Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 13:52 uto, 29. 4. 2003 Naslov: Odgovori |
|
|
Ok, people, spustih se malo do Sobe 102 i tamo razgovarao sa Sinisom. :)
Bio sam van dogovorenog vremena, pa nisam bas imao popis pitanja. Zato sigurno nisam pitao sve sto vas zanima. Ipak, evo odgovora koje sam dobio:
[b]MNK SUMA[/b] - tocno, to je nogomet
[b]EN PASSANT 2003[/b] - da, to je sah
[b]Materijalni troskovi[/b]: daklem, projekt LIMES pokriva stampanje LIMESa. Ostalo (tekstovi, priprema za tiskak,...) nije pokriveno, te se financira upravo od "materijalnih troskova".
Ima tu jos stavaka, npr. toner za printer. Ovo zvuci smijesno u onolikom proracunu, ali Sinisa tvrdi da je prostorija otvorena za sve studente. U tom slucaju, vjerujem mu da to ne ispada malo. Sve u svemu, smatram da je objasnjenje korektno.
Sinisa je pokazao dobru volju da pokaze i racune, ali nisam htio s time piliti pogotovo sto ih nije imao "pri ruci", na papiru. Daklem, volja je pokazana, ali to ostavljam samoj SUMAi kao njihovu internu stvar. Tko se ne slaze sa mnom, moze slobodno pitati (ne garantiram da ce mu netko i odgovoriti ;)).
[b]Studentske razmjene:[/b] Sinisinim rijecima: "[i]Mi idemo tamo i gledamo kako oni studiraju matematiku, kako je organizirano,...[/i]" (nije citat, nego po sjecanju).
Nadalje, kaze da bi za to trebala biti zaduzena MASS, ali da su slabo angazirani oko toga, pa SUMA obavlja veci dio.
Eto, (neki) odgovori su tu. Ako sam stogod krivo napisao, unaprijed se ispricavam. Bilo bi zgodno da Forumasi koji posjete Sobu 102 ovdje napisu i ostatak odgovora, pa da konacno prestane prepucavanje (nekih) SUMAsa i (nekih) studenata.
Pozdrav svima!
P.S. Sinisa je razjasnio jos jednu misteriju: ja sam bio druga godina kad je on bio prva (1996.) :)
Ok, people, spustih se malo do Sobe 102 i tamo razgovarao sa Sinisom.
Bio sam van dogovorenog vremena, pa nisam bas imao popis pitanja. Zato sigurno nisam pitao sve sto vas zanima. Ipak, evo odgovora koje sam dobio:
MNK SUMA - tocno, to je nogomet
EN PASSANT 2003 - da, to je sah
Materijalni troskovi: daklem, projekt LIMES pokriva stampanje LIMESa. Ostalo (tekstovi, priprema za tiskak,...) nije pokriveno, te se financira upravo od "materijalnih troskova".
Ima tu jos stavaka, npr. toner za printer. Ovo zvuci smijesno u onolikom proracunu, ali Sinisa tvrdi da je prostorija otvorena za sve studente. U tom slucaju, vjerujem mu da to ne ispada malo. Sve u svemu, smatram da je objasnjenje korektno.
Sinisa je pokazao dobru volju da pokaze i racune, ali nisam htio s time piliti pogotovo sto ih nije imao "pri ruci", na papiru. Daklem, volja je pokazana, ali to ostavljam samoj SUMAi kao njihovu internu stvar. Tko se ne slaze sa mnom, moze slobodno pitati (ne garantiram da ce mu netko i odgovoriti ).
Studentske razmjene: Sinisinim rijecima: "Mi idemo tamo i gledamo kako oni studiraju matematiku, kako je organizirano,..." (nije citat, nego po sjecanju).
Nadalje, kaze da bi za to trebala biti zaduzena MASS, ali da su slabo angazirani oko toga, pa SUMA obavlja veci dio.
Eto, (neki) odgovori su tu. Ako sam stogod krivo napisao, unaprijed se ispricavam. Bilo bi zgodno da Forumasi koji posjete Sobu 102 ovdje napisu i ostatak odgovora, pa da konacno prestane prepucavanje (nekih) SUMAsa i (nekih) studenata.
Pozdrav svima!
P.S. Sinisa je razjasnio jos jednu misteriju: ja sam bio druga godina kad je on bio prva (1996.)
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
color Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:11 uto, 29. 4. 2003 Naslov: |
|
|
:shock: :shock: :shock:
[code:1] zatraženo dobiveno
SUMA MNK SUMA 8 400,00 kn 5 000,00 kn[/code:1]
Klinci u mom susjedstvu svakodnevno se izgleda bave tim projektom za 0kn.
[code:1] zatraženo dobiveno
EN PASSANT 2003 11 700,00 kn 2 000,00 kn[/code:1]Penzići također ovaj projekt prakticiraju za 0kn.
Ako vam je do nogometa, onda vam treba samo lopta i teren kojih je Zagreb pun. Ako vam je do šaha, onda se učlanite u šahovski klub ili potražite penziće po parkovima. :evil:
Kod: | zatraženo dobiveno
SUMA MNK SUMA 8 400,00 kn 5 000,00 kn |
Klinci u mom susjedstvu svakodnevno se izgleda bave tim projektom za 0kn.
Kod: | zatraženo dobiveno
EN PASSANT 2003 11 700,00 kn 2 000,00 kn | Penzići također ovaj projekt prakticiraju za 0kn.
Ako vam je do nogometa, onda vam treba samo lopta i teren kojih je Zagreb pun. Ako vam je do šaha, onda se učlanite u šahovski klub ili potražite penziće po parkovima.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 16:12 uto, 29. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="color"]Ako vam je do nogometa, onda vam treba samo lopta i teren kojih je Zagreb pun. Ako vam je do šaha, onda se učlanite u šahovski klub ili potražite penziće po parkovima. :evil:[/quote]
Moje je mišljenje da ti projekti nemaju što tražiti kao [b]studenski projekti koji se financiraju novcem poreznih obveznika[/b], i ne kužim kak je nekom palo da ih predloži kao takve. Ali dobro, imali su pravo na to. I zato su ih i predložili. Ja mislim da prava krivnja leži u onima koji su odlučili da takvi projekti zaslužuju novac poreznih obveznika namjenjem znanstvenim projektima. A oni su po mome mišljenju u SZ-u. Sad dobro neki će reći, da je dosta ljudi iz SUMA-e u SZ, ali (po mom mišljenju) ih onda treba pozvati na red kao članove SZ-a zašto su ti projekti prihvaćeni, a ne kao pripadnike SUMA-e.
A sad jedno pitanje za vodstvo SUMA-e.
[color=red]Hoće li se vodstvo SUMA-e ikada izjasniti o onom prijedlogu kolege Šorna da se odbije taj novac jer su neke udruge, tj. projekti oštećeni, tj. dobili su puno manje novca (ili ih uopće nisu dobili) od SUMA-nih projekata (tipa nogomet i šah), a bili nisu kvalitetom bili lošiji od SUMA-inih?[/color]
Mislim, znam da je ministar blokirao novce, ali naprimjer, ako ikad dođe do deblokade, da SUMA kaže da ne želi te novce (za nogomet, šah i slično) jer je bilo i boljih projekata koji nisu dobili novce.
[color=red]Ako je vodstvo SUMA-e već donjelo odluku o tom prijedlogu ili se već izjasnilo možete li tu odluku ovdje objaviti?[/color]
Ne vidim razloga zbog kojih se vodsvo ne bi trebalo izjasniti o tome.
[color=red]Ili je stav SUMA-e da su ti njezini projekti (nogomet. šah i slično), stvarno zaslužili novce poreznih obveznika namjenjene financiranju studenskih projekata?[/color]
[color=red]Da li službena SUMA zaista misli da se novci poreznih obveznika namjenjenih financiranju studenskih projekata, trebaju trošiti na nogometne i šahovske turnire i slično?[/color]
Ako ne možete skupno odgovoriti na nogomet, šah i "i slično", onda vas molim da mi odgovorite posebno (zasebice) za svaki taj projekt.
I još bi molio, da ti odgovori budu jasni, npr.
"DA mislimo da se nogometni turniri trebaju financirati novcem poreznih obveznika namjenjenih financiranju studenskih projekata."
ili
"NE, mislimo da se nogometni turniri ne trebaju financirati novcem poreznih obveznika namjenjenih financiranju studenskih projekata.".
I ako vam nije teško da ukratko objasnite zašto je stav takav kakav je.
Hvala unaprijed! :D
color (napisa): | Ako vam je do nogometa, onda vam treba samo lopta i teren kojih je Zagreb pun. Ako vam je do šaha, onda se učlanite u šahovski klub ili potražite penziće po parkovima. |
Moje je mišljenje da ti projekti nemaju što tražiti kao studenski projekti koji se financiraju novcem poreznih obveznika, i ne kužim kak je nekom palo da ih predloži kao takve. Ali dobro, imali su pravo na to. I zato su ih i predložili. Ja mislim da prava krivnja leži u onima koji su odlučili da takvi projekti zaslužuju novac poreznih obveznika namjenjem znanstvenim projektima. A oni su po mome mišljenju u SZ-u. Sad dobro neki će reći, da je dosta ljudi iz SUMA-e u SZ, ali (po mom mišljenju) ih onda treba pozvati na red kao članove SZ-a zašto su ti projekti prihvaćeni, a ne kao pripadnike SUMA-e.
A sad jedno pitanje za vodstvo SUMA-e.
Hoće li se vodstvo SUMA-e ikada izjasniti o onom prijedlogu kolege Šorna da se odbije taj novac jer su neke udruge, tj. projekti oštećeni, tj. dobili su puno manje novca (ili ih uopće nisu dobili) od SUMA-nih projekata (tipa nogomet i šah), a bili nisu kvalitetom bili lošiji od SUMA-inih?
Mislim, znam da je ministar blokirao novce, ali naprimjer, ako ikad dođe do deblokade, da SUMA kaže da ne želi te novce (za nogomet, šah i slično) jer je bilo i boljih projekata koji nisu dobili novce.
Ako je vodstvo SUMA-e već donjelo odluku o tom prijedlogu ili se već izjasnilo možete li tu odluku ovdje objaviti?
Ne vidim razloga zbog kojih se vodsvo ne bi trebalo izjasniti o tome.
Ili je stav SUMA-e da su ti njezini projekti (nogomet. šah i slično), stvarno zaslužili novce poreznih obveznika namjenjene financiranju studenskih projekata?
Da li službena SUMA zaista misli da se novci poreznih obveznika namjenjenih financiranju studenskih projekata, trebaju trošiti na nogometne i šahovske turnire i slično?
Ako ne možete skupno odgovoriti na nogomet, šah i "i slično", onda vas molim da mi odgovorite posebno (zasebice) za svaki taj projekt.
I još bi molio, da ti odgovori budu jasni, npr.
"DA mislimo da se nogometni turniri trebaju financirati novcem poreznih obveznika namjenjenih financiranju studenskih projekata."
ili
"NE, mislimo da se nogometni turniri ne trebaju financirati novcem poreznih obveznika namjenjenih financiranju studenskih projekata.".
I ako vam nije teško da ukratko objasnite zašto je stav takav kakav je.
Hvala unaprijed!
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
Astrea Forumaš(ica)
|
Postano: 18:34 uto, 29. 4. 2003 Naslov: |
|
|
Sinisa je dakle objasnio da je MASS zadužen za studentsku razmjenu, ali se oko toga baš i ne angažira. S time se ne bih baš složila. Ne znam koliko vas uopće zna što je MASS i čime se bavi (koga zanima nek posjeti [url]http://www.mass-intl.org[/url] ). Moram priznati da se nismo baš previše pretrgli od posla da MASS populariziramo na faxu, ali postoje letci, obavijesti po oglasnim pločama. entry forms u referadi....znači prisutni smo. U veljači je preko MASSa desetak naših sudenata sudejlovalo na konferenciji 'Matematika i muzika' u Mariboru (i prof. Z. Šikić), prošlo ljeto smo bili u Ljubljani na konferenciji 'Konwledge extraction'...ma da ne nabrajam dalje, sve ima na webu. Osim toga, u svibnju se priprema konferencija MASS CASE u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ministarstva i PMF-MO, a glavna tema je upravo pokušaj organizacije studentske razmjene.
Što se tiče novaca, SZ nam je pokrio putne troškove za Ljubljanu prošlo ljeto, sve ostalo dobivamo od sponzora.
Sinisa je dakle objasnio da je MASS zadužen za studentsku razmjenu, ali se oko toga baš i ne angažira. S time se ne bih baš složila. Ne znam koliko vas uopće zna što je MASS i čime se bavi (koga zanima nek posjeti http://www.mass-intl.org ). Moram priznati da se nismo baš previše pretrgli od posla da MASS populariziramo na faxu, ali postoje letci, obavijesti po oglasnim pločama. entry forms u referadi....znači prisutni smo. U veljači je preko MASSa desetak naših sudenata sudejlovalo na konferenciji 'Matematika i muzika' u Mariboru (i prof. Z. Šikić), prošlo ljeto smo bili u Ljubljani na konferenciji 'Konwledge extraction'...ma da ne nabrajam dalje, sve ima na webu. Osim toga, u svibnju se priprema konferencija MASS CASE u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ministarstva i PMF-MO, a glavna tema je upravo pokušaj organizacije studentske razmjene.
Što se tiče novaca, SZ nam je pokrio putne troškove za Ljubljanu prošlo ljeto, sve ostalo dobivamo od sponzora.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 18:49 uto, 29. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Astrea"]Sinisa je dakle objasnio da je MASS zadužen za studentsku razmjenu, ali se oko toga baš i ne angažira. S time se ne bih baš složila. [b]Ne znam koliko vas uopće zna što je MASS i čime se bavi [/b](koga zanima nek posjeti [url]http://www.mass-intl.org[/url] ). Moram priznati da se nismo baš previše pretrgli od posla da MASS populariziramo na faxu, ali postoje letci, obavijesti po oglasnim pločama. entry forms u referadi....znači prisutni smo. U veljači je preko MASSa desetak naših sudenata sudejlovalo na konferenciji 'Matematika i muzika' u Mariboru (i prof. Z. Šikić), prošlo ljeto smo bili u Ljubljani na konferenciji 'Konwledge extraction'...ma da ne nabrajam dalje, sve ima na webu. Osim toga, u svibnju se priprema konferencija MASS CASE u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ministarstva i PMF-MO, a glavna tema je upravo pokušaj organizacije studentske razmjene.
Što se tiče novaca, SZ nam je pokrio putne troškove za Ljubljanu prošlo ljeto, sve ostalo dobivamo od sponzora.[/quote]
Ovo je sve bolje od boljeg. Nikad čuo, nikad vidio. Za SUMA-ne projekte isto tako nikad ni čuo ni vidio(student treće godine). Ljudi da li mi studiramo isti fakultet ? Ja znam da mi u indexu piše PMF-matematički odjel.
Astrea (napisa): | Sinisa je dakle objasnio da je MASS zadužen za studentsku razmjenu, ali se oko toga baš i ne angažira. S time se ne bih baš složila. Ne znam koliko vas uopće zna što je MASS i čime se bavi (koga zanima nek posjeti http://www.mass-intl.org ). Moram priznati da se nismo baš previše pretrgli od posla da MASS populariziramo na faxu, ali postoje letci, obavijesti po oglasnim pločama. entry forms u referadi....znači prisutni smo. U veljači je preko MASSa desetak naših sudenata sudejlovalo na konferenciji 'Matematika i muzika' u Mariboru (i prof. Z. Šikić), prošlo ljeto smo bili u Ljubljani na konferenciji 'Konwledge extraction'...ma da ne nabrajam dalje, sve ima na webu. Osim toga, u svibnju se priprema konferencija MASS CASE u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ministarstva i PMF-MO, a glavna tema je upravo pokušaj organizacije studentske razmjene.
Što se tiče novaca, SZ nam je pokrio putne troškove za Ljubljanu prošlo ljeto, sve ostalo dobivamo od sponzora. |
Ovo je sve bolje od boljeg. Nikad čuo, nikad vidio. Za SUMA-ne projekte isto tako nikad ni čuo ni vidio(student treće godine). Ljudi da li mi studiramo isti fakultet ? Ja znam da mi u indexu piše PMF-matematički odjel.
|
|
[Vrh] |
|
Astrea Forumaš(ica)
|
Postano: 18:59 uto, 29. 4. 2003 Naslov: |
|
|
ja sam i napisala da se priznajem da se nismo baš preznojili oko promidžbe udruge, ali od onih desetak ljudi što je išlo u Maribor 5 djevojaka mi se obratilo na hodniku, bez da sam ih ja prije vukla za rukav, ili im bilo što pričala o MASSu. Znači vidjele su naše letke ili obavijesti. da, i one su sve redom druga i treća godina.
Naša politika od samog početka je bila da ne želimo privući 100 ljudi, od kojih će raditi možda 5. Koliko ja znam, SUMA ima 50ak članova, a koliko ih je aktivnih? Znači mi ne želimo sebe nekome nametati...rad i članstvo u nekoj udruzi trebaju biti prvenstveno stvar osobnog interesa i izbora.
ja sam i napisala da se priznajem da se nismo baš preznojili oko promidžbe udruge, ali od onih desetak ljudi što je išlo u Maribor 5 djevojaka mi se obratilo na hodniku, bez da sam ih ja prije vukla za rukav, ili im bilo što pričala o MASSu. Znači vidjele su naše letke ili obavijesti. da, i one su sve redom druga i treća godina.
Naša politika od samog početka je bila da ne želimo privući 100 ljudi, od kojih će raditi možda 5. Koliko ja znam, SUMA ima 50ak članova, a koliko ih je aktivnih? Znači mi ne želimo sebe nekome nametati...rad i članstvo u nekoj udruzi trebaju biti prvenstveno stvar osobnog interesa i izbora.
|
|
[Vrh] |
|
color Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:11 uto, 29. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Astrea"]Naša politika od samog početka je bila da ne želimo privući 100 ljudi, od kojih će raditi možda 5. Koliko ja znam, SUMA ima 50ak članova, a koliko ih je aktivnih? [/quote]
Ispravak, SUMA sada broji manje od 20 članova i velika većina nas je aktivnih.
Također želim reći da bi SUMA i MASS trebali biti svima poznati pojmovi. Barem starijim studentima. Jer i u Limesu prošle godine piše podosta o MASSu. Osim toga, letci se nalaze u referadi, na oglasnoj ploči visi barem jedan papirić na kojem piše MASS...
Toliko!
Astrea (napisa): | Naša politika od samog početka je bila da ne želimo privući 100 ljudi, od kojih će raditi možda 5. Koliko ja znam, SUMA ima 50ak članova, a koliko ih je aktivnih? |
Ispravak, SUMA sada broji manje od 20 članova i velika većina nas je aktivnih.
Također želim reći da bi SUMA i MASS trebali biti svima poznati pojmovi. Barem starijim studentima. Jer i u Limesu prošle godine piše podosta o MASSu. Osim toga, letci se nalaze u referadi, na oglasnoj ploči visi barem jedan papirić na kojem piše MASS...
Toliko!
_________________ "Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
|
|
[Vrh] |
|
color Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 23:52 uto, 29. 4. 2003 Naslov: |
|
|
Ok, pipl, mislim da je vrijeme da se rasciste neke stvari.
1. SUMA je dala prijedloge projekata. Slagali se mi s njima ili ne (ja osobno [b]ne[/b]), cinjenica je da je to njihovo pravo. :roll:
2. Vi ste takodjer mogli prijaviti projekte. :idea:
3. Ako niste znali/mogli, zakazao je organizator, a to je - cini mi se - SZ. :?
4. Ako je lova lose rasporedjena (a, IMO, ona to je) onda je kriv onaj tko ju je raspodjeljivao, dakle opet SZ. :|
Bilo bi vrijeme da se ovdje prestane s prepucavanjima i da se vratite na temu topica. Zato ja postavljam pitanje: tko je bio u Sobi 102 i sto je (korisnog ili beskorisnog) tamo saznao?
Nadam se da ce Ivancica (naravno, nakon Velikog vijeca SUMAe, ili kako se to vec zove) napisati ovdje da li je prihvacen Robertov prijedlog koji ste toliko podrzavali i divili mu se (onaj o dodjeli dijela/sveg novca zakinutima). :)
Jos jedna sitnica...
[quote="vlatko"]bas me zanima sto pise u tom postu, volio bi da ga objavis vsego! Ili je to ipak nesto sto javnost ne smije znati!???? ;)[/quote]
Kaze se da je znatizelja ubila macku... :twisted:
Daklem, nije nista sto javnost ne smije znati, ali krsi pravila Foruma (o zabrani psovanja, vrijedjanja, cross-postinga (11 kopija),...). Osim toga, nema apsolutno nista. :(
Ipak, rado cu vam izaci u susret i to upravo na nacin koji sam naucio od nasih vrlih SUMAsa. 8)
Daklem, ako nekoga zanima, moze doci u moj kabinet u ponedjeljak, 5.5.2003., oko 18:00. Naime, do tada imam seminar :) pa se nemojte ljutiti ako budete morali malo cekati...
Ako nitko ne dodje do 18:15, ja idem... 8)
Ok, pipl, mislim da je vrijeme da se rasciste neke stvari.
1. SUMA je dala prijedloge projekata. Slagali se mi s njima ili ne (ja osobno ne), cinjenica je da je to njihovo pravo.
2. Vi ste takodjer mogli prijaviti projekte.
3. Ako niste znali/mogli, zakazao je organizator, a to je - cini mi se - SZ.
4. Ako je lova lose rasporedjena (a, IMO, ona to je) onda je kriv onaj tko ju je raspodjeljivao, dakle opet SZ.
Bilo bi vrijeme da se ovdje prestane s prepucavanjima i da se vratite na temu topica. Zato ja postavljam pitanje: tko je bio u Sobi 102 i sto je (korisnog ili beskorisnog) tamo saznao?
Nadam se da ce Ivancica (naravno, nakon Velikog vijeca SUMAe, ili kako se to vec zove) napisati ovdje da li je prihvacen Robertov prijedlog koji ste toliko podrzavali i divili mu se (onaj o dodjeli dijela/sveg novca zakinutima).
Jos jedna sitnica...
vlatko (napisa): | bas me zanima sto pise u tom postu, volio bi da ga objavis vsego! Ili je to ipak nesto sto javnost ne smije znati!???? |
Kaze se da je znatizelja ubila macku...
Daklem, nije nista sto javnost ne smije znati, ali krsi pravila Foruma (o zabrani psovanja, vrijedjanja, cross-postinga (11 kopija),...). Osim toga, nema apsolutno nista.
Ipak, rado cu vam izaci u susret i to upravo na nacin koji sam naucio od nasih vrlih SUMAsa.
Daklem, ako nekoga zanima, moze doci u moj kabinet u ponedjeljak, 5.5.2003., oko 18:00. Naime, do tada imam seminar pa se nemojte ljutiti ako budete morali malo cekati...
Ako nitko ne dodje do 18:15, ja idem...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 0:46 sri, 30. 4. 2003 Naslov: |
|
|
Treba reci da je SZ PMF-MO na kraju pruzio uvid u prijave, a ne SUMA, te da sam potrosio vise od 15 min njihovog vremena. Saznao sam ono sto me zanimalo, teme projekata. Hvala Anamari! Detalje oko financija nisam htio gledati jer smatram da je ipak diskrecijsko pravo onih koji su prijavljivali zele li dati u javnost ili ne. Evo zakljucaka.
Teme projekata SUME: [b]nogomet[/b] (MNK SUMA), [b]šah[/b] (ŠK SUMA, KUP RH 2003), [b]putovanja[/b] (STRASBOURG 2003 - bilo je receno razmjena, ali mislim da je ovako preciznije) i jos dva naslova koji govore sami za sebe: MATERIJALNI TROSKOVI i DRUSTVENI PLESOVI.
Teme fakultetskih studentskih projekata PMF-MO: [b]nogomet[/b] (MATKA 2003), [b]šah[/b] (EN PASSANT 2003), [b]razmjena[/b] ili [b]putovanja[/b], kako vam je draze (SPLIT 2003), te LIMES i VODIC ZA BRUCOSE (zadnje dva naslova su jasna).
Osobno tri projekta smatram idejno dobrim: SPLIT, LIMES i VODIC. Ne zelim se izjasnjavati o zatrazenim/odobrenim iznosima, jer ko sto rekoh financijske detalje nisam gledao.
Treba reci da je SZ PMF-MO na kraju pruzio uvid u prijave, a ne SUMA, te da sam potrosio vise od 15 min njihovog vremena. Saznao sam ono sto me zanimalo, teme projekata. Hvala Anamari! Detalje oko financija nisam htio gledati jer smatram da je ipak diskrecijsko pravo onih koji su prijavljivali zele li dati u javnost ili ne. Evo zakljucaka.
Teme projekata SUME: nogomet (MNK SUMA), šah (ŠK SUMA, KUP RH 2003), putovanja (STRASBOURG 2003 - bilo je receno razmjena, ali mislim da je ovako preciznije) i jos dva naslova koji govore sami za sebe: MATERIJALNI TROSKOVI i DRUSTVENI PLESOVI.
Teme fakultetskih studentskih projekata PMF-MO: nogomet (MATKA 2003), šah (EN PASSANT 2003), razmjena ili putovanja, kako vam je draze (SPLIT 2003), te LIMES i VODIC ZA BRUCOSE (zadnje dva naslova su jasna).
Osobno tri projekta smatram idejno dobrim: SPLIT, LIMES i VODIC. Ne zelim se izjasnjavati o zatrazenim/odobrenim iznosima, jer ko sto rekoh financijske detalje nisam gledao.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:26 sri, 30. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="PRAVILNIK
O FINANCIRANJU PROJEKATA I PROGRAMA STUDENTSKIH UDRUGA"]
Članak 8.
(1) Udruga koja je sukladno članku 6. ovog Pravilnika, ostvarila pravo na sredstva iz članka 1. ovog Pravilnika, zadržava to pravo sve dok ispunjava obveze iz ugovora.
(2) U slučaju da udruga ne dostavi kvartalno financijsko izvješće, završno izvješće ili da nenamjenski troši dodijeljena sredstva, Ministarstvo znanosti i tehnologije obustavit će doznačivanje sredstava po ugovoru.
(3) U slučajevima iz stavka 2. udruga je obvezna vratiti sredstva za koja nije podnijela financijsko izvješće, a u slučaju nenamjenskog trošenja ukupni iznos doznačenih sredstava.[/quote]
PRAVILNIK
O FINANCIRANJU PROJEKATA I PROGRAMA STUDENTSKIH UDRUGA (napisa): |
Članak 8.
(1) Udruga koja je sukladno članku 6. ovog Pravilnika, ostvarila pravo na sredstva iz članka 1. ovog Pravilnika, zadržava to pravo sve dok ispunjava obveze iz ugovora.
(2) U slučaju da udruga ne dostavi kvartalno financijsko izvješće, završno izvješće ili da nenamjenski troši dodijeljena sredstva, Ministarstvo znanosti i tehnologije obustavit će doznačivanje sredstava po ugovoru.
(3) U slučajevima iz stavka 2. udruga je obvezna vratiti sredstva za koja nije podnijela financijsko izvješće, a u slučaju nenamjenskog trošenja ukupni iznos doznačenih sredstava. |
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:31 sri, 30. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Naputak o provedbi evaluacije zaprimljenih programa"]
Diskvalificirati će se programi:
- koji nisu programi studenata,
- koji nisu u Natječajnim kategorijama, odnosno nalaze se u onim kategorijama za koje se eksplicitno u tekstu Natječaja navodi da se ne financiraju i
- oni programi za koje Natječajna komisija smatra da ne udovoljavaju uvjetima Natječaja.
Svi ostali programi rangirati će se u niže navedenih šest prioritetnih razreda s obzirom na slijedeće kriterije za rangiranje programa:
- izvedivost i smislenost programa,
- utjecaj programa na širu studentsku populaciju,
- priloženo mišljenje podružnice Studentskog zbora,
- zastupljenost omjera 2:1 pri finaciranju programa organizacije studentskih događanja u odnosu na posjećivanje istih,
- davanje prednosti onim programima koji imaju podrške i drugih sponzora,
- davanje prednosti programima studenata s invaliditetom ili onima koji ih uključuju u provedbu,
- davanje prednosti tradicionalnim programima (oni kojima je 2003. treća godina održavanja) i
- davanje prednosti programima koji imaju potencijal biti značajnije medijski popraćeni.
[/quote]
Naputak o provedbi evaluacije zaprimljenih programa (napisa): |
Diskvalificirati će se programi:
- koji nisu programi studenata,
- koji nisu u Natječajnim kategorijama, odnosno nalaze se u onim kategorijama za koje se eksplicitno u tekstu Natječaja navodi da se ne financiraju i
- oni programi za koje Natječajna komisija smatra da ne udovoljavaju uvjetima Natječaja.
Svi ostali programi rangirati će se u niže navedenih šest prioritetnih razreda s obzirom na slijedeće kriterije za rangiranje programa:
- utjecaj programa na širu studentsku populaciju,
- priloženo mišljenje podružnice Studentskog zbora,
- zastupljenost omjera 2:1 pri finaciranju programa organizacije studentskih događanja u odnosu na posjećivanje istih,
- davanje prednosti programima studenata s invaliditetom ili onima koji ih uključuju u provedbu,
- davanje prednosti tradicionalnim programima (oni kojima je 2003. treća godina održavanja) i
- davanje prednosti programima koji imaju potencijal biti značajnije medijski popraćeni.
|
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:37 sri, 30. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote]SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
STUDENTSKI ZBOR
P r e d s j e d n i š t v o
Urbroj: SZ – PR 10 5/1-03
U Zagrebu, 14. siječnja 2003.
NATJEČAJ
za studentske programe za 2003. godinu
u
KATEGORIJAMA STUDENTSKIH PROGRAMA
kako slijedi:
1. Kulturna zbivanja
A) Organizacija kulturnih zbivanja
2. Međunarodna suradnja
A) Organizacija međunarodnih studentskih skupova i susreta
B) Posjet međunarodnim studentskim skupovima i susretima
3. Studentski mediji
4. Športske aktivnosti
A) Organizacija športskih susreta
B) Posjet športskim susretima
C) Nabava športske opreme
5. Stručni programi
A) Tribine i predavanja
B) Stručni susreti studenata
C) Znanstveno-stručni radovi
D) Stručno usavršavanje pri drugim sveučilištima
6. Nabava opreme i pomagala za rad podružnica
7. Materijalni troškovi za rad podružnica i studentskih udruga
8. Ostalo
Natječajem se neće financirati:
1. Programi športskih udruga, strukovnih udruga i ostalih čija se djelatnost financira po zasebnim propisima u Republici Hrvatskoj (imaju zasebnu poziciju u državnom proračunu)
2. Programi koji nisu rezultat studentskih aktivnosti i nisu bazirani na dragovoljnom radu
3. a) Studentske Brucošijade i zabave
b) Odlazak na stručne prakse
c) Nabava nastavne opreme i pomagala
Pravo sudjelovanja u Natječaju imaju svi studenti Sveučilišta u Zagrebu, grupe studenata, studentske udruge s djelovanjem na području Sveučilišta kao i podružnice Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.
Programi se sastavljaju tako da slijede strukturu oglednog primjerka (Obrazac SZ-1B) te se, zajedno sa svom pripadajućom dokumentacijom i popunjenim obrascem SZ-1A zapečaćenim u zasebnoj omotnici, predaju u ured Studentskog zbora.
Obrasci SZ-1A i SZ-1B sastavni su dio ovoga Natječaja.
Podnositelji koji podnose više programa, Obrazac SZ-1A popunjavaju samo jedanput s time da pod točkom 1. (''šifra programa'') navedu šifre svih programa koje podnose.
Podnositelji koji su na Natječaju u 2002. godini ostvarili potporu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu dužni su uz obrazac SZ-1A priložiti i potpuno financijsko izvješće svih programa koji su financirani.
Programi bez zahtijevanih podataka i potpune dokumentacije, fakultetski programi bez pribavljenog mišljenja podružnice Studentskog zbora te programi koji pristignu nakon zadanih rokova neće se uzimati u obzir.
Programi se prijavljuju napisani na računalu u 3 primjerka i to:
1. Programi na razini fakulteta ili akademija podružnicama Studentskog zbora od 14. siječnja 2003. do najkasnije 7. veljače 2003. Podružnice su dužne dostaviti Predsjedništvu Studentskog zbora mišljenje o svakom pojedinom projektu i listu prioriteta zaključno s 7. veljače 2003. u 13.00 sati.
2. Sveučilišni programi do 7. veljače 2003. u 13.00 sati Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu, Savska cesta 25.
3. Lokalni odbori međunarodnih udruga programe podnose kao sveučilišne s tim da sastave popis programa i listu prioriteta do 7. veljače 2003. godine u 13.00 sati.
4. Natječaj i pripadajuća dokumentacija se nalazi na WEB stranicama SZ-a
www. studentski-zbor-zg.hr ili u matičnoj podružnici.
O rezultatima Natječaja podnositelji će biti izviješteni pisanim putem. Oni koji ostvare pravo na potporu biti će pozvani na potpisivanje ugovora o suradnji, kojim će se pobliže odrediti prava i obveze korisnika potpore. Studentski zbor zadržava pravo, putem svojih predstavnika u organizacijskom tijelu programa, sudjelovati u organizaciji, odlučivanju, provedbi i medijskoj prezentaciji programa proporcionalno udjelu u financiranju programa.[/quote]
Citat: | SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
STUDENTSKI ZBOR
P r e d s j e d n i š t v o
Urbroj: SZ – PR 10 5/1-03
U Zagrebu, 14. siječnja 2003.
NATJEČAJ
za studentske programe za 2003. godinu
u
KATEGORIJAMA STUDENTSKIH PROGRAMA
kako slijedi:
1. Kulturna zbivanja
A) Organizacija kulturnih zbivanja
2. Međunarodna suradnja
A) Organizacija međunarodnih studentskih skupova i susreta
B) Posjet međunarodnim studentskim skupovima i susretima
3. Studentski mediji
4. Športske aktivnosti
A) Organizacija športskih susreta
B) Posjet športskim susretima
C) Nabava športske opreme
5. Stručni programi
A) Tribine i predavanja
B) Stručni susreti studenata
C) Znanstveno-stručni radovi
D) Stručno usavršavanje pri drugim sveučilištima
6. Nabava opreme i pomagala za rad podružnica
7. Materijalni troškovi za rad podružnica i studentskih udruga
8. Ostalo
Natječajem se neće financirati:
1. Programi športskih udruga, strukovnih udruga i ostalih čija se djelatnost financira po zasebnim propisima u Republici Hrvatskoj (imaju zasebnu poziciju u državnom proračunu)
2. Programi koji nisu rezultat studentskih aktivnosti i nisu bazirani na dragovoljnom radu
3. a) Studentske Brucošijade i zabave
b) Odlazak na stručne prakse
c) Nabava nastavne opreme i pomagala
Pravo sudjelovanja u Natječaju imaju svi studenti Sveučilišta u Zagrebu, grupe studenata, studentske udruge s djelovanjem na području Sveučilišta kao i podružnice Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.
Programi se sastavljaju tako da slijede strukturu oglednog primjerka (Obrazac SZ-1B) te se, zajedno sa svom pripadajućom dokumentacijom i popunjenim obrascem SZ-1A zapečaćenim u zasebnoj omotnici, predaju u ured Studentskog zbora.
Obrasci SZ-1A i SZ-1B sastavni su dio ovoga Natječaja.
Podnositelji koji podnose više programa, Obrazac SZ-1A popunjavaju samo jedanput s time da pod točkom 1. (''šifra programa'') navedu šifre svih programa koje podnose.
Podnositelji koji su na Natječaju u 2002. godini ostvarili potporu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu dužni su uz obrazac SZ-1A priložiti i potpuno financijsko izvješće svih programa koji su financirani.
Programi bez zahtijevanih podataka i potpune dokumentacije, fakultetski programi bez pribavljenog mišljenja podružnice Studentskog zbora te programi koji pristignu nakon zadanih rokova neće se uzimati u obzir.
Programi se prijavljuju napisani na računalu u 3 primjerka i to:
1. Programi na razini fakulteta ili akademija podružnicama Studentskog zbora od 14. siječnja 2003. do najkasnije 7. veljače 2003. Podružnice su dužne dostaviti Predsjedništvu Studentskog zbora mišljenje o svakom pojedinom projektu i listu prioriteta zaključno s 7. veljače 2003. u 13.00 sati.
2. Sveučilišni programi do 7. veljače 2003. u 13.00 sati Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu, Savska cesta 25.
3. Lokalni odbori međunarodnih udruga programe podnose kao sveučilišne s tim da sastave popis programa i listu prioriteta do 7. veljače 2003. godine u 13.00 sati.
4. Natječaj i pripadajuća dokumentacija se nalazi na WEB stranicama SZ-a
www. studentski-zbor-zg.hr ili u matičnoj podružnici.
O rezultatima Natječaja podnositelji će biti izviješteni pisanim putem. Oni koji ostvare pravo na potporu biti će pozvani na potpisivanje ugovora o suradnji, kojim će se pobliže odrediti prava i obveze korisnika potpore. Studentski zbor zadržava pravo, putem svojih predstavnika u organizacijskom tijelu programa, sudjelovati u organizaciji, odlučivanju, provedbi i medijskoj prezentaciji programa proporcionalno udjelu u financiranju programa. |
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 11:43 sri, 30. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[b]Bravo, Ivancice![/b] Pokazala si da znas quotati... :mrgreen: A sada... Cemu sve to?
Kao prvo, mogla si sve u jedan post potrpati... :roll:
Kao drugo, krcko i ja smo dali svoje misljenje o projektima. Nismo rekli nista protiv legitimnosti istih, samo smo komentirali sadrzaje projekata... 8)
Bravo, Ivancice! Pokazala si da znas quotati... A sada... Cemu sve to?
Kao prvo, mogla si sve u jedan post potrpati...
Kao drugo, krcko i ja smo dali svoje misljenje o projektima. Nismo rekli nista protiv legitimnosti istih, samo smo komentirali sadrzaje projekata...
|
|
[Vrh] |
|
color Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:31 sri, 30. 4. 2003 Naslov: |
|
|
Ivančice to sve tako krasno izgleda kad čovjek čita. Ja se samo nadam da čete i vi iz SUME-e i SZ-a to isto čitati kad budete predlagali projekte u budućnosti i da će ti projekti zadovoljavati kriterije:
[quote]Svi ostali programi rangirati će se u niže navedenih šest prioritetnih razreda s obzirom na slijedeće kriterije za rangiranje programa:
- utjecaj programa na širu studentsku populaciju,- priloženo mišljenje podružnice Studentskog zbora,
- davanje prednosti programima koji imaju potencijal biti značajnije medijski popraćeni. [/quote]
Ivančice to sve tako krasno izgleda kad čovjek čita. Ja se samo nadam da čete i vi iz SUME-e i SZ-a to isto čitati kad budete predlagali projekte u budućnosti i da će ti projekti zadovoljavati kriterije:
Citat: | Svi ostali programi rangirati će se u niže navedenih šest prioritetnih razreda s obzirom na slijedeće kriterije za rangiranje programa:
- utjecaj programa na širu studentsku populaciju,- priloženo mišljenje podružnice Studentskog zbora,
- davanje prednosti programima koji imaju potencijal biti značajnije medijski popraćeni. |
|
|
[Vrh] |
|
anavi Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|