Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kolokvij
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
69 = 87 - 18

PostPostano: 18:45 čet, 26. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kako su vam se cinili zadaci?

Je li bilo lagano? Tesko? Dosadno? Neocekivano?
Kako su vam se cinili zadaci?

Je li bilo lagano? Tesko? Dosadno? Neocekivano?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
kika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 27 - 4

PostPostano: 19:07 čet, 26. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

za nekoga ko ne zna bas programirati,mi se cinilo da sam imala premalo vremena za obadva zadatka(pogotvo jer sam skicu radila na papiru)...
za nekoga ko ne zna bas programirati,mi se cinilo da sam imala premalo vremena za obadva zadatka(pogotvo jer sam skicu radila na papiru)...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
bojan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 25 - 1

PostPostano: 19:12 čet, 26. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bilo je sasvim ok što se mene tiče. 2. zadatak je bio zanimljiv, baš kao i oni iz zadaće. Jedino mi je žao što nikako nisam mogao srediti 1. do kraja, ali dobro, i tu će valjda biti nekakvih bodova jer mislim da mi samo jedna funkcija ne radi kako treba...

I još nešto... Mislim da bi bilo dobro da više takvih zadataka dobijemo za vježbu. Jer mi na vježbama napravimo par primjera. Ne bi bilo loše da do kraja semestra dobijemo više dodatnih zadataka pa tko hoće da ih riješi, neka riješi.... Jer istina je da nemamo zadataka za vježbu. Da je netko ikad napravio 1-2 zadatka sa skupom, mapom ili listom, 2. zadatak iz ovog kolokvija bi lakoćom riješio... Znam da asistenti nemaju vremena, ali ako je ikako moguće, neka naprave malo više primjera...
Bilo je sasvim ok što se mene tiče. 2. zadatak je bio zanimljiv, baš kao i oni iz zadaće. Jedino mi je žao što nikako nisam mogao srediti 1. do kraja, ali dobro, i tu će valjda biti nekakvih bodova jer mislim da mi samo jedna funkcija ne radi kako treba...

I još nešto... Mislim da bi bilo dobro da više takvih zadataka dobijemo za vježbu. Jer mi na vježbama napravimo par primjera. Ne bi bilo loše da do kraja semestra dobijemo više dodatnih zadataka pa tko hoće da ih riješi, neka riješi.... Jer istina je da nemamo zadataka za vježbu. Da je netko ikad napravio 1-2 zadatka sa skupom, mapom ili listom, 2. zadatak iz ovog kolokvija bi lakoćom riješio... Znam da asistenti nemaju vremena, ali ako je ikako moguće, neka naprave malo više primjera...

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 19:14 čet, 26. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo vidiš bojane da je sve ok prošlo, nisam ni sumljala. 8)
evo vidiš bojane da je sve ok prošlo, nisam ni sumljala. Cool

lena
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
11 = 11 - 0

PostPostano: 19:19 čet, 26. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bojan"]Mislim da bi bilo dobro da više takvih zadataka dobijemo za vježbu. Jer mi na vježbama napravimo par primjera. Ne bi bilo loše da do kraja semestra dobijemo više dodatnih zadataka pa tko hoće da ih riješi, neka riješi.... Jer istina je da nemamo zadataka za vježbu. Da je netko ikad napravio 1-2 zadatka sa skupom, mapom ili listom, 2. zadatak iz ovog kolokvija bi lakoćom riješio... Znam da asistenti nemaju vremena, ali ako je ikako moguće, neka naprave malo više primjera...[/quote]

Potpuno se slazem s ovim. Zadataka za vjezbu ne bi škodilo. Možda će asistenti reći da si ih smislimo sami ali mislim da oni to mogu puno kvalitetnije.

Zadaci nisu bili strašni (podsjetili su me na zadatke za 5 iz srednje škole) ali nedostajalo je malo vremena da dotjeram te programe (do kompajliranja i potpuno točnog izvršavanja).
bojan (napisa):
Mislim da bi bilo dobro da više takvih zadataka dobijemo za vježbu. Jer mi na vježbama napravimo par primjera. Ne bi bilo loše da do kraja semestra dobijemo više dodatnih zadataka pa tko hoće da ih riješi, neka riješi.... Jer istina je da nemamo zadataka za vježbu. Da je netko ikad napravio 1-2 zadatka sa skupom, mapom ili listom, 2. zadatak iz ovog kolokvija bi lakoćom riješio... Znam da asistenti nemaju vremena, ali ako je ikako moguće, neka naprave malo više primjera...

Potpuno se slazem s ovim. Zadataka za vjezbu ne bi škodilo. Možda će asistenti reći da si ih smislimo sami ali mislim da oni to mogu puno kvalitetnije.

Zadaci nisu bili strašni (podsjetili su me na zadatke za 5 iz srednje škole) ali nedostajalo je malo vremena da dotjeram te programe (do kompajliranja i potpuno točnog izvršavanja).

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 19:31 čet, 26. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prirodno se nameće pitanje: Kada ce biti rezultati :D
Prirodno se nameće pitanje: Kada ce biti rezultati Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 19:35 čet, 26. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]Prirodno se nameće pitanje: Kada ce biti rezultati :D[/quote]

Ja mislim da od mojih grupa neće prije ponedjeljka. A mislim da će svakako prije srijede.
nana (napisa):
Prirodno se nameće pitanje: Kada ce biti rezultati Very Happy

Ja mislim da od mojih grupa neće prije ponedjeljka. A mislim da će svakako prije srijede.

[Vrh]
vanish
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
25 = 27 - 2

PostPostano: 19:54 čet, 26. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

vinko, vinko, meni je bilo jako teško... ne budi strog odviše...
vinko, vinko, meni je bilo jako teško... ne budi strog odviše...

[Vrh]
Lara
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 3

PostPostano: 20:03 čet, 26. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

A zar nitko ne misli da nije fer ova situacija koja se dogodila s grupom u 16h danas?

15 min prije kraja kompjuteri su se svima zaledili, sve sto nije bilo sejvano izgubilo se. Nekima puno toga nije bilo sejvano.
Onda smo dobili 15 min duze da pisemo, al meni i jos nekima se 10 min palio komp nakon situacije... A uostalom, tih 15 min je drugima premalo bilo da se steta popravi. Asistent Vinko nije imao bolje rjesenje jer je sljedeca grupa vec cekala na red za svoj kolokvij.

Cula sam i neke spekulacije da ce se traziti da se kolokvij pise ponovno... Ima li sanse?
A zar nitko ne misli da nije fer ova situacija koja se dogodila s grupom u 16h danas?

15 min prije kraja kompjuteri su se svima zaledili, sve sto nije bilo sejvano izgubilo se. Nekima puno toga nije bilo sejvano.
Onda smo dobili 15 min duze da pisemo, al meni i jos nekima se 10 min palio komp nakon situacije... A uostalom, tih 15 min je drugima premalo bilo da se steta popravi. Asistent Vinko nije imao bolje rjesenje jer je sljedeca grupa vec cekala na red za svoj kolokvij.

Cula sam i neke spekulacije da ce se traziti da se kolokvij pise ponovno... Ima li sanse?

[Vrh]
Mala_022
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 28 - 4

PostPostano: 21:00 čet, 26. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lara"]A zar nitko ne misli da nije fer ova situacija koja se dogodila s grupom u 16h danas?

Cula sam i neke spekulacije da ce se traziti da se kolokvij pise ponovno... Ima li sanse?[/quote]
U svakom slučaju nismo mi krivi šta se to dogodilo i za to niko od nas ne bi triba ispaštati - ni oni koji nisu bili te sriće[size=3](/pameti?)[/size] da svako malo spremaju programe, ni oni kojima se kompjuter restarta 15 min. I zato bi bilo fer da se organizira ponovljeni kolokvij za one koji se smatraju oštećenima.
Lara (napisa):

U svakom slučaju nismo mi krivi šta se to dogodilo i za to niko od nas ne bi triba ispaštati - ni oni koji nisu bili te sriće(/pameti?) da svako malo spremaju programe, ni oni kojima se kompjuter restarta 15 min. I zato bi bilo fer da se organizira ponovljeni kolokvij za one koji se smatraju oštećenima.

[Vrh]
pssst
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 6

PostPostano: 22:08 čet, 26. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Što se općenito tiče kolokvija, zadaci i nisu bili preteški, ali definitivno je bilo premalo vremena. 2 sata su premalo za ovakva dva zadatka.
Što se općenito tiče kolokvija, zadaci i nisu bili preteški, ali definitivno je bilo premalo vremena. 2 sata su premalo za ovakva dva zadatka.

[Vrh]
Greda
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 6

PostPostano: 22:36 čet, 26. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

E da ste svaki dan radili 3-4 sata C++, 2 sata vam bi bilo i previše :lol:
E da ste svaki dan radili 3-4 sata C++, 2 sata vam bi bilo i previše Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 8:06 pet, 27. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni je bilo taman vremena i zadaci su bili sasvim ok...očekivala sam da će 2. zadatak biti teži...
Možda bi mi zadaci neke druge grupe bili teži za riješiti, možda ne bi...
Inače, meni ne pada na pamet pisati si program na papir, na papir si samo skiciram strukture (neki primjer) ili neke iteratore i pozicije ako si ne mogu predočiti gdje što dolazi...
Što se tiče spremanja: ja radije nešto zakomentiram nego obrišem ako nisam sigurna jer valja, i spremam svakih nekoliko redova od samog početka pisanja...najbolje kad to uđe u naviku...
Meni je bilo taman vremena i zadaci su bili sasvim ok...očekivala sam da će 2. zadatak biti teži...
Možda bi mi zadaci neke druge grupe bili teži za riješiti, možda ne bi...
Inače, meni ne pada na pamet pisati si program na papir, na papir si samo skiciram strukture (neki primjer) ili neke iteratore i pozicije ako si ne mogu predočiti gdje što dolazi...
Što se tiče spremanja: ja radije nešto zakomentiram nego obrišem ako nisam sigurna jer valja, i spremam svakih nekoliko redova od samog početka pisanja...najbolje kad to uđe u naviku...

[Vrh]
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 9:54 pet, 27. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="marijap"]Što se tiče spremanja: ja radije nešto zakomentiram nego obrišem ako nisam sigurna jer valja, i spremam svakih nekoliko redova od samog početka pisanja...najbolje kad to uđe u naviku...[/quote]

Svakako bih preporučio svima da što češće spremaju.

Moram priznati da sam bio malo iznenađen kada su me neki pokušavali uvjeriti da su napisali (i izgubili) dosta toga, a u nešto više od 90 minuta niti jednom nisu spremili (dakle ni kompajlirali)...

Što se tiče ponovnog pisanja kolokvija, ako dovoljan broj ljudi to bude tražio, vjerojatno će ga dobiti. Koliko sam vidio, računala su se srušila pred sam kraj pisanja, omela koncentraciju, uvela nervozu, nekima i uništila programe.
marijap (napisa):

Svakako bih preporučio svima da što češće spremaju.

Moram priznati da sam bio malo iznenađen kada su me neki pokušavali uvjeriti da su napisali (i izgubili) dosta toga, a u nešto više od 90 minuta niti jednom nisu spremili (dakle ni kompajlirali)...

Što se tiče ponovnog pisanja kolokvija, ako dovoljan broj ljudi to bude tražio, vjerojatno će ga dobiti. Koliko sam vidio, računala su se srušila pred sam kraj pisanja, omela koncentraciju, uvela nervozu, nekima i uništila programe.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 10:44 pet, 27. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lara"]A zar nitko ne misli da nije fer ova situacija koja se dogodila s grupom u 16h danas?[/quote]

Znači, ti tvrdiš da bi bilo poštenije tjedan dana nakon svih pisat slične (jer takvi moraju biti) zadatake koje si već jednom i pisala, imat daleko više vremena za pripremu, i pisat to kompletna 2 sata iako si na kolokviju u stvari bila oštećena za 10ak minuta. A da ne spominjemo kako si si u stvari sama kriva što svako malo ne spremaš i kako onda bilo tko iz tvoje grupe tko nije zadovoljan kako je napisao može jednostavno reć da je puno toga izgubio kad je nestalo struje i otić pisat ponovljeni kolokvij. To bi onda, pretpostvaljam, po tebi bilo fer...
Lara (napisa):

Znači, ti tvrdiš da bi bilo poštenije tjedan dana nakon svih pisat slične (jer takvi moraju biti) zadatake koje si već jednom i pisala, imat daleko više vremena za pripremu, i pisat to kompletna 2 sata iako si na kolokviju u stvari bila oštećena za 10ak minuta. A da ne spominjemo kako si si u stvari sama kriva što svako malo ne spremaš i kako onda bilo tko iz tvoje grupe tko nije zadovoljan kako je napisao može jednostavno reć da je puno toga izgubio kad je nestalo struje i otić pisat ponovljeni kolokvij. To bi onda, pretpostvaljam, po tebi bilo fer...

[Vrh]
vanja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 12 - 2

PostPostano: 13:15 pet, 27. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vinko"]
Što se tiče ponovnog pisanja kolokvija, ako dovoljan broj ljudi to bude tražio, vjerojatno će ga dobiti. Koliko sam vidio, računala su se srušila pred sam kraj pisanja, omela koncentraciju, uvela nervozu, nekima i uništila programe.[/quote]

mozda bi bilo fer za one ljude kojima se to dogodilo da pisu ponovno. (naravno, ne bi bilo fer da sada zele opet pisati i oni ljudi kojima se nesto toga tipa nije dogodilo)
vinko (napisa):

mozda bi bilo fer za one ljude kojima se to dogodilo da pisu ponovno. (naravno, ne bi bilo fer da sada zele opet pisati i oni ljudi kojima se nesto toga tipa nije dogodilo)

[Vrh]
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 13:22 pet, 27. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

He he, teško je razlikovat koji su koji. Svejedno, mislim da bi trebalo dat da se piše ponovo ak neko hoće, čak i ak bude onih koji bi iskoristili situaciju.
He he, teško je razlikovat koji su koji. Svejedno, mislim da bi trebalo dat da se piše ponovo ak neko hoće, čak i ak bude onih koji bi iskoristili situaciju.

Lara
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 3

PostPostano: 13:42 pet, 27. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote="Lara"]A zar nitko ne misli da nije fer ova situacija koja se dogodila s grupom u 16h danas?[/quote]

Znači, ti tvrdiš da bi bilo poštenije tjedan dana nakon svih pisat slične (jer takvi moraju biti) zadatake koje si već jednom i pisala, imat daleko više vremena za pripremu, i pisat to kompletna 2 sata iako si na kolokviju u stvari bila oštećena za 10ak minuta. A da ne spominjemo kako si si u stvari sama kriva što svako malo ne spremaš i kako onda bilo tko iz tvoje grupe tko nije zadovoljan kako je napisao može jednostavno reć da je puno toga izgubio kad je nestalo struje i otić pisat ponovljeni kolokvij. To bi onda, pretpostvaljam, po tebi bilo fer...[/quote]

Ne bi ni to bilo fer mozda, al ja se osjecam pomalo zakinuto zato jer znam da bi imala vise bodova da do toga nije doslo... Mozda cak i puno vise, jos ne znam kako ce asistent to gledati... Nije mala stvar kad ti uzmu zadnjih 15 min kolokvija neocekivano.

Mozda sam sama kriva, al ja stvarno nemam naviku sacuvati ista dok to nekako ne zgotovim barem otprilike... Nista, pazit cu ubuduce;)

Uoatalom, mi smo pisali tri dana nakon prve grupe sto i nije malo vremena. Tako da smo i ovako znali sto ocekivati...
Al necu vise o tome jer nisam ocekivala rasprave, vec samo odgovor sto se zna po tom pitanju.
Anonymous (napisa):
Lara (napisa):

Ne bi ni to bilo fer mozda, al ja se osjecam pomalo zakinuto zato jer znam da bi imala vise bodova da do toga nije doslo... Mozda cak i puno vise, jos ne znam kako ce asistent to gledati... Nije mala stvar kad ti uzmu zadnjih 15 min kolokvija neocekivano.

Mozda sam sama kriva, al ja stvarno nemam naviku sacuvati ista dok to nekako ne zgotovim barem otprilike... Nista, pazit cu ubuduce;)

Uoatalom, mi smo pisali tri dana nakon prve grupe sto i nije malo vremena. Tako da smo i ovako znali sto ocekivati...
Al necu vise o tome jer nisam ocekivala rasprave, vec samo odgovor sto se zna po tom pitanju.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 22:38 pet, 27. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da bi bilo pošteno da dobijemo još jednu priliku jer nismo samo izgubili zadnjih 15 minuta nego smo izgubili dijelove programa i koncentraciju, a s time se nijedna druga grupa nije morala suočit.
Mislim da bi bilo pošteno da dobijemo još jednu priliku jer nismo samo izgubili zadnjih 15 minuta nego smo izgubili dijelove programa i koncentraciju, a s time se nijedna druga grupa nije morala suočit.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 9:57 sub, 28. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

A grupa koja je prva pisala? S cim se ona suocila? Zadaci su svim grupama bili jako slicni, sto je, naravno, logicno. Ali, prva grupa koja je pisala nije imala pojma kakvi ce im zadaci doci. Grupe koje su pisale u cetvrtak su imali rijesene zadatke prijasnjih grupa i doslovno ih napamet ucili. Ako napamet znas jedan zadatak, njemu slican, uz pretpostavku da postoji bar mrva mozga u glavi, mozes rijesit bez problema.

Sad je vec gotovo i sta je bilo, bilo je. Samo me zanima hoce li se raspored za iduce kolokvije napravit malo drugacije, npr. obrnuto?
A grupa koja je prva pisala? S cim se ona suocila? Zadaci su svim grupama bili jako slicni, sto je, naravno, logicno. Ali, prva grupa koja je pisala nije imala pojma kakvi ce im zadaci doci. Grupe koje su pisale u cetvrtak su imali rijesene zadatke prijasnjih grupa i doslovno ih napamet ucili. Ako napamet znas jedan zadatak, njemu slican, uz pretpostavku da postoji bar mrva mozga u glavi, mozes rijesit bez problema.

Sad je vec gotovo i sta je bilo, bilo je. Samo me zanima hoce li se raspored za iduce kolokvije napravit malo drugacije, npr. obrnuto?

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 3 / 4.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum