Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Peticija u vezi rokova (ver 2.0)
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 22:55 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krafnica"]evo ja sam dosla sa razgovora s prodekanicom koja mi je jasno rekla:

1. dopunske nastave gotovo sigurno nece biti, tocno ce se znati za tjedan dana i da se strpimo do tad
2. eventualna dopunska nastava ovisi o vijecu a ne o profesorima pojedinacno
3.[b] nema sanse[/b] da se odrzi dodatni rok jer to nije u skladu sa propisima bolonje na nasem faksu

dakle, vise manje sve sto smo znali. i eto, tako ja padoh svoju vjerojatnost.

nakon ovog razgovora moram se ispricat nesi, ocito je imala pravo da nemamo bas prevelike koristi od bilo kakve molbe.
tek da se zna ja bih ju ipak potpisala, ali u malo drugacijem obliku, dakle da izgleda kao molba a ne kao zahtjev, cisto da mi savijest bude cista jer smo nesto pokusali[/quote]

Mislim da ovakva kolektivna molba/zahtjev stvarno nema sanse. Medjutim, mozda individualne molbe za dodatnu priliku imaju sanse. Obrazlozenje u takvoj molbi moze biti: polozio/la sam sve predmete iz prvog semestra osim doticnog, na kolokvijima sam ostvario/la takve i takve rezultate. Na tom je principu funkcionirala i dopunska nastava lani: nije bilo kolektivnog popustanja, nego je svatko trazio za sebe, a odobravalo se prema uspjehu iz prvog semestra.

Ovaj cas mi nije jasno kome molba treba biti upucena (predmetnom nastavniku, voditelju studija, prodekanu...) niti ima li je uopce smisla pisati. Vjerujem da ce o tome biti rijeci na Vijecu, pa cu napisati ako saznam ikakvih novih informacija.

Jos jedna tehnicka stvar: ne mozete traziti dodatni rok jer po nasoj i FER-ovoj interpretaciji bolonje, ako ne polozite putem kolokvija/zavrsnog ispita uskracuje vam se pravo na potpis. To znaci da kolegij morate ponovno upisati prije nego sto ga mozete polagati. Ono sto zapravo trazite je jos jedan zavrsni ispit na kojem bi se utvrdilo da ste u medjuvremenu ipak naucili za potpis i ocjenu dovoljan.
krafnica (napisa):
evo ja sam dosla sa razgovora s prodekanicom koja mi je jasno rekla:

1. dopunske nastave gotovo sigurno nece biti, tocno ce se znati za tjedan dana i da se strpimo do tad
2. eventualna dopunska nastava ovisi o vijecu a ne o profesorima pojedinacno
3. nema sanse da se odrzi dodatni rok jer to nije u skladu sa propisima bolonje na nasem faksu

dakle, vise manje sve sto smo znali. i eto, tako ja padoh svoju vjerojatnost.

nakon ovog razgovora moram se ispricat nesi, ocito je imala pravo da nemamo bas prevelike koristi od bilo kakve molbe.
tek da se zna ja bih ju ipak potpisala, ali u malo drugacijem obliku, dakle da izgleda kao molba a ne kao zahtjev, cisto da mi savijest bude cista jer smo nesto pokusali

Mislim da ovakva kolektivna molba/zahtjev stvarno nema sanse. Medjutim, mozda individualne molbe za dodatnu priliku imaju sanse. Obrazlozenje u takvoj molbi moze biti: polozio/la sam sve predmete iz prvog semestra osim doticnog, na kolokvijima sam ostvario/la takve i takve rezultate. Na tom je principu funkcionirala i dopunska nastava lani: nije bilo kolektivnog popustanja, nego je svatko trazio za sebe, a odobravalo se prema uspjehu iz prvog semestra.

Ovaj cas mi nije jasno kome molba treba biti upucena (predmetnom nastavniku, voditelju studija, prodekanu...) niti ima li je uopce smisla pisati. Vjerujem da ce o tome biti rijeci na Vijecu, pa cu napisati ako saznam ikakvih novih informacija.

Jos jedna tehnicka stvar: ne mozete traziti dodatni rok jer po nasoj i FER-ovoj interpretaciji bolonje, ako ne polozite putem kolokvija/zavrsnog ispita uskracuje vam se pravo na potpis. To znaci da kolegij morate ponovno upisati prije nego sto ga mozete polagati. Ono sto zapravo trazite je jos jedan zavrsni ispit na kojem bi se utvrdilo da ste u medjuvremenu ipak naucili za potpis i ocjenu dovoljan.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 23:05 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]

Jos jedna tehnicka stvar: ne mozete traziti dodatni rok jer po nasoj i FER-ovoj interpretaciji bolonje, ako ne polozite putem kolokvija/zavrsnog ispita uskracuje vam se pravo na potpis. To znaci da kolegij morate ponovno upisati prije nego sto ga mozete polagati. Ono sto zapravo trazite je jos jedan zavrsni ispit na kojem bi se utvrdilo da ste u medjuvremenu ipak naucili za potpis i ocjenu dovoljan.[/quote]

evo mislim da je ovo najkorisnije što sam pročitala na svim ovim stranicama i topicima... dakle svi u skriptarnicu po molbe ;)
krcko (napisa):

evo mislim da je ovo najkorisnije što sam pročitala na svim ovim stranicama i topicima... dakle svi u skriptarnicu po molbe Wink

pinkgirl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

63 = 82 - 19

PostPostano: 23:51 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

moze li please netko napisati kako se otprilike pise molba tog tipa?
moze li please netko napisati kako se otprilike pise molba tog tipa?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:00 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Predlozio bih da se strpite do Vijeca s tim molbama. Vjerojatno ce ipak biti donesena neka kolektivna odluka o kojoj ce bitno ovisiti kome i kako je treba pisati (i da li uopce).
Predlozio bih da se strpite do Vijeca s tim molbama. Vjerojatno ce ipak biti donesena neka kolektivna odluka o kojoj ce bitno ovisiti kome i kako je treba pisati (i da li uopce).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 2:53 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

usprkos netocnim tvrdnjama, ja sam PREDSTAVNICA 3. i 4. godine ing. smjera, a ne zamjenica :roll: sto i jasno pise na webu na koji se HijenA poziva, javno pisuci [quote]opet ispada da nitko osim nesi nije nista radio?! nadam se da ce barem netko od vas na ovo reagirati.[/quote]

pa mozda i nije :roll:

a sto sam napravila - zbilja nemam namjeru nabrajati pretjerano, ovo je zamo brzi prelet, ali toga ziher ima jos, al ne kopa mi se po memoriji....
- prosle godine sastanak studenata 1. godine na kojem je odaziv bio odlican... odaziv pofesora...
- suckupiranje profesorima da puste studente koji su pali prvi kolokvij da izadju na drugi (studenti su tvrdili kako sve super znaju - 2 ih je proslo :roll: od 15tak)
- pomogla oko slaganja texta prve peticije
- pomagala nekim kolegama oko raznih molbi
- svadjala se na vijecu i tjerala mak na konac da dobijem izjavu da je nesto tako i tako, a ne nekako drugacije, i na VVSu
- sudjelovala u novom prijedlogu za bolonjce, koji je odbijen
- izgubila godinu baveci se tekucim problemima bolonjaca i znala sve moguce uvjete, probleme i razloge odbijanja
- istjerala par dana pauze prije pocetka rokova
- uspjela izboriti prebacivanje uura par dana kasnije
- slagala cijelu noc amandmane na statut koji su bili odbijeni u formi 'nedanamsetocitat'

zbilja mi se neda vise razmisljati sto sam ja radila... bilo je, potrosilo mi puno vremena ni za sto....

ako studenti ne vide sto je napravljeno vec uzimaju zdravo za gotovo i onda prozivaju 'da sta ovi uopce rade, oni su politicari' - mrzim kad me netko proziva za nesto sto nisam ili kad me se klevece da sam nesto napravila, sto nisam :roll:
onda samo mogu reci - glupa sam, jako sam glupa i zalim sto nisam prije sve stjerala kvragu i ne bavila se pitanjima studenata, vec samo svojim i sad bila apsolvent :roll:

znam, znam, govorili su mi, ali ja sam budala koja mora stvari isprobati na svojoj kozhi....
at least sad znam prepoznati uzaludan posao ;-)
usprkos netocnim tvrdnjama, ja sam PREDSTAVNICA 3. i 4. godine ing. smjera, a ne zamjenica Rolling Eyes sto i jasno pise na webu na koji se HijenA poziva, javno pisuci
Citat:
opet ispada da nitko osim nesi nije nista radio?! nadam se da ce barem netko od vas na ovo reagirati.

pa mozda i nije Rolling Eyes

a sto sam napravila - zbilja nemam namjeru nabrajati pretjerano, ovo je zamo brzi prelet, ali toga ziher ima jos, al ne kopa mi se po memoriji....
- prosle godine sastanak studenata 1. godine na kojem je odaziv bio odlican... odaziv pofesora...
- suckupiranje profesorima da puste studente koji su pali prvi kolokvij da izadju na drugi (studenti su tvrdili kako sve super znaju - 2 ih je proslo Rolling Eyes od 15tak)
- pomogla oko slaganja texta prve peticije
- pomagala nekim kolegama oko raznih molbi
- svadjala se na vijecu i tjerala mak na konac da dobijem izjavu da je nesto tako i tako, a ne nekako drugacije, i na VVSu
- sudjelovala u novom prijedlogu za bolonjce, koji je odbijen
- izgubila godinu baveci se tekucim problemima bolonjaca i znala sve moguce uvjete, probleme i razloge odbijanja
- istjerala par dana pauze prije pocetka rokova
- uspjela izboriti prebacivanje uura par dana kasnije
- slagala cijelu noc amandmane na statut koji su bili odbijeni u formi 'nedanamsetocitat'

zbilja mi se neda vise razmisljati sto sam ja radila... bilo je, potrosilo mi puno vremena ni za sto....

ako studenti ne vide sto je napravljeno vec uzimaju zdravo za gotovo i onda prozivaju 'da sta ovi uopce rade, oni su politicari' - mrzim kad me netko proziva za nesto sto nisam ili kad me se klevece da sam nesto napravila, sto nisam Rolling Eyes
onda samo mogu reci - glupa sam, jako sam glupa i zalim sto nisam prije sve stjerala kvragu i ne bavila se pitanjima studenata, vec samo svojim i sad bila apsolvent Rolling Eyes

znam, znam, govorili su mi, ali ja sam budala koja mora stvari isprobati na svojoj kozhi....
at least sad znam prepoznati uzaludan posao Wink

me_me
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 7:45 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Nesi: Ovdje trenutno nitko nije aludirao na tebe nego na predstavnike 1. i 2. godine. Jer, upravo tako, ispada da si jedino ti nesto radila iako si predstavnica 3. i 4. godine, a drugi su... :silence: (dovrsi sama, ne smijem biti prosta :lol: )
@Nesi: Ovdje trenutno nitko nije aludirao na tebe nego na predstavnike 1. i 2. godine. Jer, upravo tako, ispada da si jedino ti nesto radila iako si predstavnica 3. i 4. godine, a drugi su... Enjoy the silence... (dovrsi sama, ne smijem biti prosta Laughing )

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-26 = 44 - 70

PostPostano: 9:53 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

nije to nesi pokupila sa foruma vec sa nase interne liste.

EDIT: i ne...nije nesi sve radila, vec je masa stvari napravljena i bez nje. ali meni nije jasno zasto nitko od drugih predstavnika ne reagira.

EDIT: i ne...nije nesi sve radila, vec je masa stvari napravljena i bez nje. ali meni nije jasno zasto nitko od drugih predstavnika ne reagira.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:14 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]nije to nesi pokupila sa foruma vec sa nase interne liste.[/quote]

Pokusavam, ali ne uspijevam shvatiti sto je pjesnik zelio reci... :grebgreb: Sto pokupila s Foruma/liste? :-k Gore je pobrojano sto je radila (napravila)... kakve sad veze jadan Forum ima s bilo cim? :-k

[quote="HijenA"]EDIT: i ne...nije nesi sve radila, vec je masa stvari napravljena i bez nje. ali meni nije jasno zasto nitko od drugih predstavnika ne reagira.[/quote]

Nigdje se niti ne tvrdi da je sve radila (primijeti "[b]mozda[/b]" u njenom postu); ona je pobrojala svoje, jednako kao sto ti mozes pobrojati svoju "masu stvari koja je napravljena i bez nje". 8)

Drugi predstavnici mozda niti ne prate ovaj topic, ali mozes i ti odgovoriti; zasto prebacujes na njih? :-k Pogotovo sto imas gore explicitno navedeno da se pita predstavnike 1. i 2. godine (post od me_me). :) To sto nisi [b]sada[/b] predstavnik... bio si godinu i pol (isprika ako grijesim) i o tome mozes (i ne moras - tvoja odluka) pricati. 8)

@me_me: Moj dojam je da su tvoj i krafnicin komentar isli u smjeru svih predstavnika. :? No, ne mislim da je to nuzno lose (iako, nije bas lijepo od krafnice da ih usporedjuje s politicarima koji imaju znamo-kakvu-reputaciju). :) Dapace, mislim da je ok da se studenti interesiraju sto je napravljeno, sto se pokusalo,... jedino, moglo se to malo spretnije pitati. ;) Sad vam jos ostaje da se polako ukljucujete u to i, eventualno, kandidirate na tim fantomskim izborima. :D Za njihovo dobro, nadam se da nece sadasnja (niti bilo koja druga) garnitura vjecno biti na faxu i predstavljati studente... ;)
HijenA (napisa):

Pokusavam, ali ne uspijevam shvatiti sto je pjesnik zelio reci... Kotacici rade 100 na sat Sto pokupila s Foruma/liste? Think Gore je pobrojano sto je radila (napravila)... kakve sad veze jadan Forum ima s bilo cim? Think

HijenA (napisa):

Nigdje se niti ne tvrdi da je sve radila (primijeti "mozda" u njenom postu); ona je pobrojala svoje, jednako kao sto ti mozes pobrojati svoju "masu stvari koja je napravljena i bez nje". Cool

Drugi predstavnici mozda niti ne prate ovaj topic, ali mozes i ti odgovoriti; zasto prebacujes na njih? Think Pogotovo sto imas gore explicitno navedeno da se pita predstavnike 1. i 2. godine (post od me_me). Smile To sto nisi sada predstavnik... bio si godinu i pol (isprika ako grijesim) i o tome mozes (i ne moras - tvoja odluka) pricati. Cool

@me_me: Moj dojam je da su tvoj i krafnicin komentar isli u smjeru svih predstavnika. Confused No, ne mislim da je to nuzno lose (iako, nije bas lijepo od krafnice da ih usporedjuje s politicarima koji imaju znamo-kakvu-reputaciju). Smile Dapace, mislim da je ok da se studenti interesiraju sto je napravljeno, sto se pokusalo,... jedino, moglo se to malo spretnije pitati. Wink Sad vam jos ostaje da se polako ukljucujete u to i, eventualno, kandidirate na tim fantomskim izborima. Very Happy Za njihovo dobro, nadam se da nece sadasnja (niti bilo koja druga) garnitura vjecno biti na faxu i predstavljati studente... Wink

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 10:48 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="HijenA"]nije to nesi pokupila sa foruma vec sa nase interne liste.[/quote]

Pokusavam, ali ne uspijevam shvatiti sto je pjesnik zelio reci... :grebgreb: Sto pokupila s Foruma/liste? :-k Gore je pobrojano sto je radila (napravila)... kakve sad veze jadan Forum ima s bilo cim? :-k[/quote]

to je nesto sto je napisano na nasoj internoj listi studentskih predstavnika na PMF-MOu. i ona je to od tamo C/Pala. i da...to sam ja napisao. jer smatram da su se i drugi predstavnici uzasno jako trudili i radili za ono sto studenti danas imaju. istina, ima i danas problema, i siguran sam da predstavnici to pokusavaju rijesiti na najbolji moguci nacin.

[quote]
[quote="HijenA"]EDIT: i ne...nije nesi sve radila, vec je masa stvari napravljena i bez nje. ali meni nije jasno zasto nitko od drugih predstavnika ne reagira.[/quote]

Nigdje se niti ne tvrdi da je sve radila (primijeti "[b]mozda[/b]" u njenom postu); ona je pobrojala svoje, jednako kao sto ti mozes pobrojati svoju "masu stvari koja je napravljena i bez nje". 8)[/quote]

sve sto je napravljeno i sto je bilo pokusavano napraviti pise na stranici.

[quote]
Drugi predstavnici mozda niti ne prate ovaj topic, ali mozes i ti odgovoriti; zasto prebacujes na njih? :-k Pogotovo sto imas gore explicitno navedeno da se pita predstavnike 1. i 2. godine (post od me_me). :) To sto nisi [b]sada[/b] predstavnik... bio si godinu i pol (isprika ako grijesim) i o tome mozes (i ne moras - tvoja odluka) pricati. 8)[/quote]

prebacujem na njih jer ja vise nisam predstavnik niti znam sto se trenutno dogadja na MOu niti me, iskreno, to trenutno i interesira. imam svoje ispite za dati na FOu, a javio sam se na ovaj topic zato sto su se poceli prozivati predstavnici bez da itko ima pojma sta su uopce radili i tko su. rasprave bez argumenata nisu rasprave, vec monolozi. ja cu priznati da sam napravio puno manje od nesi i ostalih (mainly i zato sto su se studenti prve godine javljali nesi jer su nju znali...i iz praktikuma i tu s forum), no za sve sto sam smatrao da se valja boriti, borio sam se. kao sto rekoh...ako netko zeli, moze pogledati nase zapisnike sa sjednica.
vsego (napisa):
HijenA (napisa):

Pokusavam, ali ne uspijevam shvatiti sto je pjesnik zelio reci... Kotacici rade 100 na sat Sto pokupila s Foruma/liste? Think Gore je pobrojano sto je radila (napravila)... kakve sad veze jadan Forum ima s bilo cim? Think

to je nesto sto je napisano na nasoj internoj listi studentskih predstavnika na PMF-MOu. i ona je to od tamo C/Pala. i da...to sam ja napisao. jer smatram da su se i drugi predstavnici uzasno jako trudili i radili za ono sto studenti danas imaju. istina, ima i danas problema, i siguran sam da predstavnici to pokusavaju rijesiti na najbolji moguci nacin.

Citat:

HijenA (napisa):

Nigdje se niti ne tvrdi da je sve radila (primijeti "mozda" u njenom postu); ona je pobrojala svoje, jednako kao sto ti mozes pobrojati svoju "masu stvari koja je napravljena i bez nje". Cool

Citat:

Drugi predstavnici mozda niti ne prate ovaj topic, ali mozes i ti odgovoriti; zasto prebacujes na njih? Think Pogotovo sto imas gore explicitno navedeno da se pita predstavnike 1. i 2. godine (post od me_me). Smile To sto nisi sada predstavnik... bio si godinu i pol (isprika ako grijesim) i o tome mozes (i ne moras - tvoja odluka) pricati. Cool

prebacujem na njih jer ja vise nisam predstavnik niti znam sto se trenutno dogadja na MOu niti me, iskreno, to trenutno i interesira. imam svoje ispite za dati na FOu, a javio sam se na ovaj topic zato sto su se poceli prozivati predstavnici bez da itko ima pojma sta su uopce radili i tko su. rasprave bez argumenata nisu rasprave, vec monolozi. ja cu priznati da sam napravio puno manje od nesi i ostalih (mainly i zato sto su se studenti prve godine javljali nesi jer su nju znali...i iz praktikuma i tu s forum), no za sve sto sam smatrao da se valja boriti, borio sam se. kao sto rekoh...ako netko zeli, moze pogledati nase zapisnike sa sjednica.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:03 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"][quote="vsego"][quote="HijenA"]nije to nesi pokupila sa foruma vec sa nase interne liste.[/quote]
Pokusavam, ali ne uspijevam shvatiti sto je pjesnik zelio reci... :grebgreb: Sto pokupila s Foruma/liste? :-k Gore je pobrojano sto je radila (napravila)... kakve sad veze jadan Forum ima s bilo cim? :-k[/quote]
to je nesto sto je napisano na nasoj internoj listi studentskih predstavnika na PMF-MOu. i ona je to od tamo C/Pala.[/quote]

Ama, citas li ti uopce?! :roll: Pitao sam [b]sto je "to"?[/b] :-k

Tvrdis li da je popis stvari koje je Nesi radila ona copy/paste-ala s vase interne liste (i zasto je to lose, dok god je ona to stvarno i radila?) ili da ona to nije radila ili sto? :-k

[quote="HijenA"]sve sto je napravljeno i sto je bilo pokusavano napraviti pise na stranici.[/quote]

Mozes li me, molim, uputiti? :-k Zadnja vijest je od 7.5.2006, zadnji to-do ne znam od kad, ali poziva se na topic na Forumu koji je naktivan jos od 24.11.2005, raspored 102 koji nije diran od listopada (valjda 2006), sjednice gdje je zadnja najavljena kao "sljedeca" za 16.6.2006 ili financije, netaknute od 1.9.2005? :-k

Ne napadam nikoga, ali pozivas se na web koji skuplja prasinu dugi niz mjeseci, umjesto da konkretno odgovoris (ili ne odgovaras uopce; da ne bi rekao da te prisiljavam odgovoriti). :?

[quote="HijenA"][quote="vsego"]Drugi predstavnici mozda niti ne prate ovaj topic, ali mozes i ti odgovoriti; zasto prebacujes na njih? :-k Pogotovo sto imas gore explicitno navedeno da se pita predstavnike 1. i 2. godine (post od me_me). :) To sto nisi [b]sada[/b] predstavnik... bio si godinu i pol (isprika ako grijesim) i o tome mozes (i ne moras - tvoja odluka) pricati. 8)[/quote]
prebacujem na njih jer ja vise nisam predstavnik niti znam sto se trenutno dogadja na MOu...[/quote]

Pa, pitanje je bilo sto ste vi napravili za studente, a ne sto trenutno predstavnici rade... :roll:

[quote="HijenA"]ako netko zeli, moze pogledati nase zapisnike sa sjednica.[/quote]

Dakle, ti tvrdis da vec 9 mjeseci (od zadnje sjednice) nije nista napravljeno? :-k Usput, zadnji zapisnik sjednice datira od 13.12.2005, a niti jedan zapisnik se ne da downloadati (cini se da permissioni ne valjaju). :roll:
HijenA (napisa):
vsego (napisa):
HijenA (napisa):

to je nesto sto je napisano na nasoj internoj listi studentskih predstavnika na PMF-MOu. i ona je to od tamo C/Pala.

Ama, citas li ti uopce?! Rolling Eyes Pitao sam sto je "to"? Think

Tvrdis li da je popis stvari koje je Nesi radila ona copy/paste-ala s vase interne liste (i zasto je to lose, dok god je ona to stvarno i radila?) ili da ona to nije radila ili sto? Think

HijenA (napisa):

Mozes li me, molim, uputiti? Think Zadnja vijest je od 7.5.2006, zadnji to-do ne znam od kad, ali poziva se na topic na Forumu koji je naktivan jos od 24.11.2005, raspored 102 koji nije diran od listopada (valjda 2006), sjednice gdje je zadnja najavljena kao "sljedeca" za 16.6.2006 ili financije, netaknute od 1.9.2005? Think

Ne napadam nikoga, ali pozivas se na web koji skuplja prasinu dugi niz mjeseci, umjesto da konkretno odgovoris (ili ne odgovaras uopce; da ne bi rekao da te prisiljavam odgovoriti). Confused

HijenA (napisa):
vsego (napisa):

prebacujem na njih jer ja vise nisam predstavnik niti znam sto se trenutno dogadja na MOu...

Pa, pitanje je bilo sto ste vi napravili za studente, a ne sto trenutno predstavnici rade... Rolling Eyes

HijenA (napisa):
ako netko zeli, moze pogledati nase zapisnike sa sjednica.

Dakle, ti tvrdis da vec 9 mjeseci (od zadnje sjednice) nije nista napravljeno? Think Usput, zadnji zapisnik sjednice datira od 13.12.2005, a niti jedan zapisnik se ne da downloadati (cini se da permissioni ne valjaju). Rolling Eyes

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 12:08 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="HijenA"][quote="vsego"][quote="HijenA"]nije to nesi pokupila sa foruma vec sa nase interne liste.[/quote]
to je nesto sto je napisano na nasoj internoj listi studentskih predstavnika na PMF-MOu. i ona je to od tamo C/Pala.[/quote]

Ama, citas li ti uopce?! :roll: Pitao sam [b]sto je "to"?[/b] :-k

Tvrdis li da je popis stvari koje je Nesi radila ona copy/paste-ala s vase interne liste (i zasto je to lose, dok god je ona to stvarno i radila?) ili da ona to nije radila ili sto? :-k[/quote]

nisam se na to osvrnuo vec na njeno citiranje mene u svom prvom postu. ne namjeravam umanjavati icije zasluge za konkretan rad, dapace. sve sto je nesi napisala jest tocno. ona to i jest napravila. ali, IMO, ispada da je samo ona radila, dok svi drugi ljudi nisu napravili nista, sto je notorna glupost. ako nista drugo, silvija i iva su organizirali PMsajam poslova na matematici koji se IIRC poslije prosirio na ostatak PMFa, a to nije mala stvar napraviti.

[quote]
[quote="HijenA"]sve sto je napravljeno i sto je bilo pokusavano napraviti pise na stranici.[/quote]

Mozes li me, molim, uputiti? :-k Zadnja vijest je od 7.5.2006, zadnji to-do ne znam od kad, ali poziva se na topic na Forumu koji je naktivan jos od 24.11.2005, raspored 102 koji nije diran od listopada (valjda 2006), sjednice gdje je zadnja najavljena kao "sljedeca" za 16.6.2006 ili financije, netaknute od 1.9.2005? :-k[/quote]

ne mogu te uputiti...nisam webmaster sajta niti sam sudjelovao u njezinoj izradi niti sam stavljao obavjesti gore. to je radio robi, IIRC. zasto nema gore novih stvari, ne znam...

[quote]
Ne napadam nikoga, ali pozivas se na web koji skuplja prasinu dugi niz mjeseci, umjesto da konkretno odgovoris (ili ne odgovaras uopce; da ne bi rekao da te prisiljavam odgovoriti). :?[/quote]

ne izbjegavam odgovoriti ali stvarno imam pametnijeg posla za baviti se nego se sad objasnjavati. niti cu to uraditi...tu sam napisao ovo sto sam napisao zato sto se, po mom sudu, napalo predstavnike SZa (koji su moji dobri prijatelji) potpuno neosnovano i neargumentirano.

[quote]
[quote="HijenA"][quote="vsego"]Drugi predstavnici mozda niti ne prate ovaj topic, ali mozes i ti odgovoriti; zasto prebacujes na njih? :-k Pogotovo sto imas gore explicitno navedeno da se pita predstavnike 1. i 2. godine (post od me_me). :) To sto nisi [b]sada[/b] predstavnik... bio si godinu i pol (isprika ako grijesim) i o tome mozes (i ne moras - tvoja odluka) pricati. 8)[/quote]
prebacujem na njih jer ja vise nisam predstavnik niti znam sto se trenutno dogadja na MOu...[/quote]

Pa, pitanje je bilo sto ste vi napravili za studente, a ne sto trenutno predstavnici rade... :roll:[/quote]

originalno pitanje je bilo sto se [b]sad[/b] dogadja na MOu, a ne prije.

[quote]
[quote="HijenA"]ako netko zeli, moze pogledati nase zapisnike sa sjednica.[/quote]

Dakle, ti tvrdis da vec 9 mjeseci (od zadnje sjednice) nije nista napravljeno? :-k Usput, zadnji zapisnik sjednice datira od 13.12.2005, a niti jedan zapisnik se ne da downloadati (cini se da permissioni ne valjaju). :roll:[/quote]

ne tvrdim..nisam upucen. ono sto tvrdim jest da se nas protekli rad (do nekog datuma) moze pregledati na web stranici. tocka. niti vise niti manje. sto se tice permissiona, opet...to je do robija, ne do mene.

necu se vracati na ovaj topic jer se moje rijeci izvrcu, iako smatram da sam bio potpuno jasan u svom prvom postu.

@nesi: ispricavam se sto sam te naveo kao zamjenicu. tocno je da je nesi predstavnica 3. i 4. godine inzinjeri, a da je robi njen zamjenik.
vsego (napisa):
HijenA (napisa):
vsego (napisa):
HijenA (napisa):

to je nesto sto je napisano na nasoj internoj listi studentskih predstavnika na PMF-MOu. i ona je to od tamo C/Pala.

Ama, citas li ti uopce?! Rolling Eyes Pitao sam sto je "to"? Think

Tvrdis li da je popis stvari koje je Nesi radila ona copy/paste-ala s vase interne liste (i zasto je to lose, dok god je ona to stvarno i radila?) ili da ona to nije radila ili sto? Think

nisam se na to osvrnuo vec na njeno citiranje mene u svom prvom postu. ne namjeravam umanjavati icije zasluge za konkretan rad, dapace. sve sto je nesi napisala jest tocno. ona to i jest napravila. ali, IMO, ispada da je samo ona radila, dok svi drugi ljudi nisu napravili nista, sto je notorna glupost. ako nista drugo, silvija i iva su organizirali PMsajam poslova na matematici koji se IIRC poslije prosirio na ostatak PMFa, a to nije mala stvar napraviti.

Citat:

HijenA (napisa):

Mozes li me, molim, uputiti? Think Zadnja vijest je od 7.5.2006, zadnji to-do ne znam od kad, ali poziva se na topic na Forumu koji je naktivan jos od 24.11.2005, raspored 102 koji nije diran od listopada (valjda 2006), sjednice gdje je zadnja najavljena kao "sljedeca" za 16.6.2006 ili financije, netaknute od 1.9.2005? Think

ne mogu te uputiti...nisam webmaster sajta niti sam sudjelovao u njezinoj izradi niti sam stavljao obavjesti gore. to je radio robi, IIRC. zasto nema gore novih stvari, ne znam...

Citat:

Ne napadam nikoga, ali pozivas se na web koji skuplja prasinu dugi niz mjeseci, umjesto da konkretno odgovoris (ili ne odgovaras uopce; da ne bi rekao da te prisiljavam odgovoriti). Confused

ne izbjegavam odgovoriti ali stvarno imam pametnijeg posla za baviti se nego se sad objasnjavati. niti cu to uraditi...tu sam napisao ovo sto sam napisao zato sto se, po mom sudu, napalo predstavnike SZa (koji su moji dobri prijatelji) potpuno neosnovano i neargumentirano.

Citat:

HijenA (napisa):
vsego (napisa):

prebacujem na njih jer ja vise nisam predstavnik niti znam sto se trenutno dogadja na MOu...

Pa, pitanje je bilo sto ste vi napravili za studente, a ne sto trenutno predstavnici rade... Rolling Eyes

originalno pitanje je bilo sto se sad dogadja na MOu, a ne prije.

Citat:

HijenA (napisa):
ako netko zeli, moze pogledati nase zapisnike sa sjednica.

Dakle, ti tvrdis da vec 9 mjeseci (od zadnje sjednice) nije nista napravljeno? Think Usput, zadnji zapisnik sjednice datira od 13.12.2005, a niti jedan zapisnik se ne da downloadati (cini se da permissioni ne valjaju). Rolling Eyes

ne tvrdim..nisam upucen. ono sto tvrdim jest da se nas protekli rad (do nekog datuma) moze pregledati na web stranici. tocka. niti vise niti manje. sto se tice permissiona, opet...to je do robija, ne do mene.

necu se vracati na ovaj topic jer se moje rijeci izvrcu, iako smatram da sam bio potpuno jasan u svom prvom postu.

@nesi: ispricavam se sto sam te naveo kao zamjenicu. tocno je da je nesi predstavnica 3. i 4. godine inzinjeri, a da je robi njen zamjenik.

[Vrh]
krafnica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 4

PostPostano: 16:32 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
@me_me: Moj dojam je da su tvoj i krafnicin komentar isli u smjeru svih predstavnika. :? No, ne mislim da je to nuzno lose (iako,[b] nije bas lijepo od krafnice da ih usporedjuje s politicarima [/b]koji imaju znamo-kakvu-reputaciju). :)
[/quote]

prije svega bi se ispricala SVIM predstavnicima zbog moje kvazisale. zbilja mi nije bila namjera nikoga uvrijedit, zapravo mi nije bila namjera niti usporedit ih sa politicarima. mislim da sam samo htijela nasmijati me_me koja mi je djelovala razocarano. ponavljam jos jedan nepromisljeni pokusaj sale. :oops:

evo jos jednom se ispricavam :!:

ja sam zadnja osoba koja uopce ima pravo ''suditi'' predstavnicima, jer se i ne interesiram previse za njihov rad :oops:
a ne mislim nista lose o njima, dapece, pa ti ljudi nemaju apsolutno nikakve koristi od toga.

evo zbilja mi je zao, nadam se da nitko nece zamjeriti zbog moje nepromisljenosti.
vsego (napisa):

@me_me: Moj dojam je da su tvoj i krafnicin komentar isli u smjeru svih predstavnika. Confused No, ne mislim da je to nuzno lose (iako, nije bas lijepo od krafnice da ih usporedjuje s politicarima koji imaju znamo-kakvu-reputaciju). Smile

prije svega bi se ispricala SVIM predstavnicima zbog moje kvazisale. zbilja mi nije bila namjera nikoga uvrijedit, zapravo mi nije bila namjera niti usporedit ih sa politicarima. mislim da sam samo htijela nasmijati me_me koja mi je djelovala razocarano. ponavljam jos jedan nepromisljeni pokusaj sale. Embarassed

evo jos jednom se ispricavam Exclamation

ja sam zadnja osoba koja uopce ima pravo ''suditi'' predstavnicima, jer se i ne interesiram previse za njihov rad Embarassed
a ne mislim nista lose o njima, dapece, pa ti ljudi nemaju apsolutno nikakve koristi od toga.

evo zbilja mi je zao, nadam se da nitko nece zamjeriti zbog moje nepromisljenosti.

[Vrh]
Debla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 20 - 7

PostPostano: 16:53 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kolko ja znam prof Singer je reko, da umjesto molbi pišemo peticiju, jer ono što mi tražimo nije došlo do profesora..

a i da.. ovo je rekla kazala..

nemojte me napadat sad zbog tog kaj sam tu pisala, nije baš da sam to čula.. mislim čula sam, al od osobe koja je s njim pričala..
Kolko ja znam prof Singer je reko, da umjesto molbi pišemo peticiju, jer ono što mi tražimo nije došlo do profesora..

a i da.. ovo je rekla kazala..

nemojte me napadat sad zbog tog kaj sam tu pisala, nije baš da sam to čula.. mislim čula sam, al od osobe koja je s njim pričala..

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:01 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]nisam se na to osvrnuo vec na njeno citiranje mene u svom prvom postu.[/quote]

Ah, shvatih... ok, thanx. :)

[quote="HijenA"]ali, IMO, ispada da je samo ona radila, dok svi drugi ljudi nisu napravili nista, sto je notorna glupost.[/quote]

Svatko popisuje za sebe, ne? 8) Nesi s vama ne suradjuje vec dugi niz mjeseci zbog vaseg internog sukoba i onda je logicno da popise samo zbog sebe. :)

[quote="HijenA"]ne izbjegavam odgovoriti ali stvarno imam pametnijeg posla za baviti se nego se sad objasnjavati. niti cu to uraditi...tu sam napisao ovo sto sam napisao zato sto se, po mom sudu, napalo predstavnike SZa (koji su moji dobri prijatelji) potpuno neosnovano i neargumentirano.[/quote]

IMO, nije napad kad netko pita sto rade ljudi koji ga predstavljaju. :roll: A to si, kako si i sam napisao, dobar dio vremena bio ti. :?

[quote="HijenA"]necu se vracati na ovaj topic jer se moje rijeci izvrcu, iako smatram da sam bio potpuno jasan u svom prvom postu.[/quote]

Kako uobicajeno... :roll: Naravno, da pitam sto sam to izvrtao ti bi odbio odgovoriti jer je i moje pitanje na neki nacin zlonamjerno izvrtanje rijeci... :roll:

@Debla: Doci ce iduci utorak (za tada je ugovoren VVS). 8) Ali tihana ima pravo - peticije nisu na istu temu. 8) No, prije nego se krene u javnu objavu ("tada-i-tada mi idemo s [b]ovim[/b]"), treba stvar dobro razraditi i raspraviti ("mislim da bismo trebali ovako nesto, pa me zanimaju misljenja"). :prodike: Ovdje predlozena peticija je nonsense, jer pise krivi fakultet (MO smatra da nije dio PMFa), jer trazi krivu stvar (vi kolegije imate upisane),... pogledati stare rasprave; i prosle godine su studenti galamili da zele "dodatni rok", "pravo upisa kolegija drugog semestra",... i tada je manje-vise sve odgovoreno i objasnjeno. 8)
HijenA (napisa):
nisam se na to osvrnuo vec na njeno citiranje mene u svom prvom postu.

Ah, shvatih... ok, thanx. Smile

HijenA (napisa):
ali, IMO, ispada da je samo ona radila, dok svi drugi ljudi nisu napravili nista, sto je notorna glupost.

Svatko popisuje za sebe, ne? Cool Nesi s vama ne suradjuje vec dugi niz mjeseci zbog vaseg internog sukoba i onda je logicno da popise samo zbog sebe. Smile

HijenA (napisa):

IMO, nije napad kad netko pita sto rade ljudi koji ga predstavljaju. Rolling Eyes A to si, kako si i sam napisao, dobar dio vremena bio ti. Confused

HijenA (napisa):

Kako uobicajeno... Rolling Eyes Naravno, da pitam sto sam to izvrtao ti bi odbio odgovoriti jer je i moje pitanje na neki nacin zlonamjerno izvrtanje rijeci... Rolling Eyes

@Debla: Doci ce iduci utorak (za tada je ugovoren VVS). Cool Ali tihana ima pravo - peticije nisu na istu temu. Cool No, prije nego se krene u javnu objavu ("tada-i-tada mi idemo s ovim"), treba stvar dobro razraditi i raspraviti ("mislim da bismo trebali ovako nesto, pa me zanimaju misljenja"). Drzim prodike Ovdje predlozena peticija je nonsense, jer pise krivi fakultet (MO smatra da nije dio PMFa), jer trazi krivu stvar (vi kolegije imate upisane),... pogledati stare rasprave; i prosle godine su studenti galamili da zele "dodatni rok", "pravo upisa kolegija drugog semestra",... i tada je manje-vise sve odgovoreno i objasnjeno. Cool

[Vrh]
renata
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 21 - 7

PostPostano: 23:21 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dodatna nastava koja je odrzana u 9. mjesecu, ako se ne varam , nije bila planirana nego je dogovorena bas zato sto su se studenti bunili i galamili da zele novi rok i da ce nas inace pola popadati. Ove godine opet isti problemi. Valjda je ocito da bi se nesto trebalo trajno promijeniti. Jasno mi je da tu nekakve peticije (pogotovo ova zadnja za koju se valjda svi slazemo da bas i nije najbolje slozena- najblaze receno ) nece puno pomoci. Ne moze se sigurno u potpunosti mijenjati koncept bolonje na nasem faksu, ali sigurno bi se nesto dalo sloziti u okviru pravila. Ovako se sve rjesava u zadnji tren, a mi smo i dalje pokusni kunici.
Dodatna nastava koja je odrzana u 9. mjesecu, ako se ne varam , nije bila planirana nego je dogovorena bas zato sto su se studenti bunili i galamili da zele novi rok i da ce nas inace pola popadati. Ove godine opet isti problemi. Valjda je ocito da bi se nesto trebalo trajno promijeniti. Jasno mi je da tu nekakve peticije (pogotovo ova zadnja za koju se valjda svi slazemo da bas i nije najbolje slozena- najblaze receno ) nece puno pomoci. Ne moze se sigurno u potpunosti mijenjati koncept bolonje na nasem faksu, ali sigurno bi se nesto dalo sloziti u okviru pravila. Ovako se sve rjesava u zadnji tren, a mi smo i dalje pokusni kunici.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:56 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="renata"]Dodatna nastava koja je odrzana u 9. mjesecu, ako se ne varam, nije bila planirana nego je dogovorena bas zato sto su se studenti bunili i galamili da zele novi rok i da ce nas inace pola popadati.[/quote]

Iskreno, osim rantanja na Forumu, ne sjecam se nekih pobuna, tako da mislim da to nije bio razlog; barem ne jedini. :?

Prilicno je jasno: ako imamo rjesenje za 1. semestar, [b]moramo[/b] ga imati i za drugi (ne moraju nuzno biti ista rjesenja). :) Inace, koja korist da ti omogucimo krpanje, recimo, UuR-a, ako propustis C i onda ti ne omogucimo da ga rijesis? :)

[quote="renata"]Ne moze se sigurno u potpunosti mijenjati koncept bolonje na nasem faksu, ali sigurno bi se nesto dalo sloziti u okviru pravila. Ovako se sve rjesava u zadnji tren, a mi smo i dalje pokusni kunici.[/quote]

Izrada Pravilnika o studiju je dugo stajala (ne znam zasto); na proslom FVu je to pitanje ponovno pokrenuto, pa se nadam da ce u dogledno vrijeme i to biti rijeseno. 8)

Slazem se da se pravila igre trebaju znati, iako - s druge strane - vama ponekad i odgovara da vam mozemo izaci u susret "u hodu", bez da smo sputani nekim fixnim setom pravila. 8)
renata (napisa):
Dodatna nastava koja je odrzana u 9. mjesecu, ako se ne varam, nije bila planirana nego je dogovorena bas zato sto su se studenti bunili i galamili da zele novi rok i da ce nas inace pola popadati.

Iskreno, osim rantanja na Forumu, ne sjecam se nekih pobuna, tako da mislim da to nije bio razlog; barem ne jedini. Confused

Prilicno je jasno: ako imamo rjesenje za 1. semestar, moramo ga imati i za drugi (ne moraju nuzno biti ista rjesenja). Smile Inace, koja korist da ti omogucimo krpanje, recimo, UuR-a, ako propustis C i onda ti ne omogucimo da ga rijesis? Smile

renata (napisa):
Ne moze se sigurno u potpunosti mijenjati koncept bolonje na nasem faksu, ali sigurno bi se nesto dalo sloziti u okviru pravila. Ovako se sve rjesava u zadnji tren, a mi smo i dalje pokusni kunici.

Izrada Pravilnika o studiju je dugo stajala (ne znam zasto); na proslom FVu je to pitanje ponovno pokrenuto, pa se nadam da ce u dogledno vrijeme i to biti rijeseno. Cool

Slazem se da se pravila igre trebaju znati, iako - s druge strane - vama ponekad i odgovara da vam mozemo izaci u susret "u hodu", bez da smo sputani nekim fixnim setom pravila. Cool

[Vrh]
renata
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 21 - 7

PostPostano: 0:06 čet, 1. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisam nista pala prosle godine, pa ne znam tocno kako je islo to s dopunskom nastavom. Mislim da se i onda pisala nekakva peticija (nisam vise sigurna :? ). Al ove godine mi se cini da je nastala prava panika. Studenti se raspituju kod profesora, prodekanice, studentskih predstavnika, a svi ih ili salju nekom drugom ili kazu da cekamo sjednicu (pri cemu je naglaseno da se na sjednici vjerojatno nece nista postici u vezi dopunske, a pogotovo dodatnog roka).
Od sveg tog pisanja samo sam htjela reci da bi bilo lijepo kad bi se neke stvari sredile dok mi prvi bolonjci jos studiramo, a ne da svaki semestar iznova nastaje panika, pisu se peticije i nastaju beskonacne rasprave po forumu o tome kako je nama bolonjcima grozno. :wink:
Nisam nista pala prosle godine, pa ne znam tocno kako je islo to s dopunskom nastavom. Mislim da se i onda pisala nekakva peticija (nisam vise sigurna Confused ). Al ove godine mi se cini da je nastala prava panika. Studenti se raspituju kod profesora, prodekanice, studentskih predstavnika, a svi ih ili salju nekom drugom ili kazu da cekamo sjednicu (pri cemu je naglaseno da se na sjednici vjerojatno nece nista postici u vezi dopunske, a pogotovo dodatnog roka).
Od sveg tog pisanja samo sam htjela reci da bi bilo lijepo kad bi se neke stvari sredile dok mi prvi bolonjci jos studiramo, a ne da svaki semestar iznova nastaje panika, pisu se peticije i nastaju beskonacne rasprave po forumu o tome kako je nama bolonjcima grozno. Wink

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 1:01 čet, 1. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

sad sam se sjetila, pa prosle godine JEST bila ovakva peticija - za dodatni rok i tome slicno i bila je blago receno, odbijena

ono sto sam ja mislila pod 'istu temu' je da se opet, isti oni koji su prosle godine imali takvu peticiju, sastanak i dobili dopunsku nastavu, sada opet nesto hoce (koliko sam shvatila, ovo je pokrenula osoba s druge godine)
u svakom slucaju, pod 'temu' sam mislila bas to - bolonjci opet imaju nekakvu peticiju... i hoce dodatne rokove, a za rokove se explicitno govori da ih vise N E M A

to je vec 3. peticija u dvije godine samo za bolonjce, sto ja pamtim... :shock:
mislim da su bile jos barem 2 oko kojecega, sto nas dovodi do apsurnog broja od cca 5 peticija u 2 godine, a moje prve tri godine studija (znaci, tri prije toga) nije bila niti jedna :shock:

dodatna nastava nije napravljena zbog peticije ili pobuna, vec zbog statistike jer je zakljuceno da nije proslo onoliko studenata koliko je bilo ocekivano + sto su profesori poimence moljeni/nagovarani da se na to ide
da se za neki kolegij nije nasao kandidat - tu ne bi bilo dodatne nastave....

dodatna nastava prosle godine je bila ISKLJUCIVO dobra volja profesora, od kojih su neki presli normu svoje satnice

obzirom na rezultate tih dodatnih predavanja (za prvi semestar) zakljuceno je da to waste of time, jer je premalo ljudi tu sansu iskoristilo, te se drugi semestar islo na drugi oblik - kolokviji + konzultacije...

sto ce, i da li ce ista biti ovaj semestar, vidjet ce se na fakultetskom vijecu, jer je to jedino tijelo koje moze donijeti takvu odluku, svi ostali mogu samo predlagati...

no takodjer, prolaznost ove godine je osjetno visa i s kim god sam razgovarala - bili su zadovoljni
ne pricam o studentima, vec o nastavnom osoblju....
sad sam se sjetila, pa prosle godine JEST bila ovakva peticija - za dodatni rok i tome slicno i bila je blago receno, odbijena

ono sto sam ja mislila pod 'istu temu' je da se opet, isti oni koji su prosle godine imali takvu peticiju, sastanak i dobili dopunsku nastavu, sada opet nesto hoce (koliko sam shvatila, ovo je pokrenula osoba s druge godine)
u svakom slucaju, pod 'temu' sam mislila bas to - bolonjci opet imaju nekakvu peticiju... i hoce dodatne rokove, a za rokove se explicitno govori da ih vise N E M A

to je vec 3. peticija u dvije godine samo za bolonjce, sto ja pamtim... Shocked
mislim da su bile jos barem 2 oko kojecega, sto nas dovodi do apsurnog broja od cca 5 peticija u 2 godine, a moje prve tri godine studija (znaci, tri prije toga) nije bila niti jedna Shocked

dodatna nastava nije napravljena zbog peticije ili pobuna, vec zbog statistike jer je zakljuceno da nije proslo onoliko studenata koliko je bilo ocekivano + sto su profesori poimence moljeni/nagovarani da se na to ide
da se za neki kolegij nije nasao kandidat - tu ne bi bilo dodatne nastave....

dodatna nastava prosle godine je bila ISKLJUCIVO dobra volja profesora, od kojih su neki presli normu svoje satnice

obzirom na rezultate tih dodatnih predavanja (za prvi semestar) zakljuceno je da to waste of time, jer je premalo ljudi tu sansu iskoristilo, te se drugi semestar islo na drugi oblik - kolokviji + konzultacije...

sto ce, i da li ce ista biti ovaj semestar, vidjet ce se na fakultetskom vijecu, jer je to jedino tijelo koje moze donijeti takvu odluku, svi ostali mogu samo predlagati...

no takodjer, prolaznost ove godine je osjetno visa i s kim god sam razgovarala - bili su zadovoljni
ne pricam o studentima, vec o nastavnom osoblju....

kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 1:05 čet, 1. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

dopunska nastava je organizirana jer je dosta studenata palo nesto (barem jedan kolegij). ne zato sto su se takvi bunili jer smo dobro znali da sve moramo dat iako je pomalo bilo sokantno saznat da si pao godinu ak si pao jedan kolegij. nego zbog toga sto bi bez tih dopunskih nastava drugu godinu upisalo pa... ne zelim izbacit neki broj jer nisam upucena, ali manje, dosta manje studenata. a to im ne pase. iz sasvim ocitog razloga: previse studenata na prvoj godini.

e, a sta je sad problem? mozda zbog te bojazni da hrpa ljudi ne popada, pustalo se na ispitima iako mozda znanje nije bilo zadovoljavajuce. za vecu ocjenu se treba potrudit, al za prolaz stvarno ne treba mnogo. i onda imas studente koji su zadovoljili kriterije za upis vise godine, imaju sve polozeno, jel, ali nemaju pojma. a gradivo se nastavlja na prethodno i komplicira se. i onda se opet provuku na ispitima. etc. zamislite kakve cemo inzenjere i nastavnike matematike imati. nesto prekrasno.

da se vratim na ovu dopunsku nastavu... ne znam kakvi su podaci, al cini mi se da je malo ljudi koji su isli na dopunsku upisalo drugu godinu. pogotovo ako je bilo iz vise od jednog kolegija. mozda se zbog toga odustalo od nje ove godine.
dopunska nastava je organizirana jer je dosta studenata palo nesto (barem jedan kolegij). ne zato sto su se takvi bunili jer smo dobro znali da sve moramo dat iako je pomalo bilo sokantno saznat da si pao godinu ak si pao jedan kolegij. nego zbog toga sto bi bez tih dopunskih nastava drugu godinu upisalo pa... ne zelim izbacit neki broj jer nisam upucena, ali manje, dosta manje studenata. a to im ne pase. iz sasvim ocitog razloga: previse studenata na prvoj godini.

e, a sta je sad problem? mozda zbog te bojazni da hrpa ljudi ne popada, pustalo se na ispitima iako mozda znanje nije bilo zadovoljavajuce. za vecu ocjenu se treba potrudit, al za prolaz stvarno ne treba mnogo. i onda imas studente koji su zadovoljili kriterije za upis vise godine, imaju sve polozeno, jel, ali nemaju pojma. a gradivo se nastavlja na prethodno i komplicira se. i onda se opet provuku na ispitima. etc. zamislite kakve cemo inzenjere i nastavnike matematike imati. nesto prekrasno.

da se vratim na ovu dopunsku nastavu... ne znam kakvi su podaci, al cini mi se da je malo ljudi koji su isli na dopunsku upisalo drugu godinu. pogotovo ako je bilo iz vise od jednog kolegija. mozda se zbog toga odustalo od nje ove godine.

renata
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 21 - 7

PostPostano: 1:30 čet, 1. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisam pratila podatke o tome koliko je studenata islo na dodatnu nastavu, niti koliko je njih proslo. Pretpostavila sam da su peticije i moljakanja imali neke veze s uvodenjem te dodatne nastave, ali sad vidim da nisu, pa sumnjam da ce i ove godine imati puno utjecaja.
Ne tvrdim da je dodatna nastava najbolje rjesenje. Samo mi se cini da nesto ipak ne stima s ovakvim sustavom ocjenjivanja. S jedne strane se studenti zale da ce ih puno pasti, a s druge strane se pise o tome kako su standardi pali i kako se moze dati semestar/godina bez pravog znanja. Ispada da se mi bolonjci stalno nesto zalimo, a zapravo nam je bolje nego prije - kolokviji su laksi, dosta kolegija se moze poloziti bez usmenog... Sto se tih usmenih tice, vec sam napisala da mi se cini da se bez usmenog ne moze kvalitetno ocijeniti znanje (ne vrijedi za sve kolegije, ali mislim da vrijedi za vecinu).
Stvarno je tesko sve dati u jednom roku (evo, ja sam dala, ali s takvim ocjenama da me sram :oops: ) i jednostavno je to velika promjena u odnosu na prijasnji sustav. Normalno da nam se cini da smo prikraceni. Samo sto neki reagiraju prenagljeno, pa zato nastaju sve te peticije.
I definitivno se slazem da nam kvaliteta pada. Trebalo bi malo poraditi barem na tome. Kad se vec ovako patimo :wink: , da barem s faksa izademo s pravim znanjem.
Ovo zvuci malo glupavo, ali stvarno bi htjela jednog dana biti ponosna na svoju diplomu. :)
Nisam pratila podatke o tome koliko je studenata islo na dodatnu nastavu, niti koliko je njih proslo. Pretpostavila sam da su peticije i moljakanja imali neke veze s uvodenjem te dodatne nastave, ali sad vidim da nisu, pa sumnjam da ce i ove godine imati puno utjecaja.
Ne tvrdim da je dodatna nastava najbolje rjesenje. Samo mi se cini da nesto ipak ne stima s ovakvim sustavom ocjenjivanja. S jedne strane se studenti zale da ce ih puno pasti, a s druge strane se pise o tome kako su standardi pali i kako se moze dati semestar/godina bez pravog znanja. Ispada da se mi bolonjci stalno nesto zalimo, a zapravo nam je bolje nego prije - kolokviji su laksi, dosta kolegija se moze poloziti bez usmenog... Sto se tih usmenih tice, vec sam napisala da mi se cini da se bez usmenog ne moze kvalitetno ocijeniti znanje (ne vrijedi za sve kolegije, ali mislim da vrijedi za vecinu).
Stvarno je tesko sve dati u jednom roku (evo, ja sam dala, ali s takvim ocjenama da me sram Embarassed ) i jednostavno je to velika promjena u odnosu na prijasnji sustav. Normalno da nam se cini da smo prikraceni. Samo sto neki reagiraju prenagljeno, pa zato nastaju sve te peticije.
I definitivno se slazem da nam kvaliteta pada. Trebalo bi malo poraditi barem na tome. Kad se vec ovako patimo Wink , da barem s faksa izademo s pravim znanjem.
Ovo zvuci malo glupavo, ali stvarno bi htjela jednog dana biti ponosna na svoju diplomu. Smile

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 3 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum