje su napisali na kolokviju ne djeluje jako motivirajuce.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:08 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="vsego"]Evo [b]protuprijedlog[/b]: da studenti pocu raditi za [b]znanje[/b] i za [b]sebe[/b], a ne za tamo neke bodove koji se zaborave onog trena kad se ocjena upishe u indeks. :D[/quote]
Odlican prijedlog. Ti si asistent - razmisli sto mozes uciniti da potaknes studente na takvo ponasanje. Bojim se da kuknjava o glupostima koje su napisali na kolokviju ne djeluje jako motivirajuce.[/quote]

Ti si [b]viši[/b] asistent :arrow: poduci me! :D

I ja ne kukam da su studenti gluplji nego prije, nego da im mi manje pruzamo i da manje od njih trazimo... :roll:
krcko (napisa):
vsego (napisa):
Evo protuprijedlog: da studenti pocu raditi za znanje i za sebe, a ne za tamo neke bodove koji se zaborave onog trena kad se ocjena upishe u indeks. Very Happy

Ti si viši asistent Arrow poduci me! Very Happy

I ja ne kukam da su studenti gluplji nego prije, nego da im mi manje pruzamo i da manje od njih trazimo... Rolling Eyes

[Vrh]
GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 12:23 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]
Da je u zadnjih 4000 godina svaka nova generacija sve gluplja, danas bismo svi izgledalo ovako =P~

[quote="vsego"]Evo [b]protuprijedlog[/b]: da studenti pocu raditi za [b]znanje[/b] i za [b]sebe[/b], a ne za tamo neke bodove koji se zaborave onog trena kad se ocjena upishe u indeks. :D[/quote]

Odlican prijedlog. Ti si asistent - razmisli sto mozes uciniti da potaknes studente na takvo ponasanje. Bojim se da kuknjava o glupostima koje su napisali na kolokviju ne djeluje jako motivirajuce.[/quote]
:klapklap:
krcko (napisa):

Da je u zadnjih 4000 godina svaka nova generacija sve gluplja, danas bismo svi izgledalo ovako Drool

vsego (napisa):

Toooooo, majstoreeeee!

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 12:33 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]@veky, vsego & mdoko:

Greska koju radite kukajuci kako sadasnje generacije nista ne znaju je pretjerana generalizacija. Apsolutno svaki friskopeceni prof. mat. kojeg poznam poceo je prigovarati da djeca nista ne znaju onog trenutka kad se zaposlio u skoli. Mdoko je primjer da neki pocnu i prije :) Evo jednog citata koji ilustrira da je takvo ponasanje globalni fenomen..

[quote="Carl Sagan"]Every generation worries that educational standards are decaying. One of the oldest short essays in human history, dating from Sumer some 4000 years ago, laments that the young are disastrously more ignorant than the generation immediately preceding.[/quote]

Da je u zadnjih 4000 godina svaka nova generacija sve gluplja, danas bismo svi izgledalo ovako =P~ [/quote]

LOL. To je vrlo jednostavno objasniti, i pokazuje da ljudi češće primjećuju negativne trendove nego pozitivne (i to je BTW opravdanje za famozni Murphyjev zakon). Ja ne kažem da se paralelno s ovim na što ja ukazujem nije dogodilo i puno pozitivnih stvari, no ne vidim neku svrhu u isticanju toga. Smatram da činim veću uslugu društvu ako se koncentriram na ono što ide nizbrdo, a ne ono što napreduje. I taj tvoj Sumeranin je vjerojatno bio svjestan tog efekta kad je pisao esej, samo što je njemu trebalo puno više mehaničke energije da ukleše još par rečenicâ na tu temu. ;-)
krcko (napisa):
@veky, vsego & mdoko:

Greska koju radite kukajuci kako sadasnje generacije nista ne znaju je pretjerana generalizacija. Apsolutno svaki friskopeceni prof. mat. kojeg poznam poceo je prigovarati da djeca nista ne znaju onog trenutka kad se zaposlio u skoli. Mdoko je primjer da neki pocnu i prije Smile Evo jednog citata koji ilustrira da je takvo ponasanje globalni fenomen..

Carl Sagan (napisa):
Every generation worries that educational standards are decaying. One of the oldest short essays in human history, dating from Sumer some 4000 years ago, laments that the young are disastrously more ignorant than the generation immediately preceding.

LOL. To je vrlo jednostavno objasniti, i pokazuje da ljudi češće primjećuju negativne trendove nego pozitivne (i to je BTW opravdanje za famozni Murphyjev zakon). Ja ne kažem da se paralelno s ovim na što ja ukazujem nije dogodilo i puno pozitivnih stvari, no ne vidim neku svrhu u isticanju toga. Smatram da činim veću uslugu društvu ako se koncentriram na ono što ide nizbrdo, a ne ono što napreduje. I taj tvoj Sumeranin je vjerojatno bio svjestan tog efekta kad je pisao esej, samo što je njemu trebalo puno više mehaničke energije da ukleše još par rečenicâ na tu temu. Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 12:49 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goc9999"]pa mi na matematici isto tako ne slusamo kolegij fizika 1 & 2!!!!
isti je slucaj, u pocetku imas gro studenata, a nakon mjesec dva dobro je ako postoji kvorum! :roll:
i nije kriv profesor koji to stvarno pokusava na zanimljiv nacin obradit - i ide mu uspjesno! Ali studenti znaju da im fizika nije vazna za bodove i upis u visu godinu kao kolegiji sa matematike, pa se tomu i posvecuju![/quote]

Da ali dok fizika nema primjenu u matematici (bar ne direktno), za fizičare je znanje matematike [b]neophodno[/b] da bi mogli raditi fiziku. Na mojem smjeru matematike nisu obavezne za upis 2. godine, ali na recimo ing. fizike jesu.

Što nas opet navodi na zaključak - inzistirati na većem radu studenata putem obaveznih predavanja, kolokvija, zadaća ...
goc9999 (napisa):
isti je slucaj, u pocetku imas gro studenata, a nakon mjesec dva dobro je ako postoji kvorum! Rolling Eyes

Da ali dok fizika nema primjenu u matematici (bar ne direktno), za fizičare je znanje matematike neophodno da bi mogli raditi fiziku. Na mojem smjeru matematike nisu obavezne za upis 2. godine, ali na recimo ing. fizike jesu.

Što nas opet navodi na zaključak - inzistirati na većem radu studenata putem obaveznih predavanja, kolokvija, zadaća ...

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 13:21 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nemo"]inzistirati na većem radu studenata putem obaveznih predavanja, kolokvija, zadaća ...[/quote]

Ma kakva obavezna predavanja? Ako ja smatram da cu vise profitirati od toga da ne idem na predavanja i vrijeme utrosim na nesto drugo, onda mi se to treba dopustiti, jer nisu predavanja sveta stvar bez koje se ne moze.
nemo (napisa):
inzistirati na većem radu studenata putem obaveznih predavanja, kolokvija, zadaća ...

Ma kakva obavezna predavanja? Ako ja smatram da cu vise profitirati od toga da ne idem na predavanja i vrijeme utrosim na nesto drugo, onda mi se to treba dopustiti, jer nisu predavanja sveta stvar bez koje se ne moze.

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 13:23 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="nemo"]inzistirati na većem radu studenata putem obaveznih predavanja, kolokvija, zadaća ...[/quote]

Ma kakva obavezna predavanja? Ako ja smatram da cu vise profitirati od toga da ne idem na predavanja i vrijeme utrosim na nesto drugo, onda mi se to treba dopustiti, jer nisu predavanja sveta stvar bez koje se ne moze.[/quote]

apsolutno se slazem. neka predavanja su totalno bezveze. recimo, SPA na drugoj godini. sta ja imam od toga da profesor cita ispred ploce [b]svoju[/b] skriptu i prepisuje iz nje? mislim da cu puno vise naucit ako kupim takvu skriptu i doma sjednem za komp i pocnem programirat. po meni, ta predavanja su cisti waste of time :evil:
mdoko (napisa):
nemo (napisa):
inzistirati na većem radu studenata putem obaveznih predavanja, kolokvija, zadaća ...

apsolutno se slazem. neka predavanja su totalno bezveze. recimo, SPA na drugoj godini. sta ja imam od toga da profesor cita ispred ploce svoju skriptu i prepisuje iz nje? mislim da cu puno vise naucit ako kupim takvu skriptu i doma sjednem za komp i pocnem programirat. po meni, ta predavanja su cisti waste of time Evil or Very Mad

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 13:43 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

krcko je 8) !!!!

ps.mislim da obavezna predavanja i nisu losa!! ja sam pao godinu zato sto nisu bila obavezna!! jednostavno sam mislio da se sve to moze doma, a onda se u samo jednom danu nakupi toliko gradiva da sve vise i vise tones! :oops: [/quote]
krcko je Cool !!!!

ps.mislim da obavezna predavanja i nisu losa!! ja sam pao godinu zato sto nisu bila obavezna!! jednostavno sam mislio da se sve to moze doma, a onda se u samo jednom danu nakupi toliko gradiva da sve vise i vise tones! Embarassed [/quote]

nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 15:14 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

@mdoko & hijena

Ovo se moze rjesiti kvalitetnijim predavanjima/vjezbama. Nece ti biti problem pohadjati predavanja ako su ona kvalitetna. Tu se mora paziti i na to da razlicitim studentima nisu potrebna ista znanja. Mogle bi postojati razne verzije istog kolegija, od koje upisujes onu koja ti najvise odgovara.
@mdoko & hijena

Ovo se moze rjesiti kvalitetnijim predavanjima/vjezbama. Nece ti biti problem pohadjati predavanja ako su ona kvalitetna. Tu se mora paziti i na to da razlicitim studentima nisu potrebna ista znanja. Mogle bi postojati razne verzije istog kolegija, od koje upisujes onu koja ti najvise odgovara.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:26 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Obavezna predavanja?! :shock:

Kako da to lijepo kazem? :-k Dakle, "[i]obavezna predavanja[/i]" = "[i]gomila ljudi kojima se to ne slusha (osim, [b]MOZDA[/b], ako nesto izvede striptiz ;))[/i]" = "[i]nemogucnost rada za one koji to zele[/i]" :evil:

Svakako je lakse kad se prati, [b]ali samo ako je dobrovoljno[/b] :!: Probao sam sve tri mogucnosti:
1. ici na predavanja koja su neobavezna
2. ne ici na predavanja koja su neobavezna
3. ici na predavanja koja su obavezna

Tim redom ide i korist koju sam imao od istih, s tim da su mi obavezna predavanja - u pravilu zbog same prisile - ogadila kolegij. :x

Po logici "[i]da je bilo obavezno, ja bih isao i ne bih pao godinu[/i]", mogli bismo uvesti i obavezne ispite... :roll:

@Nemo: za mene je netko skomentirao da su mi vjezbe jako zabavne i da se vidi da se trudim. :? Pa ipak, na evaluacijskim anketama prolazim u rangu s ostalima (recimo oko 3. mjesta dok su bila 4 asistenta), a moji studenti ostvaruju iste rezultate kao i drugi. :? Zanemarimo li spomenuti striptiz koji, iz ocitih razloga necu izvoditi [ :PP ], sto vise da napravim? :-k

Program ne mogu mijenjati, jer da mogu, ne bi vishe kolegiji licili na sebe. :shock: Dakle, [b]kako da ja to unaprijedim svoje vjezbe[/b] :?: I, na kraju krajeva, [b]ZASTO je meni uopce stalo, ako se studenti sami ne zele potruditi oko svog studiranja[/b] :?: :!: :?:

Jos cekam i da me Krcko prosvijetli, iako smo na UuRu imali podosta slicne ocjene ev.anketa i rezultate na kolokvijima... :|
Obavezna predavanja?! Shocked

Kako da to lijepo kazem? Think Dakle, "obavezna predavanja" = "gomila ljudi kojima se to ne slusha (osim, MOZDA, ako nesto izvede striptiz Wink)" = "nemogucnost rada za one koji to zele" Evil or Very Mad

Svakako je lakse kad se prati, ali samo ako je dobrovoljno Exclamation Probao sam sve tri mogucnosti:

Tim redom ide i korist koju sam imao od istih, s tim da su mi obavezna predavanja - u pravilu zbog same prisile - ogadila kolegij. Mad

Po logici "da je bilo obavezno, ja bih isao i ne bih pao godinu", mogli bismo uvesti i obavezne ispite... Rolling Eyes

@Nemo: za mene je netko skomentirao da su mi vjezbe jako zabavne i da se vidi da se trudim. Confused Pa ipak, na evaluacijskim anketama prolazim u rangu s ostalima (recimo oko 3. mjesta dok su bila 4 asistenta), a moji studenti ostvaruju iste rezultate kao i drugi. Confused Zanemarimo li spomenuti striptiz koji, iz ocitih razloga necu izvoditi [ Weeee-heeee!!! ], sto vise da napravim? Think

Program ne mogu mijenjati, jer da mogu, ne bi vishe kolegiji licili na sebe. Shocked Dakle, kako da ja to unaprijedim svoje vjezbe Question I, na kraju krajeva, ZASTO je meni uopce stalo, ako se studenti sami ne zele potruditi oko svog studiranja Question Exclamation Question

Jos cekam i da me Krcko prosvijetli, iako smo na UuRu imali podosta slicne ocjene ev.anketa i rezultate na kolokvijima... Neutral

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 17:10 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Svakako je lakse kad se prati, [b]ali samo ako je dobrovoljno[/b] :!: Probao sam sve tri mogucnosti:

Tim redom ide i korist koju sam imao od istih, s tim da su mi obavezna predavanja - u pravilu zbog same prisile - ogadila kolegij. :x [/quote]

Pa naravno da je lakse kad je dobrovoljno. Ova podjela gore bi i kod mene izgledala isto, [b]ali[/b] nismo svi isti. Barem nismo bili kad sam ja zadnji put provjerio :lol:

Problem bi rjesili kada bi smo nekako "odvojili" studente koji hoce raditi zbog sebe (odgovorni) i one manje odgovorne (moram bit politicki korektan 8) ). Inace veliki problem naseg cjelokupnog skolstva sto ustvari ne dijelimo ucenike prema njihovim sposobnostima, vec ih sve tretiramo jednako. Sustav kriterija ocjenjivanja mora biti fiksan, ali ne mozemo sve ljude uciti na isti nacin. A na kod nas na fakultetu se sve studente uci na jednak nacin, a kriterij ocjenjivanja su nedefinirani. Meni tu nema neke logike :?

[quote="vsego"]@Nemo: za mene je netko skomentirao da su mi vjezbe jako zabavne i da se vidi da se trudim. :? Pa ipak, na evaluacijskim anketama prolazim u rangu s ostalima (recimo oko 3. mjesta dok su bila 4 asistenta), a moji studenti ostvaruju iste rezultate kao i drugi. :? Zanemarimo li spomenuti striptiz koji, iz ocitih razloga necu izvoditi [ :PP ], sto vise da napravim? :-k[/quote]

Pa mogao bi krenuti sa drugacijim pristupom. Npr. kada se prisjecam kod kojih profesora sam u srednjoj najvise naucio redovito bi iskrsnula imena onih najstrozih :wink: A za ankete smo dokucili da nemaju previse smisla trenutno, nismo li?

P.S. umalo zaboravih:

[quote="vsego"]Program ne mogu mijenjati, jer da mogu, ne bi vishe kolegiji licili na sebe. Shocked Dakle, kako da ja to unaprijedim svoje vjezbe I, na kraju krajeva, ZASTO je meni uopce stalo, ako se studenti sami ne zele potruditi oko svog studiranja[/quote]

Gle iz moje prespektive to obicno izgleda ovako:
Ako se prof. ne zeli truditi, zasto bi se ja. Pa ipak se on s time ozbiljno bavi, voli gradju koju predaje (?) itd. Ako se on ne odnosi sa svojim kolegijem ozbiljno zasto bi to ucinio ja :?

Ljudi koji ce se iz inata potruditi su rijetki (ja si laskam da sam jedan od tih 8) ). I nemoj ovo shvatiti osobno, na tvojim vjezbama nikad nisam bio i ne mogu ih nikako ocjeniti.
vsego (napisa):

Svakako je lakse kad se prati, ali samo ako je dobrovoljno Exclamation Probao sam sve tri mogucnosti:

Tim redom ide i korist koju sam imao od istih, s tim da su mi obavezna predavanja - u pravilu zbog same prisile - ogadila kolegij. Mad

Pa naravno da je lakse kad je dobrovoljno. Ova podjela gore bi i kod mene izgledala isto, ali nismo svi isti. Barem nismo bili kad sam ja zadnji put provjerio Laughing

Problem bi rjesili kada bi smo nekako "odvojili" studente koji hoce raditi zbog sebe (odgovorni) i one manje odgovorne (moram bit politicki korektan Cool ). Inace veliki problem naseg cjelokupnog skolstva sto ustvari ne dijelimo ucenike prema njihovim sposobnostima, vec ih sve tretiramo jednako. Sustav kriterija ocjenjivanja mora biti fiksan, ali ne mozemo sve ljude uciti na isti nacin. A na kod nas na fakultetu se sve studente uci na jednak nacin, a kriterij ocjenjivanja su nedefinirani. Meni tu nema neke logike Confused

vsego (napisa):
@Nemo: za mene je netko skomentirao da su mi vjezbe jako zabavne i da se vidi da se trudim. Confused Pa ipak, na evaluacijskim anketama prolazim u rangu s ostalima (recimo oko 3. mjesta dok su bila 4 asistenta), a moji studenti ostvaruju iste rezultate kao i drugi. Confused Zanemarimo li spomenuti striptiz koji, iz ocitih razloga necu izvoditi [ Weeee-heeee!!! ], sto vise da napravim? Think

Pa mogao bi krenuti sa drugacijim pristupom. Npr. kada se prisjecam kod kojih profesora sam u srednjoj najvise naucio redovito bi iskrsnula imena onih najstrozih Wink A za ankete smo dokucili da nemaju previse smisla trenutno, nismo li?

P.S. umalo zaboravih:

vsego (napisa):
Program ne mogu mijenjati, jer da mogu, ne bi vishe kolegiji licili na sebe. Shocked Dakle, kako da ja to unaprijedim svoje vjezbe I, na kraju krajeva, ZASTO je meni uopce stalo, ako se studenti sami ne zele potruditi oko svog studiranja

Gle iz moje prespektive to obicno izgleda ovako:
Ako se prof. ne zeli truditi, zasto bi se ja. Pa ipak se on s time ozbiljno bavi, voli gradju koju predaje (?) itd. Ako se on ne odnosi sa svojim kolegijem ozbiljno zasto bi to ucinio ja Confused

Ljudi koji ce se iz inata potruditi su rijetki (ja si laskam da sam jedan od tih Cool ). I nemoj ovo shvatiti osobno, na tvojim vjezbama nikad nisam bio i ne mogu ih nikako ocjeniti.

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 19:04 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goc9999"]

ps.mislim da obavezna predavanja i nisu losa!! ja sam pao godinu zato sto nisu bila obavezna!! jednostavno sam mislio da se sve to moze doma, a onda se u samo jednom danu nakupi toliko gradiva da sve vise i vise tones![/quote]

Problem je u tvojoj procjeni i gore spomenutom (ne)odgovornom ponasanju. Ti si taj koji mora uvidjeti da su ti predavanja korisna i da se to sve ne moze doma. To nije razlog da se neke druge koji dolaze na manje od 25% predavanja i stvarno "sve to mogu doma" maltretira popisivanjem prisutnosti na predavanjima kao da su srednjoskolci :roll:
goc9999 (napisa):

ps.mislim da obavezna predavanja i nisu losa!! ja sam pao godinu zato sto nisu bila obavezna!! jednostavno sam mislio da se sve to moze doma, a onda se u samo jednom danu nakupi toliko gradiva da sve vise i vise tones!

Problem je u tvojoj procjeni i gore spomenutom (ne)odgovornom ponasanju. Ti si taj koji mora uvidjeti da su ti predavanja korisna i da se to sve ne moze doma. To nije razlog da se neke druge koji dolaze na manje od 25% predavanja i stvarno "sve to mogu doma" maltretira popisivanjem prisutnosti na predavanjima kao da su srednjoskolci Rolling Eyes

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 19:11 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"]Ja ne kažem da se paralelno s ovim na što ja ukazujem nije dogodilo i puno pozitivnih stvari[/quote]

Kao na primjer? Ajde pls navedi bar jednu, jako bi me veselilo cuti bas od tebe. Ne zelim ti stavljati rijeci u usta ali na ovom mjestu bi se taaaako dobro uklopila rijec [i]kolokviji[/i] :lol:

[quote="vsego"]Obavezna predavanja?! :shock:[/quote]

Predavanja i vjezbe jesu obavezna i to iz svih kolegija (pise u statutu). Druga je stvar sto u vecini slucajeva nema sankcija za nedolazenje. Slazem se da je tako bolje, a mislim da ni uvjetovanje potpisa bodovima na kolokviju nije dobro. Stvorilo je tehnicke poteskoce s bazom, a koliko mi je poznato broj brucosa koji su ove godine pristupili kolokvijima nije znatno veci nego prethodnih godina.

[quote="vsego"]@Nemo: za mene je netko skomentirao da su mi vjezbe jako zabavne i da se vidi da se trudim. :? Pa ipak, na evaluacijskim anketama prolazim u rangu s ostalima (recimo oko 3. mjesta dok su bila 4 asistenta), a moji studenti ostvaruju iste rezultate kao i drugi. :? Zanemarimo li spomenuti striptiz koji, iz ocitih razloga necu izvoditi [ :PP ], sto vise da napravim? :-k[/quote]

vsego, pa ti si pun gorcine zbog tih anketa :?: :!: :?:

Gle, kad te studenti u anketama samo hvale od toga nemas nikakve koristi. Jedino preko kritika dobivas korisnu informaciju o tome sto eventualno trebas mijenjati. Pa nije ti valjda bitno da od cetiri asistenta bas ti dobijes najbolju prosjecnu ocjenu??? Ne znam jesi li svjestan, ali to ti se kod nas skoro uopce ne gleda kao kriterij za napredovanje.

[quote="vsego"][b]ZASTO je meni uopce stalo, ako se studenti sami ne zele potruditi oko svog studiranja[/b] :?: :!: :?:[/quote]

Na to ti pitanje ne mogu odgovoriti. Kao sto rekoh, kvaliteta nastave nije presudna kod (re)izbora u zvanja. Dobra predavanja i vjezbe drze samo oni nastavnici kojima [b]je stalo[/b] zbog nekog njihovog osobnog razloga. Mene je recimo sram doci pred grupu od 70 studenata nepripremljen... a i volim predavati matematiku :)
veky (napisa):
Ja ne kažem da se paralelno s ovim na što ja ukazujem nije dogodilo i puno pozitivnih stvari

Kao na primjer? Ajde pls navedi bar jednu, jako bi me veselilo cuti bas od tebe. Ne zelim ti stavljati rijeci u usta ali na ovom mjestu bi se taaaako dobro uklopila rijec kolokviji Laughing

vsego (napisa):
Obavezna predavanja?! Shocked

Predavanja i vjezbe jesu obavezna i to iz svih kolegija (pise u statutu). Druga je stvar sto u vecini slucajeva nema sankcija za nedolazenje. Slazem se da je tako bolje, a mislim da ni uvjetovanje potpisa bodovima na kolokviju nije dobro. Stvorilo je tehnicke poteskoce s bazom, a koliko mi je poznato broj brucosa koji su ove godine pristupili kolokvijima nije znatno veci nego prethodnih godina.

vsego (napisa):

vsego, pa ti si pun gorcine zbog tih anketa Question Exclamation Question

Gle, kad te studenti u anketama samo hvale od toga nemas nikakve koristi. Jedino preko kritika dobivas korisnu informaciju o tome sto eventualno trebas mijenjati. Pa nije ti valjda bitno da od cetiri asistenta bas ti dobijes najbolju prosjecnu ocjenu??? Ne znam jesi li svjestan, ali to ti se kod nas skoro uopce ne gleda kao kriterij za napredovanje.

vsego (napisa):
ZASTO je meni uopce stalo, ako se studenti sami ne zele potruditi oko svog studiranja Question Exclamation Question

Na to ti pitanje ne mogu odgovoriti. Kao sto rekoh, kvaliteta nastave nije presudna kod (re)izbora u zvanja. Dobra predavanja i vjezbe drze samo oni nastavnici kojima je stalo zbog nekog njihovog osobnog razloga. Mene je recimo sram doci pred grupu od 70 studenata nepripremljen... a i volim predavati matematiku Smile

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:36 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="veky"]Ja ne kažem da se paralelno s ovim na što ja ukazujem nije dogodilo i puno pozitivnih stvari[/quote]
Kao na primjer? Ajde pls navedi bar jednu, jako bi me veselilo cuti bas od tebe. Ne zelim ti stavljati rijeci u usta ali na ovom mjestu bi se taaaako dobro uklopila rijec [i]kolokviji[/i] :lol:[/quote]

Meni se cini da bi se fino uklopila fraza "[i]bolja uskladjenost predavaca na vecini kolegija koji imaju vise od jednog[/i]". :D

[quote="krcko"][quote="vsego"]@Nemo: za mene je netko skomentirao da su mi vjezbe jako zabavne i da se vidi da se trudim. :? Pa ipak, na evaluacijskim anketama prolazim u rangu s ostalima (recimo oko 3. mjesta dok su bila 4 asistenta), a moji studenti ostvaruju iste rezultate kao i drugi. :? Zanemarimo li spomenuti striptiz koji, iz ocitih razloga necu izvoditi [ :PP ], sto vise da napravim? :-k[/quote]
vsego, pa ti si pun gorcine zbog tih anketa :?: :!: :?:[/quote]

Actually, puno manje nego ti se cini. :) Samo mi je bedasto da se studenti tako loshe odnose prema tom, potencijalno korisnom, feedbacku. :(

Mozda sam naivan (sigurno jesam), ali da veci broj studenata napishe unutra neku konstruktivnu kritiku, mozda bi to netko i uzeo u obzir... :| Ali, ne, lakse je zvocati po Forumu nego samo [b]napisati[/b] nesto suvislo kad se dobije prilika... :roll:

Inace, uz uspjeh na kolokvijima i ankete, koji jos feedback od studenata ovdje mogu navesti? :-k

[quote="krcko"]Gle, kad te studenti u anketama samo hvale od toga nemas nikakve koristi. Jedino preko kritika dobivas korisnu informaciju o tome sto eventualno trebas mijenjati. Pa nije ti valjda bitno da od cetiri asistenta bas ti dobijes najbolju prosjecnu ocjenu??? Ne znam jesi li svjestan, ali to ti se kod nas skoro uopce ne gleda kao kriterij za napredovanje.[/quote]

AFAIK, uopce se ne gleda, no to me trenutno najmanje brine... :(

[quote="krcko"][quote="vsego"][b]ZASTO je meni uopce stalo, ako se studenti sami ne zele potruditi oko svog studiranja[/b] :?: :!: :?:[/quote]
Na to ti pitanje ne mogu odgovoriti. Kao sto rekoh, kvaliteta nastave nije presudna kod (re)izbora u zvanja. Dobra predavanja i vjezbe drze samo oni nastavnici kojima [b]je stalo[/b] zbog nekog njihovog osobnog razloga. Mene je recimo sram doci pred grupu od 70 studenata nepripremljen... a i volim predavati matematiku :)[/quote]

Tako je i meni UuR drag, koliko god smatrao da nije dobar. :D No, ja se mogu ubiti u pokushajima da to izvedem sto bolje, a mogu i samo suhoparno prepisivati na plocu i nece se vidjeti razlika! :prodike:

Da, ja se trudim zbog [b]svojih[/b] razloga, no nije pohvalno da studenti tu nisu (gotovo) nikakav poticaj... :(
krcko (napisa):
veky (napisa):
Ja ne kažem da se paralelno s ovim na što ja ukazujem nije dogodilo i puno pozitivnih stvari

Kao na primjer? Ajde pls navedi bar jednu, jako bi me veselilo cuti bas od tebe. Ne zelim ti stavljati rijeci u usta ali na ovom mjestu bi se taaaako dobro uklopila rijec kolokviji Laughing

Meni se cini da bi se fino uklopila fraza "bolja uskladjenost predavaca na vecini kolegija koji imaju vise od jednog". Very Happy

krcko (napisa):
vsego (napisa):

vsego, pa ti si pun gorcine zbog tih anketa Question Exclamation Question

Actually, puno manje nego ti se cini. Smile Samo mi je bedasto da se studenti tako loshe odnose prema tom, potencijalno korisnom, feedbacku. Sad

Mozda sam naivan (sigurno jesam), ali da veci broj studenata napishe unutra neku konstruktivnu kritiku, mozda bi to netko i uzeo u obzir... Neutral Ali, ne, lakse je zvocati po Forumu nego samo napisati nesto suvislo kad se dobije prilika... Rolling Eyes

Inace, uz uspjeh na kolokvijima i ankete, koji jos feedback od studenata ovdje mogu navesti? Think

krcko (napisa):

AFAIK, uopce se ne gleda, no to me trenutno najmanje brine... Sad

krcko (napisa):
vsego (napisa):
ZASTO je meni uopce stalo, ako se studenti sami ne zele potruditi oko svog studiranja Question Exclamation Question

Na to ti pitanje ne mogu odgovoriti. Kao sto rekoh, kvaliteta nastave nije presudna kod (re)izbora u zvanja. Dobra predavanja i vjezbe drze samo oni nastavnici kojima je stalo zbog nekog njihovog osobnog razloga. Mene je recimo sram doci pred grupu od 70 studenata nepripremljen... a i volim predavati matematiku Smile

Tako je i meni UuR drag, koliko god smatrao da nije dobar. Very Happy No, ja se mogu ubiti u pokushajima da to izvedem sto bolje, a mogu i samo suhoparno prepisivati na plocu i nece se vidjeti razlika! Drzim prodike

Da, ja se trudim zbog svojih razloga, no nije pohvalno da studenti tu nisu (gotovo) nikakav poticaj... Sad

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 3 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum