Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Za ili protiv legalizacije |
Teske droge |
|
25% |
[ 8 ] |
Samo lake droge |
|
37% |
[ 12 ] |
Ostaviti kako je |
|
37% |
[ 12 ] |
|
Ukupno glasova : 32 |
|
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:41 pon, 14. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"][quote="vsego"]Hoce, ali to nas nije uvjerilo da zabranimo - recimo - tablete za spavanje, zar ne?[/quote]
kolko ja znam, tablete za spavanje su uglavnom zabranjene za prodaju u vecini zemalja svijeta, moze ih se kupiti samo sa ljecnickim receptom[/quote]
Nisam to znao... :| Ali to ne znaci da je sve sto se moze dobiti bez recepta bezopasno. Npr, apaurini i alkohol skupa hoce imati "zanimljive" efekte... :(
[quote="Lord Sirius"]koliki olos bi se poceo slijevati i vrebati malu neuku djecu...probaj..biti ce ti zabavno, lakse ces uciti, manje ce te boljeti, brze ces trcati...jos kada se u sve to ukljuce mediji i reklamacija, to ce dovesti do katastrofe..[/quote]
Cek, malo. Zasto bi bilo tako? Mislim...
1. Sta bi olos imao od takve reklame? To rade sada, kad je "na crno"...
2. Tko kaze da bi bila dozvoljena reklama? Pogledaj cigarete...
[quote="Lord Sirius"]ali da li biste htjeli vidjeti svog prijatelja kako neometano ulazi u ducan, izlazi sa 3 grama heroina i trosi si zivot, a znate da nebi smio..i onda dodete do njega, kazete mu "nemoj, nije dobro za tebe".....a on lezerno odgovori "nije me briga sta ti mislis, moji su novci, krivi ducan sto mi je prodao"[/quote]
Po cemu se to razlikuje od cigareta? Ako je samo po jacini, onda mi to i nije neki argument... :? Naime, gdje ona mozes povuci granicu izmedju "prihvatljivo" i "neprihvatljivo jakog"? :?
Osim sto pusenjem cigareta truju [b]i mene[/b], a ne samo sebe... :x
Da skratim: ja bih za droge i cigarete slican (isti?) tretman. Ako mi netko moze dati argumente zasto to ne bi bilo dobro, rado cu ih poslusati... :)
A pare od poreza mogu ici za antidrogerasku kampanju (preciznije, za edukaciju). :)
P.S. U Nizozemskoj je marihuana legalna. Nemaju nista veci problem s time nego ostale zemlje...
Lord Sirius (napisa): | vsego (napisa): | Hoce, ali to nas nije uvjerilo da zabranimo - recimo - tablete za spavanje, zar ne? |
kolko ja znam, tablete za spavanje su uglavnom zabranjene za prodaju u vecini zemalja svijeta, moze ih se kupiti samo sa ljecnickim receptom |
Nisam to znao... Ali to ne znaci da je sve sto se moze dobiti bez recepta bezopasno. Npr, apaurini i alkohol skupa hoce imati "zanimljive" efekte...
Lord Sirius (napisa): | koliki olos bi se poceo slijevati i vrebati malu neuku djecu...probaj..biti ce ti zabavno, lakse ces uciti, manje ce te boljeti, brze ces trcati...jos kada se u sve to ukljuce mediji i reklamacija, to ce dovesti do katastrofe.. |
Cek, malo. Zasto bi bilo tako? Mislim...
1. Sta bi olos imao od takve reklame? To rade sada, kad je "na crno"...
2. Tko kaze da bi bila dozvoljena reklama? Pogledaj cigarete...
Lord Sirius (napisa): | ali da li biste htjeli vidjeti svog prijatelja kako neometano ulazi u ducan, izlazi sa 3 grama heroina i trosi si zivot, a znate da nebi smio..i onda dodete do njega, kazete mu "nemoj, nije dobro za tebe".....a on lezerno odgovori "nije me briga sta ti mislis, moji su novci, krivi ducan sto mi je prodao" |
Po cemu se to razlikuje od cigareta? Ako je samo po jacini, onda mi to i nije neki argument... Naime, gdje ona mozes povuci granicu izmedju "prihvatljivo" i "neprihvatljivo jakog"?
Osim sto pusenjem cigareta truju i mene, a ne samo sebe...
Da skratim: ja bih za droge i cigarete slican (isti?) tretman. Ako mi netko moze dati argumente zasto to ne bi bilo dobro, rado cu ih poslusati...
A pare od poreza mogu ici za antidrogerasku kampanju (preciznije, za edukaciju).
P.S. U Nizozemskoj je marihuana legalna. Nemaju nista veci problem s time nego ostale zemlje...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Markec Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:43 pon, 14. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"]biste htjeli vidjeti svog prijatelja kako neometano ulazi u ducan, izlazi sa 3 grama heroina i trosi si zivot, a znate da nebi smio..i onda dodete do njega, kazete mu "nemoj, nije dobro za tebe".....a on lezerno odgovori "nije me briga sta ti mislis, moji su novci, krivi ducan sto mi je prodao"[/quote]
Nije kriv ducan, ko' sto sad nisu krivi dileri- kriva je budala.
P.S. na Novoj godini moj najbolji frend se pred mojim nosom nasmrko bijelog - ima 20god. , ima svoju punoljetnu glavu, nisam mu ja tata...
[quote="Lord Sirius"]...koliki olos bi se poceo slijevati i vrebati malu neuku djecu...probaj..biti ce ti zabavno, lakse ces uciti, manje ce te boljeti, brze ces trcati...[/quote]
Djete oces sladoled... pa mi sjedi u krilo da se poigramo...
Reci da to nije spika pedofila i da te ne podsjeca na ovo sta si napiso...
sto se tice brzeg trcanja (sportskih uspjeha opcenito) - pa tu su steroidi i ostali "zabranjeni" preparati u sirokoj upotrebi.
[quote="Lord Sirius"]ukljuce mediji i reklamacija, to ce dovesti do katastrofe.. [/quote]
Dal se smiju reklamirat alkohol i cigarete?
Lord Sirius (napisa): | biste htjeli vidjeti svog prijatelja kako neometano ulazi u ducan, izlazi sa 3 grama heroina i trosi si zivot, a znate da nebi smio..i onda dodete do njega, kazete mu "nemoj, nije dobro za tebe".....a on lezerno odgovori "nije me briga sta ti mislis, moji su novci, krivi ducan sto mi je prodao" |
Nije kriv ducan, ko' sto sad nisu krivi dileri- kriva je budala.
P.S. na Novoj godini moj najbolji frend se pred mojim nosom nasmrko bijelog - ima 20god. , ima svoju punoljetnu glavu, nisam mu ja tata...
Lord Sirius (napisa): | ...koliki olos bi se poceo slijevati i vrebati malu neuku djecu...probaj..biti ce ti zabavno, lakse ces uciti, manje ce te boljeti, brze ces trcati... |
Djete oces sladoled... pa mi sjedi u krilo da se poigramo...
sto se tice brzeg trcanja (sportskih uspjeha opcenito) - pa tu su steroidi i ostali "zabranjeni" preparati u sirokoj upotrebi.
Lord Sirius (napisa): | ukljuce mediji i reklamacija, to ce dovesti do katastrofe.. |
Dal se smiju reklamirat alkohol i cigarete?
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:19 pon, 14. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ali to ne znaci da je sve sto se moze dobiti bez recepta bezopasno. Npr, apaurini i alkohol skupa hoce imati "zanimljive" efekte... [/quote]
progutaj onaj mali perec i zagutit ces se
[quote="vsego"]Sta bi olos imao od takve reklame? To rade sada, kad je "na crno"...
[/quote]
trziste bi se povecalo
[quote="vsego"]Tko kaze da bi bila dozvoljena reklama? Pogledaj cigarete...
[/quote]
zabranjene su, ali ih svejedno svaki dan vidim na tv
"posjetite galeriju tvornice duhana rovinj"
[quote="vsego"]Ako je samo po jacini, onda mi to i nije neki argument... [/quote]
jacina je jedini argument...klinac kad pocne pusiti, prvi put ce se dobro iskasljati...kada se pocne drogirati, prvi put ce mozda umrijeti
gdje je granica...tamo gdje ne unosis tvari koje ti sj**u neuro-somatotropne-tireotropne-adenokortikotropne itd hormone, nagrizuju krvne zile, unistavaju tkivo
[quote="vsego"]A pare od poreza mogu ici za antidrogerasku kampanju (preciznije, za edukaciju). [/quote]
da mi je vidjeti dan kada ce se poreznici brinuti za opce dobro..vjerojatno ni 5% prihoda nebi otislo za antidrogerasku kampanju...a ostatak bi se vratio u proizvodnju
[quote="vsego"]U Nizozemskoj je marihuana legalna. Nemaju nista veci problem s time nego ostale zemlje...[/quote]
ja ne pricam o "lakim" drogama
[quote="Markec"]Nije kriv ducan, ko' sto sad nisu krivi dileri- kriva je budala.
[/quote]
ni ne kazem da je kriv ducan...samo da ce ti tako odgovoriti vecina
[quote="Markec"]P.S. na Novoj godini moj najbolji frend se pred mojim nosom nasmrko bijelog - ima 20god. , ima svoju punoljetnu glavu, nisam mu ja tata...
[/quote]a neces mu biti ni frend kada previse povuce
[quote="vsego"]Djete oces sladoled... pa mi sjedi u krilo da se poigramo...
[/quote]
pa je..podsjeca..i kolko ja znam..pedofilija se kaznjava zakonom
[quote="Markec"]sto se tice brzeg trcanja (sportskih uspjeha opcenito) - pa tu su steroidi i ostali "zabranjeni" preparati u sirokoj upotrebi[/quote]
steroidi su zabranjeni samo u tim sportskim krugovima, a inace nisu..jos vise, steroidi nisu ni preparati ni droge nego kolko se ja sjecam bioloski spojevi sa cetiri prstena ugljikovih atoma na koje se vezu hormoni, alkaloidi, vitamini
[quote="Markec"]Dal se smiju reklamirat alkohol i cigarete?[/quote]
za cigarete sam vec objasnio, a redovito vidim na njemackoj tv kako reklamiraju votku, po skotskoj whiskey itd...
pogledaj samo pivu kolko se reklamira...ona je izbjegla zakon zato sto je navedena kao hranidbeni proizvod...[i]kada dietpharm uvede proizvod heroin c-vitamin, onda ce se i on smjeti reklamirati[/i]
[/i]
vsego (napisa): | Ali to ne znaci da je sve sto se moze dobiti bez recepta bezopasno. Npr, apaurini i alkohol skupa hoce imati "zanimljive" efekte... |
progutaj onaj mali perec i zagutit ces se
vsego (napisa): | Sta bi olos imao od takve reklame? To rade sada, kad je "na crno"...
|
trziste bi se povecalo
vsego (napisa): | Tko kaze da bi bila dozvoljena reklama? Pogledaj cigarete...
|
zabranjene su, ali ih svejedno svaki dan vidim na tv
"posjetite galeriju tvornice duhana rovinj"
vsego (napisa): | Ako je samo po jacini, onda mi to i nije neki argument... |
jacina je jedini argument...klinac kad pocne pusiti, prvi put ce se dobro iskasljati...kada se pocne drogirati, prvi put ce mozda umrijeti
gdje je granica...tamo gdje ne unosis tvari koje ti sj**u neuro-somatotropne-tireotropne-adenokortikotropne itd hormone, nagrizuju krvne zile, unistavaju tkivo
vsego (napisa): | A pare od poreza mogu ici za antidrogerasku kampanju (preciznije, za edukaciju). |
da mi je vidjeti dan kada ce se poreznici brinuti za opce dobro..vjerojatno ni 5% prihoda nebi otislo za antidrogerasku kampanju...a ostatak bi se vratio u proizvodnju
vsego (napisa): | U Nizozemskoj je marihuana legalna. Nemaju nista veci problem s time nego ostale zemlje... |
ja ne pricam o "lakim" drogama
Markec (napisa): | Nije kriv ducan, ko' sto sad nisu krivi dileri- kriva je budala.
|
ni ne kazem da je kriv ducan...samo da ce ti tako odgovoriti vecina
Markec (napisa): | P.S. na Novoj godini moj najbolji frend se pred mojim nosom nasmrko bijelog - ima 20god. , ima svoju punoljetnu glavu, nisam mu ja tata...
| a neces mu biti ni frend kada previse povuce
vsego (napisa): | Djete oces sladoled... pa mi sjedi u krilo da se poigramo...
|
pa je..podsjeca..i kolko ja znam..pedofilija se kaznjava zakonom
Markec (napisa): | sto se tice brzeg trcanja (sportskih uspjeha opcenito) - pa tu su steroidi i ostali "zabranjeni" preparati u sirokoj upotrebi |
steroidi su zabranjeni samo u tim sportskim krugovima, a inace nisu..jos vise, steroidi nisu ni preparati ni droge nego kolko se ja sjecam bioloski spojevi sa cetiri prstena ugljikovih atoma na koje se vezu hormoni, alkaloidi, vitamini
Markec (napisa): | Dal se smiju reklamirat alkohol i cigarete? |
za cigarete sam vec objasnio, a redovito vidim na njemackoj tv kako reklamiraju votku, po skotskoj whiskey itd...
pogledaj samo pivu kolko se reklamira...ona je izbjegla zakon zato sto je navedena kao hranidbeni proizvod...kada dietpharm uvede proizvod heroin c-vitamin, onda ce se i on smjeti reklamirati
[/i]
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:31 pon, 14. 4. 2003 Naslov: |
|
|
Ok, kuzim vecinu tvojih argumenata. Cak bih se i slozio da stoje, no ostajem pri stavu da svatko treba odlucivati o svom zivotu...
Daj mi, ipak, objasni ovo:
[quote="Lord Sirius"][quote="vsego"]Sta bi olos imao od takve reklame? To rade sada, kad je "na crno"...[/quote]
trziste bi se povecalo[/quote]
Zasto? Sto bi netko na ulici imao od toga da "vrbuje" klince, ako na tome zaradjuju velike kompanije, a ne dileri "na crno"?
Tko ih "vrbuje" za cigarete?
[quote="Lord Sirius"]gdje je granica...tamo gdje ne unosis tvari koje ti sj**u neuro-somatotropne-tireotropne-adenokortikotropne itd hormone, nagrizuju krvne zile, unistavaju tkivo[/quote]
Nego, npr., truju ljude oko sebe, ni krive ni duzne? :?
[quote="Lord Sirius"][quote="vsego"]Djete oces sladoled... pa mi sjedi u krilo da se poigramo...
Reci da to nije spika pedofila i da te ne podsjeca na ovo sta si napiso...[/quote]
pa je..podsjeca..i kolko ja znam..pedofilija se kaznjava zakonom[/quote]
Samo da ne ispadne da kradem copyleft, ovo je Markecovo, a ne moje... ;)
Ok, kuzim vecinu tvojih argumenata. Cak bih se i slozio da stoje, no ostajem pri stavu da svatko treba odlucivati o svom zivotu...
Daj mi, ipak, objasni ovo:
Lord Sirius (napisa): | vsego (napisa): | Sta bi olos imao od takve reklame? To rade sada, kad je "na crno"... |
trziste bi se povecalo |
Zasto? Sto bi netko na ulici imao od toga da "vrbuje" klince, ako na tome zaradjuju velike kompanije, a ne dileri "na crno"?
Tko ih "vrbuje" za cigarete?
Lord Sirius (napisa): | gdje je granica...tamo gdje ne unosis tvari koje ti sj**u neuro-somatotropne-tireotropne-adenokortikotropne itd hormone, nagrizuju krvne zile, unistavaju tkivo |
Nego, npr., truju ljude oko sebe, ni krive ni duzne?
Lord Sirius (napisa): | vsego (napisa): | Djete oces sladoled... pa mi sjedi u krilo da se poigramo...
Reci da to nije spika pedofila i da te ne podsjeca na ovo sta si napiso... |
pa je..podsjeca..i kolko ja znam..pedofilija se kaznjava zakonom |
Samo da ne ispadne da kradem copyleft, ovo je Markecovo, a ne moje...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator

|
Postano: 23:59 pon, 14. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]C'Tebo, u godinama prohibicije, od loseg alkohola je umrlo oko 16.000 ljudi. Mislim da je danasnja smrtnost (napominjem: od [b]loseg[/b] alkohola) ipak nesto manja. :) Legalnost omogucuje i kontrolu kvalitete.[/quote]
Dobro zboriš, istina je to.
Samo je problem što legalnost omogućuje i reklamiranje (iako bi se i to moglo kontrolirat, kao npr. za cigarete, ali alkohol se ipak reklamira i, iako se teže navuć na ovisnost o alkoholu, alkohol je ipak opasniji od cigareta)
[quote="vsego"]A da ce biti budala koje ce se predozirati... Hoce, ali to nas nije uvjerilo da zabranimo - recimo - tablete za spavanje, zar ne? ;)[/quote]
Ja bih rekao da je to loša usporedba.
Tablete za spavanje se mogu dobiti jedino uz recept i ipak imaju određenu korisnost.
Bolja usporedba bi bila sa cigaretama, pošto ubijaju i navlače na jaku ovisnost.
Međutim, onda pogledaj koliko ljudi puši u recimo SAD-u ili Australiji, gdje se provode žestoke antipušačke kampanje i to uglavnom od strane zakona (zabranjeno pušit ovdje i ovdje i šta ja znam što sve ne) i pogledaj koliko ljudi puši kod nas, gdje je bilo do 2000 (ili tako nekako) dopušteno i maloljetnicima kupovat cigarete.
[quote="vsego"]Osim sto pusenjem cigareta truju i mene, a ne samo sebe... [/quote]
Istina.
I vožnjom autom trujem mnoge oko sebe.
I uzgajanjem krava za svo ono meso trujemo sebe i sve ostale.
Pa za to ne marimo, al' odjednom je bitno za cigarete.
Plus, ovisnici o teškim drogama ne truju ljude oko sebe, nego ih pljačkaju.
[quote="vsego"]P.S. U Nizozemskoj je marihuana legalna. Nemaju nista veci problem s time nego ostale zemlje...[/quote]
Ne. U Nizozemskoj je marihuana dekriminalizirana, ne legalna.
[quote="Markec"]Dal se smiju reklamirat alkohol i cigarete?[/quote]
Opet: alkohol da i cigarete da, ali nekako čudno.
[quote="vsego"]Zasto? Sto bi netko na ulici imao od toga da "vrbuje" klince, ako na tome zaradjuju velike kompanije, a ne dileri "na crno"?
Tko ih "vrbuje" za cigarete? [/quote]
Upravo kao što si i reko.
Tržište na crno drogama bi ostalo, kao što postoji i tržište na crno cigaretama.
Tko ih vrbuje, ne znam, možda same kompanije da tako izbjegnu ogromne poreze i trošarine, ali to nije ni bitno.
vsego (napisa): | C'Tebo, u godinama prohibicije, od loseg alkohola je umrlo oko 16.000 ljudi. Mislim da je danasnja smrtnost (napominjem: od loseg alkohola) ipak nesto manja. Legalnost omogucuje i kontrolu kvalitete. |
Dobro zboriš, istina je to.
Samo je problem što legalnost omogućuje i reklamiranje (iako bi se i to moglo kontrolirat, kao npr. za cigarete, ali alkohol se ipak reklamira i, iako se teže navuć na ovisnost o alkoholu, alkohol je ipak opasniji od cigareta)
vsego (napisa): | A da ce biti budala koje ce se predozirati... Hoce, ali to nas nije uvjerilo da zabranimo - recimo - tablete za spavanje, zar ne?  |
Ja bih rekao da je to loša usporedba.
Tablete za spavanje se mogu dobiti jedino uz recept i ipak imaju određenu korisnost.
Bolja usporedba bi bila sa cigaretama, pošto ubijaju i navlače na jaku ovisnost.
Međutim, onda pogledaj koliko ljudi puši u recimo SAD-u ili Australiji, gdje se provode žestoke antipušačke kampanje i to uglavnom od strane zakona (zabranjeno pušit ovdje i ovdje i šta ja znam što sve ne) i pogledaj koliko ljudi puši kod nas, gdje je bilo do 2000 (ili tako nekako) dopušteno i maloljetnicima kupovat cigarete.
vsego (napisa): | Osim sto pusenjem cigareta truju i mene, a ne samo sebe... |
Istina.
I vožnjom autom trujem mnoge oko sebe.
I uzgajanjem krava za svo ono meso trujemo sebe i sve ostale.
Pa za to ne marimo, al' odjednom je bitno za cigarete.
Plus, ovisnici o teškim drogama ne truju ljude oko sebe, nego ih pljačkaju.
vsego (napisa): | P.S. U Nizozemskoj je marihuana legalna. Nemaju nista veci problem s time nego ostale zemlje... |
Ne. U Nizozemskoj je marihuana dekriminalizirana, ne legalna.
Markec (napisa): | Dal se smiju reklamirat alkohol i cigarete? |
Opet: alkohol da i cigarete da, ali nekako čudno.
vsego (napisa): | Zasto? Sto bi netko na ulici imao od toga da "vrbuje" klince, ako na tome zaradjuju velike kompanije, a ne dileri "na crno"?
Tko ih "vrbuje" za cigarete? |
Upravo kao što si i reko.
Tržište na crno drogama bi ostalo, kao što postoji i tržište na crno cigaretama.
Tko ih vrbuje, ne znam, možda same kompanije da tako izbjegnu ogromne poreze i trošarine, ali to nije ni bitno.
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:00 uto, 15. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Zasto? Sto bi netko na ulici imao od toga da "vrbuje" klince, ako na tome zaradjuju velike kompanije, a ne dileri "na crno"?
[/quote]
o tome i pricam, nebi bilo potrebe za dilerima...velike kompanije bi se bacile u igru i dogadale bi se iste stvari kakve vidis u onim serijama o odvjetnicima...broj ovisnika bi milijunski porastao, isto kao sto se desilo sa industrijom cigareta...tu i tamo bi netko umro, pa bi tuzili veliku kompaniju, izvukil milijun ili dva, ali u usporedbi sa budzetom od stotine milijardi, to bi bio samo kap u moru...
[quote="vsego"]Tko ih "vrbuje" za cigarete? [/quote]
nitko, nema potrebe..isto bi bilo i sa drogom..jednostavno bi otisao u ducan i rekao...dajte mi kutiju zutog heorina i izasao bi van..
i dalje mislis da sa takvom slobodom nebi narastao broj ovisnika?
[quote="vsego"]Nego, npr., truju ljude oko sebe, ni krive ni duzne? [/quote]
kad si vani...disi kroz nos, dim ne prolazi onda tako lagano...i uvijek postoje mjesta u kojima je zabranjeno pusenje itd itd...
trovati ces se jedino ako svjesno odes u drustvo pusaca, a to je opet tvoja odluka i vise nisi ni kriv ni duzan
pogledaj samo koliko otpada stvori nuklearna centrala zato sto dovodi struju do mog i tvog kompa...i onda to sve istereti na ocean ili ozon...a jesu li oni krivi i duzni?i nesvjesno i svjesno unistavamo puno stvari oko sebe
[quote="vsego"]Samo da ne ispadne da kradem copyleft, ovo je Markecovo, a ne moje... [/quote]
imas pravo, my apologies, vec mi je u naviku uslo
vsego (napisa): | Zasto? Sto bi netko na ulici imao od toga da "vrbuje" klince, ako na tome zaradjuju velike kompanije, a ne dileri "na crno"?
|
o tome i pricam, nebi bilo potrebe za dilerima...velike kompanije bi se bacile u igru i dogadale bi se iste stvari kakve vidis u onim serijama o odvjetnicima...broj ovisnika bi milijunski porastao, isto kao sto se desilo sa industrijom cigareta...tu i tamo bi netko umro, pa bi tuzili veliku kompaniju, izvukil milijun ili dva, ali u usporedbi sa budzetom od stotine milijardi, to bi bio samo kap u moru...
vsego (napisa): | Tko ih "vrbuje" za cigarete? |
nitko, nema potrebe..isto bi bilo i sa drogom..jednostavno bi otisao u ducan i rekao...dajte mi kutiju zutog heorina i izasao bi van..
i dalje mislis da sa takvom slobodom nebi narastao broj ovisnika?
vsego (napisa): | Nego, npr., truju ljude oko sebe, ni krive ni duzne? |
kad si vani...disi kroz nos, dim ne prolazi onda tako lagano...i uvijek postoje mjesta u kojima je zabranjeno pusenje itd itd...
trovati ces se jedino ako svjesno odes u drustvo pusaca, a to je opet tvoja odluka i vise nisi ni kriv ni duzan
pogledaj samo koliko otpada stvori nuklearna centrala zato sto dovodi struju do mog i tvog kompa...i onda to sve istereti na ocean ili ozon...a jesu li oni krivi i duzni?i nesvjesno i svjesno unistavamo puno stvari oko sebe
vsego (napisa): | Samo da ne ispadne da kradem copyleft, ovo je Markecovo, a ne moje... |
imas pravo, my apologies, vec mi je u naviku uslo
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:59 uto, 15. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"]i dalje mislis da sa takvom slobodom nebi narastao broj ovisnika?[/quote]
Recimo da sam po tom pitanju prilicno militantno raspolozen. :shock: Ne tvrdim ni da hoce ni da nece; tvrdim samo [b]da bi svatko trebao odluciti za sebe[/b].
[quote="Lord Sirius"][quote="vsego"]Nego, npr., truju ljude oko sebe, ni krive ni duzne?[/quote]
trovati ces se jedino ako svjesno odes u drustvo pusaca, a to je opet tvoja odluka i vise nisi ni kriv ni duzan[/quote]
Znas, ponekad i protiv svoje volje moram izaci iz kuce... 8)
[quote="Lord Sirius"][quote="vsego"]Samo da ne ispadne da kradem copyleft, ovo je Markecovo, a ne moje... [/quote]
imas pravo, my apologies, vec mi je u naviku uslo[/quote]
Sta, da citiras :bow: [b]Mene[/b] :bow: :?: :lol:
[quote="C'Tebo"]I vožnjom autom trujem mnoge oko sebe.[/quote]
Imas stavove slicne Siriusovim, pa cu odgovoriti samo na ovo. :) S time se skroz slazem i zao mi je da nemam dizelasa, pa da ga vozim na cisti Eurodizel. Navodno da to uopce ne zagadjuje. :shock: No, dizelasa si nisam mogao priustiti... :cry:
Lord Sirius (napisa): | i dalje mislis da sa takvom slobodom nebi narastao broj ovisnika? |
Recimo da sam po tom pitanju prilicno militantno raspolozen. Ne tvrdim ni da hoce ni da nece; tvrdim samo da bi svatko trebao odluciti za sebe.
Lord Sirius (napisa): | vsego (napisa): | Nego, npr., truju ljude oko sebe, ni krive ni duzne? |
trovati ces se jedino ako svjesno odes u drustvo pusaca, a to je opet tvoja odluka i vise nisi ni kriv ni duzan |
Znas, ponekad i protiv svoje volje moram izaci iz kuce...
Lord Sirius (napisa): | vsego (napisa): | Samo da ne ispadne da kradem copyleft, ovo je Markecovo, a ne moje... |
imas pravo, my apologies, vec mi je u naviku uslo |
Sta, da citiras Mene
C'Tebo (napisa): | I vožnjom autom trujem mnoge oko sebe. |
Imas stavove slicne Siriusovim, pa cu odgovoriti samo na ovo. S time se skroz slazem i zao mi je da nemam dizelasa, pa da ga vozim na cisti Eurodizel. Navodno da to uopce ne zagadjuje. No, dizelasa si nisam mogao priustiti...
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator

|
Postano: 1:08 uto, 15. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="C'Tebo"]I vožnjom autom trujem mnoge oko sebe.[/quote]
Imas stavove slicne Siriusovim, pa cu odgovoriti samo na ovo. :) S time se skroz slazem i zao mi je da nemam dizelasa, pa da ga vozim na cisti Eurodizel. Navodno da to uopce ne zagadjuje. :shock: No, dizelasa si nisam mogao priustiti... :cry:[/quote]
Da dizel uopće ne zagađuje?
Ne znam, ali manje troši, u svakom slučaju od benzinca ;) (to je isto dobar razlog za imat dizela)
Nego, pazi ovo:
Na plin se može prebaciti svaki benzinski automobil i vožnja na plin je jeftinija i plin zagađuje manje od bilo kojeg fosilnog goriva.
I sad, umjesto da država podupre korištenje plina, ne registracija auta s plinom košta ubi me bože plus sve žive provjere za taj plin, plus što se boca mora svakih toliko godina mijenjat i tako dalje.
(prijevod: živciraju me malo... :D)
vsego (napisa): | C'Tebo (napisa): | I vožnjom autom trujem mnoge oko sebe. |
Imas stavove slicne Siriusovim, pa cu odgovoriti samo na ovo. S time se skroz slazem i zao mi je da nemam dizelasa, pa da ga vozim na cisti Eurodizel. Navodno da to uopce ne zagadjuje. No, dizelasa si nisam mogao priustiti...  |
Ne znam, ali manje troši, u svakom slučaju od benzinca (to je isto dobar razlog za imat dizela)
Nego, pazi ovo:
Na plin se može prebaciti svaki benzinski automobil i vožnja na plin je jeftinija i plin zagađuje manje od bilo kojeg fosilnog goriva.
I sad, umjesto da država podupre korištenje plina, ne registracija auta s plinom košta ubi me bože plus sve žive provjere za taj plin, plus što se boca mora svakih toliko godina mijenjat i tako dalje.
(prijevod: živciraju me malo... )
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:26 uto, 15. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="C'Tebo"][quote="vsego"][quote="C'Tebo"]I vožnjom autom trujem mnoge oko sebe.[/quote]
Imas stavove slicne Siriusovim, pa cu odgovoriti samo na ovo. :) S time se skroz slazem i zao mi je da nemam dizelasa, pa da ga vozim na cisti Eurodizel. Navodno da to uopce ne zagadjuje. :shock: No, dizelasa si nisam mogao priustiti... :cry:[/quote]
Ne znam, ali manje troši, u svakom slučaju od benzinca ;) (to je isto dobar razlog za imat dizela)[/quote]
Ne dizel (koji samo zagadjuje manje od benzina) nego... hmmm... pomijesah nazivlje... :oops: Mislio sam na [url=http://www.biodiesel.org/]Biodiesel[/url]. Navodno slozeno od nekih biljnih otpadaka i ne zagadjuje uopce.
Na zalost, u praxi ga mixaju sa obicnim dizelom (to je verzija o kojoj pisu na gornjem siteu), no i to je pomak na bolje.
Negdje sam svojedobno procitao da nije otrovan cak ni ako ga popijes! :shock: ;)
C'Tebo (napisa): | vsego (napisa): | C'Tebo (napisa): | I vožnjom autom trujem mnoge oko sebe. |
Imas stavove slicne Siriusovim, pa cu odgovoriti samo na ovo. S time se skroz slazem i zao mi je da nemam dizelasa, pa da ga vozim na cisti Eurodizel. Navodno da to uopce ne zagadjuje. No, dizelasa si nisam mogao priustiti...  |
Ne znam, ali manje troši, u svakom slučaju od benzinca (to je isto dobar razlog za imat dizela) |
Ne dizel (koji samo zagadjuje manje od benzina) nego... hmmm... pomijesah nazivlje... Mislio sam na Biodiesel. Navodno slozeno od nekih biljnih otpadaka i ne zagadjuje uopce.
Na zalost, u praxi ga mixaju sa obicnim dizelom (to je verzija o kojoj pisu na gornjem siteu), no i to je pomak na bolje.
Negdje sam svojedobno procitao da nije otrovan cak ni ako ga popijes!
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator

|
Postano: 1:42 uto, 15. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ne dizel (koji samo zagadjuje manje od benzina) nego... hmmm... pomijesah nazivlje... :oops: Mislio sam na [url=http://www.biodiesel.org/]Biodiesel[/url]. Navodno slozeno od nekih biljnih otpadaka i ne zagadjuje uopce.
Negdje sam svojedobno procitao da nije otrovan cak ni ako ga popijes! :shock: ;)[/quote]
Wow, moram priznat da nisam znao za to, no ima li toga za kupit u Hr?? (ja nis to nigdje vidio, al' opet, ja ne gledam kojih sve vrsta dizela ima za kupit) ;)
U svakom slučaju dobra fora :whee:
vsego (napisa): | Ne dizel (koji samo zagadjuje manje od benzina) nego... hmmm... pomijesah nazivlje... Mislio sam na Biodiesel. Navodno slozeno od nekih biljnih otpadaka i ne zagadjuje uopce.
Negdje sam svojedobno procitao da nije otrovan cak ni ako ga popijes!  |
Wow, moram priznat da nisam znao za to, no ima li toga za kupit u Hr?? (ja nis to nigdje vidio, al' opet, ja ne gledam kojih sve vrsta dizela ima za kupit)
U svakom slučaju dobra fora :whee:
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:53 uto, 15. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="C'Tebo"]Wow, moram priznat da nisam znao za to, no ima li toga za kupit u Hr?? (ja nis to nigdje vidio, al' opet, ja ne gledam kojih sve vrsta dizela ima za kupit) ;)[/quote]
Nisam ni ja, ali - isto kao i ti - ne pratim sta sve ima na tom podrucju. Navodno da je to u Austriji standardni dio ponude, pa valjda ima i negdje kod nas... :|
[quote="C'Tebo"]U svakom slučaju dobra fora :whee:[/quote]
Interesantno... Smajli :weee: je potekao od tebe, no nikako da mu zapamtis BB-code... :lol:
C'Tebo (napisa): | Wow, moram priznat da nisam znao za to, no ima li toga za kupit u Hr?? (ja nis to nigdje vidio, al' opet, ja ne gledam kojih sve vrsta dizela ima za kupit)  |
Nisam ni ja, ali - isto kao i ti - ne pratim sta sve ima na tom podrucju. Navodno da je to u Austriji standardni dio ponude, pa valjda ima i negdje kod nas...
C'Tebo (napisa): | U svakom slučaju dobra fora :whee: |
Interesantno... Smajli je potekao od tebe, no nikako da mu zapamtis BB-code...
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator

|
Postano: 2:14 uto, 15. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="C'Tebo"]U svakom slučaju dobra fora :whee:[/quote]
Interesantno... Smajli :weee: je potekao od tebe, no nikako da mu zapamtis BB-code... :lol:[/quote]
:D
Da, zeza me malo :oops:, al pusti, dobro da ne pišem :lux:, to bi dosta ljudi zbunilo :shock:
vsego (napisa): | C'Tebo (napisa): | U svakom slučaju dobra fora :whee: |
Interesantno... Smajli je potekao od tebe, no nikako da mu zapamtis BB-code...  |
Da, zeza me malo , al pusti, dobro da ne pišem :lux:, to bi dosta ljudi zbunilo
[Vrh] |
|
color Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Markec Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
n0mad Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 21:57 čet, 4. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Ts ! stvar kulturnog naslijedja i ekonomske isplativosti, nikako zdravstvenih razloga. Nikog ne smeta sto (po zavodu za mortalitet SAD-a) duhan godisnje ubije 750000 ljudi, a alkohol 185000+ ljudi ne racunajuci nasilje i prometne nesrece, samo predoziranja i poslijedice dugotrajne uporabe. S druge strane od trave nitko nikada nije umro i ima indeks razvoja fizicke ovsnosti 0.18%, za razliku od alkohola (40%) i duhana (90%).
Letalna doza alkohola je litra konjaka u 10min, trave je 30Kg popuseno u 2h. (letalna doza vode je 30l u dva sata), alkoholna i narkomanska demencija su dugo poznate pojave, izraz "kanabiolna demencija" jednostavno ne postoji, poslijedice trave na ljudski organizam traju najvise 5 mjeseci od zadnje konzumacije kod okorjelih korisnika, dok su ostecenja stvorena koristenjem alkohola trajna itd itd itd.
btw: kupovnim tabletama se ne mozes ubit da se na trepavice postavis, al dobro ;) ili skoro tako? oprez
Ts ! stvar kulturnog naslijedja i ekonomske isplativosti, nikako zdravstvenih razloga. Nikog ne smeta sto (po zavodu za mortalitet SAD-a) duhan godisnje ubije 750000 ljudi, a alkohol 185000+ ljudi ne racunajuci nasilje i prometne nesrece, samo predoziranja i poslijedice dugotrajne uporabe. S druge strane od trave nitko nikada nije umro i ima indeks razvoja fizicke ovsnosti 0.18%, za razliku od alkohola (40%) i duhana (90%).
Letalna doza alkohola je litra konjaka u 10min, trave je 30Kg popuseno u 2h. (letalna doza vode je 30l u dva sata), alkoholna i narkomanska demencija su dugo poznate pojave, izraz "kanabiolna demencija" jednostavno ne postoji, poslijedice trave na ljudski organizam traju najvise 5 mjeseci od zadnje konzumacije kod okorjelih korisnika, dok su ostecenja stvorena koristenjem alkohola trajna itd itd itd.
btw: kupovnim tabletama se ne mozes ubit da se na trepavice postavis, al dobro ili skoro tako? oprez
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:33 čet, 4. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Nikog ne smeta sto (po zavodu za mortalitet SAD-a) duhan godisnje ubije 750000 ljudi, a alkohol 185000+ ljudi ne racunajuci nasilje i prometne nesrece, samo predoziranja i poslijedice dugotrajne uporabe. [/quote]
ako se radi samo o USA onda ok, ali inace mislim da je u svijetu veci broj
[quote]S druge strane od trave nitko nikada nije umro[/quote]
nije ni od aidsa
[quote]letalna doza vode je 30l u dva sata[/quote]
da li racunas tu i dijabeticare? oni u nekih 5 sati mogu popiti toliko, a ako se potrude, sigurno bi mogli i u dva - a i pretjerano uzimanje vode je jedan od prvih simptoma dijabetesa
[quote]ljudski organizam traju najvise 5 mjeseci od zadnje konzumacije kod okorjelih korisnika[/quote]
ako ti se DNA modificira zbog pretjerane konzumacije stetnih tvari (sto često i čini) onda i dolazi do demencije
[quote]
btw: kupovnim tabletama se ne mozes ubit da se na trepavice postavis, al dobro ;) ili skoro tako? oprez[/quote]
sigurno? moja stara radi u plivi i doma donosi svakakve ljekove, a u slobodno vrijeme citam deklaracije tih ljekova - pa vjeruj mi, jako lagano se mozes predozirati sa čime god hoćeš i neželjenih posljedica ima koliko hoćeš
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Nikog ne smeta sto (po zavodu za mortalitet SAD-a) duhan godisnje ubije 750000 ljudi, a alkohol 185000+ ljudi ne racunajuci nasilje i prometne nesrece, samo predoziranja i poslijedice dugotrajne uporabe. |
ako se radi samo o USA onda ok, ali inace mislim da je u svijetu veci broj
Citat: | S druge strane od trave nitko nikada nije umro |
nije ni od aidsa
Citat: | letalna doza vode je 30l u dva sata |
da li racunas tu i dijabeticare? oni u nekih 5 sati mogu popiti toliko, a ako se potrude, sigurno bi mogli i u dva - a i pretjerano uzimanje vode je jedan od prvih simptoma dijabetesa
Citat: | ljudski organizam traju najvise 5 mjeseci od zadnje konzumacije kod okorjelih korisnika |
ako ti se DNA modificira zbog pretjerane konzumacije stetnih tvari (sto često i čini) onda i dolazi do demencije
Citat: |
btw: kupovnim tabletama se ne mozes ubit da se na trepavice postavis, al dobro ili skoro tako? oprez |
sigurno? moja stara radi u plivi i doma donosi svakakve ljekove, a u slobodno vrijeme citam deklaracije tih ljekova - pa vjeruj mi, jako lagano se mozes predozirati sa čime god hoćeš i neželjenih posljedica ima koliko hoćeš
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 8:35 pet, 5. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Ah.. Malko sam klimav na kvoutanju, ali eto..
da, samo statistika za SAD
> nije ni od aidsa
<FLAME> nije ni od rata nego od zlocestih ljudi </FLAME> skidam kapu ukoliko ustvrdis (argumentirano) da zadnja tvrdnja ima ikakve realne i relevantne veze sa raspravom, tj: trava i poslije 5 mj. unistava imunost organizma, uzrokuje rak, tjera ljude u njedro teskih i smrtonosnih one-way droga, ubija volju za zivotom i sl.
> da li racunas tu i dijabeticare? oni u nekih 5 sati mogu popiti toliko, a ako se potrude sigurno bi mogli i u dva - a i pretjerano uzimanje vode je jedan od prvih simptoma dijabetesa
:D jest prijatelju, drago mi je da si dobar poznavatelj dijabetesa, ali ne vjerujem da doticno istrazivanje temelji svoje rezultate na dijabeticarima :) stvarno :)
Uostalom, opet, ne vidim paralelu sa temom topica, ili je problem u meni?
> ako ti se DNA modificira zbog pretjerane konzumacije stetnih tvari (sto cesto i cini) onda i dolazi do demencije
Er..... dooooobrrrrro...... Sta god kazes ljudino :roll:
> ...u slobodno vrijeme citam deklaracije tih lijekova...
Svakako, iako ne znam nikog tko se od-ao od kupovnih lijekova ranga normabela, praksitena, leksaurina i sl. iako znam dosta ljudi koji su se svojski trudili i sa jacim stvarima. Al ne bi od toga radio opcu zakonitost na icijem mjestu.
Ah.. Malko sam klimav na kvoutanju, ali eto..
da, samo statistika za SAD
> nije ni od aidsa
<FLAME> nije ni od rata nego od zlocestih ljudi </FLAME> skidam kapu ukoliko ustvrdis (argumentirano) da zadnja tvrdnja ima ikakve realne i relevantne veze sa raspravom, tj: trava i poslije 5 mj. unistava imunost organizma, uzrokuje rak, tjera ljude u njedro teskih i smrtonosnih one-way droga, ubija volju za zivotom i sl.
> da li racunas tu i dijabeticare? oni u nekih 5 sati mogu popiti toliko, a ako se potrude sigurno bi mogli i u dva - a i pretjerano uzimanje vode je jedan od prvih simptoma dijabetesa
jest prijatelju, drago mi je da si dobar poznavatelj dijabetesa, ali ne vjerujem da doticno istrazivanje temelji svoje rezultate na dijabeticarima stvarno
Uostalom, opet, ne vidim paralelu sa temom topica, ili je problem u meni?
> ako ti se DNA modificira zbog pretjerane konzumacije stetnih tvari (sto cesto i cini) onda i dolazi do demencije
Er..... dooooobrrrrro...... Sta god kazes ljudino
> ...u slobodno vrijeme citam deklaracije tih lijekova...
Svakako, iako ne znam nikog tko se od-ao od kupovnih lijekova ranga normabela, praksitena, leksaurina i sl. iako znam dosta ljudi koji su se svojski trudili i sa jacim stvarima. Al ne bi od toga radio opcu zakonitost na icijem mjestu.
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:29 pet, 5. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]
skidam kapu ukoliko ustvrdis (argumentirano) da zadnja tvrdnja ima ikakve realne i relevantne veze sa raspravom, tj: trava i poslije 5 mj. unistava imunost organizma, uzrokuje rak, tjera ljude u njedro teskih i smrtonosnih one-way droga, ubija volju za zivotom i sl.[/quote]
ako sam dobro shvatio,
ti prvo kazes
[quote]poslijedice trave na ljudski organizam traju najvise 5 mjeseci od zadnje konzumacije kod okorjelih korisnika[/quote]
i onda pobijes svoju tvrdnju sa
[quote]trava i poslije 5 mj. unistava imunost organizma, uzrokuje rak[/quote]
jer trava to i radi (bar što se uništavanja imunosti organizma tiče)
recimo već 5 mjeseci apstiniraš od trave, a okorjeli si korisnik.ne možeš očekivati da će ti se stanje organizma vratiti na prijašnje. ništa u našem organizmu nije reverzibilno prirodnim putem.
[quote]
Svakako, iako ne znam nikog tko se od-ao od kupovnih lijekova ranga normabela, praksitena, leksaurina i sl. iako znam dosta ljudi koji su se svojski trudili i sa jacim stvarima. Al ne bi od toga radio opcu zakonitost na icijem mjestu.[/quote]
znam da ovaj primjer nije bas doslovan - ali jedan frend se predozirao jer je pomjesao sumamed sa nekakvim party bonkasom
bio u komi par tjedana, unistio si bubreg i tako...
a sto se tice kupovnih lijekova - najjadniji primjer su ti sedativi, bez problema se predoziras
a i aspirin (acetilsalicilna kiselina) šteti ako se uzme u velikim količinama
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): |
skidam kapu ukoliko ustvrdis (argumentirano) da zadnja tvrdnja ima ikakve realne i relevantne veze sa raspravom, tj: trava i poslije 5 mj. unistava imunost organizma, uzrokuje rak, tjera ljude u njedro teskih i smrtonosnih one-way droga, ubija volju za zivotom i sl. |
ako sam dobro shvatio,
ti prvo kazes
Citat: | poslijedice trave na ljudski organizam traju najvise 5 mjeseci od zadnje konzumacije kod okorjelih korisnika |
i onda pobijes svoju tvrdnju sa
Citat: | trava i poslije 5 mj. unistava imunost organizma, uzrokuje rak |
jer trava to i radi (bar što se uništavanja imunosti organizma tiče)
recimo već 5 mjeseci apstiniraš od trave, a okorjeli si korisnik.ne možeš očekivati da će ti se stanje organizma vratiti na prijašnje. ništa u našem organizmu nije reverzibilno prirodnim putem.
Citat: |
Svakako, iako ne znam nikog tko se od-ao od kupovnih lijekova ranga normabela, praksitena, leksaurina i sl. iako znam dosta ljudi koji su se svojski trudili i sa jacim stvarima. Al ne bi od toga radio opcu zakonitost na icijem mjestu. |
znam da ovaj primjer nije bas doslovan - ali jedan frend se predozirao jer je pomjesao sumamed sa nekakvim party bonkasom
bio u komi par tjedana, unistio si bubreg i tako...
a sto se tice kupovnih lijekova - najjadniji primjer su ti sedativi, bez problema se predoziras
a i aspirin (acetilsalicilna kiselina) šteti ako se uzme u velikim količinama
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
|