Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

glasati ili ne na državnim izborima u RH?
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
43 = 75 - 32

PostPostano: 18:07 uto, 11. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Mosor@vsego:
Mislio sam da je nepotrebno formalno i napisati da se slazem U POTPUNOSTI sa vama, ali eto --- slazem se. Treba konstantno raditi smjene dok netko nesto stvarno i ne napravi. A i veselim se prljavstini koja izadje svake 4 godine na vidjelo. Heh, nadam se da nije istina da peru i donje rublje samo sinkrono sa izbornom kampanjom --- jer bas SMRDE! ;)

I prigodna pjesmica:
[size=9][color=green]np: Rage Against the Machine - [Rage Against the Machine #03] Take The Power Back [5:37][/color][/size]
@Mosor@vsego:
Mislio sam da je nepotrebno formalno i napisati da se slazem U POTPUNOSTI sa vama, ali eto — slazem se. Treba konstantno raditi smjene dok netko nesto stvarno i ne napravi. A i veselim se prljavstini koja izadje svake 4 godine na vidjelo. Heh, nadam se da nije istina da peru i donje rublje samo sinkrono sa izbornom kampanjom — jer bas SMRDE! Wink

I prigodna pjesmica:
np: Rage Against the Machine - [Rage Against the Machine #03] Take The Power Back [5:37]

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 18:10 uto, 11. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ali ne glasovati za oporbu koja je prije 4 godine bila vlast, jer valjda postoji razlog zasto je pala. Samo, problem je u tome sto je pamcenje prosjecnog hrvatskog glasaca usporedivo s pamcenjem ribice.
Ali ne glasovati za oporbu koja je prije 4 godine bila vlast, jer valjda postoji razlog zasto je pala. Samo, problem je u tome sto je pamcenje prosjecnog hrvatskog glasaca usporedivo s pamcenjem ribice.

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 18:16 uto, 11. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Anđelčić"][quote="vsego"]Ili imate neki primjer u povijesti gdje je narod ignorirao gluposti koje su se dogadjale, pa je politicarima dosadilo i onda su postali dobri? :PP[/quote]
Trenutno mi na pamet padaju Francuska revolucija i svrgavanje s vlasti Saddama Husseina. Ni prvom ni drugom nisu pridonijeli izbori.[/quote]

Nije pomogla ni pasivnost. :ccc: Izlazak na izbore je prvi stupanj angazmana; revolucije dolaze na red kad se skupi kriticna masa nezadovoljnika spremnih da nesto naprave; ne kad se skupi gomila vas koje nije briga. :roll:

[/quote]
A zasluzan za ovo drugo nije goloruki irački narod, nego Ameri.
vsego (napisa):
Anđelčić (napisa):
vsego (napisa):
Ili imate neki primjer u povijesti gdje je narod ignorirao gluposti koje su se dogadjale, pa je politicarima dosadilo i onda su postali dobri? Weeee-heeee!!!

Trenutno mi na pamet padaju Francuska revolucija i svrgavanje s vlasti Saddama Husseina. Ni prvom ni drugom nisu pridonijeli izbori.

Nije pomogla ni pasivnost. Ccc.... Sram te bilo... Izlazak na izbore je prvi stupanj angazmana; revolucije dolaze na red kad se skupi kriticna masa nezadovoljnika spremnih da nesto naprave; ne kad se skupi gomila vas koje nije briga. Rolling Eyes

A zasluzan za ovo drugo nije goloruki irački narod, nego Ameri.

[Vrh]
cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
28 = 43 - 15

PostPostano: 18:31 uto, 11. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Immanuel Kant"]Djeluj samo po onoj maksimi za koju mozes htjeti da bude opci zakon.[/quote]

'ave fun!

Sinisa
Immanuel Kant (napisa):
Djeluj samo po onoj maksimi za koju mozes htjeti da bude opci zakon.

'ave fun!

Sinisa

nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 18:48 uto, 11. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Grijesis. :? Ne zato jer se tada ocekuje, [b]nego zato jer to samo tada mogu.[/b] :prodike: Remember, ja sam asistent, a Krcko docent na PMF-MO. :) Ako se ti bacis u politiku i napravis to Nesto, ja ti dam svoj glas, ali da cu se ja u to petljati... :noway:[/quote]

na ovu tvoju (boldanu) izjavu ja bih rekao "eeeeeeek, wrong answer!" zato jer imamo pravo izražavati mišljenje cijelo vrijeme, a ne samo jednom u 4 godine ;) dapače potrebno je izražavati mišljenje cijelo vrijeme, a ne se svesti u tako uske okvire.

stvar je u tome što je tebi netko drugi (ili mi svi zajedno, no u konačnici je svejedno) [b]odredio[/b] da postoji vrhunski trenutak demokracije - izbori. na takav način ljude se natjera da većinu pažnje usmjere na jednu točku umjesto da zadrže razinu pažnje cijelo vrijeme, što efektivno dovodi do toga da se od nas očekuje da izrazimo svoje mišljenje o vodstvu države u određenom trenutku ako ga uopće želimo izraziti. to nas je očito dovelo do stanja u kakvom smo danas, koje blago rečeno ne blista. ne bi škodilo da promijenimo perspektivu ;)

[quote="vsego"]IMO, ja sam napravio puno (slucajno, i Krcko ima veliki udio) bas na PMF-MO, s ovim forumom. :D No, drzavna razina ipak trazi malo veci angazman od onoga koji si ja mogu (i zelim) priustiti. :(
...
Nemoj ovo shvatiti kao provokaciju ili bezobrazluk, ali sto ti to radis "na svoj nacin"? :-k Kako dugo i s kojim rezultatima? :-k[/quote]

mislim da ti ipak ne treba toliko veći angažman od ovoga što radiš trenutačno sa forumom, zato jer se podrazumjeva da ne bi mogao raditi sam ;)

a što ja trenutačno radim? mislim da moj rad u ćumezu pomaže tome da se ljudi povežu i aktiviraju na potreban način. radim na tome oko godinu dana, a rezultati nisu preveliki, no nešto se dešava. trebalo bi promjeniti pristup tome radu pa bi vjerojatno i bilo bolje, isto kao i sa izborima ;) također smatram da sve to što radim ima veći efekat nego moje glasanje na izborima.

[quote="vsego"]I zasto se tvoj nacin kosi s time da pomognes minimizirati zlo? :-k Hoce li tvoj nacin time postati manje efikasan? :([/quote]

stvar je principa i stanja uma. ako vidim da nešto ne radi onda neću zdušno podržavati takav način rada samo zato što se i tako nešto dešava. rađe ću pokušati smisliti i primijeniti nešto drugo i trenutačno sam u tom stanju.

[quote="vsego"]Ako svako zlo kaznis tako da ga vise nikad ne izaberes (jasno, pod totalno nerealnom pretpostavkom da se vecina trgne i pocne glasovati na osnovu djela, a ne demagogije ;)), za ocekivati je da ce se poceti "popravljati". :) Tako barem ja mislim, a nitko mi ovdje nije kontrirao nekim protuargumentom. :|[/quote]

pa ja sam preskočio jednu stepenicu time što ću biranjem manjeg zla birati protiv nekoga da bi ga kaznio, nego sam jednostavno odlučio kolektivno svima reći ne. to što trenutačni sustav nema načina da prepozna moje mišljenje kao takvo ne znači da ja i dalje nemam takvo mišljenje :) glasanjem bi se samo pravio da je moje mišljenje drugačije, što ne želim.

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Stvar je eksperimentalno dokazana u ovo malo Hrvatske parlamentarne prošlosti. SDP se itekako promijenio od KP-SKH sa izbora 90.-te i HDZ se itekako promijenio od Tuđman-Šušak-Pašalić strukture koja je krijumčarila oružje, a poslije činila čuda sa privatizacijom i nakon rata dovela Hrvatsku u dug od 30 milijardi dolara.[/quote]

promjene su bile imho krajnje minimalne zato jer još uvijek na vlasti imamo iste ljude sa istim načinom razmišljanja. promjene se dešavaju, ali su ograničene prirode, zato što su takvi parametri sustava. oni u konačnici pobjeđuju zato što mi prihvaćamo njihova namještena pravila igre :!: i što je najsmješnije vi mene ovdje uvjeravate da se i dalje "igram" sa njima :D e pa draga djeco, fulali ste ceo fudbal :PP

poanta: ja nisam rezigniran, nego gledam na stvar sa drugog stajališta, koje je ako ništa drugo jednako krivo kao i vaše. no IMO ja sam si ostavio prostora da potražim dobro stajalište (što i nastojim), dok ste se vi zbuksali. ako se tako gleda vi ste puno rezigniraniji nego ja 8)
vsego (napisa):
Grijesis. Confused Ne zato jer se tada ocekuje, nego zato jer to samo tada mogu. Drzim prodike Remember, ja sam asistent, a Krcko docent na PMF-MO. Smile Ako se ti bacis u politiku i napravis to Nesto, ja ti dam svoj glas, ali da cu se ja u to petljati... No way!

na ovu tvoju (boldanu) izjavu ja bih rekao "eeeeeeek, wrong answer!" zato jer imamo pravo izražavati mišljenje cijelo vrijeme, a ne samo jednom u 4 godine Wink dapače potrebno je izražavati mišljenje cijelo vrijeme, a ne se svesti u tako uske okvire.

stvar je u tome što je tebi netko drugi (ili mi svi zajedno, no u konačnici je svejedno) odredio da postoji vrhunski trenutak demokracije - izbori. na takav način ljude se natjera da većinu pažnje usmjere na jednu točku umjesto da zadrže razinu pažnje cijelo vrijeme, što efektivno dovodi do toga da se od nas očekuje da izrazimo svoje mišljenje o vodstvu države u određenom trenutku ako ga uopće želimo izraziti. to nas je očito dovelo do stanja u kakvom smo danas, koje blago rečeno ne blista. ne bi škodilo da promijenimo perspektivu Wink

vsego (napisa):
IMO, ja sam napravio puno (slucajno, i Krcko ima veliki udio) bas na PMF-MO, s ovim forumom. Very Happy No, drzavna razina ipak trazi malo veci angazman od onoga koji si ja mogu (i zelim) priustiti. Sad
...
Nemoj ovo shvatiti kao provokaciju ili bezobrazluk, ali sto ti to radis "na svoj nacin"? Think Kako dugo i s kojim rezultatima? Think

mislim da ti ipak ne treba toliko veći angažman od ovoga što radiš trenutačno sa forumom, zato jer se podrazumjeva da ne bi mogao raditi sam Wink

a što ja trenutačno radim? mislim da moj rad u ćumezu pomaže tome da se ljudi povežu i aktiviraju na potreban način. radim na tome oko godinu dana, a rezultati nisu preveliki, no nešto se dešava. trebalo bi promjeniti pristup tome radu pa bi vjerojatno i bilo bolje, isto kao i sa izborima Wink također smatram da sve to što radim ima veći efekat nego moje glasanje na izborima.

vsego (napisa):
I zasto se tvoj nacin kosi s time da pomognes minimizirati zlo? Think Hoce li tvoj nacin time postati manje efikasan? Sad

stvar je principa i stanja uma. ako vidim da nešto ne radi onda neću zdušno podržavati takav način rada samo zato što se i tako nešto dešava. rađe ću pokušati smisliti i primijeniti nešto drugo i trenutačno sam u tom stanju.

vsego (napisa):
Ako svako zlo kaznis tako da ga vise nikad ne izaberes (jasno, pod totalno nerealnom pretpostavkom da se vecina trgne i pocne glasovati na osnovu djela, a ne demagogije Wink), za ocekivati je da ce se poceti "popravljati". Smile Tako barem ja mislim, a nitko mi ovdje nije kontrirao nekim protuargumentom. Neutral

pa ja sam preskočio jednu stepenicu time što ću biranjem manjeg zla birati protiv nekoga da bi ga kaznio, nego sam jednostavno odlučio kolektivno svima reći ne. to što trenutačni sustav nema načina da prepozna moje mišljenje kao takvo ne znači da ja i dalje nemam takvo mišljenje Smile glasanjem bi se samo pravio da je moje mišljenje drugačije, što ne želim.

ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
Stvar je eksperimentalno dokazana u ovo malo Hrvatske parlamentarne prošlosti. SDP se itekako promijenio od KP-SKH sa izbora 90.-te i HDZ se itekako promijenio od Tuđman-Šušak-Pašalić strukture koja je krijumčarila oružje, a poslije činila čuda sa privatizacijom i nakon rata dovela Hrvatsku u dug od 30 milijardi dolara.

promjene su bile imho krajnje minimalne zato jer još uvijek na vlasti imamo iste ljude sa istim načinom razmišljanja. promjene se dešavaju, ali su ograničene prirode, zato što su takvi parametri sustava. oni u konačnici pobjeđuju zato što mi prihvaćamo njihova namještena pravila igre Exclamation i što je najsmješnije vi mene ovdje uvjeravate da se i dalje "igram" sa njima Very Happy e pa draga djeco, fulali ste ceo fudbal Weeee-heeee!!!

poanta: ja nisam rezigniran, nego gledam na stvar sa drugog stajališta, koje je ako ništa drugo jednako krivo kao i vaše. no IMO ja sam si ostavio prostora da potražim dobro stajalište (što i nastojim), dok ste se vi zbuksali. ako se tako gleda vi ste puno rezigniraniji nego ja Cool

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 9:25 sri, 12. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="Anđelčić"]Ne čini li vam se da to kažnjavanje baš i ne pali? Hoću reći, uz takve kazne, što će nam nagrade?[/quote]
Stvar je eksperimentalno dokazana u ovo malo Hrvatske parlamentarne prošlosti. SDP se itekako promijenio od KP-SKH sa izbora 90.-te i HDZ se itekako promijenio od Tuđman-Šušak-Pašalić strukture koja je krijumčarila oružje, a poslije činila čuda sa privatizacijom i nakon rata dovela Hrvatsku u dug od 30 milijardi dolara.[/quote]

zapravo...ovo nije sasvim tocno. HDZ je samo stavio fasadu umjerene europske desne stranke no on je jos uvijek pokret gdje se njeguje kult vodje (trenutno Sanader, bio Tudjman) i gdje se njegove akcije i reakcije ne dovode u bilokakvo pitanje. primitivizam u HDZu jos uvijek vlada (saborska rasprava o homoseksualcima), a da ne govorim o tome kako je cijela vlada prosla kroz toliko afera koliko prosla nije imala u 4 godine mandata. nadalje, sta je RH kao zemlja dobila povratkom HDZa na vlast? nista...drzavna uprava, bez obzira na "racionalizaciju", je jos uvijek ogromna, niti jedan kapitalni projekt nije napravljen, rast drzavnog gospodarstva je relativno visok samo zbog ogromne dobiti firmi koje cak i nisu u drzavnom vlasnistvu (INA, T-Com), razina ljudskih prava strahovito opada (zdravstvo na uzasno niskim granama a novi zakon ide u tom smjeru da samo bogatima omoguci lijecenje), korupcija u drzavi, rast zaduzenja, privatizacija koja se dogadja stihijski bez jasno definiranih ciljeva itd. a da samo ne govorim o tome kako pojedini ministri u vladi ne znaju slozit dvije suvisle recenice te da neki bivsi ministri iz redova HDZa svjesno opstruiraju rad tih ministarstava kojima su bili celni ljudi. dakle...HDZ se promijenio samo utoliko sto trenutno ne kontrolira vecinu medija kao za vrijeme tudjmana, privatizacija nije toliko grozna (no samo zato sto se vise nema sto za prodati) i RH vise nije u izolaciji. sve ostalo je isto kao i prije.

sto se tice duga hrvatske...ono sto ti navodis je javni dug gradjana RH prema bankama pribrojen dugu RH kao drzave. dug RH prema inozemnim bankama je oko 4-5 milijardi dolara, sto i nije prevelika svota. no, kad se pribroji dugu koji gradjani imaju, dolazimo do one ogromne cifre koju si ti naveo.

EDIT: na kraju, uopce se ne slazem s nemom iz vrlo jednostavnog razloga: nije glasovanje biranje manjeg zla, vec nekakvo ostvarivanje prava svakog pojedinca na slobodno izrazavanje misli. osim toga, ako netko misli da je glasovanje glupost (kao sto sam vidio da neki misle), reci cu jos jednu stvar: glasovanje na izborima jest vase pravo...ali, jos vaznije, to je vasa [b]obaveza[/b] kao gradjana republike hrvatske. a obveze u krajnjoj liniji ipak ispunjavamo, zar ne? (pa makar i prekrizavanjem listica)
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
Anđelčić (napisa):
Ne čini li vam se da to kažnjavanje baš i ne pali? Hoću reći, uz takve kazne, što će nam nagrade?

Stvar je eksperimentalno dokazana u ovo malo Hrvatske parlamentarne prošlosti. SDP se itekako promijenio od KP-SKH sa izbora 90.-te i HDZ se itekako promijenio od Tuđman-Šušak-Pašalić strukture koja je krijumčarila oružje, a poslije činila čuda sa privatizacijom i nakon rata dovela Hrvatsku u dug od 30 milijardi dolara.

zapravo...ovo nije sasvim tocno. HDZ je samo stavio fasadu umjerene europske desne stranke no on je jos uvijek pokret gdje se njeguje kult vodje (trenutno Sanader, bio Tudjman) i gdje se njegove akcije i reakcije ne dovode u bilokakvo pitanje. primitivizam u HDZu jos uvijek vlada (saborska rasprava o homoseksualcima), a da ne govorim o tome kako je cijela vlada prosla kroz toliko afera koliko prosla nije imala u 4 godine mandata. nadalje, sta je RH kao zemlja dobila povratkom HDZa na vlast? nista...drzavna uprava, bez obzira na "racionalizaciju", je jos uvijek ogromna, niti jedan kapitalni projekt nije napravljen, rast drzavnog gospodarstva je relativno visok samo zbog ogromne dobiti firmi koje cak i nisu u drzavnom vlasnistvu (INA, T-Com), razina ljudskih prava strahovito opada (zdravstvo na uzasno niskim granama a novi zakon ide u tom smjeru da samo bogatima omoguci lijecenje), korupcija u drzavi, rast zaduzenja, privatizacija koja se dogadja stihijski bez jasno definiranih ciljeva itd. a da samo ne govorim o tome kako pojedini ministri u vladi ne znaju slozit dvije suvisle recenice te da neki bivsi ministri iz redova HDZa svjesno opstruiraju rad tih ministarstava kojima su bili celni ljudi. dakle...HDZ se promijenio samo utoliko sto trenutno ne kontrolira vecinu medija kao za vrijeme tudjmana, privatizacija nije toliko grozna (no samo zato sto se vise nema sto za prodati) i RH vise nije u izolaciji. sve ostalo je isto kao i prije.

sto se tice duga hrvatske...ono sto ti navodis je javni dug gradjana RH prema bankama pribrojen dugu RH kao drzave. dug RH prema inozemnim bankama je oko 4-5 milijardi dolara, sto i nije prevelika svota. no, kad se pribroji dugu koji gradjani imaju, dolazimo do one ogromne cifre koju si ti naveo.

EDIT: na kraju, uopce se ne slazem s nemom iz vrlo jednostavnog razloga: nije glasovanje biranje manjeg zla, vec nekakvo ostvarivanje prava svakog pojedinca na slobodno izrazavanje misli. osim toga, ako netko misli da je glasovanje glupost (kao sto sam vidio da neki misle), reci cu jos jednu stvar: glasovanje na izborima jest vase pravo...ali, jos vaznije, to je vasa obaveza kao gradjana republike hrvatske. a obveze u krajnjoj liniji ipak ispunjavamo, zar ne? (pa makar i prekrizavanjem listica)

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 10:54 sri, 12. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]EDIT: na kraju, uopce se ne slazem s nemom iz vrlo jednostavnog razloga: nije glasovanje biranje manjeg zla, vec nekakvo ostvarivanje prava svakog pojedinca na slobodno izrazavanje misli. osim toga, ako netko misli da je glasovanje glupost (kao sto sam vidio da neki misle), reci cu jos jednu stvar: glasovanje na izborima jest vase pravo...ali, jos vaznije, to je vasa [b]obaveza[/b] kao gradjana republike hrvatske. a obveze u krajnjoj liniji ipak ispunjavamo, zar ne? (pa makar i prekrizavanjem listica)[/quote]

kod mog glasovanja je malo drukčije.. ja ne znam puno toga o politici (niti bi htjela znat- hm osim možda toga kak je imat tako veliku plaču :wow: pa ako mi tko tu želju želi ispunit?) no da se vratim, a ono što znam je uglavnom tipa što saznam od roditelja, prijatelja, medija. uglavnom ja kad izlazim na glasanje ne biram između dva zla, ja samo znam za koga ne želim glasat tj koga ne želim za vlast pa onda glasam za onog ko ima najviše šanse da makne ovog. znam da to nije najsretnija opcija al takvo je stanje u RH.
HijenA (napisa):
EDIT: na kraju, uopce se ne slazem s nemom iz vrlo jednostavnog razloga: nije glasovanje biranje manjeg zla, vec nekakvo ostvarivanje prava svakog pojedinca na slobodno izrazavanje misli. osim toga, ako netko misli da je glasovanje glupost (kao sto sam vidio da neki misle), reci cu jos jednu stvar: glasovanje na izborima jest vase pravo...ali, jos vaznije, to je vasa obaveza kao gradjana republike hrvatske. a obveze u krajnjoj liniji ipak ispunjavamo, zar ne? (pa makar i prekrizavanjem listica)

kod mog glasovanja je malo drukčije.. ja ne znam puno toga o politici (niti bi htjela znat- hm osim možda toga kak je imat tako veliku plaču Ne vjerujem!!! pa ako mi tko tu želju želi ispunit?) no da se vratim, a ono što znam je uglavnom tipa što saznam od roditelja, prijatelja, medija. uglavnom ja kad izlazim na glasanje ne biram između dva zla, ja samo znam za koga ne želim glasat tj koga ne želim za vlast pa onda glasam za onog ko ima najviše šanse da makne ovog. znam da to nije najsretnija opcija al takvo je stanje u RH.

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 13:23 sri, 12. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

mladac sve je to istina sta ti kazes. i jadno mi je to kada ides prvi put glasati onda si pod nekim utjecajem od svojih ukucana, tak sam barem ja bila. kod mene ti doma vlada sdp, ali je grijeh glasati za bilo koga drugog. najbolje da ja ostanem doma i slucajno zaboravim na izbore. :D
mladac sve je to istina sta ti kazes. i jadno mi je to kada ides prvi put glasati onda si pod nekim utjecajem od svojih ukucana, tak sam barem ja bila. kod mene ti doma vlada sdp, ali je grijeh glasati za bilo koga drugog. najbolje da ja ostanem doma i slucajno zaboravim na izbore. Very Happy

Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:07 sri, 12. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="andreao"]mladac sve je to istina sta ti kazes. i jadno mi je to kada ides prvi put glasati onda si pod nekim utjecajem od svojih ukucana, tak sam barem ja bila. kod mene ti doma vlada sdp, ali je grijeh glasati za bilo koga drugog. najbolje da ja ostanem doma i slucajno zaboravim na izbore. :D[/quote]

Errr... kako netko moze [b]znati[/b] sto si ti zaokruzila na listicu? :grebgreb:

Ja ni ne znam kako moji glasuju; nekoc sam znao, pa smo zezali mamu kad su "njeni" ispali... khm... ne bas dobri. :twisted:

@Mosor: "moji"/"njeni" je samo pokrata za "oni za koje sam ja glas(ov)ao"/"oni za koje je ona glas(ov)ala"; ja pazim s kim se poistovjecujem. :gg:
andreao (napisa):
mladac sve je to istina sta ti kazes. i jadno mi je to kada ides prvi put glasati onda si pod nekim utjecajem od svojih ukucana, tak sam barem ja bila. kod mene ti doma vlada sdp, ali je grijeh glasati za bilo koga drugog. najbolje da ja ostanem doma i slucajno zaboravim na izbore. Very Happy

Errr... kako netko moze znati sto si ti zaokruzila na listicu? Kotacici rade 100 na sat

Ja ni ne znam kako moji glasuju; nekoc sam znao, pa smo zezali mamu kad su "njeni" ispali... khm... ne bas dobri. Twisted Evil

@Mosor: "moji"/"njeni" je samo pokrata za "oni za koje sam ja glas(ov)ao"/"oni za koje je ona glas(ov)ala"; ja pazim s kim se poistovjecujem. Mr Green being very Greeen indeed

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 14:13 sri, 12. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma kod mene doba nije tako strašno imam slobodu izbora za kog ću glasat osim ako to nije hdz :lol: . mislim da kažem mami i tati da bi za njih da bi sve povlastice bile ukinute hehe :twisted: pretjerujem malo.
ma kod mene doba nije tako strašno imam slobodu izbora za kog ću glasat osim ako to nije hdz Laughing . mislim da kažem mami i tati da bi za njih da bi sve povlastice bile ukinute hehe Twisted Evil pretjerujem malo.

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 15:42 sri, 12. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"][quote="HijenA"]EDIT: na kraju, uopce se ne slazem s nemom iz vrlo jednostavnog razloga: nije glasovanje biranje manjeg zla, vec nekakvo ostvarivanje prava svakog pojedinca na slobodno izrazavanje misli. osim toga, ako netko misli da je glasovanje glupost (kao sto sam vidio da neki misle), reci cu jos jednu stvar: glasovanje na izborima jest vase pravo...ali, jos vaznije, to je vasa [b]obaveza[/b] kao gradjana republike hrvatske. a obveze u krajnjoj liniji ipak ispunjavamo, zar ne? (pa makar i prekrizavanjem listica)[/quote]

kod mog glasovanja je malo drukčije.. ja ne znam puno toga o politici (niti bi htjela znat- hm osim možda toga kak je imat tako veliku plaču :wow: pa ako mi tko tu želju želi ispunit?) no da se vratim, a ono što znam je uglavnom tipa što saznam od roditelja, prijatelja, medija. uglavnom ja kad izlazim na glasanje ne biram između dva zla, ja samo znam za koga ne želim glasat tj koga ne želim za vlast pa onda glasam za onog ko ima najviše šanse da makne ovog. znam da to nije najsretnija opcija al takvo je stanje u RH.[/quote]

ja zapravo mislim da je neznanje o politici glavni razlog zasto imamo situaciju kao sto imamo. i dok ce god ljudi svjesno izabirati da se ne zele mijesat u politiku i slicno, nece nam nista biti bolje. shvatite ljudi...vi imate moc nesto promijeniti. samo je pitanje da li cete tu istu moc iskoristiti.
mladac (napisa):
HijenA (napisa):

kod mog glasovanja je malo drukčije.. ja ne znam puno toga o politici (niti bi htjela znat- hm osim možda toga kak je imat tako veliku plaču Ne vjerujem!!! pa ako mi tko tu želju želi ispunit?) no da se vratim, a ono što znam je uglavnom tipa što saznam od roditelja, prijatelja, medija. uglavnom ja kad izlazim na glasanje ne biram između dva zla, ja samo znam za koga ne želim glasat tj koga ne želim za vlast pa onda glasam za onog ko ima najviše šanse da makne ovog. znam da to nije najsretnija opcija al takvo je stanje u RH.

ja zapravo mislim da je neznanje o politici glavni razlog zasto imamo situaciju kao sto imamo. i dok ce god ljudi svjesno izabirati da se ne zele mijesat u politiku i slicno, nece nam nista biti bolje. shvatite ljudi...vi imate moc nesto promijeniti. samo je pitanje da li cete tu istu moc iskoristiti.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 13:55 čet, 13. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]EDIT: na kraju, uopce se ne slazem s nemom iz vrlo jednostavnog razloga: nije glasovanje biranje manjeg zla, vec nekakvo ostvarivanje prava svakog pojedinca na slobodno izrazavanje misli. osim toga, ako netko misli da je glasovanje glupost (kao sto sam vidio da neki misle), reci cu jos jednu stvar: glasovanje na izborima jest vase pravo...ali, jos vaznije, to je vasa [b]obaveza[/b] kao gradjana republike hrvatske. a obveze u krajnjoj liniji ipak ispunjavamo, zar ne? (pa makar i prekrizavanjem listica)[/quote]

ti kažeš da je glasovanje slobodno izražavanje misli. i odabir [b]ne[/b]glasovanja je slobodno izražavanje misli. i gdje piše da je to moja obaveza? daj malo pogledaj što sam pričao sa vsegom o tome kako se od nas očekuje da glasujemo.

glasanje nije obaveza i tužan je to dan kada će postati obaveza. imam u jednoj zbirci SFerinih novela jednu divnu novelicu o budućnosti izbora u hrvatskoj gdje se glasače doslovce hvata po ulici prije izbora ko neku divljač :D tek toliko da ti malo pomaknem perspektivu ;)

a kod nas je glasanje biranje jednog od zala, zato jer kao što sam nekoliko puta ponovio kod nas se nema za koga glasati. to je moje mišljenje, a ti dakako imaj svoje, no nemoj me "korigirati" zato jer je to posve besmisleno.

[quote="HijenA"]...vi imate moc nesto promijeniti. samo je pitanje da li cete tu istu moc iskoristiti.[/quote]

ja mislim da je prije pitanje kako će ju odlučiti iskoristiti. glasanjem se postiže malo, mene više zabrinjava što ljudi ne čine skoro ništa osim toga, čak i ako glasaju.
HijenA (napisa):

ti kažeš da je glasovanje slobodno izražavanje misli. i odabir neglasovanja je slobodno izražavanje misli. i gdje piše da je to moja obaveza? daj malo pogledaj što sam pričao sa vsegom o tome kako se od nas očekuje da glasujemo.

glasanje nije obaveza i tužan je to dan kada će postati obaveza. imam u jednoj zbirci SFerinih novela jednu divnu novelicu o budućnosti izbora u hrvatskoj gdje se glasače doslovce hvata po ulici prije izbora ko neku divljač Very Happy tek toliko da ti malo pomaknem perspektivu Wink

a kod nas je glasanje biranje jednog od zala, zato jer kao što sam nekoliko puta ponovio kod nas se nema za koga glasati. to je moje mišljenje, a ti dakako imaj svoje, no nemoj me "korigirati" zato jer je to posve besmisleno.

HijenA (napisa):
...vi imate moc nesto promijeniti. samo je pitanje da li cete tu istu moc iskoristiti.

ja mislim da je prije pitanje kako će ju odlučiti iskoristiti. glasanjem se postiže malo, mene više zabrinjava što ljudi ne čine skoro ništa osim toga, čak i ako glasaju.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:19 čet, 13. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja cu samo primijetiti da [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=6068]sadasnji studentski predstavnici nisu realizirali dobar dio predizbornih obecanja[/url]. :-s Ako na iducim izborima budu opet samo START i STOP, da li vi koji zagovarate apstinenciju zagovarate i da studenti ne izadju na te izbore? :-k
Ja cu samo primijetiti da sadasnji studentski predstavnici nisu realizirali dobar dio predizbornih obecanja. Eh? Ako na iducim izborima budu opet samo START i STOP, da li vi koji zagovarate apstinenciju zagovarate i da studenti ne izadju na te izbore? Think

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 15:17 čet, 13. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ja cu samo primijetiti da [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=6068]sadasnji studentski predstavnici nisu realizirali dobar dio predizbornih obecanja[/url]. :-s Ako na iducim izborima budu opet samo START i STOP, da li vi koji zagovarate apstinenciju zagovarate i da studenti ne izadju na te izbore? :-k[/quote]
Ako opet budu te dvije strane, predlazes li da izadjem i glasujem za ove prve? Na stranu to da mi nista neces predlagati, koje je tvoje vidjenje konkretne situacije?
@nemo: Slazem se s tobom.
vsego (napisa):
Ja cu samo primijetiti da sadasnji studentski predstavnici nisu realizirali dobar dio predizbornih obecanja. Eh? Ako na iducim izborima budu opet samo START i STOP, da li vi koji zagovarate apstinenciju zagovarate i da studenti ne izadju na te izbore? Think

Ako opet budu te dvije strane, predlazes li da izadjem i glasujem za ove prve? Na stranu to da mi nista neces predlagati, koje je tvoje vidjenje konkretne situacije?
@nemo: Slazem se s tobom.

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 15:22 čet, 13. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ja cu samo primijetiti da [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=6068]sadasnji studentski predstavnici nisu realizirali dobar dio predizbornih obecanja[/url]. :-s Ako na iducim izborima budu opet samo START i STOP, da li vi koji zagovarate apstinenciju zagovarate i da studenti ne izadju na te izbore? :-k[/quote]

ja svu ovu argumentaciju koristim isključivo za državne izbore u RH - ne treba se držati jedna stvari ko pijan plota ako razum sugerira drugačije. kod sebe doma na lokalnoj razini rado glasam s obzirom da se ima za koga glasati. za studentske izbore si opet sretan ako uopće imaš izbora pri glasanju, ali ovo je valjda jedini put da se imalo za koga glasati. ne znam tko će se sljedeći put kandidirati (nekako imam osjećaj da nećemo vidjeti iste ljude) pa ne mogu govoriti o smislu glasanja - studentski izori nemaju prepoznatljive opcije pa da bi uopće mogli komentirati start i stop u budućnosti 8) no ove ljude koji trenutačno obnašaju posao studrepova ne bih okarakterizirao kao manje zlo, pa bih rekao da se ima za koga glasati.
vsego (napisa):

ja svu ovu argumentaciju koristim isključivo za državne izbore u RH - ne treba se držati jedna stvari ko pijan plota ako razum sugerira drugačije. kod sebe doma na lokalnoj razini rado glasam s obzirom da se ima za koga glasati. za studentske izbore si opet sretan ako uopće imaš izbora pri glasanju, ali ovo je valjda jedini put da se imalo za koga glasati. ne znam tko će se sljedeći put kandidirati (nekako imam osjećaj da nećemo vidjeti iste ljude) pa ne mogu govoriti o smislu glasanja - studentski izori nemaju prepoznatljive opcije pa da bi uopće mogli komentirati start i stop u budućnosti Cool no ove ljude koji trenutačno obnašaju posao studrepova ne bih okarakterizirao kao manje zlo, pa bih rekao da se ima za koga glasati.

Johnny Casino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 21 - 15

PostPostano: 16:29 sub, 15. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Nemoj ovo shvatiti kao provokaciju ili bezobrazluk, ali sto ti to radis "na svoj nacin"? :-k Kako dugo i s kojim rezultatima? :-k[/quote]

Iako pitanje nije upuceno meni...
Dosada sam glasovao 2 puta. Na prvim izborima je opcija za koju sam glasao potpuno izigrala moje povjerenje i vise ga nikad nece dobiti, kao ni sva druga 'stara lica'.
Potaknut inertnoscu koja vlada medju svima, na drugim izborima sam aktivno lobirao za svog kandidata, iskreno uvjeren u njegovu sposobnost da nesto promijeni. Na moj 'nagovor' je glasao cijeli moj razred, s iznimkom 2 do 3 zagrizena obozavatelja ne znam ni ja koga, neki profesori, instruktor u auto skoli, itd. itd., polijepio sam oko 100-tinjak letaka po stupovima, a tko zna koliko je glasova na kraju ispalo dok se zbroje svi koje su nagovorili oni koje sam ja nagovorio :anishock: :lol:
Tako da slobodno mogu reci da sam napravio daleko vise nego prosjecni glasac 8)
Ali onda su se dogodile neke stvari i na kraju je ispalo sve po starom. Ali od sada imam princip po kojem djelujem: glasam samo za nove politicare :arrow: stari su se dokazali kao neuspjesni.
A usput da napomenem nesto jako zanimljivo. 'Lobiranjem' za svog kandidata otkrio sam da je ljudima nevjerojatno lako manipulirati; iako sam ja sve radio u najpostenijoj i najiskrenijoj namjeri da se napokon stvari pomaknu s mrtve tocke, dakle niti sam nikoga zelio prevariti niti opljackati, ljudi su stvarno kao ovce. A sad zamislite sto je netko pokvaren, koji ce platiti i podvaliti gdje treba, u stanju uciniti. Samo malo, ne trebate zamisljati, pogledajte oko sebe...
vsego (napisa):
Nemoj ovo shvatiti kao provokaciju ili bezobrazluk, ali sto ti to radis "na svoj nacin"? Think Kako dugo i s kojim rezultatima? Think

Iako pitanje nije upuceno meni...
Dosada sam glasovao 2 puta. Na prvim izborima je opcija za koju sam glasao potpuno izigrala moje povjerenje i vise ga nikad nece dobiti, kao ni sva druga 'stara lica'.
Potaknut inertnoscu koja vlada medju svima, na drugim izborima sam aktivno lobirao za svog kandidata, iskreno uvjeren u njegovu sposobnost da nesto promijeni. Na moj 'nagovor' je glasao cijeli moj razred, s iznimkom 2 do 3 zagrizena obozavatelja ne znam ni ja koga, neki profesori, instruktor u auto skoli, itd. itd., polijepio sam oko 100-tinjak letaka po stupovima, a tko zna koliko je glasova na kraju ispalo dok se zbroje svi koje su nagovorili oni koje sam ja nagovorio Jos jedan shock Laughing
Tako da slobodno mogu reci da sam napravio daleko vise nego prosjecni glasac Cool
Ali onda su se dogodile neke stvari i na kraju je ispalo sve po starom. Ali od sada imam princip po kojem djelujem: glasam samo za nove politicare Arrow stari su se dokazali kao neuspjesni.
A usput da napomenem nesto jako zanimljivo. 'Lobiranjem' za svog kandidata otkrio sam da je ljudima nevjerojatno lako manipulirati; iako sam ja sve radio u najpostenijoj i najiskrenijoj namjeri da se napokon stvari pomaknu s mrtve tocke, dakle niti sam nikoga zelio prevariti niti opljackati, ljudi su stvarno kao ovce. A sad zamislite sto je netko pokvaren, koji ce platiti i podvaliti gdje treba, u stanju uciniti. Samo malo, ne trebate zamisljati, pogledajte oko sebe...

A to je dva, dva, dva do Žitnjaka
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum