Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 23:22 ned, 22. 7. 2007 Naslov: |
|
|
Stvari nisu bas tako jednostavne. Nazalost ne postoji izracun stvarnog troska studiranja na kojem bi se temeljile skolarine. Participacija studenata trebala bi "uravnoteziti kapacitete Sveucilista" (veci interes za studij->veca cijena, manji interes->manja cijena) i stimulirati redovito studiranje, sto je objasnjeno [url=http://rektorat.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/novosti2007/Odluka_Senata_o_upisnim_kvotama_0708.pdf]ovdje[/url] (na samom kraju). Koliko je meni poznato, Ministarstvo ne placa direktno razliku od 11000,00 kn za svakog studenta s drzavljanstvom, nego preko placa nastavnika i financiranjem ostalih troskova fakulteta. Zapravo, po novom Sveuciliste samo donosi proracun, a Ministarsvo placa "lump sum".
U [url=http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/novosti2007/novosti2007drugidio/Natjecaj_za_upis_u_god.2007_2008.pdf]natjecaju[/url] za akademsku godinu 2007./2008. navodi se da je skolarina za strane drzavljane najvise 3x maksimalna skolarina za drzavljane RH (na dnu 4. stranice). Na PMF-MO je donesena [url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=2652&sec=279]odluka[/url] da je cijena tocno 3x veca; tako je bilo svih prethodnih godina. Na nekim fakultetima, npr. na FER-u, skolarina za strane drzavljane izjednacena je s maksimalnom skolarinom za drzavljane RH. Mislim da je to bila jedna od preporuka u pregovorima za clanstvo u EU i da ce iducih godina tako postupiti i ostali fakulteti.
Stvari nisu bas tako jednostavne. Nazalost ne postoji izracun stvarnog troska studiranja na kojem bi se temeljile skolarine. Participacija studenata trebala bi "uravnoteziti kapacitete Sveucilista" (veci interes za studij→veca cijena, manji interes→manja cijena) i stimulirati redovito studiranje, sto je objasnjeno ovdje (na samom kraju). Koliko je meni poznato, Ministarstvo ne placa direktno razliku od 11000,00 kn za svakog studenta s drzavljanstvom, nego preko placa nastavnika i financiranjem ostalih troskova fakulteta. Zapravo, po novom Sveuciliste samo donosi proracun, a Ministarsvo placa "lump sum".
U natjecaju za akademsku godinu 2007./2008. navodi se da je skolarina za strane drzavljane najvise 3x maksimalna skolarina za drzavljane RH (na dnu 4. stranice). Na PMF-MO je donesena odluka da je cijena tocno 3x veca; tako je bilo svih prethodnih godina. Na nekim fakultetima, npr. na FER-u, skolarina za strane drzavljane izjednacena je s maksimalnom skolarinom za drzavljane RH. Mislim da je to bila jedna od preporuka u pregovorima za clanstvo u EU i da ce iducih godina tako postupiti i ostali fakulteti.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
vancika Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
DarkOne™24/7® Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:32 uto, 11. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote]mozda te smjestimo kod mene.. :))
ali ne znam kada pocinje godina. [/quote]
oh, behave... :twisted:
pa, praksa je nekako bila prvi ponedjeljak u listopadu, sto bi reklo da nastava pocinje 1.10. al eto, kao, nije sigurno.
brucosi su imali neko uvodno predavanje petak prije toga, ali ne znam oce toga bit i ove godine. a i nes nis propustit ak ne dodjes.
Citat: | mozda te smjestimo kod mene.. )
ali ne znam kada pocinje godina. |
oh, behave...
pa, praksa je nekako bila prvi ponedjeljak u listopadu, sto bi reklo da nastava pocinje 1.10. al eto, kao, nije sigurno.
brucosi su imali neko uvodno predavanje petak prije toga, ali ne znam oce toga bit i ove godine. a i nes nis propustit ak ne dodjes.
_________________ If you decide to give up smoking and drinking, you don't actually live longer; it just seems longer.
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vancika Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Janie Gost
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 2:53 pet, 14. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="kljuki"][quote="DarkOne™24/7®"][quote="kljuki"][quote]mozda te smjestimo kod mene.. :))
ali ne znam kada pocinje godina. [/quote]
[/quote]
ne smijes vise imati niti dobru namjeru a da te netko ne napadne??[/quote]
put do pakla poplocan je dobrim namjerama. :twisted:
i know, i know, :OT:[/quote]
ja sam bice pakla :evil: receno je vec... prema danasnjoj katolickoj crkvi, ispada da u raju ne postoji niti jedan zanimljivi covijek.. :)) da ja sam definitivno s druge strane!!t je ljepsi kada ides negdje gdje je ljepse.. :))
ja mislim da si ti ljubomorna jer to tebi nisam ponudio :evil: :))
kljuki (napisa): | DarkOne™24/7® (napisa): | kljuki (napisa): | Citat: | mozda te smjestimo kod mene.. :))
ali ne znam kada pocinje godina. |
|
ne smijes vise imati niti dobru namjeru a da te netko ne napadne?? |
put do pakla poplocan je dobrim namjerama. :twisted:
i know, i know, :OT: |
ja sam bice pakla :evil: receno je vec... prema danasnjoj katolickoj crkvi, ispada da u raju ne postoji niti jedan zanimljivi covijek.. :)) da ja sam definitivno s druge strane!!t je ljepsi kada ides negdje gdje je ljepse.. :))
ja mislim da si ti ljubomorna jer to tebi nisam ponudio :evil: :))
_________________ Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 9:16 pet, 14. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Janie"]e ne znam točno di da ovo postavim al zanima me kolko otprilike sati traje to uvodno predavanje 28.09. u 12h... trebala bih na put pa... da znam kupiti kartu :wink:[/quote]
Racunaj da traje cca 2 sata (mislim da obicno bude koju minutu manje). 8)
@kljuki: INA je "preko puta" na zapad; imas i "preko puta" na jug, a tamo su stambene zgrade (taj izraz, ako se dobro sjecam, mladac jako voli :P). :)
@Spammeri: Molim preseliti u Shoutbox ili PM. ;)
Janie (napisa): | e ne znam točno di da ovo postavim al zanima me kolko otprilike sati traje to uvodno predavanje 28.09. u 12h... trebala bih na put pa... da znam kupiti kartu |
Racunaj da traje cca 2 sata (mislim da obicno bude koju minutu manje).
@kljuki: INA je "preko puta" na zapad; imas i "preko puta" na jug, a tamo su stambene zgrade (taj izraz, ako se dobro sjecam, mladac jako voli ).
@Spammeri: Molim preseliti u Shoutbox ili PM.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Janie Gost
|
|
[Vrh] |
|
vancika Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 16:22 pet, 14. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Malo vam kazu o povijesti Fakulteta, pa o ustroju, pa o nastavi, kolokvijima,... izmijene su tu Dekan, Prodekan(ica) za nastavu, mislim i sefovi studija, ali nisam siguran, studentski predstavnik (ili predstavnici?),... skupi se. :D Racunam na sat i pol, ali moze i pocetak malo kasniti (akademska cetvrt), moze se malo oduljiti... neka bude dva sata. ;)
To ti je jedinstveni kontakt s buducim nastavnicima i asistentima, jer smo i mi slusali gotovo identicno predavanje. :twisted:
Malo vam kazu o povijesti Fakulteta, pa o ustroju, pa o nastavi, kolokvijima,... izmijene su tu Dekan, Prodekan(ica) za nastavu, mislim i sefovi studija, ali nisam siguran, studentski predstavnik (ili predstavnici?),... skupi se. Racunam na sat i pol, ali moze i pocetak malo kasniti (akademska cetvrt), moze se malo oduljiti... neka bude dva sata.
To ti je jedinstveni kontakt s buducim nastavnicima i asistentima, jer smo i mi slusali gotovo identicno predavanje.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
|