Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kad će promocija?
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
stargazer
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 1

PostPostano: 21:44 uto, 27. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam danas dobila obavijest o prispijeću pošiljke koju moram podići na pošti i platiti 188kn.
sad mi je i jasno o kakvoj se to pošiljci radi.
nisam ispunila nikakav papir, nikamo se nisam potpisala i sve fotografe
sam odbila - a ipak paketić došao na moju adresu..
ja sam danas dobila obavijest o prispijeću pošiljke koju moram podići na pošti i platiti 188kn.
sad mi je i jasno o kakvoj se to pošiljci radi.
nisam ispunila nikakav papir, nikamo se nisam potpisala i sve fotografe
sam odbila - a ipak paketić došao na moju adresu..

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 21:50 uto, 27. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bio sam na kraju na promociji jer mi je ravnatelj odobrio da se vratim ranije s maturalca. ;)

Tako da ovaj dio o šetanju fotografa sa našim adresama u rukama znam jer sam bio tamo i osobno doživio. Zbilja se nitko od nas nije u tom trenutku snašao i pitao "a od kud vama naši privatni podaci?". Bilo nas je 3, 4 u grupi kad nam je uletio sa papirićima i provjerom podataka.

Usput, sad sam otišao do svog sandučića. I mene je dočekala obavijest o pošiljci koja se plaća. :D Fun, fun, fun. Sutra ionako idem na poštu, pa ću im reći da slobodno lupe pečat da sam odbio paket i neka vrate tako nazad Antuncu.
Bio sam na kraju na promociji jer mi je ravnatelj odobrio da se vratim ranije s maturalca. Wink

Tako da ovaj dio o šetanju fotografa sa našim adresama u rukama znam jer sam bio tamo i osobno doživio. Zbilja se nitko od nas nije u tom trenutku snašao i pitao "a od kud vama naši privatni podaci?". Bilo nas je 3, 4 u grupi kad nam je uletio sa papirićima i provjerom podataka.

Usput, sad sam otišao do svog sandučića. I mene je dočekala obavijest o pošiljci koja se plaća. Very Happy Fun, fun, fun. Sutra ionako idem na poštu, pa ću im reći da slobodno lupe pečat da sam odbio paket i neka vrate tako nazad Antuncu.

by A.Einstein
[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:57 uto, 27. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne bi li bilo zabavnije javiti g. Antuncu da nesto ne valja s paketom i neka posalje jos jedan (i tako dalje dok ne shvati)? :verytwisted:
Ne bi li bilo zabavnije javiti g. Antuncu da nesto ne valja s paketom i neka posalje jos jedan (i tako dalje dok ne shvati)? Very twisted

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
greeneyes
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
36 = 47 - 11

PostPostano: 22:19 uto, 27. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]
Zbilja se nitko od nas nije u tom trenutku snašao i pitao "a od kud vama naši privatni podaci?". [/quote]

Pa, ne ocekujes lesinara, razumljivo je ne snaci se. Prilicno ljigav i neocekivan rasplet dogadjaja :?

Nis, hvala za upozorenje, moram obavjestiti svoje.. Makar i krcko ima skroz fora ideju :wink:
kenny (napisa):

Zbilja se nitko od nas nije u tom trenutku snašao i pitao "a od kud vama naši privatni podaci?".

Pa, ne ocekujes lesinara, razumljivo je ne snaci se. Prilicno ljigav i neocekivan rasplet dogadjaja Confused

Nis, hvala za upozorenje, moram obavjestiti svoje.. Makar i krcko ima skroz fora ideju Wink

Don't judge what you don't understand..

// Disturbed: Fear
[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 19:56 sri, 28. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moja majka je nasjela i platila poštaru 200 kn. :evil: Možda bi trebalo gospodinu Antuncu napraviti antireklamu tako da više nikad ne uspije prodati nijednu fotku na promocijama.
Moja majka je nasjela i platila poštaru 200 kn. Evil or Very Mad Možda bi trebalo gospodinu Antuncu napraviti antireklamu tako da više nikad ne uspije prodati nijednu fotku na promocijama.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 20:24 sri, 28. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Alternativa: tuzite Antunca i/ili faks [url=http://www.azop.hr/default.asp]AZOP[/url]-u. Od nekud je morao dobiti imena i adrese.

Stvar u principu funkcionira: jednom sam postom dobio promidzbeni materijal od politicke stranke za koju sam bio siguran da im nisam dao adresu. Poslao sam mail AZOP-u, rekli su da ce ispitati slucaj. Naravno nisam bio jedini kojem su poslali i koji ih je tuzibakao. Nakon nekog vremena dobio sam odgovor s objasnjenjem od kuda im adresa (pokupili su iz birackog popisa) i informacijom o poduzetim mjerama (AZOP ih je samo upozorio).

Koliko shvacam sankcija za krsenje nema ili ih se ne izrice, ali svejedno mislim da ima koristi od upozoravanja. Kad bi faks bio sluzbeno ukoren za krsenje Zakona o zastiti osobnih podataka, mislim da bi odgovorna osoba dobila jezikovu juhu i da se situacija ne bi vise ponavljala.
Alternativa: tuzite Antunca i/ili faks AZOP-u. Od nekud je morao dobiti imena i adrese.

Stvar u principu funkcionira: jednom sam postom dobio promidzbeni materijal od politicke stranke za koju sam bio siguran da im nisam dao adresu. Poslao sam mail AZOP-u, rekli su da ce ispitati slucaj. Naravno nisam bio jedini kojem su poslali i koji ih je tuzibakao. Nakon nekog vremena dobio sam odgovor s objasnjenjem od kuda im adresa (pokupili su iz birackog popisa) i informacijom o poduzetim mjerama (AZOP ih je samo upozorio).

Koliko shvacam sankcija za krsenje nema ili ih se ne izrice, ali svejedno mislim da ima koristi od upozoravanja. Kad bi faks bio sluzbeno ukoren za krsenje Zakona o zastiti osobnih podataka, mislim da bi odgovorna osoba dobila jezikovu juhu i da se situacija ne bi vise ponavljala.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
greeneyes
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 47 - 11

PostPostano: 13:25 čet, 29. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

no da, uglavnom, utorak navecer je bilo prekasno da javim svojima, baka preuzela paket ujutro (mali grad pa eto, postar nosi pakete..) ne znajuci sta je u pitanju

s obzirom da mi je to sve skupa prilicno diglo zivac - nit me tko pitao za podatke u subotu, nit mi je tko rekao da ce doci paket pa da znam svoje upozoriti, danas je otisao jedan mail AZOP-u, drugi Potrosackom kodu. vidjet cemo sta ce biti, ovak je barem meni srce na mjestu

mislim, zeznuli su mi baku.. nobody. messes. with. grandma. :twisted:
no da, uglavnom, utorak navecer je bilo prekasno da javim svojima, baka preuzela paket ujutro (mali grad pa eto, postar nosi pakete..) ne znajuci sta je u pitanju

s obzirom da mi je to sve skupa prilicno diglo zivac - nit me tko pitao za podatke u subotu, nit mi je tko rekao da ce doci paket pa da znam svoje upozoriti, danas je otisao jedan mail AZOP-u, drugi Potrosackom kodu. vidjet cemo sta ce biti, ovak je barem meni srce na mjestu

mislim, zeznuli su mi baku.. nobody. messes. with. grandma. Twisted Evil

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 14:04 čet, 29. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

IMO referada (ili tko već) olako dijeli osobne podatke studenata. Dogodilo mi se barem dva puta da su me zvali ljudi koji su podatke dobili izravno od fakulteta, npr. za onaj projekt VIDI-ja i PBZ-a gdje je valjda fakultet po automatizmu podijelio kućne adrese, brojeve telefona i mailove studenata koji su bili zanimljivi PBZu, bez da je išta pitao studente.
IMO referada (ili tko već) olako dijeli osobne podatke studenata. Dogodilo mi se barem dva puta da su me zvali ljudi koji su podatke dobili izravno od fakulteta, npr. za onaj projekt VIDI-ja i PBZ-a gdje je valjda fakultet po automatizmu podijelio kućne adrese, brojeve telefona i mailove studenata koji su bili zanimljivi PBZu, bez da je išta pitao studente.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:04 čet, 29. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

PMF-MO ima dva unosa u [url=https://registar.azop.hr]Sredisnjem registru evidencija osobnih podataka[/url], pod brojem 6850 (za ISVU) i pod brojem 6852 (vlastita baza). U oba slucaja u polju "Davanje podataka drugima za koristenje" ne pise nista. Pretpostavljam da to znaci da ih ne smijemo dijeliti uokolo sakom i kapom. U svakom slucaju, prosljedjivanje podataka privatnim tvrtkama ne moze biti prihvatljivo ponasanje.
PMF-MO ima dva unosa u Sredisnjem registru evidencija osobnih podataka, pod brojem 6850 (za ISVU) i pod brojem 6852 (vlastita baza). U oba slucaja u polju "Davanje podataka drugima za koristenje" ne pise nista. Pretpostavljam da to znaci da ih ne smijemo dijeliti uokolo sakom i kapom. U svakom slucaju, prosljedjivanje podataka privatnim tvrtkama ne moze biti prihvatljivo ponasanje.

[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 9:37 pet, 30. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Iako se slažem s tim da referada ne bi trebala davati podatke studenata, meni osobno to nije zasmetalo u ovoj priči. Ja sam čovjeku sam dao adresu misleći da će mi poslati podatke o kojoj se točno firmi radi i kakva je ponuda za slike. Htio sam kupiti jednu ili dvije profesionalne slike.

Zapravo, tip je i rekao da će to tako biti. Nije bilo spomena ni o kakvom DVD-u na koji bih morao upozoriti ukućane da ga ne preuzimaju. Što je najbolje od svega, za tih 200 kn sam dobio ne pretjerano kvalitetnu snimku od 25 minuta, a da bih dobio slike moram platiti još 80 kn. Ako želim razvijene slike to je još 2,40 kn po komadu. Zbilja bezobrazluk.

Uglavnom, ja ne mogu sudjelovati u eventualnoj tužbi zbog objave podataka jer sam ih sam dao (na kraju krajeva, ne tajim svoju adresu, jasno je istaknuta na mojoj osobnoj stranici). Zadovoljio bi me jedno upozorenje za buduće generacije koje bi se postavilo kao sticky na forumu, a koje ću napisati kad ulovim vremena.
Iako se slažem s tim da referada ne bi trebala davati podatke studenata, meni osobno to nije zasmetalo u ovoj priči. Ja sam čovjeku sam dao adresu misleći da će mi poslati podatke o kojoj se točno firmi radi i kakva je ponuda za slike. Htio sam kupiti jednu ili dvije profesionalne slike.

Zapravo, tip je i rekao da će to tako biti. Nije bilo spomena ni o kakvom DVD-u na koji bih morao upozoriti ukućane da ga ne preuzimaju. Što je najbolje od svega, za tih 200 kn sam dobio ne pretjerano kvalitetnu snimku od 25 minuta, a da bih dobio slike moram platiti još 80 kn. Ako želim razvijene slike to je još 2,40 kn po komadu. Zbilja bezobrazluk.

Uglavnom, ja ne mogu sudjelovati u eventualnoj tužbi zbog objave podataka jer sam ih sam dao (na kraju krajeva, ne tajim svoju adresu, jasno je istaknuta na mojoj osobnoj stranici). Zadovoljio bi me jedno upozorenje za buduće generacije koje bi se postavilo kao sticky na forumu, a koje ću napisati kad ulovim vremena.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:03 pet, 30. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

IMO, principijelno je krivo. Nitko ne kaze da ti skrivas svoju adresu, nego da je ona nesto s cime bi [b]TI, a ne neka proizvoljna firma,[/b] trebao raspolagati. Bi li te jako veselilo da pocnes dnevno dobijati, recimo, 2-3 kilograma spama?

Vidis, ja ne skrivam svoj stan. Evo, jucer mi je bio tip za ocitavanje struje i uredno sam ga pustio u stan. No, ne dolazi u obzir da mi netko mazne kljuc i onda pusta ljude u stan, pa makar mi ti ljudi besplatno ofarbali stan ili instalirali jos pet klima uredjaja.

Tako i adresa, broj mobitela,... ako ce netko to imati, onda [b]to treba dobiti od mene, a ne ukrasti nekim sumnjivim kanalima[/b].

Zloupotrebe postoje, a jednoj i sada svjedocite. Mislim da nije narocito bitno tih 200kn, nego je vazno da je rijec o masovnoj prijevari ljudi koji su diplomirali. U konacnici, zasluzuje li vas (barem) poludesteljetni trud da vas se na kraju prevari?

I zasluzuje li Antunac poveci profit baziran na ocitoj i besramnoj prijevari? On je mogao uredno poslati ponude, no onda bi njegov proizvod kupili samo oni koji zele. Ovako, na kupnju nasjedaju roditelji, bake, djedovi,... (bivsih) studenata koji ne zele taj proizvod ili ga ne zele po toj cijeni ili ga ne zele od Antunca ili... uglavnom, ne zele ga.

Nekako, ne mislim da bi sticky na Forumu trebao biti prava zadovoljstina. To me jako podsjeca na studentske prigovore koji pocnu i zavrse ovdje... cisto ventiliranje frustracija, bez konkretne koristi. Niti svi studenti Matematike citaju Forum, niti je PMF-MO jedini fakultet na kojem Antunac "operira".

Kao intelektualci, nosite i odredjenu kolicinu drustvene odgovornosti. Proglasavanje prijevare benignom samo zato jer vas "osobno nije zasmetalo" je upravo razlog zasto se Hrvatska danas nalazi tu gdje se nalazi.

Inace, i ja sam brzo nakon diplome dobio ponudu za posao... nisu se cak htjeli niti predstaviti kad su me probudili. Kao, sve cu cuti kad dodjem. Moj odgovor mozes zamisliti. :twisted:
IMO, principijelno je krivo. Nitko ne kaze da ti skrivas svoju adresu, nego da je ona nesto s cime bi TI, a ne neka proizvoljna firma, trebao raspolagati. Bi li te jako veselilo da pocnes dnevno dobijati, recimo, 2-3 kilograma spama?

Vidis, ja ne skrivam svoj stan. Evo, jucer mi je bio tip za ocitavanje struje i uredno sam ga pustio u stan. No, ne dolazi u obzir da mi netko mazne kljuc i onda pusta ljude u stan, pa makar mi ti ljudi besplatno ofarbali stan ili instalirali jos pet klima uredjaja.

Tako i adresa, broj mobitela,... ako ce netko to imati, onda to treba dobiti od mene, a ne ukrasti nekim sumnjivim kanalima.

Zloupotrebe postoje, a jednoj i sada svjedocite. Mislim da nije narocito bitno tih 200kn, nego je vazno da je rijec o masovnoj prijevari ljudi koji su diplomirali. U konacnici, zasluzuje li vas (barem) poludesteljetni trud da vas se na kraju prevari?

I zasluzuje li Antunac poveci profit baziran na ocitoj i besramnoj prijevari? On je mogao uredno poslati ponude, no onda bi njegov proizvod kupili samo oni koji zele. Ovako, na kupnju nasjedaju roditelji, bake, djedovi,... (bivsih) studenata koji ne zele taj proizvod ili ga ne zele po toj cijeni ili ga ne zele od Antunca ili... uglavnom, ne zele ga.

Nekako, ne mislim da bi sticky na Forumu trebao biti prava zadovoljstina. To me jako podsjeca na studentske prigovore koji pocnu i zavrse ovdje... cisto ventiliranje frustracija, bez konkretne koristi. Niti svi studenti Matematike citaju Forum, niti je PMF-MO jedini fakultet na kojem Antunac "operira".

Kao intelektualci, nosite i odredjenu kolicinu drustvene odgovornosti. Proglasavanje prijevare benignom samo zato jer vas "osobno nije zasmetalo" je upravo razlog zasto se Hrvatska danas nalazi tu gdje se nalazi.

Inace, i ja sam brzo nakon diplome dobio ponudu za posao... nisu se cak htjeli niti predstaviti kad su me probudili. Kao, sve cu cuti kad dodjem. Moj odgovor mozes zamisliti. Twisted Evil

[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 22:01 pet, 30. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Proglasavanje prijevare benignom samo zato jer vas "osobno nije zasmetalo" je upravo razlog zasto se Hrvatska danas nalazi tu gdje se nalazi.[/quote]
Mislim da si me krivo shvatio. Htio sam reći da me nije toliko zasmetao način na koji je čovjek došao do podataka [b]koliko sama prijevara[/b]. Jasno je da referada ne bi trebala davati podatke poput adrese i broja telefona, ali IMO, to je ovdje manje bitna stvar. Većina ljudi, uključujući mene, je čovjeku sama dala adresu očekujući normalnu ponudu, a ne podvalu. [b]I da referada nije dala nikakve podatke, masovna prijevara bi se dogodila.[/b]

Naravno, netko tko sumnja da je referada objavila njegove podatke koje nije smjela neka ih upozori i neka obavijesti AZOP. Ali i dalje ostaje pitanje što poduzeti da se spriječi Antunca.

Ne znam zašto misliš da upozorenje mlađim naraštajima ne bi imalo nikakvog efekta. Ako se zao glas o pojedinim profesorima, predmetima, čak i zadatcima (žaba?) širi poput požara, zašto se ne bi proširio glas o prevarantu koji vreba na promocijama? Da sam ja vidio obavijest o Antuncu na forumu, sigurno bih bio oprezniji, a i razgovarao bih o tome s kolegama s našeg, a i s drugih fakulteta.

Nekako ne vidim što se osim antireklame može poduzeti. Nisam pravnik, ali čini mi se da trenutno slanje neželjene pošte kod nas nije protuzakonito. Možda bi trebalo obavijestiti i Antunčevu konkurenciju o načinu na koji on posluje? Oni bi mogli biti motiviraniji za smišljanje načina kako mu stati na kraj.
vsego (napisa):
Proglasavanje prijevare benignom samo zato jer vas "osobno nije zasmetalo" je upravo razlog zasto se Hrvatska danas nalazi tu gdje se nalazi.

Mislim da si me krivo shvatio. Htio sam reći da me nije toliko zasmetao način na koji je čovjek došao do podataka koliko sama prijevara. Jasno je da referada ne bi trebala davati podatke poput adrese i broja telefona, ali IMO, to je ovdje manje bitna stvar. Većina ljudi, uključujući mene, je čovjeku sama dala adresu očekujući normalnu ponudu, a ne podvalu. I da referada nije dala nikakve podatke, masovna prijevara bi se dogodila.

Naravno, netko tko sumnja da je referada objavila njegove podatke koje nije smjela neka ih upozori i neka obavijesti AZOP. Ali i dalje ostaje pitanje što poduzeti da se spriječi Antunca.

Ne znam zašto misliš da upozorenje mlađim naraštajima ne bi imalo nikakvog efekta. Ako se zao glas o pojedinim profesorima, predmetima, čak i zadatcima (žaba?) širi poput požara, zašto se ne bi proširio glas o prevarantu koji vreba na promocijama? Da sam ja vidio obavijest o Antuncu na forumu, sigurno bih bio oprezniji, a i razgovarao bih o tome s kolegama s našeg, a i s drugih fakulteta.

Nekako ne vidim što se osim antireklame može poduzeti. Nisam pravnik, ali čini mi se da trenutno slanje neželjene pošte kod nas nije protuzakonito. Možda bi trebalo obavijestiti i Antunčevu konkurenciju o načinu na koji on posluje? Oni bi mogli biti motiviraniji za smišljanje načina kako mu stati na kraj.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:41 pet, 30. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Melkor"]Ne znam zašto misliš da upozorenje mlađim naraštajima ne bi imalo nikakvog efekta.[/quote]

Imalo bi, ali Forum nije (dovoljan) medij za to. Kako napisah: [i]Niti svi studenti Matematike citaju Forum, niti je PMF-MO jedini fakultet na kojem Antunac "operira"[/i].
Melkor (napisa):
Ne znam zašto misliš da upozorenje mlađim naraštajima ne bi imalo nikakvog efekta.

Imalo bi, ali Forum nije (dovoljan) medij za to. Kako napisah: Niti svi studenti Matematike citaju Forum, niti je PMF-MO jedini fakultet na kojem Antunac "operira".

[Vrh]
greeneyes
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 47 - 11

PostPostano: 9:47 sub, 1. 5. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Melkor"]Naravno, netko tko sumnja da je referada objavila njegove podatke koje nije smjela neka ih upozori i neka obavijesti AZOP. [/quote]

Ma, ni mene zapravo nije toliko zasmetalo to da je covjek imao podatke nego sto je napravio s njima, tj. zasto ih je uopce trazio. Nije tu bila neka greska u pitanju, nego zla namjera. Da mi je samo dosla ponuda, ne bih ni razmisljala o prijavi bilo kome. Medjutim, ovako, ne samo da je prijevara i koristenje osobnih podataka u mojim prijavama, nego i blesava sitnica kao sto je objava fotki na kojima sam ja na webu _bez_ mog pristanka. Ako na kartama za koncerte moze biti disklejmer oko fotkanja, onda je trebao biti i ovdje. S obzirom na ponasanje doticnog, da postoji propis da stalci za fotice moraju biti rozi sa zelenim tockicama, a takvog nisam vidjela, prigovorila bih i na to :wink:

[quote="Melkor"]Nekako ne vidim što se osim antireklame može poduzeti. Nisam pravnik, ali čini mi se da trenutno slanje neželjene pošte kod nas nije protuzakonito.[/quote]

Rekao mi je jedan od studenata kojima sam "pohvalila" g. Antunca (antireklama? :twisted: ) da ti nitko ne smije poslati svoj proizvod bez da za to postoji nalog narucitelja. Spam (cisti spam, tipa reklame, ne gotov proizvod) je malo drugacija stvar, tu mora biti link ili jasna metoda da se maknes s popisa ljudi kojima to dolazi. Kao, od njegove firme su kupci narucili nesto, ekipa to slozila, ispostavila, racun uredno placen, ali onda je inspekcija dosla kupcima i rekla: dobro, platitli ste ovaj racun, gdje je nalog da ste taj proizvod zapravo trazili? Nisam isla kopati po zakonima da nadjem to o cem je pricao, iskreno, mozak mi ne procesuira takav nacin pisanja, al ako je prica iz iskustva, onda valjda postoji nesto :wink:
Melkor (napisa):
Naravno, netko tko sumnja da je referada objavila njegove podatke koje nije smjela neka ih upozori i neka obavijesti AZOP.

Ma, ni mene zapravo nije toliko zasmetalo to da je covjek imao podatke nego sto je napravio s njima, tj. zasto ih je uopce trazio. Nije tu bila neka greska u pitanju, nego zla namjera. Da mi je samo dosla ponuda, ne bih ni razmisljala o prijavi bilo kome. Medjutim, ovako, ne samo da je prijevara i koristenje osobnih podataka u mojim prijavama, nego i blesava sitnica kao sto je objava fotki na kojima sam ja na webu _bez_ mog pristanka. Ako na kartama za koncerte moze biti disklejmer oko fotkanja, onda je trebao biti i ovdje. S obzirom na ponasanje doticnog, da postoji propis da stalci za fotice moraju biti rozi sa zelenim tockicama, a takvog nisam vidjela, prigovorila bih i na to Wink

Melkor (napisa):
Nekako ne vidim što se osim antireklame može poduzeti. Nisam pravnik, ali čini mi se da trenutno slanje neželjene pošte kod nas nije protuzakonito.

Rekao mi je jedan od studenata kojima sam "pohvalila" g. Antunca (antireklama? Twisted Evil ) da ti nitko ne smije poslati svoj proizvod bez da za to postoji nalog narucitelja. Spam (cisti spam, tipa reklame, ne gotov proizvod) je malo drugacija stvar, tu mora biti link ili jasna metoda da se maknes s popisa ljudi kojima to dolazi. Kao, od njegove firme su kupci narucili nesto, ekipa to slozila, ispostavila, racun uredno placen, ali onda je inspekcija dosla kupcima i rekla: dobro, platitli ste ovaj racun, gdje je nalog da ste taj proizvod zapravo trazili? Nisam isla kopati po zakonima da nadjem to o cem je pricao, iskreno, mozak mi ne procesuira takav nacin pisanja, al ako je prica iz iskustva, onda valjda postoji nesto Wink

[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 19:11 čet, 20. 5. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

UPDATE: Da ne mislite da je stalo na forumskoj tužaljci, maloprije mi je odgovorila urednica Potrošačkog koda na email i predložila sudjelovanje u reportaži koju bi napravili o ovoj temi. Tako da, bit će nešto ipak od svega. :)
UPDATE: Da ne mislite da je stalo na forumskoj tužaljci, maloprije mi je odgovorila urednica Potrošačkog koda na email i predložila sudjelovanje u reportaži koju bi napravili o ovoj temi. Tako da, bit će nešto ipak od svega. Smile

tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 20:09 čet, 20. 5. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Melkor"]UPDATE: Da ne mislite da je stalo na forumskoj tužaljci, maloprije mi je odgovorila urednica Potrošačkog koda na email i predložila sudjelovanje u reportaži koju bi napravili o ovoj temi. Tako da, bit će nešto ipak od svega. :)[/quote]

javi (ako) kada će biti na televiziji :) baš me zanima
Melkor (napisa):
UPDATE: Da ne mislite da je stalo na forumskoj tužaljci, maloprije mi je odgovorila urednica Potrošačkog koda na email i predložila sudjelovanje u reportaži koju bi napravili o ovoj temi. Tako da, bit će nešto ipak od svega. Smile

javi (ako) kada će biti na televiziji Smile baš me zanima

Novi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
60 = 69 - 9

PostPostano: 20:46 čet, 20. 5. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako ce biti na televiziji, biti ce i na http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=217 netu. :wink:
Ako ce biti na televiziji, biti ce i na http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=217 netu. Wink

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 21:05 čet, 20. 5. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[b]Melkor[/b], svaka čast!

karma ++
Melkor, svaka čast!

karma ++

by A.Einstein
[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 21:19 sri, 26. 5. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ponedjeljak (31.5.), 20:45, HTV1.

ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 71 - 47

PostPostano: 22:32 sri, 26. 5. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Melkor"]Ponedjeljak (31.5.), 20:45, HTV1.[/quote]
jel postoji streaming na netu ?
Melkor (napisa):

jel postoji streaming na netu ?

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 3 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum