Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
stargazer Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
Postano: 21:50 uto, 27. 4. 2010 Naslov: |
|
|
Bio sam na kraju na promociji jer mi je ravnatelj odobrio da se vratim ranije s maturalca. ;)
Tako da ovaj dio o šetanju fotografa sa našim adresama u rukama znam jer sam bio tamo i osobno doživio. Zbilja se nitko od nas nije u tom trenutku snašao i pitao "a od kud vama naši privatni podaci?". Bilo nas je 3, 4 u grupi kad nam je uletio sa papirićima i provjerom podataka.
Usput, sad sam otišao do svog sandučića. I mene je dočekala obavijest o pošiljci koja se plaća. :D Fun, fun, fun. Sutra ionako idem na poštu, pa ću im reći da slobodno lupe pečat da sam odbio paket i neka vrate tako nazad Antuncu.
Bio sam na kraju na promociji jer mi je ravnatelj odobrio da se vratim ranije s maturalca.
Tako da ovaj dio o šetanju fotografa sa našim adresama u rukama znam jer sam bio tamo i osobno doživio. Zbilja se nitko od nas nije u tom trenutku snašao i pitao "a od kud vama naši privatni podaci?". Bilo nas je 3, 4 u grupi kad nam je uletio sa papirićima i provjerom podataka.
Usput, sad sam otišao do svog sandučića. I mene je dočekala obavijest o pošiljci koja se plaća. Fun, fun, fun. Sutra ionako idem na poštu, pa ću im reći da slobodno lupe pečat da sam odbio paket i neka vrate tako nazad Antuncu.
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
greeneyes Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
greeneyes Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:25 čet, 29. 4. 2010 Naslov: |
|
|
no da, uglavnom, utorak navecer je bilo prekasno da javim svojima, baka preuzela paket ujutro (mali grad pa eto, postar nosi pakete..) ne znajuci sta je u pitanju
s obzirom da mi je to sve skupa prilicno diglo zivac - nit me tko pitao za podatke u subotu, nit mi je tko rekao da ce doci paket pa da znam svoje upozoriti, danas je otisao jedan mail AZOP-u, drugi Potrosackom kodu. vidjet cemo sta ce biti, ovak je barem meni srce na mjestu
mislim, zeznuli su mi baku.. nobody. messes. with. grandma. :twisted:
no da, uglavnom, utorak navecer je bilo prekasno da javim svojima, baka preuzela paket ujutro (mali grad pa eto, postar nosi pakete..) ne znajuci sta je u pitanju
s obzirom da mi je to sve skupa prilicno diglo zivac - nit me tko pitao za podatke u subotu, nit mi je tko rekao da ce doci paket pa da znam svoje upozoriti, danas je otisao jedan mail AZOP-u, drugi Potrosackom kodu. vidjet cemo sta ce biti, ovak je barem meni srce na mjestu
mislim, zeznuli su mi baku.. nobody. messes. with. grandma.
_________________ Am I so different from you
Now does it scare you that I'm able to discern
What to love and what to burn..
Don't judge what you don't understand..
// Disturbed: Fear
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:37 pet, 30. 4. 2010 Naslov: |
|
|
Iako se slažem s tim da referada ne bi trebala davati podatke studenata, meni osobno to nije zasmetalo u ovoj priči. Ja sam čovjeku sam dao adresu misleći da će mi poslati podatke o kojoj se točno firmi radi i kakva je ponuda za slike. Htio sam kupiti jednu ili dvije profesionalne slike.
Zapravo, tip je i rekao da će to tako biti. Nije bilo spomena ni o kakvom DVD-u na koji bih morao upozoriti ukućane da ga ne preuzimaju. Što je najbolje od svega, za tih 200 kn sam dobio ne pretjerano kvalitetnu snimku od 25 minuta, a da bih dobio slike moram platiti još 80 kn. Ako želim razvijene slike to je još 2,40 kn po komadu. Zbilja bezobrazluk.
Uglavnom, ja ne mogu sudjelovati u eventualnoj tužbi zbog objave podataka jer sam ih sam dao (na kraju krajeva, ne tajim svoju adresu, jasno je istaknuta na mojoj osobnoj stranici). Zadovoljio bi me jedno upozorenje za buduće generacije koje bi se postavilo kao sticky na forumu, a koje ću napisati kad ulovim vremena.
Iako se slažem s tim da referada ne bi trebala davati podatke studenata, meni osobno to nije zasmetalo u ovoj priči. Ja sam čovjeku sam dao adresu misleći da će mi poslati podatke o kojoj se točno firmi radi i kakva je ponuda za slike. Htio sam kupiti jednu ili dvije profesionalne slike.
Zapravo, tip je i rekao da će to tako biti. Nije bilo spomena ni o kakvom DVD-u na koji bih morao upozoriti ukućane da ga ne preuzimaju. Što je najbolje od svega, za tih 200 kn sam dobio ne pretjerano kvalitetnu snimku od 25 minuta, a da bih dobio slike moram platiti još 80 kn. Ako želim razvijene slike to je još 2,40 kn po komadu. Zbilja bezobrazluk.
Uglavnom, ja ne mogu sudjelovati u eventualnoj tužbi zbog objave podataka jer sam ih sam dao (na kraju krajeva, ne tajim svoju adresu, jasno je istaknuta na mojoj osobnoj stranici). Zadovoljio bi me jedno upozorenje za buduće generacije koje bi se postavilo kao sticky na forumu, a koje ću napisati kad ulovim vremena.
_________________ I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 11:03 pet, 30. 4. 2010 Naslov: |
|
|
IMO, principijelno je krivo. Nitko ne kaze da ti skrivas svoju adresu, nego da je ona nesto s cime bi [b]TI, a ne neka proizvoljna firma,[/b] trebao raspolagati. Bi li te jako veselilo da pocnes dnevno dobijati, recimo, 2-3 kilograma spama?
Vidis, ja ne skrivam svoj stan. Evo, jucer mi je bio tip za ocitavanje struje i uredno sam ga pustio u stan. No, ne dolazi u obzir da mi netko mazne kljuc i onda pusta ljude u stan, pa makar mi ti ljudi besplatno ofarbali stan ili instalirali jos pet klima uredjaja.
Tako i adresa, broj mobitela,... ako ce netko to imati, onda [b]to treba dobiti od mene, a ne ukrasti nekim sumnjivim kanalima[/b].
Zloupotrebe postoje, a jednoj i sada svjedocite. Mislim da nije narocito bitno tih 200kn, nego je vazno da je rijec o masovnoj prijevari ljudi koji su diplomirali. U konacnici, zasluzuje li vas (barem) poludesteljetni trud da vas se na kraju prevari?
I zasluzuje li Antunac poveci profit baziran na ocitoj i besramnoj prijevari? On je mogao uredno poslati ponude, no onda bi njegov proizvod kupili samo oni koji zele. Ovako, na kupnju nasjedaju roditelji, bake, djedovi,... (bivsih) studenata koji ne zele taj proizvod ili ga ne zele po toj cijeni ili ga ne zele od Antunca ili... uglavnom, ne zele ga.
Nekako, ne mislim da bi sticky na Forumu trebao biti prava zadovoljstina. To me jako podsjeca na studentske prigovore koji pocnu i zavrse ovdje... cisto ventiliranje frustracija, bez konkretne koristi. Niti svi studenti Matematike citaju Forum, niti je PMF-MO jedini fakultet na kojem Antunac "operira".
Kao intelektualci, nosite i odredjenu kolicinu drustvene odgovornosti. Proglasavanje prijevare benignom samo zato jer vas "osobno nije zasmetalo" je upravo razlog zasto se Hrvatska danas nalazi tu gdje se nalazi.
Inace, i ja sam brzo nakon diplome dobio ponudu za posao... nisu se cak htjeli niti predstaviti kad su me probudili. Kao, sve cu cuti kad dodjem. Moj odgovor mozes zamisliti. :twisted:
IMO, principijelno je krivo. Nitko ne kaze da ti skrivas svoju adresu, nego da je ona nesto s cime bi TI, a ne neka proizvoljna firma, trebao raspolagati. Bi li te jako veselilo da pocnes dnevno dobijati, recimo, 2-3 kilograma spama?
Vidis, ja ne skrivam svoj stan. Evo, jucer mi je bio tip za ocitavanje struje i uredno sam ga pustio u stan. No, ne dolazi u obzir da mi netko mazne kljuc i onda pusta ljude u stan, pa makar mi ti ljudi besplatno ofarbali stan ili instalirali jos pet klima uredjaja.
Tako i adresa, broj mobitela,... ako ce netko to imati, onda to treba dobiti od mene, a ne ukrasti nekim sumnjivim kanalima.
Zloupotrebe postoje, a jednoj i sada svjedocite. Mislim da nije narocito bitno tih 200kn, nego je vazno da je rijec o masovnoj prijevari ljudi koji su diplomirali. U konacnici, zasluzuje li vas (barem) poludesteljetni trud da vas se na kraju prevari?
I zasluzuje li Antunac poveci profit baziran na ocitoj i besramnoj prijevari? On je mogao uredno poslati ponude, no onda bi njegov proizvod kupili samo oni koji zele. Ovako, na kupnju nasjedaju roditelji, bake, djedovi,... (bivsih) studenata koji ne zele taj proizvod ili ga ne zele po toj cijeni ili ga ne zele od Antunca ili... uglavnom, ne zele ga.
Nekako, ne mislim da bi sticky na Forumu trebao biti prava zadovoljstina. To me jako podsjeca na studentske prigovore koji pocnu i zavrse ovdje... cisto ventiliranje frustracija, bez konkretne koristi. Niti svi studenti Matematike citaju Forum, niti je PMF-MO jedini fakultet na kojem Antunac "operira".
Kao intelektualci, nosite i odredjenu kolicinu drustvene odgovornosti. Proglasavanje prijevare benignom samo zato jer vas "osobno nije zasmetalo" je upravo razlog zasto se Hrvatska danas nalazi tu gdje se nalazi.
Inace, i ja sam brzo nakon diplome dobio ponudu za posao... nisu se cak htjeli niti predstaviti kad su me probudili. Kao, sve cu cuti kad dodjem. Moj odgovor mozes zamisliti.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:01 pet, 30. 4. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Proglasavanje prijevare benignom samo zato jer vas "osobno nije zasmetalo" je upravo razlog zasto se Hrvatska danas nalazi tu gdje se nalazi.[/quote]
Mislim da si me krivo shvatio. Htio sam reći da me nije toliko zasmetao način na koji je čovjek došao do podataka [b]koliko sama prijevara[/b]. Jasno je da referada ne bi trebala davati podatke poput adrese i broja telefona, ali IMO, to je ovdje manje bitna stvar. Većina ljudi, uključujući mene, je čovjeku sama dala adresu očekujući normalnu ponudu, a ne podvalu. [b]I da referada nije dala nikakve podatke, masovna prijevara bi se dogodila.[/b]
Naravno, netko tko sumnja da je referada objavila njegove podatke koje nije smjela neka ih upozori i neka obavijesti AZOP. Ali i dalje ostaje pitanje što poduzeti da se spriječi Antunca.
Ne znam zašto misliš da upozorenje mlađim naraštajima ne bi imalo nikakvog efekta. Ako se zao glas o pojedinim profesorima, predmetima, čak i zadatcima (žaba?) širi poput požara, zašto se ne bi proširio glas o prevarantu koji vreba na promocijama? Da sam ja vidio obavijest o Antuncu na forumu, sigurno bih bio oprezniji, a i razgovarao bih o tome s kolegama s našeg, a i s drugih fakulteta.
Nekako ne vidim što se osim antireklame može poduzeti. Nisam pravnik, ali čini mi se da trenutno slanje neželjene pošte kod nas nije protuzakonito. Možda bi trebalo obavijestiti i Antunčevu konkurenciju o načinu na koji on posluje? Oni bi mogli biti motiviraniji za smišljanje načina kako mu stati na kraj.
vsego (napisa): | Proglasavanje prijevare benignom samo zato jer vas "osobno nije zasmetalo" je upravo razlog zasto se Hrvatska danas nalazi tu gdje se nalazi. |
Mislim da si me krivo shvatio. Htio sam reći da me nije toliko zasmetao način na koji je čovjek došao do podataka koliko sama prijevara. Jasno je da referada ne bi trebala davati podatke poput adrese i broja telefona, ali IMO, to je ovdje manje bitna stvar. Većina ljudi, uključujući mene, je čovjeku sama dala adresu očekujući normalnu ponudu, a ne podvalu. I da referada nije dala nikakve podatke, masovna prijevara bi se dogodila.
Naravno, netko tko sumnja da je referada objavila njegove podatke koje nije smjela neka ih upozori i neka obavijesti AZOP. Ali i dalje ostaje pitanje što poduzeti da se spriječi Antunca.
Ne znam zašto misliš da upozorenje mlađim naraštajima ne bi imalo nikakvog efekta. Ako se zao glas o pojedinim profesorima, predmetima, čak i zadatcima (žaba?) širi poput požara, zašto se ne bi proširio glas o prevarantu koji vreba na promocijama? Da sam ja vidio obavijest o Antuncu na forumu, sigurno bih bio oprezniji, a i razgovarao bih o tome s kolegama s našeg, a i s drugih fakulteta.
Nekako ne vidim što se osim antireklame može poduzeti. Nisam pravnik, ali čini mi se da trenutno slanje neželjene pošte kod nas nije protuzakonito. Možda bi trebalo obavijestiti i Antunčevu konkurenciju o načinu na koji on posluje? Oni bi mogli biti motiviraniji za smišljanje načina kako mu stati na kraj.
_________________ I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
greeneyes Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:47 sub, 1. 5. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Melkor"]Naravno, netko tko sumnja da je referada objavila njegove podatke koje nije smjela neka ih upozori i neka obavijesti AZOP. [/quote]
Ma, ni mene zapravo nije toliko zasmetalo to da je covjek imao podatke nego sto je napravio s njima, tj. zasto ih je uopce trazio. Nije tu bila neka greska u pitanju, nego zla namjera. Da mi je samo dosla ponuda, ne bih ni razmisljala o prijavi bilo kome. Medjutim, ovako, ne samo da je prijevara i koristenje osobnih podataka u mojim prijavama, nego i blesava sitnica kao sto je objava fotki na kojima sam ja na webu _bez_ mog pristanka. Ako na kartama za koncerte moze biti disklejmer oko fotkanja, onda je trebao biti i ovdje. S obzirom na ponasanje doticnog, da postoji propis da stalci za fotice moraju biti rozi sa zelenim tockicama, a takvog nisam vidjela, prigovorila bih i na to :wink:
[quote="Melkor"]Nekako ne vidim što se osim antireklame može poduzeti. Nisam pravnik, ali čini mi se da trenutno slanje neželjene pošte kod nas nije protuzakonito.[/quote]
Rekao mi je jedan od studenata kojima sam "pohvalila" g. Antunca (antireklama? :twisted: ) da ti nitko ne smije poslati svoj proizvod bez da za to postoji nalog narucitelja. Spam (cisti spam, tipa reklame, ne gotov proizvod) je malo drugacija stvar, tu mora biti link ili jasna metoda da se maknes s popisa ljudi kojima to dolazi. Kao, od njegove firme su kupci narucili nesto, ekipa to slozila, ispostavila, racun uredno placen, ali onda je inspekcija dosla kupcima i rekla: dobro, platitli ste ovaj racun, gdje je nalog da ste taj proizvod zapravo trazili? Nisam isla kopati po zakonima da nadjem to o cem je pricao, iskreno, mozak mi ne procesuira takav nacin pisanja, al ako je prica iz iskustva, onda valjda postoji nesto :wink:
Melkor (napisa): | Naravno, netko tko sumnja da je referada objavila njegove podatke koje nije smjela neka ih upozori i neka obavijesti AZOP. |
Ma, ni mene zapravo nije toliko zasmetalo to da je covjek imao podatke nego sto je napravio s njima, tj. zasto ih je uopce trazio. Nije tu bila neka greska u pitanju, nego zla namjera. Da mi je samo dosla ponuda, ne bih ni razmisljala o prijavi bilo kome. Medjutim, ovako, ne samo da je prijevara i koristenje osobnih podataka u mojim prijavama, nego i blesava sitnica kao sto je objava fotki na kojima sam ja na webu _bez_ mog pristanka. Ako na kartama za koncerte moze biti disklejmer oko fotkanja, onda je trebao biti i ovdje. S obzirom na ponasanje doticnog, da postoji propis da stalci za fotice moraju biti rozi sa zelenim tockicama, a takvog nisam vidjela, prigovorila bih i na to
Melkor (napisa): | Nekako ne vidim što se osim antireklame može poduzeti. Nisam pravnik, ali čini mi se da trenutno slanje neželjene pošte kod nas nije protuzakonito. |
Rekao mi je jedan od studenata kojima sam "pohvalila" g. Antunca (antireklama? ) da ti nitko ne smije poslati svoj proizvod bez da za to postoji nalog narucitelja. Spam (cisti spam, tipa reklame, ne gotov proizvod) je malo drugacija stvar, tu mora biti link ili jasna metoda da se maknes s popisa ljudi kojima to dolazi. Kao, od njegove firme su kupci narucili nesto, ekipa to slozila, ispostavila, racun uredno placen, ali onda je inspekcija dosla kupcima i rekla: dobro, platitli ste ovaj racun, gdje je nalog da ste taj proizvod zapravo trazili? Nisam isla kopati po zakonima da nadjem to o cem je pricao, iskreno, mozak mi ne procesuira takav nacin pisanja, al ako je prica iz iskustva, onda valjda postoji nesto
_________________ Am I so different from you
Now does it scare you that I'm able to discern
What to love and what to burn..
Don't judge what you don't understand..
// Disturbed: Fear
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|